Kovac ennél árnyaltabban fogalmazott: Neki még belefér, és egy normális mérkőzés ő se fújta volna le. De amennyire kicsinyesen fújt a bíró az egész mérkőzés alatt, az alapján szerinte Kane lökését is lekellet volna fújnia. Ebben egyébként teljesen igaza van. Kane-nek a mezőnyben csak össze kellett csuklania máris fault volt. Hiányzott a következetesség Dankertnél. Nem ezen múlt, mert az első félidő katasztrófa volt a BvB-től, de a bíró se volt jó. Ezt még Manuel Gräfe is megjegyezte: " in der Zweikampfführung & persönlichen Strafen zu schwammig-> keine klare & für alle nachvollziehbare Linie, weshalb die Akzeptanz auch zu dann vertretbaren oder gar richtigen Entscheidungen verloren ging".
2-1-re kikapni Münchenben nem nagy sokk, főleg, hogy a második félidőben még kontrollálni is tudtuk a meccset. Lehet erre építkezni, de az első félidő tanulságait le kell vonni. Azért kíváncsi lennék, hogy az első 45 perc az mentális vagy taktikai probléma volt-e.
1., a mezőnyben a kétes szitukat mind a Bayernnek adta, ami nálunk sárga volt, ott semmi, elnézett 1-1 bedobást, de valahogy mindig a kárunkra - az ilyen sok pici baromi frusztráló lehet, nem csodálom, hogy kiakadt a csapat
2., Kane gólja egyértelműen lökés volt, pici, de pont annyi, hogy Gui nem tudott fejelni, biztos vagyok benne, hogy a másik kapunál ez nem lett volna gól
Nyilván az első félidei "játékra" ez nem mentség, de tény
Kovac kicsit nehezen emésztette meg a vereséget. Elmondása szerint Dankert "tönkretette" a mérkőzést egy csomó hibás ítélettel. Főleg Kane gólját emelte ki ami szerinte fault volt és nem szabadott volna megadni. Kicsit savanyú neki a szőlő én azt gondolom, nem gondolnám, hogy Dankertet lehet bármiért is felelőségre vonni a vereség miatt.
Második félidőben hatalmas küzdést már megénekeltétek, az remek volt. De nézzük már meg hogy a rendszeresen visszatérő hibák hogy eredményezték a problémáinkat. Ryerson idegbeteg, csapkodó, mutogató, önmagából kikelt elmebeteg viselkedése már számtalan sárgalapot kidumált a bírók zsebéből. Most is a bíró sípolt, és már lépett párat hogy részéről ennyi volt a történet, amikor a jó Norvég szokásához híven előadta monodrámáját. Sajnos nem érti a szabályt, miszerint ha a bíró beleér a labdába, akkor megállítja a játékot és labdaejtés jön, vagyis ő rúghatta volna a labdát tovább az ejtést követően, de ezt nem felfogva inkább hisztizett hogy a labda az ő birtokában volt. Hülye! Ezt megjutalmazta a bíró a sárgával, és ezután emberünk kicsit feltüzelt állapotban maradt, és részben ez is vezetett a bajorok első góljához. Amint a labda ismét játékba került, néhány dortmundi passz a saját térfélén, majd Schlotterbeck egy üres területre rúgja a labdát Ryerson irányába, aki későn érzékeli hogy nagy sebességgel rohan felé Laimer. Ryerson előbb a labda várható érkezési helye felé mozdul, és több ütem késéssel fogja fel hogy így nem tudja megszerezni a labdát, elindul hát a labda irányába, de akkor már kényszerpályára kerül. (Tegyük hozzá az ostoba Grosz ott tipeg Ryerson és Schlotterbeck között, de egy kurva mozdulatot nem tesz hogy segítsen a norvégnak, pedig egy darabig párhuzamosan fut a labdával, alig 1 méterre attól. De hát nagyon nem érzékelte hogy jobb volna ah ezt a labdát ő venné át és nem hagyná hogy Ryerson kínlodjon vele.) Hiába szerzi meg a labdát, csak hátrafelé tud megindulni, a nagyon közel álló Kane-t még átfűzi, de pont amikor megfordulna az ellenfél kapuja felé, hátulról megérkezik Diaz, aki kibillenti és labdát veszít. Ezután Süle hathatós értetlenkedése mellett Anton szögletre tisztáz. A felugráskor Kane picit lökött Guirassy-n, de egy akkora test azért nem kéne hogy ilyen könnyen elnyomható legyen. Másrészt Süle mi a picsát csinált? Ott állt Kane mögött, együtt mozgott vele, szépen hátulról követte a mozgását, és még fejelni is felugrott vele, miközben kb fél méterre volt mögött. Mi a picsát gondolt, egyáltalán hol él ez az ember? A második félidőben sokat segített a csapaton azzal, hogy padra ült. Bensebaini elég sok kritikát kapott korábban mindenkitől, de hatalmas formajavulást mutat az elmúlt hónapokban. A második gólnál igaz hogy Jobe elég ügyetlen volt, de annyira nem bízik benne az edző, nagyon nincs játékban, szerintem ha rendszeresen többet játszana, akkor az ilyen helyzetet megoldaná. De ha meg nem elég jó ahhoz hogy többet játsszon, akkor nagy hiba volt leigazolni annyiért. Nem tudok elmenni Guirassy formán kívüli formája mellett. Hetek óta látszik hogy csak szenved, kínlódik, a büntetőrúgás körüli mizéria is szánalom volt. Nem azt mondom hogy nem szerez gólt, de ő egy csatár, olyan, akinek nem a játéktudása az erőssége. Túl sokszor megy hátra, túl sokszor veszít ilyenkor labdát. Amikor próbál körömpasszolni, totyogni a labdát fedezve nagyon sokszor szerelik, elnyomják. Ezért írtam már egyszer hogy szerintem a jó szó erre az hogy suta. Amikor szemben a kapuval, viszonylag üresen gólt kell szerezni, az megy neki, de túl könnyű őt kikapcsolni a játékból. Silva-tól nagyon idegenkedtem az elején, de nagyon jó volt látni végre egy játékos támadót. Olyat, aki kicsit focizni is tud és akar. Sokkal több játékpercet kéne kapjon, mert Guira mostanában csak teher ott elől. És ami nagyon kéne ebbe a csapatba, az 1, de még inkább 2 támadó középpályás. Aki tudná szervezni a játékot, ilyenre nagy szükség volna.
Guirassy már hetek óta sérüléssel bajlódik, ami látszik is rajta. A válogatottnál nem is tudott játszani ha jól emlékszem. Silva gondolom szintén még küzd az állítólag nem is létező sérülésével ahogy Chuku is. Nekem az volt furcsa, hogy Chuku nem jött be Groß helyett tegnap. Bellinghamnek pedig még időt kell adni és játékperceket. Vannak könnyebb találkozók is mint a bayern elleni vagy BL. De ugye Sabitzer és Nmecha ezek szerint előtte vannak a rangsorban.
Silvát azért mondtam, mert elég nagy potenciát látok benne.
Guirassy pedig hogy BuLi-ban csak kínlódik, tegnap is volt egy helyzete, 14 méterre a kaputól kirúgta a labdát stadionból. Ezzel a gólképtelenségel nehéz megbírkózni lelkileg is, ezért próbálkoznék meg Silvával a Bajnok Ligájában kedden. Nem is tudom, mikor lőtt utoljára gólt.
Guira pedig össze tudja magát szedni a padon és pihen is kicsit.
Én nem láttam ezt a nagy visszavételt a Bayern részéről, anagy labdabiztosságot meg aztán pláne nem. Azt láttam, hogy a BVB játékosai 120%-os energiabefektetéssel támadtak le, és sorra nyerték meg a párharcokat, és vették el a labdákat, amitől szétesett a Bayern játéka, és erre nem tudott nagyon mit lépni Kompany, azon kívül hogy kiabált a játékosaival, és behozta Goretzkát, egyedül Kane értette meg a helyzetet, aki visszament védekezni, és a saját tizenhatosuk környékén hasonló szellemiségben szállt be a párharcokba. Igazából nekem most esett le, hogy Kane pontosan mennyire is jó. Mert az angol válogatotton röhögni egy dolog, de ettől ő még bőven a legfelső kategóriába tartozó játékos, abszolút világklasszis.
De egyébként nyilván a Bayern kerete amúgy is jobb. Großokkal és Sabitzerekkel a kezdőcsapatban nemigen fogjuk kiverni a Bayern kezéből a salistálat. De a második félidő ettől még hatalmas teljesítmény volt. A Lipcse elleni meccs után én ennél sokkal kevesebbre számítottam a csapattól, ott ennél jóval kevesebbet mutattunk.
Is - is. Meg a Bayern jócskán visszavett, az 1. fi.-höz képest kb 60-70% teljesítményre. Azt hitték bőven elég, aztán már nem tudtak újra felpörögni.
Az egyéni nagy hibák-bénázások döntöttek így végül, abban pedig egyértelműen "jobb" a BVB :))
A bajorok félgőzön, 60%-on is labdabiztosabbak, ügyesebbek, pontosabbak, a dortmundiaknál a ki nem kényszerített hibák folyamatosak, rendszeresek, (elöl-hátul) ilyen meccsen ez döntő.
Szerintem hízelgő ránk és a csapatra nézve is, hogy csak 1 gólos vereség lett a vége. Minimum hárommal jobb volt a Bayern az egész meccset nézve. De hát ennyivel jobb a csapatuk, ennyivel több nagyon jó spílerük van. Mehet a harc a 2. helyért, Münchenbe meg oda lehet adni a 847. salistálat, mehet a gyüjtőkonténerbe ;)
Vajon mennyire unhatják már, hogy Karira lefutott a bajnokság?
Schlotterbeck amúgy hibátlan, Hummels legjobb meccseit idéző teljesítményt produkált. Nagyon nehéz lesz megtartani. Viszont ha így játszik tovább az idényben, jópár ellenfélnek fogunk fejtörést okozni, a BL-ben is.
Azért a második félidei teljesítmény megmutatta, hogy tud ez a csapat a legmagasabb szinten játszó klubok ellen is erőt mutatni. Adeyemi lehozását nem értettem, ment neki a jaték, pezsgett és igazából csak tőle volt várható valami váratlan amivel megbontja a Bayern védekezését. Kane brutálisan jó volt, szemben a mi tompa bambuszunkkal elől aki ma akkor se lőtt volna gólt, ha Neuer odapasszolja neki a labdát. Ráadásul a gólt is róla fejelte Kane. Szóval a csatárposzton meg kisBellinghaman ment el a meccs. Kár érte.
Ez a Bellingham gyerek egyébként jó nagy pénz kidobás volt. Nem azt mondom, hogy pár éven belül nem lesz jó játékos, de 30+milliót semmiképpen nem ért meg.
Csak azt nem értem, hogy ha a csapat úgy tud játszani, mint a 2. félidőben, akkor mi volt ez a fos 1. félidő? Ennyire tisztelték az ellenfelet, vagy ennyire be voltak sz.arva?
Nagyon kár az első félidőért. A másodikra mintha elfogyott volna a bayern, szinte csak kontrából voltak lehetőségei. Szerintem jobb volt már a BvB és Adeyeminek kellett volna lőnie egyet. Benne volt egy döntetlen......
A második félidő nagyon jó volt, bár a végén kicsit okosabban kellett volna kijátszani a lehetőségeket, túl sok volt a basszuk be középre támadás. De nem hiányzott sok a ponthoz.