Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.23 0 0 60308

most külföldön vagyok, ha minden jól megy a hónap végén rendelem.

Előzmény: hamvasat (60303)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.23 0 0 60307

teljes irtas/ujrafuvesites ajanlott inkabb?

Az attól függ, hogy csak zöld, füves területet akarsz vagy... egységes pázsitot ?

Ha egységes pázsitot, akkor totális növény irtás, talaj előkészítés és vetés.

Ha csak füves, zöld udvart, akkor...

A gyomirtás után késes géppel szellőztesd meg a maradék füvet.

Aztán, ahol kopasz talaj foltok maradtak csak azokat vesd be fűmaggal.

Előzmény: basq1 (60305)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.23 0 0 60306

GYOMSTOP + BOFIX GARDEN  permetezés >> kiírt gyakorlatilag mindent, ami nem fűszerű...

Előzmény: basq1 (60305)
basq1 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 60305

Sziasztok!

Tanacsra lenne szuksegem:

van egy kb. 100-150nm-es fuves teruletem a terasz elott (nem regen koltoztunk).

Sajnos az elozo tulaj teljesen elhanyagolta, a fuben van mindenfele gyom: gyermeklancfu, utifu, lohere, mindenfele.

Szeretnem kiirtani a gyomokat. Probalkoztam mar kiszedni kezzel, de szinte lehetetlen, annyi van.

Vegyszerrel probalkoznek, ezzel kapcsolatosak a kerdeseim:

- milyen szert ajanlotok?

- mostanaban elvegezheto meg?

- esetleg teljes irtas/ujrafuvesites ajanlott inkabb?

Locsolasi lehetosegem van (kutbol, szerintem tiszta viz, medenceben sem volt gond vele), sot meg ontozo rendszert is epitenek. (eddig csak negyszogesoztetovel locsolgattam kutban levo szivattyubol).

A terulet vizzel jol ellatott, forrasok es patak is van a kozelben.

Kb. 12x8-10m terulet az egesz.

Koszonom elore is.

hamvasat Creative Commons License 2014.09.23 0 0 60304

Először menj be és tegyél rendet egy teniszütővel. :-)

Előzmény: XIngu (60302)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.23 0 0 60303

Astraturbod!

Van már Honda fűnyíród?

Vasárnap megvették a Husqvarnát, mostanában egy retek lógósbelű Partnerral nyírom, ami nem sokáig húzza szerintem, mert az önjáró rész hajtásából elég erős recsegő hangok jönnek :-) Viszont érdekes, hogy a husin 2-3 fűnyírásonként élezni kellett a kést, ezen még a 10. után is éles, el is vágtam vele az ujjamat. Pedig ez a husi gagyi márkája.. na mindegy.

Több szálon próbálkoztam segítséget kérni USA importban, de eddig nem sikerült összehozni semmit, ki is fogytak az ötleteim.:-(

Előzmény: Törölt nick (60301)
XIngu Creative Commons License 2014.09.23 0 0 60302

sziasztok,

Én valamikor aug elején vetettem a röpdébe füvet. se öntözés, se semmi, csak gereblye fokával kicsit megdolgoztam. egy folban kevés van, amúgy rendesen kihajtott, és megnőtt. Most azon gondolkodom hogyan kellene nyírni, mert zsilip még nincs ,és anélkül elég veszélyes nyitott a madarak alatt nyírni.:)

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60301

ha ilyen csúnyán öntöz a rndszer akkor en az első pűr napban ha fizikailag tudod kézzel öntöznék.

öcsém kölcsönadta a füvesítő hengerét, nem nagy viszont vagy 500 M12 es anya van ráheggesztve, az fasza kis lyukakat csinált a földben, szépen megült benne a fűmag be lehetett gereblyézni.

nem gondoltam volna hogy ilyen hasznos lehet.

persze a nagy özönvíz előtt vetettem, sokat kimosott az eső, most nem tudom, hogy néz ki mert elutaztam, az asszonyt meg hiába kérem nem küld képet, róla, hogy hogy álla a friss vetés. tuti valamit elrontott és lapít:-)))

ha jobb földet akarsz vegyél gombatrágyát, olxen hirdetnek, nekem nagyon bejött.

Előzmény: Törölt nick (60270)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60300

Samubá!

Ahogy én láttam, imával és keresztvetéssel űzik a viperát :-) Alaposan a lábuk elé néznek és kerülik a nagy köveket :-) És persze szidják a románokat, mert szerintük azok telepítették oda őket :-)

Előzmény: Samubá (60291)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60299

Samubá!

Lassan de biztosan :-) Mindig feltalálok magamnak a spanyol viaszt :-) 

Üdv: a városi műparaszt (ahogy a kollégák mondják rám)

Előzmény: Samubá (60290)
krisztianm Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60298

Szia nekem is suprem van vetve és nekem is néha besárgul ki világosodik, a 23-7-7 szoktam használni. Mostanában tervezem szellőztetni megpróbálok más összetételűt alkalmazni.Kissé kötött a talajom is, arra gondoltam azért sárgul tervezek tüskés hengert is csinálni, vagy tavasszal luggatni és homokot szórni de felénk még nem találtam senkit aki csinál ilyet. Valaki csinált már tüskés hengert valami könnyen kivitelezhetőt adhatna valami támpontot előre is köszönöm.

Előzmény: progika (60257)
sz_attila Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60297

A gyökérzóna 15 centi körül van, 4-5 centi az egynyári perjénél :)

Előzmény: Törölt nick (60293)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60296

Ez a Basamid egyáltalán nem olcsóbb a Bora-nal és a Force-nal. 300 nm-re nekem 15 kg kellene, ami majd 50 ezer forint. Forceból elég lenne 5 kg 15 ezerért, a Bora meg 8 ezer volt( 1kg ) és elég lesz két őszre és két tavaszra. 

Alcheimer Potnyik Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60295

Vettem fillérekért egy vakond riasztót. Nem esek kétségbe ha mihaszna. Sípol és vadul zörög 25 másodpercenként. A kérdés: nem űzöm-e el a sünöket vele? Mert azt nagyon nem akarnám.

yotti Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60294
Szerintem egy kicsit össze kell dolgozni mert különben megcsúszhat a régi talajon a hozott föld.De Samubá majd megmondja,hogy hogy kell csinálni.
Előzmény: Törölt nick (60293)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60293

A hozatott termőföldet ugye nem kell összeforgatni a régi talajjal: Csak elteríteni és...aztán? Locsolni, tömöríteni, locsolni, tömöríteni....vagy? És ugye nem kell 20 cm termőréteg? Mert a gyökérzóna úgy látom kb 4-5 centi. Szerintem ha kb 7-8 centit hozatok, azzal megleszek.

serpák Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60292

Sziasztok ,vakond ellen tud valaki valami hatásosat?   Már 1 hónapja tanyázik nálam. Már a létező összes okosságon túl vagyok . az ipari gázositótol a csőcsapdán át az ásóig   Itt már minden volt ,Van olyan helyem ahol vakond háló van de ott is fel pupozza.  Most 1 Antivakond  nevezetű riasztón gondolkodom igaz nem olcsó 17000  az alap valaki hallott már erről?

Samubá Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60291

Ez esetben javaslom megkérdezni a helyi lakosokat mivel riogatják a viperákat. 

Előzmény: hamvasat (60283)
Samubá Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60290

No, bele jössz már. Csak a Galition Extrában van Klórpirifosz, a Galition 5G az a másik. 

Ez van a Bofixnél is, ami nem ugyan az mint  Bofix Garden. 

Előzmény: hamvasat (60288)
Samubá Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60289

Inkább az előbbi az ár 

Előzmény: Törölt nick (60284)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60288

Hmm, most már, hogy teljes legyen bennem a zavar:

www.fitofarmacija.rs/proizvodi/insekticidi/radar_versus_g.html

http://www.fitofarmacija.rs/en/proizvodi/insekticidi/galition_ekstra.html

Ezek szerint a Galitionban is már chlorpyrifos van? Vagy ez a Galition ekstra és a Galition 5G két különböző cucc lesz? Ez utóbbi tartalmaz fenitrotiont és malationt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60287

Párszáz Ft a bótban a nagyobb lyukú ...  nem gardena vacak, kilónyi aranyért.

Előzmény: hamvasat (60286)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60286

Halaloszto!

Nem rakok  inkább szűrőt a szivattyúra, mert az még tovább fojtja. Külön vödörben megcsinálom a töményoldatot és szűrőszövetem  vagy egyéb szűrőn keresztül öntöm inkább a hordóba a löttyöt és ott higítom fel. A nagyobb lyukú öntözőfej inkább a nagyobb átfolyás miatt kellene, mert ez a Gardena rendkívüli módon lefojtja.

Igazából az időtényező, ami nekem fontos, szóval próbálnám egészen leegyszerűsíteni a dolgot, hogy gyors legyen az előkészület, végrehatás és elpakolás is :-)

Előzmény: halaloszto (60285)
halaloszto Creative Commons License 2014.09.22 0 0 60285

vagy a szivattyu szivo oldalara egy szurot kell szerezz. es hagyni idot oldodni a cuccnak, egy furogepes keveroszarral rasegiteni?

Előzmény: hamvasat (60282)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.21 0 0 60284

És ennek mi az ára? Mert egyik oldalon 5kg 16.000, másikon 5kg 4000...melyik jó?

Előzmény: Samubá (60281)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.21 0 0 60283

Samubá!

Nem Magyarországról (csak volt) van szó, hanem Erdélyről, Székelyföldről. Ott elszaporodott vipera állomány van. Már fogtak többet is a szüleim a kertben, volt olyan, hogy 1 hét alatt hatot is. Meg is mutatták hozzáértőnek, szóval biztos, hogy nem sikló.

Előzmény: Samubá (60280)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.21 0 0 60282

Ma megcsináltam a pázsit kezelését vasgálic oldattal. 2%-os oldattal locsoltam, jó 8 kg vasgálicot juttattam ki 400 m2-re, remélem lesz hatása. 
A kijuttatási technológia még finomításra szorul erősen. Vettem egy merülőszivattyút, ami névleg 160 liter/percet tud. Ráraktam egy gyorscsatlakozót, 30m 3/4 collos csövet, meg egy gardena öntözőpisztolyt. Egy 60 literes hordóba kevertem be mindig a löttyöt, aggódtam, hogy nem lesz-e kicsi, nem szívja-e ki túl hamar a szivattyú. Hát nem... 4-5 liter/percet tudott, túl apró lyukú ez a gardena locsolópisztoly, alig jön át rajta valami, illetve vagy 30-szor ki kellett pucolnom, mert eltömítették a kis szemcsék. Ki kell vennem a gyorcsatlakozót, mert baromi nagy fojtás, meg kell szereznem egy nagyobb lyukú öntözöfejet. Ez utóbbira van javaslatotok?
Üdv

Samubá Creative Commons License 2014.09.21 0 0 60281

Van olcsóbb talajfertőtlenítés is mint amit írsz a Force, a Bora nál. 

A Basamid G mindent visz bogarat, gyomot, kórokozó gombát, csirázó gyomot tarackot élő növényt,   és három hét után lehet vetni ültetni stb. 

Szinte steril lesz  talajod. Nem kell glialkázni stb és ha ősszel akarsz telepíteni akkor most és tavasszal lekezelve rendet tesz nálad. Csak bedolgozva használható gázosodó szer ami letakarva még jobban hat. 

Itt a részletes ismertető. Ja, és III. kat tehát elérhető bárkinek. 

https://www.cheminova.hu/Cheminova/web.nsf/Pub/YQJELQ.html 

Előzmény: Törölt nick (60277)
Samubá Creative Commons License 2014.09.21 0 0 60280

Nálunk alig van mérges kígyó. Sikló lesz az valamelyik, de azok nem mérgesek legfeljebb ijesztőek, békés félénk állatok, könnyen elriaszthatók, bár haraphatnak, de nem mérgeznek.  Létezik még lábatlan gyík is de az sem mérgező. 

itt van némi info 

http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/a-hazai-mergeskigyokrol 

Előzmény: hamvasat (60276)
hamvasat Creative Commons License 2014.09.21 0 0 60279

Samubá!

"A vasgáliccal ne keverd mert hazavágja a másik kettő hatóanyagát szerintem. A másik kettő mehet együtt. "

Uff, de jó hogy mondtad. Köszönöm.

Előzmény: Samubá (60260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!