Megnéztem az Athearn Maxi III-at, . Szerintem teljesen oké. Műanyagból van, de szerintem nem gond. Egyszerű az egységek összekapcsolása (simán ráakasztani egy pöcökre, pattintani sem kell), nem úgy, mint a Walthers 3-részes NSC kocsijánál, amihez csavarhúzó kell.
Ez a fickó az internetes életem kezdetétől (2009) a kedvencem , szép helyeket keres és a hang mindig nagyon jó nála . Nem vágyom Amerikába de ezt a vonalat szívesen megnézném !
Nekem van Walthers, Athearn, A-Line, KATO, Electrotren, Roco, Piko, Fleischmann, HAAG. :-) Mármint ami mehet az USA-ban, ha az európaiakat nézzük, akkor van még egy pár egyéb gyártó is.
Volt fél éven keresztűl a TLC csatornán egy családsorozat: Honey Boo Boo visszatér. Rém bűn hülyeség, viszont az tettszett, hogy amikor a kertben a ház előtt forgattak, mindig elhúzott nagy kürtszóval egy NS szerelvény.... :-)))))
Nekem még sosem volt annyi időm, hogy elég sok konténervonatos videót nézzek, pláne hogy kikockázzam, és pláne hogy a kocsikat is beazonosítsam. :-)
Nem tudom, már régen volt a kezemben. :-) Sok évvel ezelőtt meg lett futtatva, nem volt vele gond. Majd lekapom a szekrény tetejéről...
Nekem a egyelőre az a gondom - amint már említettem is - hogy a háromból kettő nem hinném, hogy futhatott egy szerelvényben (az Athearn az Santa Fe, a 3-részes Walthers meg CP Rail). Egyelőre ez utóbbi "szólóban" egy vegyesvonatban lesz. A másik kettő meg a spine car-ral és a 3 flat car-ral van egyelőre egy vonatban, sajnos ez utóbbiak nem TTX, hanem Trailer Train-esek.
A másik jó sakkjáték meg a konténerek, hogy melyiket melyikkel lehet összedugni. :-) Meg arra is figyelni kell, hogy némelyik konténer/trailer nemigen kószálhat bármerre. Na persze csak ha baromi komolyan vesszük a dolgokat. :-)
Arra gondoltam , hogy a filmeken ezt a három fajtát látom és a szoló verzióikat . A KATOn kívül mindegyikhez óvatosan nyúlok , olyan törékenynek tűnnek . Athearnt még nem láttam , az milyen ?
Ha jól sejtem ez az A-Line/Intermountain kocsi. Nekem ebből 5-részes TTX-es van.
Szerintem meg nincs neked mindegyikből. :-) Nekem a fentin kívül van egy Athearn 5-részes Gunderson Maxi III, egy Walthers NSC 3-unit 53'-as, meg az a szóló Husky-Stack multipurpose (Southwind), ami neked is megvan.
Tudom, hogy használtak pár cuccot, de nem hinném, hogy az USA-ba is nagyon vittek volna belőlük. :-) Amiről én tudok - pontosabban a "Modern U.S. Military Vehicles" c. könyv - az a Desert Storm alatt használt 200 db Tatra 813 és 815, amiket elsősorban vontatóként használtak. Ezekből néhány visszakerült Németországba, ahol a fegyverzet csökkentés keretében megsemmisítették őket.
A CSX , igen új de nem igazán tetszik de ilyen még nem volt . Talán ha oda jutok és koszolom az élethűbbé teszi . Most , hogy van mindegyik típusból én már csak a KATO-ból fogok vásárolni . Nekem igazából az tetszik , szép , robosztus és nagyon jól gurul . A RoadRailerrel kapcsolatban , én még összeakasztani sem tudtam csak gyorsan kiraktam a fotóhoz . Majd később foglalkozom vele . Most ezt a vagont szeretném elkészíteni , matricát rendeltem a VMC-nél