Keresés

Részletes keresés

*Babi* Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19443

Remélem véglegesen megszabadít a zsizsiktől.  Majd írj hogy haladtok.

Előzmény: szandra000 (19442)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19442

Nah elmentem vettem Bio Killt. Dieselt kiköltöztettem a szobából ketrecestül. Lerámoltam a polcról a még ottmaradt alom anyagokat. Körbefujtam szekrényt, repedést, szőnyeget, fiókot, mindent amit értem, minden helyet ahol lehetnek, és minden olyan helyet ahol nem lehetnek, a ketrecek alatti szőnyegrészt különös figyelemmel. Leterítettem az újságpapírt, azt is átfújtam, kitakarítottam a ketreceket majd szépen visszatettem, és óvatosan kívülről az újságpapír és műanyag tálca találkozását is lefújtam. Dieselt megfürdettem, szőrt festettünk, körmöt éleztünk, fogat mostunk fület pucoltunk bajuszt fényesítettünk és már minden porcikája csillog :) Mindeközben visszanéztem a polcra ahol megjelent 1 vergődő dög... kíváncsi voltam telibe fújtam még egy löket szerrel, hát fél perc kellett neki... aztán ahogy a ketreceket rendezgettem megjelent még egy vergődő dög a ketrecek alatti újságpapíron. Hát mondom ez a szer király. Diesel kókusz tálját a mag porcióval bedobtam a mikróba, megpörköltem (fűű micsoda sült mag szag volt) szóval lárva és zsizsik mentesítve kapta meg. Mindeközben egyre több zsizsik menekült elő az isten tudja honnan a polcon ahol a magok voltak annó. De nem jutottak messzire...

Végezetül az egész padlószőnyeget befújtam egy csöppet, nehogy meg tudjanak lógni a szoba másik felébe (hihi) Talán véget ért a háború. győzött az atom :P

szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19441

egy próbát meg ér, esetleg kérj egyet kölcsön valakitől, hogy megnézd neki hogy tetszik.

Én szívesen kölcsön adnám de azt hiszem mi nem lakunk közel, vagy is én általában mindenkitől messze lakom.

Előzmény: halaszerika (19440)
halaszerika Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19440

Nálunk az állatkereskedésben eleve korpával adják kis műanyag dobozokban a kukucokat, de pár hét alatt, míg hűtőben van, nem nagyon szokott fogyni a korpa - legalábbis szemmel láthatóan nem.

Szandra, akkor lehet, én is beruházok egy gömbre, hátha szeretné Janka. Amúgy nem nagyon futkos kint, csak felmászik egy fonott tárolóra, és ott ücsörög. Egy idő után meg beszunyál. Ha ilyenkor beteszem a helyére, nekiáll tekerni a gömböt, mint aki el van ésve valahonnan :)

Előzmény: *Babi* (19438)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19439

Hát tálba bele én sem fújnék. Igazából amennyire lehet szeretném elkerülni, hogy a ketrecen belül keljen fujni ezért a környezettel kezdünk. A padlóval. Ő meg ketrecfogságban lesz pár napig hogy jól megszáradjon a padló, amit nem hiszem hogy nagyon bánni fog. amúgy is ma lesz alomcsere meg minden tisztogatás, amíg ő ki lesz telepítve a lakásából meg minden addig ráfújom a padlóra.

Házba doki engedélyével fogok tenni, de mint mondtam az lesz a legvégső. Hogy ha elég lesz a padlót lefújni és eltakarodnak akkor nem akarok a házba tenni.

Előzmény: *Babi* (19438)
*Babi* Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19438

Azért óvatosan jó!

Lehet hogy nem árt a hörcsögnek de azért ne lélegezze be a még meg nem száradt permet gőzét. Említettem is, hogy amíg meg nem szárad teljesen van némi szaga. Meg egy telefon az állatorvosnak nem árt mielőtt használod. Én tálkára alvóházba nem fújnék semmiképpen, de ez az én véleményem. Maximum amit a mókusnál csináltam hogy az alom alá, de ennivalóhoz semmiképpen.

Hogy eszik-e a kukuc a hűtőben fogalmam sincs ..... én kukuctenyésztőtől kaptam így és ha átpakolom másik dobozba én is azt teszek bele. Melegben eszik az biztos mert azt láttam.

Előzmény: szandra000 (19434)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19437

hát érdekli mert ő ilyen kerék-gömb mániás :)

Nem tudom miért vonzza, hogy amikor tök szabadon is rohangálhatna akkor is önként mászik be a nyitott gömbbe. De igazából nincs rá szükségünk. Szobába futkoshat, és örülök hogy nem csak a kereket teperi (én örülök ő nem biztos). Ha nyitva van és bele megy akkor oda csipi a lábát ahogy fordul a labda hajtás közben, szóval általában összecsukva van a padlón....

De ha kinn van és a ketrece csukva van egy időután megrohamozza és ez történik:

szal haza akar menni.

Szóval kicsit defektes a kis drága de úgy szól a mondás, hogy minden állat olyan mint a gazdája. Szóval pont nekem való :D

halaszerika Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19436

Diesel gömbözik még? Írtad, hogy mióta kerék van, nem sokat van kint. Már a gömb se érdekli?

Előzmény: szandra000 (19434)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19435

hihi kukac etetés :D Nem rossz. hűtőben hidegben is esznek ilyen korpát? mert ugye ott kell tartani őket.

Van natúr zabpelyhem, az is jó nekik?

Megnézzük ha felhízlalom ezeket a girnyókat izlik-e majd neki...

Előzmény: *Babi* (19433)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19434

Hm szal ez a 0-hoz közeli fok lehet nem öli meg csak lehibernálódik... Jó, valahogy berakom. Majd kis adagokban....

Biztos hogy veszek ilyen biokillt, szoba ki lesz rovartalanítva, kinyírom őket, nekem itt ne rohangáljon a szobába, fúj!! olyan idegesítőek, már meglátok egyet és vetődök, hogy szétnyomjam... Diesel-el is megbeszéltem hogy ő nem tarthat házi állatot! Se atkát, se bolhát, se zsizsiket, szal menniük kell!!!!

Kívülről körbe fújom a ketrecet hogy ne tudjanak bemenni hozzá. Ha nem lesz elég akkor megkérdem dokit hogy mehet-e a házikóba,tömő anyagra, ill a kaja emelet szőnyegre, ill a tál külsejére, köré bárhova...

Előzmény: halaszerika (19432)
*Babi* Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19433

Sziasztok!

BoiKill-t már régóta használom gond nélkül de azért orvos kikérdezése mindenképpen ajánlott.

Nekünk azt mondta fekhelyre lehet fújni de állatra NEM! Kutyáinknak semmi gondot nem okozott a használata, viszont a bolháknak vége. Mókusnál egyszer megjelentek a hangyák benn a sarokketrecben. (értem ez alatt hogy a szoba sarka van leválasztva neki). Almot kipakoltuk befújtuk az alját Biokill-el (móki addig szabadlábon volt) amikor megszáradt új alom vissza és többet nem volt gond a hangyákkal. Neki nem ártott, de a hörcsög azért sokkal kisebb. Viszont ha kívülről van körbefújva a ketrec akkor nem tud bemenni a zsizsik mert nem tud repülni csak mászni, a kishörcsög pedig nem éri el. Szoba szőnyeget is le szoktam fújni ilyenkor meg a szekrények alját, oldalát. (néha a falat is ha kell). Tényleg színtelen, szagtalan (bár amíg meg nem szárad van némi szaga), és teljesen foltmentesen szárad. Hónapokig (pontosabban fel-, vagy lemosásig) hatásos.

Ami a lisztkukacot illeti. Hűtőben nagyon sokáig eláll ha jól szellőző edényben van. Én búzakorpában tartom őket, azt meg is eszik kukuc. (Rossmann, DM kb 300.- FT) Mielőtt odaadod a hörcsögnek akár meg is lehet etetni a kukacot almával, uborkával ... Kb etetés előtt 1 órával tedd be a kukacokat egy tálba + alma + ubi + ..., majd adhatod a hörcsögnek (csak a kukucot)  így sokkal vitamidúsabb! :) Néha nekünk is marad a tálban pár db, néha azonnal megeszi.

halaszerika Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19432

Szandra! Szomszéd bácsi minden évben a babjáról-borsójáról magot szed, pár napra befagyasztja, és úgy nem lesz neki zsizsikes tavaszig. Olvasgattam, hogy akkor mégis kint hogy telel át a szabadban? A kifejlett bogár védett helyre mászik, fakéreg alá, avarba pl, ahol azért van egy kevés minusz. Ennyit még kibír. Ha irtani akarod, akkor sztem 3 napra kell neki a mélyfagyasztó -20 fokja. Ha nem fér be, akkor akár részletekben.

Lisztkukacról: lehet, hogy nincs kiéhezve fehérjére Diesel. Nálunk Janka egy hétig ette nagy étvággyal, aztán leállt vele, később meg megint tetszett neki. Hónapokig tartogatásban sajna nics tapasztalatom.

szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19431

Azt írják hogy pont arra való hogy az állatka fekhelyére permetezzük és így ott sem szaporpdik el pl a bolha. Amikor kutyám volt szemeztem vele, mert pont a lábán és a pofáján volt hosszabb a szőr szal kullancs gyüjtőként funkcionált. De sajnos előbb elment, így már nem kellett vennem neki.

A biztonság kedvéért utána járok. Maximum Diesel házát tényleg kihagyom, fő a békesség...

Előzmény: Hani-chan (19430)
Hani-chan Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19430

ez jól hangzik, megtaláltam korábban én is, de nem mertem használni, mert rovarírtó, használat előtt mindenképpen szerintem konzultálnék egy dokival, hátha azért vannak ennek a csodaszernek is hátulütői :)

Előzmény: szandra000 (19428)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19429

Jah és már minden dobozban van, plusz zacsiba. Direkt Hallywoodos kaját vettem mert az is átlátszó csavaros tetejű doboz, szal egyből észre is veszem mi leledzik benne. Aztán egyszer lecsavartam a tetőt és egy zsizsik ott tanyázott a kupak alatt, ahol elkezdődnek a műnyag peremek a csavarozáshoz, szal a szemét megpróbált bejutni a frissen vásárolt drága kajába, de sztem nem jutottak be. És amivel még egyszer majdnem pórul jártam, hogy a műanyag kanálon lapult egy amivel beleszoktam nyúlni a kajába és kimérem a napi adagot... Fúúúúú ott szállt el az agyam és megígértem nekik mindent!!! Hogy felgyújtom, bevágom a fagyasztóba, kitépem a szívét ha van olyan és miegymás.... Ezt a bio killt ráadásul az alpha-vet forgalmazza szóval csak nem árthat az emlősöknek. Lehet hogy pont erre van szükségünk!!!

Előzmény: Hani-chan (19427)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19428

Igen pontosan ezt olvastam én is de nézd mit találta,m mi a véleményed a Bio Kill-ről

http://www.biokill.hu/

Höri miatt eddig nem akartam irtószert a szobába kiszórni de erre azt mondják tuti kiöli és ráadásul melegvérű állatokra ártalmatlan sőt az atkát is megöli szal fekhelyre szórva atka ellen is jó, ez nekünk lehet nem is lenne rossz.  De ha a höri ketercét nem is szórom le vele a szekrény mögé végül is, meg a padlóra kiszórhatom, és akkor a nyomvonalat vagy a rejtekhelyet ez kiírthatja. A Kaja meg marad az erkélyen meg ami befér a fagyiba beteszem.

Előzmény: Hani-chan (19427)
Hani-chan Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19427

Nekem ezzel kapcsolatban elmagyarázták, hogy a zsizsiklárva már a termés virágába kerül, mikor terméssé alakul, utána ha elég meleget kap kikel. Tehát már rég benne vannak ezek a rondaságok a magokba a szüretelés előtt. Tehát én értelmezésem szerint a kifejlődött bogárnak talán konyec, míg a lárvának nem konyec :( Biostop élelmiszermolycsapdát próbáltad már? Hátha zsizsikre is beválik, vagy méz egy tálba és abba beleragadnak talán, bár nem tudom a méz mennyire vonzza őket.

Nálam pár hete sikerült kiölni a molyokat/zsizsikeket. De még egy jó ideig a tápok nagy részét befagyasztom, és csak annyit veszek elő ami pár napra elég. Amit tudok javasolni, hogy ne zacsiba tartsd, hanem valami műanyag fedeles dobozba. Talán abba nem tudnak belemászni :)

A zsizsikirtás egy procedúra, mindenki azt mondja, ha van, nehéz kiölni őket :(

Előzmény: szandra000 (19425)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19426

De annak már vége, most már jó a hangulat (legalább is úgy érzem)

Ha most mindenki elmegy akkor nem lesz kivel dumálni :(

Remélem hamar vissza jössz....

Előzmény: Twilight Hamster (19424)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19425

Hát az a baj hogy nem fér be a fagyasztóba :(

Hát elpusztíthatatlan... igen... már azon gondolkodok a szekrénysort kell a faltól eltávolítanom, mert a kaja amiből elindult az invázió az a polc leghátuljába volt betámasztva a falnak és ott van kb 2cm hely a szekrény mögött. Sztem ott tanyáznak. Szal a polcon már nem tartok semmi kaját, már ott nincs is zsizsik. Aztán a kajákat bezacskózva áttettem a szoba átellenes felébe... és amikor azt vettem észre hogy ott ismét előbukkant egy akkor elszállt az agyam szal az egészet bezacskózba kivágtam az erkélyre...

De a hörinek enni kell és az ő ketrece körül a padlón előfordulnak... Remélem a porszívózást nem élik túl.... Levendula illetve babérlevél van már mindenhol de mintha nem is lenne.

De amúgy már kísérleteztem egyel. Vettem egy multifites ilyen nasit amikor felfedeztem a bajt és kidöbtam sok nasit, elvileg ilyen gyümölcsös "rágcsa", na azt nem gumiztam össze jól, és abba is belemásztak. Átöntöttem pici műanyag dobozokba és láttam, hogy van 2-3a dobozba, bevágtam a fagyiba 2napra és most meg vannak halva a dobozban, szóval elvileg meghalhattak ma éjszaka az erkélyen a jól elrejtőzött társak is. Igaz azokban már nem láttam zsizsiket, minden nap ellenőriztem a zacsikat, a kajákat hogy látok-e de most már úgy tűnik a kórorlók többen vannak mint kajába... Nem halnak éhen????

Előzmény: Hani-chan (19422)
Twilight Hamster Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19424

:) reméljük rosszul, azaz nem élték meg...

Egy időre elköszönök:( A tegnapi nap kicsit megfeküdte a gyomromat:(

Előzmény: szandra000 (19421)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19423

Az igen! Jó kor, hát már lassan Dzsungi nagykövet lesz belőle!!! Teljes gázzal irány előre 3 év!!!!

Előzmény: hörcsögsziget (19411)
Hani-chan Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19422

szandra nekem olyat javasoltak, hogy fagyó és meghal, de elvileg a zsizsik pont az a bogár, ami mindent túlél :'(( pár napja szembesültem ezzel az infoval, szóval ha nem fogy el a kaja, inkább a fagyóban tartanám ha sok van

Előzmény: szandra000 (19421)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19421

Szerintetek az esetlegesen kajában, kaja zacskóban eddig meghúzódó zsizsikek hogy élték meg a ma éjszakát az erkélyen? :D

Hani-chan Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19420

pont két napja írtam meg egy ilyen foglalónak, mivel úgy döntött szeretne egy fiút és egy lányt ugyanabból az alomból vinni, hogy ilyet sajnos nem csinálok, akármennyire is megbízhatónak tűnik valaki, felajánlottam vagy az egyik vagy a másik :)

KissGesztenye elnézést a perpatvar miatt ami itt kialakult.

Biztos nagyon jó helye lesz bármely csöppnek nálatok, akárhonnan is kerül ki. Akiket még tudok ajánlani a hobbitartók. Ha ilyen hirdetéseket látsz, bár nem biztos hogy leelenőrizhetők a felmenők (kereskedésben is ugyanez a helyzet), de ők biztos hogy a kicsikkel foglalkoznak is. :)

Előzmény: k-betti (19408)
Twilight Hamster Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19419

:) Igen, kell a reklám tudod:)

Előzmény: szandra000 (19417)
Twilight Hamster Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19418

Azért én lényegesen messzeb vagyok neki...  De nekem nagyon sokat jelentenek a szavaid:) Köszönöm.

Előzmény: szandra000 (19413)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19417

Nah itt névváltás történt kérem???

Előzmény: Twilight Hamster (19416)
Twilight Hamster Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19416

A lényeg, hogy a kisfiad boldog legyen:) Sok boldog hörcsögözést neked:)

Előzmény: KissGesztenye (19412)
Hani-chan Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19415

Köszönöm az őszinte választ. :)

Előzmény: *TDK* (19395)
szandra000 Creative Commons License 2011.11.18 0 0 19414

Jaj az nagyon jó mikor lapulnak. Olyan kis helyesek ahogy törik magukat pl egy tök sötét elütő szőnyegen megmerevednek.... Nah mondom te is jól beleolvadtál a környezetbe...

Segítsetek abban, hogy egy lisztkukac meddig jó hűtőben. Nem bábozódtak be és már hónapok óta itt vannak. Hörike most nem eszi őket úgy, lehet nem tetszik neki? Jó ideig nem kapott kukacot mert sokat evett húsos bébi ételt meg Hamster Completet is falja de most vissza fogtam a másik fehérje forrást és kukacot szeretnék vele etetni de 2dbnál többet nem fogad el és azt is úgy, hogy a felét már ledobja. 3.at meg betömi... Aztán vége az érdeklődés. Amikor kicsi volt egy ültő helyben megevett 6ot... és még evett volna csak már nem mertem neki adni. Most meg alig érdekli. Lehet ez a kukac már nem jó ízű? Kell ezeknek adni valami magot ha hűtőben vannak? Néha adtam nekik és ettek belőle a hernyók, de nem sokat...

Előzmény: k-betti (19407)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!