Az egy sima 9 pin D-SUB csati, a hagyományos soros port is ilyen. Sok lábon lehet K-vonal, az Opel, a Fiat, a VW több K-vonalat is használt amit vagy átkapcsolgattak vagy multiplexerrel elektronikusan oldották meg az átkapcsolást. Az a csatlakozó tehát nem az autóhoz csatlakozó (SAE J1962) dugó.
Én a rajzról csak a hetes pint néztem le, ami a te rajzodon hármasnak van jelölve. Akárhogy keresem mindig csak 7esre hozza a k-line-t. Hármasra Vendor option-t írnak. Talán a te rajzod se jó?
Én is most kaptam meg a soros kábelemet (ebay, kína) és nálam sem működött. Mivel olcsó volt és nem volt mit vesztenem szétfaragtam. A K-line pinhez nem csatlakozott vezeték így tudtam, hogy ezzel kb semmit nem érek. Egy kapcsolási rajzot alaposabban tanulmányozva kiderült, hogy egy egyszerű szintillesztőről van szó. Régen a nokia telók is használtak ilyen mbus-os megoldást, sőt rádiókat is programoztam ilyen kütyüvel. Így előszedtem a régi adatkábelemet és azzal ment simán a programozás. Igaz én VDSPRO-t használtam, de ha a TOOL is Kline-on kommunikál akkor lehet Nálad is ez a gond. Linkelem a kapcsolási rajzot.
Vettem egy K/L kábelt, de sehogy nem csatlakozik vwtool a passathoz. Egy régi laptoppal próbálom csak egy egér és a soros kábel van bedugva mind a 4 porton kipróbáltam amit a vwtool felkínál, de nem ismeri fel az autót. Az eszközkezelőben a com1-et mutatja, de átállítottam 2,3,4-re is és semmi. Van valakinek ötlete mi lehet a gond.
Jobban bele gondolva nem volt az még üzemmeleg, mert bár a víz volt már 90 fokos, de az olaj tutti nem. A többi megvolt. 1 perc már eltelt az indítás óta és minden fogyasztó (kivétel a rádió) le volt kapcsolva.
Értem. Akkor végül is most a C-s van benne ami meg is hozta a várt eredményt. Jelenleg a nyomást is jól mutatja és a hőmérséklet is jó. (Előzőekben azt el is felejtettem írni, hogy a töltő levegő hőmérsékletére is nagyobb értéket hozott.) Így gondolom a motor is "örül", hogy tényleg a Diesel cycle map szerint dolgozik. (Bár nem tudom mennyit jelent pár száz milibár eltérés vagy 10-20 Celsius fok.)
C végűn melyiket érted? Sajna én csak a BOSCH számozásokat ismerem. Amúgy bementem a boltba és megvettem a 401es végűt, mert az ESI Tronic is azt dobta ki na meg a kollégának is az van gyárilag az AVF motorba. Ami érdekes volt, hogy a Unixba nem ezt akarták adni.
Akkor legalább próbára kellene keríteni egy C végűt a B végű helyett. De szerintem, ezek egyforma jelet kellene adjanak, a különbség annyi, hogy a C-s tovább képes mérni. De most, erre azért nem esküszöm. :)
Hátha ez segítség. A 989mbar légköri nyomásra az ECU 1250 körüli értéket adott. Hogy a többi nyomásértékre mit mérhetett azt nem tudom. Az is lehet, hogy volt olyan pont a karakterisztikán mikor valós érték jött ki.
VCDS-be meg lehet valahogy nézni, hogy belenyúltak e egy 1.9PDTDI AVF motorkódú ECU-ba?
Azért érdekelne a dolog, mert nem rég vettem a kocsit és le van vakolva az EGR amit szeretnék megszüntetni plusz a töltő levegő nyomás érzékelő se az ami gyárilag benne kéne legyen (0281002401 helyett 0281002399) így alapból rossz nyomásértéket közöl az ECUval. Nem tudom, hogy valami "okosság" van az autóban vagy csak egyszerűen rossz típust raktak bele.
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől van egy 99'-es B5 1.9 pdtdi passatom milyen kábelt kellene vennem , hogy a vwtools progival tudjam használni pc-n.
Passat 2004-es AVF motorkód olyan gondom lenne, hogy Cd-t nem tudjuk kivenni. Eject gomb nyomásra egy pittyegés, valami trükk a kiszedésre létezikm mint az 5-ös golfhoz?
Rendeltem VAG-COM 12.12-es kábelt az Octaviamhoz. Egyik kollegám azt mondta, hogy a rossz nyelvek szerint az utángyárott kábelek elronthatják az autót. Abban az esetben ha csak csatlakoztatom a kábelt, de semmit sem kódolok át az autóban, tényleg lehetséges hogy, tönkremegy az autó?
Köszi az infot,a betegmár 5éve "pihen"most szeretnék túladni rajta,életet kellene bele lehelni!ja tömegmérö és szonda lett cserélve,nehezen indul es erötelen ezeket szerettük volna orvosolni.A programrol meg gözöm sincs mert valakinek a valakiének az ismeröse probálta.Ennyi a történet röviden,ja még annyi hogy a kompjuterböl jön ki 1 viola vezeték s lóg üresen!köszönöm még1szer az infót!
sziasztok! esetleg valaki tudna segiteni? van egy vag-kkl 409.1 csatim,kellene hozzá egy magyar nyelvű vag program. tudok ilyet valahonnan letölteni? Köszi a válaszokat!
Hali,tudna nekem segiteni valaki?93 as golf 3 2000cm3 motorvezérlőt szeretnenk kiolvasni de nem kommunikál a géppel, a csatlakozo szurke vezetéke becsatlakozik egy sorkapocsba+2szurkevezetekhez, viszont a sárgához nem csatlakozik semmihez!egyáltalan kell a sarganak csatlakozni vagy sem és mihez?na meg hogy kell olvasni mert mondanak olyat gyujtas+gázpedál megnyomás meg hasonlok!Ha valaki tudna seggiteni ebben megköszönném!
A pint ki tudtam olvasni,csak nem találom az opciót,hogy hol kell aktválni vagy kódot megadni az adagolónak. Olyan van,hogy ü.a. szivattyú aktiválása,de az csak egy tesztet csinál,h elindul-e a szivattyú. ezt nem tudja valaki hol keressem?
Én is tanítottam már fel sokat, egyikkel sem volt gond. Ezek szerint mindbe új elektronika lett volna? Pedig volt közte olyan szedett-vetett kinézetű is, hogy nem sok esélyt adtam neki...
Kis segítségre lenne szükségem vp44 illesztéssel kapcsolatban.
Adott egy faceliftes A6 2.5 v6tdi,106J jelölésű adagolóval. Az eredeti elektronika hibás volt,kaptunk hozzá egy bontottat (szintén 106j) amit láttam is üzem közben közben. Felraktuk,természetesen nem indul a kocsi. VCDS-ben hol és hogyan kell illeszteni? Ezzel segítene valaki? Merthogy azt jól tudom,hogy a J-st kell illeszteni,az A-D-t pedig nem? Köszönöm a választ!
A kupak alatti szűrő azért van, hogy ha utántöltesz vagy szintet ellenőrzöl ne kerülhessen szennyeződés a rendszerbe. Normál körülmények között semmi szerepe, sok autóba be sem építik.
nemrég vettem 99évjáratú benzines 1.4 akv motorkód vw Polo-m azt vettem észre hogy a kormány elfordításakor súrlódó hang van. első körben megnéztem a kormányszervó folyadékot és azt tapasztalta hogy nekem ha lecsavarom nincs a kupak alatt szűrő... ez okozhatja a súrlódó hangot?míg beszerzem a hiányzó szűrőt mekkora bajt okozhat hogy jelenleg szűrő nélkül megy a szervó? tudom-e valamivel helyettesíteni a szűrőt míg nem jön meg az új szűrő?? tervbe van nyáron az olaj+szűrő+ cseréje milyen olajat vásároljak? (és hol hogyha el akarom kerülni a hamis olajakat?9
Találkoztatok már ilyennel? Nem sok infót találtam róla. Ross-Tech oldalán sem. Az izzítólámpám hibátlanul működik, de ezt a hibát nem tudom törölni. Műszerfal baj lehet? Előre is köszi.
A fütéssel kapcsolatban, valószínűleg a ventilátor adta meg magát, mert általában ha az előtét ellenállás megy tönkre akkor kizárólag egy fokozaton megy a venti nem számít melyik fokozatra van kapcsolva. A szétszerelést úgy sem úszod meg, ha a ventiig eljutsz ki tudod mérni kap e áramot mikor elkapcsolod, stb. ha nem bontod meg nem tudod meg, ugyanez igaz az ablaktörlőkre is
Sajna neked nehéz lesz itt segíteni, mert minden válasszal csak további kérdések fognak generálódni. Nem leszel vele előrébb. A kérdést sem sikerült pontosan feltenned: nincs fűtés... nem megy a fűtőmotor, tehát nem fúja a levegőt, vagy csak hideget fúj? Egyik fokozata sem megy?
van egy polom amivel most küzdök :)polo 6n 1999 decemberéből akv motorkód 1.próbálom a motortartó burkolatot lekapni de az egyik anyacsavar sehogy se akar lejönni, forog forog de nem jön kijebb. hogy kapjam le? se becsavarni nem tudom se ki... 2.a másik problémámam a fütéssel van, hiába tekerem nem fűt ami most nem baj de nem akarom a telet megvárni. pár éve volt ilyen problémám akkor a szerelő cserélt egy előtét ellenállás alkatrészt. honnan tudhatnám meg hogy most is ez a baj vagy pl. a fűtőmotor ment tönkre? 3.és végül az ablaktörlőm behalt, első hátsó. honnan tudhatom hogy az ablaktörlő motor a hibás nem más? mielőtt venném az új alkatrészt jó lenne a hiba pontos okát megtudni.
VW passat 1.6B AHL motorkódos autóval küzdök napok óta. Következő a probléma, időnként nem indul 4-500 fordulaton rángatózva megy de nem pörög fel. Ez az állapot független, hideg vagy meleg a motor van amikor fél napig tart van amikor 3 napig nem csinálja. Ha normálisan el indul semmi gond nincs vele kimegy a világból. Élő adatai teljesen normálisak, hibakódot nem ír be sosem. Főtengely, vezérműtengely jeladót cseréltem valamint fojtószelepet. Motorvezérlőn mérve minden érték normális data szerint. Ami gyanús fojtószelepet nem engedi feltanítani értelmezhetetlen kérés a KTS válasza, valamint élő adatoknál henger korrekciót nem jeleníti meg. Nagyon megköszönném, ha volna valakinek valami épkézláb ötlete mert én kifogytam.
Köszi a segítséget, kötöttem már be ezt azt, mivel munkagép elektronikával foglalkozom, csak ilyen felszerelésbe még nem futottam, ez egy ismerősöm autója. Közben kiderült, hogy 1.9tdi sima 5-ös passat, szóval ezzel kapcsolatban tud segíteni valaki az utánfutó visszajelzést illetően? :)
Egyik nap hideg indítás után égve maradt a check engine lámpa, kiolvasva a hibát: 008825 - Leak in Air Intake System P2279 - 000 - - Intermittent - MIL ON írt. Töröltem, és egy ideig nem jelentkezett. Aztán persze később vissza írta. Közben elvittem márkaszervizbe olajnyomás mérésre, ott azt mondták, hogy a beszívott levegő oldalon valahol fals levegő szívás miatt írja a hibát. Szerelő állítólag talált egy lelazult csövet amit vissza rakott, majd a sikeres próbakör után átadták a kocsit.
Másnap reggel még nem volt a vezérlőben hiba, de útközben beírta, a motor lámpa viszont nem villant fel, csak mikor újra indítottam a kocsit. Nem tudom mi okozhatja a hibát, menet közben meghajtva sem dobta vissza a hibakódot, csak egy bizonyos idő után. A motoron nem érzek változást.
Illetve egyik este üzem meleg motornál felemelte az alapjáratot 1000-1100 közé, utána ez a hibakód is benne volt:
001287 - Idle Control System RPM P0507 - 000 - Higher than Expected.
A kartergáz visszavezetésbe már 1,5 éve beépítettem egy lecsapatót, de szerintem ehhez nincs köze.
Van valakinek tanácsa hogyan induljak el a hibaelhárításon?
Pár hete vásároltam egy Golf 4 1.6 benzin AZD motorkódú autót. Akkucsere után a km számláló visszaállt egy régebbi értékre (vásárlás előtti). Gyanítom tekerve volt. Kérdésem, hogy tud-e abban segíteni valaki hogy az órát rendbehozzuk. Nem tekergetni akarom, hanem, hogy akksi levétel után ne álljon vissza. 1J0 920 806B óra van benne. Ha cserélni kell csak és pontosan ilyet kell keresnem?
Sziasztok! Egy icipici segítséget szeretnék kérni, 5.5-ös passatban kötött már be valaki elektromosan vonóhorgot? Két kérdésem lenne, egy, hogy can-bus átalakító kell-e hozzá illetve, hogy a visszajelzőt ennél a típusnál hova kössem/ honnan vegyem a jelet hozzá? Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!
Hello! Valaki találkozott olyannal,hogy Volkswagen Caddy( 2004-es 2.0PDSDI BDJ motorkód 51KW) Az autó eszi az olajat heti 1litert. Létezhet,hogy a PD gumigyűrűnél folyik be az olaj? A kocsi menetteljesítménye tökéletes és füst sincsen,hogy olaj gyűrű baja lenne. A választ köszönöm.
Nos a 4. Ablakban futtatja az adaptacio kiirja h ok. Ezutan választható csoportos beallitasoknal a folytoszelep, ahol mind a 1p egység zöld. Eközött a ket lepes közt megtortent a betanulas is?
Ö már csináltak ilyet, de régebben, emiatt lett felhíva a váltó szerelő,hogy biztos jól csinálják.
Amúgy nekik ismerőse, ezért ajánlták nekem.
A lényeg, kis csavarnál leenged, a nagyobbik csavarnál addig tölteni, amíg nem folyik, aztán üzemeltetni minden sebességben, és újra tölteni a szintig.
Úgy tudja a vezérlő, hogy 4. fokozatban van,hiszen ő utasította erre.
Tudja a 4. fokozat áttételét és a tengelyek fordulatszám jeleiből nem ez jön ki neki. Tehát valószínű mechanikus gond lehet a 4. fokozathoz (is) tartozó kuplunggal.
Ezeket leegyszerűsíted, nem annyit jelentenek a hibakódok, hogy rossz a potmeter. A hibakódok áramkörökre vonatkoznak, nem az adott áramkör egyik elemére. Itt is arról van szó, hogy lehet vezeték, potmeter, ECU, vagy testzárlat, de akár hibásan működő fojtószelep is. (mármint mechanikus hiba) Ezeket végig kell "bogarászni".
motor (cím 01)---> mérőcsoportok (cím 08)---> 060-as csatorna ez a fojtószelep működésével kapcsolatos sor, a 4. ablak mondja meg, hogy helyesen működik, vagy sem, megfelelő-e az alapbeállítása. Innen alapbeállításra (cím 04) váltva lehet a fojtószelep alapbeállítását elvégezni. (ha adottak annak feltételei)
Van egy Seat Cordoba 1.2. AZQ, ingadozó alapjárattal, EPC felirat világít, következő hibakódok olvashatók: 16490 - barometrikus nyomás érzékelő 1. Fojtószelep potencióméter valószínűtlen jel 2. Fojtószelep potencióméter valószínűtlen jel
A hiba először a gyárí fojtószelepnél jelentkezett, ekkor csak a 2. pot-méter volt hibaként. Kicseréltük egy utángyártottra, elég silány minőségnek tűnt ugyanis zörgött benne valami, ha megráztad. Beszerelés után kb 2 hónapig működött, hibakód olvasás utána fentiek jelentkeztek, a cserélt alkatrészt visszaküldtük és garanciába kicserélték, de a már új fojtószelepnél is ugyanez a hiba tapasztalható. Nyomásérzékelő állt a koxban, de ki lett pucolva.
Helló, írtam emailt a megadott címedre, nemtudom megkaptad/olvastad-e, de most itt is megragadnám az alkalmat a kérdésre: Sikerült ezt a problémát anno megoldani? Ha igen, hogyan?
Az ismert, hogy a vcds-hgj szövegét ki fordította és lehet vele(m) vitatkozni, ami persze nem is rossz dolog, de pl. a hivatalos magyar odis fordtójával már nem....ahol ez olvasható: Töltőnyomás-szabályozás: Szab határért lef túllépve
Kolléga Urak! Mondja meg nekem valaki legyen szives, hogy a B3 1,6 TDi 19lúlrol a második sorban, a kormányoszloptól a harmadik foglalatban vagyon. Köszönöm.
...néha a márkaszervizeknek sem sikerül ez tökéletesen a gyári cuccokkal... Nekem a 90 ezres szervizen az olajcsere 30000km-re és 2 évre, az inspekció meg 10000km-re és 1 évre sikerült visszaállítani...
Még jó, hogy véletlenül megnéztem és így sikerült rendesen megcsináltatni. Fel is ajánlottak egy külső mosást amit inkább nem vettem igénybe.
Az autó 2- hete lett megvéve. Valószínű előtte vagy nem, vagy úgy lett szervizelve, hogy semmit nem állítottak vissza rajta.Akkor meg kell keresni miaz amit nem állítottak vissza.
Lehetséges, a fék probléma kezd megoldódni. Az autón lett olaj cserélve meg fék mert az majdnem vason ment. Olaj csere visszaállítva. Minden hibatároló nullás de a service due jelzés még maradt. Remélem lassan meglesz a jelzés oka.
Igen,elírtam Service due pontosan. Vag-com volt amivel csinálva lett,hibakód nincsen az előírások szerint lett csinálva.( Fék kiállítás,aztán zárás) utána kézifék megműködtetése és úgy a teszt és hibák törlődnek. De a műszerfalon minden megmaradt. De valami ezekszerint nem lett tökéletes.
Hello! Valaki találkozott már ilyennel. Audi A5 Service duo! Parking Brake! Kopott betétek elől hátúl. Hátúl kicserélték visszaállították (zárás nyitás teszt) ÉS a probléma ugyan az a műszerfalon írja Service duo! Parking Brake! Valami tipp? Előre is köszönöm.
Nem azért, de internet nélkül egy mezei műhelyben naphosszat lehetne ülni az ilyen DTC megnevezések mellett. Klón, vagy nem klón, nem utalnak a fordítások az eredeti hibákra.
Amikor pedig a szerelő makogja a telefonban végkép feldolgozhatatlan....
AS Válto és az ABS hibákat is töröld -Nézd meg hogy a proba ut során visszatér -e a hiba.
Az előző tanácsokat megfogadva amit kaptál 409 kollégátol. Azért még mielőtt proba utra mégy , nézd meg ,hogy a turbor a kijut-e a vákum beinditás után.
Előszeretettel meg szokott sérülni a vákumcső is .
3., vagy 4.-ben padlógázon a légtömeget. Ha kiakad maximon, akkor kifúj valahol. Ha az is alacsony, akkor vagy nem működik a turbószabályozás, vagy döglött a turbó. (feltéve, hogy nincs eldugulva a szívóoldal)
-------------------------------------------------- Custom DTC Removers (Users can remove any DTC code from DTC Menu) -------------------------------------------------- Fiat, Alfa ,Chevrolet EDC15C7 PSA Group SID803a Ford SID803 Ford SID803a Ford SID206 PPDv1.x Mercedes EDC16C31 VW EDC16U1 series
EDC17CP14 custom DTC Removing internal BETA (next update will be added)
Still in progress : Delphi DCM3.5, DCM3.7 EGR, Opel Denso, (in development, tested)
-------------------------------------------------- Automatic DTC Removers -------------------------------------------------- Ford EDC16C34.2.30 total DTC Alfa EDC16C39 total DTC Audi EDC17C14 P2014 (Flap) VM EDC15CVM P0098 (Flap) Mercedes EDC16C31 DTC full table erase
- Opel Denso solution improved for DTC, light problems - Saab EDC16C39 bug fixed (thanks for reporting to Lukasz Czarnecki) - Peugeot SID803A Generic improved. - BMW EDC16C35 supported to all types (Generic) - Jaguar EDC17CP11 added (thanks to SwiftTuning) - Mazda CX7 Adblue + DPF more improved (thanks to Lukasz Laczynski) - Fiat Marelli 8F3 solution added (thanks to Bartek Hajman) - Hyundai Generic Switch solution new DTC's added - Volvo EDC16C31 Switch solution DTC area optimized - VW EDC17CP54 Switch solution added (thanks to Swift Tuning) - BMW EDC17C41 added (thanks to Aldo); - Opel Marelli 75-90CV solution added new file type sign (thanks to ICS Security) - Hyundai / KIA EDC17C08 Double DPF switch problem fixed (thanks to JOSE MORENO REPRO BCN) - VW EDC17CP14 Swirl Flap solution added (thanks to Jim Robb) - Ford SID208 EGR + DPF added (thanks Aldo and Jim Robb) - Mercedes DCM3.5 solution DTC P244A added (thanks to Catalin Laptes) - Skoda EDC17U01 switch solution added - Jaguar EDC17CP11 fixed some DTC's (thanks to Jacek Gajos) - Peugeot EDC17C10 disable more DTC's about DPF additive system (thanks to Rui Souza and Helion) - Renault EDC16C3 Type1 and Type2 DTC's optimized (thanks to Andrés Cortes) - Siemens PPD1x ECU's added New optimized solution (thanks to Bartek Hajman) - Renault SID305 solution added (thanks to Nizar Ben) - Flap EDC16U1 Golf5 new sign added (thanks to Motor_Power_JmRePrOg) - Citroen SID807 EGR + DPF added (thanks to - Peugeot SID803A Type new signs added (thanks to Mat) - LandRover Sid208 added (thanks to bimmeritaly) - Audi - VW EDC17CP04 Flap removing added (thanks to KGL69) - Ford EDC16C34 switch P2484 2th DTC added (thanks Carcoder) - Mazda EDC16C34 Switch solution added (thanks to Juan Pedro Delgado) - Ford EDC16C3.9.18 added (thanks to Bimmeritaly) - Volvo EDC17CP22 + EGR + DTCs added (thanks to Aldo, Swiftuning, Mariusz Konieczny) - Audi EDC17CP54 added (thanks to Aldo, Swiftuning, Venceslau) - Update EDC16-17 fast search section. - SID206 Generic added Galaxy model points (thanks to Bartek Hajman) - Audi EDC16CP34-4 solution revised with new. - Suzuki EDC16C39 solution improved for other models. (thanks to Luis Enrique Ortiz Soneira) - EDC17CP02 - CP06 New DTC's added (thanks to KGL69) - Isuzu Transtron EFI, Canter, NLP models solution added (thanks to Aldo) - Flap EDC16C34 EDC16CP34 revised (thanks to Roby B)
------------------------------------------------------------------------------ Professional DPF Remover v3.0.0 updates ------------------------------------------------------------------------------ - AudiEDC17CP44 switch fixed for Audi car. - Jaguar SID204 reported P0000 problem fixed (thanks Krbl) - Renault SID305 new sign added (upgradeavto) - Chrysler EDC16C31 added alternate solution - Mercedes 2011+ solution restored again. - Fiat 8F2 signs are improved, - Fiat 6F3 Generic added Fiat500 models (thanks to Nizar Ben) - PSA EDC17C09 - 10 bug fixed (thanks to Nizar Ben) - Mercedes EDC17CP10 solution revized (thanks to Chiptronic) - Volvo SID803 MPC solution improved - Audi PCR2.1 regeneration switch alternate added (thanks to Mykolas) - Mitsubishi EDC16CP39 Switch solution has been added - Mercedes DCM3.5 Type1 solution improved, added new DTC's. - Alfa EDC16C39 Solution 2 improved for some file types. - BMW EDC17CP45 ASC solution added - Fiat EDC16C39 Generic improved for Chrome models. - Isuzu Transtron Dmax added (thanks to Aldo) - Lancia EDC16C39 added (thanks to Bimmeritaly) - Mercedes EDC16CP36 Type1 solution 2 new signs added (thanks to Tiberiu) - Peugeot DCM3.4 added in Citroen section - Jeep EDC17C79 added (Solution by Aldo) - BMW EDC16C35-2 item added DDE7 support (thanks to Amer)
----------------------------------------------- With DPF + Flap Remover v3.0.0 update; ----------------------------------------------- - Denso map8 problem fixed (Brad Alex) - BMW Mini EDC15C35 bug fixed. - Chevrolet EDC16C39 added (Chiptronic) - SID305 Nissan and Megane added - Fiat Ducato type more improved - Chevrolet EDC16C39 improved - Hyundai SantaFe solution added - Subaru Denso added - PSA Delphi DCM3.5 added - PPDv1.x revized with new solution. - VW Amarok EDC17CP52 switch solution aded (Venceslue) - Golf5 EDC16U1 Flap added - VW Audi Q7 EDC17CP24 Switch added and improved for other models (Trevor) - MB EDC17C10 Switch added, DTC's improved (Chiptronic) - MB Flap M55 improved. - Renault EDC17C11 Switch added, improved (Altan) - Range Rover EDC17CP11 added, improved. - Fiat Grande Punto 8F2 improved to other models (Loreto) - Chevrolet DCM3.7 improved, DTC structure fixed - Peugout DCM3.4 improved for more compatible - SID803 MPC DTC0000 problem has been fixed. - Fiat Doblo 6Fx improved for other models - Audi EDC16CP34-4 revized fixed. - Opel EDC16C39 Antara added in main solution. - Ford Sid206 Generic improved for Mondeo model - Ford SID803A new solution added (Bartek Hajman) - Opel EDC17C18 improved - Ford SID206 Kuga renew solution tested with (A.C.) - Opel - Vauxhall OpelEDC17C59 Switch solution added (Aldo) - Audi EDC17CP04 2th switch added (Kypros) - Lancia 6f3 Solution added - M55 solution improved for 1mb files. - Mazda CX7 Adblue remove added (LukacLac) - Suzuki DDIS optimized (Bartek Hajman) - Nissan SID305 P1525 fixed, improved - EDC17CP24 bug fixed Tamarrov - KIA Carens 5th search point fixed - Citroen Berlingo EDC17C10 added - KIA EDC17C08 Switch added - MB EDC16C31 2011+ solusyon improved for MB Vivano models. - Jeep Grand Cheroke EDC16CP31 added (Trevor) - VW - Porsche EDC17CP44 added (Ýdris Olgun) - Volvo SID803A Revized (Bartek Hajman) - Jaguar SID204 fixed, improved for added models. - Skoda SuperB EDC16U31 added (Mariusz Konieczny) - Mitsubishi Denso 2th solution added for compatible other some models. - Mazda Denso Partial DTC added (Mariusz Konieczny) - Hyundai - KIA EDC16C39 Switch solution added (Mariusz Konieczny) - Renault (Laguna) EDC16C3 solution revized (Bartek Hajman) - Ford, Citroen, Peugeot, Volvo EDC16C34 switch solustion (Bartek Hajman) - Opel EDC17C18 - 19 revized (Bartek Hajman) - Audi - VW EDC16U31 Switch solution added (Bartek Hajman) - Mercedes EDC16CP36 solution revized (Bartek Hajman) - Audi PPD1.x new solution added (Bartek Hajman)
én is magamnak építettem be a multikormányt. Nekem a vwmodul.de oldalon Máté Szabolcs 1K0-953-549-CH kormányelektronikát ajánlotta (ez volt neki újba), végül ez is került beépítésre. Viszont ez Golf 6ba való, ezért a tempomatkart is cserélnem kellett G cikkszám végződésűre, mert a régi kar az új elektronikával nem kommunikált.
A G cikkszámos vezérlést sem lehetetlen beszerezni, viszont ezen az áron az előbb említett oldalon megveszed a kart és elektronikát is.
Olvasgatom a régi kommentek, a régi linkek a vcds leírásokhoz nem elérhetők, a vag-com.hu - n pedig a hivatalos csatisol érhetik el. Esetleg valakitől el kérhetném a segédanyagokat?
Csütörtök este hazafelé minden rendben, péntek reggelre eltűnt belőle az erő!
Napközben berakta a műszerfalra "emission workshop" hibaüzenetet, és benne is hagyta újraindítás után is.
VCDS nem mutat semmilyen hibakódot. Volt már ilyen jelenségem egyszer, akkor hibakód is volt. Akkor a tűzfalon az egyik vákuumcső volt elrepedve, levágtam fél centit és minden jó lett.
Később az összeset lecseréltem újra.(amihez egyszerűben hozzá lehetett férni)
Ma nekiestem a gombóc csöveit elellenőrizni,és ott szét volt csúszva a gombóc, és az Y elosztó közti cső, orvosoltam új csővel, de a probléma megmaradt, és hibakód ugyanúgy semmi.
Sziasztok! Van egy 2012-s vw touran 1.6 cr tdi-m. A héten vcds-sel sikerült pár hibát kiolvasnom. Kérdésem, hogy mik a lehetőségek (javítás vagy csak csere)? , illetve ha tudna valaki megbízható műhelyt mondani az érintett alkatrészek szerint, azt megköszönném!
Nem találtam korábbi hozzászólást a témában, így megkérdezem, hátha valaki tud segíteni..
Adott egy Golf V (1K0) 2005-ös évjárat, Trendline felszereltségű. Most sikerült hozzájutnom egy multikormányhoz, amihez Highline kormányelektronika is szükséges lenne.
A jelenlegi kormányelektronikám 1K0-953-549-E. Ha mindenben passzolót szeretnék (slip ring Type 2, SW 0050, illetve Steering Angle sensor YES) akkor egy ilyen kellene: 1K0-953-549-G.
A helyzet viszont az, hogy ilyet aligha találok, minden másban egyező lenne, viszont azoknál Software level újabb. Pl lenne 1K0-953-549-AG, aminek SW 0070, vagy 1K0-953-549-BG, ennek SW 0101.
Kérdésem, hogy csak azonos SW szintűt vehetek, vagy újabb is megfelel. Ha utóbbi, akkor mit kellene VCDS-el beállítani ahhoz, hogy megfelelően kommunikáljon?
Köszönöm a segítséget ismét, megoldódott! Aki esetleg hasonló problémával szembesül, annak fontos infó, hogy miki kell lépni a VCDS-ből, amikor átírtad a WSC-t, és újra el kell indítani, hogy már az új WSC-vel írjon a vezérlőbe.
Más: jól gondolom, hogy timestamp nem mentődik az autóba (az, hogy MIKOR történt a legutolsó változtatás), csak a bitek és az adaptációs csatornák értéke?
Köszi...,,ezt a 0000 workshopokodót úgy kell értelmezni az én esetemre ,hogy ha ezt làtom 00000 a WSC helyén.,akkor ez hiba mert nem enged beírni a vezérlővel??? Ilyesmiröl van szó???? Egy vezérlő főleg van szó ilyenkor vagy összes föl???
Köszi a Válaszod ,de ennyire nem vagyok profi és igy nem nagyon értem ,nem regisztrált a vcds.,
Erről kellene a--- Szakvéleményed.., hogy ez igy Ok?
Tanult értékek törlése fojtoszelepház csere és fojtoszelep alapbeállitás elött:
Motor 01----10 Illesztés-----"00"-t beirnia csatornaszámnál----olvasás -----a fölső eddig üres 4ablakban megjelennek a szövegek-----Mentésre nyomni----ezzel a tanult értékek törölve szöveg.
Bocsi hogy bénázom..,elnézést hogy zavarlak.,sajnos nincs itt az auto hogy jobban lássam miről is van szó..és ki is tudnám probálni, jelenleg a harmadik autoszerelőnél van javitásra ..,oktondi kérdés: nem elég csak a fojtószelepház tanult értékeit törölni? vagy egy globális motor ECU törlés kell ilyenkor?
Olvasd ki mondjuk a komfort modulod WSC-jét. Ha belépsz, akkor ugye látod.
Most visszamész a VCDS kezdőoldalára és a beállításokra kattintasz, utána a felhasználó azonosítóra. Ott beírod amit mondjuk a komfortban láttál és tárolod.
Azért ajánlja fel az 12345-öt, mert a beállításokban Neked a 00000 WSC van beírva és a vezérlő ezzel a kóddal nem engedi a beavatkozást.
VW tanult adatok törlése--Fojtószelep alapra állitás leirása!
Sziasztok!
Üdvözlök minden segitőkész forumozot, erről volna szó., Polo1.0 ,AER, 2000..,fojtoszelepház csere utáni procedura szakvéleményzése.
1.Igy csináltam, a számozás sorrendjében...,megvártam amig a 01-es mérőblokk 4-es ablakában mind a nyolc karakter "0"-lett.,ami előfeltétele volna a korrekt vizsgálodásnak-beállitásnak.
2.Tanult értékek törlése :01 (motor)-----10(Illesztés)-----olvasás----törlés---vcds-ből kilép--gyujtás le
Fojtoszelep alapbeállitás : Gyujtás (gáz nélkül)----01(motor)-----04(alapbeállitás)------098-t kiválasztani----Go "adp run" látszik és hallani kell a csappanytyú hangját----hang megszünése után még várni egy percet és visszakapcsolni mérőblokba----'ADP Ok" szerű szövegnek lell látszani.(Kb Ross-Tech minta videoja alapján)
A tanult értékek törlésének szakszerű leirása nagy segitség volna profik részéről, mert ebben bizonytalan vagyok. , amugy bénáknak szánt lépésről-lépésre stilusú leirásra gondolok..,KÖSZÖNÖM!
Az auton cserélve ujra :Minden ami gyujtás,négypolusuvizgomba,lambdaszonda,tankszellőztető szelep,uj fojtoszelepház, elötte bontottal ugyanaz a hiba, elektromos kontaktok ellenőrizve,kompresszió tökéletes, fals levegő féktisztitóval ellenőrizve, uj tömitések, vezérlés ellenőrizve.
Hibajelenség: rettenetes alapjárat.rángatodzás kb 650-ig leesik, majdnem leáll miközben a motor kiugrani készül.., alapjárati ingadozást leszámitva, abszolult tökéletesen megy ,gyakorlatilag mint egy uj..,egyébbként 60.000km van benne!!!
Egyébb:Tankszellőztető csati lehuzva ,és tömlök direktbe összekötve majdnem türhető állapotot eredményez kb 1200- 1300-as magas de stabil alapjárattal....
Kérdés: Lehetséges hogy egy , esetleg nem tökéletesen végrehajtott tanult érték törlés hiánya .., ilyen totális alapjárati problémával járhat??
Minden segitségért hálás volnék..., akár privátiban is!!!!
Egy VW Polo 1.4 PD TDI büszke tulajdonosa vagyok. Egyetlen hibája, hogy a tanksapka fedele rejtélyes körülmények közt letörött. Bontóban találtam is donort, de saját magamnak kéne kiműteni a járműből. Ez sajnos meghaladja a képességeimet. Ha valaki tudna segíteni egy tippel, képpel, gyerekrajzzal stb., annak nagyon örülnék!
2002-es 1,9 TDI Polo Digit Klímavezérlője (Climatronic) az autó beindítása után pár másodpercig villog. Az autó most lett véve, a klímát a hideg idő miatt nem tudtuk kipróbálni. A villogás normális, vagy hiba van valahol. Valaki tud segíteni némi infoval?
Én is fenn voltam azon a fórumon. Nagyon sajnálom én is hogy megszűnt, rengeteg hasznos infó összegyűlt ott. Már az is nagyon nagy segítség lenne, ha egyszerűen csak olvashatnánk, ha már írni nem lehet. Persze ez nyilván nem így működik. Az üzemeltetője lehet besokallt, de az is lehet hogy valami sokkal rosszabb történt vele. Én is próbáltam nyomozni, a domain alapján kiderítettem egy e-mail címet, írtam, de nem jött válasz :-(
Pár kérdéssel fordulnék hozzátok, ha van itt esetleg hozzáértő, vagy konkréten 6n2 tulaj.
Édesanyám 6n2-vel szeli az utakat egy ideje, és az utóbbi időben olyan furcsaság jött elő hogy a vezető oldali ajtóban a 2 első elektromos ablak gombjai nem akarnak működni. a Bal oldali ablaké egyáltalán nem, az anyós oldali pedig csak lefelé működik.
Az anyósajtóban levő gomb az tökéletesen megy le-fel meg minden ezért gondoltam arra hogy felcserélem a gombokat hogy hátha csak azzal van a baj de ugyanazt produkálja az összes gombbal. Tud esetleg rá valaki valamit tanácsolni? (tipushiba lenne esetleg?)
Valamint a másik kérdésem az lenne, hogy ennek a világos belsőnek (kicsit vaj/beige szinű kárpit+ műanyagok meg minden) pontosan tudja valaki a megnevezését? Belső műanyagokat (meg 1-2 dolgot még) vadászok hozzá, csak nem tudom hogy hogy is hivják ezt tulajdonképpen (beige/bézs, vajszin?)
Előre is köszönöm annak aki kicsit is tud segiteni.
2006-os Polo-hoz honnan lehetne PDF-ben user manualt beszerezni? A volkswagen-hu-de-uk nem a barátom, a Gugli nem a barátom, egyik se segít... Egy 2015-ös angolt találtam, de hát az mégse a 2006-os... Nyelv mindegy, legalábbis magyar-német-angol vonalon mindegy lenne.
Volkswagen polo 1.2 háromhengres benzines kis autóm van. A mai napon tettem meg vele hosszabb távot autópályán, úgy 500 kmt. Egy részén bedugult és kb fél órát araszoltunk, makd ettől elkezdett felforrni a víz, vagyis a mutató rohamosan dőlt a piros sávba. Felnyomtam a fűtést és rögtön elindult vissza is. Azonban nyáron is sokat jártam vele és 40 fokba másfél óra araszolás után sem kezdett el melegedni. Volt rajta egy hűtőventilátor csere, mert az megsérült és mivel nem tudott pörögni, leégett a motorja. Ezenkívül mást nem csináltak a hűtőrendszerében. Ezenkívül van még egy motorhiba kódom ami valószínűleg lambda szonda.
Esetleg ha tudtok segíteni mi okozhatta ezt a dolgot, köszi. Sokat járok vele hosszú távon és nem szeretném megfőzni a motort.
VW Polo IV 1.2 elég sokszor kivillanik az olajnyomás visszajelző menet közben. Olaj van benn. Ahogy érzékelem, egy kb 15-20 km megtétele után jön elő a probléma, gondolom ez a melegedéssel függ össze. De van hogy elmegy több 100 km-t is úgy hogy nem villanik ki. Ja, és mikor kivillant egy darabig villog és abbahagyja. Kérdésem az, hogy ez mitől lehet? Olajtól, olajgombától, vagy valami elektronikus? Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok! A benzinszivattyúnak mekkorát kell nyomnia, ill. hogy tudom ellenőrizni? 1hét állás után nem indul. Előtte semmi gond nem volt. Van valami tippetek? Előre is köszönöm a választ.
Azt szeretném megtudni, hogy a 2014-ben megszünt --== POLO Club Hungary ==-- tagok közül van-e itt valaki? ( egyébként miért szünt meg az oldal? ) Ott sok segítséget kaptam és adtam is, a 6N2 autómmal kapcsolatban. Jelen pillanatban az a problémám, hogy a nem megfelelő olajnyomás miatt beállt a motorom. Sehol nem találok bontott motort vagy fűzött blokkot. AHW motorkódú, 1,4 16V ,2001-es Poloba keresem. Esetleg olyan műhelyt ahol felújítják a tönkre ment motort, tud ajánlani valaki? Minden segítséget szívesen veszek.
2002-es 1.4 polom van, második tulaja vagyok, egy barátomé volt.
Sajnos az utóbbi 1 évben elég sok baja előjött, meg kellett gyűrűzni, meg pár gumi alkatrészt kicserélni (folyt az olaj, meg a fagyálló is) + nemrég hűtőt cseréltem, előtte a hidrotőkéket is kicseréltük. Ennek ellenére egyébként 1000 km-en megeszik pár dl olajat (10w40)
Szinte már minden ki lett cserélve az autón, viszont olyan 500-600 km-enként mindig kiírja az alábbi hibakódokat:
P0402 EGR "A" flow excessive detected -->erről azt olvastam az autonavigátor oldalon, hogy túl erős átfolyás az EGR szelepen, tehát sokáig van nyitva
P0171 System too lean Bank 1 -->ez meg valami üzemanyag dolog lehet
Hiába törlöm ki a kódot, pár 100 km után újra előjön.
Valakinek hasonló tapasztalat?
ui.: gondoltam arra is, hogy én eléggé óvatosan húzatom az autót, talán ez lehet a baj, hogy elkoszolódik a rendszer.
Köszönöm a gyors választ! 44-es modulról beszélünk, steering assist. Természetesen minden security access kód megadása után értendő. Annó amikor mondta, hogy még nem inicializált modul, és ha yes-t nyomok, akkor 12345, ha no-t nyomok, akkor marad 00000, ha pedig cancelt, akkor át tudom írni, akkor (hibásan) yes-t nyomtam. Megvan a kódolás előtti állapot, ott Shop #: WSC 73430 790 00000, azóta pedig Shop #: WSC 73430 790 12345.
Most megpróbáltam visszaírni 00000-ra az Equipment #-t, de szürke a mező, és nem hagyja, hogy módosítsam. Ha kódolni szeretnék valamit (csak hogy átállítsak valamit, azért, hogy rákérdezzen, és aztán később visszaállítsam már a jó Equipment #-rel), akkor sem kérdezi meg, hogy mi legyen az Equipment # hanem kérdés nélkül marad 12345. Tehát hogy tudom elérni azt, hogy az Equipment # újra írható mező legyen, avagy hogy tudom elérni azt, hogy újra inicializálatlan modul legyen, és rákérdezzen?
Más: a 17-es modulban az adaptációs csatornáknál a "Display correction of consumptions and operating range"-t annó sikeresen átírtam 100%-ról 105%-ra. Annó szerintem nem kérdezett rá, hogy Yes/No/Cancel. Legalábbis erre gondolok abból, hogy 00000 maradt az Equipment #. Vagy No-t nyomtam, nem emlékszem már. Most, hogy vissza akarom írni 105%-ról 100%-ra, rákérdez, és ha No-t nyomok (mert ugyebár azt akarom, hogy 00000 maradjon az Equipment#), akkor nem tudja végrehajtani... Ez miért lehet? Illetve itt nem szürke, hanem írható az Equipment #, ellentétben a 44-es modullal.
Mit értesz azon, hogy "illeszd újra a jó WSC-vel"?
Igen, ha a szonda a hibás..... de ezekből a kódokból ezt nem lehet biztosra megmondani. (szakadt áramkörökről van szó, ami lehet a szonda és az ECU között bárhol, vagy magában az ECU-ban is)
Miért nem azt a WSC-t állítottad be, ami Nálad az alapértelmezett? Mármint az adott vezérlőben amit piszkálsz. Kódold, illeszd újra a jó WSC-vel. Nyoma nem marad, mindig a legutóbbi beállítás tárolódik.
Nemsokára megy szervizbe az autóm (Octavia 3 tavaly év végi), és az lenne a kérdésem, hogy a VCDS-sel elpiszkált dolgok NYOM NÉLKÜL visszaállíthatók-e. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pl. a kormánykarakterisztikát állítottam dinamikusra, illetve picit korrigáltam a kijelzett fogyasztáson. Ezeket természetesen mind visszaállítom, így minden ugyanazon az értéken lesz, mint ahol a gyárból kijőve volt, csak attól tartok, hogy a különböző modulokban a változtatások logjai nem tárolódnak-e le. Amikor ugyanis először változtatok valamit az adott modulban, akkor kér egy ötjegyű szerviz-kódot (12345 default), ergó ez beleíródik valahova. Na az a kérdésem, hogy ez az 12345 kiolvasható-e a VW gyári szervizprogramjával, és ha igen, akkor van-e mód ezeknek az autóban letárolódott logoknak a törlésére (pl. gyári beállítás visszaállítása).
Hallottam több helyről, hogy nem szokták ezeket nézegetni, meg hogy senki nem bukott le még vele, de most nem ez a kérdés, hanem hogy lehet-e a nyomokat törölni az autóból.
Neked is, és mindenkinek köszönöm ha segít. A helyzet változatlan. A sors iróniája, hogy magam is autóvill. műszerész vagyok, bár az utóbbi évtizedekben gépmunkát csinálok. Egy nyavajás kapcs, rajz sokat segítene,de egyenlőre nincs, Mókolás volt benne rendesen de ez nem logikus, Ha nincs más ki kell szakaszolnom. ettől akartam magam megkímélni. Mégegyszer köszi mindenkinek.
udv urak,most vettem programot es kabelt, sharanon olajnyomasra es turbo kert es teljesitett adatra melyik csatorna szoolgal?,koszonom szepen,ha valaki segit:)
Sziasztok! Kérem segítsen valamellik kolléga,vagy a témában jártas múkedvelő. Malac passat 1,6TDi motorral és 1991 születési dátummal. Nyugalmi helyzetben 250mA áramfelvétel leledzik. Ez az összes biztosíték kiszedése után is fennáll, így pár napos állás után lemerül. Ha valaki megment a sziszifuszi munkátol azt nagyon megköszönném-
Ma átprogramoztam, és egy rövid teszt után bizakodom, mert alacsonyabb fordulaton (100) tudok feljebb kapcsolni, és alacsonyabb fordulatnál vált vissza.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, most marad így, és egy hosszabb teszt jön. Majd annak az eredményéről is beszámolók.
Tud esetleg valaki megoldást arra a problémára, hogy miért írja ki a kocsi, hogy a beállítás nem lehetséges pillanatnyilag, mert túl nagy a sebesség...
Bizonyos beállításoknál csinálja csak az autó beállításainál. Golf 7 Discover Pro.
Vcds-nél hol tudnám ezt megszüntetni?
Valamit én állítottam el, de nem tudom, hogy mit. Okoskódok kíméljenek!!
Econ módja ennek nincs, annyit megpróbálhatsz, hogy a szoftverkódjának az utolsó előtti karakterét átíratod 0-ról 1-re. Ettől elvileg mások lesznek a kapcsolási pontok, de hogy ez neked jobb, vagy sem, azt csak a próba dönti el.
Csütörtök,27,Április,2017,11:45:23:25712 VCDS -- Windows alapú VAG/VAS emulátor. Magyar nyelven. Fut a Windows 7 x64 VCDS verzió: HGJ 17.1.3.0 Adat verzió: 20170224 DS267.4 www.vcds.hu
Sziasztok! Passat b5.5 2004 1.9pdtdi A műszerfalon világít az ABS és a kipörgésgátló lámpa. Hibakódnak meg a féklámpa kapcsolót hozza. Pedig a féklámpa működik akkor is amikor a műszerfalon a lámpák világítanak.
VAG-commal olvasva ezt a hibakódot hozta:00526-Féklámpa kapcsoló-F 27-10-valószínűtlen jel. Cseréljek féklámpa kapcsolót, valami ötlet előre is köszönöm.
Péntek,21,Április,2017,15:50:15:25713 VCDS -- Windows alapú VAG/VAS emulátor. Magyar nyelven. Fut a Windows 7 x64 VCDS verzió: HGJ 17.1.2.0 Adat verzió: 20170131 DS267.1 www.vcds.hu
Sziasztok! vateran vettem egy VAG12.12 -es kabelt es elvesztettem a VCDS cd-t amit kaptam a kabellel, valaki tud segiteni ehhez a verziohoz a magyar VCDS programmal?
Ha többször előfordul akkor már megmagyarázza a vissza- visszatérő DPF hibát.
Az a szép az egészben, hogy sokszor volt olyan eset amikor nem volt hibabejegyzés a tároloban de a légtömeg érték már utalt a hibára.
Ha tudsz szerezz be kölcsön egy loggolos kütyüt ami üzemi körülményeket tudja loggolni és vissza tudod nézni a hiba keletkezésének pillanatában a kijelölt értékeket.
Tudom a VCDS szintén vissza tudja adni a mentett adatokat , csak egyedül elég körülményes a használata. A kis interface ezt küszöböli ki. Nálunk a cégnél a TEXA opcionálisan felkinálta tartozékként ezt a lehetőséget. /vásárláskor /
Üdv. Mindenkinek! Audi A6 C4 2.5 TDI (AEL) kocsihoz ki mit ajánlana? Néztem a kkl 409 kábelt. Azzal lehet nézni adagoló előtöltést? Azt hiszem vag-scope a neve. Előre is köszi a segítséget!
Kiméregettem, üzemanyag van, szikra van, ac kap áramot. Most csináltam egy alapbeállítást, kitanultam angol oldalakról hogyan in működik ez, egyenlőre jónak tűnik. A 00525 viszon állandöan benne van, viszont a lambda korrekció gyönyörűen kirajzolja a hullámot osszcilloszkópon.
Üdv urak! Pár héttel ezelőtt valami elvileg hozzáértő beleturkált a járgányom agyába, és ma úgy döntött nem óhajt tovább menni. Vonta után a VCDS dologgal amit csak hibakód olvasára-törlésre használok belenéztem, azt mondta 01087 basic setting not performed, és 00525 oxigen sensor implusible signal. Alapbeállítást soha nem csináltam, de kénytelen leszek elkezdeni, ám halvány lövetem nincs hogyan is kéne, mert holnap égető szükségem van a kocsira. A szóban forgó rom egy Golf 3 1.4 AEX 1H1 benzinfaló. Esetleg valaki tudna segíteni ebben? Előre is köszönöm.
Gyujtásmoduszba belépés müködik :01---04 --Go ..,ha nincs hibakód és vizhő 80C fölött és 4-l ablakban 8db Nulla látszik.., alapjárat kissé megemelkedik..,sztroboszkóp jel ugrálása megszünik .elosztó forgatásval kb 6 Fokra betudtam állitani...,viszont anélkül hogy visszakapcsoltam volna a mérőblokkra ., a szép stabil alapjárat kb néhány perc mulva magától megszünt , visszaesett kb 650-re , és "dadogora"....,egyidejüleg minden érték eltünt a 04 alapbeállitásból ., sőt visszakapcsolva ugyanez történt a mérőblokban is,ahol szintén minden érték eltünt plusz ERROR szöveg itt is...,A Keverékképzési limit hibakod ilyenkor bejön...,Ez most normális, ha nem akkor mi lehet az oka???
Gyakorlatban többször beállitottam a gyujtásidőpontot .., de mindig visszaállt néhány perc mulva kb 650-re , és dadogóvá.
Lambda fesz értékre Ok.., noha egy alkalmi 00525 03-10 nincs jel alkalmilag hibakodot is bedob amikor visszaáll a hibás állapotra...
Valaki tudna segíteni? Ezt a két hibakódot dobja ki a gép.
Másik téma, hétvégén hazafelé 140nél mintha beszabályzott volna az autó. Először szépen lassult utána meg se erő, se semmi csak szépen lassan gyorsult és egy idő után már nem pörgött tovább a fordulat egy adott sebességben.
Újraindítás után meg mintha misem történt volna ment tovább tempóban.
Sziasztok, van egy A4 1,9 tdi afn kóddal, és olyat produkál, hogy indításnál gázadás nélkül felpörög kb 1500-1800 fordulatra,(fekete füst) de csak egy pillanatra és vissza áll 850-re a fordulat, viszont nincs is olyan erő benne, mint kéne. Mi lehet a problémája?
Motor alapjárat kb 650 körül kinlódik most is ..elosztó Marelli..,szerintem nem lóg--bár már a fehéret is feketének látom--.a vizhőfoknak 80C fölött kell , ez abszolult korrekt..,8db "0" van eföllött, de ezenkivül semmi változás..,belejött egy uj hibakód--törölhető és még nem is jött vissza.., a labelfailban a "0001.0000" kód melletti szöveg hogy "üresjárati kapcsoló nyitva" ez most hiba?? Vagy ennek kb 1080 fordnál már nyitva kell lenni???
Motor alapjárat kb 650 körül kinlódik most is ..elosztó Marelli..,szerintem nem lóg--bár már a fehéret is feketének látom--.a vizhőfoknak 80C fölött kell , ez abszolult korrekt..,8db "0" van eföllött, de ezenkivül semmi változás..,belejött egy uj hibakód--törölhető és még nem is jött vissza.., a labelfailban a "0001.0000" kód melletti szöveg hogy "üresjárati kapcsoló nyitva" ez most hiba?? Vagy ennek kb 1080 fordnál már nyitva kell lenni???
Sziasztok, vettem ebayről egy obd 2 kábelt és mellé kaptam a szoftvert is, kérdésem a következő, valamilyen módon működhet e magyarosított vcds el a dolog ? ha igen hol tudnám megszerezni hozzá a programot ?
én meg gyorsan megnéztem mégegyszer ezt 01-es 04-01 figurát----álló motornál +gyujtásnál csak "0000.0001"-et látni mindig.., járó motornál (ha én tartom kb alapjáraton akkor meg "0001.0001"-et látni..,,én már végiggugliztam minden német forumot és ott kb ugyanazokat irják amit Te is..,az hogy nincs labelfail hozzá az gondolom egy másik történet...
meg ugye azt irják hogy nincsenek teljesülve a mérés feltételei ha nem "0000.0000"-t látsz..., azt hogy miért nincsenek teljesülve már nem irják....
Na most direkt meglestem az elsa-ban, nehogy hülyeséget írjak, de jól irtam az előző hsz-emben.
"Belépek a motorba---04 alapbeállitás---01 mérőblokk kiválasztás------innét hogyan tovább., hogy "emelt" fordulatú gyujtásidöpont ellenőrzés-beállitás lehetöséghez jussak el???"
mikor a 01-re rányomsz, akkor kellene a gyújtási időpontodnak fixálódnia. Elsa annyit ír, hogy a 4-ik ablakban 8 db 0-át kell, hogy láss.
Több ilyenen túl vagyok már, bár azok 1,4 és 1,6-os motorok voltak (és ennek is már sok éve), a kicsi ezres nem tudom, hogy reagál erre. Jártam már úgy, hogy a ford.sz. csak egy minimálisat emelkedett. Tapasztalatom szerint már az is elegendő, ha a gyújtásjel "ugrálása" megszűnik.
Irásod második fele gyanusan egyezik ,amit a manuálisan kb 1500-ra megemelt fordulatnál történő sztroboszkópós gyujtásállitási-ellenőrzési kisérletemnél történik ,kivált a gyujtásjel ugrálását illetően...,
Ok.., De nálam nem emelkedik meg ahogy irod , és a német mentés kép szerint is kellene..,valamit nem jól csinálok vagy egyébb ok???
Nem teljesen értem a leirt procedurát.., esetleg "bolondbiztosra" volnál kedves mégegyszer " lépésről lépésre" stilusban, leirni ?? Köszi elöre!!!
Belépek a motorba---04 alapbeállitás---01 mérőblokk kiválasztás------innét hogyan tovább., hogy "emelt" fordulatú gyujtásidöpont ellenőrzés-beállitás lehetöséghez jussak el???
egyik napról a másikra eltűnt a fűtés a polomból (1999 1.4 benzin). ha bekapcsolom 1,2,3 fokozatos szinte semmi sem történik (meleg motornál se) 4-esen olyan hangosan vinnyog/kerepel hogy hihetetlen (mintha lendkerekes autót tekernél fel), természetesen fűtés 4es fokozaton sincs.
merre fele nézzek szét, vagy hogy guglizzak rá, hogy többet megtudjak erről a hibáról?
Gyújtásállításkor be kell lépni a motorvezérlőbe, és aktiválni az alapbeállítást: 01 --> 04 --> 01. Ekkor emelkedik meg magától a fordulatszám valamennyivel (nem feltétlen áll be 1500-ra), ha közben strobival figyeled, megáll a gyújtásjel "ugrálása" és beáll az alapra. Ekkor kell az osztófejen állítani és belőni arra az 5-7 fokra.
Mikor kilépsz alapbeállításból a jel ismét ugrálni fog 15-20 fok környékén, ez teljesen normális, hiszen nemcsak a fojtószelep segítségével hanem a gyújtási időpont állítgatásával együtt stabilizálja a kívánt alapjárati ford.sz-ot.
Köszi a vàlaszt..,most se nem jó..,leszàmitva a borzalmas , ràngatozó alapjàratot eszméletlen jól megy stb..,probàltuk ahogy írod..,manuálisan tartani az 1500-at kb és sztroboszkóppal kb 6-7 körülire beàllitani "Z" gyujtàsjelre..,de nem javult..,nem tetszett ahogy ugrabugràlt...,azóta mégegyszer megnéztem vcds-l a 01 ben a 4-es ablakban valóban nem teljesül a gyujtásidöpont ellenörzéshez ---állitolag előfeltétel 8db nulla...,ugyanis van egy egyes benne nálam..,semmi mást nem làtni..,kedden mégegyszer megpróbàlom amit irtàl...,mellékeltek egy mentést a gyujásidőpont ellenőrzésről., Bàr lehet zsàkutca is..
Olvastad a topic címét? Ha igen, tudsz mindent. Vagy a VAS5054-et. Vagy a VCP-t.
Egyik sem ötezer Forint.
Hagyd az egészet, keress hozzáértő szerelőt, a házi "olvasgatásnak" úgysincs sok értelme. Túl sok extrát sem tusz aktiválni a Galaxy-n. (Talán semennyit.)
Egy 2003-as Ford Galaxy dízelhez milyen eszközt ajánlatok amivel lehet hibakódot olvasni törölni meg egyéb dolgokat beállítani pl aktiválni extrákat stb...
Egy 2004 131 loeros b5passaton szeretnek hiba kódokat kiolvasni és torolni,nagyon mást nem szeretnek állitgatnti vele.Amúgy ez a jelenség előfordult mar gyári kábelekkel is.
Lehet bármi és akármi is. Lehet egy utólagos rádió miatt, beázott pl. a komfortmodulod a bal lábtérben, valamelyik vezérlő fogja a k vonalat, vagy csak szarakodik a klón kábeled.
Hello. Kis segítséget szeretnek kerni.Van egy vag com 157 diagnosztikai kábelem és egy b5 passatom. Az lenne a problémám hogy valamikor működik tökéletesen de van hogy nem tud csatlakozni a vezérlőhöz "No response from controller" hibaüzenetet ir ki. Esetleg valakinek valami tipp.
Vagcom 409 Kkl kábellel próbáltam tegnap diagolni ,VCDS Lite programmal,az 01 Engine működik rendesen de próbáltam a 17-est Instruments, mert nyelvet szerettem volna állítani és nem működik. Nem jó programot használnék vagy mi a gond ?
Miután nincs főtengelyhelyzet jeladója, (mégha az osztófejben lévő jeladót annak is hívja a gyár) nem tudja a vezérlő a valós előgyújtást, azt csak az osztófejhez viszonyítva képes állítani. Ezért kell pontosan beállítani az osztófejet. Ergo, stroboszkóp kell hozzá. Az 1500-as fordulatra is neked kell megemelni.
A Ford/gyujtàsszög érték amit irtàl az biztos jó, több helyen is ezt olvastam.., a 01 -s blokkban jàro motornàl a 4-s ablakban lehetne àllitólag vizsgàlni-ellenörizni az értéket---ha az elöfeltétek adottak a méréshez ( hibakód nincs; minden 80 C;alapbeállitàs megvolt; 4-ik ablakban csak 8 db nullát szabad làtni!!!); Ha véletlenűl én làtnàm az elögyujtásértéket; a 4-k ablakban, akkor tudnàm àllitani is az elosztó forgatàsàval???. Vagy sztroboszkóppal kellene mindenképp?
Jelenleg nekem valamiért nincsa megkivànt "csak 8 db nulla a 4-s ablakban...,Pl "1" is van benne!!!
A gyujtásérték ellenörzésnêl..,màr amennyiben müködik.. az a kb 1500 fordulatszám magàtól megemelkedett, vagy nekem kell manuàlisan kb 1500 -ra felnyomnom a gàzt???
Véleményed az alapelögyujtás beàllitàs leiràsról???? Vagy hogyan màsként? Kompressziós mintaszerün egyforma.., vezérlés Ok.Sztroboszkóppal olyan "érdekesnek", tünik..,olyan ugràlos mondjuk..,
Trafónál hatalmas szikra.,gyertyánàl is jónak tünik.,sajnos nincs màsik próbànak..,olvastam hogy volt amikor elosztó cserével ténylegesen megjavult..,néha úgy tünik hogy kihagy egy --egy henger .,bàr sztoboszkóp villog mindegyiken,
1.Lehetséges olyasmit "elöidézni" mint Pl Hondákon., a gyujtàsàllitàs idejére valamiket összekötni és ezàltal kiiktatni ideiglenesen a Computeres gyujtàsidöpont àllitást??? Olyasmit olvastam hogy valamit Obd csatiban kellene összezàrni,nem értettem sajnos...,
2.Ez a gyujtàsidőpont ellenörzés,beàllitás leírás vajon korrekt??? Előfeltétele: Ne legyen hibakód,motor 80C,alapbeàllitás meglegyen..,01-es mérőblokk 4-k ablakàban csak 8 nullàt szabad làtni!!!!Ha ebben a nullàkon kívűl más
szàm is làtszik akkor màr nem müködik!!!Egyébként kb 1500 fordnàl kb 3-8 fok a helyes érték..,
Köszönöm a tanácsokat / javaslatokat. Igen VCDS-t használok.
Az a legjobb ha egyenlőre ha kivárok, meglátom elkezd-e villogni az izzítás jelzés,
vagy a dpf piktogram a műszerfalon.
Illetve igyekszem hosszabbakat menni, hogy legyen lehetősége regenerálni, bár állítólag így is úgy is visszamarad olyan salak, ami soha nem tud elégni, ez tömíti el.
Arra alapozom, hogy regenerál, hogy hideg indításnál 750-800ford/min. az alapjárat hozzávetőlegesen.
Vár az autó míg üzem meleg lesz, észre veszem pirosnál állva, hogy 1.000ford./min. lesz az alapjárat, kicsit morgósabban jár a motor és tipikus égett szagot produkál.
De miután ezt gyakran városban adja elő, nem tudok azonnal autópályázni, ha leállítom, még jár 1 percet a hűtőventilátor.
Ha később újra beindítom kezdi előröl, vár üzem melegig normál alapjárattal, aztán ismét megemeli kezdi előröl a fent leirtakat.
Múltkor is ezt csinálta mentem 50km. pályán, aztán 7 napig 239km.-ig nyugi volt.
Azt utálom az egészben (a másik autónál is, VW 2.0 TDI GVI. CBDB) hogy sokat pályázok, azonban sokszor pályázás után a városban kezd regenerálni, nem tudom miért nem érzékeli,
Nem mondtam, hogy 1.000ford/min-en regenerál, hanem hogy, ennyire emelte az alapjáratot.
7 napja volt az utolsó regen, 236km.-el ez előtt, a mostanit nem tudta befejezni, mert nem volt kedvem (ismét) 50km.-et autópályázni egyenletes fordulaton.
Azaz jelenlegi regenerálást nem tudta befejezni ergo nem is naplózta.
Azért dugtam gépre, hogy megnézzem a telitetséget.
A 2.0 TDi /CBDB/ simán elmegy 1.000km.-et két regen közt ezért furcsa, hogy az 1.6 TDI 236km. után ismét csinálja.
A kérdés: ez a grafikon releváns, vagy semmit nem jelent?
Nincsen. Gyári minden. Mostanra utánaolvastam a dolgoknak. Állítólag egy relé szokott tönkremenni ebben amelyik az irányjelzőket villantja fel gombnyomáskor. Viszont a most tudtam meg, hogy az index felvillanási funkciót ki lehet kacsolni, így nem okoz már problémát.☺
Van egy golf4 1.9 pdtdi. 2002 évjáratú kocsim AXR motorkóddal. A következő hibát műveli, most már egyre sűrűbben: Ha ki, vagy be zárom az autót, mindegy ,hogy távirányítóval vagy csak manuálisan, a bal oldali index lámpák égve maradnak. Ilyenkor sokszor kell ki és be zárni míg el nem alszanak.. Azt mondta egy villamossági szerelő, hogy a komfortmodul szaraxik. Vegyek egyet bontóba és fel kell tanítani. Ha veszek egyet , beleszerelem, de még nincsen feltanítva, akkor azért tudom zárni kulcsal? Illetve gombkombinációval is tudom illeszteni hozzá a kulcsaimat?
Nem nagyon gondolt rá aki oda tervezte, hogy azt valaha ki kell cserélni, az biztos......
Kiszedtem a motort, ( az csak 4 csavar ) azon van egy mágneses szenzor, a fogaskeréken meg a maga a mágnes. Ezt a szenzort elvileg egy csomó helyen használják, ilyen elfordulásos, szög pozíciós, jelző berendezéseben. Csak szerintem a mágnes vesztette el a mágnesességét, azért pontatlan, az meg bele van ültetve a fogaskerékbe.....
Jó lenne egy rossz hogy asztalon kísérletezzek vele.
"Numerous RoW market flash updates and recalls exist for this DTC in CR TDI engine sizes; 1.2L, 1.6L and 2.0L. Check your Official Factory Repair Information sources for applicable TPIs and contact your local dealer with the VIN to see if any recalls are open.
Nem biztos, hogy falsot szív. Ezek nem ritkán beírják ezt a hibakódot, ha nincs illesztve a fojtószelep.
Akkor lehet illeszteni, ha az összes feltétel adott hozzá. Az meg a 001-es csatorna 4. ablakában látható. (ha jól emlékszem) Aztán van, hogy csak sokadikra fogadja el akkor is.
Vákuumcsövek: fékrásegítő és a csöve.. EGR szelep és annak a csövei rosszul illeszkedhetnek.. a tankszellőztető doboz és annak a csövei/illesztései.. a blokk jobb oldalán van egy fedőlap is, azt hiszem 3 vagy 4 csavar tartja, azt is megnézném.. első körben ennyit mindenképp megnéznék.
+1: Fogsz egy öngyújtót (vagy gázforrasztó ceruzát, egy/két ezresért már kapsz bármelyik barkácsboltban olyat ami *erre* tökéletes) és nyomod a gázgombját majd végigmész a csöveken meg az illesztéseken (ha ceruzával csinálod akkor állíthatod a gázt is..), szépen lassan - ahol lentebb megy a fordulat ott szív falsot. A MAP mennyit mutat alapjáraton? Hány inHg?
Ki lett törölve a hiba előtte. Azt is olvasgatom, hogy lehet menni kell vele és majd 200-300 km után magától beáll. De addig nem szeretném ha többet fogyasztana emiatt. És nem is jó így járni vele.
Ki lett takarítva alaposan a fojtószelep. Viszont a VCDS nem állította alapállásba. 3-4 próbálkozást csináltunk, de semmi. Olyan ember csinálta, aki már jó pár ilyet megcsinált, és azt mondja ez a program általában beállítja alapállásba.
Állítólag ennél a motornál van valami trükk az alapbeállításra VCDS nélkül. Gyújtás, valami fogyasztót bekapcsolni, akksi saru le, majd pár perc múlva vissza. Valami ilyesmi, de nem tudták pontosan megmondani.
Az alapjárat 1150 körüli és ne akar lejjebb menni. Hibakódnak most ezt jelzi ki: 17961 - Barometric / Manifold Pressure Signals: Implausible Correlation P1553 - 35-10 - - - Intermittent
Törlés után mikor kevesebb gázt adok, újra előjön az EPC és Check lámpa. Aztán az EPC elalszik.
tudnatok segiteni hol tudnam letölteni vw polo 1999 user manual vagy szerelési kézikönyvet, idáig csak a 1990-1994 évjáratút találtam meg, előre is köszi
a cold /hideg diag a lámpáknál mit akar takarni? Az autó indításánál a lámpákra nagyobb tűrést hagy, mert hidegen más az izzó ellenállása, vagy a kocsi indítása után nem ellenőrzi a CAN?
köszönöm szépen a segítséget, találtam 29 mm gyertyát bár annak a feszültsége 11 V, 12 V helyett, de gondolom az nem probléma. Ki fogom cserélni rá, még egyszer ezer köszi :)
"24 mm) izzítógyertyát raktam bele, elméletileg gyárilag ez való az AJM motorba.Nem ér bele eléggé,rövid?"
Igen, rövid. Nem ér be az égéstérbe, jóformán csak hengerfej síkjáig. Azokban az évjáratokban ezek a gyertyák voltak, de később változtattak a 29-30mm-esre, a hengerfej változtatása nélkül.
A kép alapján nincs bajuk a PD elemeknek. +/- 2.8mg/R a határérték, de véleményem szerint 1.5 felett már kezd kehes lenni. (akkor sem egyértelműen az elemek a betegek, lehet az mechanikai hiba is)
Kérdés lenne: Octavia 2 BCM/J519 honnan tudhatja, hogy a műszerfal világítás szabályozó potmétere be van-e kötve vagy sem? A potméter akkor sem érdekli ha be van kötve, akkor sem ha nincs. (A dimmer opcionális kiegészítő.) Gondolom a 20 byte 6. bitjének ehhez nincs köze? (interior light dimming via body control module (BCM)) Eh, ezt megnézhettem volna napközben. HW/SW: 1K0 937 087 R Köszönöm.
NGK Y-732J (24 mm) izzítógyertyát raktam bele, elméletileg gyárilag ez való az AJM motorba.Nem ér bele eléggé,rövid? Megnéztem vag com-al úgy ahogy mondtad, melegen, alapjáraton és ezeket az értékeket kaptam. (sajnos az enyém nem írja ki mi lenne a megfelelő érték ha rámegyek, pedig sok kérdéstől megkímélnélek titeket)
Önmagában ez sem szentírás. Van amikor a motorolaj fehéren füstöl... Sokan az elégetlen gázolaj "füstöt" is kéknek látják. Faggatózás után ez szürkéskékre szokott finomodni. Aztán még ott van a szaga... :)
Abban kérném a segítségeteket,hogy egy VW Bora 1.9 pdtdi (ajm,115le 2000-es évjárat) pd elemei valószínűleg meghalóban vannak,erősítsetek meg benne. VAG COM szerint a pd elem állapota alapjáraton 0.0 nagyobb gázra 4.0 ha pedig leállítom az autót fixen 2.0 mind a négy esetében. Esetleg mennyi a jó korrekciós érték vagy ez mennyire számít tragikusnak? Az autó néha rángat, meg napi első indulásnál okádja magából a kék füstöt( melegen nem).A pd elemekbe mi mehet tönkre?A tömítések?
Adott egy VCDS 15.7.0, a feladat az lenne, hogy a fejegységbe (RCD510) be kellene programoznom, hogy van gyári kihangosítója és jelenítse meg a kijelzőn a PHONE menüt.
A fejegység meghívása rendben megy, hosszú kódolásban betudom kapcsolni a tolatóradart, tolatókamerát, gyakorlatilag bármelyik opciót, kivéve amire most szükségem lenne.
Azt írja ki a kód elmentésekor, hogy Error 31: Request out of range. A kihangosítót felismeri a CAN, azt tudom módosítani, de nem azt kellene... Valakinek van esetleg ötlete?
Van egy 2007-es jettank, kaptam hozzá egy obd kábelt...kék és assszondták "ez vag-comos.."
Mennyire lehet itt elszúrni a dolgokat ha a youtubreról nézek egy-két tweaket? Itt például coming home- leaving home funkciók bekapcsolására, az amerikai helyzet jelzős dolog, stb stb..
Igazából egy másik probléma miatt került hozzám, de azt egy másik diagnosztikai eszközzel megoldottuk..
Lehet valami féle módon a mostani beállításokat, elmenteni valami fájlba amit ha valamit eszúrok csak vissza töltök?
Sziasztok, abban kérném a segítségeteket, ha veszek egy vcds 12.12 interfacet amihez angol nyelvű programot kapok van e rá esély hogy működni fog magyar nyelvű ugyan az a tipusszámú programmal? Köszi!
én is magamnak csináltam a multikormányt, bár golf5-ön. Ott a tempomathoz kell cserélni kormányvezérlést és ugye index kart is, illetve fel kell programozni. A multikormányhoz pedig megint egy másik kormányvezérlés kell, de amelyik tudja a multikormányt, az viszi a tempomatot is.... Nekem 1K0-953-549-CH cikkszámú kormányvezérlés került beépítésre, és mivel ez golf6-ba való, a régi tempomat karom nem is komunikált vele, ezért azt is cserélnem kellett G cikkszám végzősésűre (állítólag ez van a golf 6-ban is, a tempomat kapcsolójánál az ON és OFF között van CANCEL ferlirat is). A vwmodul.de oldalon Máté Szabolcs szerintem fog segíteni, tőle az alkatrészeket is beszerezheted, én tőle vettem, a kormányvezérlés 22e volt.
Korábban én is itt kaptam segítséget, köztük ezt a linket:
Szeretnék érdeklődni, hogy tud-e nekem segíteni valaki? Azt szeretném tudni, hogy a nemrég vásárolt autómba (Golf 6, 2010, 1.4 80LE) tudnék-e rakni tempomatot?
Ha adnék priviben egy VIN-t, akkor meg tudná-e mondani valaki, hogy egy sima kar csere+prog kell hozzá, vagy modult is kell cserélni? Illetve milyen modul kellene hozzá akkor?
Másik, hogy ha szeretném fejleszteni egy multifunkciós kormánnyal, ahhoz mi kellene pluszba?
Állóhelyzetben/menetközben is próbáltad regenerálni?
Autó így érkezett? Előző szervizben volt-e ahol mit csináltak rajta? Km állás?
Az ilyen furi eseteknél mindig kiderül valami turpisság.
Az is lehet hogy valami peremfeltétel nincs meg. Jól bele kell túrni a mérőcsoportokba, (utolsó regen óta megtett út, hőmérsékletek mindenhol meg mifene.)
T5 2012 DPF világít, MIL világít, izzítás villog, nincs erő. Kitöröltem a P2458-as hibát, minden elaludt, kivéve a DPF (figyelmeztető) visszajelző.
Van erő, autó szépen megy, koromtömeg 0.5g, de a DPF jel ott maradt. Lefrissítettem újabb verzióra a motort, mentem vele kb. 50km-t, a helyzet ugyanez. Próbáltam elindítani a regenerálást, de nem indul el. Akkusaru leszedve egy éjszakára, de semmi változás.
Nem volt piszkálva, nem tuningos, nincs kiírva a DPF.
Köszünöm fiúk . Meg még nem találtam,de a zárak javítása közben beindult,mostmár megyek a fülem után. Mégegyszer köszi. Nem igérem, hogy nem kérdezek tőbbet, mert nem vok a tipus ismerőse.
Ennek a kompresszornak nincs mágneskuplungja. Ergo, nincs mi behúzzon/kattanjon. Amit a szíjtárcsában kuplungtárcsának látsz, annak állandóan forognia kell járó motornál.
huhaa,ez ennyire komoly dolog lenne? Laikus vagyok tehát nem tudom mivel járhat egy ilyen így árat sem tudok tippelni.Amit én látok az pl a 17es "csatorna" pillanatnyi sebesség.Mivel szépen együtt futott a gps-vel nem úgy mint a sebességmutató így gyanítom pontos adatokhoz jutnék akárcsak 1 kábel vásárlással.Valahol valami azt a parancsot kapta,hogy kérdezd a motorvezérlőt ,h mennyivel megyünk és mutasd itt. Na itt jöttök ti a képbe és azt mondod valahol annak a valaminek ,h mostantól a 17-es szám alatt a turbónyomást kérdezd és mutasd...
Inkább tippelj te ,hogy egy ilyen mennyibe kerülhet.Te legalább sejted hol mit kéne átváltoztatni..
Hát pont rátok gondoltam,mert látom-olvasom ,hogy nagyon otthon vagytok ezekben.Most ez egy szép kihívás és nem unalmas,sőt hasznos is.
Arról nem is beszélve ,hogy még újabb vw konszernes autók tele vannak szép nagy kijelzőkkel és gyanítom tudják ezt,csak lehet nem annyira publikus.Mondjuk a diagnosztika kábel vásárlást nem éppen egy szorgalmazó dolog :-)
Szerintem lehet értelmezni. Akkor fogalmazok máshogy.Ez a kis kijelző gyárilag látni enged néhány adatot. Felül tudnátok ezt a menüt írni és hasznosabb információkra cserélni?Mikor mi ,vagy kinek mi hasznos az már egy másik történet...
Valahol valaki megírta neki ezt a funkciót ,tehát meg is kéne tudni változtatni nem?
látom itt vannak profik .lenne 1 kérdésem. seat leon 2004. az megoldható lenne h a klimakontrol kijelzőjének a "titkos" funkcijába általam választott dolgok értékeit olvassak ki? ez ugye 61-i gyárilag meg van írva.most én csatornáknak fogom nevezni. pl szeretném 1-4 csatornán a négy pd elem szállított mennyiséget látni.5.-en turbónyomás....stb..amit én szeretnék.
most tele van többnyire hőmérséklet szenzor dolgokkal. magától értetődő ,h olyan dolgok értékeiről van szó amik az adott vezérlőnek a rendelkezésére állnak.ezzel időt lehetne megspórólni és csak dolgok kiolvasásához megnézéséhez nem kellene semmi diag .kábel.
Helló okozhatja azt a hibát a hibás kódolása a komfort modulnak hogy csak az egyik ajtó komonikál. A régi komfort elektronikát lecseréltem de csajnos csak egy ajtót lát a vcds.
Skoda Roomster tempomat szerelés, minden bekábelezve, tempomat kar a helyén.
Sajnos a BCM 086-os végű volt így nem tudja a tempomatot.
Beszereztem egy 088 végűt, ez elvileg még többet is tud a tempomatnál. Kicserélem, de nem tudom feltanítani mert ahogy berakom az autó semmijen része nem akar kommunikálni a vcds-el. egyik vezérlőt sem tudom elérni.
Azt hittem a BCM- a rossz ezért szereztem egy másikat, de azzal is ugyan az a helyzet.
Gyujtást adok pár másodperc múlva sípolás és kgyúlad az ABS ESP visszajelző és nem kommunikál semmivel.
Az a komment amit írtam szerintem valahogy nem bírtad értelmezni,mivel leírtam hogy nem fogok venni még 1 et így nem tudom mi értelme volt mondjuk neked leírni hogy "akkor ne vegyél" Hiszen nem volt kérdés hogy vegyek-e vagy ne vegyek. Nos akkor a ez a fórum most mire is jó? Megveszi valaki horror áron az eredeti kábelt és fel jön ide megkérdezni hogyan kell "service-t" törölni? Aki megveszi a kábelt el nem hiszem hogy szüksége van külön kérdezgetésekre...vagy ha igen hát nem lennék benne biztos hogy meg kellett volna vásárolnia az eredetit. Ez csak az én véleményem.Reakciót nem várok.Részemről le is zárnám ezt az egészet,hisz én nem vitaként indítottam el a kérdésemet. Fel tettem egy kérdést normálisan amire nem olyan választ kaptam mint amit megérdemeltem volna szerintem. Szép napot mindenkinek
Nem egy nem kettő embert ismerek akik nem tudnkl kinőni ebből kínai vásárlásból.
Van olyan aki a harmadikat vette meg a sharan kieg.fűtés diagra persze sikertelenül és horror áron mert persze mindig az volt a tuti amit vett. És lövése nincs hogyan kell kezelni a programot meg egyáltalán milyen adatokat,mennyiségeket ír ki.
Az dfz kályhábol is vett már párat persze használtat de rásegítés még nincs a vcds- t rátéve látom nem is lesz :) De nyolcezer a gyertyáért tizenkettő a tomítéskészletért az brutál drága.persze a bontott de " működőképes" kettő kályha nem volt sok hatvanért, csak tanúlság az iyen emberekkel nem lehet mit kezdeni üdv
Te írtad hogy nem szeretnél még egyet venni. Pont. Nekem van eredeti úgyhogy nem fogom azt javasolni hogy vegyél még egy klónozott szart.
Az én érdekem az, hogy a fejlesztő és forgalmazó ne dőljön be az illegális csatolók korlátlan terjedése miatt.
Ja, meg az is hogy ne vezessenek be éves frissítési díjat a használatért.
Tököm tele a hülyeségekkel hogy "csak" hányszor akarják használni, meg hogy "nem éri meg megvenni". Akkor szólj valakinek akinek van, vagy be lehet menni egy szervizbe.
Csak jelezném, hogy sok külföldi fórumról már ki vannak tiltva az ilyen klónokkal kapcsolatos nyűglődések. Ez a fórum sem arról kéne szóljon hogy hogyan helyezzem üzembe a szemetet.
Ha kínait vásárolsz ez bent van a pakliban. Tele van a piac szeméttel. Nem mondom hogy az összes használhatatlan amit árulnak, de ezek szerint pont kifogtál egy használhatatlant. Látod ha eredetit veszel akkor tudnál hol reklamálni. Tudom neked nem éri meg a hivatalos. De ez van ezt meg kell értened.
:))) értem én és valóban,igazad van...kínai.Viszont jó lenne megoldani a problémát,vagy miért csinálhatja ezt.Kontakthiba?interface hiba lehet? 12.12-es VCDS verziot adtak hozzá a cd-n.Tudatlanságomban még az elején feltettem egy magyar 11.11.5 -ös verziójú VCDS-t.Emiatt csinálhatja ezt,vagy ha egy másik verzió kicsinálja akkor teljesen megöli és nincs az hogy hol jó hol nem. Másik meg mintha azt olvastam volna hogy csak újabb verziójú VCDS-t nem szabad használni,tehát a régiek nem nyírják ki a kábelt. Mi az igazság?
vásároltam egy 12.12 VAG-com VCDS kábelt. Telepítés után azt tapasztalom,hogy mikor tesztelni szeretném az interface-t,akkor 10ből 9x azt írja ki hogy nem talál interface-t az 1 alkalommal meg minden le fut okéra. Mi lehet a baja?
Tudják, nekem volt 15.7.1 HGJ Clon, az is tudta igaz csak a saját EDC15-ös superb-nél, és egy barátom EDC16-os szintén superb-en próbáltam.
A mostani 17.1.2 HGJ Clon is tudja. A saját autómnál 800 km eltérésvolt 240k -nál, most 260 van benne jelenleg már 1892km a különbség a műszerfal, és a vezérlő között.
Az meg már egy megint más kérdés, hogy a kiolvasott adatok mennyire valósak.
A CAN Gateway-ben a "Start/Stop start voltage limit" értékét 12.1V-ra állítottam és ezzel ki is kapcsoltam. Sok leírásban a hőmérséklettel szórakoznak de az nekem nem működött.
Van egy Skoda Fabia 2006-os, elől elektromos ablakokkal, távirányító nélküli kulcsal, központi zárral (reteszelős, ablak le/fel húzós). Nem mennek az elektromos ablakok és a központi zár reteszelő funkciója sem működik. Biztosítékok jók, táp megvan. Ablakok, kapcsolók jók. Hibatárólóban nincs hiba. Egyszer hirtelen miközben méregettem, nézegettem, javítottam ezt, azt, minden megjavult de másnapra megint elromlott. Miután hozzáfértem némi műszerfal borítás megbontása után a komfort modulhoz és azt megkocogtattam, újra helyre állt a rend. Reggel már megint nem ment semmi és azóta se. Hiába vettem ki a modult, néztem a dobozba, mozgattam a kábelköteget, semmi és azóta se. Bontóból hoztam másik modult (VW Polo), elvileg átkódoltam, de semmi. Így még a kulcs elfordításakor még a négy központizár sem megy. Mi lehet a gond? Kérlek segítsetek. Köszönöm.
"A reteszelésnek semmi köze az automatikus lezáráshoz. Vagy mire gondoltál?"
Bizonyára arra gondolt, ami általános nyűgjük ezeknek, meg egyéb Vw-nek, hogy szeret úgy megdögleni a zár, hogy kinyithatatlan az ajtó kintről/bentről egyformán. A Sharan bezárva belülről sem nyitható, talán ezért sem tették bele az auto lock/unlock funkciót.
Sharannak? Ahogy mondani szoktad, végtelenül buta az a vezérlő. :)) Eddig nem láttam erre lehetőséget abban a vezérlőben.
Annyit tud, hogy a távirányítóval egy nyomásra csak a vezetőajtót nyitja és a másodikra a többit, vagy egy nyomásra mindet. Ha jól emlékszem, az első esetben a csomitartó akkor nyitható járó motornál, ha nyitva a vezetőajtó. De megeshet, hogy mindkét esetben ilyen.
Miért kell kézzel mikor automatikusan is lehetséges. Nekem az asszony autóján is be van állítva. Nehogy kivegyék valahol az autóból. Tudom erre mondhatod hogy mikor beszáll, kiszáll is megtörténhet. De egy kereszteződésben vagy lámpánál nem tudják kivenni belőle.
De ezt nem értem:
"Aztán utána jön a sírás-rívás hogy nyissam ki valahogy a reteszelt ajtót,"
A reteszelésnek semmi köze az automatikus lezáráshoz. Vagy mire gondoltál?
Arra van az a kapcsoló amivel lezárod kézzel. De az esetek 99 százalékában teljesen feleslegesen csattogtatja a zárat ki-be ki-be ki-be..........................stb
Aztán utána jön a sírás-rívás hogy nyissam ki valahogy a reteszelt ajtót, vagy hogy egy zár ötvenezer forint...
Tudod egy ilyen zárcsere után érdekes módon MINDIG meg kell szüntetnem az automata zárás funkciót.
van arra lehetőség, hogy 2003 ASZ sharanban a komfortelektronikát átprogramozzuk, hogy a központi zár bizonyos sebességnél automatikusan lezárjon, majd ez alatt nyisson?
Ha igen, a lépések is érdekelnének, kábelem, programom van (vcds)!
A baj az , hogy a kocsi 4-évesen érkezett Magyarországra, Németből. Most 10- éves 6-év amióta itt van az követhető csak a 4-ről nem tudni semmit. Elvileg 4-évesen 100-ezer volt benne. Ki tudja igaz-e
Szerintem több információhoz jutsz, (ha persze már régebben lett Magyarországon üzembe helyezve), ha lekérdezed a a múltját az online adatbázisból párszáz forintért ellenében.
Abból sokkal több minden kiderül, mint amit az óra mutat, mag amit a tulaj mond!
Ennél már csak egy normális eredetvizsgálat tud többet mondani.
Sziasztok! VAG-COM programot szeretnék. Hol tudok hozzájutni? És a programmal tudok valós Km-ert olvasni?(2006-b6 passat)Van egy diagnosztikám, de az nem tudja.
Szia.Nekem az a problémàm hogy amikor felrakom vag-com programmal az autot és ùgy szeretném beindítani hogy làssam menet közben az adatokat akkor nem engedi beindítani az autot de ha szét csatlakoztatom a kàbelt akkor meg engedi indítani az autot.
Ha a kérdés az, hogy miért nem tudod beindítani, akkor a válasz az, hogy immo hiba miatt! Próbáld másik kulccsal vagy vidd el olyan szerelőhöz aki tudja illeszteni a transpondert az immo-hoz (vagy az immo vezérlőt ki tudja cserélni, ez attól függ, hogy miért térdelt le, a transponder vagy a vezérlő hibájából)
Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni.Van egy seat alhambrám 1.9 pdtdi auy motorkodos.vagcom programra ha felrakom byujtás rá adig ok minden de ha beinditom akkor egybol leál és hiba kodot ir mégpedig,hogy imobiliser letiltott igy járo motornál nem tudok semmit se megnézni.válaszokat ellöre is köszönöm
De az SRI resetnél kiírja, hogy mi a teendő. Viszont vannak nyűgös esetek, amiknél a VCDS nem hajlandó megcsinálni a szerviz resetet. Aztán olyan is, ahol feltételek vannak, pl. az összes ajtó és tető csukva kell legyen.
Mint már mondták, semmivel. Nem azért, mert nincs ilyen eszköz, hanem azért, mert az az autó, (mint ahogy a nagy többség) egyszerűen nem tárol ilyen adatot.
Ne futásteljesítményt vegyél hanem állapotot. Egy autót 100 ezer km alatt is el lehet pusztítani és 300 ezer alatt is szinte újszerű állapotban lehet tartani...
épp ezért nem mindegy,szerintem nem sok olyan eladó használt autó van Magyarországon amelyiknek nem manipulálták az óráját,ezért lennék kiváncsi h mennyi az annyi.