NBU H4 ugyanezt tapasztaltam, közel túl jó volt, emiatt messze nem láttam, a refi meg az egekbe.
Nekem is a GE ami eddig a legjobb volt, persze H7-nel lehet teljesen más eredmény.
Philipset nem próbáltunk sajnos, magas ár miatt.
Most GE mega H1 van a kocsiban, tartalék alap GE H1.
Illetve ki lett próbálva a Neolux blue light( Osram CBI), és az a durva hogy nem láttam fehérebbnek, egyáltalán,nem tudom lehet a mega is magasabb kelvines izzó tiszta üveggel. Tovább adom majd havernak, refibe jó lesz. :-)
kapható még a 65W Offroad sima festetlen búrás Osram? H7 természetesen.
világítás.eu-nál már nem kapható kb 1 éve, máshol hátha van még elfekvő darab belőle.
mert lehet az lenne a legjobb mindközül, fényerőben. színben ugyan nem lesz xenon-os, de látni fog vele.
Megánosok irták annó, hogy azzal végre látnak este! A projektoros Megán lámpája ugyanis egy nagy kaki volt este, csak húzott izzóval elhetett valamennyire látni, de nem elfogadhatóan! csak épphogy... bezzeg a sima lámpás a mezei 55W-ossal is jól világított.
A kettőt egymás mellett le is fotóztam, de élőben sokkal jobban látszott, hogy az NBU mintha fehér aszfaltra vetítene, olyan hófehér volt.
Megánban meg csak (meleg)fehér, de nem hófehér.
Szóval az izzók és a lámpatestek között is sok eltérés van. Engem annyira zavart az NBU vakító fehérsége, hogy ki is vettem. ráadásul csalódtam benne, mert H4-ben nem volt jó, nem terített elég szélesre, kb 2 autószélességnyi területen volt erős, az út szélét sosem láttam vele, a reflektorja rémesen fos volt benne. Gyengébb volt a fényereje, mint tompítottban és mintha az űrbe világított volna, de nem az útra.
Beraktam a helyére egy Tungsram Goldot, azzal meg tökéletes a refi, a tompított közt fényerőben sem sokat gyengült, de a sárga fénye miatt télen, és este nagyon jó. És ennek a vetítési képe meg sokkal jobb, útszélét is látni, árokpartot is.
Volt hogy a fekete kutyát megláttam vele éjszaka. Örültem, hogy nem az NBU volt benne, mert akkor elütöm a korcsot.
te próbáltad GE-t, Osramot meg a Philipst. Ha jól emlékszek a Philips-re irtad talán, hogy az esőben és szárazon is egyaránt jó volt, csak elajándékoztad az izzót.
A 130-as Philips még mindig a csomagtartóban van, még nem volt a lámpában soha. :D Kb. fél éve vettem. Mostanában nem volt időm/energiám próbálgatni, munka mellett teherautó jogsi, aztán nehézpót jogsi (holnap reggel forgalmi vizsga, szerdán páv :D)
De már kíváncsi lennék rá én is, csak mire eljutok a próbáig, addigra kiég az NBU. :D De abból is van egy bontatlan a csomagtartóban. :D
Nekem regen projis lampaban volt Cool Blue ,de azert nem emlekszem hogy ennyire feher lenne sot en azt hiszem anno feherebbet vartam ,helyette kicsit homalyos feheres sargat kaptam,de viszont azert valamennyire latni vele ,teny hogy ippen hogy halvanyan meg van festve hatareset szerintem.
Ha nagyon feherre vagysz vannak ezek a hyper izzok nagyon festettek, az talan kozelit a xenon fenyehez persze latni hogy nem az mert izzoval azt nem lehet elerni eleve a vagy 3 -4 szeres nagyobb lumen miatt sem a xenon javara ,meg hat fizika :)
Egyreszt ezek a Hyper cuccok offroad-ok tehat illegall masreszt tenyleg veszelyesen szart sem latni vele.....
De a Cool Blue-re es a GE sport light -re meg azt mondom hogy jo foleg a GE sport light TESCO-ban is van alltalaban.
Esetleg érdemes megnézni a Phillips WhiteVision halogénjét. 4300K úgy tudom ez van a legközelebb a xenonhoz, ha tévedek majd kijavítananak a hozzáértők. Ja és +60%-os.
Jelenleg nincs a piacon olyan izzó, ami hidegfehér fénnyel világítana és jó legyen a fényereje.
Sajnos a halogén technológia ezt nem tudja jelenleg. Vagy szép fehér a lámpád, vagy te látsz jól.
Ha visszanézel, raktam fel képet izzóról, aminek kékre van festve, elvileg 4200K, de mégis sárgás a fénye.(nem tudom miért) Elvileg ez a legfehérebb legális izzó.
Ha maximálisan akarsz látni, akkor Osram NBU, GE mega +120%.
Ha van pénzed, akkor Philips Exteme Vision. (én nem adok ennyit egy izzóért, szerintem nem annyival jobb, mint az Osram, sőt.)
Igazad van, én kevertem össze a color vision blue tipussal :)
Vahhh viszont teljes tanacstalansag a tema korul nem tudom milyen izzót vegyek.
Megmondom oszinteni 6000K-s volt az elozo autoban, tokeletes volt ezert neztem a szinhőt az izzoknal de ha azt mondjatok , hogy itt a szinezes fenyero vesztessel jar es bar a szin meglesz olyan tavolra nem visz el akkor nem kell!
Letezik feher buras ( és vagy szinezett nekem tok mindegy ) ami akkor feheren vilagit es nyujtja kozel azt a hatast?
Ha jol ertem a szavaitok akkor itt a kékséggel vagy divatozassal :D ( ami amugy nem kell , kösz kinőttem belole :) nem vilagitok messzire !
Ti biztos tapasztaltabbak vagytok , az OSRAM 62210CBH+ COOL BLUE®HYPER+ H7 izzó valóban tudja ezt a halogéneknél nem megszokott 5000K-s álomhatart? Valoban adja azt az erzest amit pl xenonnal tapsztal az ember , hogy a tablakrol visszaverodo feny valoban nappali erzest nyujt?
Autot csereltem es halogen van benne mintha nem is vilagitana a lampa es meg tel sincs, mi lesz kesobb?
Van valakinek a fent irt tipusrol tapasztalata? Bármilyen jellegu erdkel.
Sima lampaba kerulne nem projektoros, egy Golf VI-os.
Nem tudom, hogy most mit néznek, engem kb. 1,5 éve szedtek ki utoljára. Akkor megnézte a világítást a rendőr.
Én nagyon sok kínai "menetfényes" autót látok sajnos, gyakran levillogom, mert tényleg, akkor látja csak az ember, hogy valami pislákol, amikor már mellé érek.
Ezek olyan szentjánosbogarak, mint az utólagos ledes égőkkel közlekedők.
Láttam vmelyik nap egy G Asztrát talán, menetfénnyel, és indexelt jobbra.
gyenge a led fényereje nagyon, valami kinai vacak lehet. Amikor egyenesen jött velem szemben, látom, hogy pislákolnak a ledek. kb 8 darab led volt egysorban max 15cm széles lehetett
kirakja jobbra az irányjelzőt, jobb oldalon a legszélső két led az index-el együtt villog, a többi 6 led teljesen elsötétült.
Vizsgán kiszereltetik vele vajon?
ja, péntek este 21:15-kor igazoltattak Sajószentpéteren, minden Ok volt, de egy ilyet ha csak megáll nem vesznek észre a zsaruk sem, a fényeket se nézték a kocsin csak a papirokat, pedig 20 éve minden világítást külön ellenőriztek.
Mondjuk nekem, most annyira nem tetszik a távfényem, hogy akár elképzelhetőnek tartom, egy Hella beszerzését, csak nem nagyon van hely, ahová fel tudom tenni.