Keresés

Részletes keresés

berci222 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89709

 

Electricity consumption by 107 million U.S. households in 2001 totaled 1,140 billion kWh. The most significant end uses were central air-conditioning and refrigerators, each of which accounted for about 14 percent of the U.S. total.

http://www.eia.doe.gov/emeu/reps/enduse/er01_us.html

 

http://www.eia.doe.gov/emeu/reps/enduse/er01_us_figs.html#3

 

Előzmény: wulfin (89707)
Pikó Lajos Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89708

Kicsit olyan lenne, mintha epitene az ember a homloka verejtekevel egy hazat, sporolna, gurizne, aztan amikor kesz, bekoltoznenek melle a hajlektalanok.

Azzal a felkialtassal, hogy az emberisegnek ugy tobb haszna van belole.

 

Ez történik jelenleg Magyarországon. (lásd tegnapi szavazás). Csak az állam még előbb elveszi a pénzedet, minthogy felépíthetnéd a házadat, és épít a hajléktalanoknak házat.

 

Hivatkozni meg a "társadalmi igazságosságra" hivatkoznak.

 

Úgyhogy építsen ezeknek házat - bármit - a qrvaanyja...


Előzmény: Törölt nick (89697)
wulfin Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89707
Errol nem tudok kapasbol adatot, erdekes lenne latni.
Előzmény: hanyattesett (89705)
Nicee King Doom Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89706
Teller nem volt amerikai születésű. Ami a nemzeti kereteket illeti, én eleve nem hangsúlyoznám túl ezeket, az USA az Óvilág kolóniájaként jött létre egy erőforrásban gazdag szűzföldön, természetes, hogy kiáramlott oda minden, az óvilág emberanyaga, tudása és a szűzföld erőforrásbázisát rövid úton lerabolva létrejött egy káprázatos, de rövid felvirágzás. Most ér véget.
Magától értetődő, hogy a tehetségek áramlottak oda mindenhonnan. Kb. úgy, mint Budapestre vidékről az iparosodás kezdetétől napjainkig, illetve az utóbbi két évtizedben már a zöldövezetébe.

Egy másik izgalmas kérdés a zsidó atomtudósok nagy aránya. A szolídabb magyarázatom a mozgékony, teljesítményorientált, a legmenőbb témát mindig megszimatoló zsidóság, ha meg elszabadul benem a csúf náci, akkor a bossszúálló isten népének szenvedélyes emberiségkiirtási vágya a tipp.
Előzmény: kilenctizenegy (89702)
hanyattesett Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89705
Ugyanezen időszak alatt a hűtőszekrények ÖSSZES energiafogyasztása hogyan változott? Vagyis a hatékonyságnövekedés lépést tartott a mennyiségi növekedéssel?
Előzmény: wulfin (89703)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89704

OFF

 

"Elképzeléseim szerint nem szabadna hibát találnom egy profi, és minden lehetséges háttérrel felruházott csapat munkájában első ránézésre, főleg nem úgy, hogy ugyanennek a cégnek a termékéből javitani is tudjam  a kontstrukciós hibát."

 

Azert arra kivancsi lennek, amikor osszeulsz a japani/german tervezocsapattal, es szepen eloadod, hogy mit hogyan rontottak el a konstrukcioban.

 

Nekem volt nem egy ilyen esetem, amikor valaki "jozan paraszti esszel" elmagyarazta, hogy mi a palya, aztan hirtelen el lett neki mondva meg tizenmasik szempont, amire nem hogy nem gondolt, de eszebe se jutot, hogy arra gondolni kene.

Osztan csak szereny hummoges lett belole, meg buzgo bologatas.

 

Nem allitom, hogy te is igy jarnal, csak mondom, hogy lehet egy csomo masik szempont is, ami elsore nem latszik, sot masodikra se. Es nincs koztuk az, hogy direkt szart akarnak csinalni.

Soha sehol nem talalkoztam meg ilyen tervezesi szemponttal. Meg azt is hamarabb el tudom fogadni, hogy hulyek ahhoz amit csinalnak.

 

 

ON

 

sb

 

 

Előzmény: krezidiesel (89699)
wulfin Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89703
"Biztos ez?"

Tuti:)

http://eetd.lbl.gov/ee/images/refrigerator-ee-stds.png

"pár százalékot tehet ki."

4% evente, 30 eve folyamatosan ugy hogy a meret kozben novekedett.

1973 egy atlag huto 1800 kwh-t fogyasztott evente. Ma 400 kwh korul van a standard (USA-ban). En nemreg vettem egy A++-os besorolasu hutot ami 200 kwh-t fogyaszt.
Előzmény: Törölt nick (89681)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89702

"a világ fizikus eltjét az atombombához, a kőművest adták hozzá, meg a lakatost"

 

Oppenheimer volt a kőműves és Teller a Lakatos, vagy fordítva? Nem emlékszem pontosan.

Előzmény: Törölt nick (89685)
kilenctizenegy Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89701

"Gyün egy űrlény (Kenau Reeves) és ki akarja filézni az embereket, merthogy bazi gonoszok felélik a bolygót meg minden, de persze a csaj (Jennifer Connelly) a bociszemeivel meggyőzi azűrlényt, hogy az ember érdemes arra, hogy megmaradjon és persze megmarad."

 

Dehogy marad meg. Ez a poén az egészben. Az űrlény megfosztja a technikától az embereket, még Hillary Clinton karórája is leáll, és (mi itt a topikon tudjuk) ezzel az emberiségre szörnyűbb armageddon vár, mintha az űrlény kifilézte volna őket...

Előzmény: Törölt nick (89696)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89700
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89699

Hát a Densonál még arra is lusták, hogy szétszedjenek egy Bosch adagolót, vagy nem tudják hogyan működik egy dizel, mert olyan szinten háttal ülnek a moziban.

Vagy legalábbis tiz év kellett hogy olyasmit megcsináljanak ami a Boschnál alap volt.

De ne offoljunk itt ezzel, meg a dizeltuning topicban ezeket anno részletesen megirtam.

De az adagoló már kiment a divatból... (Mire majdnem jó lehetett volna.)

A műszaki fejlődésben nem vagyok biztos, amikor ilyen múlttal történik.

Olyasmi ez mint amikor Matula bá a Tüskevárban megkérdi:

Fijjam! Azt minek magának a két evező, amikor még eggyel se tud evezni?

Szóval ezek csinálnak CR-t amikor az adagolóik alapján nagyfokú tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot?

Vagy marad a szándékosság, hogy pontosan tudják mit csinálnak, csak a jó nem érdekük.

Elképzeléseim szerint nem szabadna hibát találnom egy profi, és minden lehetséges háttérrel felruházott csapat munkájában első ránézésre, főleg nem úgy, hogy ugyanennek a cégnek a termékéből javitani is tudjam  a kontstrukciós hibát.

Mindegy ez nekem csak jó.

Mégha a világnak qrvára nem is... 

Előzmény: Törölt nick (89695)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89698

Most én is kiszorultam a legelőről és javarészt bálázott lucernával, szénával etetem a jószágaim.

De nem egyszerű eset az állattartás, sok idő, elfoglaltság, és nincs szabadnap.

Mondjuk nekem kb 20 kecském van. Ha csak saját szükségletre termelsz mondjuk egy 4 tagú családnak, akkor még lehet 1 is elég lenne egy jobb fajtából.

Nekem van olyan ami 3 gidát ellet az idén és majd 3l tejet ad naponta.Akkora csöcsei vannak majdnem mint Lolo Ferrarinak...:-))

Szóval azt is lehetne, hogy egy szomszéddal közösen tartotok 3-4 kecsót és felváltva gondozzátok. Jövőre lehet én is csökkentem az állományt, de nagyon gondolkozom a lótartáson is. Most is van egy és szabályosan takarit a kecskék után.

Összeszed mindent, amit azok elpazarolnának. És a kancatej is nagyon egészséges, a lóhús meg kiváló. Csak már elfeledtük min éltek az őseink, és innen meg elhordják az olaszokhoz vágóba a lovakat.

Hogy milyen világot élünk:

A hátsó fronton a telkem 3 zárkerttel határos. A középsőt nem művelik, legelőnek kölcsön kaptam. Most itt legel a lovam. A két szélső szomszéd kertészkedik, és szóvá tették, hogy ugye el fogom takaritani a lószart a lovam után. És veszik a műtrágyát... Ősszel felajánlottam nekik, hogy az összegyűjtött kecsketrágyámat áthordom hozzájuk, szivesen, ha kell nekik. Nem kellett.

Alig találtam rá valakit akinek kell...

Jól élünk!

Előzmény: Nicee King Doom (89693)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89697
Szep es jo is a kozosbe bedobas, talan meg mukodne is, de en a foldhozragadt fantaziammal csak azt tudom elkepzelni, hogy akkor a kutya sem fejlesztene semmit.

Ha valaki belerakja a penzt, az eroforrast meg az idot a fejlesztesbe, talan joggal varhatja, hogy nemi hasznot is realizaljon, legalabbis nehany evig. Utana ugyis megjelennek a derivaltjai a piacon. (persze ez csak es kizarolag a gepeszetre vonatkozik).

Kicsit olyan lenne, mintha epitene az ember a homloka verejtekevel egy hazat, sporolna, gurizne, aztan amikor kesz, bekoltoznenek melle a hajlektalanok.

Azzal a felkialtassal, hogy az emberisegnek ugy tobb haszna van belole.

Tudod ki epitene utana hazat? Mindenki lakna a hid alatt.

A magantulajdon vedelmehez hozzatartozik a szellemi tulajdon vedelme is. Persze a hatarokat eleg nehez meghuzni, pl. szabadalmaztathato-e az emberi genterkep? Vagy egy programkod, matematikai algoritmus?

Talan a legegyszerubb ebbol a szempontbol a gepeszet, persze ott is lehet varialni.

sb
Előzmény: krezidiesel (89694)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89696
Amikor megállt a Föld

Eszembe jutott ez a film. Hasonló témát feszeget bár elég gyengén és nyálasan, amolyan hollywood-i stílusban, de egynek jó.

Gyün egy űrlény (Kenau Reeves) és ki akarja filézni az embereket, merthogy bazi gonoszok felélik a bolygót meg minden, de persze a csaj (Jennifer Connelly) a bociszemeivel meggyőzi azűrlényt, hogy az ember érdemes arra, hogy megmaradjon és persze megmarad.

Én nagyon megqrtam volna a bociszeműt, és kifiléztem volna az embereket. De sajna nem vagyok űrlény :(
Előzmény: krezidiesel (89694)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89695
"Ezekután végképp nem értem , hogy miért nem tudnak egymás hibáiból tanulni...:-))"

Neha a sajatjainkbol se tudunk :)


"1980-2000-ig 20 év alatt nem jutott el sem a Bosch, se bármelyik japán adagológyártó, hogy csináljanak egy olyan adagolót, amit szétszedek én mint tajparaszt falusi hüjjegyerek, és ne tudnék az általuk gyártott alkatrészekből sokkal jobbat csinálni helyette... De nem kicsivel jobbat!"

Tavol alljon tolem minden ketelkedes, de akkor miert is nem csinalsz egy adagologyarat?

Ha lemosod a BOSCHt meg a DENSOt a szinrol. Pedig ott sem hulyegyerekek dolgoznak.

sb
Előzmény: krezidiesel (89691)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.30 0 0 89694

"Minden technológiai tudást be kellene dobni a  közösbe, hátha együtt többre jutunk."

Én ezt régebben úgy fogalmaztam, hogy az emberiségnek fel kéne nőnie a tudásához, és azt megfelelően használni.

Viccesen meg úgy, hogy kiqrtak minket a paradicsomból mert szakitottunk a tudás fájáról. Méltatlanok vagyunk a mai napig a tudásunkhoz, és majd ha felnövünk hozzá talán visszaengednek minket. Már aki megmarad...

Alapvetően ez a problémánk, nem az erőforrásválság, a recesszió, a túlnépesedés,a klimaváltozás, stb. Az a gond, hogy profitra és azon vásárolható hatalomra cseréljük a tudást. Nem arra, hogy igazi emberekké váljunk.

Ezt egészet addig fogjuk fokozni, amig egy akkora "lángost" kapunk a Teremtőtől, hogy nagyrészünk beledöglik. Aztán talán a maradéknak megjön az esze.

Ami itt egyedül vitatható az az időbeni lefolyás, és nem a megtörténés.

Ezen a világon semmi se történt kényszerítő körülmények nélkül.

Szebb jövőt...!

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (89656)
Nicee King Doom Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89693
Ez a titkos vágyam...
Per pillanat itt nincs engedélyezve és feltűnne, ha illegálisan legeltetnék.
Az összeomlás után menne a dolog, legelő is van errefelé, csak akkor nehéz lesz tenyészállathoz jutni. Az utolsó előtti pillanatban kéne venni, ha az ember tudná, mikor van az...
Előzmény: krezidiesel (89690)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89692

Egy hűtőgépes ismerősöm azt mondta, hogy lehetne tisztán napenergiával működő hűtőt csinálni abszorpciós elven. Talán drágább, de nem környezetszennyező.

Ez is egy példa arra, hogy környezetünk megóvása kevésbé fontos mint az anyagi érdekek.

http://www.hoszivattyu.repeta.hu/abszorpcios

Előzmény: wulfin (89676)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89691

Ezekután végképp nem értem , hogy miért nem tudnak egymás hibáiból tanulni...:-))

A CR-re visszatérve, csak egy gondolatig:

1980-2000-ig 20 év alatt nem jutott el sem a Bosch, se bármelyik japán adagológyártó, hogy csináljanak egy olyan adagolót, amit szétszedek én mint tajparaszt falusi hüjjegyerek, és ne tudnék az általuk gyártott alkatrészekből sokkal jobbat csinálni helyette... De nem kicsivel jobbat!

Na ugyanezek a gyártók ilyen előzmények után elkezdtek CR-t gyártani.

Amikor a rendelkezésükre álló alkatrészekből egy rendes adagolót se tudtak...

Jaj nekünk...:-))

Előzmény: Törölt nick (89659)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89690

Ha rászoknál a kecsketartásra...

Az lenne a csúcsok csúcsa!

:-))

Előzmény: Nicee King Doom (89640)
krezidiesel Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89689

Mindig köll egy bűnbak...

Krisztus óta ez a bevált megoldás...

Előzmény: Törölt nick (89688)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89688
Példátlan ítélet! - 150 évet kapott a csaló

Milyen ironikus. Madoffot elítélik azért mert megértette hogy működik a világ...
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89686
sajnos ez így igaz..Hozzávehetjük még a Holdraszállást is..
Előzmény: Törölt nick (89685)
Marcus Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89680
namégegyszer

Előzmény: Marcus (89679)
Marcus Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89679
Talán így szemléletesebb (teljesen önkényesen választottam ki az országokat/régiókat): búza, termésátlag [100g/ha]; FAOSTAT:
Előzmény: berci222 (89677)
berci222 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89678

 

Mintha olvastam volna valahol, hogy Mo.-on hektaronkent 95 liter üzemanyag van adoügyileg tamogatva. Tehat abbol valszeg ki lehet jönni (feltetelezve, hogy nem 40 eves traktorral szant valaki).

 

Előzmény: wulfin (89674)
berci222 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89677

 

Pont a masodik kepen lathatod, hogy a termeles növekedese 1% felett van. Az emberiseg eredö növekedese (evente ~60-70 millio). Ennek következteben az emberiseg letszamanak a növekedese es az elelmiszertermeles növekedese nem tavolodik el egymastol. Ami egyebkent lathato az elsö abran is.

 

Előzmény: Vadista Szandál (89672)
wulfin Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89676
Tegyuk hozza hogy a teljes elelmiszer lanc legnagyobb energia igenyo komponensenek a HUTOSZEKRENYnek a hatekonysaga is drasztikusan javult az elmult 30 evben.
Előzmény: wulfin (89674)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89675
"Zyklon B" helyesen.
Mellesleg semmi hátsó lelki szándékom nincsen, egyszerűen mindig azt feszegetem amit nem lehet. Valamiért irritál, ha valamit nem lehet. Született liberális vagyok :)
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (89655)
wulfin Creative Commons License 2009.06.29 0 0 89674
a drum is epp errol ir ma:

http://www.theoildrum.com/node/5533

"Efficiency gains can help reduce agriculture’s dependence on oil. In the United States, the combined direct use of gasoline and diesel fuel in farming fell from its historical high of 7.7 billion gallons (29.1 billion liters) in 1973 to 4.2 billion in 2005–a decline of 45 percent. Broadly calculated, the gallons of fuel used per ton of grain produced dropped from 33 in 1973 to 12 in 2005, an impressive decrease of 64 percent."
Előzmény: wulfin (89673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!