Keresés

Részletes keresés

nightwish Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1205
Izgatottan várom, melyek azok!! :))Amúgy a szöveget értem, csak azt nem, mit akar ezzel mondani, hova akar kilyukadni stb., és minek kellett ennyire egymáshoz nem való dolgokat összehordani! Túlzsúfolt a dal, széteső, se kompozíció, se semmi, csak bele a slágert a rajongók agyába, azt jól van!
Előzmény: morpet (1204)
morpet Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1204
Én a szövegre mondtam, hogy értem, nem arra, hogy Ákos miért írta. Mondjuk arra is van tippem: így jött ki a rím (a bajt - akart), a Keresem az utam pedig remek címnek tűnhetett egy válogatáslemez után. Persze lehet, hogy Ákos valóban elbizonytalanodott szürke és szaggatott :-) életének további menetét illetően, lelkileg eltávolodott attól, aki őt akarta (kereste a bajt), de most újra megkeresné... (Abszolút nem vagyok járatos az úr magánéletében.) Az angyalnyelv utalhat kommunikációs problémára, a rádió a közlés vágyára és persze saját dalaira, a Hold túloldala pedig az, amit sosem látunk, és ezért vágyainkat szimbolizálja.
Amit nem értek, az az, hogy miért pont ennek a dalnak a szövegét nem értitek, amikor annyi túlmisztifizált, értelmetlen, zagyva, önelégült, tudálékos dala van Ákosnak.
Előzmény: nightwish (1203)
nightwish Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1203
Tessék, morphet, ehhez mit szólsz?
Előzmény: Törölt nick (1202)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1202
Bocs, de én nem rajongói minőségben válaszolnék.
"Keresem az utam"--ezt én sem értem, mert egy utat jár több mint tíz éve. Zenél, mert máshoz nem ért, mundjuk szerintem ahhoz sem igazán. Ezért kár volt egyetemet végezni.
"Néha keresem a bajt"--Gondolom a nőügyeiről lehet szó.
"keresem azt, aki engem akar"-- minek, van felesége ha jól tudom. Gondolom ő nagyon szereti, akkor minek keresgél ?
Előzmény: nightwish (1199)
nightwish Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1201
Egy-egy sornak v. mondatnak persze hogy van értelme, de az egész együtt mit akar jelenteni? Miért pont így van összerakva? Most az útját keresi, a bajt vagy a csajt, vagy mit? És ha az az útja,k hogy keresse a bajt meg a csajt, minek kellett külön felsorolni? És a rádió, meg az anygalnyelv, meg a Hold túloldala? Ezek hogy jönnek ide?
Előzmény: morpet (1200)
morpet Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1200
A "Keresem azt, aki engem akar"-t én spec. értem. És kivételesen a többit is.
Előzmény: nightwish (1199)
nightwish Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1199
Csak annyit kérdeznéd minden t. rajongótól, hogy mit jelent, hogy "Keresem az utam, néha keresem a bajt, és keresem azt, aki engem akar", és így tovább, mert szerintem semmit, de semmit az égvilágon.
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1198
Lovigabi

És a világon is ő volt először nem tudtad ? Mindenki más utána következik.
Én a Bonanza idejében még elviseltem az embert /bár azt a zenekart sem szerettem igazán/, de azóta nagyon nem bírom az iszonyú beképzelt stílusa miatt. Éppen csak azt nem énekli a dalaiban hogy "én vagyok az isten".
Szóljon már neki valaki hogy nem világsztár, csak egy kis pocsoja ország, ici-pici öregedő zenészecskéje. Ekkora arca még Michael Jacksonnak sincsen, pedig a kettejük közötti különbség akkora, hogy már nem is mérhető. Nem csak sikerben és ismertségben, hanem tehetségben sincs sehol hozzá képest, vagy akár még több ezer nyugati énekeshez képest.
Én elismerem ha valaki ért valamihez, így az Ákos esetében is értékelem a szövegírói tehetségét, de azért kizárólag erre nem kéne annyira felvágnia, hogy istennek képzelje magát. A zenéje messze a nyugati szinvonal alatti, hangja nincs, gitározni nem tud, és még sorolhatnám. Ez nem lenne baj, mert ebben az országban minden gyenge produkciót el lehet adni /lásd V-Tec, ShyGuys vagy mi/, és pl. a lagzi lajos is országos sztár, de ettől még nem isten. Ettől még nem kéne többnek képzelnie magát mint ami valójában.

Előzmény: LoviGabi (1194)
Rokakoma Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1197
Szia Trixy!
Ha az emberünk csak ennyire emléxik a koncerből az az ő baja.
Ha pedig meg is írja, hát elég alacsony intelligenciájúnak tartom. Mindenkinek a fontos események maradnak meg. Én az 1984re emlékszem, meg az Áradásra, a Csak Te vagyra, a Ne fájjon többére, a Mire vagy jóra és a többi Dalra.
Nagyon régóta nem voltam Ákos koncerten és az a szombati este is felejthetetlen volt.

Az "Akarod még" szerintem egy párkapcsolat végéről szól, amiben már nincsen meg az összhang.
R

Előzmény: Trixy (1196)
Trixy Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1196
Ezt találtam az Ákos honlap vendégköny oldalán:

"Tisztelt Kovács Úr!

Kinn voltam a koncertjén, felszedtem egy jó csajt, és a WC-ben
jól megszopattam. Az Ön koncertjéből többre nem emlékezem,
remélem a ZTV lead valamit a koncertből. Olcsóbban kijöttem
volna, ha az utcán felszedek valakit.
Köszönettel Havasi Tamás Egerből"

Én erre ezt írtam neki vissza:

"Havasi Tamás!
Na Bravo! Gratulálok! Én a helyedbe ezt nem írtam volna le, főleg nem ide. Nem tudom, hogy ki fia borja vagy, de tanulhatnál némi illemet! Én erre nem lennék büszke! Nincs olyan pasi, akit lecserélnék egy Ákos koncertre! Az, hogy otthon mit csinálsz, magánügyed, de a koncertet és ezzel Ákost is olyan, mintha szembeköpnéd! Undorító!
Ennyit akartam hozzáfűzni."

Mit szóltok ehhez? Én teljesen ki vagyok akadva! Ti ezt nem találjátok undorítónak?

Trixy Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1195
Nekem van egy elképzelésem, hogy miről szól az Akarod még? c. dal:
Ákosnak voltak szexuális jellegű problémái, ami igencsak megkérdőjelezte partnerkapcsolata létjogosultságát. "Már maga a szándék is gyönyörű játék, hát ne félj tőle, ugye akarod még?" Mármint ő próbálkozna, de nem megy - egyszerű értelemezésben. "Szép hangű primadonnám az előadást mentsd meg" - ez egyszerűen zseniális: az "előadás" itt egy szeretkezés, aminél ő felsült, de ha a partnere legalább elmegy, az már félsiker!
"Ostromlott város vagyok, és Te mégis bennem laksz" - ebből is látszik, hogy testileg legyengült, de a lány mégis vele van. Erre szól a címadó kérdés, hogy bár ismeri hiányosságait, mégis reméli, hogy kitart mellette, akarja-e a szerelmét, életét, ágyát megosztani vele, egyszóval akarja-e még ÁKOS-t???
Szerintem ez egy olyan mértékű kimutatása a félelmeinek, amit kevés ember vállal fel! (mármint félelem attól, hogy elhagyják)
Imádom ezt a számot, egyik kedvencem!
Én így értelmezem. Lehet, hogy most sokan kinevetnek, de a versek ugye ezért vannak, hogy mindenki kedvére elgondolkofhat rajta.

Most ti jöttök, mert eddig még senki nem írt konkrét értelmezést!

Előzmény: Szigi101 (1183)
LoviGabi Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1194
Helló.

Ilyen szavakkal jellemezte "ezen az albumon volt a vílágon először ilyen formában multimédiás rész"
Lehet hogy úgy akarta mondani, miszerint Magyarországon és nem a világon először... bár az ismert, hogy őkelme szeret nagyot mondani :)

LoviGabi

Előzmény: megott (1191)
Szigi101 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1193
Lorena&Trixy: a szerény honlapomon találtok Bonanza és Ákos dalszövegeket, az angolokat magyarra le is fordítva.

lilith24:
"Talán jó lenne különbséget tenni a marketing jellegű dalok és az igazán bensőségesek közt."

Melyek a két csoport legjellemzőbb dalai szerinted?
Egyébként nekem az Ikon volt a "minden szám depresszió" album.

tsabbi: az Akarod Még? nekem azt adja, hogy Ákos g*c*zik a rajongóival, ami azért elég gáz, szóval mentsetek meg ettől a véleményemtől.
Az általad említett dal egyébként a Minden nap.

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1192
Ne bántsd, tehet Ő arról, hogy (zenész létére) nem ismeri Mike Oldfield-ot? :-))))
Előzmény: megott (1191)
megott Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1191
Sziasztok!!

Minap olvastam egy érdekes cikket, amiben Ákos maga nyilatkozott az egyik albumáról ami 3-4 éve jelenhetett meg. Ilyen szavakkal jellemezte "ezen az albumon volt a vílágon először ilyen formában multimédiás rész"
Na ezen pipultam be! Nem tudom tudjátok e hogy ezt a un. CD-Extra fomátumot ELŐSZÖR MIKE OLDFIELD HASZNÁLTA mégpedig 1994-ben a Songs Of Distant Earth c. albumán. Egy teljesen egyedülálló multimédiás környezetet hozott létre ahol egy sajátos kis világot járhattunk be! Erre jön Ákosa világi egójával és tesz egy ilyen kijelentést azt hittem a falnak megyek amikor olvastam!! Várom a reakciókat!!
Megott

Trixy Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1190
Lora!
Ha bemész Ákos honlapjára, az akos.hu-ra, ott van egy olyan, hogy rajongói oldalak, azon belül Horváth Zoltán honlapja, és ott bal oldalon a menüpontok közöt van olyan, hogy dalszövegek, és az összes bonanza CD rajta van, számokkal és szövegekkel együtt. Mazsolázz bátran! Én is onnan szereztem meg a Wartime szövegét. Aztán le is fordítottam úgy, hogy még rímeljen is. Így már végre értem a mondandóját, elég ledöbbentő! De király!
Előzmény: LoReNa (1188)
LoReNa Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1189
Egyébként: Megvan az induljon a banzáj. Eddig semmilyen bonanza albumom nem volt, úgyhogy ez az első. Nem tudom, nektek mi a véleményetek, de nekem tetszik. A zene tényleg kicsit viszaesés. Mármint Ákoshoz képest. Na csak ennyit akartam.
Üdv: Lora
Előzmény: tsabee (1187)
LoReNa Creative Commons License 2000.12.13 0 0 1188
Most csak annyit kérdezek tőletek: Hol találok bonanzás dalszövegeket? Köszi: Lora
Előzmény: tsabee (1187)
tsabee Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1187
szigi 101!!!
Ne azom töprengj hogy miről szól az akarod még?
Az a lénye, hogy neked mit mond!!!
Előzmény: Szigi101 (1183)
tsabee Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1186
na csáó

Kedvem nem volt elolvasni az egész topikot, ezért csak az eredetei kérdésre felelek.
Ákos a magyar pop élet legnagyobbja. Nem az egyik hanem az egyetlen.
6almas, amit csinál, egyszerűen zseninek tartom, mind zeneileg, mind szövegileg, szóval 6almas, az, amit alkot.
Hogy mi a kedvencem tőle? Sokminden, szint azt mond6nám, hogy minden. Nekem egy száma nem teccik, a címe most k.ára nem jut szembe, mert be vagyok taszajtva, de van benne olyan, hogy a világot mutatmám meg neked de csak símogatom a melledet, mosta az uis jó hogy olcsó vagy és nem kell kérnem, hogy add magad... stb.
Na hogyha rangsorolnom kéne a számokat, akkor ezt raknám a második helyre, az összes többit az elsőre!!!!
Egyébként nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem a Szavak és csendek-ből a Napló feletteseimnek nekem nagyon bejön.
Először, amikor olvastam, annyira lesokkolt, mint kettő. Saját gondolataim jöttek velem szemben, ha értitek mire gondolok.

Egyébként, ha valaki tudja, hogy hol lehet beszerezni ákos verses kötetet székesfehérváron, vayg veszprémben, akkor tudass a velem!!!
köszi
tsabee

Előzmény: molveno (-)
lilith.24 Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1185
Üdv, mindegy, kinek... kissé szokatlan, és csak második próbálkozásra sikerült ez a bejelentkezés, tehát ha már véletlenül olvastad volna az internet tekervényessége folytán, hát ismétlésekbe bocsátkozom, sajna. Bár azt gondolom, hogy nyilvánvalóan megválaszolták már, csak a rendszer moderálta... Szóval Akarod még? Tényleg jobb, ha tudsz egy nevet, hogy kinek szól? Talán jó lenne különbséget tenni a marketing jellegű dalok és az igazán bensőségesek közt. Ami pedig a Hűséget illeti, meg a koncertet, jó, elismerem, hogy az utóbbi időszak számomra nem kimondottan fáklyásmenet volt, de azt gondolom, ennyire egyenletesen depressziót keltő albumot régen hallgattam. Csak az vigasztal, hogy maga az előadó valószinűleg jobban lehet ennyi lelki teher kiirása után. Én azonban nem igy vagyok vele, és ráadásul a hosszú i-t sem találom.
Spigo Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1184
Szerintem az IKON album az egyik legjobb munkája Ákosnak
(persze a Karcolatok mellet)
de én most szerettem csak igazán bele pl a Beavatásba is
ja bocsesz nem köszöntem -----Szia(sztok)!!!
hát akkor búcsúzom is --------Szia(sztok)!!!

na jó ez nagyon gyengus volt

Előzmény: Szigi101 (1181)
Szigi101 Creative Commons License 2000.12.12 0 0 1183
Egy kiváncsi: Szerinted miről szól az Akarod még? cimű dal?
Előzmény: Egy kivancsi (1182)
Egy kivancsi Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1182
Szigi101

Mit mutassak meg?
Elolvastam én is a Storys cikket, de kurva gyenge.
Azthiszem az én készülékembe van a hiba a "rajongással" kapcsolatba...........

Szigi101 Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1181
Lorena: Szerintem az Ikon meg a Végre ér egyedül valamit az Ikonon. Az általad említett sorokat én is szeretem, csak a dalt nem (Gyilkos EzüstgolyóÖ.
Előzmény: LoReNa (1180)
LoReNa Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1180
Paulina! A startlapon ráméssz az ákosos részre, és ott megtalálod a story cikket.

Idézet Ákostól, ami engem leginkább lenyűgözött az ikonban:
"ha bűnös is vagy
akard, és lehetsz még
újra tiszta
A hitedet MÁS
úgysem adja vissza"

Miután az ikon volt az első lemeze, amit megismertem, kicsit elfogult vagyok vele szemben, az egészet szeretem, úgy ahogy van. Újabban a végrét is. És rájöttem, hogy az ikon igenis egy jó dal! Hallgassátok csak meg!

Az előbb nem tudtam sehogyse belépni, azt hittem, már nem topicolhatok többet... Az fájt volna...
Üdv: Lora

Előzmény: paulinamartinez (1179)
paulinamartinez Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1179
nem tuggya valaki berakni azt a képet + cikket? mert nekem nincs meg a story :(
én egyszer láttam ákost a krisztával, vagyis gondolom az ő volt, mert a gyerkőc is ott volt. ákos a nyakában vitte (mármint a babát :) ). nagyon nagyon cukik voltak úgy együtt :)

üdv,
paulina

LoReNa Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1178
Akarod még? Az az igazság, hogy nekem elég homályos ez a dal, nem igazán tudom hogy értelmezni, de érdekel a ti változatotok.
A storys cikk tényleg nulla. Azt hittem nagyobb szám lesz. de hogy az Kriszta? Egyébként lehet, és nem is érdekel, csak egyáltalán nem ilyennek képzeltem.

Írtam ide még régebben, hogy Ákos kicsit túlzásba viszi ezt az ideális popsztár dolgot, de rájöttem, hogy a féltelek te, költő körüli kacaja pont ezt akarja kifejezni, hogy ez egy ilyen komolytalan dolog. Szerintem. Bár ez még az ikon idejében volt, lehet hogy azóta változott a téma.

Engem érdekel ez az Akarod még! Írjatok róla.
Lora

Előzmény: Szigi101 (1177)
Szigi101 Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1177
És még egy interjú a Wanted honlapján, mondjuk itt. Még a mi kis fúrumunk is meg van benne említve!!!
Előzmény: Szigi101 (1176)
Szigi101 Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1176
Eszerint senkinek semmi ötlete az Akarod még?-re?
Egy kiváncsi: Most pedig megmutathatnád, hogy mit tudsz... :-)
Előzmény: Szigi101 (1174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!