Keresés

Részletes keresés

hubab Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3368
A Honda autóval kapcsolatban azért azt hozzáteszem, hogy a kibocsájtását szinte nullának veszi, ami azért erős csúsztatás. Azért alapjában a földgáz is szénvegyületekből áll, tehát az üvegházhatást okozó széndioxid kibocsájtása ennek is megvan, viszont szerencsére az egyéb veszélyes égéstermékek valóban sokkal alacsonyabb szinten vannak. Valószínűleg a fűtőértékre vetített széndioxid kibocsátás is alacsonyabb mint a folyékony üzemanyagoknál, mivel a rövid szénláncú szénhidrogének miatt a hő nagyobb százaléka termelődik a hidrogén égéséből mint a szénéből a hagyományos hajtóanyagokhoz képest.
Előzmény: Törölt nick (3361)
hubab Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3367
Én a könyvet nem olvastam, de a sztorit annakidején nagyon mellbevágónak éreztem, talán olyannak, aminek talán az amerikai kormány akkoriban nem is nagyon örült, hiszen a dolognak teljesen biztos hogy volt és van valóságalapja, mármint hogy valóban kell hogy készüljenek olyan stratégiai tervek, amelyeket a kormány mély titokban kell hogy tartson. Szóval olyanoknak, melyek kivitelezéséhez is mindíg jól megkreált ürügyek kellenek, mert meztelen valóságukban egyszerüen annyira inmorálisak, hogy felvállalhatatlanok. Végül is számomra ez volt a lényeg.
Előzmény: sierra (3365)
sierra Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3366
Mármint a hatnapos az könyv volt valaha, természetesen.
Előzmény: sierra (3365)
sierra Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3365
Egy kissé illúziórombolok. A film a Keselyu" hat napjának átirata és az eredetiben szó sem volt olajról, mert a titkos részleg kábítószert csempészett Délkelet-Ázsiából a könyvesládákban, amik nem érkeztek meg Redfordék olvasgató részlegéhez. 75-ben az olajpánikot közvetlenül követo" ido"kben ez a facsarás értheto", de annyira azért nem brilliáns. Bocs, hogy lehúzom itt a kedvenc filmedet.
Előzmény: hubab (3362)
hubab Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3364
Jogos, már nem emlékeztem a pontos címre, így az angolból próbáltam felidézni.
Előzmény: Törölt nick (3363)
hubab Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3362
Mostanában egyre gyakrabban jut eszembe Pollack 75-ös filmje, a Kondor három napja. Akkoriban mikor láttam rendkívüli hatással volt rám. Nem csak azért, mert egy rendkívül jól szerkesztett thriller volt, hanem a háttérben megfogalmazott globális probléma miatt, ami akkoriban a legtöbb nézőnek csak ürügynek tűnhetett egy izgalmas sztorihoz, én viszont már akkor felfogtam, hogy ez a probléma még akár a mi életünkben realitássá válhat.

A főhős, akit Robert Redford játszik véletlenül nyomára bukkan egy CIA-n belül működő szupertitkos fiókszervezetnek, melynek célja katonai forgatókönyvek kidolgozása a föld stratégiai olajövezeteinek megszállására. Ettől kezdve élete folyamatos menekülés, míg végül szemtől szembe kerülve a szervezet egy hiteles képviselőjével, annak szemére hányja tevékenységük inmoralitását, az erre hirtelen kitárulkozva körülbelül a következőket mondja:

Könnyen moralizálnak az emberek és békeszervezetek kényelmes, jól fűtött irodáikban és lakásaikban, autóikban utazva. De majd ha elkezdenek télen fázni, az autóik hasznavehetetlenül fognak állni az utcán, és az utolsó lámpák is elkezdenek pislákolni a felhőkarcolókban, akkor majd rájönnek, nekünk volt igazunk.

És akkor kissé én is megborzongtam, hiszen egy olyan víziót villantott fel, aminek bekövetkezte csak idő kérdése lehet. És mindez készült 75-ben közvetlenül a vietnámi háború után.

És most itt állunk.

Érdekességképpen egy részlet egy amerikai néző kommentárjából:

Very topical in today's world, 22 April 2005

*** This comment may contain spoilers ***

So much for those who said this was a 'paranoid' movie... After not just one but three middle eastern wars related to oil supplies (and as prices currently approach $3 per gallon) this movie is VERY topical. The speech by Higgins (Cliff Robertson) at the end of the movie could be taken straight from the present-day appeals of 'Peak Oil' activists who are warning that declining supply and increasing demand for oil will result in a worsening crisis and bring on catastrophic shortages just like Higgins predicted. Ironically, taking over middle-east oil will not provide a long-term (or even short-term, some say) solution, since their supply has reached (or soon will reach) its peak as well.

I'm amazed at Redford's (and Pollack's) prescience of this crisis now that it seems to have arrived some 25 years later. It seems he was trying to warn us, but true to form, most people simply responded to the movie as a "great thriller" and clucked about their being paranoid (!) about the world situation.

Redford and Dunaway are great, and I thought Robertson, Houseman, and Von Sydow were very good also. and for a movie, Condor was way, waaay better than "Chinatown." And "Sneakers" or "Spygames"???? This is a GREAT movie! It should be re-released, in my opinion!!

 

Előzmény: krezidiesel (3359)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3361
lcoder Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3360
Szvsz a fogyasztás változása nem egy éven belül történik. Ha felmegy az olaj ára akkor szépen az autópiac elmegy a takarékos modellek irányába. De az hogy erre az igény a piacon jelentekezzen az úgy fél év, mire az autógyárak erre reagálnak az megint egy év legalább (az átállás több, de szvsz valamennyire az autógyárak is elõre gondolkodnak, azaz próbálják felmérni hogy mi az igény, ráadásul eleve a legtöbb típusból vannak kisebb fogyasztású modellek, de szvsz egy ilyen helyzetben ezek fogyasztása is csökkenhet, azaz megjelenhetnek Pl. a 3-4 litert fogyasztó jármûvek). Ez aztán az autópark cseréje miatt kb. úgy 2-10 év alatt lesz egyre inkább érezhetõ.
Előzmény: krezidiesel (3359)
krezidiesel Creative Commons License 2005.08.18 0 0 3359
Olvasom az Olajkorszak vége könyvet. Jókat mosolygok bizonyos részeken főleg azé mert az eredeti első kiadás is tavalyi, tehát max tavalyelőtt irták a könyvet.
Idézek:" az olaj piaci árának fokozatos növekedése hasonlóan fékezné a keresletet. Egy becslés szerint, ha az olaj ára a sokévi átlagról 20dollárról hordónként 30-ra emelkedne, ott viszont jó 20évig megmaradna (infláció nélkül), akkor a kereslet 2020-ra napi 106 mil hordóra csökkenhetne.
Vagy :Ha például az olaj ára 15 dollárra csökken és ott is marad 2020-ig (amit a Bush kormány hőn óhajt)....
Ezek a mondatok vidáman hatnak igy másfél évvel később a 70 dollár árnyékában...
Vagy: egyre több kinai évi jövedelme kezdi megközeliteni egy autó árát. Arra már máshol is volt példa , hogy a hazai kereslet ezen a ponton indul be.
Hát nálunk hányan keresnek évi 2 mil felett (a legolcsóbb autó ára) és hány autó van az országban...? Sokkal hamarabb beindul az autóbiznisz kinában és Indiában mint a szakértők remélik, erre kicsiny hazánk a példa az elmúlt 15 évben mennyi autót hoztak be, mennyivel több autó lett az országban...
Szóval nehogy Kina és India energia igényének növekedését is úgy saccolják meg a szakemberek ahogy az olaj árának az elmúlt pár évben... Lehet hogy még a pesszimisták is túlzottan optimisták?!?
Ki gondolt akár idén január 1-én is, 70 dolláros olajárra...?Karácsonyra megkapjuk a 100-ast?(a 80-at mindenképp)
netizen Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3358
több szempontot említenék és félek hogy ezerkilencszaznyolcvannegy ezek egy része miatt keresztbe le fog nyelni, dehát ez a sorsom. fontos a dologhoz nézni a a from tshirts to tbonds c. cikket is, amit betettem ide.

naszal, a történet kezdődik a dotkom lufival, ami szépen kipukkad. a tőke menekülni próbál és megtalálja a számítását az amerikai mortgage piacon, fészekrakó progbram by usa. ottis államilag garantált hitelek. a dolog olyan jól sikerül, hogy hatalmas likviditási buborék képződik. ennek fujásában segédkeznek a világ jegybankárai a politika révén, mert nem igazány szeretnék a világot megkínálni egy a 29-33-as vagy 73-as történettel. szóval szépen 2000 óta a mortgage-k okán csúcsra jár a bankóprés, az ami szolgáltató ipar örül, de a sok-sok dollárral valamit kezdeni kell, amellett hogy egy jó része Kínai termékimportra megy és kína mesterségesen alacsonyan tartja a yüant. Mit lehet tenni, a tőke rárepül a fejlődő és felzárkozó országok valutáira, már azokra, amelyek ezek közül konvertibilis. Mit tesz isten, a forint beleesik a kosárba. mindenki örül, bitangerős, stabil forintunk van, immár ötödik éve. jön 2002, Medgyessy Péter és az ő jó szive. a Közszféra bérein emel 50%-ot ( a pokolba vezető út is, mint látod jó szándékkal van kikövezve). Namost mivel a magyar monetáris bázis mákszemnyi, mindenféle közgazdasági racionalitást megcáfolva esztelenül tovább erősödik annak ellenére, hogy az ipari termelésünk szempontjából a jövedelmekiáramlás indokolhatatlan. Szegény Jó jegybankárunk azt hiszi, hogy ebből hatalmas baj lesz és a kormány költését próbálja 2002-re a csillagos egekbe emelkedő kamatlábbal fékezni. Mi sem kell a világpiacon portyázó dollárcsapatoknak 2003 elején erős oldalon betámadnak. Kormány + jegybank észbekap késő tavaszra, bepróbálkozik egy mesterséges forintleértékeléssel (sáveltolás) hogy mentse a megroggyant folyfiz és áht mérleget. 2003 késő őszére kiderül, hogy mindez esélytelen, olyannyira, hogy 2004-ben a dollár benéz a történelmi mélypontos 180Ft-os érték alá. Azóta menteni a menthetőt az alapkamat nyiszálásával próbáljuk a hiány duzzadását helyrehozni. Eddig a számla kb 5000 milliárd Ft (a sikeresen összehozott hiány)

akkor most menjünk le mikró-ba, vagyis hoyg mit látott ezalatt átlag János, akinek a döntéseit eredendően nem a nyiltvégű devizapiaci műveletek determinálják, hanem Jó magyar forintban fizetett munkabérből él. Egyfelől szektorsemlegesen elmondható, hogy a "jó szív miatt" a keresetek 30-40%-kal nőttek. Ehhez jön hozzá, hogy 2000-ben kb 340 Ft-jol 1 dollár, miközben ahogy íratm 2004-re ez az érték 180Ft-ra apadt. Akárhogy is nézed ez majd egy 100%-os felértékelődés, a 30%-os bérkiáramlás mellet. Mindeközben a távolkeleti termékek dollárban nézve is mind olcsóbbak lettek.

Átlag János így gondolkodott:
a) végignyomorogtam a 90-es éveket
b) 2002-re lett igen sok és igen értékes pénzem
c) azt látom, hogy a Forint értéke egyre nő, a vásárlóereje nő - az ok valszeg az, hogy "becsülettel végigszenvedtem a 90-es éveket és lám most beérett a gyümölcse".

2002-ben Átlag János megveszi élete első házimoziját. Majd ráébred ara is, hogy új anaygi viszonyai ezt lehetővé teszik, építkezni kezd. meglepve tapasztalja ellenben 2004-re hogy még mindig van egy rahedli elköltjető jövedelme, ergo vesz egy gépkocsit is, mert megengedheti magának.

A dologban van egy istenes paradoxon. 2004-ben a peak oil hatás mér kezd feltünni, az olaj ár a horónkénti $30-ról szépen megindul $50 fele. csakhogy. 2000-ben a $30-as olajár, a közben 2004-re 100%-osan felértékelődő forint mellet ekvivalens $60-as olajárral, ellenben mégcsak $45-$50 körül járunk. Átlag János virtuálisan úgy érzi, hogy a benzin olcsóbb lett mindannak ellenére, hogy valójában drágult, ergo 2004-ben megveszi azt a gépkocsit. 2004-ben soha nem látott, 24%-os bővülésen esik át a magyar gépkocsipark...

Mindeközben Átlag János nem érti, mit verjük a nyálunkat a $65-ös benzináron, mért sípolnak a fuvarozók. Mindez azért van, mert a fuvarozók eredendően külföldi valuta alapon dolgoznak, és így nem tudnak hedge-elni úgy mint átlag János...

Ez a folyamat kb akkor fog leállni, mikorra tényleg súlyos hiány lép fel, mert megjelenik 3-5 éven belül 400 millió távolkeleti autófelhasznló, ill. amikor kína cash-flowja beéri az USA-ét. Ekkor fog kipukkadna a dollár, és lavinaszerűen mossa el a mi jókis Forintlufinkat.

tanulság:
a) ezért kéne rohamléptekkel eruo-ra váltani, mert így a magyar áht és folyfiz hiányt szét lehet kenni az Eu zóna monetáris bázisára
b) ha Átlag János 3-4 éven belül kifizeti a kocsiját, akkor ez volt élete legjobb gazdasági döntése: mire a helyzet rosszabbodik, befejezi a törlesztést.
Előzmény: hubab (3357)
hubab Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3357
Mindenesetre annyi nyilvánosságot nem kap, hogy az emberek nagy része ennek igazán tudatában lenne. Egy gyakorlati megközelítés:

Igen sok ismerősöm ugrott bele igen komoly anyagi terhekkel járó gépkocsivásárlásba. Ilyesmit természetesen csak olyan ember tesz, aki bízik benne, hogy részben képes lesz évek múlva is törleszteni ennek részleteit, tehát bízik a gazdaság stabilitásában, másrészt abban, hogy súlyos áldozatokkal megszerzett gépkocsiját majd használni is tudja, lesz belevaló üzemanyag. A legpesszimistább jóslatok szerint a válság beindulását már 2007-2008-ra teszi. Ez az elején nyilván kisebb korlátozásokkal indulhat, de ha ezt az emberek megtapasztalják, kiszámíthatatlan milyen lesz a reakciójuk, vásárlóerejük átirányításával új területekre máris válságot okozhatnak pl. a személygépkocsigyártásban. És még ki tudja hol.

Korlátozás esetén egyértelműen a személygépkocsik lesznek az első áldozatok, hiszen az állam elsősorban a piacgazdaság egyik fontos pillérét, az árufuvarozást fogja támogatni, valamint a tömegközlekedést. És akkor tele leszünk kiváló, új és használhatatlan gépkocsikkal… Még belegondolni is rossz. Tehát ha a dolog éles, akkor hatásának igen rövid távon meg kell hogy jelennie az egyszerű fogyasztók szintjén is. Lehet, hogy nagyon borúlátó vagyok, de ha végigmegyek a dolgok logikáján, hamar ide lyukadok ki. Reméljük, a pesszimista jóslatok irreálisak. De akkor mikor jön a feketeleves?

Előzmény: netizen (3353)
breien Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3356
Ugyanaz, de egy másik megközelítésben.

Mintha az elmúlt héten, erről is ejtettünk volna pár szót.
Előzmény: breien (3354)
breien Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3355
Amint látod, nem szabad figyelmen kívűl hagy

-ni ezt a tényezőt sem.
Látjátok, mennyire bonyolult tud lenni?
Előzmény: Első Polgár (3216)
breien Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3354
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.

Asszem sok kérdésedre megtalálod benne a választ.
Előzmény: Törölt nick (3334)
netizen Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3353
kulonosebb titkolozas nem folyik, itt mainstream media cikkeket olvasol. az USA-ban Bartlett szenator tobb darab interpellaciot megejtett mar, a transcript fenn van a neten, a video is elerheto alinkeket ebben a topikban megtalalod. Magyarorszag rohelyesen belterjes, politikai torzsalkodasoktol teli, de oly mertekben, hogy a realgazdasag hiteles allapotat leiro hiradasok is kiszorulnak a magyar mediabol. Az info radioban az iden mar 3 arena is foglalkozott a kerdeskorrel.
Előzmény: hubab (3349)
netizen Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3352
azzal a par kw-tal nincs semmi baj. ha az a par mondjuk 30. akkor az egy tokeletes varosi+rural kisauto.
Előzmény: Törölt nick (3350)
hubab Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3351

Persze nem a kísérleti berendezésre gondoltam, hanem ha ezen a vonalon esetleg kifejleszthető ipari méretű erőművekre. Ha a gyakorlati problémákat megoldják, a méretnövelés már gondolom nem lesz nagy gond.

Most én szinte úgy érzem, hogy ez lehet az utolsó mentőkötél az energiaválságra, ha ezt meg tudják oldani, akkor már csak a hatékony energiakonzerválást kell még mellétenni, hogy nem kötöttpályás járművek is használhassák. De szerintem ez lenne a kisebb gond a szabályozott fúzió megoldása mellett, végső esetben korlátlan energiaforrás esetében mindenképp termelhető lenne tetszőleges mennyiségű hidrogén vízbontással.

Előzmény: Törölt nick (3350)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3350

Ezek a cuccok nem lesznek túl nagz teljesítményűek.

amit olvastam,az alapján max pár kw-s kategóriában fognak jó esetben készülni.

Előzmény: netizen (3327)
hubab Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3349
Ez valóban félelmetes. Elnézést, hogy így betörök ide, de az utóbbi időben gombamódra szaporodnak azok a cikkek a Neten, melyek egyre közelebbre jósolják a válság kirobbanását. Ez indított arra, hogy a témára komolyabban odafigyeljek. De ugyanakkor egyfajta titkolózás is folyik a nagypolitika részéről, valószínűleg tartanak attól, ha a probléma valódi súlyán megjelenne a médiában, máris azonnali válságtüneteket produkálna a gazdaságban, jobb, ha a fogyasztók nincsenek a várható változások tudatában.

De a sorok között érezni már egy enyhe pánikot.

Lehet, hogy az új nagy európai kísérleti fúziós reaktor építése előtt is azért nyíltak meg most a kapuk, mert az érintettek most kezdik egyre szorítóbbnak érezni egy nagy energiakoncentrációjú és volumenű alternatív energiaforrás iránti igényt?

A fúzió megvalósíthatóságáról minden eddiginél optimistább véleményeket hallani, persze minden bizonyosság nélkül. Mi a véleményetek arról, hogy ez jogos lehet-e illetve ha igen, az képes lenne-e a közelgő válságot feloldani?

Előzmény: Első Polgár (3348)
Első Polgár Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3348
Szep uj vilag.
A New World Economy
Ennekem borsozik a hatam, amikor ezt a cikket olvastam. Egyszeruen semmik vagyunk ezekhez kepest.
Szvsz osszevetve ezt a cikket a kimnerulo olajtartalekokkal, a vilaghaboru elkerulhetetlen.
Előzmény: netizen (3347)
netizen Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3347
en a cikket csak a sirva vigadas pedagigiai celzata okan tettem be ide :)
Előzmény: erbe (3345)
lcoder Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3346
Szvsz kétféle ember van. Az egyik aki játszik, az õ igényeinek a kielégítéséhez ideális a konzol, bár szvsz mostanság már lehet hogy a PC a nyerõbb megoldás - egyrészt olcsóbbak a játékok, másrészt a PC-ben lehet Pl. videokártyát cserélni, míg a konzolt max. eldobni lehet ha kinõtted. Ha meg nem játszani kell akkor a PC nem drágább megoldás, egy PIII körüli gépet már fillérekért utánad vágnak, pláne használtban, CRT monitorral. Ráadásul a mezei háztartási TV nem igazi szövegolvasásra, úgy hogy a konzol árához még hozzáadhatsz egy profi LCD, esetleg plazma TV-t is...
Előzmény: netizen (3342)
erbe Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3345
Már megint egy jellegzetes szenzációhajhász ferdítés. Akár a fájdalmad is belesírhatnád, azzal is működne, mert a folyadék csak elektrolitként aktiválja az elemet (nem akku!!!). Régebben "levegővel" működő elemek voltak, ha kihúztad a gumidugót, beindult az áramtermelés. De ott is, mint ennél, előkészített kémiai áramforrást aktivált.
Először, ahogy a címet megláttam, az jutott eszembe, hogy a vizelet karbamid (urea) tartalmára alapozták az áramtermelést.
Ez az elem, magnéziumtartalma következtében az aktiválást követően nagyon rövid élettartamú, a víz áramkivétel nélkül is hamar megeszi a magnéziumot.
Előzmény: netizen (3344)
netizen Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3344
Emberi vizelettel működő akkumulátort fejlesztettek ki
írta: Bodnár Ádám , idő: 12:15 (HWSW)

[FOX News] Szingapúri kutatók olyan akkumulátort fejlesztettek ki, amely vizelettel működik. A tudósok olyan áramforrást akartak találni, amely olcsó, eldobható és elég kicsi ahhoz, hogy akár hitelkártya-méretű készülékekben is használni lehessen. "Az akkumulátor biofolyadékkal, például vizelettel érintkezve áramot szolgáltat" -- mondta a bejelentés kapcsán Ki Bang Lee, a kutatást vezető tudós.

Az akkumulátor egy szendvicsszerkezet, ahol réz, magnézium és rézkloriddal átitatott papír rétegek vannak egymásra helyezve. Ha a szerkezetbe egy csepp emberi vizelet kerül, az keresztüláramlik a papíron a magnézium és a réz között, a vegyszerek feloldódnak és elektromos áram jön létre. A tesztek során az akkumulátor 90 percen át folyamatosan 1,04 voltos feszültséget termelt. A vizelettel működő áramforrást elsősorban otthoni egészségügyi berendezésekben kívánják hasznosítani.
netizen Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3343
Az Apple pedig szvsz hosszabb távon nem lehet ellenfele a windowsnak az OS piacon. Nagyon off, de a vista pontosan radikalis valtozasokat hoz a windows alapjat kepezo API-kon. A visszamenoleges kompatibilitas erosen relaxalva lett. Az alkalmazasfejlesztoknek gyakorlatilag nagyon sok mindent at/ujra kell irniuk. na ezert lesz vista vs OSX verseny, mint lehtoseg. A Mac OSX tartalmaz mint irtam mar ma jelenleg nagyon sok technologiat, amit a vista csak iger.
Előzmény: lcoder (3338)
netizen Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3342
csak az nem mindegy tod, hogy valami $350 vagy $1500. Az arkulonbozet okan megeri elgondolkodni azon, hogy valoban letszukseglet-e az extra PC, ha konzollal minden igenyt ki lehet elegiteni. Hogy nem photoshop-nak hivjak a kepfeldolgozot vagy internet explorenek a webbongeszot? na bumm... barmilyen meglepo, az atlagember nem nagyon akarja bovitgetni a PC-jet. ezt csak a teljesitmenyehes Gamer reteg teszi. Ha a gamerek igenyet a konzol ki tudja a leg messzemenobbekig szolgalni, akkor abbamarad a bovitgetesi laz is.
Előzmény: lcoder (3340)
lcoder Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3340
A háztartásokból a jövőre debütáló next generation konzolok okán szépen lassan, 2-3 éven belül kiszorul majd a PC.
Konzolok már vagy 20 éve vannak, és az sem újdonság hogy további képességekkel (DVD lejátszás, internetezés, stb) bõvítsék õket. Viszont ha megnézed az átlagember szemszögébõl akkor egy ilyen intelligens konzol tulajdonképpen egy lebutított, nehezen bõvíthetõ, a munkahelyén megszokottól eltérõen kezelendõ PC. Persze ha valaki gamer annak megéri, csak hát az emberek nagy része azért nem az...
Előzmény: netizen (3331)
lcoder Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3339
De mint mondtam ez az egész kissé OFF, mivel akár az Apple, akár a Microsoft gyártja az OS-t, a passzátszelet mindenképp õk fújják és nem a kínaiak. Hacsak a RedFlag linux-szal ez utóbbiak nem dobnak valami nagyot.
Előzmény: lcoder (3338)
lcoder Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3338
A már meglévõ javás rendszereket biztosan nem fogják átírni - mint ahogy ma is futnak a 70-es években készült COBOL alapú rendszerek. A kérdés inkább a jövõ... Az Apple pedig szvsz hosszabb távon nem lehet ellenfele a windowsnak az OS piacon. Egyrészt az alkalmazások száma (ugyanaz a probléma mint linuxnál), másrészt a userek megszokása (eddig windows volt ezután is az lesz), harmadrészt a M$ jóval nagyobb fejlesztõi kapacitása és tõkeereje. A másik oldalon pedig van egy elég kétséges konstrukció: a vállalatok szvsz a gépeiket még kevésbé szívesen cserélnék Macintoshra mint ahogy az OS-üket win2k-ról XP-re. Másrészt a dolog hozhat egy rakás kompatibilitási problémát is (a sorvége jeltõl az Office alkalmazásokon át az ActiveX-ig). A java meg windowson is fut ha minden kötél szakad... Igazából én azt nem látom hogy miért pengetnének a userek a MacOS-ért ha nem használják az ingyenes linuxot.
Előzmény: netizen (3331)
Első Polgár Creative Commons License 2005.08.17 0 0 3337
Mikeppen az ellenkezojenek is aggajos a verifikacioja -ld. ha nincs europai agresszio, Kina es Japan meg mindig izolacioban van.
Előzmény: netizen (3330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!