Keresés

Részletes keresés

messelg Creative Commons License 2005.12.12 0 0 657

Tisztelt Bicska Macheath!

 

A 19. vk. Gazdagrét felső része, én az alsón vagyok (18. vk.).

A taxidrosztot a "Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető és Szolgáltató Kht" üzemeltette az Eleven Center előtt. A lakóház megépülése után igény lett arra, hogy onnan elkerüljön a buszmegálló. A buszmegálló áttelepítése és a taxidroszt megszüntetése (tervek készítése, engedélyezése, stb.) sajnos időbe telik. A költségekről nincs információm, valószínüleg az útépítés költségeinél számolták el.

 

Tisztelettel: Messel Gáspár képviselő

Bicska Macheath Creative Commons License 2005.12.12 0 0 656
Igen tisztelt Képviselő Úr!

 

No de ha a változás abban nyilvánul meg, hogy egyesek visszakapaszkodnak a fára?

 

Megtisztelne, ha ki tudná deríteni, hogy ez a föltöröm -- leaszfaltozom -- kipitykézem -- megint föltöröm megint leaszfaltozom -- megint kipitykézem játék mennyibe is került nekünk?

Tisztelő híve: BM (egyébiránt én a 19. vk-be tartozom)

Előzmény: messelg (655)
messelg Creative Commons License 2005.12.12 0 0 655

Tisztelt Bicska Macheath!

 

Az állandóság a változatosságban van!

Ha nem lennének változások, még mindíg fenn lennénk a fán!

 

Üdv.: Messel Gáspár gazdagréti képviselő

messelg Creative Commons License 2005.12.12 0 0 654

Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok minden újbudainak!

Bicska Macheath Creative Commons License 2005.10.10 0 0 653
Drága Molnár Tanácselnök Elvtárs!

 

Vót az elevencenter előtt egy taxiállomás, ahol ugyan taxit soha senki se látott, ellenben a Kajzer közért törzsvásárlói ott parkolván és a Rétköz utca fölfelé menő sávjába kilógván állandó tumultist és balesetveszélyes helyzetet teremtettek.

 

Ezt a minap, úgy fél éve -- egyébként helyesen -- föl tetszett számolni akként, hogy a "taxiállomást" leaszfaltozták, kipitykézték Demszky faxával, ezután tehát dugót, miegymást már csak a Budapest bankot látogató szekusok okoztak, akiknek természetesen derogál hátul, a Nagyszeben (vagy mi a bánat az ottan) úton parkolni és harminc métert gyalogolni.

 

Nem utolsósorban az aszfaltozást reklámozni tetszett az Újbuda c. propagandalapban "Új járdát kapott Gazdagrét" címmel.

 

Erre ma reggel mit látok: két faxi töri fölfele az "új járdát!

 

Tanácselnök Elvtárs! Mi a fax megyen itten? Ennyi pénzünk van?? Koncepcijó???

VagyokAkiVagyok Creative Commons License 2004.12.09 0 0 652

Index, 2004. december 6., hétfő 7:33

http://index.hu/politika/belfold/dem1206h

 

Szociális alapon lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzathoz a főpolgármester lánya -- tudta meg a Blikk. Kérelmében Demszky Alma Mira leírta, hogy kinőtte a gellérthegyi 80 négyzetméteres lakását, ott már nem fér el

édesanyjával, három fiútestvérével és két gyermekével együtt. A főpolgármester hétfői közleményében elítélte lánya lépését, amelyről -- állítása szerint -- nem is tudott.

A XI. kerület szociális osztályán négy tag támogatta, kettő ellenezte Demszky Gábor lányának méltányossági alapon beterjesztett szociális bérlakás iránti kérelmét. Demszky Alma Mira nem akar visszaköltözni a gellérthegyi 80 négyzetméteres lakásba miután befejezte németországi felsőfokú tanulmányait. A főpolgármester lánya férjezett, párjával Németországban él, de most két gyermekével végleg hazaköltözne. Bejelentett magyarországi jelenlegi lakhelye két és fél szobás, így a visszatérés ilyen körülmények közt megoldhatatlan számára -- szerepel az önkormányzati jegyzőkönyvben.

"Arcátlanság"

A Blikk úgy tudja, a kerületi szociális és lakásügyi bizottság egyes tagjai felháborodtak Veresné Krajcár Izabella alpolgármester előterjesztésén. Fenyvesi Zoltán képviselő egyenesen arcátlanságnak nevezte, hogy a főpolgármester lánya ilyen kérelmet terjesztett be hozzájuk, elmondása szerint nem támogathat olyan elképzelést, amelyben egy jelenleg is külföldön tartózkodó, férjezett, családi körülményeit tekintve nem rászoruló nőnek adnának szociális lakást.

-- Ezzel olyan, többgyermekes, vizes, penészes lakásban nyomorgó szegényeket szorítanak ki a rendszerből, akiknek valóban szükségük lenne az önkormányzati segítségre -- magyarázta a Blikknek a felháborodott képviselő, aki kérvényezte, hogy a végleges döntés előtt még vizsgálják meg a hölgy rászorultságát. Demszky Gábor a lap kérdéseire lapzártáig nem válaszolt.

Demszky a sajtóból értesült

"A sajtóból értesültem, hogy lányom, Demszky Alma lakásigényt nyújtott be a XI. kerületi önkormányzathoz, amelyet a kerületi lakásügyi bizottság támogatott" -- írta a főpolgármester hétfői közleményében. Demszky Gábor közölte, azonnal megkérte lányát, hogy vonja vissza két évvel ezelőtt benyújtott kérelmét.

"A lányomnak tudnia kellett volna, hogy a főpolgármester hozzátartozójaként lakásigényt Budapest egyetlen kerületében sem szabad benyújtania" -- fogalmaz Demszky, hozzátéve, ezt még akkor sem teheti meg, ha valóban nincsen lakása, ahová Németországból való hazaköltözése után két gyermekével beköltözhetne. A főpolgármester szerint a lánya maga akarta megoldani lakásproblémáját, és a lehető legszerencsétlenebb döntést hozta.

"A kerületi lakásügyi bizottság tagjainak, bármilyen megfontolásból is döntöttek, nem szabadott volna támogatniuk a kérelmet" -- áll a közleményben. Demszky kijelenti, örül annak, hogy lánya két év alatt nem kapott lakást a kerületi önkormányzattól.

A főpolgármester kifogásolja, hogy a témáról író újságíró sem telefonon, sem személyesen nem kereste meg, "kizárólag egy munkaidő után elküldött e-mailben tette fel kérdését".

Demszky Gábor idén többször is az újságok címlapjára került ingatlanügyei, gyorshajtás, majd bevont jogosítványa, a tornádó-előrejelzési baki miatt, majd a horvátországi nyaralófelújítás és a sofőrös nyaralás miatt.

Nem nyilatkozhatnak

A XI. kerületi önkormányzat szerint a lakáskérelmekről minden esetben a szociális és lakás bizottság zárt ülésen hoz határozatot, első lépésben felhatalmazást ad megfelelő lakás keresésére. Az ilyen határozat nem bérlőkijelölést jelent. Jelenleg mintegy 50 bérlőkijelölésre váró határozat van. A tényleges bérlőkijelölést külön határozattal hozza meg a bizottság, amely döntés a változó megüresedő lakásszám miatt sok esetben éven túl is elhúzódik. A krízishelyzetbe kerülők minden esetben soron kívüliséget élveznek. A bizottság végső döntéséig a folyamatban lévő ügyről, azaz Demszky Alma lakáskérelméről -- ahogy a többi kérelemről --, a személyes adatok védelméről szóló törvény alapján az önkormányzat nem nyilatkozhat -- írja közleményében a kerület alpolgármestere. (OS)

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.12 0 0 651
Biztos vele lakik a fia is, a kis Schneller is, aki pedig itt a kerületben önkormányzati képviselő.
Előzmény: Törölt nick (650)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 650

A főépítész utcája

 

 Népszabadság • MTI - Jelentés  • 2004. november 5.

 

Egész évi útjavítási keretével csaknem azonos összeget költ a XI. kerület annak az utcának "sétálójellegű" kialakítására, amelynek egyik házában a főváros főépítésze, Schneller István lakik. Magukat megnevezni nem kívánó kerületi képviselők csütörtökön elmondták, hogy a főépítész még a kerület előző, fideszes vezetésnél kezdeményezte a Bercsényi utca átépítését, s jelezte, hogy ez részben fővárosi forrásból megoldható.

Lakos Imre (SZDSZ), a kerület alpolgármestere csupán annyit jegyzett meg, hogy más forrásból költenek az utak kátyúzására, illetve felújítására. Egerszegi Andrea, a polgármesteri hivatal osztályvezetője elmondta, hogy a több mint 40 millió forintos munkálatokat 90 százalékban a fővárosi önkormányzat úgynevezett stratégiai alapjából finanszírozzák. Balás-Piri László, a térség önkormányzati képviselője, a Fidesz-frakció vezetőjének ismerete szerint 25 százalékkal csökken az átépítés után a Bercsényi utcában a parkolóhelyek száma. Elmondta, hogy ezzel a "nem túl drámai" átépítéssel lakhatóbbá, kulturáltabbá válik az utca, ahol ezután fák is lesznek. Schneller István az MTI megkeresésére nem reagált.

 

http://www.nol.hu/cikk/338822/

morgós Creative Commons License 2004.10.02 0 0 649

szélsőbaloldali nincs, de egy szélsőjobboldali van. szakallnak hívja magát.

 

más?

Előzmény: Törölt nick (648)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.02 0 0 648
Szerinted van olyan szélsőbaloldali itt az indexen, aki képes a jobboldaliakkal szembeni zsigeri személyeskedésen túlmenően bármiben is érdemben hozzászólni?
Előzmény: morgós (647)
morgós Creative Commons License 2004.10.02 0 0 647
nem mindenki szakall képességivel rendelkezik. :o(
Előzmény: Törölt nick (646)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.02 0 0 646
Valaki próbáljon meg meggyőzni arról, hogy egy ember képes egyszerre 3, azaz három posztot is jól, hatékonyan, eredményesen betölteni.
országgyűlési képivselő - polgármestettanácselnök-MSZP bp-i elnök.

Hogy is van: sokat akar a szarka, de...
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 645
Leváltották? Nem is hallani róla. Ennyit arról, hogy a kerületünkben milyenné is vált a tájékoztatás a komcsik alatt.
Előzmény: VagyokAkiVagyok (643)
alfredoo Creative Commons License 2004.09.24 0 0 644
mikor van ez a halaszlefozo verseny? miert nincs a googliban?
VagyokAkiVagyok Creative Commons License 2004.09.21 0 0 643

Mi az indoka, hogy leváltották Görög alpolgármester urat?

Tud valaki valamit?

 

vav

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.19 0 0 642
Azt hiszed, ezt te döntöd el a szavazófülkében? Nagyfokú naivitás.
Előzmény: Barnamedve (640)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.19 0 0 641
Majd elmegy Brüsszelbe szépen...
Előzmény: Barnamedve (640)
Barnamedve Creative Commons License 2004.09.18 0 0 640

Nekem van lenne egy fogadásom. Ha Demszky indul 2006-ban a főpolgármesteri cafrangért, nem lesz főpolgármester.

Jobban tenné, ha már most bejelentené a lemondását.

Már tele van vele a tököm.

Előzmény: Törölt nick (639)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.14 0 0 639

Lopni csak pontosan, szépen,

ahogy a Csillag megy az égen,

úgy érdemes.

Előzmény: VagyokAkiVagyok (638)
VagyokAkiVagyok Creative Commons License 2004.09.14 0 0 638
Az SZDSZ-es alpolgármesterné cége milliókért dolgozik az önkormányzatnak
Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester, OT-tag, fővárosi választmányi elnök

Több millió forintos megbízással dolgozik a XI. kerületi önkormányzatnak Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester feleségének ügyvédi irodája. A szerződés még a 2002-es választások előtt köttetett, ám azóta ennek módosításával hatszorosára emelték a tiszteletdíjat. Az alpolgármester felesége nem kevés pénzzel egészítheti ki évente a családi kasszát.

A Színes Mai Lap birtokába jutott megbízási szerződés szerint tavaly havonta nettó 700 ezer forintot kapott az Országos Tanács tagjának, az SZDSZ Fővárosi választmány elnökének, illetve az érintett kerület alpolgármesterének, Lakos Imrének felesége, Molnár Judit által képviselt ügyvédi iroda azért, hogy az önkormányzat peres lakásügyeiben szakvéleményeket, jogi állásfoglalásokat készítsen, tanácsokat adjon. További 700 ezret utalt át tisztán a hivatal, a tulajdonában lévő ingatlanok adásvételi és csereszerződések illetve az ehhez kapcsolódó földhivatali bejegyzések elintézéséért. Társasházi alapító okiratok elkészítéséért , ezek módosításáért és az ingatlannyilvántartási bejegyzésekért a megbízás alapján lakásonként(!) 20 ezer forint illeti meg őket. A megítélt perköltségek az irodát illetik, ám az elveszett eljárásoknál a hivatal állja a felmerülő költségeket, illetékeket.
- Az előző kormány alatt kötöttük a szerződést, ám akkor évi nyolcmilliót kapott az ügyvédi iroda ugyanezért a tevékenységért, illetve akkor Lakos Imre még nem volt alpolgármester. Jogilag ugyan nincs összeférhetetlenség, ám etikátlan, hogy kinevezése után nem bontották fel a szerződést - nyilatkozta Juhos Katalin fideszes képviselő, a XI. kerület korábbi polgármestere, aki az előző ciklusban a megbízást kötötte.
A napilap információi szerint nem tartja összeférhetetlennek a megbízási szerződést felesége irodájával Lakos Imre, mert annak megkötésénél szakmai és nem politikai szempontokat vettek figyelembe.
Molnár Gyula polgármester nem kíván nyilatkozni alpolgármestere nejének szerződését illetően, amíg helyettese külföldről haza nem érkezik.

Színes Mai Lap

Bicska Macheath Creative Commons License 2004.09.01 0 0 637

Ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó :-)<p>ezeket az emúlt két-három nap csinálhattam, őszintén szólva nem került nagy megerőltetésembe :-(<p>A rendszámokat kicsit kozmetikáztam, mielőtt az igen tisztelt Péterfai úr rám szállna :-(

 

Előzmény: Amorf (598)
Amorf Creative Commons License 2004.07.06 0 0 636
No és kik azok?
Előzmény: drolt (635)
drolt Creative Commons License 2004.07.06 0 0 635

1. Igaz, ami igaz, lakik néhány fejes az Előpatak, meg Háromszék, meg Oltvány környékén, de elsősorban szocik.

2. Remélem is, hogy áztatják, bár nem a kokárdát, hanem a zászlót, amit érdemes és jó szokás a házakra kitenni, és nem csak ünnepnapokon.

3. Az Osztyapenko-szobor valóban a szoborparkban van, és nem véletlenül.

4. Konténert bárki igényelhet - még Te is, na nem sitthez és háztartási szeméthez, hanem zöldhulladékhoz.

Előzmény: alfredoo (614)
Nem szoci Creative Commons License 2004.07.05 0 0 634
Ha jól értem, nem sok vitakérdés maradt köztünk.
De azért a Szerencs utcai hasonlatról: a példát nem én hoztam fel. Valaki (nem keresném vissza) pozitív példaként emlegette. Ehhez fűztem hozzá, hogy sokáig (nem tudom, ma is így van-e) Budapest legbalesetveszélyesebb közlekedési csomópontja volt, aminek az oka az, hogy nagyon nehéz egy lámpával megfogni egy autópálya addig gyaorlatilag zavartalan forgalmát, sokan belemennek a pirosba. És a Sasadi vagy a Dayka azért kijjebb van, mint a Fehér Ló, tehát ha ilyenben gondolkozunk, ezt a szempontot is körül kell járni.
Amit a környezetvédőkről írsz, azzal szinte szó szerint tudnék azonosulni. Konkrétan azonban a Budaörsi úti problémák esetén azt hiszem, nem alaptalan az állításuk. Gondold csak végig: épült itt M0, Egér út, az eredmény pedig annyi, hogy ma már választhatsz, hogy a Budaörsi vagy a Szerémi úton araszolsz be reggel a városba. Sajnos a főváros délnyugati kapujáról van szó, ahonnan nagyon sok ember jár be, ráadásul jórészt elég jómodúak, tehát autóval járnak. Gyakorlatilag ebben az irányban nincs versenyképes tömegközlekedés (metró a város szélieknek, HÉV az agglomerációnak), a kényelmetlen, zsúfolt és az autónál alig gyorsabb buszok meg nem versenyképesek (vonat meg csak kis részük számára áll rendelkezésre). Ezzel együtt szerintem ma is van olyan réteg, amelyik autóba ülne, vagy gyakrabban járna autóval be, ha egy kicsit is javulnának a feltételek, és az agglomerációba vándorlás is erősödne, ami középtávon szintén ebbe az irányba hat, Tehát itt csak egy átgondolt, bátor, a közlekedési kapcsolatok egész rendszerében gondolkodó megoldás jelenthetne komoly előrelépést, az útépítések helyett nem utolsósorban (sőt!) zártpályás városi és agglomerációs tömegközlekedés-fejlesztéssel, ami versenyképessé tenné ezeket az eszközöket az egyéni közlekedéssel szemben.
Előzmény: alfredoo (633)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.02 0 0 633

nemszoci

 

nem szivesen vitatkozok...

 

a deli megszuntetese ragyogo otlet. gondolom nem egyedul a tied, de teljesen logikus. persze akkor a kettes metro megallojat gyakorlatilag el is lehetne hagyni...

 

attol hogy a szerencs utcanal voltak halottak szerintem mashol nem feltetlenul KELL hogy legyenek halottak. a feherlo utcanal meg nem voltak halottak. en majdnem meghaltam az utepites kapcsan mert hulye voltam es nem voltak a sarga csikok rendesen felfestve. visszafele erdekes modon rendesen fel voltak festve es nem haltam meg majdnem..

 

a feherlo utcai lampa BIZONYITJA az igazamat. a budaorsi utat TALAN egy picit jobban visszafogna de ott is ott van 5 lampa 2 kilometeren belul. mi meg kanyarodhatnank. es mosolyognank egymasra. a gyalogosok meg huznanak at a zebran.

 

ja az emkenel is voltak halottak. halottak mindenhol vannak.

 

a kornyezetvedoknek meg lehet hogy igazuk van es lehet hogy nem. vannak azert dugomentes utak. a rakpart bovitese ellen ervelni meg szerintem hulyeseg. kurvara okosak akarnak lenni aztan mondjak a baromsagokat. az lehet hogy nincs penz ra. de elvileg ellenezni szvsz hulyeseg. es eleeg sok baromsagot csinaltak mar a kornyezetvedok. ott van a metro kornyezetvedelmi engedelyenek birosag elee vitele. jatszanak. ahelyett hogy otthon jatszanank a futyijukkel es elmennenek 5x, 10x, 100x elmennek a birosaghoz CSAKIS azert hogy tobbe keruljon es kesobb legyen kesz a project. teljesen tisztaban voltak az elutasitassal. szorakoznak. mert ok olyan okosok. legszivesebben megfizettetnem veluk az OKOZOTT kaart.

 

nem arrol van szo hogy mindenben ez az allaspontom. hanem errol az esetrol van szo. es hablatyolnak es rohogcselnek otthon. 5 milliard kaart sikerult okoznunk az 'ellensegnek'. ez a demokracia lejaratasa! persze ez csak szvsz.

Előzmény: Nem szoci (632)
Nem szoci Creative Commons License 2004.07.02 0 0 632
A remek közlekedésfejlesztési ötleteitek határozottan tetszenek. Én a Dayka Gábor utcán kanyarodom ki rendszeresen, tényleg jó lenne, ha nem kellene megkerülni Osztapenkót. Azért a Szerencs utcai megoldásra hívatkozás nem szerencsés. Túl sok ember halt meg abban a kereszteződésben ahhoz, hogy nagyon óvatosak legyünk az ilyen ötletekkel.
A plusz sáv megoldaná a dugókat kezdetű gondolatokat is kétkedve fogadom. Nem hiszek el ugyan mindent a környezetvédőknek, de abban van valami, hogy az új út megszüli a maga új használóit is, egy év múlva ugyanakkora dugó lenne.
A vasút alatti alagút tetszene, de még jobb lenne a vasútat levinni a föld alá Kelenföldnél, vagy egyszerűen a Délit megszűntetni, a síneket meg felszedni. Ha lesz metró, minek bevinni a népet vonattal a belvárosba? Tudom, hogy mindkét megoldás elég futurisztikus, de számolják már egyszer ki, hogy a felszabaduló terület értéke és a megnyíló közlekedési kapcsolati lehetőségek közvetett haszna. Ettől valóban megszűnnének a dugók. (Ugyanezt lehetne a Nyugatival és a Keletivel is csinálni, akár Köbánya-Kispesten, akár Rákospalota-Újpesten kirakva az utasokat. Bár ez itt OFF, és Kelenfölddel lehetne kezdeni, az van a legjobban előkészítve.)
Előzmény: alfredoo (625)
alfredoo Creative Commons License 2004.07.02 0 0 631

bm

 

ugy hallottam ugyanaz mint a harangozashoz...a plusz savra boven van hely. egyebkent van ott egy hasznalaton kivuli jarda is...

Előzmény: Bicska Macheath (627)
Bicska Macheath Creative Commons License 2004.07.02 0 0 630
Nem egészen.

A hallgatócskák olyanokat szoktak mondani,hogy ugye fa meg folyó... Pista bácsi várakozólag nézett, majd mikor senkinek se volt újabb ötletel, felemelte a mutatóujját, és kinyilatkoztatta a helyes megoldást: ... de legfőképpen szándék...

Előzmény: Amorf (629)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 629
Vagy ahogy Montecuccoli kérdezte volna: Mi kell a háborúhoz?
Előzmény: Bicska Macheath (627)
Amorf Creative Commons License 2004.07.02 0 0 628
Nem is kicsit zajos - az egész M1/M7+a virágpiac felé vezető út forgalmi zaja felfelé terjed egészen a dombtetőig. A Hosszúrét ettől kicsit észak/északnyugatra van, közvetlenül Gazdagrét mellett. Az örökös pénzhiánytól küszködő önkormányzatoknak a legegyszerűbb megoldás az ilyen területek eladása, persze abba már senki nem gondol bele, hogyha több ezer új lakos költözik arra, akkor az utakat is fejleszteni kellene. A 153-as útvonala már így is lassan egy tengelytöréssel ér fel.
Előzmény: alfredoo (626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!