Keresés

Részletes keresés

Zyx Creative Commons License 2000.12.13 0 0 338
off

Cathcart ezredes a 22-es csapdájának a szereplője Joseph Heller könyvében. Állandóan hősködni szeretne és bekerülni az újságba, de közben a saját embereit küldi a halálba, mig ő maga nem száll fel a csatába, mivel ott pikk-pakk elvérezne. Üresfejű, buta, méltatlan és alkalmatlan manus aki mások bőrén akar érvényesülni és dicsőséget szerezni anélkül, hogy bármiféle munkát fektetne bele. Egy igazi nagyképű, öntelt tökfej. (Ha jól emlékszem.)

Zyx Creative Commons License 2000.12.13 0 0 336
Kedves Gábor!

Nálam nincs semmilyen jegyzőkönyv (mivel az Egelynél vannak, tőle kérd el), viszont bárki igazolhat, ha 10 percet rászán a kerékre, gondolom te is tapasztaltad már az említett jelenséget, mivel az minden esetben fellép kivétel nélkül.

Pusztán csak az érdekelne, hogy mivel óhajtod magyarázni ezt a jelenséget a hőáramlásos elméleteddel, ha már egyszer - mint állítod - száz százalékig bizonyítottad ennek az elméletnek az igazát.

Most akkor vagy megtudod magyarázni, vagy nem igaz azon állításod, hogy a hőáramlás forgatja a kereket.

Az ebben a topikban vitatkozókat viszont megkérném arra, hogy csak az Egely kerékkel kapcsolatos kérdésekben nyilatkozzanak, mivel ez a személyes jellegű rágalom hadjárat oda-vissza már tényleg kezd tragikomikus lenni. Azonkívűl mivel Iván Gábor személyének semmi köze az Egely kerékhez, kéretik őt és módszereit valahol máshol kritizálni, a szándékos bosszantását és cukkolását pedig az ő nevében is elutasítom.

Előzmény: Iván Gábor (331)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.13 0 0 334
colonel Cathcart V.Z!

Most már egyértelmű, hogy Te vagy Vassy. A Vassyt ellen mások tettek közérdekü bejelentést az én általam feltártak alapján.

Akkor talán amit igértél és többször is hivatkoztál továbbra is várom;

Idézzél írásaimból, hogy hol védtem én Fülöpöt és a pízíz gyógyító hatásait? A pívíz gyógyító hatásait nem is ismerem és nem is foglalkoztam vele soha.

Keress fel pszichológiai szakembert amig még nem késő! Az talán a büntetőjogi felelőség alóli kibúváshoz is jó lehet.

Előzmény: Törölt nick (333)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.13 0 0 332
colonel Cathcart V.Z.!

Én már leírtam a bizonyítékaimat, most igéretednek megfelelően Te következnél.

Tehát nem további "pofa habzást", hanem bizonyítékokat, adatokat, idézeteket irásaimból, amivel Fülöpöt védem a pivíz gyógyító hatásait illetően, ahogyan Te állítod.

Ha ilyeneket nem tudsz produkálni, akkor viszont itt a tények alapján mégis csak Te vagy a paranoiás személyiség és neked mániás az agyad. Mindenütt csak a Fülüp védését látod.

Előzmény: Törölt nick (330)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.13 0 0 331
Zyx!

Egyenlőre Te, Egely és Paulinyi vagytok adósak a mérési jegyzőkönyvekkel, amelyek alapján meg lett állapítva, hogy az átlag ember átlagos vitalításszintje 6 fordulat/perc.

Saját bevallásod szerint Te részt vettél és segítettél Egelynek a kerék létrehozásában és az alapmérések elvégzésében.

Előzmény: Zyx (329)
Zyx Creative Commons License 2000.12.13 0 0 329
De akkor miért nem tudunk ugyanúgy forgatni a kerékkel, ha többször megismételjük a mérést egymásután?

Tényleg kihűl a kezünk?

Magyarázd már el nekem kérlek, hogy van ez! Neked tudnod kell, mivel te leplezted le a kereket. Vagy nem?

Előzmény: Iván Gábor (326)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.13 0 0 328
colonel Cathcart !

A Paradoxra direkt hagytuk, hogy ráugorj, nem ügyetlenség volt, szándékos etetés. A V.Z. ugyanis nemi identitászavarokkal is küszködik nagy valószínűség szerint. A beugratásunkra való reakcióidból sok minden kiderült.

"Arra, hogy teged a Fulop pénzel a piviz vedelmezesere, ugyannyi bizonyitekom van, mint neked a vassy ellen, es ugyanolyan habzo pofaval ismetelgetem oket." ezt Te írtad.

Nekem elég sok bizonyítékom nyült össze a V.Z. ellen és még az AION alapítvány kutatásvezetői poziciójából is felfüggesztették. A Szkeptikusok találkozóján maga a levezető elnök jelentette ki a felszólalásom után, hogy akkor a tavaji pívízes kisérlet nincs lezárva. Maguk a Parajfalók is elismertek egyes hibáikat önként.Az Élet és Tudományban is megjelentek érveim. Ha V.Z. nem célzott pénzt kapott a pivíz lebuktatására, akkor mi oka van titkolni egy közcélú alapítványnak, hogy ki adta az a potom 4.5 millió forintot, amit a V.Z. magán céljaira használt fel. A Paulinyi is úgy irt, hogy teljesen jogos szerinte, hogy egy kereskedelmi csalás lebuktatásáért pénzt kapjanak.

Tehát én azért eléggé tényszerű vagyok, neked viszont tényleg csak a "pofád habzik" ahogyan állítod magadról.

Az eddigi egybeesések, hozzászólások, szóhasználat és beugratásaink, reakciókra való figyelés alapján colonel Cathcart nagy valószínűséggal egyenlő V.Z.-vel.

Előzmény: Törölt nick (327)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.13 0 0 326
Zyx!

Hát nem volt elég, hogy idáig már számtalanszor tetted saját magadat nevetségessé?

Olyan sületlenségeket írsz, saját magadnak is ellentmondva sokszor, hogy én már azt sem hiszem el, hogy rendelkezhetsz egyáltalán bármiféle műszaki vézettséggel.

A kerék egy SZÉLHÁMOSSÁG és akik ezt jelenleg továbbra is, mint az élet/bio/vitalitás energia objektív mérőmüszerét forgalmazzák azok pedig szélhámosok.

Ennyire egyszerű az egész.

Előzmény: Zyx (324)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.13 0 0 325
colonel Cathcart !

OK. Akkor legyen itt. AZ állítod, hogy én jelenleg pénzért védem Fülöp úrat. Kérek bizonyítékokat, vagy erre utaló jeleket.

Idézz beírásaim közzül, hogy ezt hol tettem meg!!!

Ne feledkezz meg róla, hogy Fülöp nem egyenlő a pívízzel és Vaasy és a parajfalók tévedéseinek leleplezése sem egyenlő Fülöp védésével.

Tehát akkor várom idézeteidet.

Egyébként lehet hogy szövetkezni fogok most már vele, mert kezdelek unni. A könyvét egyébként nem ismerem, nem is olvastam.

Paradox egyébként ismerősöm és megkértem, hogy igy ugrassunk egy kicsit be titeket, hát sikerült. Ő másolta be néhény írásomat.

Nos én Vassy és a Parajfajók tévedéseit, tévedéseinek nagy részét bizonyítani tudtam. Gondolom Te sem vagy más, mint egy közülük, aki mérges most a felsülés miatt.

a parajfaló tagok névsora nyilvános itt található meg: http://www.zotyo.hu/para/parajfal.htm#
Barabás Zoltán
Beck Lilla
Faragó Anita
Gräff Zoltán
Király Levente
Paulinyi Tamás
Puha Titusz
Szilágyi András
Takács Gyula
Vassy Zoltán

Másnak ezen személyek kívül nincs nagy értelme, hogy ennyire veri magát a sértődés miatt. A blöffjeid és a hazugságaid meg nem érdekelnek.

Előzmény: Törölt nick (322)
Zyx Creative Commons License 2000.12.13 0 0 324
Sziasztok!

Itt olvasgatva titeket kedvet kaptam a hozzászólásra. Arra kérlek titeket bocsássatok meg és nézzétek el nekem az alábbi rövid szösszenetet.

IG barátunk szerint a kereket a hőáramlás forgatja és beteg embereknél jobban forog, mivel nagyobb a kezükön a hőmérséklet különbség.

Bizonyára közismert, hogy ha valaki a kerékkel méréseket végez a teljesítménye egy idő múlva erősen lecsökken. A hatás 1-2 perc múlva jelentkezik, a vidám, 15 körüli forgás lecseng akár nullába is. A mérést megismételve többször egymás után, azt tapasztalhatjuk, hogy egyre csökken kerékforgató képességünk és a kezdeti 15-20 körüli értéket már nem tudjuk elérni, a kerék 2-3 körüli fordulaton vánszorog, minden erőfeszítésünk ellenére.

A hőelmélet ismeretében erre a jelenségre könnyű volt magyarázatot találni, egyszerűen kihűlt a kezünk vagy kiegyenlítődött a hőmérsékletkülönbsége, nyilván a kerék körüli légáramlás melegítette fel ujjainkat.

Azonban figyelembe véve, ha a kerék betegséget mér, azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy a tüneti javulást a kerék hatása okozta. Vagyis ha IG barátunknak sikerül bebizonyítani, hogy a kerék valóban betegséget mér, ez esetben a betegséget a kerék nagyon jól gyógyította és számolhatunk az eddigi mérési eszköz szerepkör további bővülésére, és a kerék mint gyógyászati segédeszköz további karrier befutása előtt áll, köszönhetően IG alkalmazási területbővítési tevékenységének, a kerékkel gyógyító természetgyógyászok és az állandó stresszben élő emberek nagy örömére.

spyder Creative Commons License 2000.12.13 0 0 323
:o) Ujabb biyonyitek Gabor "baratunk" skizofreniajara amikor boszen biztatja sajat magat Paradox nick name alatt. Szivesen megneznem, amikor osszevesznek egymassal az enjei!
Előzmény: Törölt nick (322)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 320
Kedves Laci!
Azért folyamodom szokatlan eszközökhöz, mert csak igy lehet eredményt elérni. Láthatod, hogy sokan csak poénkodásból és érvek nélkül személyeskednek és manipulálgatnak.

A tanácsaidból természetesen a számomra értékeseket megfogadom, a többit pedig figyelembe vettem döntéseimnél. Üdvözlettel: Iván Gábor

Előzmény: V.László (319)
V.László Creative Commons License 2000.12.12 0 0 319
Kedves Gábor!
Én úgy gondolom, hogy a valóság vizsgálatánál mind a ketten a józan ész oldalán állunk, csak más eszközöket látunk hasznosnak céljaink eléréséhez. Elbeszélés és hit alapján nem szívesen fogadunk el bármit, és amiről lehet, saját magunk győződünk meg. Nem hagyod magad megvezetni Te sem. Néha azonban az embernek a saját árnyékát a legnehezebb átlépni. Amiket az imént leírtál (300), azzal valószínűleg mindenki egyetért. Mármint ami egy szándékos, vagy nem szándékos félrevezetés megállítását illeti. Én kezdettől fogva nem ezt ellenzem. Ott vannak erre bizonyságul az írásaim. A módszerrel kapcsolatban vannak kifogásaim. Biztos vagyok benne, hogy mindenki meggyőzhető józan észérvekkel is, sőt...
Aki pedig hinni akar ezek után is, azt úgysem győzöd meg semmivel. Azt is mondtam már, hogy Te sem vagy mindentudó, tévedhetsz is (igaz, ennek most kicsi az esélye, de van).
Azt is szeretném kérni, légyszíves ne tuszkoljál bele semilyen skatulyába. A nyitottság az új dolgokra még nem jelenti azt, hogy elvakult is vagyok. Nagyon is kritikusan szemlélem a világot, de ez a dogmákra is vonatkozik. Csak a műszereimnek hiszek, azokat nem lehet megdumálni, hitük sincsen. Igaz, néha elromolhatnak, és akkor becsapnak, tehát még a műszerekkel is jobb óvatosnak lenni.
Ezt írtad: "írásaid alapján nagyra tartod Egelyt. " . Melyik írásomból vontad le ezt a következtetést? Az való igaz, hogy semmi szín alatt nem esnék neki bármilyen témában is, mert erre nincs semmi okom. Azért nincs rá okom, mert az általa leírt dolgokhoz csak mások véleménye alapján tudnék hozzászólni. Saját tapasztalatom még ebben a 'szélkerék' témában sincs. Neked viszont van bőven. Soha nem is mondtam, hogy nincs igazad. Mivel azonban nem tartalak tévedhetetlennek, saját tapasztalat híján elfogadom Zyx érvelését is, hogy mégis csak lehet valami, ha nem is úgy, mint ahogy el van adva a dolog. Ezt a fejleményt még nem tudva, már a topic elején írtam azt, hogy nehogy a fürdővízzel egy gyerek is ki legyen öntve. Ha igazán biztos vagy a dolgodban, és tényleg a 'nagyok' közé tartozónak érzed magad, nem szabadna ilyen módszerekhez folyamodnod. Ez a módszer a bizonytalanság jele. És ezt szerintem egy átlagember is megérzi. Egy komoly tudományos vitában való megsemmisítés egészen más. Az siker. Eddigi írásaid alapján muníciód is van hozzá.
Miért nem vállalod? Nem megy el Egely a kihívásra? Távollétében is legyőzheted levágott kéz nélkül is, nem?

Előzmény: Iván Gábor (305)
Paradox Creative Commons License 2000.12.12 0 0 316
Kedves Fórumolvasók!

Ezt a hozzászólást a ***** origóról hoztam át. colonel Cathcart is nagy valószinűséggel onnét jött át. Nem birta elviselni a logikai hurok elméltem eredményességét.

skeptic 2000.12.12. 19:20
Subhuti!

Ne keverd össze I. G. stílusát és az állításait. Sajnos az Egely-féle mérő akkor sem az életenergiát, csít, etc. méri, ha ez egy létező, mérhető mennyiség. Sajnos tényleg össze-vissza pörög, és abszolút élettelen tárgyaktól is.
Szóval, ha van ilyen "életenergia", ha nincs, ez a műszer ezt nem méri.
Ebben igazat adok Gábornak. Továbbra sem bírom a modorát és hozzászólásainak stílusát.

előzmény: Subhuti 2000.12.11. 19:55

Paradox Creative Commons License 2000.12.12 0 0 313
Gábor!

Ne hagyd már magadat, hogy egy ilyen kis b.zi sértegessen. Ne is reaglj rá. Olvastam máshol colonel Cathcart irásait hát ő a legfeljebb a végbele specialistája.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 311
colonel Cathcart !

Állok a kihivásod elébe. Mondtam nyiss egy olyan topicot és ott megvitathatjuk. A tudományra kattintasz és ott lesz egy topiknyitás felírat balra fennt az ablakban.

Egyenlőre itt mindenki csak azt látja, hogy eszelősen koslatsz utánnam és beirkálsz az általam látogatott topicokba.

Nos akkor csak megy tovább az üres szöveg, vagy vállalod is amit leirsz? Lássuk!!!

Előzmény: Törölt nick (310)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 309
colonel Cathcart!

Nyiss egy topicot a Fülöp ellen és ott jelentesd meg nem az érzéseidet, hanem a terhelő adataidat.Engem ezek hidegen hagynak. Ez a topic nem róla szól.

Előzmény: Törölt nick (308)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 307
colonel Cathcart !

Egyenlőre az a valószínűbb, hogy V.Z kapott 4.5 millió forintot, hogy buktassa le a pívízet. Valótlan adatokat és eredményeket tett közzé és lényegeseket elhallgatotta pívíz fizikai jellemzőit illetően. Ez igy egy szélhámosság.

A pívízet gyógyítás szempontjából még nem vizsgáltam, de nem is ismerem az ilyen jellegű leírásait. Hálás lennék ha feltennéd a Tudomány -Paratudomány topicba a pívíz gyógyító hatását állító adatatokat, hogy egyáltalán megismerhessem ezen állításokat.

Egyenlőre én csak egy személyemet sértegető, rágalémazó és bántani akaró alakot látok benned, aki talán a kapott 4.5 millióból részesedésért veri itt magát a pivíz ellen.

Előzmény: Törölt nick (306)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 305
Kedves V. Laci!

Nagyon lovagiasak voltunk az Egelyvel. Állandóan tájékoztattuk a vita állásáról és kértük, hogy kapcsolódjon be a vitába. Szerintünk azért nem élt ezzel a lehetőséggel, mert nem tudja megvédeni "találmányát".

Nem tudom, hogy tudsz-e arról, hogy bizonyos emberek, akik magukat bioenergiával gyógyitónak nevezik, pont az Egely kereket mondjuk 15-20-al megpörgetve bizonyítgatják a betegeknek, hogy Ő nekik van bioenergiájuk. Nos a hiszékeny, sokszor súlyos betegek pedig nem rendes orvoshoz mennek, hanem hisznek a bioenergiában. Aztán szépen meghalnak, vagy már olyan mértékű lesz a betegségük, hogy utánna az orvosok sem tudnak segíteni rajtuk.

Talán, akkor megkérdezném tőled, hogy mi is itt az igazi horror és ki is járul hozzá emberek halálához?

Egy levágott emberi kézzel való kisérlet a hozzátartozók engedélyével sem jogi sem morális aggályokat nem vethet fel.

Persze megértem, hogy Te tudni akarod, hogy mikor kerülne erre sor és azt is hogy le akarnál beszélni róla. Hiszen Te a "szabadenergia"-kutatás révén, az írásaid alapján nagyra tartod Egelyt.

Talán ki fogod heverni a tudományos cáfolatunkat.

Előzmény: V.László (303)
V.László Creative Commons License 2000.12.12 0 0 303
Szia Iván Gábor!
Én már a topic nyitásakor kifejtettem, hogy nem bírom nézni a szellemi lincselést. Nyilván magánügy. Azt azonban már nem tartom magánügynek, ha a művelet ilyen horrorisztikus körülmények közt történne, mint levágott kezek. Remélem a műsorszerkesztőkben azért van annyi józanság, hogy egy ilyen halott gyalázást mégsem engednének betenni (Bár, ha belegondolunk a képernyőn zajló belek kiontásába, agyak szétloccsantásába, akkor stílusában igazán belefér. Akkor már visszatartó erőként csak a hullagyalázás ténye maradhat.) Azt elismerem, hogy ennél 'szellemesebb' cáfolatot már lehetetlen lenne találni, de mégis... Annyi minden le lett itt írva ebben a topicban amik bárki számára meggyőzőek lehetnek, miért nem válogatsz ezekből? Akit ezek nem győznek meg, annak hiába vágod le bárki kezét is. Ott már hitről van szó.
Azért annyit tegyél meg légyszíves, ha valami folytán mégis elkövetné ezt az őrültséget a televízió, szóljál előtte. Nehogy véletlen akkor kapcsoljam be a tévét. Magam és gyerekeim védelmében.
Üdvözlettel:V.L.
Előzmény: Iván Gábor (301)
Paradox Creative Commons License 2000.12.12 0 0 302
Hali!

Úgy is van. Egely szélhámos. Mostanában már csak könyvek összemásolgatásából és egyes emberek, akik hozzá mennek, mint megváltóhoz, agyainak a leszívásából él. Kifaggatja az embereket és utánna, mint saját ötletét leírja a másét.

Fantazi, vagy sci-fi író sem igen lehetne belőle, hiszen ott is vannak szerzői jogok. Szóval Egely nem csak mások találmányait lopkodja el, hanem ötleteit és írásait is.

))))))

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 301
Kedves Pigor!

Valóban így van, ahogyan írod. Most még tudnék további cáfoló kisérleteket végezni, de igazából már feleslegesek.

Talán most várni a legcélszerübb, hogy terjedjen szájról szájra a hír, hogy Egely kereke egy szélhámosság. Amikor ezen hír terjedése el fog érni egy kritikus értéket, akkor már magától fognak pörögni az események. Addig még megpróbálom, néhény médiában elhelyezni a leleplezést.

Az örökmozgó rejtékét másik topikokon boncolgatják már itt, körülbelül olyan sikerrel, mint amit az életenergiamérő műszer produkált.)))) Zyx adatai, hozzászólásainál rálelsz ezekre a helyekre.

Mivel Egely tényleg nem fog visszakozni, ezért egyszer csak majd valamikor be fog mutatni a TV egy kisérletet, amikor egy levágott halott emberi kéz forgatja az életenergiamérő műszert az átlag élő emberi értéken. Addig Egely hadd főjjön a saját levében.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: pigor (300)
pigor Creative Commons License 2000.12.12 0 0 300
Úgy érzem, már a csont sem maradt meg, annyira lerágtuk a témát :))) Egely nem fog magától visszakozni, azt ne is várd!
Térjünk át inkább az örökmozgó-építés (tiltott!) rejtelmeire :)))

Üdv
Pigor

Előzmény: Iván Gábor (299)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.11 0 0 299
Kedves Fórumolvasók!

A valóság kiderítése érdekében, most kénytelen vagyok idézni magánlevelezésemből is. Mivel ebben csak a topic témáját érintő és folytató adatok vannak, remélem nem követek el hibát.

Zyx levele nekem:

"Ez a mérések során kapott valódi átlagos eredmény. Nem pedig hasra ütés. Könnyű igazolni az Egelynél levő mérési jegyzőkönyvek alapján. Azt nehéz indokolni, miért nem ez lett az alapérték.
zyx"

Válaszom Zyxnek:

"Bocs Zyx, de ez megint csak nem tul tudományos indoklás. Vannak mérési jegyzőkönyvek, de azt nem tesszük közzé mert más eredmények vannak benne, mint amit végül valóságosnak megadtunk. Hát ebből még nagyobb bukta lesz mint gondolhattam volna.

Amit írtál szerintem a fórumba is írd be. Jobb ha Te írod be, mint ha én másolom be a szavaidat és utánna utálni fogsz, hogy a magánlevelezésünket, közrehozom.

Üdv öregharcos: Iván Gábor "

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.11 0 0 298
Kedves Fórumolvasók!

A következőeket Zyx 193-as hozzászólásából idéztem;

"II. Az Egely által adott vitalitás táblázat téves.
Ezért javaslom a következő korrekciót. Mivel az átlagos forgatási teljesítmény 12 f/perc körül van, jelentse a 100 százalékos értéket a 12 f/perc, a 24 f/perc pedig legyen a 200 %. Ez nem vitalitási százalékot jelent (mivel ez az összefüggés még nem bizonyított), hanem az átlagos forgatási teljesítménytől való eltérést."

Gondolom azzal egyetérthetünk az olvasókkal, hogy Zyx itt megerősíti és nem megcáfolja azon állításomat, hogy az Egely féle vitalitás táblázat téves.

Továbbá abban is egyet érthetünk, hogy az átlagos vítalitásszint Zyx javaslata alapján való felemelése duplájára nem ér semmit MÉRÉSEKKEL való igazolása nélkül. A mérnöki hasraütéssel való becslés nem igen helyettesítheti a MÉRÉSEKET.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.09 0 0 297
Kedves Zyx!

Én megtehetem, hogy komolyan veszem a korábbi válaszaidat és reagálok rá pontról ponta, csak attól tartok ettől nagyon nevetségessé válhatsz. Ezért nem tettem. Az érveid saját maguknak és korrábbi álláspontjaidnak mondanak ellent nagyon sok helyen.

Kérlek komolyan gondold át, vizsgáld felül mégegyszer és ird ide, amivel tényleg nem értesz egyet. Ha komoly érveket hozol fel és nem csak (bocsánat, de igy érzem) "hőzöngsz", akkor komoly válaszokat is fogsz kapni tőlem.

Üdvözlettel: Iván Gábor

(egyébként bocs, de Te már legalább kétszer ignoráltál engem véglegesen, most meg nem érted miért nem veszlek komolyan)))))

Előzmény: Zyx (296)
Zyx Creative Commons License 2000.12.09 0 0 296
Kedves Gábor!

Ne haragudj, de úgy látom nem vetted a fáradtságot, hogy a pamfleted átdolgozd azon szempontok alapján, amiket irtam és amelyek között több olyan is van, ami megfontolandó lehetne a számodra. Ez nem más, mint előre kitervelt, taktikai szempontokon alapuló szándékolt kommunikációképtelenség és vitapartnereid érveinek totális ignorálása és tartalmi vonatkozásainak mellőzése.

Előzmény: Iván Gábor (294)
spyder Creative Commons License 2000.12.08 0 0 295
Udv Hannibal! Hat nem ezt mondtam en is... :o)
Előzmény: Dr. Lecter (292)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.08 0 0 294
Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről; avagy

--------------------- A VITA ÖSSZEFOGLALÁSA 2000.XII.08-án -----------------------

az én szemszögemből;

1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését.

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

3. A parajfalók 1998-ban végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét. Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az objektív mérőmüszrére.

5. Egely elismer az Élet és Tudományban egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos 6 ford/perc értékhez viszonyítva a műszerén.

6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző tárgyakkal is(két vasaló) az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a
kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

15. A mozgó levegő az a legésszerübb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.

17. Emberi test közelségére mozgást végző szerkezet megnevezéssel a Szabadalmi Hivatal 1999.12.22-én, 10 év kérelem útán 217 477 lajstromszámmal találmányként bejegyzett egy szerkezetet. Ezt feltalálói tevékenység hiánya, vagy már létező találmány okokkal a Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint kérelemmel semmissé lehet tenni.

18. Egely György és ((Paulinyi Tamás)) nem tudja megvédeni "találmányát". Az általa/uk említett bio/élet/vitalítás energia mérési jegyzőkönyveket nem teszik sem itt, sem tudomásom szerint máshol közzé..

==============================================================================

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;

I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között fordított. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hűkülönbségek és ezért nekik forog gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak. Tehát az Egely kerék egészség helyett betegségre ösztönzi használóját.

IV. Egely György nem mondhatja magát feltalálónak a 217 477 lajstomszámmal a Magy.Szab.Hivatalban nyilvántartott szerkezetnél.

V. Egely György képtelen érveket felhozni találmánya müködését illetően, és képtelen cáfolni az általunk felhozott ellentmondásokat.

===============================================================================

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.08 0 0 293
Akkor talán az ez alatt lévő két hozzászólásra nem reagálnék, hogy a javaslat beválthassa önmagát. "idiótákkal ne vitatkozz"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!