Keresés

Részletes keresés

nkrisz308 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 586

Drága Szasza!

Vettem az adást, nem kell a meghívó! (persze azért még gondolkodhatsz rajta, mivel havonta egyet kaphatók, persze ha "jó kislány" vagyok)

Egyébként azért jó (a sorozatbarát), mert nem kell állandóan rajta lógni, hanem ha valami jó sorozatról hallok, akkor ott nagy valószínűséggel fent lehet.

Nem kell álruhát venned és  Juszufnak vagy Alinak öltöznöd. Kedves Vagy, hogy így is teljesíteni szeretnéd az óhajaimat.

Egyébként úgy gondoltam, hogy tényleg kíváncsi lennék a pasik véleményére is, persze nem feltétlenül török romantikus sorozat témájára gondoltam, mert azzal kapcsolatban biztos egy pasi sem írna.

De más témájú (mint ahogy Csak_olvasó_vagyok is írt), illetve gyártmányú sorozatra is szívesen várnám a véleményeket.

Köszönöm én is a filmleírásokat!

Sok-sok puszi!

Előzmény: Szasza0503 (583)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 585

Kleo Drága Szia! ( még egyszer!:)

Nem is tudom mit írhatnék kedveset, szépet Neked a "A pillangó álma" című filmről?!

Megnéztem. Mert megtiszteltetésnek vettem, hogy érdekel a véleményem! Nagyon szerettem volna ennek a kedves invitálásnak megfelelni. De nem tudok mit írni a filmről?! Ilyen még nem vol! Csak őrlődöm, hogy is kezdjem, mert keveregnem bennem a gondolatok. Mit is érzek igazán, hogy is mondjam el az érzéseimet a filmről?! A filmet elmesélem, csak egyszerűen képtelen vagyok azt leírni, hogy nem tetszett, mert az így, konkrétan nem igaz. Tudom, hogy mások nem csinálnának ügyet ebből, látom sokszor a véleményeket a filmekről, és nem egy esetben csak azzal egy szóval minősítik, amit le sem írok, mert az a stílus nem én vagyok. Remélem.

Nade kezdem a történettel, hátha később jobban megy a véleményezés?!A történet Törökországban játszódik a Fekete tenger melletti Zonguldakban, 1941-ben. A filmet Yilmaz Erdogan török költő készítette, írta, rendezte. Sőt, szerepet is játszik benne, mint Behcet Cecatigil, a tanár. A két főszereplő tanára, legjobb barátja. A II. világháború szele lengi át a történetet. Háttérként látjuk a csilléket tologató bányászokat, akik kényszer munkában dolgoznak. Szemünk a legyengült, sovány, megtört, életcél nélküli világot látja, ahol még aránylag vidáman szaladgál a két főszereplő, a két fiatal költő Rüstü Onur  (Mert Firat) és Muzaffer Tayyip Uslu (Kivanc Tatlitug).  

Onur és Uslu a valóságban is éltek. Nagyon fiatalon haltak meg TBC-ben.  A fő téma a filmben talán az, hogy a két költő egy lányba lett szerelmes. Fogadtak, hogy azé lesz a lány, aki a neki címzett verseikkel elnyeri a szerelmét. De hiába a szenvedélyük a versírás, hiába az ötlet, ha nincs írógép és papír.  Ha pedig minden van, akkor  a szomszédokat zavarja az írógép hangos kopogása az éjszaka kellős  közepén.  A múzsájuk is lett ez a középiskolás lány, aki a helyi gazdag üzletember lánya volt. Az apja nem nézte jó szemmel, hogy a szegény, beteg fiúkkal barátkozik, sőt eltiltotta a költőktől Suzant (Belcim Bilgin)  Akinek azonban nagyon tetszenek Rüstü versei, de szívét Muzaffer nyeri el. (Megjegyezném,hogy a Suzant alakító Belcim Bilgin játsza a vak lányt, Ibrahim Celikkollal főszerepben az általam sokat emlegetett  a "Csak Te" c. filmben.) A barátok  élik az életüket, együtt élnek a művészettel, az irodalommal. A legfőbb vágyuk, álmuk pillangóvá válni, az égen repülni, híres költővé válni. De olyan társadalomban, ahol a költészet és művészet még nem érett meg nehéz az érvényesülés, aminek legfontosabb hozadéka a pénz, a megélhetés. Verseket eladni pedig még nehezebb.

Ez a két tuberkulózisos fiatal megpróbálja a társadalom minden szegmensével  megszerettetni a költészettel. Azonban a 40-es éves pestise egyre inkább veszélyezteti a két fiatal költő egészségét, olyannyira, hogy Rustu kórházba kerül. Ott ismerkedik meg egy szintén beteg lánnyal Mediha Sesizzal ( Farah Zeynep Abdullah), akit feleségül  vesz. Mediha nagy fájdalmakkal küzd, szinte borzasztó nézni őt kínlódásában. Hamarosan meghal, de 17 nappal halála után, Rustu, a férj is követi. A temetés végén az egyedül álldogáló Muzaffer sirdogál barátja után, majd megáll egy autó, és kiszáll belőle Suzan és összeölelkeznek. Úgy gondolom, hogy Suzannak sikerült az anyját talán (aki a kocsiba maradt) rávenni, hogy az apja sofőrje elvigye a temetőnek nevezett domboldalhoz. Négy év múlva meghalt Muzaffer is. A film végén kiírták, hogy a tanár, a híres török költő, Behçet Necatigil,  1979-ben (52 éves) hunyt el. Suzan pedig élete végéig az irodalomnak szentelte életét, mint tanár.

Olvastam valahol, hogy dicsőség illeti a filmet és a készítőket, Gökhan Tiryaki (operatőr), Rahman Altınt (vágó),és Gülümser Gürtuncat (jelmeztervező). A legnagyobb elismerés azonban Yılmaz Erdoğannak szól, aki  nem csak a film írójaként és rendezőjeként állja meg a helyét ebben a filmben, de költőként is jeleskedik. De Rahman Altin, a film zeneszerzője is elnyerte a "World Soundtrack Awards - Public Choice Award" díjat a 40. Film Fest Centen!

Node, most ennyi dicséret, díjeső után mit is mondhatnék, írhatnék én, a kis szürke veréb?!  

Éppen ezért, csupán az alábbiakat jegyzem meg:

Sokszor volt, hogy az ember egy-egy film végén a könnyeivel küszködött, tudnám is sorolni a filmeket, a záró képsorok megrázó szépségét, de nem teszem. Most azonban nem voltak könnyeim, nem tudok semmi emlékezetest, szépet és meghatót mondani. Végül is sodrodtam az eseményekkel,  különösebb varázs nélkül. 

Node amikor a leányiskolából  özönlöttek ki a lányok tanítás után, a ruhájuk, a kinézetük, ami a kornak megfelelt, eszembe juttatta  Szabó Magda Abigél c. filmjét. 

Bele is túrtam  a témába, és a történet szereplőinek érdekelt az életkora.  Szerencsi Éva, Zsurzs Kati, Bánfalvy Ági, Rátonyi Hajni az Abigél forgatásán inkább húszas évei elején jártak. A Pillangó álmában a két költő és a lányok bizony inkább harmincas évei felé tartottak 2013-ban, a film készítésekor.

Tehát ezért sem volt nekem olyan hiteles a két fiatal költő és a lányok sem. Rustu a sötét hajával meg pláne nem. Sőt a beteg tekintetével, az állandó köhécselésével, ahogy kínjában már a földre roskadva köhög, nem egy diák benyomását keltette.

Apropó Kivanc Tatlitug ! A közel 40 éves színész, a fáma szerint Törökország legfoglalkoztatottabb és a legjobban kereső színésze. Filmjeinek listája hosszú, az egyik legfelkapottabb török színész. Mindezek ellenére bevallom, egyben röstellem, de én végig úgy néztem a filmet, hogy nem is tudatosult bennem, hogy  Kivanc-t látom Muzaffer személyében ??!! 

Ha nem tudom, hogy Ő az egyik főszereplő, nem mondtam volna meg a végén, hogy kit láttam a filmben?!  De ha a Wikipédiában lévő képét nézem, akkor is olyan, mintha egy idegen nézne rám, nem pedig a Kivanc. Bizonyára velem van a baj?! :(

Kleo drága! Kedves " tantó"  néni ! :)

Nagyon szerettem volna frappáns, érthető, kedvesen megható véleményt írni, de most nem sikerült. Még a költő barát Rustu temetésén sem hatódtam meg, sőt előtte a felesége temetésén sem. De valószínű a hiba bennem van! Nem tudom tiszta szívvel ajánlani a filmet senkinek. Viszont szeretném ha valaki szintén leírná majd a véleményét a filmről, ha szán rá két óra hosszát??! Mert így még nem vártam véleményt sohasem! Kiváncsi vagyok nagyon, hogy vajon hol ment félre ez a film nálam?!

És még az is eszembe jutott most a végén, hogy a fiatalon elhunyt két költőnek a tanárjuk,   a híres költő   Behçet Necatigil, kiadta a verseiket. De hazájukban Törökországban  ennek ellenére feledésbe merült a nevük. És milyen érdekes, hogy Mi viszont emlékezünk rájuk a világ eme szegmensében!  Azért ez nem semmi!

Már azzal is, hogy nézzük a filmet, és azzal is, hogy emlegetjük őket akár a filmen keresztül is. Vagy itt a török filmek fórumán?! Talán nem is gondolná a rendező-író   Yılmaz Erdoğan, hogy egy fórumon beszélnek hazájukban immáron a feledés homályába merült két fiatal költőről, akiről ő sem feledkezett meg, és mi is megemlékezünk  Rüstü Onur  és Muzaffer Tayyip Uslu sajnos, rövidre sikerült életéről. 

Emlékezésül két sort kiragadva az egyik versből:  "Sem az emlékek után nem vágyódsz majd...sem a hajó nem fog visszatérni többet. " (A Pillangó álma.)

Kleo drága búcsúzom, szívemből ölellek!

Előzmény: kleo777 (577)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 584

Kleo Drága Szia!

Köszönettel vettem és megnéztem a Fetih 1453 - A hódítás c. történelmi filmet (2012), magyar felirattal. Ibrahim Celikkol  ( Ulubatli Hasan) és  Dilek Serbest (Era) szereplésével. (Ahogy megláttam a z Era-t alakító Dilek Serbest színésznőt, egyből Gubás Gabi színésznőre asszociáltam valamiért?!)

A történet a 15. században játszódik.  A tizenkét éves II. Mehmed trónra lép  apja halála után. De letaszítják a trónról és bátyja uralkodik, haláláig. Majd az immár 21 éves II. Mehmed kezd uralkodni. Fő feladatának tekinti Konstantinápoly visszafoglalását (ami apjának sem sikerült). Mehmed béke követeket küld a Vatikánban, a pápához, a magyarokhoz, a lengyelekhez, sőt Velencébe is. Eközben a császár, aki  a keresztény városban Konstantinápolyban él, szintén szövetségeseket keres. A szultán eközben Gallipoliban hajóépítő üzemeket épít, és a készülő nagyszámú gályákkal a császár fennhatósága alatt álló területen  lehetetlenné teszi, az áthaladó hajóforgalmat, a hajókat elsüllyesztik. 

A császár egy legendás ágyú építő mestert akar a szolgálatába állítani, aki azonban erre nem hajlandó. El akarják fogni és a nevelt lánya  Era életével zsarolni, de egy török főtiszt, Hasszan kiszabadítja és magával viszi őket a szultánhoz, akinek az ágyú építő a lányával együtt a szolgálatába áll.  Egy hatalmas ágyút építenek, így a várfal egy helyen leomlik, ahol török katonák serege bejut a várba. 

A bizánci sereg felmorzsolódik, a császár meghal, a város 1453. május 29-én a török szultán kezére kerül. A szultán Hagia Szophia bazilikába menekült ortodox keresztényeket személyesen nyugtatja meg, hogy nem esik bántódásuk, visszatérhettek otthonaikba és szabadon gyakorolhatják vallásukat.

Szép pillanata volt a filmnek amikor a zászlót, a több sebtől vérző Hasszán kitűzi a vár falára, majd a tömegben Era akivel szerelembe estek, megsimogatja kezével gömbölyödő hasát, és könnyein keresztül nézi  a haldokló Hasszánt, aki az utolsó erejével is azért küzd, hogy a zászló a helyére kerüljön.

A filmben számomra sok volt a  katonák nyilakkal történő harca, lövöldözése, a sok halott. Ugyanez vonatkozik a kardokkal vívott küzdelmekre is. Már rég láttam ilyen hatalmas, töménytelen mennyiségű statisztériát, amennyit ebben a filmben felvonultattak számos jelenten keresztül. 

A filmhez képest azért anno mást festett a valóság, melyet az alábbiakban találtam meg, indoklásképpen:

Az igazsághoz, a  valósághoz tartozik, hogy Mehmet a győzelem után tényleges világhatalomra tör és azonnal megkezdte szervezni a hadjáratát Európa ellen, de világuralomra törő tervei három évvel később meghiúsultak, amikor 1456-ban Nándorfehérvárnál Hunyadi legyőzte a világhódítónak készülő szultánt, akinek a sikersorozata ezzel véget is ért. Bár még három évtizeden át uralkodott, elpártolt tőle a szerencse: Hunyadi Mátyás a családi hagyományt folytatva Boszniából, Jajca városából is kiűzte a törököket, majd hadvezérei – Kinizsi Pál és Báthory István – Erdélyben, Kenyérmezőn mértek 1479-ben súlyos csapást az ottomán seregre. Európa 70 évre megszabadult a török hódítás veszélyétől, miközben a keletről menekült görög tudósoknak is köszönhetően a klasszikus műveltség és nyelvismeret eljutott nyugatra, hozzájárulva ezzel a könyvnyomtatás és a reformáció beindulásához. Minderről természetesen a film mélyen hallgatott, csak egy emlékiratban volt olvasható.

Személyes megjegyzésem, a sok nyilazás, öldöklés mellett: Elnézve a török színész Ibrahim Celikkol jeleneteit, nekem mindig Jean-Paul Belmondo a 60-70-es évek egyik legnagyobb francia színészt jutatták eszembe. Akit marcona ábazata ellenére imádtak a nők. Akárcsak a "mi Kleonk" is! :)  Ugye drága Kleo?! :)

( Érdekes, ezt a " Belmondos hasonlatosságot " éreztem  már a "Csak Te" ( Sadece Sen ) c. mozifilmnél is Ibrahim jeleneteiben. A "Szülőházad a sorsodban" meg pláne! A hasonlóságot, nem szó szerint  kell érteni! ) A színészt tavaly egy étteremben családja körében, az idén pedig baráti társaságban borozgatás-beszélgetés közben kapták lencsevégre. A 87 éves színészlegenda boldogan él családjával, élvezi a tengert. Április 9-én lesz majd 88 éves. A közelgő évforduló alkalmából sok boldogságot kívánok/kívánunk!

Kleo drága búcsúzom egy nagy-nagy öleléssel!

Ésss az elmaradhatatlan " De Cecco tésztát sem hagyhatjuk ki, az már tuti!" :)))

Előzmény: kleo777 (574)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 583

Krisztikém Drága Szia!

Külön köszönöm és megtiszteltetésnek vettem, hogy felajánlottad a meghívót a Sorozatbarátra!

(Ez csak a sablonos köszönő mondat, de nem is tudod, milyen jólesett a lelkemnek ez a kedvesség! )

Drága "kislányom" köszönöm, de inkább add akkor Anoliának, mert Barrix is volt olyan kedves és ajánlott meghívókat, de tisztelettel nem kértem már akkor sem.

Tudod csillagom, írtam már Nektek, hogy nekem elég itt a fórumozás. Szívesen jövök, olvasgatok, válaszolgatok, utána nézek sok mindennek amiről írtok és az engem kielégít. Aztán vannak az embernek intézni valói, egyéb dolgai és nem szeretnék mindig a laptop, vagy a tablet előtt lenni. Sem a szememnek nem tesz jót, sem annak, hogy nem mozog az ember. És bizony bevallom, egyre több időt töltök az interneten. Amiatt pedig, hogy nem mozog az ember, mindig lelkiismeret furdalásom van. 

Még az a szerencsém, hogy nem vagyok, facés, nem vagyok fent semmilyen más portálon! És direkt nem kell okostelefon sem. El sem tudom képzelni, ha még a facebook is belépne az életembe, az már tényleg sok lenne. Az eszemmel látom ennek a vívmánynak a jó oldalát is, de van egy csomó rossz is ebben az internet őrületben. Addig egy szavam sincs, amíg az embereknek a munkájukhoz kell. De itt be is fejezem, mert tudom, ez csak nekem, az őskövületnek véleménye. De hát mit csináljak, elment az idő felettem. Is.

Jót mosolyogtam az alábbi soraidon!

Jó lenne ha már pasik is megszólalnának, milyennek találják a török sorozatokat, vagy filmeket.  Ha tudnak ők is ajánlhatnak más filmet sorozatot, nem kell feltétlenül töröknek lennie) "

Gondoltam Krisztikém, hogy Jóskapista néven regizek és elbeszélgetek majd Veled! :))) De a mondatod vége kicsit megzavart, mármint hogy " nem kell feltétlenül töröknek lennie. " Már a pasi ne legyen török, vagy a film, vagy egyik sem, vagy mindkettő?! )))))) Nos, itt vált számomra okafogyottá a dolog, mert nem tudtam, hogy akkor Jóskapista legyek, vagy Juszuf vagy Ali?! :))))))

Csókollak Drága, vigyázz magadra!!!

Előzmény: nkrisz308 (579)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 582

Anólia Kedves!

Úgy igaz, ahogy írod, hogy felpezsdült az oldal és annyi az információ, filmajánlás, linkek, vélemények, hogy időbe telik utánanézni mindennek. De ez még hagyján! Az ember (legalább is én!) sokszor már nem is tudom kinek írtam, vagy fogok, vagy csak akartam?! Vagy egyáltalán elküldtem amit írtam?! :)Aztán még ezután is utána kell néznem, borzasztóóóó mennyi munkája van az embernek ezzel a fórumozással! :))

(Csak vicceltem, vagy viccelni szerettem volna.:))

Nagyon tetszett, illetve megfogott a gondolatod, igen való igaz, a Sorozatbarát nélkül is bőven van lehetőség a filmekből válogatni. Ha csak az eddig emlegetett filmeket, sorozatokat akarná megnézi az ember, már az bőven elég egy időre, szerintem is.

Mosolyogtam soraidon, hogy ahogy szidod a Life csatornát! Teljesen igazad van, én is ugyanazokat az általad emlegetett celebeket hallom a háttérből, de már immunissá válok arra, amit nem is akarok hallani.

Csak elfelejtem sokszor lehalkítani a tv-t. :)

Most én is mérgelődök, mert  ahogy írok, most ment a tv-ben háttérként az "Elsöprő szerelem".

Látom, hogy részegre itta magát a két sógor, Cinár és Aras, De ki a fene kíváncsi a  két részegre?!  Cinarra, meg az ablakon Defnéhez beeső Arasra?! :)

Ráadásul a hazaérkezik "Toplák " Toprak is,  akit megvertek. Érdekes, hogy nem vette észre az udvaron  a virágágyásba beesett és éneklő Cinart?!   A volt feleség (a nagyon stílusos és barátságos ) Leyla fogadja kétségbeesve, amiért megverték. Olyan szerelmesek egymásba, de be nem vallanák semmi pénzért sem, csak szenvednek, mint állat egész idő alatt. Toprak meg mindig olyan mérgesen néz, hogy már én is elbújok előle a monitor elé! :))

Talán most lesz belőlük valami, mert olyan szerelmesen nézték egymást, de addig biztos nem, amíg a kissrác Doruk az apjával alszik. Annyi eszük nincs, hogy áttegyék a gyereket a nagyanyjához a "Pink lőporos" nagyihoz,

Egyébként, nagyon sajnálom, hogy váratlanul lesz vége a sorozatnak, így nem lesz majd se füle se farka az egésznek, és ezért néha el is megy a kedvem a nézésétől.

Ami még zavar itt, hogy a Life csatorna is elindította a Reggeli műsorát, Ábel Anitával és Csonka Andrással.   Ábel Anita sokat szerepel mostanában hol egyik, hol másik csatornán.  Nem tisztem ítélkezni felettük, de Ábel Anita állandó nevetgélése, nagyon zavar. Tényleg, úgy  nevet, de mit nevet?! Nyerít, mint Horthy kancája! Mint akit oda visznek, ahova a rossz lányok is mennek! 

Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz a három török sorozat helyett, amik hamarosan befejeződnek. A Szerelem íze, kitart még egy darabig, de csak kell majd helyére is valamilyen film, szerintem.

Anólia kedves vigyázz magadra, további kellemes szép hetet kívánok Neked, baráti öleléssel!

Előzmény: Anolia (575)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 581

Évajutka Kedves!

Nagyon örültem, hogy "láttalak", hogy írtál.

Köszönöm az információkat a Bridgerton családról. Megjegyeztem, meg fogom nézni!

Tudod,  én szívesebben nézem a tv-n a filmeket. Újabban a videókat is megnéztem ugyan, de ha több órát olvasom a feliratokat, pláne, ha világos háttéren vannak, már "nem kényelmes". Szívesebben hallgatom a magyar hangokat, olvasás helyett! :)

Egyébként, nagyon szeretem, szerettem mindig is  az életrajzi ihletésű könyveket, filmeket.

Amíg nem volt ez az internetes őrület,  és  körülöttem sem, és nem volt ennyi könyv sem körülöttem, akkor a kétkötetes életrajzi lexikonnal  is "elvoltam!" :) Képzeld! Felütöttem akármelyik betűnél, elolvastam a hírességről szóló ismertetőt. Ha éppen híres párja volt, akkor azt is kikerestem, összehasonlítottam az életüket, sorsukat,  hány év a korkülönbség köztük, melyik halt meg előbb, hány évet éltek együtt,  blablabla. :))))) 

Node, nem ér a kisebbet kinevetni! :)))

Búcsúzom Kedves, vigyázz magadra!

Kellemes időtöltést kívánok Neked!

Előzmény: Evajutka01 (580)
Evajutka01 Creative Commons License 2021.02.03 0 0 580

Sziasztok!

Szeretettel üdvözlök mindenkit.

Az előttem szólókhoz csatlakozva, őszintén mondom én is nagyon nagy örömmel olvasom a hozzászólásokat, mert azt látom, hogy nagyon tájékozottak vagytok, és azt szívesen osztjátok meg velünk, amit én szorgalmasan olvasok.

Egyikőtök említette, a most nagy sikerű új sorozatot a Bridgerton családot.

Annyit mondhatok róla, hogy évekkel ezelőtt megjelent Julia Quinn sorozata azt hiszem 8- 9 részes, 

/nekem 8 kötet van meg/, ugyanezzel a cimmel, ami erről a sok testvérről szól, életükről, szerelmükről, házasságukról és egyben erről a nagy családról is.

Minden testvér története egy egy- egy kötetetben szerepel, azonban  öszességében a 8-9 rész egy nagy egységes történetet tartalmaz.

Nekem nagyon  tetszettek együtt és külön is, nagyon nagy érdeklődéssel olvastam őket.

Őszintén mondom, volt olyan rész / vagy testvér/ akinek a történetét többször is el olvastam.

Mndenkinek jó szivvel ajánlom.

Belenéztem a film előzetesébe, azt láttam , hogy nagyon látványos izgalmas feldolgozást csinált a Netflix.

Üdvözlettel Évajutka

nkrisz308 Creative Commons License 2021.02.01 0 0 579

Kedves Fórumtársak!

Kedves Kleo!

Nem tudok szó nélkül elmenni a hozzászólásod mellett. Annyira kedves, annyira finom hangvételű, annyira megtisztelő, hogy azt el sem tudom mondani. Mindig mosolyt csal az arcomra, és élvezettel olvasom minden egyes sorodat.

Örülök hogy itt ezen a fórumon ilyen barátságos hangvételű, ennyire kedves, melegszívű és jóságos csevegőtársakra leltem. Nagy becsbe tartom, hogy ennek a "bandának" én is részese és tagja lehetek. (Bocsánat, lehet hogy kicsit csöpögős, de ezt váltja ki bennem. Muszáj leírnom, mivel a mai rohanó világban szinte úgy megyünk el egymás mellett hogy egymásra sem nézünk. Ha gond van akkor is inkább elfordítjuk a fejünket csak hogy ne lássuk, és néhány jó szót csak muszájból mondunk.) Szóval a kedvesség, a tisztelet, a segítőkészség ritka kincs.

Én is belenéztem mind a két film be. A Tudatlan tündéreket tényleg csak átfutottam, mert úgy vagyok vele hogy akkor nézem majd meg amikor itthon leszek egyedül és senki sem zavar a filmnézésben. Szerintem ez hamarosan meg is fog történni. Nekem nincs gondom a másággal. Volt/van ilyen ismerősöm, és nem szégyellem. Azt hiszem ha az én fiamcskám ilyen lenne akkor is nagy becsben tartanám és nagyon szeretném őt, bár a szívem kicsit szomorú lenne, mert akkor nem lehetne unokám, de csak ennyi.  Úgy láttam, hogy mások is nagyon dicsérték a filmet, így biztosan meg fogom nézni.

Ma belefutottam véletlenül egy filmbe ami felkeltette a kíváncsiságomat: Hárommal több esküvő  (spanyol film). Hamarosan megnézem. Leírom ha jó....

Egyébként nekem most nagyon tetszik a Mr. Wrong magyar szinkronnal, mert sokat kacarászok rajta...

A Gyerünk fiam című filmet láttam. "Bulut" miatt néztem meg, mert nagyon kíváncsi voltam rá. Direkt kerestem, hogy milyen filmekben szerepelt. Sajnos gyors tempóban néztem meg, így szerintem majd ezt is nyugodtabb körülmények között ismét meg kell néznem, de Alihan Türkdemir játéka tényleg csodás. Kivanc Tatlitugról nem áradoznék, mert tudjuk róla hogy jó színész, és talán nem leszünk meglepődve a jó játéka láttán.

Kleo4 Egyébként amiket leírtál és becsatoltál én is végig néztem, végig hallgattam, csak nem tértem ki rá részletesen. (látod, nem teszed fel feleslegesen...)

Más: Lentebb írtam, hogy támogatnám a sorozatbarát megosztót. Sajnos nem tudom, mert úgy láttam, hogy BTC (bitcoint) számlát kéne nyitnom, amit nem szeretnék. Szerintem a nagy többségnek ez gondot okozna. Írtam nekik, hogy ha tudnak más módszert a támogatásra akkor írják meg nekem. Azóta még nem jött üzenet, így a nagy lelkesedésem a támogatásra alább hagyott. Írtad hogy a FB-n szűkebb körben osztják meg ezeket a filmeket. Én is FB tag vagyok, de ritkán használom, és nem szoktam megosztani dolgokat rajta. 

Szasza Drága!

Már nekem is van (1 db) meghívóm, így ha gondolod szívesen adnám Neked! Itt meg tudnád nézni a Sen Cal Kapimi (Te csengess az ajtóm) sorozatot magyar felirattal (még azokatis amik nincsenek fent szabadon).  Úgy láttam ha egy hónapig folyamatosan használom, akkor mindig kapok egy lehetőséget a meghívásra. Így a februárit Anóliának ajánlanám fel ha lehet. Szerintem nagyon jó megosztó, hiszen van egy csomó sorozat amit nem láttam (pl. Szolgálólány meséje, Borgiák, Katedrális stb) és itt meg tudom majd nézni. Ajánlom Nektek is.  (ismét szeretném Barrixnak megköszönni a kedvességét! nagy szívességet tett nekem!)

Végre elkezdtem gyártani az ajándékokat. Nekikezdtem az elsőnek..... Igyekszem majd velük, hogy minél előbb megörvendezhesselek vele Benneteket..

További szép estét Mindenkinek!

(Jó lenne ha már pasik is megszólalnának, milyennek találják a török sorozatokat, vagy filmeket.  Ha tudnak ők is ajánlhatnak más filmet sorozatot, nem kell feltétlenül töröknek lennie)

Előzmény: kleo777 (577)
kleo777 Creative Commons License 2021.02.01 0 0 578

Kedves Fórumozók!

Ez igen! Micsoda pezsgő fórumélet! Alig győzöm befogadni az infókat, hát még válaszolni is, így az alábbiakat csak kísérletnek tartsátok:)

Kedves Barrix,

teljesen igaz, már nem is nagyon látunk szakáll, borosta nélküli színészeket, ismét nagy divatja van, de fiatalon szerintem általában jól is áll, kicsit markánsabbá teszi a megjelenést.  Engem sohasem zavart, a gondozott kis szakáll nálam teljesen rendben van, ráadásul ifjan a férjemet én is vállig érő hajjal, kis szakállal ismertem meg, s az a fazon azóta is nyerő nálam, ahogyan a sportos, laza öltözködési stílus is. (Nem véletlen, Can Divit is totál azt idézte:)) Ha ezzel a ma viselt, elől felálló kacsafarkos, egyen-rövid frizurával látom először, nem biztos, hogy felfigyelek rá, mert így én olyannak látom, mint a legtöbb, valamennyire helyes fiúcskát.  A szakáll nélkül pedig teljesen idegen, karakterét vesztett arc tekint rám…hát így vagyok vele, de bocsánat, (az ízlés szubjektív) tudom, többen kedvelitek rövid hajjal, jól fésülten.

Köszönöm a Merhamettel kapcsolatos infót, sajnos, ettől tartottam, egyelőre így hátra sorolandó.

Kedves Anolia,

én is szeretem  a jó thrillereket, a sci-fiket, nagy kedvenceim az időutazósak, mint amilyen az Outlander – Az idegen – Diana Gabaldon regényéből, Stephen Kingtől a 11.22.63. és a Búra alatt (ez utóbbi is King, de itt nem utaznak az időben). És tetszett még a kifejezetten több fantasztikumot és krimit tartalmazó Sötét árvák és a Real Humans is. Úgy tűnt, mikor belenéztem, mind elérhető, ráadásul szinkronosan az általad kedvelt gyűjtőhelyről is: https://dmdamedia.hu, ha még nem ismered, talán érdekelhet valamelyik.

Ezek persze nem is kimondottan csak sci-fik, inkább izgalmas emberi történetek, sok kalanddal, krimi, thriller és szerelmi szállal ötvözve, és egy-egy epizód nem haladja meg a kulturált egy órát!

Szasza, ahogy már ismerlek, témája alapján Neked is bejönne az Outlander (de valószínűleg olvastad is) vagy a 11.22.63 biztos, hogy nagyon-nagyon tetszene. Ez utóbbi egyébként minisorozat, csak 10 részes és a 60-as évek elejére csöppenünk benne.

Legközelebb a Life Tv-én a Bolivárra leszek kíváncsi, ha elég jól összerakták. Egyetértek, a nézett sorozatainkon kívüli adásaikra még szót pazarolni is kár, még a reklámjuk is csak idegesítő...

Na, de mi újság van, a napi török sorozatok hősével, CAN YAMANNAL?

Mégis miért is libling még mindig? Természetesen, már akinek:) Mert megformált karaktereit -, és ezt már Krisztikém, Te is egyértelműen megfogalmaztad régebben -, egyszerűen szeretjük! Még a nehezen oldódó Ferit is, Can Divit pedig feltétlenül! de Yalin és Özgür úgyszintén, rögtön nyitottságot, barátságosságot, melegséget árasztanak (olyan szeretni valóak) és akármennyire is szerep a szerep, de kivetül a színészre is, vagy fordítva, eleve a színész személyisége ilyen szerepekre rendeltetett (könnyebb és hálás feladat számára, ha a személyisége is hasonló). És ez a kedvességet, szeretetet árasztó kisugárzás már fél győzelem, vagy egészen az! És persze, ezen túlmenően nem néz ki rosszul, szimpatikus a megjelenése, bár egyértelmű, hogy vannak tőle szebb, sármosabb színészek is.

„Napenergia-ember” jellemezte egyik rajongója, és ez a jelző szerintem is nagyon illik rá!

Can rövid idő alatt külföldön az egyik legkedveltebb török színész lett, miközben hazája elutasítja. Ez a friss cikk ennek okaira világít rá.  

Can Yaman, Törökország „rossz fiúja”:

https://dizifirework.com/2021/01/27/can-yaman-the-bad-boy-of-turkey/

(Aki esetleg még nem próbálta: az idegen nyelvű oldalakon, a képernyő jobb felső sarkában felugrik egy fordító ablakocska, ott lehet átállítani azonnal magyarra.)

A héten már elkezdődtek Can számára a lovagló és vívóleckék Rómában, erről tudósít ez a spanyol cikk:

https://www.crush.news/can-yaman-ya-es-sandokan-asi-se-prepara-para-su-papel/?amp&__twitter_impression=true

Az írás végén egy Can Yamanról szóló, nagy linkgyűjteményt is találtok!

Ebből az egyik, a Bay Yanlis Törökországban kicenzúrázott jeleneteit gyűjtötte össze:

https://www.crush.news/escenas-de-can-yaman-censuradas/?amp

„2021 még csak most kezdődött, de már megválasztottuk az év legtöbb hormont felszabadító hírességeit „-, írja a férfi ideálokat felsorakoztató szórakoztató cikkében a Vanity Fair Italia:

https://www.vanityfair.it/amp/277481/beauty/beauty-star/2021/01/29/sex-symbol-2021-bellezza-star-attori-rege-jean-page-can-yaman?__twitter_impression=true

A TOP 3: 1. René-Jean Page, 2. Can Yaman, 3. Romeo Beckham

Mindenesetre ne feledjük, hogy CY úgy került a második helyre, hogy romantikus sorozataiban egyébként csak leheletnyi, finom utalások vannak az izzó kémiára, kiteljesedésről szó sincs, pláne annak láttatásáról, szemben az első helyen álló, most mindent taroló, a Bridgerton család ifjú hercegét alakító színésszel, aki szerepében finoman szólva sem takargat semmit és a vásznon igencsak sűrűn éli meg partnernőjével együtt a nézőket sem kizáró, elsöprő eufóriát.

Hol van a mi szemérmetes hősünk ettől…..s hazájában mégis rossz fiúnak bélyegzik. Pedig hol van Yalin „sok hűhó semmiért” ablakon való kitartó közlekedése (imádtam Szasza a dohogásodat!) vagy Ferit bűvölő tekintete, Can Divit medvekuckós ölelése, de még Özgür-Ezgi lepedő alatti kalimpálása is a fekete herceg szöveggel is megszórt, akrobatikus alakításához…..és nekem/ nekünk? mégis sokkal többet nyújt, mert régi mondás, a kevesebb sokszor többet ér, mint a sok. (Persze, egyetértve Szaszával, néha azért lehetne életszerűbb is ez az udvarlás, azt még nagyon elbírnánk:)) 

Szép napokat, jó kikapcsolódást Mindenkinek!

kleo777 Creative Commons License 2021.02.01 0 0 577

Kedves Fórumozók!

Drága Szasza ,

a hétvégén sikerült megnéznem a Tudatlan tündérek Özpetek filmet, amit egy nagyon szép, felkavaró, összetett történetnek tartok, közben rájöttem, mégsem láttam korábban. Féltem tőle, hogy egy propaganda ízű film lesz, de nem lett az, pedig benne volt a lehetőség. Finoman, visszafogottan ábrázoltak a szereplők, a rendező nagyon szimpatikusan, kevés érzelemmel, kis utalásokkal épít fel egy-egy karaktert. Hosszasan lehetne írni a filmben felvetett kérdésekről, de csak egyet emelnék ki, hogyan is érint bennünket, ha az oly annyira ismertnek tartott párunkról valamilyen titok kiderül, ráadásul nem egy apróság, hanem, eleve az, hogy egészen más az élete, mint amilyet hiszünk. Sok film eljátszott már a szituációval, a férj halála után derül ki, volt egy másik családja is, az is sokkoló, de hogy ez a család egy homoszexuális közösség, ahová rendszeresen jár, s a szerető egy férfi, az még inkább mellbevágó, először a feleség fel sem fogja, a nyilvánvaló környezeti jelekből sem tudja/meri elhinni…. Eltöprengtem azon, lehetséges, hogy hét hosszú éven keresztül ne vegyünk észre semmit? Ifjúkori, első szerelemből házasodtak, tulajdonképpen mindent együtt fedeztek fel a világból…... Tetszett aztán, ahogy a merev elutasítás lassan a közös veszteség alapján a másik megismerésének vágyába tűnik át, mert akit szerettünk, meg akarjuk érteni, mi vonzotta a másikhoz. Nagyon szép jelenet volt, ahogyan megtudjuk, hogyan, mely könyv kapcsán ismerkedett meg a férj és a szerető, s lelepleződik, hogy ez a verseskötet a nő kedvence és a szeretőé, aki most szembesül a valósággal…. Ott alakult ki a közös pont…s ha mondtak is egymásra (különböző okokból fakadóan) dühükben mindenfélét, de a film végső kicsengése az elfogadás, s talán egy barátság a két „vetélytárs”, a két különböző életforma között. (Kis jelzések: leesett és eltörött pohár: „elmegy egy barát”, a végén, a leesett és épen maradt pohár: „talán marad”.) A dundi kotlós mami karaktere is nagyon jó, azt mondta, Isztambulból, egy másik világból érkezett, de valójában, amikor sóért felment két emeletet, akkor lépett be egy másik világba, a másságuk miatt a saját családjuktól eltávolodott emberek közösségébe, akik leginkább csak egymásra számíthatnak, (noha többre vágynak) de szerencsére ezt a világot nem idealizálta a rendező, a negatív jegyeket is felmutatta (pl. a gyors párválasztások a buliban). A kis kommuna tagjai épp úgy szerettek, évődtek, de hazudtak, veszekedtek és megbocsátottak, mint akármely normál család tagjai….Tartottam a túljátszástól, hogy valami nagy érzelmi cunamival akarja leönteni a nézőt, de még a beteg fiú sorsának ábrázolása is mérsékelt érzelmekkel történt, nem hatásvadász módon…És ami igazán mély döntést kíván, hogy az elfogadás sem egyszerű, de a felvállalás még nehezebb lépcsőfok, pl. a feleség ugyan elmondta az anyjának, hogy a férjének szeretője volt, de hogy az azonos nemű, azt megtartotta magának….

Húsz évvel ezelőtt ez a film nagyon bátor vállalkozás lehetett, időben megelőzte a Túl a barátságon c. filmet is, persze azóta már alig van olyan mozi, ahol fel ne tűnne a sokszínűség jegyében a szexuális másság, de sajnos a mérték gyakran hiányzik, s az ábrázolás módja olykor éppen ellenkező hatást fejt ki…., de ez a film nem olyan.

A sorozatban gondolom, minden fontos karakter története elmesélhető lesz, Can Yaman a vendégként érkező popsztárt, Emírt alakítja majd, akibe mindenki szerelmes, de senki sem kaphatta meg, érdeklődése csak a frissen érkezett özvegy iránt támad fel…Ferzan  Özpetek azt mondta, Emírnek „lenyűgöző”( ezzel a szóval jellemezte) története lesz a sorozatban…..kíváncsian várjuk! Mindenesetre, csak ajánlani tudom a filmet, de csak azoknak, akik az előítéleteiken túl tudnak lépni!

Szasza kedves, egyértelműen kiolvasható a soraidból, milyen mélyen érinthetett a Gyerünk fiam, Kivanc Tatliluggal, nagyon szépen írtál róla, én is többször megkívántam már, de még nem jutottam el hozzá, ugyanakkor felhívnám a figyelmedet egy másik, egy estés Kivanc filmre is, amiben egy török költőt formál meg olyan nagyszerű módon, melyért több díjat is kapott (sajnos ezt sem láttam, de Te egy remek, megbízható teszt lehetnél!)

Kelebegin Rüyasi - A pillangó álma (2013) magyar felirattal

Egy török kisvárosban két költő próbál megélni verseik kiadatásából. Mindketten megtalálják a szerelmet, mely megváltoztatja életüket…..

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-pillango-alma-pillnago-kelebegin-ruyasi-9lOHfdqzU1J4AQK8

Ajánlásodra, listára tettem a Feleség kerestetiket is, (nem „ a feketére”, van egy fájlgyűjteményem, ahová bekerülnek érdekes dolgok) Christopher Walken különleges lehet ebben a szerepben a sok főgonosz alakítása után, kíváncsi vagyok rá. (A sok negatív karakterrel micsoda hátránnyal indul a nézők szívének meghódításáért, nem úgy, egy  pozitív hős!)

Szóval így van ez, nézelődés közben annyi mindenbe belebotlik az ember, csak győzze feldolgozni….Luigi Tenco körül én is elbolyongtam, bár a neve nem csengett ismerősen. Most, 50 év után! fedeztem fel ezt a szomorú sorsú, tehetséges énekest és mi tagadás, Ő és ismert kortársainak dalai egy délutánra mellém szegődtek…

…és Szasza drága, hogy a De Cecco tésztát ki nem hagyhatjuk, az már tuti:))

Nagy ölelés Neked! Vigyázz magadra!

barrix1 Creative Commons License 2021.01.29 0 0 576

Kedves Kleo, 

köszönöm, hogy Ibrahim Celikkolról is kerestél, linkeltél. Érdekes, nekem ő idősebben sokkal jobban tetszik, nem csak a játéka, hanem a kinézete is. 

Én nagyon sajnálom, hogy az utóbbi években ilyen divatos lett az arcszőrzet, nekem a bajusz kimondottan visszataszító, a nagy szakáll is. A török filmekben meg aztán tényleg tobzódhatunk a bajuszokban, szakállakban, borostákban.

Szerencsére Ibrahimnak sok filmjében max. borostája, vagy körszakálla van, a Szülőházad a sorsodban még azzal is jól néz ki szerintem, főleg amióta agresszívebbre vették Mehdi karakterét. És itt rátérnék arra, amit korábban valaki felvetett, hogy a török sorozatok színészei 25-35 éves koruk között kifutják magukat, és utána már nem lesznek vonzóak, vagy nem fognak szerepeket kapni. Szerintem amennyiben jó színész valaki, akkor a harmincas évei végétől muszáj szerepkört váltani, és már nem romantikus komédiákban a kissé öregedő szépfiút játszani. Ibrahimnál a mostani sorozata pont ilyen, ráadásul neki azért is muszáj váltani, mert ő mindig idősebbnek nézett ki szerintem a valós életkoránál. 

Kíváncsi vagyok, Can Yaman külseje hogyan fog változni mondjuk 8-10 év múlva. Nálam ő az a kivétel, aki szakállal jobban néz ki, mint borotvált arccal, és nekem nagyon tetszett az Álmodozókban a kiengedett, hosszú hajával, bár tudom sokatoknak nem. /Az öltöztetése pedig nagyon nem jött be./ Meg remélem, a játéka is érni fog még, és valami drámaibb sorozatban is láthatjuk majd. 

A Merhametet sajnos én sem találtam meg magyarul, így angol felirattal nézem, úgy találtam meg. A 11. részig nagyon tetszett, onnan kicsit most nem, mert túl sok az ordibálás, veszekedés, azt nem annyira bírom. Pedig a sztori jó, vannak érdekes fordulatok benne. Kicsit az az érzésem, hogy túl lesz ez a sorozat is húzva. 

Ha a Rólunk szól-ba belevágsz, kíváncsi vagyok a véleményedre, eddig akiknek ajánlottam, nagyon tetszett mindenkinek. 

Előzmény: kleo777 (574)
Anolia Creative Commons License 2021.01.29 0 0 575

Kedves Fórumozók!

Felpezsdült az oldal az elmúlt időszakban, annyi információ, filmajánlás, vélemény került fel, hogy utánanézni is időbe telik.

Először a Kara Para Ask - Piszkos pénz tiszta szerelem filmről irnék. Többen is említitek. Rájöttem, hogy azért tetszenek nekem ezek a filmek, mert minden megtalálható bennük: szerelem, család, bűnügy, rejtély, több szálon futó cselekmény stb.

Tuba Büyüküstün ebben a filmben sokkal idősebbnek tűnik, mint a  Bosszú vagy szerelem -Cesur ve Güzel c. filmben, pedig 2 évvel korábban készült.

Ebben egy igazi török lányt alakít, a ruhája, a frizurája mind idősebbé teszi, míg a másik filmben egy modern, elegáns,gazdag csinos nő, a rövid hajával is mutatósabb.

Előtte már elkezdtem nézni Egy ellopott élet c filmet vele, de annyira lassan haladt a kibontakozás, hogy félbe hagytam. Lehet, hogy hiányzott a filmből egy jóképű, karizmatikus férfi?

Én így az utóbbi időben nem csábultam el más filmek felé, nem szeretek belekapni ebbe-is abba is, ha teszik végignézem. Bár ez a film is elég hosszú, néha egy kis megtorpanás van, úgy érzem ennél jobb filmeket is láttam, néha az unalomig ismételt szerelmes jelentekből már sok, ami nem más mint egy béna csók, ugyanaz a szerelmi vallomás sokadjára.

Végül is a film története érdekes.

Kedves Kleó! az egyik lány engem is emlékeztetett Can Yaman bemutatott párjára, igaz kicsit vékonyka és beesett az arca, de helyes lány.

De ha már kritizálunk engem egyre jobban idegesít Özge Gürel játéka mindkét filmben. Én már a különbséget sem látom, melyik szerepben van, harsány és hangos Nazliként és Ezgiként is. 

Amennyire először tetszett, most annyira nem tetszik. 

Az elsöprő szerelem c. filmet fél szemmel és fél füllel hallgatom, szerencsére a nagy kiabálás és verekedés megszünt, már csak azért nézem a filmet, hogy megismerjem a végét.

A valóban gyönyörű tájakra vittek el bennünket, de ez szinte minden filmre jellemző, mint a hagyományok bemutatása is, ezeket a részeket szívesen megnézem.

Azt hiszem Sorozatbarát nélkül is bőven van lehetőség a filmekből válogatni, én már annyi filmet és sorozatot tervbe vettem, hogy 2 év alatt sem jutnék el a végére.

Ráadásul ajánlottátok, vagy találtam egy oldalt, ahol filmek és sorozatok találhatók https://dmdamedia.hu, ahonnan lehet válogatni bőségesen. 

Itt nézem a Kara Para Ask filmet, igaz átirányit a Videára, de téma szerint, képpel, tartalommal megjelenítve, regisztrálás nélkül lehet válogatni, és nem kell keresgélni a köv. részt.

Én imádom a thrillert, a sci-fit, stb. előbb-utóbb elcsábulok ebbe a világba.

Arra én is kiváncsi vagyok, milyen filmek jönnek a Life tv-re, tegnap vettem észre, hogy megszünt a Született álmodozó, gondolom vége lett, de a meztelen hátsójú férfi filmjeiből sem láttam egy részt sem.

Nem tudom hova tüntek a karizmatikus férfiak. Egyszerűen" idegbajt " kapok, amikor a szünetekben hol Lagzi Lajcsit kell sajnálni, hol Kabát P butaságát kell nézni, vagy Berki sírását, vagy LL Junior meséli el mit érzett...majd erőltetve hamisan énekelni kezd. És most itt van Ciccolina, ebben a korban már igazán nem egy vonzó nő, nézettséget remélve engedi HP, hogy rámásszon.

Minden műsorban a hatásvadászat megy...Undorító.

Már mindenki történetét ismerjük, de századszor már nem vagyok rá kíváncsi.Gondolom mások sem.

Hát szép napot kívánok mindenkinek

kleo777 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 574

Kedves Fórumozók!

Barrix kedves,

említetted Ibrahim Celikkol egy régebbi sorozatát, a Merhamet-et, ami érdekelne és amit már én is kerestem, de a Sorozatbaráton bezzeg nincs, s csak olyan oldalakon találtam meg, ahol kártyaszámot kérnek a regisztrációhoz, amit meg nem adok meg. Hol nézed magyar felirattal? Valamelyik FB csoportban? Én nem vagyok tag egyikben sem és nem is szándékozom belépni, de ha megosztható a forrás, örömmel fogadom. Vagy van valamilyen magyar címe, és úgy keressem?

Köszönöm a többi ajánlásodat is, előjegyzésbe vettem, a Rólunk szól epizódjait sajnos csak akkor fedeztem fel a HBO-n, amikor már a sokadiknál tartottak, így nem kapcsolódtam be, mondván, majd egyszer megnézem az elejétől, de persze még nem jutottam oda, bár csak jókat olvastam róla….

Viszont most Ibrahim Celikkol nyomában, felfedeztem egy történelmi mozifilmjét, nem tudom, Te láttad-e már? Talán drága Szasza még Téged is érdekelhet, mert csak egy estés film.

Fetih 1453 - A hódítás (2012) magyar felirattal:

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-hoditas-1453-15.-szazad-bizanc-Lx7zc877UZyhZJh7

Történelmi dráma, cselekménye 1453-ban csúcsosodik ki, amikor II. Mehmed oszmán szultán megtámadja és hosszú, véres csata után elfoglalja Konstantinápolyt, sok magyar vonatkozása is van.

A forgatás időszakából való Ibrahim Celikkol alábbi fotója, (vagyis nyolc évvel korábbi, amikor annyi idős volt, mint Can Yaman most)

Objektíven azt kell, hogy mondjam, vonásai nagyon szépek, szebbek, mint CY. És minden további fotóján is nagyon sármos és persze ez csak a külső, de minden szerepében profi és magával ragadó! Filmbéli karakterei drámai hősök, mindig kicsit távolságtartóak, (Kördügüm) kissé hidegek, de érző szívűek (Fekete fehér szerelem, Dogdugum). Őt is nagyon szeretjük!!!

Itt egy jó kis összeállítás

Ibrahim Celikkol és felesége Mihre Mutlu (építész) és fiuk, a decemberben született kis Ali:

https://onedio.com/haber/karizmatik-oyuncu-ibrahim-celikkol-ve-esi-mihre-mutlu-nun-gozlerden-kalpler-cikartan-evliligine-baktik-894763

Jó szórakozást!

kleo777 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 573

Kedves Fórumtársak!

Drága Szasza,

csak most olvastam a bejegyzéseidet, a többiekét már korábban és már előre leszögezem, hogy később még külön írok Neked, mert vannak közös megbeszélni valóink! Most elsősorban nagyon köszönöm, hogy elidőztél a hírfolyamban és további búvárkodásra késztetett, igazán felvillanyoztál!!!

A Tudatlan tündéreket valamikor régen láttam, de most meg akarom nézni ismét, utána megírom a véleményemet. Annyit azért megnyugtatásul már tudok, friss hír, hogy Can Emírt, az énekest fogja alakítani a sorozatban, aki a mozifilmnek csak a végén jelenik meg, de a sorozat ki fogja domborítani Emír történetét, szépen, hosszan Can személyére fókuszálva. Egyáltalán a sorozatban az olvasottak alapján, úgy tűnik, sokminden más lesz, nyilván csak az alapszituáció marad, de több történet kifejtésére lesz mód. A címe pedig: Ő meg Ő és Ők. (Elsőre én is azt gondoltam, ugyan kit, talán az elhunyt férjet fogja CY alakítani, …..de nem…. szép, kidomborított férfiúi szerepe lesz!

Krisztikém,

Neked is nagyon köszönöm, hogy nézegeted a kis összeállításaimat, és boldoggá tesz, hogy vissza is jelzel! Remélem, néhányaknak örömet szerez és Évajutka is jól szórakozik:)) Saját lelkesedésem még hajt (valójában, bármi érdekel, szeretek a mélyére ásni). Pl. engem most nagyon szórakoztatott C Y az olasz Tv-ben való szereplése, az óriási ováció, ahogy fogadták, kedves társalgása és ahogyan a végén a viccesen felajánlott rajta lévő holmik közül a hölgy a zakóját kívánta meg és ő „kénytelen” volt levetni, a stúdióban lévők üdvrivalgása közepette ….igazán nagyokat nyerítettem én is rajta, mint Szasza szokott…

És nagyon örülök, dúskálj csak, dúskálj a jóban….én a bőség zavarával küzdve, hol ebbe, hol abba a sorozatba nézek bele, aztán végül, amelyik igazán megfog valamivel, csak ott ragadok le.

Már ismerünk, milyen aranyszív vagy, még ennek a nagy sorozatgyűjtőhelynek is szeretnéd megköszönni, hogy van………nem tudom egyébként, hogyan szerveződött, a működésére is csak itt-ott elpöttyintett bejegyzésekből következtetek, de óriási ajándék, hogy él! Ám a fordításokat nem ők csinálják. A facebookon vannak különböző néven fb csoportok, a létrehozók kedvtelésből, nyelvgyakorlási céllal, szabadidőben végzik a (nekünk nagy örömet szerző!) rendszeres fordítómunkát. (Biztosan Te is megfigyelted már, fel is tüntetik a videókon a keresztnevüket és sokszor saját megjegyzésekkel is fűszerezik a szöveget, amit nagyon bírok!) Az újabb és újabb epizódokat a csoport tagjai között, zártkörben teszik közzé és onnan jó tündérek:)) feltöltik ide, a nagy gyűjtőhelyre, ahol már többen is láthatjuk. Hogy mondják a törökök? Áldás kezeikre….Hálásan köszönjük, mindenki munkáját, aki gondoskodik rólunk!!!

A szinkronosan újranézett vidám kis CY sorozatok és a Viktória mellé a héten elcsíptem a HBO-on egy most kezdődő jó kis történelmi fikciós olasz sorozatot, a Romulust, nagyon remek felütéssel kezdett, követni fogom, ahogy a Dunán tegnap induló Belgravia c. angol sorozatot is, amely a Downton Abbey szerzője, Julian Fellowes új könyvének feldolgozása. (Bár a Downton Abbey is kimaradt, talán majd egyszer…) Talán Téged is érdekelhet Szasza, csak heti egyszeri alkalom, vagy inkább elolvasod könyvben….

Anolia kedves,

a Kara Para Ask – Piszkos pénz, tiszta szerelem nekem is egyik kedvencem volt, nagyon izgalmas, fordulatos és nagyon tetszett benne a párost alakító Engin Akyürek és Tuba Büyüküstün, bár eleinte furcsa volt Tubát a hatalmas hajzuhataggal megszokni, mert előzőleg rövid frizurával láttam a Cezur ve Güzelben Kivanc Tatliluggal. De ez egy korábbi és nagyon jó sorozata. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Ja, egy érdekesség, a három nővér közül, akit elrabolnak, az őt alakító színésznő volt Can Yaman párja még az Erkenci Kus előtt.(Nekem ugyan nem tetszik, csupa csont, bőr, szem, és hát ebben a szerepben sem túl megnyerő….na de a szív útjai….)

És még egy dolog, Tubának a jelenlegi barátja az a színész, akit az Eper illatában láttunk Demettel, ő a helyes barna fiú, aki szintén szerelmes belé. (Itt van Tubával kb. 10 év korkülönbség, de hát a szív útjai…lásd, mint fenn:)) ( Bocsi, most nem volt időm a neveknek utánanézni)

Szép napokat Mindenkinek!

Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 572

Kedves Fórumtársak!

Jó sokat írtatok, de mindent visszaolvasok,  aztán válaszolgatok amire még emlékszem. De ebben a nagy információ kavalkádban ha valamit véletlenül kihagyok, vagy  nem veszek észre a  nagy információ áradatban, vagy a későbbiekben már keverem, előre is elnézést kérek!

Kleo drága!  Nagyon örülök, hogy úgy fogadtad  tőlem a "kritikát kedvencünkről" ahogy! Sőt, talán  Te is részben úgy láttad a  dolgokat, ahogy írtam. Csupán azért említem meg, mert öröm is egyben ez nekem, hogy ezek szerint, nincs olyan nagy szakadék még mindig, a korosztályok között?!:)))

Anolia arra inspirált, hogy belenézzek az általa említett Kara Para Ask (Piszkos pénz tiszta szerelem) c. filmbe. Megnéztem Engin Akyürek és Tuba Büyüküstün életét,  szimpatikusak voltak. Olvastam a film tartalmát és közben "eltévedtem!" 

Beleszaladtam egy amerikai filmbe. De nemcsak belenéztem, hanem végig is néztem a filmet! :)

Annak ellenére, hogy egyetértve Anoliával, én is jobban szeretem a tv-t nézni, mint ezt a "videjjjóóós" megoldást. Persze szokás kérdése az egész.

Az amerikai  film címe  a "Feleség kerestetik" volt. Pont a hangulatnak megfelelő, könnyed, laza. Olyan, mint amikor az  ember mindenféle elvárásoktól mentesen, kritikus szemüveg nélkül akar szórakozni. Egyébként is kedvelem az ilyen típusú régebbi (múlt század eleji) filmet, amely ráadásul egy  farmon játszódik, és a kor ruházata is kedvemre való.

A film rövid történetét leírom, hátha van Kleon kívül is olyan, aki szereti háttérben, munka közben is hallgatni a filmeket, nemcsak nézni?!  (Persze, ha van affinitása az ilyen filmek iránt.)  Viszont a film végén derült ki egy megjegyzésből, hogy egy trilógiába csöppentem. A három rész: 1. Feleség kerestetik. 2. A szél ellenében. 3. A tél vége

Feleség kerestetik: Christopher Walken egy Kansasi özvegy farmert alakít, aki nehézségek árán neveli két gyermekét. Majd felad egy hirdetést, hogy találjon egy kedves asszonyt, aki segítene neki. Sarah (Glenn Close) a Maine-i vénkisasszony jelentkezik a hirdetésre. Aki megteszi  a nagy utat a farmig, de a nehezebb utat az elhagyott gyermekek és édesapjuk elgyötört szívéhez kell megtennie. Igen hamar vége lett a filmnek, de szerencsére a Port.hu-n kiderült, hogy ez egy háromrészes trilógia. 

A szél  ellenében:  A Feleség kerestetik című filmben megismert Wittig-család hányattatott történetének folytatása. Sarah kénytelen Nyugatra költözni egy vihar elől gyerekeivel, és magára hagyni Jacob-ot a farmon. Új otthonukban jobban érzik magukat, mint gondolták volna, és nem mernek arra gondolni, hogy közben hogy megy Jacob és a családi farm sorsa.

A tél vége: Sarah, férje távollétében befogad egy utazót a házukba. Csak mikor Jacob hazatér a városból, akkor derül ki, hogy az idegen nem más, mint John Witting, az apja. A gyerekek örömmel fogadják a nagypapát. Caleb és a városban asszisztensként dolgozó Anna segíti, Cassie azonban nagyon őszinte kislány. Mindent tudni akar. A múlt viszont nem olyan egyszerű. John elhagyta fiát még akkor, amikor kicsi volt. Évtizedeken át úgy tudta, apja halott. Sarah 9 éve ismerte meg férjét egy házassági hirdetés alapján. Azóta boldogan élnek a Witting farmon. Közös gyermekük Cassie. Caleb és nővére Anna Jacob előző feleségétől, Kathie-től születtek. Nagyon nehezen heverték ki anyjuk halálát. Ám Sarah nagyon sokat segített nekik, férjének is, s most aggódik a régi sebek miatt. Próbálja apa és fia kapcsolatát valahogyan egyengetni és rendezni. Jacob és John lassan közelednek egymás felé. A kemény tél próbára teszi mindannyiukat...

Nekem tetszett a film, Kíváncsi vagyok szán-e rá valaki 3 x 1 órát?! :)

Aztán esetleg ír is róla véleményt?!

Többször belenézek a befejezetlen két sorozatba, de nem sok sikerrel. Nem látom, hogy újabb részek jelennének meg, vagy az is lehet, hogy már ennyire figyelmetlen lennék?! (Te csöngess az ajtómon, Szülőházad a sorsod c.filmekról van szó.)

Egyébként én is a  Life tv-n futó sorozatokat nézem továbbra is. Hol nagyobb, hol kisebb lelkesedéssel. Való igaz, hogy az Elsöprő szerelemben Defne nagyon tetszik, Dafne és Yalin  szövege is. Lassan már én is mondogatom, mert már rám ragadt  Defnének a "Miért is?! Azért, mert..." szófordulatát. :)

A pénteki részben pedig nagyon-nagyon tetszett a táj!  Amikor az idősebb testvér Toprak (Taner Rumeli) játszott a hangszeren és énekelt, az átellenben lévő hegy hasonló magasságáról pásztázták a tájat a kamerával, csodaszép volt. Megvilágították  Defnéék tartózkodási helyét a nagy magasságot, gyönyörű volt! A teraszokra kiülve szintén pompás volt táj, tetszett nagyon!

De a "falu bolondjának" titulált lány sem volt piskóta! Amikor Yalin húga Yesim, le akart ülni szerelme Cinar mellé, akkor a bolondos lány lelökte a padról, mert Ő  akart Cinar mellé ülni. Én bizony, felnyerítettem! És ha ott lehettem volna a hegyen, bizony mondom nektek,  azon a csodálatosan szép és magas hegyvideken visszhangzott volna ez a nyerítés! :)

Node a nagymamáról már nem beszélek, arról a  "hatalmas, szívélyes vendégszeretetéről !" :)   Ahogy fogadta az érkezőket, az a "kedvesség", hááát jobb nem is említeni. Muszáj is most, nekem kérni elnézést a "vendégektől", a nagymama helyett! :)))

Kár, hogy Toprák mindig olyan volt, mint egy lőporos hordó, és soha nem mosolygott. Nekem a "nézése meg a járása" a gond. Szép szál ember létére, S betűként jár-kel mindig. Ahelyett, hogy kihúzná magát. A nézése, meg olyan, mintha egy világfájdalom veszne el benne?! Viszont nagyon tetszik  Leyla (Yesem Dalgicer), aki igazán stílusos, barátságos, empatikus sógornő benyomását keltette elejétől kezdve! 

Ja, és még azt nem értem, hogy  Yalin mi a csodának mászik be az emeleti ablakon Defnéhez??!! Először is, a szemközti házból bizonyára látják, tehát így, oda a nagy török kultúra erkölcsössége! :) De ez nem is izgatna! Viszont a szobába bemászó Yalin, még meg sem csókolja a lányt, hanem ledobja magát az ágyra, és fekszenek egymás mellett egész éjszaka ruhástól, mint két fababa??!! Na, nem azért, mert nem akarok én kukkolni, de minek reszkírozza  Yalin a veszélyt?! Vagy ez egy élvezeti forrás  a törököknél?!  Most pedig rossz, aki rosszra gondol mondják erre felénk. :)

Én csak rá akartam világítani erre, és csupán csak úgy kérdeztem?! :) Mert ennek a mászásnak értelmét nem látom, az biztos!  Node, jóvanna, abba is hagyom ennek a mászásnak a froclizását. De abban biztos vagyok, hogy Yalin nem hagyja abba, bizonyára még látjuk ezt gyereket ki-be ugrálni a sok hűhó semmiért?! :))

A Bay Yanlisban pedig  sokszor Özgééknél  a  már-már kényszeres hazugságcunami  zavar. Értem én, hogy kicsit erre épül a sztori is. De amikor a plasztikai sebész belebonyolódik kicsi lánya kérdéseibe, a két anyáról,  már nem is beszélve akik szinte már betegesen házasságba akarják gyereküket hajtani, háááát esetükben van egy két szavam a monitorhoz! Mert ugye naná, hogy az a hibás??!! :)) Persze azért itt van egy pár mosolyra ingerlő jelenet.

Miután lassan-lassan vége felé közeledik a két sorozat, kíváncsi leszek, hogy a Life tv nagyhatalmú hozémizéarmandója Hajdú Péter, hány török sorozattal rukkol majd elő, vagy csak ennyi? Csak fellángolás volt eddig?! 

Most ezek jutottak eszembe a napi sorozatokról!

Kívánok Mindenkinek további szép hetet! Vigyázzatok magatokra!

Most jó pár napig hallgatni fogok, ígérem! 

Előzmény: kleo777 (560)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 571

Kleo drága! Szia!

Köszönöm szépen a minden igényt kielégítő  tájékoztatásod!

Úgy a török kedvenceinkkel kapcsolatban, mint a nagyvilágban történtekkel kapcsolatban is! Olvasva soraidat, megnézve a linkeket, két helyen időztem sokat. "Két helyen elvesztem" Elkanyarodtam nagyon az eredeti anyagoktól, és sokat időztem a kapcsolódási pontokkal is.

Először is a Sanremo dalfesztivál kapcsán tévelyegtem sokat. Mégpedig Luigi Tenco (1938-1967) korai halálával, öngyilkosságával kapcsolatban. Tettem azért is, mert kedveltem a kortárs olasz énekeseket, és persze Dalidát is. Eszembe jutott az énekesnő hányatott élete és ismét kutakodtam, olvasgattam róluk. Közben természetesen azért meghallgattam egy pár számukat is nosztalgiázva. Örömömre szolgált, hogy az akkori nagy sztárok Bobby Solo, Gianni Morandi, Adriano Celentano jó egészségnek örvendenek.

A megrendezésre kerülő 71. Sanremo  dalfesztiválra tehát Can más hírességek, sztárvendégek társaságában fog fellépni. Sajnos, csak közönség nélkül. Talán ezért ez, nem az igazi a művészeknek. 

Aztán belefutottam az általad említett  Tudatlan tündérek mozifilmbe.

A filmben a férj ( Massimo ) és felesége (Antonia)  sok éve élnek boldog házasságban egy nagyon szép római villában. Szerelmük középiskola óta tart. Azonban  Massimo egy balesetben meghal. Antonia a férje ruhái közt talál egy cetlit és rádöbben, hogy a férjének szeretője volt. Nyomozásba kezd. Egy vezetéknév és egy lakcím áll a rendelkezésére. De végül eljutott a házhoz, de ott egy újabb meglepetés érti, ami megdöbbenti Antoniát.

A sztori és a szereplők nem rosszak. Először nehezen haladtam, majdnem feladtam a film nézését, de egyre jobban érdekelt a "másság okán" egymásra talált közösség. És amit nem gondoltam volna, szinte egyre jobban rokonszenvesek, szerethetők lettek. Nagyon tetszett a zene, ami minden jelenethez remek választás. A filmben elhangzó: 

"Milyen ostobák vagyunk. Mennyi elutasított meghívás, mennyi ki nem mondott szó, nem viszonzott pillantás. Az élet csak úgy elmegy, és észre sem vesszük! "

Szép, és igaz! Olyan érzése volt az embernek, hogy ezek az emberek boldogok, vagy annak akarnak látszani a maguk közösségében. De vágynak arra is, hogy normális világban éljenek. És talán néha jobban szerették volna azt, hogy ne csak az összeverbuválódott barátokat szeressék és ne csak azok jelenthessék a családjukat.

A főszereplő Antonia azaz, Margherita Buy olasz színésznő (aki  tényleg az amerikai  Meg Ryan olasz megfelelője.)  Egyben Ferzan Özpetek török rendező kedvenc színésznője.  Kleo kedves friss hirei  szerint ezt a húsz évvel ezelőtti filmjét fogja ezek szerint Ferzan átdolgozni, egy nyolc részes sorozattá. Ebben kap szerepet Can Yaman is.Nagyon, nagyon kíváncsi vagyok, melyik karaktert szánja a híres rendező Can Yamannak?!  ( Talán ő kapná Michele karakterét?!)

Arra pedig még jobban, hogy aki megnézi ezt a mozifilmet és kommentálja is a látottakat, mi a véleménye?!  Én talán nem mondanám egy meleg filmnek?!  Talán úgy van rendezve is, hogy az érzések sokkal mélyebben vannak kihozva, mint sem a homoszexualitás maga. 

Egyébként én azt sem tartom kis dolognak,  hogy ilyen igényességgel, nyílt érzésekkel Ferzan Özpetek mindezt 2001-ben megrendezte, ezzel nyiltan felvállalva saját másságát os?!  (Egyben a forgatókönyvíró is Ferzan volt!)

És mivel is fejezhetném be a "leghatásosabban " a hozzászólásomat?!  Mint azzal, hogy azt kiabálom, hogy, holnaptól én is

De Cecco tészta márkát fogok vásárolni, vagy valami hasonlót! :)))))))

(Can Yaman két hete forgatott reklámfilmje után szabadon. :)

Kleo drága, jöhet majd a legújabb adag  hírkavalkád! :)
Vigyázz magadra! Baráti  ölelésem Feléd!

Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 570

Kedves Fórumozók!

Megnéztem egy mozifilmet, melynek címe a   "Gyerünk fiam" (Hadi Be Oglum). 

A férfi főszereplő Kivanc Tatlitug. Aki több sorozatban játszott, találkoztam már többször a nevével, ismerem pályafutását. Több filmjébe belenéztem már. Sajnos, számomra " hosszú sorozatok szereplője ", ami nekem már nem megy feliratozva, mint tudjuk. De  a "Gyerünk fiam" c. film csak egy óra volt,  megnéztem. De főleg az inspirált, hogy a "  Szerelem ízében"  megszeretett kis göndör hajú  Bulut (Alihan Türkdemir)  is szerepelt benne, illetve játszotta a kevés szereplős darab egyik főszerepét. Csodálatosan szép, megható ez a  mozifilm (magyar felirattal.) 

Különösen tetszett azért is, mert zömében egy  halászhajón játszódik. Vagyis alig volt jelenet az "utca embereivel, zajával".  Volt viszont  tenger, kis sziget, szép tájak a hajóról, ami sokszor szemet gyönyörködtető volt. A történet egy halászfaluban játszódik. Ahol az apa aki halász  egyedül neveli autista fiát.  Efének szenteli életét. A göndör hajú kedvencünk (Bulut)  , egy autista kisfiút Efe-t alakítja. Bravúrosan. Szöveg nélkül, csak a kis kezével és a szemével "beszél, játszik." Megnéztem a Bulut, azaz Aliha Türkdemir  életrajzát és meg kell, hogy mondjam, hogy Ő is öregszik!  Már 11 éves! :D

Efe nem egy átlagos gyerek. Kommunikációs problémákkal küzd- Édesapjának, Alinak nincs könnyű dolga. De minden megtesz a fiáért. A halász Alinak egyetlen vágya van, mégpedig az, hogy megbizonyosodjon róla, hogy fia megérti őt. A legnagyobb bánata az volt Alinak, hogy a fia soha nem nézett rá, soha nem mosolygott, azonkívül, hogy egy szó nem hagyta el az száját. Egy véletlen folytán észreveszik, hogy a gyerek vonzódik a zongora hangjához, a zenéhez. Zongora tanárhoz kerül a kis "zseni", akinek tényleg zseniális érzéke van a zenéhez.Ali annyiszor szerette volna, ha a kisfia ránéz, rámosolyog, de ezt nem kapja meg, pedig annyira éhezett rá. Vágyakozott azután,  hogy megtudja, vajon Efe szereti-e őt?! 

Sokszor kimondatlanul is látszott Ali arcán a bánat, a szenvedés fia mosolyáért. És bizony elgondolkodtató, hogy mások nem is sejtik, hogy egy mosolynak milyen értéke van?!  Hogy milyen természetesnek vesszük?! De nem tudjuk, hogy kinek  mennyit is ér?!  Igazán nem kerül semmibe, de másnak milyen sokat jelent, vagy jelenthet ha kapna belőle. Mit nem adott volna érte Ali, és milyen gazdagnak érezte volna magát Efe egyetlen mosolyáért?! Amikor Efe zongorajátéka közben Ali félrevonultan hallgatta fiát. És volt egy pillanat, amikor azt vizionáltak, hogy a fia Efe tényleg ránézett és mosolygott?!  Ali a világ legboldogabb ember volt. Százszor megismételtette volna azt a pillanatot - ha tudta volna -, de százszor elmondta talán magában, mint annyiszor bánatában,  hogy  "gyerünk fiam, nézz rám, gyerünk, gyerünk  fiam!

És naná, hogy én a könnyeken keresztül drukkoltam!  Drukkoltam azért a "nézésért, azért a mosolyért! Szinte én is motyogtam, hogy "gyerünk Efe, nézz rá! "  Nézz apádra Efe, csak egyszer, hadd legyen a szíve mélyén boldog.......

(  Ugyanígy jártam illet meghatott   anno,  Kerem Bürsin  az "Ez a város követni fog téged"  mozifilmjének utolsó kockáinál. Vagy Ibrahim Celikkol "Sadece Sen", Csak Te c. mozifilmjének az utolsó jelenetében, amikor a vak lánnyal egymásra találnak.)  

Csodálatos film! Olyan alakítással mindkét főszereplő részéről, hogy elfogytak  a dicsérő szavak  Ők viszont szavak nélkül, az arcukról minden érzelmet  olvashatóan játszották igen nehéz szerepüket. És gondolatban megköszöntem azoknak a csodálatos embereknek a remek fordítást, akik a szabadidejüket arra áldozzák, hogy Mindenki örüljön, boldog legyen, hogy magyar fordításban részesül a film kapcsán.

Szerettem volna ezt filmet és amit gondoltam, leírtam megosztani itt a fórumon.  Ha valaki már látta, vagy megnézi majd, kiváncsi lennék a véleményére, köszönettel venném, ha megosztaná velem.. 
( Megpróbáltam két linket is feltenni könnyítés céljából, hátha valakit érdekel a film és ne kelljen keresgélnie?!

Ha nem sikerül, vagy elrontottam valamint, elnézést érte!)

További szép estét kívánok Mindenkinek!
http://videa.hu/…/gyerunk-fiam-hadi-be-oglum.mp4-2018-film-
https://videa.hu/videok/film-animacio/gyerunk-fiam-hadi-be-oglum.mp4-2018-film-kivanc-gkO2FAxSEa2vLdky?fbDZNFCzUfb3hnecQl4clid=IwAR37M1mtcZLWMWCpKQw5Z9rEYY55ZMv71_wupzCJ_0

nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 569

Én is több olyan szót hallottam, véltem felfedezni benne, aminél azt feltételezem, hogy más nyelvből származhat. Akkor ezek szerint jól hallottam.

Előzmény: Ilhilla (568)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.28 0 0 568

Én pl. több németül ismert szót is hallottam már! Érdekes nyelv ez a török!

Előzmény: nkrisz308 (567)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 567

Én is szép lassan megtanulok jó néhány török szót. Legalábbis kiejtés szinten. Pl. csodálatos/gyönyörű, vagy kérlek, jó étvágyat, viszlát stb.

De pl. a Végtelen szerelemben elég sokat emlegetik jó néhány író mondását/ írását.

És tetszik hogy elég sok filmben bemutatták a henna szertartás. 

Tehát ezek a sorozatok kicsit megismertetik velünk a török népet és a török hagyományokat.

Előzmény: Ilhilla (562)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 566

Kedves Ilhilla!

Itt mindenki már szép lassan nagymama korba kerül.... vagy már az is. De azért mi is el-el "csábulunk" egy-egy helyes színész iránt, és elkezdünk iránta rajongani, mert a szívünk és a lelkünk  fiatal maradt. És igen, megértem, ha elismeritek, hogy anno megért volna egy-két ajtócsapkodást...

De arra jöttem rá, hogy sokszor nem is a személy iránt rajongunk, hanem azért akit megszemélyesít, illetve maga a történet ejt rabul minket, és ezáltal eszünkbe jut a fiatalságunk is. Persze nagyon kell hozzá egy helyes szimpatikus színész, akinek az arcjátéka annyira jó és kifejező, hogy minden érzelmet el tud játszani. Szerintem Can Yaman ilyen. Most a Mr. Wrongban is ezt látom. Nekem tetszik ebben a sorozatban, és szép lassan eljutunk már olyan részekhez ahol visszafogásra kerül az izmok mutogatása és inkább a színészi játéka, és az arcjátéka, az arcával történő érzelmek kifejezése kerül előtérbe. 

Jó lenne ha mégis meg tudnád nézni ezt a sorozatot, és akkor kíváncsi lennék hogy Te látod, tetszik-e neked (így felöltözve). Bár itt a hajviselete más, mint a Szerelem ízében, de azért nem rossz szerintem ez sem. Igaz azt írtad romás a frizurája, de nem lehet hogy inkább a romák kezdik a divatos frizurákat viselni?

Mint ahogy lentebb írtam, a sorozatbarát hozzáféréssel kezdek dúskálni a filmekben. Így ha valami jót megnézek majd írok róla.

Csak olvasó_vagyok  is ajánlott lentebb egy török történelmi sorozatot. Annak az első évadja fent van a sorozatbaráton. Elkezdem majd nézni és írok róla nektek!

Kedves lhilla! Írogass nekünk nyugodtan, és ha a véleményed, de mégis ellentétes a miénkkel, az sem baj, azt is írd meg nyugodtan!

És persze nagyon kíváncsi lennék a pasik véleményére a török színésznőkkel kapcsolatosan, hiszen rengeteg szép színésznőjük van!

További szép estét!

Kriszti

Előzmény: Ilhilla (561)
nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 565

Drága Kleo!

Megnézegettem amiket feltettél.

Köszi szépen.

Nem hiába vagyunk oda érte, ez a kép is azt bizonyítja, mennyire helyes...

Persze nekem is a fiam lehetne, de ha jó képű akkor azt azért el kell ismeri.

Viszont pont azt néztem, hogy ahogy mosolyog nála is a szeme sarkában sok ránc jelenik meg, éppen úgy ahogy a férjemnél.... 

nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 564

Drága Kleo és Barrix!

Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást, és természetesen a lehetőséget, hogy rengeteg filmet megnézhessek. Sikerült behívnom filmeket, így most átadom magamat az élvezetnek és élvezkedem....dúskálok a filmekben.

Néztem, hogy támogathatom az oldalt. Szerintem a hétvégén küldök támogatást, hiszen a sok fordítás rengeteg munkát igényel.

Itt meg tudtam nézni a Sen Cal Kapimi Te csengess az ajtómon sorozat 20. részét normális fordítással. Nagyon vágytam rá, így most nálam teljes a boldogság! Megnéztem a 27-ik részig. A 28. részbe is belenéztem és azt gondolom kezdik elnyújtani a sorozatot.

Nem tudom hogy hány részesnek tervezik... Remélem nem bonyolítják túl...

Igyekszem minél előbb nagyra nőni és meghálálni a kedvességeteket!

Kleo!

Nagyon várom a privát próba üzidet! De persze még Szasza sem jelentkezett!

Szép estét!

Kriszti

Előzmény: kleo777 (559)
barrix1 Creative Commons License 2021.01.27 0 0 563

Kedves Kleo, nagyon jól és részletesen leírtad a sorozatbarátos tudnivalókat, reméljük, Kriszti, nem adod fel, és találsz valami néznivalót. Én még most is ajánlom a Dogdugun ev Kaverindir, Szülőházad a sorsod sorozatot, Demet Özdemirrel és Ibrahim Ceklikkollal. 

Közben befejeztem az Ez a város követni fog téged-et, bár az utolsó előtti részekben már nagyon túlzónak találtam, hogy a főszereplők egy részen belül kb.3-4-szer sértődtek meg és vesztek össze, majd békültek ki egymással, így aktuális volt, hogy befejezzék. Kerem Bursin jó volt benne, de a lányt játszó színésznő is tetszett+ Ali apja. 

Aztán, hogy folytassam az Ibrahim Celikkolos sorozatokat, belekezdtem a Merhamet címűbe, amit 2013-14-ben forgattak, negyven valahány részes, a 11.-nél tartok, nagyon tetszik. Egy nagyon szegény és nagyon okos, de nyomorúságos családból való lány, és egy gazdag fiú története, sok idősíkban. Nagyon jó eddig a történet, keverednek a szálak. 

A Bridgertonon kívül még ajánlanám az Emily Párizsban című sorozatot, ez csak 10 rövid rész, kedves, vicces, feliratos. Egy amerikai marketinges lány kalandjai a párizsi leányvállalatnál. Illetve még jó kosztümös: Sanditon, ez egy évad, de talán folytatni fogják. 

Az én igazi kedvencem viszont a This is us, Rólunk szól. Az 5. évadban tarunk, még egy évad lesz belőle. Ez egy olyan sorozat, amin többször sírtam, és az 5 évad alatt talán 2-3 rész volt, amire azt mondtam, hogy nem annyira tetszett. Csak annyit írok, hogy családtörténet több idősíkban, a 80-as évektől napjainkig, sőt a jövőben is. Az első részt imádtam: 4 embernek egy nap van a születésnapja, 4 helyszínen, és a végén valahogy összefutnak a szálak. Az első 1-2 évad szinkronos azt hiszem, utána meg beszippant, és nézed feliratosan simán. 

Előzmény: kleo777 (559)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.27 0 0 562

Kedves nKrisz!

Köszönöm amit írtál, továbbá az Eper illata c. sorozatba ígérem, bele fogok nézni. Nem baj, ha feliratos, mert a török nyelvet kezdem megszokni!

Érdekes pl., hogy ők az "apa" szóra azt mondják "baba", gondolom, ez egy becéző forma, mint nálunk az "apuska".

A Csodadoktor sorozatba most kissé belefáradtam, a 21-22. rész nagyon "tömény" volt, megtapasztalhattam, milyen "fura nép" is a török, ha sokan összeverődnek és mindenki egyszerre beszél  kiabál, magából kikelve. Az orvosi dolgokban pedig sok hibát fedeztem fel, ezért félretettem a nézését. 

Ha lesz véleményem az Eper illata sorozatról, jelezni fogom.

Előzmény: nkrisz308 (556)
Ilhilla Creative Commons License 2021.01.27 0 0 561

Kedves Szasza!

Természetesen a "plátói szerelem" kifejezéssel nem akartalak megbántani (A szerelem íze sorozatban nekem is annyira megtetszett, régen voltam ennyire lelkes színész iránt. Én sem vagyok "mai lányka", de anno egy ilyen ffi. "megért volna pár ajtócsapkodást", még "plátói szinten" is. Ugye érted, mire gondoltam?)

Utána viszont kiábrándultam, nem tetszett, ahogy kigyúrta magát és a színészi játéka sem fogott meg, ezért a következő sorozatot már félbe is hagytam. Emiatt nem is jöttem a fórumra és olvasni is ritkán jöttem.

Előzmény: Szasza0503 (557)
kleo777 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 560

Kedves Fórumozók!

FIGYELEM! Az alábbi bejegyzés CAN YAMANRÓL szól, csak az olvassa, akit érdekel!

Miért is róla? (kérdem Defnével.) Mert kedvencem az EK óta, noha azt a szintet elérni sem előtte, sem utána nem tudta,(szigorúan csak szerintem) de mindenképpen nagyon karizmatikus személyiségnek tartom, folyamatosan fedezhetőek fel új oldalai, nemzetközi porondra lépett, mindig történik vele, körülötte valami extra - , és mindez engem kikapcsol és szórakoztat, s ha valami érdekeset találok, már semmiség, hogy ide is feltegyem, mert az is szórakoztat.

Tudom, van, aki szintén érdeklődéssel nézegeti ezeket a híreket, van, aki nem.

Ez a török sorozatoknak becézett fórum egy nagy közös játszótér és az lenne az ideális, ha minél sokszínűbb lehetne! Mitől is lehet színesebb (kérdem megint Defnével) Ha ki - ki behozza ide kedvenc játékszereit! (Erre már vannak jó példák!) Legyen az film, sorozat, kedves szereplő, érdekes információ, kép, link, ajánlás -, valójában úgy lenne élőbb, pörgőbb, sokszínűbb a fórum. És akkor nem billenne egy oldalra a mérleg! Mert, akik itt aktivitást mutatnak, azok többnyire ugyanazokon a C Y  sorozatokon "szocializálódtak" a török sorozatokra. És az aréna annál izgalmasabb, minél több egyedi vonásokkal rendelkeznek a játékosok. Itt minden kedvenc jól elfér!!! 

Na, de rá is térek a török sorozatok igencsak megosztó, de manapság világszerte vitathatatlanul népszerű sztárjára,

Can Yamanra, aki az én kedvencem.

A Saf Magazin legújabban egy egész számot szentelt neki:

https://en.calameo.com/read/006572566e3e48e59c4f3

Can Yaman már Olaszország felé tart, elkezdődik ugyanis a Sandokanra való felkészülés időszaka, rövidesen lovagló és vívó leckék várják a színészt…..

Másrészt a De Cecco tésztamárka alig két hete forgatott reklámfilmjei után (ez itt az első):

https://movieplayer.it/news/can-yaman-spot-pasta-de-cecco-diretto-ferzan-ozpetek-video_92884/

úgy hírlik, továbbra is tart az együttműködés Ferzan Özpetekkel. Sőt!  Már tudni vélik: Can Yaman részt vesz a híres rendező Tudatlan tündérek -Le Fate Ignoranti c. 8 epizódos Tv sorozatában, mely a rendező 20 évvel ezelőtti, azonos című nagysikerű, sok díjjal kitüntetett mozifilmjének nyomán, de sok-sok változtatással készül. A sorozatot áprilisban kezdik forgatni.

A Tudatlan tündérek mozifilm magyarul:

https://www.youtube.com/watch?v=duII_4hlgwU

Kiindulópont: Antonia és Massimo a középiskola óta szeretik egymást, és több mint egy évtizede élnek boldog házasságban egy elegáns, római kertvárosi villában. Massimo azonban meghal egy autóbalesetben, Antonia pedig mély gyászba zuhan és képtelen rendes kerékvágásba zökkenteni életét. Aztán megpróbál kiegyezni a veszteséggel, kezdi átvizsgálni a férfi holmijait, és közös életük emlékei után kutatva rádöbben, hogy férjének szeretője volt. A felfedezés felrázza bénultságából, és nyomozni kezd az ismeretlen után. Csak egy vezetéknevet és egy lakcímet tud, de ez is elég ahhoz, hogy eljusson a házhoz, ahol újabb meglepetés éri...

Pár napos hír az is, hogy C Y meghívást kapott Amadeustól, a Sanremo dalfesztivál főszervezőjétől, a 2021. március 2-6 között megrendezésre kerülő 71. dalfesztiválra, melynek helyszíne hagyományosan az Ariston színház lesz.  Can más hírességek, sztárvendégek társaságában fellép a színpadon Amadeus vendégeként. A nagy múltú eseményt idén nagy valószínűséggel csak közönség nélkül, online közvetítéssel oldhatják meg, de a program megtartásáról nem mondtak le.

Sanremoval kapcsolatban Can Yaman megosztott egy utalást a fiatalon elhunyt olasz énekes Luigi Tenco (1938-1967): Mi sono innamorato di te – Szerelmes lettem beléd…. c. dalára. Tenco, a fesztivál idején történt, feltételezett öngyilkossága után a szerelem és a kétségbeesés ikonja lett. Halálának valódi okai még mindig nem egyértelműek. Most a rajongók egy része úgy véli, a dal Diletta Leottának (is) szólhat….

Itt nézhetitek a klipet, hallgathatjátok meg Luigi Tenco szépséges dalát (aki a nálunk is ismert Adriano Celentano, Bobby Solo, Gianni Morandi stb. kortársa volt). Most meghallgattam még ezen felül pár dalát, igazi szép, érzelmes lírai olasz dalok, de nekem is a CY által közzétett dal tetszett legjobban:

https://www.youtube.com/watch?v=D9-QnEVcYR4

És egy összeállítás Luigi Tencoról, akinek Dalida volt a szerelme:

https://www.youtube.com/watch?v=OthQgtchWIs

Szép napokat Mindenkinek!

kleo777 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 559

Szia Kriszti!

Azt nem tűrhetjük, hogy végre kezedben van a Sorozatbarát kulcsa és nem tárul fel az aranybánya ajtaja! Én is sokat szenvedtem vele az elején, bizonyos filmektől el is álltam, mert annyi förtelmes reklám zúdult rám.

Az a jó viszont, hogy az epizódokat gyakran nemcsak egy, de több megosztóra is feltöltik, és nem mindegy, melyiken nyitod meg, mert különböző mennyiségű és tartalmú reklámok dőlhetnek egy-egy megosztó használata során. (Eleve az a legjobb, ha telepíted a Pure motiont.)

Az a tapasztalatom, a legjobb megosztók természetesen a Youtube, a Videa, az Ok.ru, de nekem jó még a Vidstore.me, Vidoza.net is. A többitől ma is óvakodom.  Sokszor látod a megosztó mellett a Tipp! felhívást, ha van ilyen, akkor azt használd! Az biztonságos és jóval kevesebb a reklám. (Eleve, ha a Youtubon, Videán fenn van az epizód, nem is kell használni a Sorozatbarátot, mert közvetlenül elérheted a Google-ból, és akkor tulajdonképpen ezt a hatalmas gyűjteményt csak tájékozódásra, sorozatválasztásra használod, de arra is kiváló.) 

De most olyan sorozatot nézzünk, ami csak a Sorozatbaráton keresztül érhető el, egy olyat, ahol másik nagy kedvencünk, Ibrahim Celikkol szerepel, Ő és a történet is nagyon ütős!

Fekete fehér szerelem – Siyah Beyaz Ask - 32 részes

Mivel idegen az oldal, bocsi, de kezdjük a legelején. Belépsz a jelszavaddal a sorozatbarat.club oldalra. Rákattintasz a Sorozatok fülre, (9699 sorozatot mutat) ezzel kinyílik a lehetőségek tárháza, lehetőséged van témák vagy gyártó nemzetek szerint keresni benne, de konkrét címre is. Én szeretem időnként átpásztázni, milyen újabb sorozatokkal gyarapodtak a törökök (vagy mások). A nemzetek közül tehát most kiválasztod a törököt, és betöltődnek alfabetikus sorrendben a sorozataik. Látod, négy oldalon keresztül kb. 200 közül választhatsz!  A Fekete fehér szerelem címére kattintva megmutatja, sorban az epizódokat, nyilván az elsővel kezdesz. Ha kiválasztottad, három megosztót ajánl fel az epizód megnézésére és a Vidstore.me mellett ott van a Tipp! tehát, ezt a videót érdemes elindítani. A video megtekintése gombra kattintva betöltődik egy reklámoldal (valószínűleg ettől nem tudsz továbblépni) a bal felső sarkában azt látod: adf.ly, a jobb felső sarokban pedig számol visszafelé, majd megjelenik a SKIP AD felirat, ha megjelent, rákattintasz, és betöltődik a Filmóriás, minden epizódot ezen keresztül nézel. A megosztón ekkor már megjelenik a videó is, de van, amikor még további reklámoldalak ugranak fel, amiket be kell csukogatnod, mindaddig, míg végre tisztán csak az epizód videóját látod és akkor indul is. Gyakran akkor is betöltődik reklám, amikor már az epizód videójára kattintasz, de  mindig zárd be a felugró reklámokat, hogy be is záruljanak, ebben segít a Pure motion és persze eleve kevesebbet enged át, csak azokat, amiből a Sorozatbarát fenntartja magát. 

A Sorozatbaráton ezt tanácsolják:

A Sorozatbarát oldal szépen fut Chrome böngészővel és Pure motion kiegészítővel!

Kérjük ne használj reklámblokkolókat az oldalon, mert azokat a reklámokat is letiltod, melyekből az oldal fenntartja magát és te is ingyenesen nézhetsz/válogathatsz több ezer sorozatból. Köszönjük !

Chrome böngésző :

https://www.google.com/intl/hu_hu/chrome/

Pure motion kiegészítő :

https://chrome.google.com/.../jmkaieepcjnofkicafdelmdpigj...

Bízom benne, hogy most már elindul és jól szórakozol a Fekete fehér szerelem / vagy más számodra vonzó sorozaton!

Puszi!

Ne add fel! Szólj, ha valahol elakadsz!

nkrisz308 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 558

Kedves iIhilla!

Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha még nem láttad nézd meg az Eper illata sorozatot! Ebben Demet Özdemir játszik, és nem szerepel benne Can Yaman!

Ha hasonló történetek tetszenek Neked is , mint nekem, akkor ezt biztosan szeretni fogod. Sajnos feliratos.

Ha megnézted kíváncsi lennék a véleményedre.

Ugyanígy Elhaym1-nek is javaslom hogy nézze meg,  és természetesen az ő véleményére is kíváncsi lennék.

Ha megnéztétek, kérlek írjátok meg a véleményeteket!

Előre is köszi!

Előzmény: Ilhilla (554)
Szasza0503 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 557

Szia Ilhilla Kedves!

Én is válaszolnék leveledre. 

Sőt, nekem átjött az egy-két irónikus megjegyzés is, mint a "  Tudom, hogy ez a fórum elsősorban Can Yaman "fanok" fóruma (szinte mindenki róla áradozik)...."

Ez való igaz, hogy áradoztunk a színészről, hiszen a világ is felkapta Őt. De ez az a fórum volt, ahol szinte barátilag beszéltük meg és fogadjuk el egymás véleményét,  még akkor is, ha nem egyezik. Való igaz, hogy vénségemre én is áradoztam Can Yamanról, de te már az elején a fórumra írt mondatoddal jelezted felém, hogy  Ez már nem is "rajongás", hanem "plátói szerelem! " (Ezt többször fel is hoztam, hogy igen, ez anno nem esett jól!)

De amint látod, pont a plátói szerelem kapcsán jogot formáltan arra a későbbiekben, hogy Can Yamant bíráljam is.

Sőt, azt is szép lassan megbeszéltük itt a barátaimmal, hogy kezdünk megcsömörleni a török sorozatoktól.

Node, szóra sem érdemes az egész!  Hiszen lényeg, hogy világbéke van!

Egyébként sem koptatom  tovább a klaviatúrámat, mert Anolia kedves ( akivel talán hasonló korosztályt képviselünk)  Ő megírta   már előttem azt, amit hajszálpontosan az én klaviatúrám is lekopogott volna! 

Azaz, személy szerint soha nem voltam egy rajongó típus. És én is a korom miatt sem fogok a fiaimnál (lassan már az unokáknál is) fiatalabb srácok iránt rajongani! Egyetértek Anoliával abban is, aki azt mondta neked, hogy ezt meghagyjuk a fiatal lányoknak!

A többiről már tényleg nem írok véleményt, hiszen felesleges, megírták helyettem.

Ami még feltűnt (lehet, hogy csak nekem????!!!). de olybá tűnt minden, mintha egy személy írta volna a két nicknéven a Can Yaman féle véleményt??!! Ha nem így van, én is azt mondom, hogy mea culpa, hiszen mindenki tévedhet, szerintem.

További szép napot!

(Megjegyzem, hogy nem minuszoltalak, nem az én műfajom!)

Előzmény: Ilhilla (548)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!