Keresés

Részletes keresés

Sylvester Standalone Creative Commons License 2020.10.06 0 1 16352

:) adjatok néhány napot, most nem akarok a neten lógni. 34 fok volt ma, egészen nevetséges, augusztusban és szeptemberben két nyaralás alatt összesen 4 hetet töltöttem Krétán, egyszer sem volt 30+ fok. Most amúgy is más helyeken vagyok mint szoktam, talán érdekes lesz ezekrõl is beszámolni.

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.10.06 0 0 16351

De :-)

Elõzmény: Sylvester Standalone (16349)
hair001 Creative Commons License 2020.10.06 0 0 16350

ne fogd vissza magad :)

Elõzmény: Sylvester Standalone (16349)
Sylvester Standalone Creative Commons License 2020.10.05 0 0 16349

Akkor ne is mutassam, hol vagyok most? Pedig elegge on topic :)

Elõzmény: Bertrand de Beaufourt (16345)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.10.01 0 0 16348

Ez jó, kb 80% ugyanazokat a helyeket frekventáljuk Xerokambos környékén ;-) 

Elõzmény: Sandorson (16347)
Sandorson Creative Commons License 2020.10.01 0 2 16347

Sziasztok,

 

Kelet-Kréta nyugis volt augusztusban is, ugyanúgy mint a járvány elõtti években. :)

 

Akit érdekel, a képek: https://www.flickr.com/photos/sandorson/albums/72157716082488831

06peti16 Creative Commons License 2020.09.28 0 3 16346

Sziasztok,

 

tegnap érkeztünk meg Krétáról, 10 napot töltöttünk ott. Minden nagyszerû volt, arra számítottam, hogy minden kongani fog az ürességtõl, de rengeteg volt a turista, úgyhogy el se tudom képzelni mi lehet fõszezonban ... egyik vendéglátós sem panaszkodokott a szezonra, szinte minden nyitva is volt. 

 

18-án pénteken érkeztünk, mivel elõzõ nap foglaltam szállást a véletlenszerû tesztelés után amibe persze pont beleestünk átvettem az Europeo carstól a kocsit és mentünk is Chaniaba. Egyébként vicc az egész tesztelés, meg szerintem a covid is de ebben ne menjünk bele.

Viszont az Europeoval nagyon meg voltam elégedve, igaz még irodájuk sincs a Chania reptéren, de minden flottul ment, egy kis mûanyag asztalon a reptér melletti parkolóban elintéztük a papírokat és indulhattunk is a vadiúj i20-al utunkra. 10 napra 162 euró volt az autó, zárolás nincs, lehet készpénzel is fizetni, még egy üveg bort is adtak az autó mellé és félreérthetõ mosollyal azt mondta a kedves hölgy, hogy vezetés közben persze ne igyunk. :)

 

Mivel az elsõ 2-3 napra hurrikánt jósoltak jobbnak láttam a városba kezdeni a kirándulást, bár utólag bánom is hogy nem inkább valami félreesõ faluban szálltunk meg, bár semmi baj nem volt a hotelunkkal, sõt, aki Chaniaba készül bátran tudom ajánlani az Alexis hotelt, kicsi, tiszta, családias a parton szinte, van egy Theodosi nevƒû taverna is alatta, 10 nap alatt sehol sem ettem olyan finomakat mint ott, de engem valahogy Krétában a nagyvárosok nem fogtak meg. Persze szépek az óvárosok meg minden, de ennyi.

Ebbe a 3 éjszakába amit itt töltöttünk belefért Chania, Agia Apostoli, átgurultunk Rethimnoba, visszafelé Georgiupoli, valamint az Aktrotiri-félsziget az Agia Triada Tzagaroli monostorral és Stavros. A monostorhoz hozzátenném, hogy nagyon hangulatos. Miután megnéztük úgy döntöttem, hogy elindulok azon az úton ami a hegyek felé visz és megyünk amíg lehet. Egypár kanyar után egy kerítesbe ütköztünk, ahová ki volt írva, hogy nyugodtan be lehet menni aki sétálni akar, csak viselkedjen szent helynek megfelelõ módon. Mondom oké, akkor bemegyünk, mi történhet? Ha jól sikerült kisgoogleznom a Moni Kirias ton Aggelon Agiou Ioannou Erimitou Gouvernetou nevû szent helyre tévedtünk, ahol volt egy monostor és egy jól kiépített gyalogösvény le a partig. Ami ugye legalább egy óra volt egy apró öbölbe, ahol a szent hely lévén tiltott a strandolás. Útközben van egy barlang és mily meglepõ Görögországban, egy templom is. Nem hangzik túl izgalmasnak, de az a csend és nyugodság ami ott volt a kedvenc helyemmé tette az Akrotirin.

Ami a hurrikánt illeti, helyenként erõs volt a szél, szombaton esett is kicsit, de bõven leizzadtam a városnézések és az említett túra alatt.

 

Vasárnap este rájöttünk, hogy még nincs másnapra szállásunk. Mivel az idõjósok délre mondták a legjobb idõt ezért Plakiasra esett a választás két éjszakára.  A város vagy falu nem is tudom minek nevezzem nekem személy szerint tetszett, volt egy kis élet de pont annyi amennyi még jól esett.

Útközben odafelé tettünk egy kissebb gyalogtúrát a D4-es ösvényen Hora Sfakiontól a Glyka Nera beachig és onnan Loutroba. A túrát nem pontosan a falubol kezdtük, hanem Anopolis felé vezetõ útról. Bátran ott lehet hagyni a kocsit az út mellett nem lesz gond, mindenki úgy csinálta. A túráról annyit, hogy sokkal szebb volt minden mint arra elõre számítottam, nagyjából 70 perc a túra, lehet kicsit több de megéri, gyakorlott túrázóknak nem lehet gond, átlagos kondícióval rendelkezõknek sem. Közben egyet lehet hûsölni valamelyik öbölben és meginni egy pohár bort a Glyka Nera beachen. Aki elfárad Loutroból jöhet vissza a Glyka Neraig és Sfakionig is csónakkal.

A hátra lévõ két napban meglátogattuk Prevelit és a Schinaria beachet. Szép idõtöltések voltak, bár Prevelire ajánljuk minél korábban menni, fél 1re mire visszamásztunk a parkolóba már teljesen betelt, pedig miénk volt ha jól számoltam maximum a negyedik amikor érkeztünk.

 

Az utolsó 4 éjszakára Falasarnaba foglaltunk szállást. Itt akartuk kezdeni a kirándulást, csak ugye az idõjárás ezt másképp gondolta, de szerencsére a végére eljutottunk. Maga a Falasarna beach nagyon szép, hosszú, homokos, lassan mélyülõ, nekünk tetszett, van pár taverna is a környéken és pár szállás, pont elég. Innen indultunk minden nap útra valamerre. Persze meglátogattuk Elafonissit és Balost, mindkettõhöz megjegyzem hogy csodálatosan szép helyek, de ide is jó korán érdemes menni... dél körül megérkezik Balosra az elsõ turista hajó, onnantól ember ember hátán. Elafonissin szerintem egész nap az a helyzet. Mi még tudtuk élvezni, de nem tudom elképzelni mi lehet itt fõszezonban, covid mánia nélkül...

Utolsó napra nagyon szeles idõt mondott Falasarnába ezért úgy döntöttünk, hogy bepótoljuk Samariat, amit eredetileg Chaniabol terveztünk, csak az esõ miatt elmaradt. A program úgy nézett ki, hogy leautóztunk reggel Palaichorába, vettünk kompra jegyet Agia Roumeliig, kettõnkre a retúr 54 euró volt, út másfél óra oda másfél vissza. Mehettünk volna Sougiából is csak gondoltuk jobb buli lesz hajón ülni mint autóban. Úgy is volt, reggel csodálatos utunk volt. Ettünk egy reggelit Agia Roumeliben és felsétáltunk a szurdok kb feléig Samaria faluba és vissza, 5 óra volt és 28000 lépés de úgy éreztük megérte. Viszont a visszautunk a komppal nem volt épp leányálom, hiaba volt nagy a hajó, eléggé dobálták a hullámok és ez másfél óráig alföldi gyerekeknek nem túl kellemes :) ... és mivel késett, tök sötétben szálltunk le és indulhattunk vissza a szállásra ... egy valamit amit biztosan nem ajánlok  Krétán az a hegyi utakon való vezetés éjszaka ... jó persze megment, de a szemeim majd kipottyantak mire visszaértünk...

 

nagyjából ennyi fért bele a 10 napba, elõtte még nem jártunk Krétán, de szerintünk visszatérünk. Hiányozni fognak a tavernák és a raki...ugye one raki a day, keeps the doctor away :)

 

Valószínû,nagy mázlink volt, hogy még épp eljutottunk, októbertõl lehet megint lezárják ezek az idi***k a szlovák határokat is, úgyhogy innentõl csak reméljük a legjobbakat. Remélem segítettem ezzel a beszámoloval valakinek valamit ... :)

 

 

Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.09.19 0 0 16345

Ó, te szemét! :-)

Elõzmény: Sylvester Standalone (16343)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.09.19 0 0 16344

Te szemét! :-)

Elõzmény: 06peti16 (16342)
Sylvester Standalone Creative Commons License 2020.09.18 0 1 16343

 

Mellékelek róla képet. Kicsit engem az angol golden ale-ekre emlékeztet inkább, nem láger sörre. A másnapról nem tudok beszámolni, nem vittem túlzásba a fogyasztást :)

 

Közben haza is jöttünk, még októberre van egy jegyem, de abból már nem lesz semmi szerintem. Most Goudouras-ban szálltunk meg, ami inkább él mezõgazdaságból mint turizmusból, ennek megfelelõen néz ki a falu, sok melegház, még több kecske és birka. A környék viszont mesés, 2-300 méterenként apró partszakaszok, egészen Makry Gialosig, gyönyörû hegyek hegyi falvakkal, szurdokok és egy sziklafalba épített monostor.

Mivel többször is olyan viharos szél volt, hogy a parton nem lehetett megmaradni, inkább kirándultunk a sziget belsejébe. Néhány kép a környékrõl:

 

Elõzmény: Never Man (16338)
06peti16 Creative Commons License 2020.09.17 0 0 16342

Sziasztok, készül valaki holnap Krétára? :)

totopad Creative Commons License 2020.09.15 0 1 16341

Nem esküszög meg rá 100%-ra, de szerintem ilyet ittam tegnap elõtt Chania-ban, (legalábbis helyi sörként kínálták) nekem nem nagyon jött be, volt valami fura mellékíze, maradok inkább a Mythosnál.

de mentségemre legyen mondva, hogy én leginkább a Cseh sörökön szocializálódtam, de némi Belga, Britt és Német is mindig van otthon

Elõzmény: ZsB (16340)
ZsB Creative Commons License 2020.09.15 0 0 16340

na, így Hárma

Elõzmény: ZsB (16339)
ZsB Creative Commons License 2020.09.15 0 0 16339

és errõl a Hármáról tudtok valamit?
cretanbeer.gr

Elõzmény: Never Man (16338)
Never Man Creative Commons License 2020.09.11 0 0 16338

Szívesen olvasok a Candia részletesebb teszteredményeirõl is (szin, íz, utóíz, alkohol, víziók,  másnap ... )

Elõzmény: Sylvester Standalone (16337)
Sylvester Standalone Creative Commons License 2020.09.10 0 0 16337

Van ám krétai sör is, úgy hívják, hogy Candia. Szerintem finomabb a felsoroltaknál. Ma este bontok is egyet (igen, megint Krétán vagyok, az elmúlt két napban baromi nagy szél volt, de azért így is jó).

Elõzmény: Never Man (16336)
Never Man Creative Commons License 2020.09.09 0 3 16336

A nagy krétai görög sörteszt - 2020, augusztus

 

Háromféle sört vettem alaposan behûtve, olyanokat amiket gyakran láttam kukák környékén. Az elsõ egy FIX nevû sör volt amit én akkor eléggé proletár sörnek gondoltam egyszerû cimkéje miatt. A második egy bíztatóbb ALFA nevû, a harmadik pedig az ismerõs de évtizedek ködébe veszõ AMSTEL volt – mindhárom görög betûkkel írva mint a helyi sörfõzés remekei. Nagyon jó benyomást tett rám, hogy mindhárom 5%-os volt félrebeszélés nélkül mint amilyen néha a 4 vagy 4.5% viccelõdés.


- A FIX-et kóstoltam elsõnek és egészen meglepõdtem, nem valami savanykás jutalom a nap végén hanem egészen komolyan finom komlókeserû, mellékízek nélkül. Utólag tudtam meg már Magyarországon, hogy ez egy patinás régi sör még Deák Ferenc korából (1864), és echte igazi görög.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fix_(beer)
- Másodikként az ALFA következett, ami meglepõen aromás ízû volt és habzott – számomra mindkettõt túlzásba vitte. Egyébbként ez is eredeti görög sör, kifejezetten nem rossz, csak nekem nem jött be.
- A harmadik AMSTEL az ugye holland, de a wiki szerint 1980-ban megszûnt, gondolom eladták a márkanevet és úgy gyártják Görögországban, vagykitudja. Körülbelül az elõzõ kettõ közé tenném a szubjektív skálámon, ami nem azt jelenti hogy az ALFA az rossz lenne, de jelenti hogy az AMSTEL amolyan nemzetközi egyensör mint pl a Carlsberg – ha nem akarunk meglepetést akkor ilyesmit kell venni. A FIX-et viszont mindenkinek ajánlom aki még bátortalanul kihagyta az élmények közül – egyenesen 2 dobozzal estére.

 

Ezek mind tipikusan 1.10-1.20 körüli áron vannak. Most a Mithost direkt hagytam ki a sorból, mert egyrészt azt amúgy is kipróbálja mindenki, másrészt az ismeretlent kerestem, ez meg egy agyonreklámozott sör.
Görög sörökrõl itt többet: https://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Greece


Muszáj leírnom, hogy összeesküvés lehet a boltok és az utcai árusok között, mert az egyik boltban nyolcféle ásványvíz volt egy hatalmas üveghûtõben és tizenkétféle gyümölcslé, valamint egyéb tejtermékek, és árultak ugyan hatféle dobozos sört, de egyetlen darabot nem voltak képesek a hûtõbe tenni – ezt a boltot direkt lefényképeztem a feketelistámhoz, mert nem tudok rá más magyarázatot hogy a mellettük mûködõ utcai árushoz akarnak irányítani másfélszeres áron.

 

 

Minõségkutatás során használható a páros összehasonlítás módszere, azaz két sört inni és egy úgynevezett preferencia mátrixba bejegyezni az X sör sorába és az Y sör oszlopába, hogy az X-sör jobb-e mint az Y (1) vagy rosszabb (-1) vagy egyforma (0), ami egyáltalán nem azt jelenti hogy fordított sorrendben kóstolva is úgy van, tehát XY = -YX nem áll fenn, sõt nem áll a tranzitivitás sem, hogy ha X>Y és Y>Z, akkor X>Z, tehát a preferenciamátrixunk tele ellentmondással, aminek kimutatására léteznek matematikai módszerek amikre régebben még emlékeztem amikor   nem söröket teszteltem.  Az biztos hogy ha a fõátlóban nem csupa nulla van akkor valamit elrontottunk, mert semmi nem lehet jobb önmagánál. Készítettem egy szociofotót is egy a tesztben részvevõ helyi lakosról, remélem a GDPR-nek megfelelõ nézetbõl.

 

 

A teszt egyébbként kedvezõ eredménnyel zárult, egy teljesen új útvonalat fedeztem fel hazamenet. Éjfél után lopóztam be a kapun hogy a gyerekeket fel ne ébresszem, erre harsány „jaszu babu” kiáltással szaladtak elém.

Elõzmény: Never Man (16328)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.09.03 0 1 16335

Jövõre simán Xerokambosba költözök egy hónapra. Home office mindegy, hogy honnan van.

Elõzmény: petneházyrét (16334)
petneházyrét Creative Commons License 2020.09.03 0 0 16334

Hazárdõröknek az Ibusz ajánlata is jó, szept. 6-n 100 euróért elvisznek (+ 1 db  23 kg-s csomagot) Hániába azzal a géppel, amivel az ottani utolsó csoportot hazahozzák. Hogy haza hogy jutnak, az más kérdés. :)  Én szívem szerint mennék, legfeljebb ott ragadunk.  Nagyon jó kis bérelt lakásokat találtam 400-500 euróért. :) 

Elõzmény: 06peti16 (16333)
06peti16 Creative Commons License 2020.09.03 0 0 16333

Én a járattorléstol annyira nem tartok, minden más úgy érzem keresztbe húzhatja a kirándulásunk. Szept 18-27 mennénk Bécsbol Chaniaba. Bár ha már ott vagyunk, akkor valahogy már csak hazajutunk, legrosszabb esetben a kompok csak járnak :D

 

Egyelore abban bízok, hogy zold ország marad legalább indulásig. Szlovákiának.

Elõzmény: totopad (16332)
totopad Creative Commons License 2020.09.02 0 0 16332

Nekünk elvileg még lehet -lengyel honban, bár a fene tudja meddig-, viszont jobban fsunk attól, hogy a légtársok az ottlétünk alatt megszünnek létezni visszafelé...

 

Ha tutibiztibegyszó lenne, hogy vissza is jön a gép, akkor zokszó nélkül bevállalnám, de igy most baromira vacilálok.

Elõzmény: petneházyrét (16331)
petneházyrét Creative Commons License 2020.09.02 0 0 16331

Néztem, hogy Bécsbõl elmehetnénk,onnan van Ryanair járat Hániába, Aegean is átszállással,de most annyira dühös vagyok a helyzet miatt, hogy nem csinálok semmit. Ma írtunk a szállásadónknak és az autókölcsönzõnek lemondó levelet, nagyon együtt érzõek voltak, de õket is sajnálom. Fõleg a szállást, ami kis családi szálloda, õk hogy élik túl a helyzetet.

Elõzmény: totopad (16330)
totopad Creative Commons License 2020.09.02 0 0 16330

Nekünk jövõ pénteken menne a gép, ha nem mondja vissza Ryan akkor...

 

De baromira fsunk, hogy a két hetes nyaralásunk káoszba fullad,

Én baromira mennék, de most kb ugyanannyira félek is, nem a virustól, hanem a lezárásoktól, járattörlésektõl

Elõzmény: petneházyrét (16329)
petneházyrét Creative Commons License 2020.09.01 0 0 16329

Basszus! Ma az Aegean lemondta a járatainkat, idén nincs Kréta. Kapunk helyette utalványt a jegyár+ 10%, kérdés, mi lesz itt jövõre és mennyi lesz a jegy. 

Never Man Creative Commons License 2020.08.28 0 4 16328

Heraklionban a Stadion környéke (meg persze Amoudara is) tele van nádassal, jó magas nádakkal, 4-5 méter és némelyik 20-25 cm átmérõjû. A nádas pedig tele van házakkal – na itt laktam az unokákkal, öttel. Nem amolyan bujdosóknak való helyek ezek, hanem jólszituált házak, némelyik kétszintes, sõt szállodák is vannak. Készítettem egy fotót arról az ösvényrõl ami 5-10 perc alatt a tengerhez vezetett. Tigris nem ugrott ki közüle, de éjszaka annyi temérdek szúnyog, hogy meg volt a két hétre való vakarózni való – ugyanis elsõ éjszaka naívan nyitott ablak mellett aludtam. Ezek nagyon pici fekete ékalakú szúnyogok amiket sok évvel ezelõtt itt ismertem meg és amik nem halkan dünnyögve cserkésznek be hanem csak hangtalanul becsapódnak és szívnak. Alkohollal fertõtlenítettem (kívülrõl), amire kiváló ingyen megoldás volt a nagyobb áruházak bejáratánál elhelyezett kézfertõtlenítõ gél amibõl bõségesen kentem magamra. A nádas mellett néhány háznyira van egy iskola ahová az unokáim fognak járni szép sorban ahogy elérik a kort. Nagyon ismerõs volt mintha már jártam volna itt, de csak azért mert sok heraklioni iskola néz ki hasonlóan.

 

Az érkezésem napján hiába utaztam már 24 órája, kilométerhiányom volt és körbeszaladtam Herakliont, különös tekintettel a városközpontra és a túristaforgalomra meg kíváncsina a görögök viselkedésre a dögvész közepette.  A Lidl elõtt (ott lehet retsinát kapni 0.99 euroért), állandó ügyeletes áll eligazítva mindenkit járványügyileg. Ha sokan vannak bent akkor sorbaállás van és ha kijön valaki akkor bemehet egy másik. Szájmaszkban, és aki kér annak adnak ingyen fóliakesztyût (mintha a restsina vírusos lenne - hahaha )

Szerdánként van piac is, szerényebb mint szokott, de azért a fotó (második kép) nem tükrözi a forgalmat amibõl van rendesen.

 

Bementem a citybe ami elég kihaltnak tûnt - ez hétfõi nap volt.  Az jutott eszembe hogy ennek a pisztolyos kapitány bácsinak a szobrára éjszaka fel kéne mászni létrával és egy szájmaszkot ráadni hogy másnap a példa erejével buzdítsa a zembereket. Egy hét rendõrségi fogdát megért volna, vagy esetleg kettõt is.

 

Heraklionban lényegében semmi nem változott pár év alatt, néhány elkezdett dolgot befejeztek, néhányat meg annyira nem hogy nyolc év óta ugyanúgy áll. A tengerparton lévõ sétányt EU támogatással építették, azt szépen befejezték, mûködik a szökõkút is, illetve annak egy része. Használják is rendesen, este tízkor a húvösebb idõben levegõztetik a gyerekeket és más szempontból is élénk társasági élet folyik.  Nekünk a feleségemmel kicsit arrébb van egy kedvenc helyünk ahol fürdeni lehet, a nemtudom milyen múzeum mellett ahol a dinoszaurusz modellje van. A helyiek járnak ide pocsolni, de eddig minket is megtûrtek, szépen köszöntünk mindig és rendesen viselkedtünk. Az idén egyedül érkeztem, nem pocsoltam, ahol laktunk ott mentem párszor bele a tengerbe, nagyon kellemes volt a víz

Itt a tengerparti sétányon, de éjszaka végeztem a görög sörtesztet amirõl ha lehet írnék majd néhány sort - a görög kultúra része.

Elõzmény: Never Man (16307)
06peti16 Creative Commons License 2020.08.28 -1 1 16327

Ha nem lenne média, nem lenne járvány sem, röviden tömören ennyi. Nálunk egész nyáron azt csinálták, hogy volt napi 500-800teszt, abból ilyen max 20 eset volt "pozitív", aztan agusztus vége felé amikor már a politikusok kinyaralták magukat hirtelen egybõl el van végezve napi 4500 teszt, hogy össze tudjanak kapargatni 80-100 esetet és tudjanak riogatni. Vicc, de sajnos attól még lehet megszívjuk.

 

Egyelõre nálunk oda-vissza zöld az út Görögország felé, Ausztriát is beleértve. Minden héten változtatni fognak persze, nehogy legalább egy hónapra biztosan tudjunk tervezni. Ha az indulás hetén még zöld lesz Kréta akkor megyünk, visszafelé meg majd valami lesz... Sok reményt nem fûzök hozzá mert ugyebár azt kijelentették, hogy fõleg a tengerparton terjed ez a nyavalyás :) ja, persze.

 

 

Elõzmény: totopad (16326)
totopad Creative Commons License 2020.08.28 -2 1 16326

Mi Lengyelországból, egyelõre se ide-se oda nincs tiltás, de a gáz, a visszauttól fsunk inkább, mi van, ha idõközben határzár lesz vagy valami, mi ráadásúl Németországba jönnénk vissza... 

 

Nekem az a legnagyobb bajom, hogy véget értek a nerdiai yachtozások és hirtelen kezdtek el emelkedni az esetszámok...

Én elhiszem, hogy létezik a virus és, hogy tényleg gond, (nem vagyok virustagadó) de, amit szigoritások cimén csinálnak és kommunikálnak, az tényleg vicc!

Elõzmény: 06peti16 (16325)
06peti16 Creative Commons License 2020.08.28 0 1 16325

Mi 18. Egyelõre Szlovákiából lehet menni, de minden héten frissíteni fogják a híreket, úgyh kezdek lemondani róla.

Érdekes, Olaszországban, ahol állítólag halomra haltak az emberek, oda nyugodtan lehet menni július óta... vicc az egész, birkának nézik a népet. Valljuk be jogosan.

Elõzmény: totopad (16324)
totopad Creative Commons License 2020.08.28 0 0 16324

11-én repülnénk, asszem ez most újratervezésre fog szorulni...  :(

_chillout_ Creative Commons License 2020.08.22 0 0 16323

A második képen a hidat hogy imádtuk!! 2006-ban jártunk arra, a mostanra már nagykorú gyerkõc akkor még csak 4 éves volt, ez volt az elsõ olyan nyaralása, amit már tényleg megélt és nagyon élvezte, nagyon kedves emlék azóta is!

Elõzmény: qwer1234 (16322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!