Keresés

Részletes keresés

kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.12 0 0 277
Whisky-s:

0. Harmadik X-emre be kell látnom, az emberi faj nem lett becsületesre teremtve (hisz ő is része a természetnek, az pedig egyáltalán nem alapszik ilyesmin) Azok vannak előnyben, akik nem rendelkeznek a becsületesség "fogyatékával"

1. Ha már úgy sem élhetünk lopás/csalás nélkül, akkor már inkább a Whisky-s stílusa, azon legalább lehet mosolyogni (Nehogy gyertek már azzal, hogy "ugyan már, hát egyszerű becsületes munkás emberek pénzét vitte el!!!" - szerintem: egyrészt a pénzek nagy része nem becsületes forrásból jön, másrészt ha nem vitte volna el ő, elvitte volna más, lásd APEH, TB, állam-bá, ...)
Ne felejtsük el, hogy nem nyugdíjas asszonyokat fosztott ki, mint mások teszik.

2. Az a jó a Whisky-sben, hogy keresztbe tesz a "fajtájának", ezt élvazi a nép - gondolok itt arra, hogy kicsinálja a korrupt rendőröket, államhatalmat. Mindezt nem mondhatnám el pl. a Globex-bandáról:
-nem vagyok meggyőződve, hogy az ORFK "termérdek" munkája miatt nem bírták hónapokig kiadni a nemzetközi körözést, inkább másra tippelnék...
-ha jobban belegondolunk ezek az "önző" szélhámosok vannak többen (mert csak saját maukra gondolnak) A whisky-s legalább szórakoztat.

3. Igaz ugyan, hogy bátorságát, hasznosabb célokra is fodíthatta volna, nem jött össze.

4. Így vagy úgy, de ismét terítéken vagyunk (mármint Mi, vadkeletiek). Hogy jelen estben ez inkább jó-e, vagy rossz, filó tárgya.
DE EGY TÉNY: HA NEM VAGYUNK TERÍTÉKEN, AZ ROSSZ - ÉS ISMERJÜK EL, NEM NAGYON VAGYUNK OTT... (hacsak nem jön a whiski-s?!?!?! - de ez már nem a mi hibánk)

5. Ezek után IGENIS, NAGYON ÖRVENDEK HOGY MEGLÉPETT, főlrg, hogy sikerült neki.

Sziasztok, jó szorakozást...

rocher Creative Commons License 1999.07.12 0 0 276
Mikor fogsz Te csíki sört kortyolgatni? Én már szervezem a taliexclusivat Csíkban, valamikor aug.3-10 között, Seamussal fogok találkozni, ha összejön. De ase baj, ha nem Csíkban, mi júl. 25-aug.20 között Erdélyben leszünk, majd mindenhol találkozunk valakivel.
Csak még mindig nincs útinfóm Dézs-Marosvásárhely útvonalról. Ha valaki arra járt, írjon!
Előzmény: czimbi (275)
czimbi Creative Commons License 1999.07.12 0 0 275
Lalcus!

Kösz az új híreket, útinfót! Gratulálok a Molos sikereidnek!
A Duna Tv-ben láttam azt a balfék szekus próbálkozást, úgy látszik, a hülyeségnek nincsenek határai!:-)))

-Lassan már én is beállnék a csíki sört kortyolgatók sorába!

Czimbi

Előzmény: lalcus (273)
czimbi Creative Commons License 1999.07.12 0 0 274
Petra!
Igen, itt vagyok; ami az Ambrus gyereket illeti, teljesen "normális" volt részéről ez a lépés, ezzel a cselekedetével adott még egy esélyt magának, ha birkamód hagyja magát elítélni, annyit kap, hogy az már nagyon életfogytiglan ízű lett volna; a gond inkább ott van, hogy rohad az egész rendszer, mindenki korrumpálható, csak a helyes összeget kell megtalálni hozzá!
Most leginkább ő fog meglepődni, ha követi a médiát, milyen szimpátiahullámot kavart a szökése, el tudom képzelni, hogy lesz egy jópár vakmerő lépése még a gyereknek; a virtus fogja majd lebuktatni!

Czimbi

Előzmény: rocher (272)
lalcus Creative Commons License 1999.07.12 0 0 273
Sziasztok
Ismet visszatertem, Penteken hirtelen kiderult, mint derult egbol (ablakon kinezve nem latod), hogy hetfore vissza kell jonnunk, igy csak a gyerekek kifuvarozasa tortent meg a hetvegen (illetve ittam sort is: Csiki Premiumot ratok gondolvan igeretemet betartando).

Botrany: Csutortok este Udvarhelyen leleplezodott a szekus (SRI) lehallgato-felvevo-husszallito furgon mikozben eppen munkaban volt (tilos helyen parkolt igencsak feltunoen, a helyi rendorseg meg is buntette), mert a fiuk probaltak megfigyelni-meghallgatni Csoorit egy zartkoru rendezvenyen.(lasd friss Transindex) Ugy latszik nem volt tegla a meghivottak kozott, a polgarmesteri hivatal diszterme talan nincs bepoloskazva. Vagy direkt provokaltak????

MOL-info: A hatarnal a hataror kuckojan egy kiragasztott plakat hirdeti becses roman es nemet nyelven, miszerint ne valtsunk penzt, mert minden penzunket elveszithetjuk. Hianyolom a magyar nyelvut, de
ugyanez a plakat megtalalhato a Mol-nal is sot itt mar magyarra leforditva is (a kocsibol majd felhozom a pontos szoveget es leirom, ami igencsak viccesen hangzik, mert tukorforditas). De mindenesetre zero szelhamos a Mol-nal....

Utinfo: Aranyosgyeresen javul az ut, szepen aszfaltozodik, de utana igencsak lukas, ne szaguldozzatok. Egyebkent Aranyosgyeres es Vasarhely kozott szinte vegig fel van turva, le van szukitve stb. az ut.
Hasznalhatjatok a Nyaradto-Akosfalva kerulot, Vasarhely kikerulesere, par szaz meter aszfalt hianyzik, de jarhato.

Whiskys: Banffyhunyadtol a hatarig, a hatartol Pestig ma hajnalban legalabb 30 km-enkent volt rendori ellenorzes geppityuk meg miegymas, minket csak 3-szor allitottak meg, romanok is, magyarok is.

Ido: Szekelyfoldon (Udvarhely) a hetvegen nyari kanikula vot, igaz, tegnap este viharos szel kisereteben.

Ennyi diohejban: Lalcus

rocher Creative Commons License 1999.07.12 0 0 272
Halihó Czimbi,

éppen a wiskys topicból akartalak átzavarni ide, hogy ne ott "add elő magad", aztán benézve látom, hogy már itt is topikolsz. Hát, elég bonyolult ez az egész. Már hallani lehet, hogy idejön a kurva román, betegre keresi magát a kapuskodással, aztán a se elég neki, bankot rabol, elfogják, most meg megszökik.

Két szösszenetem van:
1, ha már elfogták, vették volna el a pénzét, tették volna be a bankba és vigyáztak volna rá, hogy meg ne szökjön.
Bezzeg a gyerek edzője 20 kissrácra vigyáz a Szigeten és egy se szökik meg, pedig 1,50/45/23 az egész edző.
2, ha sikerült neki, akkor két lehetőség van: vagy hagyták futni, vagy segítői voltak, akik azóta már úgyis átdobták valahol a határon.

Nekem speciel az a véleményem, hogy amig egy átlagkeresetű orvos, mérnök, stb., aki min. 5 évet tanult és a fél fizetését befizeti adó, járulék, Áfa stb-be nem megy el lopni, akkor az ilyeneket igenis büntessék meg. De ilyen világ csúfsága kudarcot, mint ez...., hát inkább véleményem sincs.
Üdv.: petra

czimbi Creative Commons License 1999.07.12 0 0 271
Lalcus!
Kösz, hogy majd ránk is gondolsz sörivás közben! De nem baj, jön még a kutyára villamos, eljön az én időm is, lalcus!

Petra, sajna nem megyünk egyelőre még egyik égtáj irányába sem, majd a hónap második felében talán keletre; apósék állítólag meglátogatnak, így a déli út stornó!

Más, de Erdéllyel kapcs.: a hétvégén megint "öregbítette" a whiskys rabló" az erdélyiek hírnevét; már éppen szidni kezdtem a gyereket, amikor látom és most olvasom az egyik "Megszökött a whiskys?!?!" című topicban, hogy egyre népszerűbb a gyerek a nép körében; gyergyócsomafalvi születésű a maki és tényleg hülyét csinált Pintér már amúgy is kompromittálódott ragyás búrájából(Klodó ügy, stb!) épp a szökés előtti nap nyilatkozott, hogy most tíz forintért is repül mindenki...ha-ha-ha, csak nehogy ő repüljön; Orbán lassan rá fog únni, hogy egy szekérderéknyi hülyével van körülvéve és tenni fog ezügyben!
Már a Danubius is rászállt a témára, most hallgatom...ő a köznép Robin Hoodja, persze a médiának a legjobbkor jött, az uborkaszezonban megkavarni az állóvizet! A zsernyákok szerintem lazán lepuffantják, ha a látómezejükbe kerül, annyira szenvednek a komplexusaiktól.
Czimbi

U.I: A hülye Capuccinósok felkérték, hogy jelentkezzen, ha tud, most meg a betelefonálók szimpátiaüzenetei folynak az adásban!
Mi erről a véleményetek?!

Előzmény: lalcus (261)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.12 0 0 270
Isten hozott mifelénk!!!
neptancos Creative Commons License 1999.07.12 0 0 269
Bocs! Helyesen:
Sziasztok!
n.
neptancos Creative Commons License 1999.07.12 0 0 268
Szaiasztok!
A kérdésre válaszolva: Persze, nézz rám!
Például ötvenkilós medvebocssal vaggyok lefényképezve a Hargitán, egy erdésznél.
Visszkérdezhetek?
Voltál már Erdélyben -- síelni? (=sízni)
n.
fd Creative Commons License 1999.07.09 0 0 267
Sziasztok!
Hajnalban indulunk, mindenkinek minden kellemest a következö 2 hétre!

Más: Csikszeredán van fix pont :-)) Pityoka szeredai, kontakt felvehetö pl a www.erdely.com címen keresztül :-)))

Stef
/ui: Aki lát, mi vagyunk: narancs Skoda120, hátul István a király - Illés matricával :-))/

Seamus Creative Commons License 1999.07.09 0 0 266
Köszi, hegy lesz és ráadásul szólóban, az ír hegyekben alig jelölik az ösvényeket és a térképek néha 150 éves felmérések alapján születnek, de a hegyek sokkal kisebbek, mint otthon.
Előzmény: rocher (265)
rocher Creative Commons License 1999.07.09 0 0 265
Kellemes hétvégét!
Előzmény: Seamus (264)
Seamus Creative Commons License 1999.07.09 0 0 264
Nem rossz ötlet, még senkit nem ismertem meg a törzsasztalon át. Most mennem kell, 3 napos hétvége indul a dél-nyugati végeken, kedden majd jelentkezem.
Előzmény: rocher (263)
rocher Creative Commons License 1999.07.09 0 0 263
Emilbe megírod-ha van- a csíki számod? Kb. akkor leszünk mi is ott. Rohattul fogom unni. Ha ráérsz találkozhatnánk.
Előzmény: Seamus (260)
rocher Creative Commons License 1999.07.09 0 0 262
Hahó Czimbi!
Merre ityeg a fityeg? Keletre vagy délre. Vagy mindkettő? Kellemes pihenést, aztán számolj be mindenről.
Szia:petra
Előzmény: czimbi (259)
lalcus Creative Commons License 1999.07.09 0 0 261
hagyjatok sört a jövő hétre is! Czimbi

En eppen amott leszek, gondolvan ratok mikozben a csiki soroket kortyolgatom, amik nem rosszak, inyenceknek ajanlom a feketet es a premiumot.
lalcus

regi vicc magyarorszagi kocaturistak szajabol:
" a borokat nem ajanlom, az Otet nevezetu kulonosen savanyura sikeredett...." :-)

Előzmény: czimbi (259)
Seamus Creative Commons License 1999.07.09 0 0 260
Dublinban vagyok. Aug. 12-13-tól leszek Csíkban és környékén kb 10 napot.
Előzmény: rocher (258)
czimbi Creative Commons License 1999.07.09 0 0 259
Helló Mindenki!

Bezár nálam a bolt e hétre, de azért előtte még mindannyiotoknak jó hétvégét, hagyjatok sört a jövő hétre is!
Czimbi

rocher Creative Commons License 1999.07.09 0 0 258
Most éppeg hol vagy, és mikor leszel Csíkban?
Előzmény: Seamus (257)
Seamus Creative Commons License 1999.07.09 0 0 257
Önvallomás következik. Habár csíki vagyok és 19 évig állandóan, utána részben ott éltem, soha nem jártam a Libán tetôn. De igyekszem orvosolni a dolgot, talán még ezen a nyáron:-)
fd Creative Commons License 1999.07.09 0 0 256
Kincsesváros: Nincs mit köszönni, tényleg nagyon szép vidék. Az ujraküldésröl: sokadszorra nálam is megjelent, de elötte volt vagy 3x-4x, ami az ötös pontnál megszakadt. Ha csak én láttam így, elnézést.
Egyébként ha lesz 2-3 napunk, mi is kimegyünk Libán felé, fent a csurgónál /ahol az udvarhelyi busz is megáll általában:-)/ van egy kis házikója a rokonságnak, nagyon élvezem az ottlétet.
Előzmény: kincsesvaros (253)
czimbi Creative Commons License 1999.07.09 0 0 255
lalcus!

Elég gyakran megfordulok nyaranta a Parajd-Gyergyó útvonalon; a tetőtől Gyergyó felé elég rossz az út, megtétele 2., 3. s.fokozat ajánlott, a Gyergyóhoz tartozó szakasz jó minőségű betonút (az útépítők forrásától lefele) és lassan csinálgatják az utat a tető felé is; igaz, hogy az út minősége rossz, de a környezet minden téren kárpótol.

Előzmény: lalcus (251)
kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.08 0 0 254
Mellesleg, - nem tudom, hogy figyelitek-e - de most az élen járunk (ebben is?!):

1999.07.08 16:05 254 üzenet

kincsesvaros Creative Commons License 1999.07.08 0 0 253
Hja persze, a Bucsin, Parajd felé. Errol már megfeledkeztem. Egyszer jártam arra, egy áprilisban:
A Nyárád-mentén és Parajdon hétágra sütött a nap. Ahogy emlkedtünk, egyre jobban beborult. Egyszercsak elkezdett cseperegni az eso, majd egyre jobban esett, az út hófoltok között kanyargott. Majd az egész csapadék átváltott hóvá, majd az is elég surun esett. Párás ablakok, eros hóesés, csúszós út, ekkor értünk föl a hágóra. Mikor lefelé ereszkedtünk, ugyanez fordított sorrendben. mondanom sem kell, hogy mikor leértünk, Gyergyóalfaluban újra sütött a nap. Ez egy szép emlékem, köszi, hogy eszembe juttattad.
Különben a Libánfalvi eléggé vadregényesnek tunik, fölvettem a potenciális útvonalak közé. Nem ijedek meg a nehéz útaktól, sot!!!

fd!
Nem értettem a kérésedet az újraküldésrol. A listán teljes terjedelmében megjelent az üzenet.

rocher Creative Commons License 1999.07.08 0 0 252
Ki járt mostanában Dézs-Marosvásárhely között? utinfot plízzz! Sürgös!
lalcus Creative Commons License 1999.07.08 0 0 251
A bucsinrol: mi par honapja voltunk ott, felfele Parajdtol jarhato, lukas ugyan de nem olyan rossz mint az elobb leirt fo-utszakasz.
A Bucsintol Gyergyoig nem tudom.....
Előzmény: fd (248)
Seamus Creative Commons License 1999.07.08 0 0 250
Minimum 2 vonat van naponta Gyergyón át Bukarestbe. A máramarosszigeti és a nagybányai gyors. Az utazóközönség egyiken sem túl jó. A teljes menetrend a www.cfr.ro-n elérhetô, de elég lassú a letöltés.
Előzmény: fd (248)
lalcus Creative Commons License 1999.07.08 0 0 249
Megegy aktualis utinfo:
Tordatol Marosvasarhelyig az ut vegig fel van kaparva, sot Aranyosgyeresen meg aszfalt sincsen egyaltalan, kiteroket kell tenni mindenfele kis utcakban, a kerulo nincs rendesen kijelezve, es a kerulon sincs aszfalt. A tobbi helyen az ut egyik szelen a "sancot" kimelyitettek, minimum egy meter mely padka van, ha egy kamion jon szembe konnyen lefordulhatsz az utrol.
De ha jol ertem fd te nem erre mesz, jo neked.
fd Creative Commons License 1999.07.08 0 0 248
Petra: A vonatot is rendesen beemelték mostanában, és ha nem sokkal drágább, én bizony inkább autóznék. A meleg nem probléma, ismerös :-)) A vonattal az a másik baj, hogy 99%-ban Brassóban át kell szállni...
Czimbi!
Írtam, hogy most szereztem jogsit :-)) Mostanában már csak ideiglenesen adják... Ugyanaz, mint a végleges, csak van benne egy pecsét, hogy 2 évig csak ideiglenes jelleggel érvényes. Egyébként fent Ujfaluban ilyenkor is elöfordul a hüvös éjszaka, ugyhogy az akkutöltöt visszük :-))
Kincsesváros:
Az erdö fele /Libán/ szörnyü az út, nehogy arra tévedj! A jobbik választás a Bucsin-tetön keresztül, ott tavaly csak egy kb 300 méteres szakasz volt nagyon gyenge.
Bukarest mindenképp kihagyhatatlan, /nézz visszább,/ csak az a bizonytalan még, autóval vagy vonattal menjünk.
A kérdésed többi része lemaradt, küldd ujra, csak az 5. ponttól :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!