Persze elfogult vagyok a márka iránt de azért bocsássa meg a világ 4800 vezetett km után csörg-csattog minden, meg kiszakad(kiszakítja) a váltószoknyát???????
Na neeeeeeeeee!
Szlovák Zsuk???????
Mivel járt a kolléga eddig Aston Martinnal?????
Odaírja hogy megérte a pénzét, aztán következő aut Focus II?
Szi, én méretre csináltattam az enyémet, abban szépen kidolgozták az oldallégzsákok nyilásait. Az univerzálisba nem tudom van-e ilyen. De, ha érdekel a téma a lenti címen nézhetsz üléshuzatokat interaktívan. http://www.uleshuzatshop.hu
Aki azért vesz SW-t, mert ki is használja, azaz pakol bele, annak valóban. Aki viszont nem használja ki, ne vegyen SW-t. De azért vannak aki a Skoda Octaviát is 1.4-es motorral veszik meg. Na, az a betegágy, mert az még üresen se megy :(
Én még megpakolva nem próbáltam az enyémet (1.4-es), de így üresen, még 600km-el, nem nagyon panaszkodok rá. Azt tudtam, hogy a régi 8 szelepes 1.6-os renóm alacsony fordulaton való használhatóságát nehéz lesz a mai 16 szelepesekkel elérni, de a próbáltak közül a Swift és a Ceed számomra elfogadható eredményt hozott.
ui: Olyan autót úgyse találok, ami gyorsulásban, agilitásban megközelíti a másik közlekedési eszközömet, akkor meg majdnem mindegy.
Az alábbi hozzászólást írtam a Riós topikba kiváncsi vagyok a véleményetekre!
"Sziasztok Riósok!
Néhány megdöbbentő (piaci?) tényt szeretnék veletek megosztani. Sajna a magyar piac még mindig idióta és lenézi a Kia márkát. Hiába a Rió 3 év garanciája nem érdekli őket!Ahogy Díler kartárs írta népítéletében "tőlünk nyugatra jobban keresnek még is jobban tudnak számolni, vajon miért?"
Szóval azon akadtam ki, hogy szomszédom vett egy Riót most májusban(!!!!!) 3 milla 300 ezerért benzinest. Beleszeretett a Ceed-be ezért ugyan ott az Autó Óbudánál beszámítatta az új Ceed-be. Tudjátok mennyiért számolták be?
2 millió 300 ezer Ft-ba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze lehetne mondani hogy jól lehúzták, de nem mert a használtautó telepükön megnéztem operatíve, a beszámított alig több mint 2 hónapos 1000 km-t futott Riója 2.490.000 Ft-ra van kitéve!!!!
Ez döbbenet de tényleg iszonyat a Rió értékvesztése. Adalék még a történethez, hogy én is az Autó Óbudánál cseréltem le az autót (diesel Rió, 24.000 km EX felszereltség) 2007. január 26-án. Jómagam 2006. januárjában vettem át a Riót akkor még 3.090.000 Ft-ért. Nekem még januárban beszámították a Ceedbe 2.700.000-be és 2.850.000 Ft-ért árultak. A csattanó, hogy most 2.490.000 Ft-ért adták el a volt Riómat augusztusban, majd 8 hónap után. Pedig egy kiváló autó és nagyon szerettem.
Úgy látszik hiába minden pozitív cikk a magyar vásárló Kia-sztereotípiás betonagyán nem lehet áttörni !!!
Talán a Ceed a 7 év garival jobban tartja majd magát, de tényleg döbbenet a magyar piac reagálása a Rióra és szerintem teljesen indokolatlan az értékvesztése!!!!!"
Van egy hatalmas kérdésem is, Milyen izzó kell a tompított fényszóróba? Mert írta a hétvégén valaki, hogy érdemes venni hozzá, valamilyen emelt fényerejűt, és akkor amíg várok az autóra, legalább jól lesz időm körbenézni. Üléshuzatot tett már valaki az autójába? Létezik már rá való, vagy csak az univerzális van?
Elégedett vagyok, a tapasztalataimat írom le, mert valahol kísérleti nyuszinak érzem magam. Szokom az autót. Szerintem nem vagyok egyedül, végülis egy új autóról (nem több éves kiforrott modellről van szó). És minél többen megosztjuk, nemcsak segítünk egymásnak, de a tudatlanságunk is köddé válik. :)
Igen ez olyan, hogy tudom vagyis tudnom kellene, hogy mit kapok a pénzemért. Több autót is vezettem, és jónéhány kilométer van a hátam mögött. Hogy ki mennyire használja ki az autó adta lehetőségeket sőfőr és útviszony függő. De próbálnék meg sportosan vezetni mondjuk hazafelé a 4-es főúton. Olyan terhelt, hogy örülök, ha 80-nal tudok menni. Amúgy is a baleseti statisztikák szerint ezen az úton történik a legtöbb halálos kimenetelű baleset. Szóval még élni akarok. Ezért is választottam a Cee'det! A lehetőségem lett volna bármilyen hasonló kategóriás autót venni. Hozzátéve a dologhoz még mielőtt a fejemet vennék, hogy volt otthon Wagon R-ünk is és nemcsak néztem, nyüstöltem is. Nem éreztem biztonságban magam benne. Láttam már Swift kontra BMV balesetet, ahol a Swift-es tk-s lett az eleje a bömösnek meg csak a lámpája és az első lököse sérült meg, pedig csak koccanásos jellegű volt. Engem is törtek meg 2x figyelmetlenség miatt, persze minek megadni a másiknak az elsőbbséget! Igyexem ésszel vezetni, vigyázni magamra és a többire is. (inkább vezessek áramot mi? :) A Cee'd-et biztonságosnak, vonzónak (1,4-hez 109 paci) és a paraméterei és a felszereltségéhez képest nekem megfelelőnek találtam.
Vannak a piacon nagynevű márkák, igen hírhedt modelljei, amik nem a dinamizmusukkal, hanem kényelmükkel, robusztusságukkal vívtak ki elismerést, pl W123-as dízelek. Pedig "betegágy". De nem erről szól. Hálásan szolgál több tíz éven át dinnyeárúst, taxist,...
Az 1,4 benzines azokat szolgálja ki, akik elérhető áron akarnak egy korszerű, méretes és biztonságos autót venni. Akik lehet, nem futják le a 15 ezret sem egy évben, de elfér benne a telek felé a muskátli, vissza a városba szilva. Ahogy az öreg háziorvos is elmászkál a falvak között, talán soha nem fog 100-nál többel száguldani. A Cee'd erénye, hogy számukra is hozzáférhetővé tette 3,5 milliójával a jellemzően 4-4,5 milliós szintű kényelmi és biztonsági megoldásokat. Ezek az emberek évente talán néhány alkalommal gyorsulnának akkorát, hogy hiányolják a 255 Nm-t, de a félmilliós különbözetet bizony hiányolnák a kasszájukból. Inkább megvárják, amíg a busz kiáll a megállóba, ráérnek, nem sportolnak.
Egyébként az 1,4 B közel sem betegány, nem szabad hasonlítani a CDRihez, ahhoz képest nyilván gyenge. Igenis - pörgetéssel ugyan de - lehet lendületesen autózni vele. Akik ezt veszik, azok viszont nem nagyon fognak. Egy nesztelen, finom technikát vásárolnak, amelyik igenis elmegy 6-6,5 literközött, ami nem rossz az 1,3 tonnához! Úgyhogy szerintem fontos szereplője a hazai piacnak egy jó 1,4-es induló modell, mind fogyasztói, mind kereskedelmi oldalról. Nincs olyan jelentős súlytöbblete az SW-nek, hogy ne lenne létjogosultsága az 1,4-es motornak benne. A legjellemzőbben nem súlyos, inkább terjedelmes, térfogat-igényes holmikat visznek benne. Ha meg elvétve évente 1-2 alkalommal terhelni kell, na bumm. Ezért nem költenék magam sem félmilliót. Max nem előzgetek amikor krumplit cipelek.
Szóval emberek milliói leélték az életüket 80-90 lovas autókkal nem feltétlenül kényszer vagy anyagi korlátok, hanem észerű érvek alapján vásárolva.
Igazad van. Nekem 1.4 benzines. Tegnap este jöttem vissza a fővárosba anyuval. Majd csurig pakoltuk az autót és bizony megéreztem. Többgyermekes családi autónak szerintem kevés. Én azért választottam 1.4-est, mert általában anyuval ketten vezetjük. Két személynek pedig napi hasznlatra tökéletes. De családi autónak nem ilyet vennék (gyerkőcök és csomagok). Vezetésnél is pörgetni kell a motort. Ha váltok min 3000-ig fel kell nyomni, mert ha nem keservesen gyorsul. Még nem próbáltam ki mennyi a vége, csak 140-ig. De legjobban utazónak 2500-3000 között. Majd még a fogyiját megnézem a fedcompon, de úgy érzem ezt szereti legjobban. Ez kb. 90-100-as tempó. Városban más, ott fürge, mint a nyúl. Tudom, hogy az aszfaltot nem szedem fel, de annyi lökött söfőr van, hogy sajna még az ő agyukba is belekell látni, nehogy összetörjenek. Igen, féltem a Cee'd-et, nap mint nap szembesülök azzal, hogy túl sok jogsi van kiadva. :)
Hát nem tudom, de régebben már beszélgettünk róla ez is egy magyar betegség ez a "1,4-es motorú modellt veszek a kedvező biztosítás miatt" történet! Nekem az 1500 alatti Rióra 3600 Ft-al volt kevesebb a negyedéves kötelező, mint az 1,6-os Ceedre. Tehát ez érvnek nagyon karcsú. A súlyadó, illetve most már a teljesítményadó lehetne érv, de ismét visszatérek kollégám 68 Le-s Tháliájára, aminek az éves teljesítményadója 17 ezer Ft, nekem a 115 Le-s Ceed-re 23 ezer! Persze mondanom se kell, zongorázni lehet a különbséget. Tehát adó és biztosítás szempontjából nem lehet a kisebb ccm mellett érvelni. Ahogy diler írta népítéletében tőlünk nyugatra többet keresnek mégis jobban tudnak számolni, miért?
Természetesen itt megint érv a jövedelem és kereseti viszonyok, illetve az az összeg amit törlesztésre be tud vállani az ember és tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy sokaknak már a benzines modell is lehetőségeik határa! Nekem is az volt az 1,6 Crdi 80%-ban finanszírozta a bank a vásárlást, de akár hogy is számoltam a vezetés élménye, a lenyűgöző nyomaték és a rendkívül gazdaságos működés - 5 lityi/100km - megérte és most is megéri a vásárláskor az aktuális árlistában a kb. 400 ezer plusszt. Kiváló a 109 Le-s 1,4-es motor a Ceedben vezettem többször is és a legtávolabb áll tőlem, hogy az 1,4-es tulajokat megbántsam, de ezt a motort keményen pörgetni kell, hogy menjen mert a 137 Nm nagyon karcsú ennek a majd 1300 kg-s kasztninak. Főleg ha beül 4 ember. Igazán 3000 felett kezd el élni. Persze csodát nem lehet tenni egy 1,4-es motorral se, így kategóriája maximumát nyújtja.
Az egészből azt akarom kihozni, hogy szerintem az új Ceed SW-t 1,4-es motorral megvenni betegágy. Ha valaki rászánja magát és e mellett dönt, szerintem ennél az autónál minimum az 1,6-os benzines, vagy 1,6-os diesel motornak kellene lenni a belépőnek. Persze elviszi az 1,4-es is, de gondoljatok bele ennél a szép nagy kasztninál beül mondjuk 4 felnőtt meg megrakod csomagtartót úgy félig és bekapcsolod a klímát! Hát ezt taposni kell hogy menjen és így a fogyasztás is garantáltan inkább a 10 liter felé közelít majd.
- ez csak egy vélemény volt, sem megbántani, sem lesajnálni autóstársakat nem állt szándékomban -
A legtöbb mai modern diesel már feltöltős. Az un. "sima" szívódieselek teljesítményét csak a köbcenti radikális emelésével lehetne növelni. Jó példa erre a - többek közt - a Renault 1,5 dci (common real) diesele ami a leggyengébb változatban 68 Le(!!!!!!!) és azon is van turbófeltöltő! Ennek a motornak van - hardveresen teljesen azonos - 86 és 105 Le-s változata is! Persze jó pénzért!! Épp ezért írtam néhány napja, hogy az i30-as 90 és 115 Le-s motorja közötti 25 lóerő plussz ára az árlistában 200 ezer Ft! A vezess.hu cikke is kitér rá, hogy a két motor teljesen azonos, ugyan az a VGT turbó van mindkettőn csak a vezérlés más magyarán a gyengébb softveresen van butítva, hogy vedd meg 200 ezerért a drágábbat, ha kell a + 25 Le!!
Amire telefonon jutottam: - minden cee'd ára emelkedik a garancia bővítése miatt - az SW felára 200e Ft lesz - rosszul emlékeztem, 1,4-es nem nagyon lesz az elején!
Rendelés a központba még csak egy 6-os flottára és egy demo autóra érkezett, de tény, hogy már kötnek szerződéseket a kereskedések annak ellenére, hogy nincs hivatalos árlista.