Hát nem akarlak elkeseríteni. De a lámpád azért világít szarul, mert ez generációs calibra betegség, hogy elolvad a műanyagfoncsor. Ha kitekered az izzőcserélő kupakot a lámpán és a fonycsoron látsz egy kis "behorpadást" akkor az a baj. Sajnos calibrához szinte semmi utángyártott alkatrész nincsen. A két első lámpát bontóban olyan 50-60 között mérik ha jó. Újonnan 80-90.
Torpanás bármi lehet. Nézz szét gyújtás körül. Gyertya, gyertyakábel ilyesmi.
Jah és arra sajnos készülj fel, ha bármi kell bele a motoralkatrészeken kívül akkor bizony jóval többe lesz mint az aszkóna.........
Írj egy listát milyen bizbaszok kellenek és hétvégén kikuázom neked valami szotyi áron.
Biztövek (ha jobb mint enyimé), talán hátsó dob (enyim bosal, 3 éves, 2 éve fut, és a hegenyészésnél rézsdul), talán hátsó lámpicskák, irányjelzők, főleg ha fehérek, kifolyógumi mindenképpen, tűzfal és motortetőborítás mindenképpen.
Milyen az a Irmscher ikerfényszóró?
De a legfőbb 2 kérdés: Meddig az akció, és hol is lax?
Ha neked megfelel, odaadom a Küszöbspoilert, a frontspoilert, a hozzátartozó ködlámpával, meg a középboxot 12.000ftért. Ha kell, elhozom ma, és majd odaadom amikor ráérsz, és kifizetni ráérsz jövőhónapban. Jó leszen így...? Csak mert már üríteném a garázstot..:))))
Akik itten asconáznak. Meg akik klubtagok szeretnének lenni. De pontosan nem számoltam össze, csak úgy írtam, hogy kb. nyóc, me amikor a logóról volt a szavazás, asszem 8-an szavaztak. De természetesen te is lehetsz klubtag, mivel van B asconád. Persze, csak ha akarsz.
Ha kell, én is tudok vágatni matricát, szívesen bevállalom. Aztán, hogy hogyan jut el hozzátok, már részletkérdés.
Össze-vissza szégyellem magam, elfelejtettem megnézni a tyúkbelet... Viszont ezennel megígérem, hogy megnézem, és amit én megígérek, az meg van ígérve! :-)
A prohardver bolhapiacán hirdet vki marticakészítést - ha más nem akad. De volt itt vki, ne szedjétek le a fejem, de már nem emléxem, hogy ki írta, hogy kompetens a témában.
Autótuning-alkatrész-beszerzés, meg várom, hogy a karosszériás végre elkezdje a kocsimat. Ennyi. A weblap lassan fejlődik, kéne valami tárhely, ahova felpakoljam, hogy meg tudjátok nézni és hozzászolni.
A matrica téma is megállt. Kinek küldjem a fájlt? ki fogja kivágatni?
Szerintem ha mondjuk kb. 8-an vagyunk, úgy 2000 Ft/év elég lenne a domain-ra, meg a tárhelyre. A matrica és a kulcstartó meg egyszeri költség (ha nem kell évente cserélni). Akinek ez így jó, az kérem jelezze!
Szerintem maradjunk 1 másik időpontban, már csak a zanyagiak miatt is (most a lakatolás az elsődleges). A számlát ha megcsinálod, szerintem mások is beleegyeznek, hogy arról menjen a pénzügy. De ebben az esetben ezt neked kell felvállalnod. Én szívesen megcsinálom a weblap alapjait, aztán jó lenne, ha mások is irogatnának majd. Ha meg megvan a számla, lehet bejegyeztetni a domaint. Mondjuk ha a te tárhelyeden lesz az oldal elhelyezve, akkor jó lenne, ha a többi adminisztrációt is felvállalnád (pl. domain bejegyzés). Nem nagy dolog, kb évente egy fél óra.
Figyelj, pénteken vagy szombatton ki tudlak vinni, legfeljebb buszoznod kell vissza mert tökölön maradok, a cuccokat meg este viszem neked csepelre hogy ne keljen buszon szopni vele.
Ha ez így jó...
Ha nem akarsz szenvedni, akkor megbeszélünk egy másik időpontot, és akkor kijössz nézelődni, a cuccuk úgy sem szaladnak el, mert rázártam a garázskaput:))))
Számláról amúgy csak a havi kezelés vonogatják, ami nem sok...
Mellesleg sokkal tisztább lenne ott kezelni a pízt egy megbízott személynek..
Akkor gratula a géphez! sok balasetmentes km-t kívánok hozzá.
A cali relatíve új kocsi és nem teljesen tömegmodell így az alkatrészárai is ehhez foghatóak. öcsém 605ös pözsójába 10 éve rendelt valamit, helyette hoztak egy szellőzőterelőkallantyú végére bigyót ami kb. 2gramm lehet és 5000Ftot kértek érte.
Lehet, hogy ezzel az időponttal gond lesz, ha minden igaz a héten már megy a kocsim a kasztnishoz (remélem). Akkor majd utánna, ha még +lesznek a cuccok.
A számlához nem értek, egyszer volt nekem, mikor vállalkozó voltam, de csak lehúztak vele, tehát nem szeretem. A lap amúgy elég lassan készül, a domaint ráérünk később is megrendelni.
én meg egy kenwood cd-tár kábelt keresek, és beközölték, hogy féláron használt 7 ezer. Ez röhely, ha eladom a kazettás kenwood fejet, hozzáteszem a 7 ezret, vehetek rajta egy mp3-as cd-s fejet!
Ha valakinek van elfekvőben ilyen, ne kíméljen, emberi áron megveszem!
Azt hittem magamhoz nyúlok mikor ezzell szembeültem:
A calibrán hiányzik az első vonószemtakaró míanyag, ez kab egy 5x5cm nagyságú míanyag, na mondom felvetem a dolgot a calibra forumon hogy van e valakinek...
Volt is 4ezer forintért...
Azt hittem padlót fogok...
NEm hiszem el hogy ilyen lehúzós egy autó:)
Ezek után a küszöbspoiler emelő takaróját már meg sem mertem kérdeni:)
Azt hiszem majd intézek mindent a bontós sráctól...
A km-óra spirálján lévő jeladó a befecskendezőhöz tartozik, de ha nincs, akkor is indulnia kellene (szerintem), max virít a checkengine. Tekerd le a spirálról, és kösd vissza, biztos ami biztos. Ha így sem idul, akkor valamit mégiscsak sikerült széthúzni.
Annak meg, hogy nem gyullad, sztem csak örülhetsz :-))
van 1 kis gondom. c16 nz, kivettem az egész műszerfalát mert kellett a másik kocsimba, Ma arrébb akartam menni vele de nem gyulladt be. semmit nem kötöttem ki aminek köze lehet a motorhoz. Ill. a bowden is kellett a km órámoz ezért az is ment a másikba. azon volt viszont egy jeladó 3 kontaktos kerek dugóval. Lehet hogy ezért nem gyulladt be mert hiányzik a dugó neki?
Én meg kitekertem a családdal a verdán Ópusztaszerre az emlékparkba. Halásznap volt. Utána irány Algyő, faterék, apósék.
Ezek a parasztok itt a régi 5-ös mentén tényleg lovaskocsi helyett használják a ladákat... Be van pakolva mint 2 álat, dönget 50-el se, irányjelzőt nem ismer a körforgalomban, jobb hátsó féklámpája nincs, bal első lámpája detto.
Holnap meeting és lazulás söricilinkúrával a szomszéddal, aki ugyan fuxvágen golf-őrült, de nincs baj, mert én se vagyok normális, különben is: egy a zenei sítílusunk - khira!
Igazán megtisztelő a felajánlása kedves uram, de én inkább a 4 pontos övben gondolkodom, az kell a sparco ülésekhez... ééérted???!!! A takaró lap meg akkor is jól jön, ha már nincs ott az öv.
ha érdekel tudnék ócsójé magasságállító biztiöv mechanikát 100%os kék burkolatokkal együtt. az egész oszlopra és mindkettőre. képeket elküldtem ascernak, nem tudom megvannak -e még nekem.
Mi az, hogy a géptetőt fényezni kell? Mer olyan nekem is van. Engem azért érdekelt volna a tied, mert azt hittem, hogy kifogástalan, és ami a legfontosabb, hogy fekete (vagy sötét szürke)! És csak fogom, és átteszem az enyémre. Ha fényezni kell, akkor bocsi, de nem érdekel. A többi igen. Bár jó lenne, ha lehetne még "turkálni", hátha kell valami. Pl. A B oszlop alján belül lévő műanyag takarók, amik a biztiöv gurigáját takarják. Az enyémről letört a felfogató szem. pl.
sajnos nem jutottam le..............viszont a turbódízeles haverom ott volt az 1.9TD C Asconával ki is könyökölt a hajtókar a blokkból mert elszaladt a turbónyomás meg miegymás.
Mielőtt tudnám, hogy mennyi az adminisztációja a motorcserének, azt mondom, hogy ha az illető (állítólag TIZENHAT ezret futott) 1.4i moci a kisebbik (C14NZ), akkor valszeg tárgytalan a nagy hóbelebanc miatt, viszont ha a nagyobbik (C14SE), ami 82LE, akkor meggondolandó, mert motorbaható piszkutálás nélkül van egy (a mostanihoz képest) bika motorom. Ezek a motorkódok hol találhatók a blokkon a motorszám elején, mint a régieknél a 13* vagy 13S?
"Az 1.3-ból 1.4i-re fúrás egyszerűbb és így van egy 0km-es motorod ami tudod, hogy zsír új, viszont ott pöffeszkedik rajta egy karburátor :)))) ami alapvetően az ősellenségem."
Nos, ennek a részleteinek utána kell járni, hogy tényleg egyszerűen lehet-e 1.4-re (2.6mm-t) fúrni, de azt is (a szaki szerint) csak 3 nekifutásra, a 0km-es motor hengerfalán viszont nem lesz cementálás.
Miért ősellenséged a porlasztó? Be kell állítatni és kész. Én meg a másiktól félek, de biztos csak azért, mert nem ismerem.
Pesti KF? érdekes... Ezek a szegediek nemhogy örülnének, hogy környezetbarátabbá tenném a járgányt...
Nincsen semmi gond, ha új (értsd másik) kocsit veszel, én is ezt fogom tenni, de nekem megmarad mellette az ascona, amolyan hobby autónak, amit izomállattá fogok építeni. És nekem pont ez benne a jó. Hogy én csináljam, az én izlésem szerint, és ha valaki meglátja, nem tudja, hogy mi ez, és miért megy ennyire? És pont egy ilyen vén csótány? Na én ezt a hatást szeretném elérni, amellett, hogy az ascona minden tekintetben tökéletes nekem.
Szerintem is vedd meg a calit, és járjál vele, de vegyél egy asconát is, amit lehet buherálni. így nem szorít az idő és a pénz. Amikor van, akkor teszed bele. Aztán egyszercsak kész lesz, és mindenki a csodájára jár.
Az 1.3N és S hf között nemcsak a szelepek különböznek. A 70 lovasnak kb 1,5-szer akkora szívójárata, ebből kifolyólag más a szívócsonkja is. Az 1.4iből kétféle van. A 60 lovas (C14NZ) ugyanaz a gagyi hengerfej van rajta mint az 1.3N-en. Meg van a C14SE ezen nem tudom milyen hengerfej van de hengerenkénti injektoros és 82le.
Igazából a helyedben nem is tudom mit csinálnék 2 okból:
Az 1.3-ból 1.4i-re fúrás egyszerűbb és így van egy 0km-es motorod ami tudod, hogy zsír új, viszont ott pöffeszkedik rajta egy karburátor :)))) ami alapvetően az ősellenségem.
Az 1.4i beszerelése mellett az szól, hogy injektoros, egy életre elfeljtheted a mindenféle beállításokat beülsz az autóba beindítod és mész vele, viszont kérdés, hogy milyen állapotú az a motor és az összes papírügyintézés költségéből kijön az előző változatnak a teljes alkatrész és gépmunka költsége. Inkább veszek 4 dugattyút, minthogy a bürokrácia trójai falovába lapátoljam a pénzemet.
Az 1.4i fojtószelepes injektora miatt felejtős minden tuning, mivel nem tud alkalmazkodni a megváltozott üzemeltetési körülményekhez.
Ha kellenek a cumok akkor a lámpikat, középboxot, első, és küszöbspoilert odaadom 12ért...Remélem nem tartod soknak...
megegyezünk biztos...
Biztos lenyomsz, mert alap c20ne, de lesz ez még jobb is, de akkir is eslytelen lesz, mert kalifa nagyon nehéz..
Mellesleg, nem zavar az asconaclubbos matrica legalább majd gondolkodnak...:))))
Kalifaklubba meg nem akarok menni...:))))
MECSi
Ez nem fair, nagyon nagy tisztelője vagyok az asconáknak, máig tartom hogy az eddigi legjobb opelek, de itt ez a lehetőség hogy jó áron, szép autó, és jó is akkor miéert ne vágjak, bele...
Tudom hogy rajta kéne maradnom, de tudom jó barátságba leszek a kalifával is...
Akkor a cuccok tárgytalanok...
Ha kell még valakinek ascer cucc szóljon, a tükrök, elablakok, ülések kárpitok, műszerfal meg az óra már elkelt...
Nos, alaposan körül kell járni, mert ugye olvastad szaki elvtárs mit mondott a fülembe a szegedi KF-től...
Tehát az a kérdés, hogy mi lesz olcsóbb?
Rendberakatni a motoromat, ami lehet 5, lehet 20 és lehet 65 ezer, plusz rárakni egy Varajet II-est, ami torokkal együtt felújítva beleszalad 10 ezerbe.
Azonkívül az is érdekes, hogy asszem 60 lovas az 1.3N. Ha ráteszem a varajetet, egyből lesz 70 paci, ami önmagában már meghaladja a 10 százalékot (azért nem 75, mert ahhoz S HF kell, amiben nagyobbak a szeleptányérok). De ha ráadásul stimmelnének a vertikális méretek, 1.4-es dugókhoz fúratnám, és kicsit javítanék a szívócsonk aerodinamikáján, egyből beleugrana vagy 78 paci, tehát már motorcsere nélkül is nőne vagy 23 százalékkal a teljesítmény, bár ehhez nem kell semmi papper.
Ha elbontod a gépet, engem érdekelne pár dolog, pl. fehér indexbúra, esetleg a fényszórókkal együtt, a fekete középbox, meg talán más is. Látni kéne. Ja, meg a spoilerek.
Az hogy spricces vagy karbis senkit nem érdekel, a törvény úgy szól, hogy az számít modifikálásnak, ha 10%-ot eléri a teljesítmény növekedés. Azt a rendőrbácsi meg nem mondja meg az út szélén de a kpm sem ha nincsen náluk éppen egy fékpad :)))) A motortémához még annyit, hogy a meglévőnél rosszabb euro környezetvédelmi minősítésű motorot semiképpen nem építhetsz be csak jobbat. Pl a 18E az US83-as asszem a C20NE EURO 2 tehát minden gond nélkül mehet. a karbisokba is mehetnek az EURO2 motorok viszont pl egy C20NE-t nem alakíthatsz át 18E-vé mert az visszalépés a környezetvédelmi osztályban. Szóval így megy ez manapság.
Rövidebb a szívócső ez a lényege az imschernek. De sokkal nagyobbat dob, ha felbővíted a c20ne szívónyílásait. Ha pedig szívócső kell, mondd el mit szeretnél, kiszámolom a hosszát.........
Nekem 82-es mantám van az életben nem szerelték c20ne-vel mégis lepapíroztam. Akkor az ascona amit 75-81-ig gyártottak egy 1989-es 1.6D motor van benne amit szintén az életben nem gyártottak. Ez is le van papírozva. Ha valakinek kell segítség ilyen, KF átalakítási ügyekben az szóljön. ha jól látom 1.3-ból akarsz 1.4i-t? Nem gond nem ugrasz reg adót sem ha jól tudom.Sőt még javul a környezetvédelmi besorolásod is.
Ha az tiéd is mondjuk erről nem tudok hogy kasztnicserénél hogyan kell, de akkor elvileg 1.8, kasztni kell nem?
Nekem csak jó ha megszabadulok az alkrészektől ha úgy alakul, de nem azon az áron hogy te megszívd vele...Kérdezz jobban utána valahol, nehogy gond legyen belőle...
Ma megyek megnézni egy calibrát az opelgurué volt aki szereli a család opeljeit, és nem kő neki a gép mert nem férnek be a gyerekek, és mindíg beveri a fejét abba a fránya tetőbe:)))))
92'-es 2000 8V Manuális klíma, centrálzár, elektromos ablak, elektromos tükör, fűthető tükör, könnyűfém felni, napfénytető, riasztó, szervokormány, színezett üveg, CD-s autórádió, dönthető utasülések, elektromos tető, ülésmagasság állítás, ABS, ezek vannak a gépben, mellesleg fehér...
Rendesen csinálgatta a srác, nem nyomja neki mert fél a sebességtől, de van egy 170lovas astrája is:)))))))))))))))
Megveszem a te autódat, átíratom. Aztán az enyémet kivonatom. Aztán átrakom a volt tiedből az első futóművel együtt a mocit, váltót, vezérlést, szervókorit az én kivont járgányom kasznijába. És nem azt mondom, hogy az enyémben cseréltem motort, hanem a volt tied lett kasznicserés.
A biztosítónál lemondom az enyém biztosítását, és kötök egyet a volt tiedre, ami már másik kasznit kapott, és azt levizsgáztatom. Így voltaképpen autót cseréltem, de mégis ugyanabban a felújított szekérben ülök. Ja, és nincs köbcentinövekedés, nem kell regadó.
Feltételezzük azt, hogy ha egyszer betellne a pohár és azt mondanám kiárulom az autóm darabokban, kit mi érdekelne belőle...
Mondom a hasznsítható dolgokat...
Motor egyben váltóval, szervókormánnyal...
Annyit kelll tudni, motor tökéletes sosem volt vele bajom, nem eszi az olajat, nem füstöl, nem kormol, hütő könnyezik, amúgy minden rendben...Váltó nem recseg, szépen vált, nem lötyög, pontos, de a nyelestengely surrog egy cseppet...
Üvegek hibátlanok...
Ülések szépek nagyon, az elsők nagyon kagylóülések, nagyon durván tart...A hátsó ülés egy helyen ki van égetve egy ciginyomnyit...
Kárpitok, üléssel egyeznek, de hagy maga után kivánni valót az első kettő.
Tetőablak nem gyári...
Műszerfal középbox repedezésmentes, fekete szépen ápolt gyönyörű darab...
Elektromos ablak 4db, de az első kettő elég lassan mozog.
Villanytükrök, kapcsolóval.
Komplett hátsőó futómű, zsír új fékekkel...
Első fékek 235ös tárcsa nem válas, nem hullámos, de a nyergek csúszkáit cserélni kell.
Lengéscsillapítók 1évesek, első hátsó...
Csapágyak..Inkább haggyuk..:))))
Első lámpák, tökéletesek, nincs semmi bajuk, a foncsor is szép.
Pontosabban azon, hogy ha már olyan a moci, hogy fúrni kell, akkor aszondom, hogy tegyük bele az 1.4i dugóit. Mert állítólag ebből a blokkból faragták ki azt is.
Kérdéses pontok a víz és olajcsatornák mérete, elhelyezkedése, valamint a dugattyúk csapszegmérete, meg az, hogy hány mm-re van a dugó teteje a csapszeg tengelyközepétől.
Sok legenda terjeng az S széria hengerfejéről, és megfejtettem: vezérműtengely szöge ua, "csak" a szeleptányérok nagyobbak az S HF-ben, meg ugye kéttorkos karbi van rajta.
Most ha veszek egy S-es blokkot kompletten, mi a biztosíték arra, hogy az nincs széthajtva? Mert lehet, hogy jó, szépen jár, jól pörög, nem kojtol, nem eszi az olajat, de meddig? Sok trükköt be lehet vetni egy eladás előtt... És akkor dupla ktg, mert vacakolhatok azzal is.
Az a baj, hogy olyannal még nem találkoztam, aki azt tudná mondani: kiccsávó, én már ilyet fabrikáltam, és így kell...
Megkaptam az emilt, köszi, nagyon jó! A kocsi-bemutató képekkel kapcs. van egy új 5letem, ha kész feldobom ide, hogy megnézzétek!
A szívósor szerintem abban más, hogy igényesebben és pontosabban van legyártva, valamint a vételár alacsonyan tartása helyett inkább arra figyeltek, hogy a teljesítményt fokozza. Pl. lehet rövidebb, vagy hosszabb, ill. polírozott, vagy egyforma hosszú csonk minden hengerhez, stb. a klasszikus motortuning fogások. De szerintem ha hozzáportolod a te sajáz szívócsonkodat a hengerfejedhez, már az is nagy javulást fog eredményezni. + eltávolítani a sorjákat, öntési egyenetlenségeket, stb. A bővítés már más kérdés, mert akkor megváltozik a motor karakterisztikája, ehhez még nem értek.
Ezek az autók is azért sportautók, mert van benne fordulatszámmérő, és amikor mész vele valahova belevághatsz a csomitartóba egy sporttáskát.:))))))))))))
Alsó felső rész egyben 12.600ft komplett 24.500ft...
NEm csak aza a gond csak úgy veszem észre hogy azt sem tudják mit pofázok, mit akarok, és hogy nekem nem az a lényeg rajtalegyen oszt kívülről ne láccódjon, hanem úgy hajtsam álomra a fejem hogy mindent megtettem, hogy kész legyen, és szakszerűen legyen elvégezve a meló...
Utálok gányolni, és hányingerem van attól ha valaki összecsap valamit a kocsimon...
Ha valamit elkezdek addig csinálom míg jó és szép nem lesz, ha nem jó akkor csinálom tovább...
Már nekem kellemetlen rágni a kasztnis fülét hogy ezt meg azt akarom még én érzem magam szarul hogy kérnem kell szépen legyen megcsinálva, mert ez nem mészhordó létráskocsi hanem a 2.szerelmem, és ha nem szép levágom a fejét...
Nem is baj ha új alkrészből akar dolgozni, de akkor ne is legyen gányiolás...
Mellesleg ha megmondaná az igazat, mi a gebasz vele, és kb 15drágább lenne, akkor azt mondom jó túlórázom egy párat és ott a pénz...
kocsimra sosem sajnáltam a pénzt igaz nem is tudok sokat adni neki, de megteszem amit lehet...
Figyi, ha kihullik a mostani motorod, végy egy ugyan ilyen mocit, valami jó álapotút mondjuk S szériát, és arra okosíccs valamit...
Tudja valaki az irmscher szívócsonk miben másabb mint a sima?
Mert ha tudjuk az elvét tudnánk akkor le is tudnám gyártani a próbacumót és meglátjuk mit művel...
off:
Nekem 2 országúti 1 trekking meg egy törött aluváz :)
Ascona:
Ja szentendrein halálra idegesítettem egy pöcs ignis sportot hehe, zöldnél lenyomtam aztán 70 nél bevártam hagy örüljön, ő ugye 90-100, aztán köv zöldnél megint otthgytam haha.....
Üdv
Tepsi épség: Majd megkérdem azt a boltot Szegeden ahol a fél autómat vettem utángyártott elemekből, hogy honnan, és hogy tudnak-e, lehetőleg hozzád közel. De hol is?
Másik: milyen szinyor lákátos az, aki téged elküldött?!?!?! Mindent meg lehet csinálni, csak akarni kell. Az más kérdés, hogy megéri-e. Szal: igaza van, hogy agyon van ponthegesztve, de nem ott kell bontani és hegeszteni. De ezt ő jól tudja, csak nem mondja. A hátuljától 10 cm-re a csomagtartó közepe felé kell levágni a bontandóról, szépen egyenesen, hozzá kell szabni a tiedet 5 mm átfedéssel, azt beperemezni, és szépen felpillanatfogózni, beállítani, megpöttyögetni pár helyen (szigorúan CO-val, mert az rövid ideig fűt, és nem tekeredik annyira), végül végigponthegeszteni, összecínezni, összecsiszolni, és kész.
Nem ezzel van a gond, hanem a bontottnál a ponthegesztéseknél benne lehet az avas rézsda, és akkor biza adtál a kakának egy jó nagyot.
Utálom amikor nyavalyognak, ahelyett, hogy nem néznék az embert hülyének, és elmondanák az igazat. Mert aki nem hülye, az megérti, és onnan kezdve nem fog járni a pampulája, ha mégis odavisz egy bontottat, aztán 2 év múlva meg jön rajta a szarszeplő, hanem magát okolja, hogy bakker, megmondták. Ha meg egy jó állapotú rohadásmenteset tud szerezni, akkor van két zsák mákja.
Hát igen! A hátfal úgy hallottam, tébnyleg nehezen beszerezhető, de remélem ez csak rémhír, mert hamarosan nekem is szükségem lesz rá.
A regadóról annyit, hogy bár hivatalosan nem néztem utánna, de az 1.6-ról 2.0-ra történő emelés, az kb. 800.000.- Ft, azaz nyolcszázezer FT lett volna. Az 1.6-ról 1.8-ra állítólag több, mert annak nagyobb a károsanyag kibocsátása. Úgyhogy nekem maradt 1.6-os a gépem, kisebb átalakításokkal :-))))))) Érted???!!!
Azt hiszem A.G.S kollégának alapból 1.6volt most 2.0 és 1.8 albínója van...
Kérdezd őt hogy mint csinált...
Mellesleg vigyázzatok autóitok tepsi épségére, mert k.va drága az utángyártott alkatrész, és sehol nem rendelnek mondjuk pl komplett hátfalat amire most nagy szükségem lenne.
Tehát most nem tudom mi tévő legyek...
A lakatos azt mondja szerezzek utángyártottat abból meg tudja csinálni, de ami már kész autóbol van az agyon van pontheggesztve és az úgy nem jó...
Nem egész erre gondoltam, bár szívem szerint én is így lennék vele.
Az a helyzet, hogy szóltak, hogy taszigálnak valahol ide-oda egy 16ezer km-es törött astrát, már ott tartanak, hogy kidobják, occsóé meg lehetne menteni a mocit. Megkérdeztem a KF-et, hogy mi a hivatalos módja. Erre mondták, hogy nemigen lehet, mert asciba 1.4i-s mocit az életben nem raktak bele, és "egy olyan típusú jármű jönne létre, ami nem létezik". Ha egy 1.6-os, 1.8-as mociról lenne szó, akkor meg lehet csinálni megfelelő papírok (származás, beszerelő szakműhely igazolása, eredetiségvizsgálat) megléte mellett, ám (most kapaszkodj az egeredbe!) mivel növekszik a hengerürtartalom, meg kell fizetni rá a regisztrációs adót!!!!!
Visszakérdeztem: nem külömbözetet kell fizetni?
MEM, A TELJES ADÓT!!!
Hagy ne mondjam, hogy mit csináljon az első számú nőnemű felmenőjével, aki ezt kitalálta!
Tulképpen csak úgy tehetem környezetbarátabbá az autómat (injektor), ha fizetek egy tonna regadót.
Abba még nem is gondoltam bele, hogy miként fogom én megmagyarázni a biztosítónak, hogy mosmá 1500-2000-es kategóriás az autóm.
Most jut eszembe, nézd már meg, hogy az 1.8e kétajtós hány kiló, mert az 1.3 az 920, és ha 80-al nehezebb lesz (bár annyit nem növexik sztem), akkor a súlyadó is ugrik.
Akkor gondolom elméletileg nem égbekiáltó és szembetűnő, ha a 82-es forgalombahelyezésű járgányomba belehuppan egy 1.8 einspritz moci rajta a kormányszervó szivattyúval, kormányművel és futóművel egyetemlegesen...
Már ha a megbontás utáni gazdaságossági számítások szerint nem érné meg felújítani a mocimat...
Ha a talira még nem lesz kész a kocsid, akkor én szívesen elviszlek, gondolom nem lakunk messze egymástól... :-)
A bicikli úgy látom köztetek is elég menő, nekem 3 db van, 1 országúti, 1 all terra, és 1 dirt jump. az utóbbit inkább dh-ra használom. ennyi off topic.
No tegnap szívtam 1000el. Nálunk országos ünnepnap lévén szabadmapom volt, gondoltam kicserélem a féltengelyporvédőket mert már a másik is megadta magát. Felemeltem a kocsit persze gyári emelővel, jó magasra hogy könnyű legyen szerelni, akkor jöttem rá hogy így nem tudom megengedni a féltengelyanyát. No mindegy alápolcoltam a kereket hogy ne forduljon el. Aztán az első sasszegbe beletört a fogam mert nem tudtam kivenni, kiütni nem ment, acéleszközöm meg nem volt amivel ki tudtam volna húzni a deformálódott fejet. Mondom baszok rá akkor kicserélem a műszerfalat úgyis azt is kell mert repedt. Kiszedtem szépen, gondoltam, hogy berelézem az állandó világítást, előkészítem a távirányítós központizárnak a terepet, rendet rakok a "HIFI" környékén meg kijavítom a zárlatot ami miatt csóri hangszóró nem működött. Közben be akartam lesni a másikba, hogy ott mi milyen kábelekkel van megoldva, de mivel kivettem a kormányt és a kulcsot bedugtam a kormányzárba az a geci beleszorult és nincs hozzá pótkulcsom. A kulcsot kb. Este 8 körül sikerül t kivennem de széttesett az egész zár (beleraktam egy dobozba darabokban hátha egyszer majd kell) Az ajtót bevezetékeltem húztam + 3 szálat persze közben észrevettem hogy a központizár csatijába befolyt a víz és csupa oxida, azzal is elszertam egy csomó időt mire lepucoltam. Az egészbe az a legszebb hogy kb. ki fogom venni az egészet mert a másikban (mint később észrevettem miután ki tudtam nyitni) bent van a 4 motoros zár bekábelezve stb. Persze a hangszóró azért nem szólt mert elcsípte a Türfeststeller és rövidre zárogatta. Ez is ki lett javítva új vezetékkel. A tükröm is mozgott mert beletört egy csavar a tartójába azt is le kellett venni. Már bent volt a műszerfal minden kiccserélgetve ahogy kell raknám be a műszeregységet de rövid a bowden, basszameg a másikat meg nem tudom kinyitni. Azután aláhasaltam és alulról nagynehezen kinyitottam a mocitetőt. Persze a bowdent nem tudtam helyszűke és szerszám hiányában meglazítani, úgyhogy megint szemvedtem picit. Mikor már az is ki volt cserélve az istenért nem akart a helyére ülni a műszeregység. Mivel a kocsim koppos volt kb. deformálódott a tűzfala ami kicsit megemelte a kormánykonzolt. Próbáltam leütni de ezt bentlévő műszerfallal elég macerás így némi metéléssel meg hajtogatással sikerült 95%osra megcsinálni. Szerencsére a műszerfal 1az1be kompatibilis volt ezért nem kellett kötözgetni, de mivel én büszke vagyok a 270ezer km re amit lehúzott a kocsim ezért áttraktam az eredeti tachot a fordszámmérős egységbe (később kiderült hogy nem sikerült pontosan visszarakni, pedig összejelöltem, vagypedig a másik eleve szar volt, most kb. a régihez még hozzácsal + 5kmh-t). a csekkendzsin lámpa kocka foglalata viszont nagyobb volt mint a lyuk ahova be kellett volna menjen (érdekes!) úgyhogy kis ráspolyozás következett, jó lett. Az egész egység a sok próbálgatás miatt vagy 20x volt ki be rakva. A többi már viszonylag simán ment, a középső légbeömlőt kivéve, az ugyanis a homlokfal deformációja miatt feszül és nem ül szépen a helyén. Végülis a relék nem kerültek be mert hiányzott egy széttkapcsolós, meg az idő is hozzá. A recsegő sem ment vissza. A pr´baút az hajnali negyed 2 kor lett volna ha begyújtott volna a kocsi. No most mijafsz van. szerszámokat, lámpát megint kihoztam. Olajnyomás töltés világít csekkendzsin meg nem. kihúztam akkor meg össze vissza villogott , mint kiderült megboldogult az izzó és kb a lambda miatt villogott. Közben a fordszámmérő kábelét amit bekötöttem széttszedtem mert ez volt az egyetlen aminek köze volt a motorhoz, és láss csodát működött minden (mégsem a fordszámmérőé volt a zöldkábel, a trafónál de akkor mi a faszé? mindegy műxik minden). Csak a kormányt raktam fel 180fokkal elfordítva tévedésből. A szép jó kormányburkolatot sem tudtam felrakni mert egyszerűen nem fér be a helyére, a kormányt meg nem tudtam a tengelyről leszedni, a másik tengelyen meg sérült a menet. Szóval 2 óra elmúlt mire ágyba kerültem. Azért ha lett volna leírás hogy mi mi után jön sokkal gyorsabb lehettem volna.
Talán a legsarkallatosabb kérdések, hogy milyen évjáratoknál van váltás a fékrendszerben, futóműben, motorválasztékban, hozzá tartozó váltókban, mert ezekben rejlik sok trükk. A B asconáról talán manta-z tudna informálni, hogy milyen volt az átalakítás előtt :-)))))))))))))))
A matrinya terve kész, csak valakinek le kéne gyártatni őket (mondjuk, aki jó olcsón tudja). Aztán egy első tali keretében megismerkedhetnénk személyesen, és kiosztanánk a matricákat, ezzel együtt megbeszélnénk a club dolgokat, és felkerülhetne végre valami a club almenübe is. Pl. képek, stb.
A weblaphoz minden, ismétlem MINDEN anyagot várok, MINDENKITŐL! írhattok, amiről csak akartok, és ami persze beletartozhat az ascona club témába. Én a saját kocsimról már mutattam az elképzeléseimet, de mindenki úgy mutatja be magát és a kocsiját, ahogy akarja. Emellett elkezdtem az ascona C-t bemutató részt.
Kéne még az ascona A-ról és B-ről írnia valakinek, illetve a Tuning és a Club rovatba is várok cikkeket. Amint megfelelő mennyiségű anyag összegyűlik, már viszem is neked, és rakhatjuk fel a tárhelyedre, kezdetnek mondjuk valami más domain alatt.
manta-z, ha jól veszem ki a szavaidból, neked kishűtőd van a c20ne-hez.
nekem E kadett 1.3s-be megy majd a c20ne, több vélemény szeritne maradhat a régi hőcserélő, ha jó volt. (ez jó, szerintem még túl is hűt.)
Meg tudsz erősíteni ebben?
Más: meglepetten tapasztaltam, hogy a légszűrőházam fedele 2 füllel szinte egészen letakarja az alsó rész szívónyílását (gondolom a keringés miatt). más kadettokon ilyet még nem láttam, gondoltam kivágom a bevezető műanyagcsővel együtt nyárra. (A'la A.G.S., remélem használ, majd referálok...)
Ha épek a gumik, nem tépted szét (mert én megtettem, csak visszaaplikáltam), nem húz át, nem melegszik fel sütősre, akkor nincs azzal semmi gond. Jó az az NGK, az a jó erős közép. Én most valami 300 forintosakat tettem bele, mert mindegy mit köp tele trutyival havonta. Majd ha megállítom az olajfogyást, és megérdemli, akkor kap Beru-t vagy Champion-t.
Évjáratfüggő, hogy milyen hűtővel szerelték. A kétféle hűtőnek más a lamellakiképzése ezért vékonyabb az egyik. Úgy emléxem az újabbak a vékony hűtősek. Azért mert vékony nem azt jelenti, hogy kevésbé hatékony mint a vastag.
Én is görcs vele, mert kihullott a téli/nyári tengelye. Én csináltam bele palarögzítőcsavarból, de ezek után kipróbálom a te módszeredet, mert nekem meg az a bajom, hogy szép kultúrált horganyzott imbuszfejű csavarokkal van rajt a szelepfedél, és a szívócsonk meg nincs lecsavarozva, és verődik a szelepfedélhez. 'Oszt zörög.
Alapvetően tulképpen a karbisokra való sportlégszűrő lényegét valósítottad meg: könnyebben áramlik be a levegő (a pillangó függvényében) picit több anyagot tud berántani (szükség esetén), ugyanakkor ha nem álatkodsz még jobb is lesz a fogyid, mert kisebb lesz a szívásra fordított energia, tehát kisebb veszteséggel dolgozik a moci.
Már megint tuning... :-) (bár igaziból javítani akartam, de ez lett belőle, és nem sajnálom)
Szóval a téli/nyári levegő átkapcsoló "automatika" felől erős rezgő hang érkezett, kb. mióta generáloztuk a motort. Azt hittem, hogy a leömlőre erősített levegő előmelegítő és a légszűrőház-szívócsöve közé szerelt csődarab remeg. Aztán miután jó idő lett, szépen kivettem az üdítős dobozból tákolt csődarabot, de a rezgő hang nem csitult. Egy sanda gyanúba keveredett a téli/nyári átkapcsoló, és igazam volt, annak a lezáró lapkája rezgett, mert középen állt, nem csinált semmit. Tehát lekaptam a légszűrőházat, és nagyon nagy (tényleg) munka árán sikerült kiszednem a bevezető részt, amiben az átkapcsoló van. Nem tudtam megjavítani, úgyhogy a képen látható módon került vissza a légszűrőház!
Emberek! Amikor kihajtottam a kocsival a cégtől, és nyomtam egy kövér gázt, azt hittem, beájulok! NAAGGYYOONN komoly szívóhang, és padlógáznál sem kezd el rángatni, meg befulladni, hanem mély dübörgés közepette meglódul! Mindenkinem csak ajánlani tudom, akinek karbis kocsija van! (persze csak nyárra!)
nem szeretném elkiabálni de kicsit furcsállom hogy az opel júzerek többségénél előjön a gyertyakábelprobléma. nekem a kocsi 1996 óta van meg azóta csak 1x volt gykábel csere az is csak azért mert a szerelő saját hatáskörében kicserélte úgy 5 éve. kb. 3 éve az egyik gumi porvédőben megált a a víz az elosztófedélben és széttrohadt a fém ami belemegy az elosztófedélbe. Mivel akkor nagyon nem volt lóvém ilyenekre lepucoltam kívül belül mindent. A kábli végén még az egyik szárny életben volt, fogtam egy db, vékonyka rézdrótot, belenyomtam a gykábel közepébe, a maradékot meg rátekertem a megmaradt fémre, és vissza a helyére. Azóta is hállistennek hibátlanul muzsikál. a foyim is rendben van, úgyhogy asszem jó lett :-)
kérdem én egy asconás forumon senkit nem érdekel egy izmos ascona????:-)
Dehogynem, de:
1. minthogy ez egy Ascona fórum, kevés kivételtől eltekintve mindannyian boldog tulajdonosai vagyunk már legalább egynek;
2. minthogy ez egy Asconás fórum, a többség nem azért tulajdonosa egy ilyen paripának, mert annyira tele van;
3. mindkétszer az "izmost" hangsúlyoztad ki, ebből nekem úgy jön le, hogy a kocsinak legfőképp ezt a tulajdonságát tesztelted. Te szeretnél széthejtott autót venni?
4. tényleg írhatnál róla valamivel több, lényegtelennek tűnő apróságot: évjárat, állapot, vizsgák, be vagy-e írva a forgalmiba, eladnád-e bontásra, szín, ajtók száma, stb.
Ja, ár pl?
És ha tudsz, némi képmennyiséget is dobhatnál be a picikéről.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha lesz még kérdésem, kereslek.
talán ha tennél fel róla képet, meg az izmoson kívül valami konkrétumot is akkor jó eséllyel könyebben érdekelhetne valakit. ;-) megjegyzem sok más kocsihoz hasonlítva mindegyik c20ne ascona elég izmosnak tűnik.
ha érdekel valakit van egy eladó (88-as)asconám 2.0i-s elég komolyan megy a kicsike!!! ezt már írtam nektek de hát kérdem én egy asconás forumon senkit nem érdekel egy izmos ascona????:-)
Egyébként az 1.6D dízelnek van a legbrutálabb hűtője, mivel a híresztelések ellenére az generálja a legnagyobb hőt. A te hűtőd nem kicsi lesz, hanem annyira vízköves, hogy nem tud rajta átáramlani a víz.
Több emberrel is arra a következtetésre jutottunk, hogy a hűtővel lesz a baj, erre te leírod hogy azé van a termosztát, hogy ne melegedjen jobban. Ez igazán nagy segítség nekem. Amugy valószinűnek tartom hogy erre a fórumra te is ugy jöttél, hogy legalább 3 milló hozzászólásod volt, ugyhogy én itt labdába sem rúghatok, de tudod mit, inkább hagyjuk ezt az egészet.
Oké, hogy nem értesz hozzá, senki nem úgy született, ez rendben is van, de akkor ne add itt nagy műmájert olyan beszólások után, hogy kisebb a víztér az 2 literesnél mint az 1.6-nál ezért az jobban melegszik. Erre írtam, hogy azért van a termosztát, hogy ne melegedjen jobban, mivel egy motor hőmérsékletét sajnos csak hőelvonással lehet stabilizálni. Ezek után meg jössz itt nagyszerűsködni a félresikerült cinikus beszólásoddal amiről azonnal lerí, hogy kinek mekkora az IQ-ja, mert azt hitted egyből, hogy rosszindulatból írtam le amit írtam, pedig én csak a kérdésedre választoltam. De hát igazad van, mindenki magából indul ki. Kettőnk közül pedig te voltál előbb idegbajos. Egyébként meg akármikor bárhol kiállok veled egy IQ tesztre meglepődnél ha tudnád mekkora az intelligencia hányadosom. De te már kitöltötted a magadét itt a fórumon ez szerintem bárkinek elég tanúsítvány. A szaros kérdésedre meg leírtam a választ annak ellenére, hogy 15 hozzászólás után ekkora egy bunkó stílust engedsz meg magadnak. Na szeva........
Az okoskodást te kezdted a 2996 al, pedig én nem rossz szándékból írtam le a problémámat, igaz nem olyan embereknek szántam a kérdést akiknek a motorkódjuk egyenlő az IQ-jukkal. Nem vágom min kaptad fel a vizet de egészségedre remélem most, hogy leírtad amit gondolsz felért egy idegosztályos szakember beszélgetésével. Na szeva "barátom"...
Annyit még elárulnék neked újdonsült 15 hozzászólásos barátom, nem létezik a 18S-től és a 16SH-tól jobb vízmelegítő készülék amit opel emblémával elláttak, szóval ha új korában elég volt az SH-nak az a hűtő akkor a C20NE-t röhögve el kellene, hogy vigye.
Érdekes nekem is C20NE-m van kis hűtővel és beáll a hőmérséklet 94C-ra mintha odaszögelték volna. Ha ilyen okostojás vagy és tudod mi a baja a vasadnak minek fárasztod itt a népet? Egyébként meg látom az adózáshoz is annyira értesz mint a motorokhoz. A benzinben van az útalap nem a súlyadóban. Egyébként megmondom mi baja a szartalicskádnak. Vízköves a hűtő amit nem fogsz tudni kimosni semmivel. De hiába fogsz mindenféle bontott szart venni kevés esélyed van arra, hogy jó legyen , mert már minden bontott cucc 40 éves szar. De majd ha megvetted az 5ik bontottat akkor utána majd szánd rá azt a szaros 25000forintot és vegyél egy új utángyártottat. majd rájössz kispofám..............segíteni akar az ember, de ezzel a stílusoddal húzzál innen a gennybe a bontószökevényeddel együtt.
Azért fizetjük a súlyadót is, hogy jó legyen az út mégis xar... Zsír új termosztát van benne, és ez már a második ugyhogy annak semmi baja, továbbá az alsó és a felső cső is ugyanolyan meleg ugyhogy a termosztát kizárva. A melegvíz kering csak nem tud visszahűlni normálisan... Mielőtt motorgenerált javasolsz, vízben olaj nincs, teljesen tiszta és nem is fogy egy kicsit sem. Kicsi a hűtő... Ennyi...
Hi! Asconások! Elbúcsuzom 2 hétre. Elöttem áll v. 1200 km. Tegnap és ma átnézettem a kocsit, mindent rendben találtak. Csak az alapjáraton állítottak, kérésemre. Ha visszajöttem, jelentkezek...
Szerintem a 1.6SH moci hűtője kissebb lehet mint az 1.8, 2.0 é mert maga a motortömb ugyanaz viszont a furat nagyobb ezért a hengerek mellett kevesebb víz fér el, emiatt szerintem jobban melegszik a moci mint az 1.6 osoké. Azt is megfigyeltem hogy a nagyobb hűtőkben köralakúak a lamellák és vannak benne spirálszerű műanyagok amik a víz ármlását vezetik, amíg a vékony hűtő (amilyen most az enyémben van) az csak ellaposított csövekből áll. Na mindegy ha új hűtőről lenne szó 10 et még adnék érte, de sajna ekkora kedvezményem nekem nincs a se a unixba se a bárdiba. :((
Csak hogy ne legyé annyira elszomorodva, nekem is jól jönne ilyen cuccos, de inkább a kétezres, és minnél nagyobb, mert ha lecsukom a motorháztetőt, igen hamar felmelegszik a hűtővíz. Nyitott tetővel meg elég nehéz közlekedni :-)
Amúgy a szerelőm aztat monta, hogy 10-ért hoz nekem újat. Az jó? (bárdinál, unixnál 20 körül vannak.)
Nem zaklatásként de azért még egyszer feldobom a témát. Szóval hátha tud nekem szerezni 1.8 as vagy 2.0-s Ascona vagy Vectra hűtőt, igazán megköszönném "a kis családom részire mert ugymegvagyunk viselve, hogy még lábazatot sem tudunk csinálni..." Viccet félretéva ha tud valaki segíteni lécci szóljon. Thx eb.
Igazad van, de az orrod méretét a szüleiddel beszéld meg mert az genetika, bár nálad eltudom képzelni, hogy szerzett dologról van szó :))) De nem az számít, hogy ki hány éves hanem hogy mennyit fogyaszt :)
Egy 600 km ert én is mentem. Megint Bécs vittem a tetőn 2 bringát ezért 100-110 el mentem kifelé, jól is fogyasztott, visszafelé persze nem birtam magammal...nehéz is a jobb lábam. :)
Továbbra is tartom a véleményem hogy sirály az Ascona az én 2.0i-em nagyon dinamikus simán megy úgy mint egy új 1.6 os, sőt!
Remélem még jó pár évig élvezhetem a társaságát :)
Na, akkor ezt add össze: Kiváltottam 1 citibank kártyát vagy 4 éve, hogy majd amit lehet számlára meg olyan helyen, azt megveszem arra az autó vizsgaképességéhez. Gyorsan bebámészkodtam a médiába, és gyorsan rábeszéltem magam egy kazis távkapcsolós kenwood fejre, meg egy pár 3 utas kenwood oválra, meg egy pár 16 centis 2 utas kenwood kárpithangszóróra. A gari lement a cuccokról, a járgányon még mindig nem volt műszaki. Most meg csak a fej van beszerelve a 2 ovállal, pedig porosodik még egy 4x50-es alpine végfok is, de közben azon vakaródzok, hogy mp3-as fej kéne, de nemigen akarok lemondani a távkapcsolóról (pontosabban kopernikusz, azaz kópé, vagyis a gyerek mellől az asszony a hátsó ülésről).
Én a 3 napos ünnep alatt mentem 1060 km-t, de még mindig nem tudom mennyi a fogyasztás, mert mindig inkább rátankoltam, nehogy az országút közepén álljon le, aztán nem lesz elég az 5 liter benya a kannából, ami a csomitartóban várja az elkerülhetetlent. (előzetes számítások szerint vegyes fogyi 7,75 l/100km, de ez lejebb fog menni, mert még van benne elég sok...)
Ja, meg közben 32 éves lettem, úgyhogy a kanna mellé bekerült 1 üveg OLD MAN'S whiskey is a haverok jóvoltából. Én nem szeretem a whiskey-t, de azért a felét megittam :-) (a genyók! azt mondják én már öreg vagyok, azé igyak öregember whiskey-ét)
Ja, és ment a gép mint atom... 160-at 3500-ös fordulaton, országúton. Asszem kell még az a kis tuning plussz amit tervezek.
Ja én is szétszedtem a kicsikének a szívócsonkját mert egy kicsit koszosak voltak már a pillangószelepek, azóta sokkal egyenletesebb alapjáratom van :) hihetetlen mennyi lerakódás volt benne - bár igaz hogy vagy 20 éve nem volt kipucolva - az alapjáratom is egyből felemelkedett 1600 ra, ugyhogy lehetett visszacsavargatni. Aki meg felemelte ennyire a benzin árát annak + üzenem hogy nyomja meg egy taliga majom.
Én is megreszeltem a 7végén, mert szaggatott. Rájöttem, hogy nincs 0,4 a mexakítóhézag. Leszedtem hogy jobban hozzáférjek, beállítottam 0,7-re, a korábban bejelölt szögben visszaraktam. Elindultunk haza (a szülőktől)... Hát, azt a 40km-t!!! Tiszta kenguru volt. Aztán rájöttem, hogy tulképpen a hézagállítás miatt korábban nyit, tekertem is rajta ma olyan 3 fokot, 1ből jobb lett.
Mondjuk ettől még 4,9 az 1-es henger nyomása. Most gyűjtök az alcatrace-re, mielőtt széthúzzuk.
Állítólag annak fel kellett volna tömítenie a rést
Persze, az első pár fordításig. Aztán úgyis elfújja vagy a dugó mellett, vagy a szelepeken át. Muszáj lesz megemelni a kalapot, és benézni alá, mi van odabenn.
Az az igazság, hogy a hengerfej levétele nélkül csak találgatni lehet, valszinű muszály lesz leszedni, hogy lehessen látni a hiba igazi okát, de még az is lehet hogy gyűrűtörés van az 1 es hengerben és a HF-nek semmi baja sincs.
Nem bírtam reggelig. Mértünk egy kompressziót. Vagyis 4-et, de azt kétszer.
Szárazon: 1: 4,7 2: 9,2 3: 9,2 4: 9,0
Kis olajat öntve a dugókra: 1: 5,2 2: 10,0 3: 10,0 4: 9,7
Ebből az következik, hogy a HF beteg valahol az 1-es hengernél, úgyhogy a belső motormosásról lemondtam. Most van 2 liter nitróm, egy motormosó adalékom, egy olajszűrőm meg 4 liter multisuper mse-m (jobbat átmenetileg nem akartam venni).
Valamikor a jövő héten, vagy utána leszedjük a HF-et, és kiderül, hogy pakolás, szimmering, vezető, szelepszár vagy netán repedés a ludas.
Nekem a vékony van benne (szerintem ez dízelé) de elég magasan van mindig a motorhőfok ha sokat megyek vele városban ezért kellene bele a nagyobb (gondolom ez a széles). Ha esetleg eladó a széles hűtő akkor gerjednék rá mert ezzel a hűtővel a nagy nyári meleg eléggé megerőltető lesz a hűtőventillátorom számára is. Amugy köcci.
Az autós matrica és a kulcstartó engem is érdekel,sajnos az anyagi lehetőségeim korlátozottak, de értelmes kereten belül tudok rá szánni. A matrica kialakítását rábízom a nagyérdeműre. Kb 2 hétig nem leszek netközelben, megy az egyhatdé Egerbe kirándulni.
Esetleg ha valaki tudna számomra (és kiccsaládom részire) biztosítani egy 1.8 Ascona vagy vectra hűtőt óccsójé azt igazán megköszönném, hátha van valakinek elfektetve otthon. előre is köcci.
Ha a paripád motorja is úgy felpörög a nitrótól mint te akkor nem is lesz semmi probléma, bár ha a gyűrűk +szorultak akkor nem kevés anyagot kell oda beönteni, hogy helyreálljon az eredetihez közeli állapot. Remélem sikerül megoldanod. :)
Amúgy a nitro állítólag csinál. A történet szerint egy 10 év állás alatt lepukkant mocit hozott vissza a srác az élők sorába. Amúgy meg a járgányom gumicsöveit, meg sok műanyagját nitroval varázsoltam újjá. Akkoriban sokat szívtam az anyagot, talán annak következtében állt be az az állapot, ami reggel megnyilvánult :-)))
Szerintem a nitrót kihagyhatnád, bár lehet, hogy nem okoz bajt, ha a gyertyafuraton keresztül öntesz be egy kicsit a hengerekbe. Viszont nem ártana kipróbálni valami hozzáférhető, ráégett olajsaras részen, hogy egyáltalán csinál-e valamit. Igaz, hogy elég agresszív anyag, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt a szutykot is lehozza.
Én azt csináltam, hogy levettel a műhőből elmenő vastag csövet és a fűtőradiátor bemenő csövét (ahogy a könyv írta). Ekkor jó sok víz kifolyt (nem fogtam fel, ment az aknába, úgyhogy nem tom mennyi, de kb. 5 litert töltöttem vissza). Aztán számat a túlfolyó tetejére illesztettem légmentesen, és belefújtam vagy 20x, de bikából! Jött még nem kevés víz!
Ja, hozzá tartozik, hogy aki még nem ismeri a gép történetét: 10 éve ment, 9 éve leállítottam, 8 éve tömítés és szimmeringgarnitúra csere volt, aztán 6 évet állt, két éve megy, és több olajat zabál, mint amikor teleszórta nekem a motorteret.
Azt ajánlották, hogy uninstalláljam az olajat, removingoljam a gyertyákat és uploadoljam a hengerteret nitrohígítóval, ami majd inzertálódik a gyűrűk közé, és feloldja a rezidens állományt. A műveletet 2-3 szor repeatelni kell, majd hagyni, hogy a segédanyag removeingolja magát a hardverből. Utána a régi fluidumot upgrade-elni kell engine cleaning adalékkal, majd backloadolva csökkentett módban (alacsony órajellel) elindítani a gépet 8-10 percre. A cleaning a fluidum kannába downloadingjával ér véget. Ezt követően filter replace, uploading new fluidum: plug and pray, hátha csak az olajlehúzó volt leragadva, és ezért zabálta az olajat.
Szerintem levegővel nem fog menni mert a víz a blokk alján van és elfújatod mellette a levegőt, de ha mégis megpróbálod akkor a termosztátot uninstalláld mert útban lesz a levegőnek!
Ez életveszély! Nemhogy be kéne tiltani a forgalmazását, de feljelentést kéne tenni ismeretlen tettes ellen közlekedési veszély és életveszély okozása miatt! (vagy mi...)
Úgy láttam tegnap napközben mindenki felszívódott a jó idő miatt: vagy a vasba, vagy alá esett... :-D
nem vagyok róla meggyőződve, hogy az összes hűtőfolyadék kifolyik ezzel a módszerrel. Ti hogy végzitek a leeresztést? Tényleg nem jön le az összes víz. Ha ezt szeretnéd, vedd ki a hűtőt, és forgasd addíg, amíg kicsurog. A blokkal már nehezebb dolgod lesz...
Valahogy sejtettem, hogy Te lehetsz az a szegény árvafiuu :-)))
Tízért télleg jó volt a hosszúváltó a C-s helyett, de sztem, ha csak nyelestengely probléma lett volna a régivel, és mondjuk 15-ért kínáltak volna rövidet, akkor Te is inkább a csapágyat cserélted volna.
Amúgy meg tényleg jó annak, akinek 100ekm-es automatája van, igaz, vizsga nélkül.
Nem úgy, mint szegény árvafijuhuhúúnak, akinek ilyen kerékőrt adtak el, hivatalos boltban:
Meneküljetek, ha ilyennel találkoztok, mert így néz ki egyszeri használat után.
Én sem csak a nyelestengely csapágyra gondoltam hanem mindenféle csapágyra ha már szét van szedve a váltó, de csak emlékékezzél hogy amikor az enyémen cseréltük mert rövid volt rajta akkor azért olcsóbb volt egy 10 esért venni egy váltót mint szerelgetni ;) De hát jó annak akinek 100e km-es automata váltója van, nemigaz? :)
Ma le akartam engedni a hűtőfolyadékot, átmosás céljából. Megnéztem az Igy Csináld-ban, és úgy is csináltam (:-)), de nem vagyok róla meggyőződve, hogy az összes hűtőfolyadék kifolyik ezzel a módszerrel.
Ti hogy végzitek a leeresztést?
Amúgy ha már leeresztettem, vettem 19-es hűtőtömlőt, és kicseréltem a fűtőradiátorhoz menő 1ik csövet, mert a rögzítésnél már szakadt volt. Amint leszedtem, láttam, hogy pont az utolsó pillanatban történt meg a csere. Viszont ha ti is ilyesmit akartok csinálni, jobb ha tudjátok, hogy a thermosztátháznál 20-as átmérőre kell felhúzni a csövet, viszont a fűtőradiátor csöve csak 16-os. A gyári cső is 16-os belsejű, lehet ezért nem bírta a 20-as-ra felhúzást. Mindegy, most a 19-es tömlőt bilincsel rászorítottam a 16-os csőre. Lesz ami lesz.
Ja, és 2,5 m-t vettem, abból vágtam. Szépen mellé tettem a régi csövet és késsel zsupsz, levágom. Aztán nézem, hogy rövidebb 2 cm-rel. Mondom, ez nem igaz! Levágok mégegy darabot, figyelve a méretre, és még rá is hagytam +1cm-t. Megint mellé teszem, megint rövidebb az új cső. Szerintem vágás után összeugrott valahogy. Mindegy, a méret jó lett így is.
Egy motort kell betenned a bal első ajtóba, mert ott gyárilag csak egy kapcsoló van. Ha csak távirányítóval akarod nyitni a többit, akkor elég követőmotor is (kétvezetékes), ha kulccsal is szeretnéd onnan nyitni a többi ajtót, akkor ötvezetékes vezérlőmotor kell. Kell még egy távirányítós modul is, amivel nyitod-zárod, és ennyi.
hétvégén lenne a műszerfalcsereprojekt így minden villanyos macerát szeretnék letudni 1xre.
Központizáramat (3 motoros) akarom távirányításúra, motorjaim vannak a másik kocsiból, mit meg hogyan változtassak, mit vegyek hova kössem, hogy a központit tudjam távnyitni?
riasztó nem kell. a csomitartó nem érdekes.
ha dobsz mélben telcsiszámot felhívnálak, elmondani mégiscsak könyebb. kicsit sürget az idő is mert kb. fél órám lenne anyagbeszerzésre.
A susmorgó hang a váltóban az Asconában széria trartozék, az enyémben is van, és a nyelestrengelycsapágy okozza, nem kell vele foglalkozni attól még az sokat kibír :) De ha zavar én sem ajánlom hogy csapágyakat cserélj benne mert az lesz vagy 70 ropi, akkor inkább egy másik váltó ;)
Az miért jobb mintha csapágyat cserélnék???
És ki tudja hogy az milyen váltó lesz...
Az a baj velem hogy azt ami elvileg jó a kocsimon és kitapasztaltam milyen attól nehezen válok meg inkább megjavítom...
Ilyen nehéz benne csapágyat cserélni?
A.G.S.!
1 a legegyszerűbb formátumban küldjed légyszi, de szerintem mindegy 2001 ben jottem el akkor Auto Cad volt de szerintem birnak mindent, ha nem jó úgyis szólok.
2 elég a körvonal 2d ben mert csak síkban vágnak
3 átmérő méretek tökmindegy rádbizom.
szálcsiszolt az jól néz ki de csak az egyik oldal szálcsiszolt kicsi sorja lesz az alján de azt le lehet csiholni.
Udv
Láttam, amit írtál az autotuning topicon az 18E-20SEH-C20NE házasítással (szerelmi háromszög?)
A helyzet a következő: az 18E vezérműtengely kihajtása (osztófej) más mint a c20ne-é, mert a c20ne-ben nincs vákuumos előgyújtás-szabályzás. Mondjuk, ha computeres kocsit csinálsz, akkor az nem is kell. Én ezért használom az 18-as veztengelyt, a karbihoz.
Ha 18E hengerfejet teszel a c20ne-re, kapásból a 20SEH fölé megy a kompressziód, tehát a 20SEH-ból max a computert használhatnád, azt meg tudja a c20ne computere is, csak be kell tenni egy 700 ohm-os ellenállást az oktánszámállító dugó helyére! Ha c20ne blokk+18E hengerfej+c20ne veztengely combót csinálsz, akkor alul igen nyomatékos, robbanékony motort kapsz, de felül nem húz majd annyira, mintha 18e veztengely lenne benne. Annak ugyanis tovább vannak nyitva a szelepei. Ez a plusz teljesítményének a titka!
Régebben és is érdeklődtem veztengely köszörülés iránt. A melóhelyemtől 5 percre van a GAÁL műhely. Adtak matricát, meg megmutattak mindent. ha jól emlékszem, 30.000 körül köszörülnek, ha viszel tengelyt. Köszörülés után hőkezelni kéne, de az Öreg szerint akkor elhajlik a tengely (ezért nekem is vennem kellett 1 másikat macilacitól). Persze ha szerencséd van, elég mélyen lett edzve a tengelyed, és azt a profilt, amit rá akarsz köszörültetni, még pont kiadja. Amúgy egy egyszerű másoló-köszörűvel dolgozik a 2 kisöreg. Ja, és 7-10% teljesítménynövekedést ígértek ha sport profilt tesznek rá. Sajnos viszont alsó fordszám tartományban csökkent volna a nyomaték. Úgy mondta, ha eddig 1500--on indultam, most csak 1800-on tudok majd. Viszont 4-5000-nél megránt rendesen.
Amúgy van 2 db c20ne veztengelyem ha érdekel, én úgysem tudok vele mit kezdeni!
Most néztem megint az ascona.fi-n az ültetést. Ha jól láttam (márpedig igen) a spax oldalról (spax.co.uk) visszakeresve ők astra gátlót tettek be előre! Mondjuk ott még csinálnak 1 csomó mindent! Pont erről beszéltem neked, hogy Ők lehet, hogy tudják azt, amit itthon csak kevesen, hogy mit lehet variálni! Itthon nekem senki sem mondta még, hogy nyugodtan tegyek bele XY kocsiból való gátlót, mert jó lesz, vagy hogy ilyen olyan átalakítások után működni fog.
Nem volna semmi gond, ha a C asconához is annyi szett lenne, mint astrához. De nincs. Főleg magyar forgalmazó nincs.
Azt mondják ugye, hogy hátul tárcsa csak az összkerekes vectrán van. Viszont mi van, ha a vectra tárcsás hátsó tengelycsonkja rámegy a vectra merevhídra, viszont az asconára nem???
Fog egy vectra merevhidat, aláteszi az ascinak, meg ráteszi a tárcsafékes vectra csonkokat?
Én semmit nem buheráltam a gólyalábaknál, ráesett a flex a rugóra 1,5 menetnél - olyan ezeröcsi módra - és ment bele a gyári méretű monroe gátló. Nem koppant még fel, és köbö 30 mm-t ment lentebb.
Szerintem Ők műanyag, vagy egyéb kemény szilenteket tettek be, sportosítás, futómű keményítés miatt. De ha végignézed, sokmindent csinálnak, és nem arra gondolok, hogy a gyári dolgot hogyan cserélik ki gyárira, hanem átalakítások, amiket nem találsz meg könyvekben, Ők viszont már megcsinálták. Talán azt is leírják, hogy mit ajánlanak, mi az ami működik, és mi nem. Engem speciál most legjobban az ültetés érdekelne. Mert a weitec rugókat én is nézegettem, de a SPAX gátlókról még soha nem hallottam. Meg valamit buherálnak a gólyalábaknál is, az is érdekelne. Meg ha a két hátsóhíd rajzát megnézed, akkor az egyik egy tárcsafékes, tehát vectra. Ők ezt tették vissza! Erről is sok ellentmondás van nálunk. Ők megcsinálták, és azt is leírják szerintem, hogy hogyan!
"F16 vaihdelaatikoissa isommat vetoakselit ja vetonivelet"
na ebből a "vaihdelaatikoissa"-t találta meg a szótár, ez sebességváltót jelent (de érdekes mi?) a többi szót nem. Lehet, hogy a szótár a szar, mert szerintem ez nem szleng! :-)
SUBI telefonszáma: (nekem sosem vette még fel, pedig akartam tőle vásárolni) 06-70-311-9463 pedig Ő maga adta meg a fórumon!
Az F16 érdekes lehet ha jó (nem huhog) és felmenne az enyémre, meg stimmelne a féltengely. 4 vagy 5 fokozatú? Vagy az F13, az a táblázatot nézve csak 5 fokozatúban van.
Azzal szokták szétnyírni a váltót, hogy leszarják a féltengelyszimmering folyását, és annyi olajjal járnak, ami a teknőben marad, és csak azért van egy kis kenése, mert a bolygóműkerék felcsapkodja.
Az 1.3S HF pont a tengely miatt lett volna fontos.
Amúgy meg a finn oldal szerint a váltók az asconákban:
F16CR (close ratio) vaihteisto vakiona vain 2.0i GT mallissa (muissa malleissa lisävaruste) - vagyis az F16CR a 2.0i GT-be került.
Szia! Bocsi, de elvoltam foglalva a vackaimmal. Az új Astra összetört, a régi lakatos - fényező vonalon, de ma már kész van. Holnap du 2 - 4 között járok feléd, akkor jó lessz?
A hátsó híddal meg a puhányok nemám sima szilentet tettek bele, hanem olyat, amit utólag könnyű betenni.
Én bezzeg ott vergődtem vele, mire kiszedtem a régit, és az új meg egybeöntött volt. Mire a régit kiizzadtam... Úgyhogy egy zacskóban beraktam a mélyhűtőbe este az új szilenteket, reggel meg kiraktam a hammerite-tal festett hidat a napra. Délután hazaértem, nekikészültem pallóval, deszkával meg samuval, oszt ki a szilentet a -18 fokból, aztán gyorsan bepüföltem a helyére.
Ugyanez az első kerékcsapággyal.
Amúgy lehet, hogy tele van olyan szlenggel ez a finn oldal mint: sztem, valszeg, oszt, kúl, kiabriktoltam, letakarnyásztam a dzsuvát, dukkó, fölnyomattam, kisvöcsök, izgi, fantörpikus - így nem csoda, hogy nem találtad egy rakás szó fordítását.
Mi van az 1.8E hengerfejjel? Nekem kell a cucc! Tudom, hogy azt írtam, hogy nem sürgős (és nem is az) de nehogy eladd valakinek elöttem! Mikor tudunk boltolni?
nézd meg! Igaz, hogy 1 kukkot sem értek a szövegből, de elég durván nyomatják a tuningot a srácok! Nem tud valaki 1 finnül beszélő (és olvasó) embert hozni ennek a lefordítására? Máris kb. 1000x lennénk okosabbak!
Amúgy próbáltam finn-magyar szótárt a neten, de egy csomó szót nem talált meg!
Flash-t nem tudok, és nem is akarok csinálni. Én az OPERA böngészőből is kiírtottam, mert rohadtul lelassította a gépet. (sajnos van viszont olyan oldal, amit csak ezzel lehet megnézni, úgyhogy az explorerbe meghagytam).
Amúgy a sima mezei, szabványos html-nek van egy előnye: minden böngészőn közel azonosan jelenik meg! Értsd ez alatt: MAC, LINUX, UNIX, Windows, És a telefonok, Symbian, stb. és az ezeken futó böngészők! És ez nagy előny!
Ötleteket várok mindenkitől, hogy mik legyenek a honlapon! Pl.: - az autók és gazdáik bemutatásánál milyen adatok szerepeljenek, - milyen menüpontok legyenek - írjatok cikkeket, stb. amit felrakhatunk - küldjetek képeket - és egyéb 5letek - ne mindent nekem kelljen kitalálni, mert akkor jövő karácsonyra sem lesz kész!
Sztem az opelsárgával nincs semmi baj, ha bal oldalra felkerülnek a linkek félkövér fekete vagy sötétszürke karakterekkel, a vízszintes sárga mezőket pedig szűkebbre vennéd, akkor nem rikít az annyira.
És igazad vagyon, tényleg F10 5 gangos is van. Valszeg ezt rakhatták az 1.3-as A corsába, meg az 1.3S-es E kadettba és az 1.3S-es C asconába.
És teccik, mert ahogy nézem, az F10-es 5-ös váltó 5. fokozata egy bolhafinggal van a 4-es negyedikén, városban meg előnyösebb az 5-ös lentebb lévő negyedike. Jobb gyorsulást lehet kicsikarni belőle.
1. Milyen formátumban küldjem? Én ACAD2000i-vel rendelkezem. Az jó?
2. 3d-ben kéred, vagy elég a körvonal 2d-ben? ill. ez maga után von egy másik kérdést, hogy le legyen-e törve a széle, mint a rajzon is? mert akkor ugye ferdén kell vágni, nem tudom azt tudja -e a gép?
3. Mekkora legyen az átmérője, ill. milyen és mekkora legyen a tartó-szem. mert valahova be kell akasztani a kulcskarikát!
Megnéztem az "Igy csináld"-ba, és az 1.3-as asconához F10 váltó a gyári.
A kisblokk-nagyblokk tök igaz lehet, ezt én elfelejtettem amikor azt írtam, hogy az F16-ot rárakhatod. A corsa váltóval nem tudok mit kezdeni, én csak az ascona körül szaglászom.
Itten van ascona C váltókról egy táblázat, valami egészen érthetetlen nyelven, de szerintem Te is ki tudod bogarászni. Vagyis ez szerint van F10-5W váltó! Szerezz egyet!
Hár a féltengely probléma még lehet, hogy megoldható egy komplett cserével, de akkor a következő kérdés, hogy a féltengely másik végén a tengelycsonkoknál stimmel-e a bordaméret.
Azonban ott a főtengely vége, azzal meg nem túl sokat lehet kezdeni, vagy talán azt megvizsgálni (bár nemigen bonyolódtam bele egy váltó szét-összerakásába), hogy a váltó kuplung részénél össze lehet-e házasítani. (F10 váltó kuplung részét áttenni az F16-osba)
Hali A.G.S.
A logó király ilyet tudnék kivágni acélból, de figyelni kell hogy a vonalak találkozzanak tehat az A betű viszintes szára (meg az alsó szára is) becsatlakozzon a betűbe nehogy kiessen, remélem érthetően magyaráztam el.
Ha küldöd AutoCad ben akkor 1-2 hét és vágva leszen mindenkinek :)))
Szálcsiszolt vagy tükrös saválló acél legyen?
Ja ma valami tunig golf 4 et gyorsultam le :o)
Udv
" De nyugodtan beteheted az F16-ot, aból baj nem lehet. Csak fordítva. Szerintem."
És az F16 az 4 gang vagy 5 gang?
Csak azért izgulok, mert a bratyeszom egykori 78-as évjáratú 1.3S mocis D kadettjának meg volt sérülve a 4 fokozatú váltó háza (mint kiderült) és egy kiló zsír volt benne. Erre aszonta cimbi, hogy hoz ő 5-ös váltót hozzá. Úgy is lett, csak nem tudták rátenni, mert vmi nem stimmelt. Nem emléxem már, hogy mi volt, féltengely, nyelestengely vagy csavarpontok, de valami nem jött össze. Végül kimosták a régi váltót, tettek bele új zsírt oszt' hagy szójjon!
Simán lehet F10, mert F=fronthajtás, 10=mennyi nyomatékot tud átvinni.
2000-es motorhoz F16 van, (igaz 1.6-hoz is), szerintem a Te 1.3-asodhoz elég volt az F10-is. De nyugodtan beteheted az F16-ot, aból baj nem lehet. Csak fordítva. Szerintem.
A logón dolgoztam 1 picit, ez persze csak a neten, ill. nyomtatásban lenne ilyen, a kocsira öntapadós tapétából kivágott lenne. Szerintem is fehér legyen, de én inkább belülre ragasztom. Ez azért lényeges (mármint hogy ki hova akarja ragasztani), mert aki belülre, annak tükörírással kell kivágatni a szöveget.
Na, itten a logó, lehet letőlteni, telefonháttérnek, windows háttérnek, stb.
Az opelen is biztos láttad a kérdésem: az 1.3 és az 1.4i dugók között az átmérőn kívül van-e diff.
Mert úgy hallottam, hogy az 1.4i mocit a régi 1.3 blokkból fúrták. És gondoltam egy olyanra, hogy 1.4-es dugóhoz fúratnám, ami 2,6mm-el nagyobb átmérőjű és 1.3S hengerfejjel raknám össze.
Csak kérdés, hogy valóban ugyanott vannak-e az átömlő csatornák, elbírja-e az 1.3 blokk a 2,6mm-t. Meg stimmel-e a csapszeg méret, és a csapszeg középpontjától ugyanannyi-e a távolság a dugattyú tetejéig az 1.3 és az 1.4 esetében.
igen, de egyébként az a hivatalos jogi menete, ha 10%-al nő a teljesítmény akkor az átalakításnak számít. Te láttál már valakit aki foglalkozott ezzel???
Oké. Szal, ha az 1.3N-es blokkomat fúratom, és 1.3S túlméretes dugók kerülnek bele, meg egy 1.3S HF-et teszek rá felújítva, meg rádobok egy kéttorkos karbit, meg már amúgy is S kipuff rendszerem van, akkor valszeg a szétszaladt 65-ös gyári ménes helyett 75 pacit terelek úgy a blokkba, hogy nemigen tűnik fel rajta. Ugye?
Szerintem legyenek egységesek a méretek, de az ellen vagyok hogy belölre ragasszuk a feliratot mert, megváltozik egy cseppet a színe a matricának az üveg miatt a másik hogy sokkal jobban fognak látszódni a bubik és a puklik...
Akinek már hegesztettek a kocsiába vagy flexeltek, annak vannak kis eltávolíthatatlan puklik az üvegén, és az negyon megláccana ha belülről lenne ragasztva.
Ha szépen okosan szagszerűen van lrápattintva nem jön le hidd el..Nekem kb 2 évig volt matricc a kocsin, és nem jött le, és lée sem tudtam már kaparni:)))))))))))))
A logó is egységes méretű legyem, szerintem abból nem kell nagy!De épp hogy látható legyen.
A színességet meg nem tudom hogy lehetne megoldani mert az már nyomtatva kellene hogy legyen és az körbevágva ami ugye több költséget von maga után a nyomtatás miatt. Szerintem legyen sima fehér az jól látszik.
Ja, és elsősorban az számít átalakításnak, ha nagyobb hengerürtartalmú blokk kerül bele. Bár, ha nem injektoros az 1.6-os, akár egy kis varázslattal fel se tűnik, hogy 1.6, de mondok valamit:
Szelepfedél tömítést vittem már vissza, mert nagy volt, aztán így az eladó: JAAAA, neked nem 1.6-osod van???
Ezexerint az 1.6 szívó blokkja is nagyobb 15-20 mm-el az 1.3-nál.
De most el6ároztam, bemegyek Jeneihez, és kikérek egy 1.3N és egy 1.3S HF tömítést, sőt egy 1.4i-t is és egymásra rakom, és ha egyeznek, azután mondja valaki, hogy az 1.4i-t nem az 1.3-ból faragták ki!!!
Nem tudom milyen van benne, majd megnézem, de szívesen cserélném 5-ösre, ha elbírja, és ha nem kell a nyelestengellyel vagy a kuplungtárcsával vagy a csavarpontokkal küszködni!
Hol található a váltón az F13, F16 felirat? Ha megmondjátok, megnézem.
Állítólag az 1.3S-nek más a dugattyúkiképzése (ebben nem vok biztos), de nem tudom, hogy a vezérműtengely szöge más-e, szelepek mások-e, csak azt tudom, hogy 8 van mindkettőben.
Sztem olyan széles legyen, hogy végigérje a szélvédőt. A magassága pedig akkora, hogy korrekt legyen az arány. Az elején a logo kb. akkora legyen, hogy a kör belső átmérője egyezzen meg a betű magasságával. Sztem legyen egységes a méret. A belső felületet támogatom (csak oda kicsit nehezebb szépen felrakni, ügyesnek kell lenni). Szín: szvsz ha egyszínű, áttetsző háttérrel, akkor fekete vagy fehér, mert az minden kocsiszínhez megy, de inkább a fehér, mert az jobban látszik. Esetleg lehetne fekete háttérrel fehér. Vagy még korrektebb a fekete kontúros fehér, mintha a csomiajtón lévő felirat karakterei lennének a felső síkban fehérre festve.
Damatic: 7. első szélvédő 5. hátsó szélvédő 1.,3. csomagtartó, stb.
G-pont: 9. hátfal, jobboldalra .HU
Masi Gran: 8.v9. hátsó szélvédő
MECSI: 8. hátsó szélvédő, jobboldalra .HU
memorial: 9. szalag 3. matrica
A.G.S.: 5. első szélvédő
Tehát a nyertes: ASCONA CLUB.HU a hátsó szélvédőre. Szerintem ez legyen akkor az alap, amit "mindenkinek ki kell tenni", vagyis inkább erősen javasolt, és ezen kívül ízlés szerint kinek mi tetszik...
Amit még kérek mindenkitől, mielőtt elkészül a végleges változat: Menjetek le a kocsihoz, és mérjétek le, hogy kb. milyen széles és milyen magas feliratot szeretnétek, és milyen magas legyen a logó az elején (cm-ben). Illetve, hogy mindenkinek egyéni méret legyen, vagy egységes? Ja, meg hogy milyen színű legyen. Bár ez inkább majd a kivágásnál fontos. Meg jó lenne, ha az üveg belső felületére ragasztanánk. Úgy talán tartósabb...
nem igazán ismerem a régebbi motorokat, de úgy rémlik volt egy külön kis 1,3as blokk is ezexerint az "N"lenne az? a c16nz az kisblokkos (olajfiltere előre néz), volt ezzel a blokkal 1,3as is.
éppenséggel ha joban belegondolok lenne egy c16nz motorom mindennel együtt meg hozzá manuális 5ös váltó, lehet hogy eladnám. (működőképes kocsiból, akár ki is lehet probálni)
Milyen papír kell a motorról, magánszemélytől adásvételi elég, vagy bontón át megy csak?
Hivatalos szervíztől a cseréről? Erről olyat hallottam, hogy autóreszelő mester elég.
(Ez idiótaság. Miben más egy csere, mint egy felújítás??? Mindkettő végett ki kell szedni a mocit, meg be kell rakni, spec. én már csináltam... ja, és mi van, ha tartóbakokat meg bowdeneket, meg vezetékköteget meg féltengelyeket cserélek??? Ahhoz is ki kell kötni mindent, meg be... B_ziság!)
A váltóról meggyőztél, csak az idegesít, hogy szimmeringes volt a váltóm, és 2 deci olajjal széthajtották, és búg (így vettem), és hiába mostam ki frankón és hiába tettem rendbe és hiába tettem bele a 1,5 lityi gyári olajat.
Mennyi az illeték és egyéb. meg milyen utánajárás (adminisztráció) a motorcsere?
Legyen papír az új motorról, számla hivatalos szerviztől a cseréről, így ha azonos a motorkód, akkor vizsga, okmánycsere. Esetleg hozzájön még egy kisebb összeg (miért is ne?), de összességében nem vészes. A váltócsere is átalakítás, szvsz inkább kérdezd meg közlekedési felügyeleten, milyen Zengegélyek kellenek hozzá, a kocsordi tanács részirül.
Olyat nem is írok, hogy cseréld ki az egész hóbelebancot, és tüntesd el a motorszámot, mert ilyet nem szabad, és csúnya dolog, de nekem sem látszik a motorszámom, és a váltó is kézi - papíron. Eddíg nem volt baj belőle, majd a közeljövőben (remélem) meglátjuk, mi lesz vizsgán. Abba a váltóba belemegy-e a féltengelyem (tekintve, hogy kadett 1.3 autómata kerülne az ascona 1.3N manuál helyére)?
Inkább a Kadett féltengói lesznek jók az Ascona kerékagyaiba; úgy tudom, a hosszuk más, a csukló ugyanaz.
DE!
Azt kell kifigyelned, hogy a váltó belemegy-e a kaszniba! Többféle kialakítással csinálták a karosszériákat, a váltórudazat is máshol van (ez Kadettre is igaz). Figyelmesen hasonlítsd össze a két motorteret, aztán dönts. Ha belevágsz, őszinte részvétem, nem lesz egyszerű móka.
Még egy dolog: az 1.3-ashoz és 1.6N-eshez párosított automaták végáttétele majdnem 10%-kal rövidebb, mint a nagyobb motorúaké. Sajnos az enyémen is ilyen van. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy (vízszintes úton) 50km/h~1700rpm; 80~3000; 100~3300; 120~4500. Egyszóval zúg, eszik, forog, mint állat - egy ötsebességes kéziváltó jóval gazdaságosabb. És ezt most nem lebeszélésképpen, én nem cserélném kézire.
És mivel ma van a Föld napja, arra gondoltam, meg kellene szűntetni a tankonként 2 liter olajfogyasztásomat. Tenném ezt úgy, hogy vennék egy bontásra felajánlott '86-os 1.3S autómata kadettot, és áttranszportálnám a mocit meg a váltót a járgányomba (persze csak ha jobb, mint az enyém).
Néhány dolog azonban kérdéses: Mennyiért adják? Mit csinálok a többi cuccal? Mennyi az illeték és egyéb. meg milyen utánajárás (adminisztráció) a motorcsere? Abba a váltóba belemegy-e a féltengelyem (tekintve, hogy kadett 1.3 autómata kerülne az ascona 1.3N manuál helyére)?
mivel van 6db közpzármotorom a 2 kocsiból és mind műxik arra gondoltam hogy egy távirányító azért jól jönne hogy ne kelljen kulcsozni. de olyan kéne ami tud kapcsolni lampicskut is pár sec re. Riasztó nem kell, ha meglátják úgyis elriadnak :-DDD Milyet keressek? Megoldható-e ha gyárilag 3 motoros a rendszerem, azaz B1nél nincs motor?
Szeretnék lovagias lenni az asszonykámmal de elég szar kulcsozni B1 nél aztán áttmászni J1hez ajtót nyitni (mivel itt döglött a zárbetét)
tank kiürít, vastag gumicső leold a tankról, a vékonyakat is vagy a tankról vagy a másik végéről. a két tartópántról lelazítod az anyákat és a haver tartja addig a tankot hogy ne essen a lábadra. ennyi. rutinosan ürítés nélkül 10 perc. előtte 1 nappal drótkefével takarítsd le majd fújd be a meneteket meg a csavarokat, bilincseket csavarlazítóval. jó munkát.
Rendeltem egy új hátsódobot kb. 13000Ft nyi pézé, nincs kedvem megint 2 napig dolgozni a dobon.
Mai mesém a következő: 1. fejezet: Kb. 2 hónapja írtam a tanksapkámról, hogy ereszti a benyát. Vettem újat, ugyan olyat, mint ami rajta volt (nem gyári, hanem lélegzős) Az újat nem lehetett beletenni, mert nagyobb volt, mint a lyuk. A régiből és az újból csináltam egyet, az is folyt. A régi gumiját pluszba beletettem az újba, nem folyt. Kész. 2. fejezet: Üzemanyag-szintjelző mutatja: nincs nafta. Kútra be, 14 litert sikerült betölteni, aztán kifolyt. Lélegzőcsövek kitisztítanak, műszer működik, 1/2 állásban van, másnap megint csak 13 liter megyen bele. Csövek szétszerelődnek, kifújódnak, összeszerelődnek (mind az összes), műszer üreset mutat, 13-14 litert lehet betölteni. Ez így ment 2-hónapon keresztül. 3. fejezet: Ma meguntam, mondom kikapom a tankot, kipucolom, mert nagyon dzsuvás lehet, az tömíti el a töltő és lélegző csöveket, ezért nem tudok tankolni. Akkor előszőr benzint eresszük le, -jó ez az elektromos ac, mintha kannába tankolnék. Na, mondom lehet benne kb. 5, esetleg 10 liter, már rég nem tankoltam. Megtellik 1 db 5literes kanna. Aztán mégegy. Aztán mégegy, aztán keressünk még kannát. Hol van 2 literes üdítős flakon? Hát vazze 42 liter jött ki belőle! 4. fejezet: Mondom, akkor műszer a szar. Tankból kivesszük (tényleg üres volt, bele nyúltam, szép sima felület mindenütt), megnézzük, minden szép, mintha új volna. Negatív érintkezőt letisztítottam (mert az rozsdás volt), aztán rádugtam a vezetékre, és az úszó mozgatásával szépen mozgott a szintjelző műszer is. Min-max minden ment. Úszó vízben ellenőrizendő, tehát úszótt a drága, alig lehetett lenyomni. Visszatettem új O-gyűrűvel. Hát üresen 10 litert (1/4) mutatott. Akkor kivettem és fordítottam rajta 1-et. Jó lett. 5. fejezet: Benzin elkezd visszatölteni. 37 liter betöltése után 1/2- állásban van a műszer. Elindulást követően 3/4 és 1/2 között van valahol.
Itt a vége, fuss el véle.
Mi ebből a tanulság? Ha már nem megy több benzin a tankba, lehet, hogy tele van, csak te sem hiszed el. Viszont vigyázz, hogy mikor tankolsz, nehogy túl késő legyen. (mivel a szintjelző biztos becsap) Nekem azért van 5 liter 98-as a csomitartóban :-)
További érdekességek: Eltömődött a karbicsek, nem volt alapjárat, ez is azt bizonyította, hogy dzsúzos a tank. De nem volt az.
A tanksapkánál folyt az üzemanyag, mondom lélegző csövek szarok. Nem volt az.
Megálláskor nem lötyögött a benzin a tankban. Talán túl sok volt benne.
10 literes fogyasztást számoltam, úgy akartam tankolni. Hát nem tudtam! Akkor nem eszik tizet? :-)
mondom megjavítom a hátsó kipudobomat mert 5-6 éve megcsináltam az ovális részeit 4mm es lemezből, mostanra meg a palástját ette megette a rosseb. Ősszetaknyoltam hozzá 1 tartót hogy ne mozduljanak el a végei így csak a közepét kellett volna újracsinálni. Utolsó hegesztésként meg akartam erősíten még a 4es lemezt egy helyen, hogy ne mozduljon el, baszki áttlyukadt, azt is megette a rosseb. grrrrbrrrrmrrrr. Vághatom a kukába az egészet.
Ezen kívül ért még ma 2 kellemetlen esemény de az offtopic. Ijjdenagyonnincskedvemmost egy hátsódobot gyártani, mert a gyári szvsz az elég szarul néz ki.
A.G.S.!
Ha megcsinálod AutoCad ben az király lenne mert akkor csak odaviszem és már vágják is, rozsdamentesből 2 mm ig birja a lézer ha vastagabb kell akkor vizzel vágják de elég a 2 mm er szerintem. Aszondom hajrá!!!!!
Masi Gran
ui: vizes vágás furcsán hangzik de 3000 bar és kvarchomok hozzáadásával 100 mm ig mindent elvág a vizsugár.
http://www.lasram.hu/pages/index_hu.html
támogatom gpont javaslatát miszerint a jobboldali logo helyett legyen ".hu" én viszont a 8asra savazok szélvédőre hátra. több nem kell nekem. ill egy kulcstartót én is csípnék.
Akkor Ők tudnának a hűtőrácsra is csinálni az eredeti opel logó helyett? Érdekes! Ha kell megcsinálom autocad-ban is, és abból tudnak programot csinálni az NC-re.
Ne haragudj, nagyon ötletes, de nemkem se tetszik.
A felirat meg olyan hajóra való stílus. Nekem NAUTILUS vagy BOUNTY jut róla eszembe. Ez az autó tényleg egy komoly szögletes karakterű formavilág, nem megy hozzá. Inkább olyan vidám, mint a yaris.
Én speciel a 8 ast vagy 9 est tenném fel a hátsó szélvédőre, előre azért nem tennék semmit mert zöld szinű csík már van rajta.
Dolgoztam anno egy cégnél ahol lézerrel vágtuk a vasat és az acélt, majd beszélek a srácokkal vágjanak ki nekünk ilyen opelos A betűt, kulcstartónak vagy ilyesmi.
Véleményeim: - az előző duci kis logo inkább a corsa egyéniségét hordozza magában. - ne legyen a marticán két helyen opel embléma, mert flood, giccs, sőt ha lehet, akkor eredeti formájában ne is kerüljön lá, mert aki egyébként is el akarja tűntetni, az megtehesse, aki pedig hangsúlyozni szeretné, hogy ópél, az máshová is tehet óriásemblémát (motorrács, ajtó, csomiajtó...) - a kocsi elején kevés, de jól látható felirat előnyös, hátulról több idő van bámulni
Ezek fényében:
7. első szélvédő 5. hátsó szélvédő 1., 3. csomiajtó, oldalablak, egyéb felületek
Nekem ezek tetszenek, de sztem a fentiek legyenek teljesen opcionálisak, tehát a fentiekből mindenki azt tesz oda, ahová neki tetszik. Továbbá apróbb, de azonos karakterrel kerüljön mindegyik aljára a webcím, mert - bár köszönöm az elismerést - az talán mindennél fontosabb, anélkül nem sokat ér az egész, csak magamutogatás. Az előbbiekből kiderül, hogy a domain éves díja szerintem sem tétel.
Egyenlőre gyalog megyek el a buszmegálló mellett, annyira xarul állok. Ancsának lejárt a műszakija, el akarják adni a garázst, amiben dolgozom, soroljam még?
Szerintem a betütipusnak nem minden esetben kell azonosulnia a gyárival, mert mondjuk mi sem gyári klub vagyunk, meg nem is vagyunk klub de majd leszünk...:))))))
Remélem ez felkelt valakiben valamit, mert nekem nagyon teccik..:)
Tudom hogy tisztában vagy ezekkel a dolgokkal, én nem azért írtam, mert megsértődtem volna, nem vagyok az a típus. Csak hogy tisztán láss. Corelben prospektusokat, hírdetéseket szoktam csinálni, ill. ábrákat, ebben tudok esetleg segíteni. Másra nem használom.
A logóidról: Sajnos a megjelenő motívumok egyike sem hasonlít az ascona megfelelő motívumaihoz. Vagyis a betütípus nem az ascona hátulján lévő (a nagy A sem) az opel jel is csak idézi az eredetit. Nekem azért vékonyabb az ascona O betöjének helyén lévő opel logó, mert arányaiban kell kicsinyíteni, hogy megtartsa az eredetiségét. Ahhoz meg hozzátartoznak az arányok. Az én betütípusom sem 100%-ban egyezik meg az asconáéval, de 95%-ban igen. Én erre törekedtem, mert szerintem ha valamit mondjuk a pioneer márka betütípusával írsz le, akkor az rögtön beugrik az embernek, hogy köze lehet a céghez. (bár az ascona nem olyan ismert)
Az opel logót én letöltöttem az adam opel cégtől, és úgy rajzolgattam át, tehát mondhatjuk teljesen az eredeti (nézd meg pl. az A betűből kilépő villám két felét. Tedd rá a logót, és meglátod, hogy mm-re azonosak) Csereszabatos a gyári első logoval (:-))
Kör alakjából eredően nem tudom, hová is tehetném a kocsimon. A hátsó szélvédőt nem borítanám be vele, ott szeretek inkább kilátni. Talán a motorháztető jó hely lenne neki, de ezen még elgondolkodnék, ennyire nem vagyok "hová tartozom" típus.
Összegezve: nekem nem jön be a logód, mert szinte semmi sem idézi bennem fel az opel asconát, ha ránézek. Ez a 80-as évek autója, ezért korban hozzá illő design is kell. Mindezek ellenére, ha a többiek rá szavaznak, akkor természetesen elfogadom.
Nekem a 9-es tetszik legjobban, annyi módosítással, hogy a jobb oldali logó helyett .HU-t tennék. Valszeg a hátfal a fő ragasztási felület, de ezt majd a festés dönti el. A többi helyet kihagynám, minél kevesebbet szeretnék tacepaozni, úgyis lesz annyi airbrush, hogy már azzal is visszafogottan kell majd bánni, ne menjen le csicsásba az egész.
A hátsó szélvédőre okosabb tenni, mert legtöbbször mögötted mennek és így tudják olvasni, tükörből meg azt sem tudják majd milyen nap van...
Szerintem hátra kellene rakni egy sima asconaklubbost, mert az emberkék neve eltérő hosszűságú és így pl masigram kollégának le fog lógni az autójárol a neve...Vagy ha összenyomjuk akkor az elég vicces lene:):):):) Vagy széthúzzuk a kocsiját:):):):)
Mert mindenki a saját gyerekét szereti a legjobban én az enyémre szavaznék, lehet G.nek igaza van hogy túldesignelt majd baszok neki valamit.
Kicsi, tömör és minden rajta van...
Én speckó hátra tennék matrinyát, egy kicsit hogy ne legyen nagyon hivalkodó.
Szerintem egy vákuumcső, ami be van kötve a szívótorokba. Fordszám madzagja a csatiban kell, hogy legyen, feszültséget meg gyújtáspluszról mér, az meg úgyis ott van.
Ja, mejdnem elfelejtettem: tegnap beállított egy ismerősöm egy műszercsoporttal. Fordszámmérős, töltés- és Econmy-műszeres. Ezennel felajánlom népgazdálkodási hasznosításra, mostanában nem tervezem lecserélni a digit-csoportot.
Én a magam részéről nem szeretném agyonmatricázni a kocsit, ezért inkább valami kisebb méretű, de jól olvasható dolgot részesítenék előnyben. Személy szerint A.G.S. elképzelései állnak legközelebb hozzám. Ascer ne haragudj, de nekem a legutolsó ötleted kicsit már túldizájnoltnak tűnik; én inkább szeretem az egyszerű, funkcionális dolgokat, még a Vectacubos matrica elől is elhagytam az Opeljelet:
Leszögezném, hogy tisztában vagyok a forumozás előnyeivel, és hátrányaival, és hogy nem chat program, csak kérdésem óta sokszor válaszoltál, de az én kérdéseim megválaszolatlanok maradtak. Sajnos én egy olyan ember vagyok hogy amit el szeretnék érni azt azonnal akarom és addig nyomom míg eredményt nem érek el vele...
Csak ezért kérdeztem és hangsúlyoztam nagyon, és félreértés ne essék nem ezért hogy bárki lelkivilágát tapossam vele, mert választ nem kaptam...
Mind1, nem akarok vitatkozni ilyeneken amúgy sem annak szántam, azt hittem nem veszed ilyen komolyan...
Namármost akkor ha 2000-óta foglalkozol a corellel, akkor majd 1-2 dologban a segítségemre lehetnél...Mert én nemrég kezdtem..Igaz konyítok hozzá valamennyit, mert tanultam cadcey-t...
8:00-17:00-ig netezek, mert ekkor dolgozom. Otthon nincs netem, csak mobilról, az meg nem túl olcsó. Ezért nem válaszolok azonnal. Másrészről ez egy levelező lista, nem chat program!
kb. 2000-től corelezek, de én most is a 9-est használom. Köszi a 12-est, de nem érzem úgy, hogy a 9-es ne szolgálna ki. Nekem pedig elvem, hogy addig nem cserélek le semmit, amíg megfelelően működik. Az újabb szoftverek amúgyis mindig nagyobb kapacitást igényelnek, ezt csúnya dolognak tartom.
Szerintem a
NICK -logo- asconaclub
az első szélvédőre,
hátulra esetleg: logo-asconaclub.hu szintén csíkban.
Ezen felül mindenki azt tesz fel, amit akar. De egyezzünk meg egy mindenhol kötelezően megjelenő részben. Akkor ismét felteszem a terveket beszámozva, és kérem hogy mindenki írja meg melyiket tudja elképzelni és a kocsi melyik részén.
amúgy 4700.- Ft körül van a domain bejegyzés ára! Az sok?
Mondjuk nekem jobban teccccik az amelyiken baloldalt van az opeljel btűvel és mellete a szöveg. Hátra szalagnak meg lehetne úgy hogy kétoldalt eza opellogó betűvel, középen a nick, és alatta negyedakkora betűkkel Damatic mottoja...Azt is hangsulyozni kellene mert nagyon jo, és még oda a címet is...Szerintem...
MEMORIAL....
Ezt mondhattad volna hamarabb is:):):):):)
Gondolom akkor corel formátumban jók neked a tervek...
Szitanyomás az mennyi lenne???Küldök majd maillt mert lenne más nekem amire szükségem van..És profi nyomdász segítségére lenne szükségem.
A.G.S
ismétlem A.G.S
A nagy távolság miatt nem látod amit írok????
Lenne pár kérdésem....
Feltszem mégegyszer....
Mióta corelezel?????
Kell a 12es????
Ismétlem....
Mióta corelezel...?
Kell a 12es???
Topik talit támogatom, csak legfeljebb gyalog megyk:):):):):):)
Vagy kezembefogom a cockroach kormányát azt azzal:):):):):)
Sziasztok
Sirály a matrica nagyon, főleg a névre szólóak!!!
Emberileg, anyagilag, erkölcsileg támogatom :)
Valami topiktalálka? Legalább a pestiek meg a környékiek?
Üdv
ebből akár lehetne is hiszen műxik, kulcs elfordít és jár a motor, ja meg a kormánytot kell belegyukni a helyére :-)
Szpeti be lett töltve cinnel a maradék rés, aszonták az úgy jó merthogy van cinre való gitt is.
Ascer minden eladó árajánlat jöhet mélben mindre, megegyezünk. Holnap küldök közelképet az indexekől mert nem hibátlanok. Van még 1,5 motoros tükröm is kapcsolóval.
A.g.s nekem spec tetszettek a névreszólók is. Az újabb képről 2. sor középső, bejön meg az 5. sorban lévő is. Azért tetszenek mert az opel jel is benne van Javasolnám hogy egyenként rakd fel őket valahova oszt majd jól megszavazzuk. De én szeretném az általam választottakat:-))) télleg individualitásra lenne mód?
kérdés: Van 1 vagy két tükörfűtésem (nem tudom a második jó-e). Ráköthetem a hátsóablakfűtéskapcsolóra vagy sem? Azért akarom mert így 1xűbb dolgom lenne, meg a donorban nem lehetett kikapcsolni a gyári kapcsolóval a tükörfűtést hanem csak gyújtáslevételre akadt ki, vagy csak én nem tudom hogy kell.
Lemennek választási malacok (politikusok), aztán talán fel tudok érte gurulni. Meg kellene egy cseppmentes hűtő is.
Olyan jó lenne valami hármas bartelt összehozni, mert ajánlott egy kadett GTE-s a felnijeimért astra műszerfalat, meg fűtőboxot tokkal vonóval, de én közben lemondtam a műszerfalcseréről, pedig neki szívesen odaadnám a felniket, annál is inkább, mert arra valók, de közben meg kellene tőled a tető, meg ascona fűtőbox, meg apróságok - szal bizniszelni kellene, de a szomszédod drágán adná a felnijeit, ezért vele nem megy a bolt - pffff. Nem eccerű.
Esetleg, ha fizethetnék a felnikkel, te meg elcseréled az astra falért, és azt meg eladod? Vagy megejtem a boltot a kadettossal, és vinnék neked astra műszerfalat kesztyűtartóval, műszercsoporttal, kapcsolókkal. He?
Lehet csemegézni, válogassatok, mi teccik, mi nem! Aztán kegyetlenül mondjátok meg!
Akit meg érdekel, hugy milyen honlapot gyártok, az nézze meg a www.bery.hu-t. Ott mindent én csináltam, grafika, animáció, web, stb.
Szerintem a tárhely ascerrel megoldódott, a domain asszem 7000.- Ft/év körül van, emilcím is hasonló lehet, úgyhogy akár tényleg mindenki kaphat egyet a tagdíjakból. Ha beindul az oldal, sokan jönnek majd, lesz társaság is (szerintem). mindenből van legalább 2 változat, jól nézzétek meg! aki megtalálja a különbségeket, jutalmat kap! Na ennyit! Legyetek ti is kreatívok!
Ha valakinek kell nagyobb felbontásban, elküldöm mélben.
klasszikus asconaeleje a mecsiféle motorháztetővel. Az új motorháztetőm alapozás előtt és után. Az 1,6os műszerfal nélkül. Az említett laupunkt hangszóró. Múltkor aggódtatok a potenciálisan beszoruló kavics miatt. Nekem eredeti felni eredeti fék kombinációval csak ennyicske hely van a felni és a féknyereg közt. Nem aggódnék a kavicsik miatt.
Szerintem csináljunk mind a 2en, aztán majd meglátjuk, melyik lett a jobb. Én is corelben nyomom, úgyhogy a kompatibilitással nem lesz gond. Viszont nekem tuitra kell 2-3 nap, hogy azt mondjam: kész van. Csak ilyen munkát adok ki a kezemből.
Amúgy most jöttem 1 másik karosszériástól, és 30.000. munkadíjat mondott a két hátsó tartó cseréjére, meg a belső sárvédőívek javítására, +erősítésére az ültetéshez. Még 30-at a küszöbökre, és a köténylemezre. Milyen?
Sorrend miatt meg senki ne sírjon! Akinek nem tetszik, írjon be a rádióba! (vagyis bocs, ha valkit megsértettem a sorrendel, de szerintem ez nem fontos, csak van akinek igen és bla-bla-bla...
Engem az érdekelne, hogy a 82-es 1.3N-es két ajtós (lépcsőshát) asconám gyári sibeda tetőjén a filces szélfogó tömítést milyen autóéval tudnám helyettesíteni, ugyanis ehhez már csak a tömítés hátsó részét lehet kapni.
A felújítás alkalmával legyaláztam róla, mert naivan azt hittem, hogy lehet kapni mindent...
Sajnos robbantott ábrák nincsenek benne, vagy csak lehet én nem találtam, de minden más ami autóhoz kell, hogy milyen tipus gyertya, akksi meg minden ami csak jóra szolgál....MINDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kösz, támogatom, tagdíjjal is. Bár 5 éve nem cigizek, de majd kevesebb rizsescsokit zabálok. (Én is úgy vagyok, hogy a rizsesből csak a csoki jó, az autó nem.)
A logot megvettem, várom a grafikát!
Amúgy meg a közeli nagykorúságot meg kikérem a járgányomnak, 23 éves!!! :-)))))))))
Kellő érdeklődés esetén fenntartható, az oldal, azt nem mondom hogy értek hozzá mert tú öntömjénező lennék, de mivel ezekkel is foglalkozom, el tudom intézni az oldallal kapcsolatos mindenféle felmerülő megoldásra váró dolgot.
Az oldal neten tartása nem jelent oriási költségeket,kipréselhető, mondjuk nem veszel pár napig cigit...Már aki dohnyzik.
Meg tudom érdeklődni a tárhely és a domain regisztrációját, de amúgy van 50mega tárhelyem erre a netes előfizuhoz. Már csak a domainért kell fizetni.
Ezt majd megnézem mennyi.
Következő.
Higgyétek el, ha reklámozva lenne a dolog akkor sokan forumoznának és szerintem nagyon sok ascona tulaj van aki szívesen klubbozna..
Csak mivel nincs klub, és a forumról is keveset tudnak, ezért nem gyarapszik a szám.
Mellesleg, nem mindenki Pesti, és a klubbtalik sem hetente vannak/lennének ezért egy közösen lefikszált időpontban szerintem mindenki el tudna jutni a talikra..
Vagy épp kirándulás keretében lehetne tali mondjuk pl MECSI földön...
Én úgy vagyok ezzel, nem vagyok kényszerfelhasználó, imádom az asconákat...
Tudnék venni mást is, hitelre suzukit, de járjon suzukival akinek két annya van...Na meg két élete! Sokszor el akartam adni a gépet amikor felidegesített, néztem sok autót, már a vétel kapujából táncoltam vissza...
Tudom nem a legjobb, legálatabb autó az Ascona de nekem minden igényem kielégíti és ami nem tetszik azt megcsinálom olyanra amilyenre akarom. Ezért nem kell más autót venni.
Aki vált az lusta ezzel ,foglalkozni...
Meg kell érteni, az autóra költeni kell csak akkor marad autó..Még az újra is, ott is vannak kötelező szervizek, és ha tönkre megy benne valami akkor 3 ascona árát is ki lehet fizetni miatta.
Vannaki itt kényszerfelhasználók is de ők is szeretik a saját vasukat... Szerintem bele kellene vágni, mert nagyon sok pozitívuma van egy ilyen egyesülésnek...
Nem kell hozzá sok pénz, mondjuk a tagdíj sem azért van hogy gazdagok legyünk, hanem fenn tudjuk tartani a kört. Én áldoznék rá legfeljebb nem cigizem annyit. Látok benne fantáziát.. Gondoljátok el lassan nagykorúak lesznek az autóink, és még mindíg mennek, szeretjük őket, néha nem, de mondjuk és ha elindultam valahova, mindíg odaértem...
Ami kellett megadtam neki, és ezt meghálálta...
MInd1, az a lényeg én támogatom a klubot, honlapot, matricát a kocsira, meg minden mást is..
Sok előnye van...
Mindenki beledobja amilye van, tudása, alkatrésze, imi lakatosok, fényezők, bontók, tuningtippek, meg minden ami asconához kapcsolódik..
Sok anyagom van ascikról..Gondolom mindenkinek van valamilye.. én úgy tartom hogy nem szabad elvesznie ennek a dolognak mert ha miindent így feladunk akkor sosem marad semmink!!!
U.I.:Szerintem a logonak jó lenne csak a zopeljelben a betű. Ma remélem sikerül megcsinálni amire gondolok..
Gályaautó. Összekereste vele a lét a nyaralóra, meg összehordta vele a téglát. Most, hogy kész a nyaraló, lecseréli egy Bvectrára, mert többet nem szán rá, de kisebbe sem akar beleülni.
a felső tetszik kiegészítve a club vagy topic vagy mittudomén-nel más betűstílussal (mármint a + feliratot)egész jó lehetne, olyan A betűs de hangsúlyos opelvillámosköröset felraknék jómagam is az elejére. A csajos olyan pubis, olyat nem szeretnék.
nem szeretnék ünneprontó lenni de egy klub működtetése és bejegyzése költségekkel jár a Web úgyszintén, ráadásul fenn is kell tartani, tehát működtetési költségek is vannak, valaki aki ért hozzá adminisztrálnia kell stb. és ez mind költség. Részemről jól érzem magam itt a topicon, jó a társaság de úgy érzem a mi kedvenc öszvéreink már nem nagyon fognak szaporodni, tehát kb. ennél sokkal több aktív júzerre nem nagyon lehet számítani az általam már korábban említett okok miatt. továbbá BPen könnyű klubbozni mert az az ország szíve, de spec nekem kicsit messze van, és úgy néz ki, hogy nem is fogok arrafelé dolgozni így marad az aktív topicozás.
Gpont a műszerfalban a sarokban van két db feltételezhetően gyári ovális Blaupunkt hangszóró,4 ohmos lemezkosaras ,papírmembrános, vászonperemes, még nem volt módom kipróbálni öket. milyenül szólhatnak? ismered? talán holnap tudok képet feltenni.
A körbe zárt A betű, mint az anarchia jele, valóban zavaró lehet, ezzel egyetértek én is, és ezért nem csináltam eddig ilyen logót. De a fórum olvasóiból eddig csak 1 valakinek ugrott be ez elsőre, tehát lehet, hogy egy kis odafigyeléssel meg tudom olyanra rajzolni, hogy az anarchia senkinek se jusson eszébe. Másrészről ha megjelenünk az úton egy OPEL ASCONA-val, akkor ott anarchia van, mert az van, amit én akarok! Akinek nem tetszik, nézhet hátulról (egy pár másodpercig, aztán már csak távcsővel, he-he-he)
És mit szólnátok, ha a klubtagoknak a hűtőrácson lévő opel emblémát lecserélnénk a körbe zárt A-ra? Akkor nem lehetne otthon kivágni matricát, aztán felragasztani! Ilyen csak nekünk lenne!
A fizikai megvalósítás senkit ne tántorítson el! Ebben az országban már mindent lehet, csak akarni kell. (mondom én, aztán azon fáj a fejem, honnan szedem elő azt a 4-500 ezret, ami most a karosszériára kéne :-))
Most jutott eszembe, nem szabad kizárni a hivatalos bejegyzés lehetőségét sem. Ez viszont magában hordozza, hogy ne legyen ezen a néven bejegyezve más klub, egyesület, szervezet. Abszolút nincs kizárva, hogy pl. Németo-ban vagy a Pápua-Újguineában van már ilyen. Ezért érdemes lenne a névben is egyértelműsíteni, hogy hazai szervezetről van szó, tehát:
ASCONA CLUB - HUNGARY
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Matr Icán is így kell/ki kell írni.
Az ASCONA CLUB "A" betűje, ami belekerül az emblémába, ne legyen benne a feliratban, hanem nőjjön össze a felirat az emblémával. A felirat nyúljon szét kopptól koppig tetszés szerint az első vagy hátsó szélvédőn, vagy akinek úgy tetszik a csomiajtón a gyári feliratok eltávolítása után.
Felső sor: logoval összenőtt név
Alsó sor: jelmondat + www.asconaclub.hu
OFF:
Nekem a hátső szélvédőn ez áll: Daddy's coach
A csomiajtóra meg ezt tervezem: Nekem stílusom van, te csak kövess!
Nos, a felirat betűstílusa tagadhatatlanul a Cascona seggéről van. Ez jó is, mert a típusra jellemző, de rossz is, mert mi van a Basconával? Mert sztem hiba lenne kikiáltani magunkat ASCONA CLUBnak úgy, hogy kizárólag a 81 utáni időszakot öleljük fel, meg kell adni a tiszteletet az elődöknek is. Mindennek ellenére nagyon tetszik a felirat, és feltételezem, a betűstílus nem lenne sértő a B-seknek sem.
Az Opel embléma, mint körbe zárt villám felhasználása egy A betűvel nagyon tetszik, mert egyesíti és magába foglalja mind a márkát, mind a típust. Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy a villám vonalait hangsúlyosabban kellene ábrázolni, nehogy valami anarchista emblémának tűnjön. Velük még semmi bajom nem volt, de egyúttal elhatárolom magam, és nem lenne jó, ha bárki is azért nem ragasztaná fel a logot, mert valahol valami falon látott már ilyesmit.
Összegezve az 5letes grafika láttán még el is vetném a MASC felvetésemet, és helyette elfogadom ebben vagy hasonló formában az ASCONA CLUBot, mint a társaság nevét.
Ja, most csináltam, de csak úgy kutyafuttában, az ötlet felmutatására. Ha tetszik és elfogadjátok, ki lehet dolgozni. Munkaidőben vagyok, még fizetnek is érte :-)!
Racer én sem agyok gyorsan menni egy matizzal is lehet, de szeretem a combos kanyarokat, mint pl nálunk a szentistván út!
A.G.S. tudhatja miről beszélek, durva kanyarok, lejtővel és egyébb finomságaival, fűszerezve sok egyenetlenséggel ami dobálja kifelé a kocsi farát.
Egyszer végigmentem rajta úgy hogy a lánykák egyike a hátsó ülésen kussolt, és fal fehér volt miközben a másik teljesen eufórikus állapotban rángatta az ülésem hogy gyorsabban, mikor nekem már ifafékcsíkos lett a gatyám:):):):):):):):):):):):):):)
Mind1 végeztema multammal:):):)
Mára benőtt a fejem és nem baromkodok...Még élniakarok...:):):):):
Mindegyik kifejező, de sajnos mindegyikhez lehet kötni valami vicces dolgot...Olyanon kéne törni a fejünket ami nagyon egyedi, frappáns és nem lehet szóviccé alakítani:):):):):)
Csak így tovább hamarosan úgy is megszületik a végleges verzió..
Én úgy ejteném: maszk. Az ASCONA CLUB-bal nekem nincs semmi bajom, csak kissé önösen gondoltam az olyanokra, mint én, aki azon fáradozott, hogy minél korrektebbül el legyen tüntetve minden márka és tipusjelzés a kocsiról, azzal a gondolattal: ne te paraszt, bámuld és találd ki milyen kocsi! (Egyébként sokan mantának nézik - hehe.)
A FAT sok tekintetben nem rosszabb, csak úgy hiányolom a végéről a 32-t :-)
Az első valóban a név lenne utána meg a logo, mert az kerülne a honlapra is.
Háttérnek az ascona hátsó lámpáinak evolúcióját javaslom (bár én csak a B asconától ismerem) olyan ügyes grafikai húzással összedolgozva, a rendszámprizmán meg a rendszám helyén lehetne a MASC mozaikszó, az összes többi szöveg meg alatta szalagcímszerűen.
Szerintem kellene csinálni egy oldalt magunkról, mindenki feltehetne egy képet a járgányáról (hasonlóan a vectraklubhoz), és annak a címe szerepelhetne a Matr Icán, ott meg egy link ide a fórumra.
Lehetne a név MASC - MAgyar Ascona Club - www.magyarasconaclub.hu
Jelmondatként felajánlom kreálmányomat: American feeling - German manufacturing - Hungarian using.
Érdekelnek a kasztnisok, majd megskubiznám, hogy mit műveltek nálad, aztán én is belefogok. Akinél én voltam, az sem ajánlotta hogy bontott kasznielemeket használjak (bár elég borsosan akarja beszerezni az utángyártottat).
Matrica:
ABC? Ascona Baráti Club?
(szerintem elég röhelyes, de most hirtelen ez pattant ki a fejemből)
Amúgy lehetne VBO is, amit már egyszer említettem a Veterán Büntető Osztag! :-)
Hi ! Mint olvasom, kellemesen teltek az ünnepek! Nálam most kezdődik a hűtő csere, mert kb. 1200 Km-es út áll előttem május 5-től. Ettől eltekintve,(hála az ...), semmi okom a panaszra. Matrica ügyben én is mozgolódok majd.
Sziasztok
Elmesélném hogy mekkora amatőr f...sz vagyok.
Meséltem a szörcsögő hangról hátulról a benzinszűrő környékéröl pár hete, sőt alá is feküdtem, láttam csöpögni is finoman, gondoltam ennek fele se tréfa kell a benzincső csere is. Persze halogattam mert minden más fontosabb volt... 2 hetente járok ki Bécsbe, ma is , megpakolva fent 3 bicikli egy a hátsó ülésen , 100 al nyomtam neki gondoltam húúú de jól fog fogyasztani. Moson pihenőhely után nézem tank félig Hegyeshalomnál már átszóltak hogy "haver ömlik a benzin!!" Leállok a diplomata sávban ömlik a benya a benzin cső szétnyílva, jó pár liter elfolyt. Autómentő 188 8500 be fájt a kurva 10 centis cső, kiszállással.
Akkora fasz vagyok hogy ihaj....szal holnap csöcsere még amit elérek az tuti!!!!!
Matrica jól hangzik, kiraknám én is :)
Ascona hotline t nem csinálunk?? :)))))
Jó Asconázást mindenkinek.
Csaó Masi
Én a féltengely végéről az anyával kinlódtam annó, 30-as kulcs, aztán megoldottam a legnagyobb crovafejjel. Ja és ezt a crovakészletet használom a kerékanyákhoz is!
Ezzel bármit letekerek! Már több keresztkulcsot eltörtem a kerékanyákhoz!
Kasznis!
Menj rá a Vaterára! Ott árulnak újj kasznielemeket!
Most lehet hogy éppen Asconához nincs, de a múltkor láttam!
Egyszer egy tapétázóbrigád rámhagyott egy krova készletet. Neve neki MASTERKRAFT A legkissebb colos kulcstól a legnagyobbig ugyanez krovában és a 6mm-egészen a 22mmig bezárólag az összes krovafej, benne foglaltatik. Van hozzá, kis és nagy krovaszár, 3 hosszabító 2 gyertyafely kanyar csavarozó. Eddig mindent megnyitottam velük ami autón van a krova reccsenése nélkül. Nagyon dúrva kis készlet. agyon örülök hogy itt felejtették, de szerintem ők nem annyira...Pancserek:D:D:D:D
Remélem jó drága volt:D:D:D:D:D
Azóta is egészségben használódnak nálam...
Köszönöm tapétás csávók:D:D:D:D
Kmolyra fordítva, segítsen már valaki kasztniügyben hugy szerezzek alkatrészeket...
Köszi
Ascer.
(Eccer leszen egy szép és jó kocsim..Csak még nem tudom mikor:):):):):):)
olyan drága cuccom van :-) 13as fejet egy kb. 6-7mm négyzetprofil hajt meg, már 1x elszakítottam :-) Megfogadtam, hogy többé szart nem veszek, azzal csak a szívás van. Mikor a legnagyobb szükséged lenne rá akkor adja fel. Kaphatók mifelénk cseh gyártmányú TONA szerszámok na azok minőségre jók és az áruk elviselhetőség határát súrolja, már imbuszkészletet vettem. Felraktam, a nyári gumákat, háát kell izomkodni a kormánynak rendesen :-) meg Vettem debica gumikat (2db). 185/65 R14 darabja kiskeráron 9800Ft-nyi SKK ba került, fogalmam sincs milyen.
A bömösnek amúgy is (sajnos) szebb hangja van, mint a zopeleknek :-(
Egy jó sportpöfinek alapjáraton visszafogott, de nagyon sok lovat sejtető búgása van, mint egy jó mélyládának. Aztán ahogy emelkedik a fordulat szinte csendesedik egy darabig, aztán amikor röpködnek az ezresek, akkor elkezd kiabálni. Így pont akkor szól, amikor kell.
Legalább egy 2000 forintos racsniskulcs készletet vegyél (7-19mm-es, 2 toldóval + gyertyafejjel), és már egy csomó szenvedéstől megkíméled magad!
kivettem rúddal együtt, persze jó szerszám fele munka(sőt 1/10e) de nekem nem volt jó szerszámom ezért szívtam rendesen. a legnehezebben a a kormányrud közepe felé levő tartóval gyűlt meg a bajom, egy baszos 8as csavar tartja még jól is látható csak éppen semmivel nem fértem hozzá :-( oszt a jó öreg villáskulccsa felülről megfogtam csavarhúzóval rásegítettem oszt meglazult. mostmár kint a műszerfal is az 1,6osból. Asszonypajtás letakarítja aztán ha lesz 1 napom akkor beültetem a c20ne be. kicsit meglepődtem mert azthittem keservesebb meló lesz kiszedni a műszerfalat.
az ülésed nekem sajna nem jó 86os a gép.
Egy jó sportpöfi az jöhetne, de hangos nem abból elég volt. 1x még bkutas koromban hallottam egy3 as BMW-n egy gyönyörű hangút de nem jött vissza a csávó így nem tudtam leinformálni.
Azt mondta hogy amit szereztem fél kocsit kenjem a hajamra..:)))))
Mivel elemekből van összerakva, és ponhegesztve, ezért csak gányolni lehetne a fél kocsiból és csúful összerakni... Azt javasolta vegyek utángyártott elemeket és abból igényesen összedobja a gépet, 30-40ért, plusz anyag, de ha akarom ö összepárosítja a fél kocsi hátát meg az enyém...
Mondtam akkor maradjunk az utáncsinált verziónál, lehet több lesz, de igényesen meg leszen csinálva...
Most néznem kéne ilyen cókmókokat de nem tudom hol keressem...
MECSI, megdöntöm a sportkipufogórol az állításod.:))))))))
Amit te jűhallottál, az a lukas dob és nem egy kiszámolt rendszer eredménye...
Nekem láttátok mekkora kémény van a kocsin...
Hangja is van...
Deviszont alsó fordtartományban, kifejezetten halk, de azért hallatja magát a dob, itt ott még 2600nál be is jelentkezik hogy "itt vagyok" de amikor trepni van akkor már csak azt mondja, "nesze bazze itt a hang", de akkor már olyan szépen szól, hoigy mindenki megnézi a paripát, és amikor hagyom 6000ről leforogni a gépet a buszmegálóban látom a csajok bugyiját nedvesedni:D:D:D:D:D:D:DD:
Igaz nem ezért van dodb rajta, hanem magamért, de elhiheted sokáig autóztam úgy és a mai napig is sokszor előfordul hogy kiráz a hideg egy visszakapcsolásnál vagy motorféken való durrogásnál, vagy netánn amikor trepnin 3xor tilt a gép és olyat durrog hogy kiesik a haja az embereknek..:))))))))))))
Egy szépen megcsinált igényes sportdob voice orgasm közeli állapotokat tud okozni bennünk...
Majd ha járóképes leszen a gép majd csinázok hangfelvétet milyen szépen szól...
U.I: Mecsi, félre ne érts nem kötekedni akartam csak elmondani a véleménye,!!!!:):):):):)
azthiszem faragok rá egy lehúzót oszt megpróbálom azzal mert a tengely már kapott de a menet még o.k. A kormányban vannak lyukak a lehzónak. Ma kicsit foltoztam a kocsi alját, a hátsó futómű bekötésére rá kellett hegeszteni egy darabot, hogy fél év múlva ne szaladjon el a kasztnitól. Ott bizony már eszi a rosseb, a bal oldalát már vagy 1 éve meg kellett csinálni. A középdobon is behegesztettem a lyukat mert kurvára idegesített a "sportos" hang, újra lehet rádiót hallgatni a kocsiban. MIkor elindultam vele teljesen furcsa volt, hallottam a futóműzajokat amiket a pöfi elnyomott. Kell a francnak sportdob az csak 10percig buli utána már idegesít. Az ülést is próbáltam meghegeszteni (a bal 1 lábánál volt törve) hát az annyira széttszállt már hogy csak foltozni lehetett. Javítás után mikor beleültem az ülésbe akkor jött a meglepi, vazz a jobb oldala megsínylette nagyon a bal tartásának hiányát és ellazult valahol a támla felfogatásánál az aljában, azt nem tudom hogy az is törött vagy csak széjjelcsúszott. Kivenni az ülést racsniskulcs hiányában nem tudtam mert a b1 csavar kegyetlenül rozsdás, így most féloldalas kicsit:-( Érdemes lebontani az ülést vagy felejtsem el? A támla alján lévő hokibot együtt mozog a támlával az aljában lötyög.
Újra hallatom magam. Aki 2-3 hete feltett kérdésemre (miért kopog a kocsi jobb eleje 1-ben, gáz-rá, gáz elvétnél) azt válaszolta hogy talpas, nos nem jött be.
-Elmentem boltba, talpas megvesz (3000 huf) -otthon lengőkar tövében kocsi felemel-kerék rángatás-semmi.(talpas jó) -kocsi középen felemel-rángatás van kotyogás.Na ez szilent. -Elmentem boltba talpas vissza,szilentek megrendel -Másnap elmentem a szilentekért (5000 huf) -lengőkar leszed, szilent jó a lengőkar csavarjának anyája kiszakadva a vázból, lengőkar deformált. :-(( Mivel másnap reggel a kocsinak menni, kell nincs idő még Dízeles kollegára sem ezért első lengőkar vissza kell menjen. Flex vázból lengőkar befogatás kivág, új elkészitése-visszaheftelés. Mindenki happy, kopogás (inkább csattogás) megszünt.
És a bónusz kérdés: Van valakinek bizti kiosztáról képe/leírása az egyhatdébe ? Dízeles mester! Ha van, tudsz dobni a motyómba bizti tábla tetőt ?
kormányt ascer szerint próbáltuk de nem adta magát, érdekes hogy agyik kocsinál sem jött le :-(
képek vanak csak infraport nincs, majd kedden.
kész az új mociháztető, majdnem ugyan olyan csak ez 1/3a darabból készült, érdekes módon ez a mocitető magasabb mint a régi volt (a francba) így 1 ponton magasabb mint a sárvédő. de baxok rá legyen leföstve nos jóvan.
És meg tudod adni az elérhetőségét? Esetleg be is ajánlanál? Jól jönne 1 kis segítség az ár alacsonyan tartásához, jól jönne a plusz pénz a sportülésekhez meg az alufelnikhez.
Végy hozá két embert...Az egyik te legyél:)))))Lelazítod a csavart, de nem szeded le teljesen róla...Anyira csavar le hogy ha a kormyány lejön a rúdról, akkor simán lejöjjön a kúpról, de a csavar megfogja...
Fogj a kezedbe egy tömör rudat aminek olyan kóos a vége mint a kormányródban lévő furat, helyezd bele, és kb egy 5 kilós kalapáccsal ütlegeld, míg a másik szemény maga felé húzza a kormányt.
A kúp igy engedni fog és nem kell szórakoznod a rúd kiszerelésével is.,...
Sok sikert és kitartást, nekem kb 5percbe tellt mire leszedtem...
Kúpos bordás tengelyre húzza rá az anya. Ha nem akarod az egész kormányoszlopot kiszedni, akkor az anyát hatékonyan fel tudod lazítani kormányzár + lábbefeszítés közepete kerékanya-keresztkulccsal. A neheze most jön: belekapaszkodsz a kormánykerékbe 9-3-as állásnál, és magad felé húzva úgy rángatod összeszorított fogakkal mérgesen, mint egy harckocsi (vagy kőkorszaki daru) botkormányait. Vetkőzz neki, LION.
A piros karikákkal próbáltam bejelölni az öt rögzítési pontot, tehát a két A-oszlopon, a fűtésblokk két oldalán, meg a kesztyűtartó oldalán van megfogatva. Egéyzen pontosan már én sem emléxem, nagyon régen csináltam ezt a mutatványt.
A rászorult kormányt szerintem szedd ki oszloppal együtt! Hardy-tárcsát gondolom, nem kell bemutatni, az oszlopot is fogja vagy két csavar a gyújtáskapcsolónál. Kint már sokkal könnyebb a meggyőzés, mert akkor már látja, hogy nem viccelsz :-)))
A km-órán, a W-vel jelölt érték valamiféle viszonyszám, ami alapján megtudod, hány bowdenfordulatra, milyen értéket fog mutatni. Ha tehát a kettő stimmel, simán cserélheted, jól fog mérni!
köszi érdemes nekiálni bővíteni a c20ne ki-beömlőit, mert ugye annak eleve nagyobbak a szelepei? a szívócsonkot tutira szivatós (illetve elég komoly kanyar van benne, nem nagyon tudom elképzelni mivel lehetne.)
na urak elkezdtem kiszedni a műszerfalat (ez egyben van)az 1,6osból megy átt a c20ne-be (ez meg repedt)
Találtam alul három csavart azokat kiszedtem, müszert kiszedtem, kesztyűtartó kint van, biztitábla kint van, műszer alatti fűtéscsövek kint vannak, kormányburkolat lebontva. Eddig jutottam mert rámsötétedett. Mit kell még kiszedni hogy kijöjjön? Hogy a faxba szedjem le a kormányt, oda van nőve? úgy néztem hogy van rajta valamiféle lehúzónak lyuk.
Az 1,6osban a műszer fordszámmérős ezért beleraknám a c20ne be. Mindkét műszerre egyforma szám van írva (W1105 azthiszem) akkor ezek ugyan azt mérnék?
Mindkét tengely 274 fokos, viszont a 20SEH mind szívó mind kipuff oladalon előbb nyit és előbb zár 5,5fokkal mint a 20NE illetve minimális különbség van az átfedési szögek között. mindegyik tengely 11mm-ert emel. (18E is)
A C20NE szívócsonkja szűkebb mint a 18E-jé ez ugyan csajban jó lenne, de most másról beszélünk :) A 18E-ben pedig azért nem jó a nagyobb szelep mert így is közel van egymáshoz a két szelep el is szokott repedni a hf ezek között. A c20NE-nél 1-2mm-rel nagyobb a távolság a két szelep között, nem is szokott gond lenni vele. C18E motorról nem tudok, csak 18SE-ről és C18NZ-ről.A 18SE-ben Ebben ugyanaz a vezérműtengely van mit a C20NE-ben. A C18NZ-vel meg alapban nem foglalkoztam mert haszontalan számomra :))))
Attól függ hogy dolgozik, ha jól akkor sajna ennek ennyi az ára. Ha nem olyan jól akkor drága. Az ismerősömnek kb. ugyanezek voltak calibrán és 130 körülre adták az árat kompletten. Mondjuk ott a hátsó nyúlványok is szarok voltak.
Tegnap voltam karosszériásnál. Küszöbök, sárvédőívek, taposók, hátúl a csomitartóban a gátlók felfogatása (mi ennek a neve?), esetleg hátfal és köténylmez...
A munkadíj kb. 120.000.-, a zanyag még nem tudni mennyi. 3 hét alatt kész.
Van valakinek fogalma arról hogy lehetne belefaragni, mondjuk asztma kilincseket az ajtóba?
Ha egyszer eljutunk a karosszériázásig, nekem is ilyenek lesznek. Pontosabban B Veki, ami ugyanaz, csak jobban hangzik. Szereztem törött ajtókat (jó a Zasztra, bármelyik Vectra, B Corsa is), ebből kivágtam a kilincs körül a lemezt, az lesz behegesztve, meg körbeónozva. A hátsók el lesznek tüntetve, oda vágtam akkora lemezt, ami pont befér a kilincs süllyesztésébe, és szintbe hozza azt; ugyanúgy behegeszt, körbeónoz, csak ott valszeg nem vágunk az ajtóból.
Ja, a lökhárítóprojekt késik, mert most nagyon össze kell kapnom magam anyagilag, és nem érek rá játszani. Viszont sürgős lesz valamit csinálni, mert elboltoltam az első szpojlerem, meg lehet, hogy a hűtőmaszkom is, és nagyon illúzióromboló lesz a kicsike.
A tetőkárpitot hogy lehet leszedni-visszarakni? Mennyire nehéz/körülményes megcsinálni? Megfogod, letéped :-)))
Ascer pontosan leírta, hogy kell kiszedni, az aránylag könnyű. Cserébe visszatenni nagyobb szopás, mint a csőgyár! Éppenezért meg is kíméltem magam tőle, és a hibátlan kárpitot kiengedtem a kéményen... A raktárosgarázsban pedig ott lóg az A Vectra tetőkárpit, csak át kellene húzni, meg felszerelni. Lehet, hogy vizsga előtt felteszem, úgyis lesz miért kenni.
Tudtam én... Várom a képeket nagyon. Remélem be lehet applikálni, ha igen akkor meg van véve!!!! Csak mondjad néki bekerülési értékét... A színe mindegy úgy is kárpitozva leszen mindenféle polyetilén cucc a gépben... Köszi.. Lassan az egész autóm töled lesz:)))))))))) Na meg dízelestől:)))))))
Jó éjszakát mindenkinek...
U.I.:SZerintetek fázik az autóm, hogy nincs rajta ruha????:))))))))))))))))))))))
van egy jó hírem a számodra! az 1,6osban is beállítós van. Még lebontom nos megnézem mi van alatta, lefényképezem és elküldöm a képeket. abban is kék van, az jó neked?
Fiúk, Ascerral beszélgettünk kicsit délután és felmerült pár kérdés, én még azt kérdezném hozzá hogy: a c20ne-nek nagyobbak a szelepei, a 18-nak meg a hengerfeje szellősebb (mármint a járatai) mamost ha össze lenne házasítva a 18 feje a c20ne szelepei meg a szívósora akkor az úgy jó lenne? A c20ne szívósora nem szűkebb mint a 18é mert a Hfén a járatok igen?
Grat! Én nem mertem nekifogni a tetőkárpit elkészítéséhez és befaragásához, ezért rábíztam 1 kárpitosra, aki belefulladt (csak székekhez meg rekamiékhoz szokott). Aztán elvittem egy másikhoz, az megcsinálta tiptopra, ülésekkel együtt. Összesen 40 rugó volt, de királykék plüss.
Befaragni astra kilincset? Én ha kiszedném, akkor nem is tennék bele se zárat, se kilincset, csak risztó + kp-zár + elektromos nyitórelé nyomógombbal a tükör alján (a Tuning&Stereo-ban láttam egy olaj-gyöngyház-metál színű A8-ason). Ha beriasztod, letiltja a 12V-ot a nyitógombról, de lehet vezérelni távkapcsolóról is.
Megütötted vacsira a termosztátházat hogy így néz ki???:))))))))))))))))))
Az a lényeg h jó legyen, úgy is festve lesz!:)))))))))
Péntek 14.10, nem felejtettem el...
Honnan ismerlek meg?
A.G.S
A tetőkárpit szakszerű leszedéséhez, el kell távolítani az összes gumikéder, ki kell barmolni a szélvédőt, amit anélkül is ki lehet venni, hogy el kelljen vágni a gumiját neki...
Utána lefelted a kasztniról,szépen óvatosan, és utána a merevítőrudakat leforgatva, ki lehet őket húzni a helyéről..
Új kárpit felhelyezése ugyan ebben a sorrenben csak visszafelé történik, szépen kifeszíted, leragasztod, és élvezheted a munka gyümölcsét....
Ezt é is megcsinálom, a kárpitot már le is szedtem...A többi azaz a készítés még hátra van!!!
De ha gondolod, segíthetek a folyamatban...
Csak szólj.
Mecsi, várom a hívásod!
Van valakinek fogalma arról hogy lehetne belefaragni, mondjuk asztma kilincseket az ajtóba??????????????
Helló! Asconához van még: sárvédők ajtók (2 ajtós), lökháritok E- H, 1.8 E hengerfej, himbák, gyujtáskapcsoló, dieselhez nyomócsövek, stb. Hogy pontositsunk neked ez kell?:
Dízeles, a lökös meg van véve, a prizmával még várjunk nehogy csak sorba adják a lámpikat és azt is meg kelljen vennem mégegyszer... A lököst azért tedd kérlek félre elviszem bizti, ha jó állapotban van...Mattulás nem lényeg csak ne legyen sérült.
Én sem csak kinézetre megyek, most minden ki leszen cserézve ami rossz vagy vélhetőleg el van öregedve....
Ha már szétszedtem darabokra akkor már mindent megcsinálok rajta amit kell, és szeretnék..Minek bontsam többször...Addig sem kell 300ft ért tankolnaom meg 7ezer havi biztosítást fizetnem..Ennyivel is több leszen a kocsira...
Majd ha egy csepp időm lesz megmondom és illusztrálom mit is terveztem...
Elvileg az autónak minél közelebb kell állnia a gyári állapothoz, és akárhogy is vesszük, ebbe beletartoznak a kárpitok is. Ráadásul balesetveszélyes is, hogy szabadon van a sok lemezél, ami egy koccanásnál is mély nyomokat tud hagyni, nemcsak a lelkivilágodban... Szóval én ezzel teljesen egyet is értek, lehet, hogy szerzek is kárpitokat, meg felrakom a több, mint két éve porosodó tetőkárpitot is.
Két évvel ezelőtt abba is belekötöttek, hogy a váltó nem mutatja, hogy éppen melyik fokozatban van. Állítólag kellene. Rendesen le kellett rajzolnom, hogy vannak a fokozatok, mert különben nem tudták (vagy inkább nem akarták) volna átvinni vizsgán. :-)
Tegnap visszaraktam a gyári kormányt. A 28-as pléjsztésönös után úgy néz ki, mint a Széchenyi gőzös. Cserébe viszont iszonyat könnyű lett, majdnem neki is mentem a garázsajtónak.
Én úgy vitettem az enyémet, de nem kérdezték, hogy miért nincs benne majrévas, meg kormányburkolat, meg azt sem, hogy miért van alatta 15-ös alession 195-ös gumi. Meg a minap vettem észre, kogy egyik motortartó bak alsó csavarjaát elfelejtettem visszarakni. Ja, meg azt sem kérdezték, hogy a 13n-es motoron miért 13s kipuff van, meg azt sem, hogy miért hiányzik az összeömlő és a középső dob illesztésénél a kipuff felfüggesztése.
Lakatolás (hátsó nyúlványok cseréje, két küszöb, két sárvédőív, a kilincsek eltüntetése, meg apróságok): ~80e munkadíj nagyon baráti alapon, + anyagok kb 30e;
Szerelés, úgy, hogy megvannak az új gumifékcsövek, meg a fékolaj, de kell vennem még hátsó szilenteket, telókat meg fékdobokat (valszeg ez a két dolog bontott lesz): 10e + nemtom még mi kell hozzá;
Festés: majdnem 100e, kamrabérlettel, úgy, hogy én készítem elő;
Vizsga: 15e, dobóval, hogy ne vegyék észre a fóliát, a fényezés hiányosságait, meg, hogy nincs ajtó- és tetőkárpitom...
Mindösszesen 250-300k kellene, hogy fullos legyen, de ennyi pénz a földön nincs.
Asszem, az idén megint nem lesz lefestve Ancsa. Ráadásul első kerékcsapágyakat is kellene cserélnem, inkább a műszaki állapotra költök, mint a kinézetre.
Ez az érvem nekem is, mert sokan mondják, ennyiért vehetek jobbat...
Mondom persze, nyerek 5évet amivel fiatalabb...De emellett semmi nem biztos, újra kezdhetem azt is, és nem olyan amit én elterveztem a saját igényem szerint.
És akkor még egyszer ugyanennyi...
Jolvan, de jó lenne ha hamar jönnél, mert 13.00kor indulok suliba...
Tudok várni de legkésöbb 14.30kor el kell indulnom...