Igen, gondolom abból az időből, amikor még zöldek voltak. Csörgőre meg a Pilsztik név használatos, ugye? A Gigantra meg azt hallottam, hogy Porszívó, de ezt csak Füzesabony környékén...
A modern technologáknál "elértük", hogy ma már minden mozdony majdnem ugyanannyiba kerül (majdnem függetlenül attol, hogy csupán egy rendszerü vagy több - a különbség elenyészö) - ennek ellenére még csak egy álom, hogy egy villamos mozdony eljusson Narvikbol mondjuk Isztambulba. S ennek az okai sokkal bonyolultabbak meg drágábbak, mint a hálozati feszültés ill. az áramnem kérdése.....
Tegnap 11.30-kor talákoztam az Erecos UV menettel. A 61-es busszal utaztam, és a Jászberényi utat keresztezték épp. Há ilyet sem láttam még arra. Az Ereco felé állt egy csini-vili BKV-s Bobó, mögötte 5 darab UV motor és a végén egy szép festésű, zártárcsával felszerelt BKV-HÉV jellegű nosztalgia (?) villanyomzdony, 87-es számú, ha jól rémlik.
Ha valakinek van képe a menetről, az szóljon, az Indóház hírrovatában lenne hely a számára...
Ez igaz, de egy olyan mozdony, ami meg megy mindenféle feszültségen, az meg drágább. Ami jó lenne, mindenhol egyforma vontatási feszültség, és egyforma vonatbefolyásoló rendszer. De ez még nagyon hosszú ideig nem lesz.
Elére kiirnak egy nyilvános tendert, ahol mindenki a legnagyobb részletességgel megtudja, hogy mit miért kinálnak, majd valamilyen ütüdött média fellépes után a tendert érvénytelenitik, majd pedig uj ajánlatokat kérnek.
Hol vannak itt ez egyenlö esélyek??????, hol van itt a tisztességes ügyintézés?????
"Nem tudom, de nekem úgy tűnt, hogy a TV-riportban (a jegyváltási mizériáról) mintha a szlovák és a magyar jegy is elég gépiesen lett volna kitöltve. Visszanézni már nem tudom a riportot, mert letöröltem"
A megfigyelésed helyes volt annyiban, hogy a kamerának nagyon bemutatott Budapest-Kassa helyjegy gépi volt, csakúgy, mint a Szlovákiában kiadott helyjegy.
Budapest Keletiben már ilyen gépi helyjegyet adnak. Nem egyszerűen a pénztárnál, hanem a pénztáros elmegy egy "back office"-ba és onnan tér vissza vele, én is így kaptam, éppen a kassai Hernád IC-re decemberben ilyen gépi helyjegyet (a menetrendváltásra hivatkozással több helyen ki sem tudták adni sehogy sem).
A nemzetközi menetjegy kiadása, így a Bp.- Kassa jegyé is azonban legjobb tudomásom szerint Budapest Keletiben is mind a mai napig kézzel, kézírással történik.
Innen valami hiányzik. Más megszüntetett vonallal kapocslatban mi a Máv véleménye?
"régióvillamos formájában lenne ez megvalósítható"
Én így a Veresegyház-Gödöllőt tartanám megvalósíthatónak egy HÉV formájában, vagy olyan villamos, ami Németországban is jár, hogy tud menni városban és tud menni a nagyvasúti feszültség alatt is. A Veszprém-Alsóörsöt pedig simán dízel-motorvonattal megoldanám, persze azt is inkább HÉV formájában.