Keresés

Részletes keresés

seagull7 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 6957

Szia Bogyó

 

Igazán aranyos vagy, hogy babázás mellett is reagálsz rám, nagyon köszi! Én is csatlakozom ismeretlenül a gratulálókhoz, a családgyarapodáshoz!

 

Biztos bogarasnak tartotok (mint Cavalcanti már hjumorosan megírta), de elsődleges szempont nálam a kilátás--kb. mint Gócpoint-ék Meerusán, de megpróbálom ideileszteni a Vilivarjúi bunginkat példaként. Azt hiszem, ez volt a Maldív leglerobbantabb szigete - most kezdik újjáépíteni -, szó szerint rohadtak voltak már a falak, átható dohszag mindenütt -, de:

 

Fihalhohi sziget maga és partja csodálatos!

Előzmény: Bogyó 2 (6943)
hebian Creative Commons License 2004.11.21 0 0 6956

Sziasztok!

 

Mr. Gócpoint: Jó tudni hogy semmi sem biztos, de azért nem görcsölök a szoba miatt, már így is túl szépnek tűnik ez az egész. Jó készülődést Nektek!

 

Kékbálna: Hát persze, hogy hozunk merülési naplót, és a változásokról is jelentek mindent.

 

csinnnka: Köszi szépen a meleg fogadtatást és a mailt is. Nagyon aranyos vagy...(majdnem én is elpirultam, mint a nevem).

 

hebian

 

csinnnKA Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6955

Sziasztok! :-)

Hebian!
Nahát, kit látnak szemeim!!! :-)

Én meg épp most fabrikiáltam neked egy REmilt.
Örülök, hogy readonlyból végre aktívabb üzemmódba kapcsoltál! ;-)
Szerintem ez a topic a Maldívra utazóknak kész aranybánya! :-)
Főként amióta Kékbálna szuper maldiv.lap.hu-ja mellett már crx fantasztikus honlapja is gazdagítja a kollekciót. :-)
Nem kis munka volt egyik sem, dehát a fiúk nagyon ügyesek!!! :-)

Aki esetleg tovább akarja sanyargatni a lelkét, elég, ha megnézi Bandosék idei fotóit! :-)

 

Apropó Bandos!!!
Ne is mondd!

Egyrészt bosszankodtunk a kocsi miatt, másrészt meg olyan hülyén éreztük magunkat, valahogy úgy "nem találtuk a helyünket".

Rossz volt kimaradni, mi mindig nagyon várjuk a malongást! :-)

Eddig még kivétel nélkül sikerült úgy  megszervezni az életünket, hogy ott lehessünk, pedig még milyen pici volt Dani az első malongásán. Nagyon hiányoztatok, jó lett volna találkozni, és jó lett volna a sok friss élményt hallgatni-látni... ráadásul nagyon rákészültem Őszibariék meerus fotóira! :-(
Sebaj, majd legközelebb bepótoljuk (és majd odafigyelünk, hogy topon legyen a kocsi is, ha ilyen fontos programra készülünk).
Nagyon jólesett, hogy felhívtál, arany vagy!!!

(Bár utána meg csak még jobban fokozódott a hiányotok.) :-)
Tudod, a tehetetlen düh: "Most itt veszteglünk... ahelyett, hogy ott lennénk!" :-(

neszka Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6954
Meerura én is nagyon kiváncsi vagyok!!!! Mi a 650-ben voltunk tuti hely:))) Halavelit a resortos könyv alapján mi is nézegettük, ugyhogy kiváncsi vagyok milyen lehet....
neszka Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6953
Sziasztok! Kedves Bogyó, és Erika! Nagyon sok boldogságot, békességet, örömöt, és egészséget kivánok lányotoknak Annának, és persze Nektek is. Örülök, hogy a szülés igazi élmény lett, ez igy van rendjén. Szivesen olvasnám, ha esetleg emilben irnál róla részletesebben. Sokat gondoltam rátok, vártam mikor jön már a jó hír!:)) Gratulálok, vigyázzatok magatokra! Neszka
Kékbálna Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6952

Szia hebian!

 

Köszi a felajánlást! Azt hiszem élnék vele most, hogy mi nem Meerura megyünk. Bár Őszibari hozott öt merülési naplót, de ha hoznál még öt Ocean Pros merülési naplót megköszönném. A pénzügyeket emilben megbeszéljük.

 

Egyébként a Meeru állapotok nagyon érdekelnek. Mi lesz az északi részen ha végre véget ér az építkezés? Vajon megmaradnak a hullámtörők az északi részen és lehet majd ott sznorizni, mint régen? Érdekelne nagyon. 

 

Szia

 

Kékbálna

Előzmény: hebian (6937)
Kékbálna Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6951
Gratulálok a megszaporodott Bogyó családnak!! :)
Előzmény: Bogyó 2 (6934)
Kékbálna Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6950
Jó utat és sok napsütést!!
Előzmény: ssuzy (6932)
Bandos Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6949

Szia,

Előre is köszi. Igen, ez a bolt bent van a tranzitban.

A maldív csirke hozzávalóit és receptjét egyébként a 4404-es, és 4016-os hozzászólásban már leírtuk. A múlt heti Malongó után másnap a korábban kint vásárolt fűszerek (maldív curry, chicken curry, vegetable curry) felhasználásával maldív csirkét csináltunk ebédre. Isteni volt.

Bandos

Előzmény: Mr.Gócpoint (6945)
Bandos Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6948

Szia Bogyó!

 

Tiszta szívből gratulálunk, és sok boldogságot kívánunk az immár 4 tagúra bővült családnak. Add át légy szíves Erikának is üdvözletünket.

Bár néhány szigetre már nagyon pici gyerekkel is lehet menni, gondolom azért az első közös maldív út még egy kicsit messze van. (Pedig nagyon pici lábra is lehet ám már kapni uszonyt.)  

 

Bandos és Fischelino

Előzmény: Bogyó 2 (6934)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6947
Mindenkinek köszönöm a gratulációt, az én nagylányom is 9 éves. Akkor az orvos nem járult hozzá, hogy bent legyek. Nem tudom mióta van joga a törvény alapján is az embernek hozzá, de nagyon jó, hogy így van.
Előzmény: Andras D. (6939)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6946

Szia Bridzsi!

 

Jó, hogy írsz, tényleg régóta írtál, köszi a képet, amit éppen az imént tettem közkinccsé. Van Halaveliről néhány képem, de mintha drágának találtam volna, nem tudom már, annyira nem merültem bele. majd utánanézek, most nem is tudom merre van, pedig elég sokat el tudok helyezni. Mindenesetre nem áll messze az ízlésünk ezt már tudom. De ha igaz, hogy valóban ilyenek az árak, tényleg megnézem majd!

 

Hát jó nektek, hogy Kubába mentek, meg másnak is, aki odamegy, de annyi gonoszkodást hadd ejtsek meg nagy irígységemben, hogy nézd meg jól, ha hasonló bungiban lesztek mint Fihalhohin! Nem nád, pálmalevél van rajta!

Előzmény: Bridzsi28 (6931)
Mr.Gócpoint Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6945

Szervusz Bandos!

 

Természetesen hozunk,bár mi még nem vettünk kint fűszereket,de

most terveztük hogy hozunk mindenből.

Ez a bolt már a tranzitban van?

Milyen jópofa dolog,hogy mindig van akit lehet irigyelni mert nemsokára indúl

Maldívra.Amint visszajövünk már áhitozva nézem hogy valakik szintén indulnak,

és milyen jó nekik.

Előzmény: Bandos (6942)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6944

Szerintem nem nagyon nézted meg az albumaimat!

Ha tényleg érdekel Fihalhohi, menj rá az origó fotótárára. A keresésnél írd be, hogy Fihalhohi, alul pedig változtasd meg a pöttyöt, hogy felhasználónévként keresse. Akkor bejönnek az albumaim. Ott vannak az egykori fiha.info képei is. De ha valami érdekel, kérdezz, nem minden képet tettem fel, meg gyűjtögettem is már a netről korábban is.

 

Azért nem linket írtam, mert vacakol, sajnos ez a képtár is, már hónapok óta nem tudom módosítani. Szerencse, hogy korábban feltettem őket, de úgy tűnik, most már ilyen marad.

Előzmény: seagull7 (6899)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6943

Hú!

 

Őrjitő ez az index, hogyha nem megy fel egy hozzászólás, akkor utána elszáll az egész!

Na mindegy még egyszer leírom amit Szia seagull-ként kezdeve írtam az előbb.

 

Szóval, szia seagull!

 

Sok minden illik Fihalhohira a vágyaidból, de nem minden. Leírom, én mit tapasztaltam ezekről.

 

1.  A sziget viszonylag kicsi 200x400 méteresnek írják, az ár-apályt persze bele kell kalkulálni.

 

2. Hetente kétszer volt zene, egyszer diszkó, egyszer élő-zene, de a sziget másik felén mi semmit sem hallottunk belőle. Ott épp elég, de nem cseng utána a fülem, mint koncertek vagy diszkó után. Mint egy bárban általában. A nyáron Gunarason voltunk, ott sokkal jobban elhallatszódott az éttermi zene.

 

3. A bungik nem pár méterre vannak a parttól, de van, ahol csak kb. 30 méterre, ott viszont nincs jó part. Nálunk, ahol jó volt, néhány 10 méter a pálmák alatt, aztán kiérve kb, 10 méter szabad homokos rész. Szerintem nagyon jó ez is, bár a legjobb talán Vilu reefnél, ahol tényleg a parton van a bungi, csak ott védtelenebb is, ha vihar lenne, gondolom ezért van a legtöbb helyen a fák között kicsit védve.

Van egyébként fényképem, nem jól nézted meg!

Az album második oldalán az utolsó, 6. kép. De van egy jobb, amely jobban válaszol a kérdéseidre. Bridzsi volt olyan kedves és lefényképezte nekünk, láthatod az üvegfalat, a kilátást, a távolságot. Tök jó! Ez volt a mi bungink!

Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattints rá, nagyban, jól látható a tükröződésben a part.

4. Közeli House reef. Megvan, szerintem elég jó, főleg az északi partnál.

5. Emeletes házak. Igen, én sem akartam, de a szomszédban a látványuk nem zavart. Nekünk egyszintes kellett, mint látható, sikerült is, szép kis bungaló. Az északi parton meg a Classic bungalók mind egyszintesek.

6. Antenna. Úgy igaz, ahogy írták, ott a szigeten, nem látod, csak ha elmégy, vagy direkt megkeresed. Nagyon messze a szigettől, pl. Fun Island-en, jó, hogy be tudod vele azonosítani. Ha távoli képet, de mégis látható fákkal, épületekkel akarsz készíteni, akkor valóban zavaró.

 

7. Vízibungik. Nost itt ez a térkép.

 

Mi a keleti parton voltunk, ami itt alul van. Felül van a Fihalhohi riff felirat. Kb. ott vannak az új vízibungik. Ha ott van az ember a keleti parton, semmit sem lát belőlük.

Itt a house reef is látható, de felül balra szélesen sekély a víz, ám halakat mégsem igen látni, mert zátony mégsincs. Ez leginkább a jobb-felső vékonyabb csíknál, az északi részen van, ahogy írtam előbb is.

 

Kompromisszumokkal ugyan, de talán megfontolható a dolog!

Előzmény: seagull7 (6894)
Bandos Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6942

Szia Mr.Gócpoint!

 

Már csak egy hét, és utaztok? De jó nektek! Megtennétek nekünk egy szívességet? Sajnos már majdnem elfogyott a tavaly maldívon vett "Vegetable Curry" fűszerünk, és egyelőre nincs is kilátásban, hogy tudnánk pótolni. (A többi maldív fűszerből szerencsére még van bőven.) Arra szeretnélek Titeket megkérni, hogy hozzatok nekünk egy kis zacskó ilyen fűszert.  A reptéri váróban lehet kapni, visszafelé, abban a boltban, ahol az édességeket is árulják. Abban az üzletben legalább 10-15 fajta maldív fűszer is kapható, 3 USD egy zacskó.

 

Bandos

Előzmény: Mr.Gócpoint (6941)
Mr.Gócpoint Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6941

Yes-Yes!

 

Jövő hét vasárnap indulunk,három hét Fihára.

A szobátokat előre nem nagyon fogják lefoglalni,inkább majd

ott a recin kell érte bírkózni.

Előzmény: hebian (6940)
hebian Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6940

Szia Mr. Gócpoint,

 

Köszi, láttam a képeket, gyönyörűek, akkor döntöttem hogy írok a szigetre. Addig úgy voltam vele, hogy úgyis vszleg a legjobb fekvésű landvillákat bővítették jacuzzisokká, úgyhogy rossz helyre nem kerülhetünk (a sima landvillákba már nem volt hely, mikor először foglaltuk-eredetileg novemberre, pedig a fa borításával nekem az már maga volt a tökély), de aztán láttam, hogy nagyon sokat építettek ezekből, úgyhogy simán berakhatnak a délebbe esők közül valamelyikbe, ami előtt már szélesebb a növénysáv, és nem látom éltető elememet: a vizet (bár szerintem jórészt nem nézni fogom, hanem lubickolni benne). Ráadásul imádok sznorkelezni, és pont ott az északi részen vannak a legszebb látnivalók, így nem kellene túl messzire menni.

 

Búvárkodni is szerenénk majd, csupa jókat hallottam a bázisról, alig várom hogy kipróbáljuk. Jól emlékszem, hogy Ti is mostanában mentek 3 hétre? Fihalhohi a cél?

Kicsit sok az infó, bocs ha rosszul tudom.

 

Üdv: hebian

 

Előzmény: Mr.Gócpoint (6938)
Andras D. Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6939

Bogyo,

 

Tiszta szivembol gratulalok, en is bent voltam, mikor a lanyom szuletett. Uristen, mar 9 eve!

 

A.

Előzmény: Bogyó 2 (6934)
Mr.Gócpoint Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6938

Szia hebian!

 

Remek döntés nászútra a Meeru,nagyon szép sziget.

Viszont nekünk nagyon magasra tette a mércét,mint első Maldív.

Nehéz a következő utazásnál szebb szigetet választani

Mi a 647-ben voltunk,a kilátásról nemrég raktam fel két képet.

 

Üdv

Előzmény: hebian (6937)
hebian Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6937

Kedves Malongósok!

 

Régóta olvasgatlak benneteket, de eddig nem igazán tudtam érdemben hozzászólni a fórumhoz. Most is csak azért jelentkezek, hogy megköszönjem a rengeteg hasznos információt, amit itt közösen felhalmoztatok. 

 

Maldív már legalább 5 éve az álmom, de a konkrét szigetválasztás "nehéz óráihoz" ennél a fórumnál jobb támpontot senki nem tudott volna adni, és az október eleje óta tartó lelkes készülődés során már szinte elvonási tüneteim voltak, ha nem jutottam pár napig netközelbe. Már most teljesen meg vagyok fertőzve, pedig csak december 7-én indulunk Meerura. Csinnnka könyvét csütörtökön tudtam átvenni Gbriel-től, Ő biztatott, hogy írjak nyugodtan.

 

Ha esetleg bárki december 8-20-ig Meerura készül, vagy küldeni esetleg hozatni szeretne onnan valamit (logbook és egyebek), akkor szívesen segítünk.

 

Kisebb-nagyobb variálgatás után a jacuzzi land villa mellett döntöttünk (de inkább a kedvesem, aki kényeztetni akar, és én nem sokáig ellenkeztem) egyszer megy az ember nászútra - legalábbis reméljük - felkiáltással, teljes panzióval (mivel én a "szinte állandóan éhes" kategóriába tartozom). A leírásoknak köszönhetően írtam a szigetre, hogy ha lehet, próbálják a 640-650 számú szobák közül valamelyiket adni, és már válaszoltak is, hogy a lehetőségek szerint megpróbálják teljesíteni. A sziget honlapján azt írják a mostani látogatók, hogy még dolgoznak a vizi jacuzzibungikon, ezért gondoltam, hogy a 660 körüliek most nem olyan jó ötlet. Mindenesetre ha megjöttünk, beszámolunk a legfrissebb Meeru állapotokról. Azért addig is olvaslak bennetek....

 

Sziasztok,

 

hebian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IT88 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6936

Szia SSuzy,

 

ne aggódj az időjárás előrejelzés miatt, biztos szuper időtök lesz! Nagyon jó utat és pihenést!!! Várjuk a bejelentkezést!

Kiváncsi vagyok, hogy elkészültek-e már a vizibungallok bejáratánál azok az elegáns és teljesen elszeparált bungallók? Ha arra jártok kukkantsatok be, hogy hogy állnak?

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: ssuzy (6932)
Pitta2 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6935

Gratulálok a legifjabb Malongósnak!

Előzmény: Bogyó 2 (6934)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6934

Sziasztok!

 

Az elmúlt napokban csak e-mailekkel foglalkoztam, nem tudtam többre időt szakítani.

Mint Gbrielék már tudják, hétfőn gyarapodtunk egy remélhetőleg új malongós klubtaggal, Annával. Tegnap este óta vagyunk itthon.

Úgy tűnik minden rendben, februárra remélhetőleg mi is be tudunk jelentkezni.

Még annyi offot, hogy a nagyobbik lányomnál nem lehettem bent, most végig ott voltam. Nagyon jó volt, minden leendő malongós apukának szívből ajánlom!

Majd később jövök még On módban is!

Mr.Gócpoint Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6933

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Az időjárás miatt nem hiszem hogy aggódni kellene,legfeljebb amiatt

hogy mi a többiek itthon megfagyunk.

Internet van Sun-on!

Minden jót!

Előzmény: ssuzy (6932)
ssuzy Creative Commons License 2004.11.20 0 0 6932

Kedves Mindenki!

Csak szeretnék elköszönni, ugyanis ma indulunk München-be, és onnan holnap este az álomnyaralásra!!! Ha tudunk majd bejelentkezünk Sunról, mindenki szorítson, mert az időjárás-előrejelzés nem túl fényes!

Szép Napot!

Ssuzy

Bridzsi28 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6931

sziasztok!

 

Régen nem jártam felétek, de mindig éppen valami más utat kellett szervezni (most éppen a kubai utunkra készülünk - hűűű de rossz nekünk!! :-))) , és nem volt időm írni nektek.

Mivel elég sokan látták  a mi  maldívos fotóinkat, a környezetemben több embert is sikerült megfertőzni a Maldív varázzsal ( sokuk oda ment nászútra). Egy szó mint száz, az egyikőjük a segítségemmel Halavelit választotta és azért is írok most, hogy ajánlani tudjam nektek. Bogyó, képzeld pont olyan a sziget, mint Fihalhohi:  kör alakú, szép part, buja növényzet, hinták, nádtetős bungik. Nem nagy luxus, viszont annál inkább természetközeli. Az árak is hasonlók, mint Fihalhohin. 30-35 ezer / éjszaka, étkezéssel. Láttam az ott készült fotókat, és ha mégegyszer mennénk, biztos nem hagynánk ki. Nézzetek ti is utána, én teljes szívből ajánlom mindenkinek!!!

 

Üdv:

Jázmin2004 Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6930

Szia Gbriel!

 

A könyvet postán küldjétek, mert a személyes találka nagyon bizonytalan!

Előre is köszönöm!

 

Jázmin

Előzmény: Gbriel (6926)
anyita Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6929

 

 Szia losonczy!

 

 Írtam neked árajánlatot e-mailben megkaptad? Semmilyen visszajelzést nem kaptam:)

 

üdv:anyita

Előzmény: losonczyy (6928)
losonczyy Creative Commons License 2004.11.19 0 0 6928

Sziasztok!

 

Remélem február 26-án azért nem tudunk résztvenni a malongón, mert éppen a Maldív lágy hullámain lebegünk. Még nem hiszem el, hogy ez tényleg így lesz, de mindent megteszünk, hogy így legyen. Kb 9o nap.

Csak még utunk nincs. Szándék az igen.

Aki most ott van, érezze nagyon jól magát helyettem is!

 

Üdv: Losonczyy

 

 

Előzmény: Bandos (6892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!