Keresés

Részletes keresés

HPéter1978 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 232
Abban az országban, ahol a felfújható kocsmát is kitalálták, miért ne...

Felteszem egy felfújható sátorszerűség, amely alkalmas a holttestek tárolására, hűthető, stb...
Nagyobb katasztrófák esetén eddig a hűtőházakat használták erre a célra, de azokból ki kellett dobálni a tárolt élelmiszert, másrészt meg utána újra élelmiszert akarnak benne tárolni, ami egy ilyen járvány után...

Előzmény: mezga1983 (229)
mezga1983 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 231
még azt nem értem, hogy mondjuk én létrehozhatok egy akármilyen, általam híroldalnak kikiáltott lapot és nem tartozom semmilyen felelősséggel a hírek hitelességéért?
Előzmény: Brutalis Harmonia (230)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.10.19 0 0 230
Nemtom. Ez visszatero motivum az index cikkeiben. Biztos felfujhato boncnok is jar hozza...
Előzmény: mezga1983 (229)
mezga1983 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 229

Sziasztok!

A következő cikket nemrég találtam. Számomra a csattanó az általam idézett rész végén van:

 

Népvándorlás indulhat

A brit kormány a madárinfluenza újbóli kitörése után kezdett komolyan felkészülni egy világjárványra. A madárinfluenzában december óta negyvenöten betegedtek meg Délkelet-Ázsiában, harmincketten életüket is vesztették. Az ENSZ egészségügyi szervezete a WHO szerint a megbetegedéseket okozó vírus az emberi influenzával kombinálódva a negyvenmillió emberéletet követelő, 1918-19-es spanyolnáthához hasonlóan drámai járványt okozhat.

A brit kormány részletes terveket dolgozott ki a járvány megfékezésére. Első körben még Délkelet-Ázsiában, a járvány legvalószínűbb kirobbanási helyén szűrnék a Nagy-Britanniába utazókat. Ha egy fertőzött mégis átjutna az ellenőrzéseken, Nagy-Britanniában zárnák karanténba. Ha ez sem lenne elég a járvány elkerüléséhez, akár teljes városok, több millió ember evakuálására is sor kerülhet, írja a Guardian.

Halottak százezreivel számolnak

Az evakuálás tervei a napilap értesülései szerint megegyeznek a London elleni terrorcsapás esetére tervezett evakuálás terveivel. A hatóságok szerint a pánikban az utak járhatatlanná válhatnak, így a legtöbb embert vonaton menekítenék ki.

A kormány a legdrámaibb forgatókönyvre felfújható hullaházakkal készül fel.

 

 

 

MILYEN AZ A FELFÚJHATÓ HULLAHÁZ??? Meg lehet ezt erősíteni más hírforrás alapján is?

Steve the Great Creative Commons License 2005.10.19 0 0 228
Oszladó kúrás, bomló Sharon

Megtenné valaki, hogy értelmezi a fenti cikk címét? :o
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.10.15 0 0 227
Eszembe jutott valami... A nagyok peldajat (USA) kovetve az index nyugodtan tarthatnasajtotjekoztatot, hogy bar munkatarsai a leheto legmagasabban kvalifikaltak, hogy a cikkeket nemzetkozileg elismert irok irjak, egyes, hazafiatlan, ellen-bolcsesz ballib (vagy jobblib) elemek folytatjak az egesz orszag szamara destruktiv "index-bashing" politikajukat.


Elnezest, most neztem vegig egy Bush-sajtotajekoztatot. ;)
tigristomi Creative Commons License 2005.10.14 0 0 226
NEVETSEGES, hogy nincs szolas szabadsag az indexen.
Mondjuk a legnevetsegesebb deibler, aki ALKALMATLAN arra, amit csinal.

Nemcsak azert, mert engem duplan kitiltott, de a 304 -es torolt kerdesem korul is lehet latni, csak 3-4 hozzaszolast olvastam el, hogy baj van az illetovel.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9122986

A szerkesztosegnek egyebkent minek vannak kinnt az email cimei, ha egyik sem mukodik????
Törőlt_nick Creative Commons License 2005.10.11 0 0 225

az index már megint hazudik...

 

----------------------------------------------------------------

 

"Kolbászért ölt, 15 évet kapott

október 11. 13:26

 

Néhány ezer forintért és kolbászért agyonvert egy 89 éves férfit Mezőberényben Suki János, akit ezért jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla...A jogerős ítélet szerint az elsőrendű vádlott egy társával 2001. április 16-án este alkoholt fogyasztott egy mezőberényi sörözőben. Miután elfogyott a pénzük, elhatározták, hogy szereznek. Elmentek egy 89 éves, egyedül lakó férfi házához, átmásztak a kerítésen. Rövid József másodrendű vádlott a sértettre kiáltott, míg Suki János berúgta a ház ajtaját , és fejbe ütötte az idős férfit, aki ettől hanyatt esett.

A vádlottak tovább bántalmazták az idős férfit, pénzt, értékeket követeltek tőle. A sértett átadott támadóinak mintegy 50 ezer forintot..."

 

--------------------------------------------------------------------

 

 

Nem kolbászért öltek bazmeg hanem pénzért, vili??

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.10.11 0 0 224
http://index.hu/kultur/cinematrix/?main&filmid=18816

Elmebeteg hülyék.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.10.10 0 0 223

Ugy latszik ,enm jon ossze nekik az animacios filmek leirasa...

 

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/wallace1010/

 

A wererabbitot Wallace hozza ossze. (Baleset.)

 

Az pedig, hogy a Foster filmet a forgalmazo "Legcsavarkent" hozza be a magyar mozikba... A FILM EGY, A FILM SZERINTI LEGMODERNEBB, VADONATUJ SZUPER-UTASSZALLITO REPULON JACCODIK!!!! Hacsak valaki nem visz magaval, ott nem talal legcsavart... Neha az az erzesem, meg mindig munkanelkuli orosztanarok dolgoznak a fordito-iparban.

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.10.10 0 0 222

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/corpse1010/

 

Jajajaj. Mr megint nem beszel angolul, aki a cikket probalta osszelopkodni a hivatalos oldalrol... A film NEM orosz varoskaban jatszodik. A film egy orosz mesere EPUL. Az nem derul ki, pontosan hol is kell asnunk halott menyasszonyok utan. Arrol nem is beszelve, hoy nem hallgatozott, hanem Victor baratunk az ujjara huzta a gyurut, mert azt hitte, nem egy mumifikalodott kez all ki a foldbol, hanem egy gyokerdarab.

A holgy elhalalozasanak korulmenyei kicsit fontosabbak... A holgyet ugyanis MEGGYILKOLTAK. Es  ez mind a mese, mind a ra nagyon lazan epulo film kozponti eleme (a mese egy nagyon szomoru tortenelmi tenyre epul: a XIX.sz-i Oroszorszagban nagyon sok zsido menyasszonyt oltek meg utban a volegeny faluja fele, es astak el az erdoben... de ezt is el lehetett volna olvasni a honlaprol.) Barmok. S@ggfejek.

 

(Amugy a kedvenc filmem az utobbi hat evben, szoval most morcos vagyok.)

Törőlt_nick Creative Commons License 2005.10.07 0 0 221

a beetető bulvárcím:

 

"DVD-ért öltek meg egy 75 éves nőt

október 7. 19:52

[MTI]"

 

és a tények:

 

"Elvitték az ékszereit, a DVD-lejátszóját és más egyebeket annak az idős asszonynak..."

 

azon túl, hogy ez így egy ócska szar búlvárcím még azt is sugallja az index, hogy az emberélet pénzben mérhető és úgye az index szerint egy szál dvd-ért csak a hülye öl de ha már ékszer és egyebek is vannak az  már más, akkor érthető a dolog.

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.25 0 0 220

A Dunába zuhant egy kis repülő című szánalmas cikkhez.

 

Jo lenne, ha az, aki ezt írta, legalább a helyszínre kimenne, vagy legalább a MÁV-nál érdeklődne a vonatközlekedésről. (én pl. a helyszínen voltam, és kb. a fele nem igaz...) A cikk 21:26-kor irodott, amikorra a vonatforgalom 10 perces késésekkel, de helyreállt. A 70-es vonalon CSAK A SZOB(17:45)-BP(18:43, zónázó). közötti 2153-as számú vonatmaradt el, valamint kb. 30 percet késett a 2106-os számú Amicus nemzetközi vonat. A 18:45-ös  2111-es számú vonat menetrend szerint közlekedett, míg ez előtt a MÁV a 2153-as vonatot is zónázóként leközlekedtette. Akkor hol állt a vonatforgalom 21:26-kor???

 

Nagyon jo lenne, ha az Index befejezné a vasút lejáratását, ezt sajnos nem most tapasztaltam először....

tibsz Creative Commons License 2005.09.22 0 0 219

Sorstársam, mélységesen egyetértek veled. 13 éves lányommal nap, mint nap próbálom megértetni, hogy a VV és BB szereplőit csak a bulvársajtó hívja (hivatja) sztárnak. Szerintem a sztár az egy kicsit más.

Szomorúan kérdezem azonban Tőled, hogy mire számítsunk abban az országban, ahol a szombat esti legnézettebb műsor egy legyen ön is millimos paródia vmi. Gőzeke, vagy Güzüke nevű (mega, giga, extra, hexa, stb.) "sztár" csapatával. Ha ez a műsor valakinek nem tetszett, akkor átkapcsolhatott arra a csatornára, ahol a történelem könyv két lapjának lenyelése és egy pohár csukamájolaj elfogyasztása után 20 dollárral gazdagodhat a résztvevő (Pénzért mindent...), esetleg nézhette a Gorilla (gerilla?) grillt, ahol két homályöxxör megsértődött azon, hogy kitessékelték őket egy bemutatóról/vásárról és nem engedték őket főzöcskét játszani (frenetikus humor, kiváncsi vagyok, hogy ha valaki a műsor készítőinek munkahelyére hatolna be hasonló indíttatásból, azt hogyan fogadnák...), esetleg 300 Ft-os telefonálással nyerhetett, ha sorba rakta a G A L A M B betűket (egy madár, amit mindannyian ismerünk, sokan etetik őket, az első betű G és alamb-ra végződik, de még segítünk, telefonáljanak marha gyorsan sokszor).

Tudom, az a válasz mindenre, hogy ezekre a műsorokra van igény, ezekkel adhatóak el a reklámok, stb. Ezzel szemben sajna, kezdem elhinni bizonyos szélsőségeseknek titulált politikusok "nyavajgásait", valami nagyon nem jól van itt, és akik tehetnének ebben az ügyben valamit, azok meg sem próbálják! Folyik az országos népbutítás.... A legborzasztóbb az, hogy akik ezt a mocskot ránk sózzák, pillanatnyi önös érdekükben nem gondolnak arra, hogy a saját gyerekeiket, barátaikat (ha van nekik), szüleiket, családjukat, stb. is hülyítik.

 

Előzmény: jajajca (214)
tibsz Creative Commons License 2005.09.21 0 0 218

"Privatizáció segíthette az Orbán-család vagyonosodását" olvashajuk ma az Indexen.

Előrebocsájtva, hogy az Orbán-, és Gyurcsány-család gazdagodásáról, és az ezeket vizsgáló bizottságokról megvan a saját véleményem: nem hiszem, hogy egyik estben minden tisztességes volt, a másikban pedig csupa törvénytelenség történt és ez fordítva is igaz. (Megvetem azokat a politikusokat, akik ezt állítják, de hát ez a dolguk. Akik meg elhiszik nekik, azokat csak sajnálni tudom).

Mindezek után azonban kénytelen vagyok leírni, hogy ennek a cikknek az írója nagyon jól tette volna, ha utolag elolvassa, vagy elolvastatja az írását.

Szerintem az, hogy valaki magánszemélyektől ár alatt vásárol - esetleg közvetítők útján - lehet tisztességtelen, meg erkölcstetlen, de annak semmi köze nincs a "bizottságosdihoz". Ez alapján még elég sok rosszat előbányászhatnánk nagyon sok politkusról. Na, mindegy! Ezért még nem írtam volna Önöknek.

Az elképesztő számkavalkád azonban kimeríti a közröhely fogalmát:

1., 6 millió forintért vásárolt 54 hektáros termőföld....máshol pedig: ...a gazdáktól a földeket hektáronként 300 ezer forint körüli áron vásárolhatták fel...

54 ha x 300.000,- Ft/ha = 16.200.000,- Ft 

Akkor most melyik szám az igaz?

2., ...Ma az átlagos ár a megyében 33, Alcsútdobozon 50, Felcsúton 45 ezer forint négyzetméterenként - írják Önök. Ha ezek négyzetméterenkénti árak lennének, az sorra 330 millió, 500 millió, 450 millió forintot jelentene. Ez mindenképpen fatális hiba, ha 33, 50, 45 Ft/m2-re gondoltak, akkor ez Felcsúton 500.000 Ft/ha lenne.

500.000,- Ft/ha x 54 ha = 27.000.000,- Ft. Akkor most 27 milliót, vagy 34 milliót ér ez az 54 ha.

Lehet dobálózni a számokkal, de nem így.

Ha ez szándékos volt, akkor az újságíró tisztességtelenül járt el.

Ha csak tévedett, akkor nem biztos, hogy ebben a szakmában kellene dolgoznia...

Kyrandia Creative Commons License 2005.09.20 0 0 217

OFF

Fel kell tűntetni, ez eddig OK., a vásárlónak - könyvelőjének - tudnia kell, mert az ÁFA bevallásban szerepeltetni kell az EVA-s alanytól történő beszerzést.

 

EVA 16.§ (1), a

Előzmény: tracy (215)
ZöPö Creative Commons License 2005.09.20 0 0 216

Győzike zebrákat néz, amíg festik a salgótarjáni házt

 

Csak gratulálni tudok, hogy az Indexnek sikerült alulmúlni édes anyanyelvünkben a riport alanyát.

tracy Creative Commons License 2005.09.19 0 0 215

ez véletlenül nem akkora hülyeség.

 

az evás cégek által adott számlákon fel kell tüntetni az Áfát. a vásárló nem is kell, hogy tudja, hogy az eladó evás.

az eva alá eső vállalkozó, mint az összes többi vállakozó is, az Szja rendszerben van, tehát nem áfázik.

Előzmény: Kyrandia (210)
jajajca Creative Commons License 2005.09.19 0 0 214
"Pongó tizenkét dalt írt egyetlen nap alatt"

 

 

Ez aztán a hír!

 

a szerkesztőséget csókoltatja a dunántúli áfész.

Lány a Holdról Creative Commons License 2005.09.16 0 0 213
Ha megtalálom, értesítelek! :)))
Előzmény: HPéter1978 (212)
HPéter1978 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 212
A kérdés jogos. De ettől függetlenül is:

Igaz, az áfaalany evások jövedelme még mindig több lesz adózás után, mint adózás előtt

Szóval ennel az honpolgárnak van az adózás előtti jövedeleme.
Adózik belőle.
Majd megszámolja a pénzét, és lám több, mint adózás előtt volt...

Hol lehet "áfaalany evásnak" jelentkezni??? :-)
Előzmény: Kyrandia (210)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.09.16 0 0 211

http://index.hu/tech/tudomany/flyk050915/

 

A tudomanyos ismeretterjesztes csucsformaban... a szokasos.

 

"A kvazárok rendkívül fényes, kicsi, a fekete lyukakkal szorosan összefüggő távoli dolgok"

 

Tudjak... Ilyen izek.

 

"A kvazárok vizsgálatának egyik nehézsége, hogy fényük olyan erős, hogy elnyomja a környező galaxis fényét, amelyet így nehéz észlelni. "

 

Nemi ertelmi zavar. Szoval akkor most a kvazarokat nehez vizsgalni, mert elnyomjak a kornyezo galaxisok fenyet? Hm. Nem artana, ha a cikkiro a muzlisdoboz hatan talalhato informacional tobbet is olvasna a temarol.

Kyrandia Creative Commons License 2005.09.16 0 0 210

˝Amíg a személyi jövedelemadózásban mindenki adóterhei csökkentek – legfeljebb azok mértéke volt különböző –, addig az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) feltételei minden áfakörbe tartozó evás számára rosszabbak lesznek az ideinél (a nem áfázó evás vállalkozók számára nem hoz újdonságot 2006). Igaz, az áfaalany evások jövedelme még mindig több lesz adózás után, mint adózás előtt (hacsak nem kerül be az adótörvényekbe egy eddig nem ismertetett szigorítás).˝

 

Mi a bánat az az ÁFA-zó és nem ÁFA-zó EVA-s???? Az EVA-s nem alanya az ÁFA rendszernek! (ÁFA tv. 2.§-ának 2003.01.01.-től hatályos rendelkezése)

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.09.10 0 0 209
Erre mondhatnam azt, hogy ok a 1. bolcseszek 2. publicistak (hehe) 3. oket fizetik ezert, dolgozzanak ok. :)
De, hogy joindulatomrol meggyozzem oket, es ne csak kritizaljak, egy lehetseges megoldas: "a fegyveres erok rakenyszeritik a lakokat otthonaik elhagyasara, akar eroszakkal is", "a hadsereg kiuriti a varost, akar eroszakkal is", vagy vmi hasonlo. Legyunk kreativak, nem kell mindent zombiszeruen, szo szerint forditani. Ha valami hulyen hangzik magyarul, akkor szimplan maskepp fogalmazunk.
Előzmény: HPéter1978 (208)
HPéter1978 Creative Commons License 2005.09.09 0 0 208
Talán a "kényszer-kitelepítés" lenne a megfelelő szó?
Előzmény: Brutalis Harmonia (207)
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.09.09 0 0 207
Egy aprosag a magyar nyelvrol es az azt nem ismero inexes irokrol. A "forced eviction" nem "eroszakos kilakoltatast" jelent. Az eroszakos kilakoltatas azt jelenti, hogy a kilakoltatott paciens kap egy-ket pofont. A Nemzeti Garda nem fogja vegigpofozni New Orleanst.
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 206

Szóközzel bilvárosabb lenne: "Újraegyesült a hurrikán szétszakította magyar pár".

Majd elmúlik: "Pincében nevelték a marihuánát". A kutyákat meg persze termesztik.

Dzsokijuuing Creative Commons License 2005.09.02 0 0 204

Hová vigyük megtakarításunkat?

 

"Egy hónapra és egy évre még mindig a Raiffeisen a jobb (5,45 és 4,85 százalékos kamatokkal), ám három és hat hónapra már az Erste kínálja a kedvezőbb kamatokat, 5,25 és 5 százalékot."

 

Mint eddig az összes ilyen jellegű cikkből, ebből is kimaradt a Kincstárjegy. Jelenleg 1 vagy 2 éves lekötésre akár 20000FT-tól 5% a kamata, tudom hogy nem foglalkoznak kezelési költséggel, de itt az is 0FT, és az sem hátrány hogy a postákon váltható.

 

Érdemes lenne ezt is ajánlani az olvasóknak, ha már a legjobb kamatokról és a legjobb kondíciókról írnak cikket.

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/bank050902/

Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.08.29 0 0 203
"Az emberszabású majmok és a ma ismert ember között a fejlődési fán hiányzik egy elem (azóta is), és Jamie Dodd (Joseph Fiennes), Alexander Auchinleck (Iain Glen) és Fraser Mc Bride (Hugh Bonneville) antropológusok arra áldozzák életüket, hogy megtalálják ezt az élőlényt."

http://index.hu/kultur/cinematrix/kritika/mantoman/

És különben is küldjék már el a szippantóskocsi-bizniszbe azt a hülyét, aki ezt le merte írni...
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2005.08.29 0 0 202
http://index.hu/homar/index.php?blog=5&p=619&c=1&page=1&more=1&tb=1&pb=1&disp=single&sc=1


Ha tényleg Kupper András fenyegetőzik a hozzászólásokban, akkor Magyarország mélységesen mélyre került... (Illetve most látszik csak igazán...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!