Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sabrinho Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17979

A duster fórumon valaki 12 éves multiját akarja dusterre cserélni. Győr környéki. Nem ismeri innen valaki (Takyka?)

Mi legyen a találkozóval?

babarucu Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17978

Ki kell pattintanod a tükörlapot, hogy meg tudd nézni mi a gond (célszerszám egy meghajtott lemez).

Előzmény: k04322 (17976)
gabill Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17977

Amíg új és sértetlen addig szerintem szép a gyári megoldás, olyan selymes, puha műanyag kinézete van, ez meg így letisztítva szép, de látszik, hogy nem valami komoly műanyag.

Előzmény: mikett (17974)
k04322 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17976

kösz a tippet. Sikerült a módszer.

Úgy mozgatja a tükröket mint elefánt a füleit.

amúgy aggaszt hogy miért nem fűt a jobboldali.

1 gyárilag ilyet kértek

2 kapott egy ütést és a spray sem használt

3 most a spray után működik de nincs jégkockám hogy kipróbáljam.

WD40-t használtam, az állítólag jó.

Előzmény: polgar1 (17955)
babarucu Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17975

Kettő bazinagy csati van 

Előzmény: multifiat (17956)
mikett Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17974

így néz ki letisztítva? :)

nem értem, hogy akkor minek kenték rá a gyárban azt a ragacsot.... :)

Előzmény: gabill (17973)
gabill Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17973

Halihó!

A 14817 hsz-ben leírtam részletesen a munkát. A szenvedést nem lehet írásban éreztetni kellőképp, de az eredményt láthatóvá tettem:-)))

https://picasaweb.google.com/gabilliard/Dokumentumok#

Jó időtöltést:-)))

Ja és nem hozzászokni a nitróhoz mert akkor narkós elvonóra kell járni, az meg sok idő:-))))

Előzmény: mikett (17971)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17972

Köszönöm a tippet, hozzám ez még relaíve közel is van... Ráadásul kísérteties - az enyém ugyanaz a szín is... Más cuccok is kellenének - nem voltak benne szőnyegek, hiányzik a pollenszűrő teteje, stb... Úgyhogy köszi!

Csubbaka - neked is, nekem eszembe sem jutott, hogy újabbra cseréljem. Őszintén szólva annyira nem zavar - az annál inkább, hogy most a télen két kamion közé - melyek közül az egyik mozgásban vol - 20-sszal "száguldva" beszorultam, és az egyik fülről lekaptam a gumit (...és meghúztam a kocsi oldalát - ez volt az a hülye érzés, hogy átok ül szegény Multin... :) )

Szóval: köszönöm mindenkinek!

Előzmény: bojo (17969)
mikett Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17971

ti a buborékról letakarítottátok azt a ragadós bevonatot? és mi van alatta? fekete műanyag? szürke? bevonat nélkül hogy néz ki?

engem idegesít az a bevonat: ragad, karcos és karcolódik. beleragad minden szösz. jó lenne "lemosni", és esetleg lefestetni/fényeztetni "normálisra"

Előzmény: gabill (17962)
mikett Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17970

ez elég régi hírdetés, lehet, hogy már ajtaja sincs :) meg az a baj, hogy (érthető okokból) az ilyen apróságogat nem szeretik külön eladni, mert akkor az ajtót nem lehet komplettként árulni. ezért nem sikerült bontott ködlámpát vennem ("akkor ki viszi majd el a lökhárítót?"), tetőcsomagtartó rögzítési pontját záró kupakot ("akkor a tetőlemezt nem tudom eladni komplettnek"), és más apróságokat... :)

de hajrá!!!!!! 

Előzmény: bojo (17969)
bojo Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17969

Mondjuk egy ilyenről érdemes lenne megvenni a kilincseket.

http://www.svajciautok.hu/kepek.php?id=107

Előzmény: kisav73 (17964)
bojo Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17968

Szerintem az nem tipushiba. Az enyém 2000-es évjárat, és azok a fülek tökéletes állapotban vannak. Az valóban igaz, hogy a Bravo/Brava tipusokon jellemző hiba volt a kilincs málása, de ott is Fl-kor javítottak rajta. Illetve előszeretettel cserélik ki Marea fényezhető kilincsekre, vagy egyes megáltalkodottak még az Alfa 147 alu kilincseit alkalmazzák, de azt csak a Bravokon lehet, mert csak az első ajtókon van olyan. 

Előzmény: kisav73 (17948)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17967

Kösz a linket.

Hát, ha ennyibe kerül egy bontott kettős tömegű, akkor egy egytömegűért még az eladó fog fizetni :)

Előzmény: bojo (17965)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17966

Nem értelek, van segítség, ki kell cserélni őket fl utániakra, azok már nem foszlanak, mert nincs is ott rajtuk gumi.

Előzmény: kisav73 (17964)
bojo Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17965
Előzmény: Csubakkka (17957)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 17964

Kellemes napot mindenkinek!

FN72, Csubbaka - szomorúan bár, de tudomásul vével, hogy nincs segítség az ütközők kapcsán... Ám köszi az infót! Legalább nem furkálja a lelkemet.

multifiat Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17963

Hát az van amit egyikünk sem hitt volna!!! Az 1-es pedál tartólemezből van olyan ami az ESP-vel szerelt változaté (392-es opció). Sajnos az ehhez passzoló féklámpa kapcsolóval szerelik a legtöbb típust amibe ESP vagy tempomat van. Azért találtam kivételt /Lancia K/ majd meglátjuk az milyen kialakítású.

Előzmény: Csubakkka (17957)
gabill Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17962

Már nem emlékszem pontosan, de talán 1-2 hét volt, 1hét az tuti, dolgozni is úgy jártam vele, hogy szétszerelve volt a bubi rész, kapcsolók visszatéve a műanyagok meg szép lassan tisztítgatva. Türelem az kell hozzá:-))), meg a nitró eléggé elkábítja az embert négyórás vakargatás után:-)))

DE MEGÉRTE!!!

Előzmény: Törölt nick (17942)
vighdzso Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17961

...hja, és stilusa is van!!!! :)

Előzmény: vighdzso (17960)
vighdzso Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17960

Nekem astra-m volt, és vagy fél évig hezitáltam.....3 gyerek is beférjen, nagyi is beférjen, pakolni is lehseen, de mégse legyen kisbusz.....és állandoan ennél a szörnyetegnél bukkantam ki :)

És nem bántam meg. Sztem nem problémásabb, mint másik autók. Rendben kell tartani ezt is.

Előzmény: balambher (17947)
gabill Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17959

Jah amúgy köszönöm az elismerést!

Előzmény: Törölt nick (17937)
gabill Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17958

Ez túl macerás meló a bérmunkához:-)))

Előzmény: Törölt nick (17937)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17957

Szia, ugye a te autódban van ESP? 

Vagy esetleg máséban?

Előzmény: lautti (17246)
multifiat Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17956

Szia Babarucu!

Neked 110 lovas a géped? Ha igen nem tudod véletlenül, hogy a motorvezérlőegységének milyen kialakítású a csatlakozója? A 115-ösé 2db nagy, a 105-ösé 5db kis szögletes csati, de a 110-esét nem tudom. A tempomat bekötés miatt kérdezem most ezeknél próbálom kitalálni, hogy legyen! Az enyém 115-ös abba már működik. :)

Előzmény: babarucu (17954)
polgar1 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17955

Úgy ahogy írtad a repedés mellett befújtam csavarlazítóval aztán kapcsolás nélkül előre és hátra ütközésig kitekergettem mert kézzel is működtethető. Kapcsolás előtt középhelyzetben legyen a tükör. A jobb oldali nekem sem fűt még nem néztem meg hogy spórolás miatt csak a baloldalira kértek fűtöttet vagy törés után olcsóbbik fűtőszál nélküli került -e rá.

Előzmény: k04322 (17953)
babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17954

Valószínű kapott egy nagyobb ütést, azért megy szarabbul és ez magyarázza a tükörlap cserét.A jobb tükörlap lehet nem fűthetőre lett cserélve.

Előzmény: k04322 (17953)
k04322 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17953

kérdés:

Szóval csak egyszerűen kintről a repedésen keresztül befújtad a contact sprayt mindenhová és kézrásegítéses mozdulatok után jó lett a tükör?

Nekem a jobboldali mintha nem akarná az igazat. Befordulna de valami mintha nem hagyná aztán a gomb nyomogatására lassan befordul és kifelé ugyanígy.

Szerinted elég lenne a spray, meg a mozgatás mert akkor holnap megnézem, legalábbis egy próbát megér.

Ha nem akkor megyek majd Attiláékhoz.

Ja elfelejtettem: Mintha a fűtése se lenne jó. A balodalival nincs hiba mert hidegben szépen gőzölög de jobb oldalt se kép se hang. 

Előzmény: polgar1 (17928)
FN72 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17952

Kár:))

Bárki nézte meg eddig a kocsim ,azt senki nem állta ki szó nélkül!!" Mi ez"?? felkiáltással :))

Előzmény: Csubakkka (17951)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17951

Lett, mégpedig nagyon egyszerűen: a későbbieken már nincs ott gumirozott felület, síma műanyag az egész :)

Előzmény: FN72 (17949)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17950

Néhány további válasz a kérdéseidre:

- nincs még egy autó 5m alatt, amelyikben ennyire lazán elférne 3 bármilyen gyerekülés, vagy hordozó.

- nincs még egy autó, amelyikből ennyire jól kiláthatnának a kölkök egész kiskoruktól kezdve

"... azzal a poklokat is megjártam, minden elromlott rajta 2 év alatt ..."

Azon túl, hogy a Regata óta eleve jobb minőségű lett a Fiat (a Tiponál volt az első ugrás, aztán 2000 körül újra), a Multiplák (Fiatok?) problémája főleg az szokott lenni, hogy amikor pl futóműalkatrészeket vagy kuplungot cserélnek bennük az első 100-120e km után, akkor mindenhol, vagyis még a márkaszervízek egy részében is utángyártott alkatrészeket szerelnek be, mondván az a "gyárival megegyező" minőségű. Ezt minden tulaj szereti hallani és közben harmadát fizetni az eredeti alkatrész árának. A tapasztalataink viszont azt mutatják, hogy gyártótól függetlenül(!!) egyik fajta ilyen elem sem közelíti meg az eredeti minőséget sajnos, ami onnantól kezdve sokkal gyakoribb cseréket és ezzel együtt több bosszúságot jelent a tulajnak, na meg persze rossz megítélést a típusnak. Sajnos ez egy ilyen eleve nem sokra tartott márkánál, mint a Fiat, tipikusan lefelé mutató spirál. A megoldás viszont egyszerű: legalább a kritikus alkatészekből csakis eredetit szabad használni.

Mindezek mellett a típus elég jól szerelhető és ha van bevált embered, neki sem okozhat gondot, de vannak egészen jó márkaszervízek is. Az érdi Fiat-ot, a Best-et és a Fiat Kelet-Pest-et is szokták pl. dícsérni(, de ezek nem naprakész infók).

Venni 2-3 guriga között már itthon is lehet néha jókat, de ki kell fogni. Ha szerkezetileg nem torzult, akkor a töröttektől sem kell eleve félni szerintem, főleg ha emellett/emiatt kevés km van benne. Kintről behozni is jó ötlet, csak kényelmetlen intézni.

(tipp: a bal oldali keresővel tudod szűrni az adott fórumot)

Előzmény: balambher (17941)
FN72 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17949

A kilincsütköző repedezése nem Multipla hiba kizárólag.A Bravo-Brava-Marea típusok kilincseiről is málik a bevonat.99-es Multim van ennek ellenére hibátlanok az ütközők.A B-B-M típusokhoz aztán lett más kilincs ,nme tudom Multiplához lett-e tartósabb kilincs?

Egy laza körkérdés benzines Multiplás társaimhoz.Milyen fogyasztást tudtok kihozni 1.6 16v-ből és kitapasztaltátok-e már ,hol "fut legjobban " a kicsike?:))

A multiplás térképre magam is szívesen felíratkozom.

További szép estét!FN72

kisav73 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17948

A zárak melletti ütközőfülek engem is érintenek/érdekelnek. Amit Multiplát láttam, szinte mindegyiken ilyen volt a gumik/műanyagok nagy része. Típushiba?

Előzmény: Törölt nick (17935)
balambher Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17947

köszönöm az eddigi válaszokat, az már nagyon érlelődik bennem, hogy akármilyen autó is lesz, dízel lesz, ha a Multiplát választjuk, akkor pedig biztosan. De most először is elolvasom a belinkelt "kisokos"-t, aztán kérdezek...

k04322 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17946

szia és üdvözlet a fórumon.

Nem biztos hogy a drágább autó megéri az árát. Persze ha minden rendben van vele akkor bele kell menni az üzletbe de a gyanús dolgokat kerüld. Inkább kérdezz az itteni embereket mert igen segítőkészek és vágják a Multipla összes dolgát.

Ha már a Bamako-ra készülnek rossz emberek nem lehetnek. 

Nekem is ők segítettek, de persze a szakkör leírásait valamint az itteni hozzászólásokat a főbb témákban olvasd el és csak utánna dönts hogy tényleg Multi-ra van-e szükséged vagy nem.

Én magánszemélytől vettem a 99-es 1,6-os piroskámat. Lelakott volt de nagyon, de csodák csodája a motor futómű, rozsda szempontjából kivetnivaló nem volt az autón. Most már csak a pénztárcám szab határt a csinosítgatásnak meg a különböző apróbb dolgok cseréjének. 

Ha teheted akkor magánszemélytől vásárolj itthoni autot vagy amit régebben behoztak és nem kell fizetni rá regadót. A külföldi autók mindíg a lutri kategóriába tartoznak, mert csinosítgatás ide vagy oda nem szeretnék egy ilyen masinával a 2 gyerekkel lerobbanni valahol az isten háta mögött kettővel.:))

Ha kinéztél valami jót (számodra) akkor ha van fényképed róla tedd fel és hidd el nagyon rövid időn belül kapni fogod a válaszokat (hideget-meleget egyaránt), de a lényeg az hogy őszinték lesznek és ez nagyon fontos.

Ja, és ezek után csakis te dönthetsz hogy dízel vagy benzin és hogy milyen évjárat meg hogy mennyi is az annyi vagyis hogy mennyi lóvéd van rá. 

Én az iránymutatásaik és a leírtak alapján nézegettem és a pénztárcám alapján döntöttem. 

NEM BÁNTAM MEG!

egyperegy Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17945

Kezdd itt:

http://multipla.szakkor.hu

A három vagy négy gyerekülés simán elfér, csomagtartó mérete variálható.

Ne sajnálj vétel előtt költeni egy Fiat szervizes állapotfelmérésre, mert elég sok a visszatekert km-es példány, a valós futás ott kiolvasható!

A benzin-dízel között 2-3 l a különbség ill a benzines talán kicsit hangosabb nagyobb sebességnél.

Használtan árban már csak 2-300e a különbség.

Szerintem mindkettő elég megbízható, ha karban van tartva.

Nagyobb költségeket jelenthet:

futóművek, kuplungszerkezet-lendkerék, vezérlés

ez szerencsés esetben vétel után néhány tízezer de lehet 3-400e is úgyhogy érdemes odafigyelni.

babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17944

Szia!

Lazán elfér benne három gyerekülés, a multipla szakkörön találsz infókat majd minden kérdésedre.

Takyka! Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17943

Ibitke és az én esetemben benzinesről beszélünk...

A dieselt nem ismerem.

T.

Előzmény: Csubakkka (17919)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17942

gabill kedves barátom!!!

Elkezdtem letakaritani a buborékot.A helyzet nem egyszerű.

Nem tudom te mennyit meloztál rajta,de én 1 óra melóval addig jutottam,hogy a belső ív 80-85%-ban teljesen letisztitva a maradék a 2 sarok csak az alsó szürke réteg van vissza.

Kívűl a bubiról letakaritottam már az utolsó réteg kivételével mindent illetve kb 15% teljesen letisztitva.

Ennek tudatában 3 embertípúsnak ajánlom a melót:

-akinek több türelme van mint Rosco sheriffnek

-nagycsaládos és letudja passzolni a melót alvállalkozásba

-akinek tényleg birka türelme van

Ha nem láttm volna,hogy lassan-lassan mindig 1 cm2 tisztább már biztos összetörtem volna.:)

Jövö héten folytatom!

balambher Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17941

Sziasztok, nem szeretném elkövetni a kezdő fórumozók hibáját, (nem is vagyok az), és szívesen visszaolvasok emberi mennyiséget, ezért azzal is megelégszem, ha megmondjátok, kb. mikor volt róla szó. A teljes fórumot azért mégsem olvasnám át, mert ugyanezt még másik 4-5 helyen is meg fogom kérdezni, és közel 100.000 hsz. elolvasása nem embernek való.

Még mindig nem a konkrét kérdések. 

Arról lenne szó, hogy olyan autót keresek, amelybe egymás mellé elfér 3 gyermekülés vagy olyan kombinációban, hogy egy hordozó - két teljes értékű ülés, vagy három teljes értékű ülés. (Tehát NEM ülésmagasítóra gondolok, ami jóval keskenyebb, a legidősebb gyerek is csak 3 éves.) Mindezeken túl még nem árt, ha jó nagy csomagtartója is van. Na, ez eddig a Multiplával stimmel.

Ezért szeretném meg tudni attól, akinek konkrét tapasztalata van erről, hogy

- mennyire megbízható autó a Multipla - volt tizenéve egy Regatám, azzal a poklokat is megjártam, minden elromlott rajta 2 év alatt, de még ezzel együtt is egy szerethető autó volt...;

- melyik motorral szerelt autót érdemes keresni (kb. 2M forintig fér bele) kb. 60%-ban városi km-eket futva, de összességében nem sokat, évi 10e km-et, vagy még annyit sem használva, tehát a fogyasztás kisebb súllyal esik latba, már csak azért is, mert nincs betonból a lábam, de azért ha nagy fogyi-különbség van az egyhatos és a dízel közt, az puha talppal is megmarad...;

- hol érdemes szervizelni (elsősorban Buda és környéke jöne szóba, de egy nagyon-nagyon jó szervizért akár 100 km-t is elautózom);

- mivel nagyon kevés eladó autó van, hol érdemes, avagy hol nem érdemes venni;

- és ha van még valami fontos, amit kibicek elsőre talán nem tudhatnak!

Köszönöm, és még 1x mondom, szívesen visszaolvasok, ha nem kell az egész fórumot!

babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17940

Elbaszakodtam a képek rendezgetésével pár órát, tök feleslegesen, sajna nem ismerem a picassát.

babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17939

A saját fotók részbe betettem egy párat, hátha hasznos valakinek

Előzmény: babarucu (17938)
babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17938
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17937

Gyönyörű lett,bérmunkát nem vállalsz?:)

Előzmény: gabill (14817)
Degeczi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17936

az igazán buta pedig maga is megpróbálja, hátha neki sikerül :)

(egyet én is eltörtem, amikor még melegítés nélkül próbáltam leszedni a kicsit... Bár ott volt a bontóból szerzett másodpéldány, de azon így már nagyon óvatosnak kellett lennem - viszont szerencsére simán ment a melegítés, pláne amikor már kicsit engedett a ragasztó, így finoman, csavarhúzóval emelve a lapocskát, már közvetlenül oda lehetett befújni a forró levegőt, így végképp pillanatok alatt elengedte)

Előzmény: babarucu (17933)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17935

egyperegy

Én is jobb szeretném ha fémből lenne,de ehez egyenlőre türelem kell.

Ha nagyon siettetem lehet meggondolja magát.:)

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget a tükörrel kapcsolatban.

Mint a mellékelt képek is mutatják tökéletesen működik.

Első körben adtam neki tisztitó spray/már az meoldotta a problémát/,de kapott kontaktot is.

A csatlakozok is le lettek fújva,tetőkárpitnál is.

Ha mindent összeadok max fél órás munka volt.

Ezekkel a sarkokkal mit tudok csinálni?Minden ajtó ilyen.

Valami ötlet a javításra?Vagy csak csere?

Még egy kérdés és mára vége.:)

Hátsó ablakok is elektromosak,de nem találok elől kapcsolót amivel kezelhetem, illetve csak egy van amivel le tudom zárni./gondolom gyerekzár/.

Válaszokat és a segítséget mégegyszer köszönöm.

egyperegy Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17934

Ha úgy döntesz, hogy nem kell engem érdekel, bár az igazi az lenne, ha a műanyag helyett is fémet lehetne készíteni. Az én szerszámkészítő ismerőseim ezt nem vállalták.

Előzmény: Törölt nick (17927)
babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17933

Az okos ember a más hibájából tanul:) szépen lejön hőlégfúvóval ÓVATOSAN, mert ha túl közel melegíti az ember megolvad a keret

Forest tükrét megtaláltam és kipróbáltam

Előzmény: Degeczi (17930)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17932

Köszi a képeket.Még jó,hogy nem kezdtem el intenzíven feszegetni.:)

Adok kontaktot a mennyezetinek is.Még mindig a tisztitó spray híve vagyok,de most legalább tudom melyik részre is fújjam.

Előzmény: babarucu (17931)
babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17931

Küldtem mailt, szét ne szedd amit nem kéne:)

még a mennyezeti kapcsolót is meg lehet küldeni kontakttal

Előzmény: Törölt nick (17929)
Degeczi Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17930

hőlégfújó nélkül ne próbáld, a kicsi ragasztott úgy mindenképpen eltörik!

Előzmény: Törölt nick (17929)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17929

A 7 vezeték megvan,de a csatlakozónál minden rendben.

Feszegetni azért kézzel nem akarom,inkább a 2 keretet megpróbálom finoman szétszedni.

Remélem lejön a tükörlap törése nélkül is.:)

Előzmény: babarucu (17926)
polgar1 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17928

Nekem is a baloldali tükör leszokott maradni többször kellett kapcsolni mert ép hogy csak egy kicsit mozdult, kézzel segítve működött.

Kézzel jól meghajtogatva mindkét irányba és a tengely környékén szétszedés nélkül csavarlazítóval megküldve egy kis résen helyre jött azóta rendesen működik.

Előzmény: Törölt nick (17923)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17927

Én folyamatba helyeztettem a forgácsolást.

Az esztergályos bácsi nem újjongott örömében.

Nagy a menetemelkedés,sokáig tart megcsinálni,gondolom ez végett nem is lesz olcsó.

Amint elkészül igéretemhez híven kérek egy árajánlatot nagyobb mennyiség/10-20db/ gyártására.

Ha nem működik a dolog szívesen átadom a műanyag részem ha érdekel még a dolog.

Az enyémben nem sérült mint a múltkori képeken látszik is.

Illetve minimális horzsolás van 2 fogon.

Ez esetben egy OFF R5 ON tartója fog felkerülni,de szeretném a gyári tachnológiát előnyben részesíteni.

Előzmény: egyperegy (15078)
babarucu Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17926

Szerintem először vedd le a belső műanyagburkolatot, kézzel lehúzható alatta van a tükör tartócsavarja, és a vezetékek csatlakozója, ezt fújkáld meg kontaktsraj-el.

Ha manuális a klímád és fűthető a tükröd akkor 7 vezetéknek kell ott lenni.

Maga a tükörmozdató mkotorhoz atomjaira kell szétszedni, de szvsz nem ezzel van a gond.

A "tükörház" és a "talp" amin elfordul kettészedhető, talán onnan megkenhető valamilyen zsírral.

Előzmény: Törölt nick (17925)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17925

Van benne kapcsoló és mozgatja is kicsit.

Finoman kézzel rásegítve szépen megy.

Meg kell tisztitani kicsit szerintem.A burkolatot le tudom szedni valahogy, hogy hozzáférjek a mechanikához?

A tükör alján látok egy kis lukat,de a gyerek végett nem tudom most részletesen megvizsgálni.

Valaki szedte már szét?

Előzmény: sabrinho (17924)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17924

Ha jól tudom, ezek még a standard ELX-hez is pluszban rendelhető extrák voltak. Az enyémben vannak. A tükörnél egyszerűen meg lehet tudni, hogy behajthtó-e: van kapcsoló a funkciónak vagy nincs?

Előzmény: vighdzso (17922)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17923

Lassan világosodik,megyek adók neki egy kis féktisztitót.:)

Csak kell keresnem hozzá valami zsír sprayt is.

Előzmény: vighdzso (17922)
vighdzso Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17922

Enyém is ELX-es elvileg, de sem hátsó ablakemelő, sem lámpamosó nincs benne, a tükrökről annyit, hogy a vezetőoldali volt nálam beállva, mikor megvettem, kis kontaktspray, meg kézi rásegítés, és azóta gyönyörűen müködik.

Előzmény: Törölt nick (17920)
vighdzso Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17921

Az én Multim-on 90A-s generátor volt, mikor megvettem, az mihálylott meg tavasszal, az nagyobb, mint a 75A-s generátor. Valóban nem kell bontani a levételhez, max annyit, hogy a generátor tartó bakot, vagy mit kell először kivenni, ugy jön majd ki a generátor utána, ügyesen forgatva kilogisztikázva....

Előzmény: Csubakkka (17919)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.13 0 0 17920

ELX felszereltségű.Hátsó ablakok is motorosak,első lámpa mosó stb.

Szerintem elméletileg tudnia kellene.

Esetleg arra gondolsz,hogy hiába elektromos attól még nem feltétlenül kell behajtania?

Előzmény: vighdzso (17918)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17919

A kipufogó levétel félreértés, ez csak 3 db könnyen hozzáférhető csavart jelent legalul és nem kell levenni semmit, csak félrehúzni pár centit, hogy elférjen mellette a generátor. Nemrég multifiat cartárssal vettük le a generátoromat és pikk-pakk lent volt pár perc alatt kerékleszedés és egyéb bontások nélkül. Próbáljátok ki legközelebb, egyáltalán nem horror. Oldalról sokkal nagyobb cumi. Persze ha nincs akna, akkor az marad.

Előzmény: Takyka! (17910)
vighdzso Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17918

Az enyém '99-es és becsukja szépen....nem lehet , hogy felszereltség függő?

Előzmény: Törölt nick (17915)
babarucu Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17917

alvázszám=motorszám

Előzmény: babarucu (17914)
babarucu Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17916

Nem minden multiba van behajtós tükör.

Előzmény: Törölt nick (17915)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17915

Még kb 4200 amit át kell olvasnom:)

A talis képeken látom,hogy a külső visszapillantok szépen behajlanak.

Erről jutott eszembe,hogy az enyém nem megy be,pedig motoros és műkődik is bár a balos kicsit nehezen.

Mintha régi lenne a zsír és esetleg tele van porral.

99.évjárat nem forditja be a tükröt?

Előzmény: babarucu (17913)
babarucu Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17914

Szerencsére nekem is így lett anno beírva, bár az első okmányirodában meg akartak szivatni.

Benyögték nem jó az eredetiségi papír, menjek x-y helyre ahol megnézik az alvázszámot, vagy kérjek papírt az előző okmányirodától ahol csak a motorkódot írták be.

Az előző okmányirodában hamarabb átírták a nevemre motorkóddal, mithogy én befizettem a csekket a postán.

Lassan a matricagyárba be kell iktatni egy külön gépsort annyi megrendelés lesz.

A talira majd hozz nekem is egyet légyszi, pár bötű lekopott, már kezd leválni a multiforma is.

Előzmény: Csubakkka (17906)
babarucu Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17913

Kitartás, már csak pár ezer van hátra:)

Előzmény: Törölt nick (17911)
ibitke Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17912

köszi így fogom csinálni

Előzmény: Takyka! (17910)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17911

Most tartok a tavalyi talinál.Jó lehetett.

Sajna akkor nem volt még meg a technika pedig a szomszédban voltatok.:)

Takyka! Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17910

Szia,

Felemeled jobb oldalon, leveszed a kereket és a kerékjárati ívet. 1 óra masszív szopás után már kint is van a generátor. nem kell hozzá levenni sem a kipufogót, sem a féltengelyt. Visszarakni is innét lehet... Jó krova (többféle csuklóval toldóval), csillag-villáskulcs, imbuszkulcs elengedhetetlen kellékek hozzá.

T.

Előzmény: ibitke (17902)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17909

Padlókárpitra lenne szükségem '99 kiadás.

Ha nem is komplett,de a hátsó üléssorhoz

kisav73 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17908

Sziasztok!

Matrica engem is érdekelne! :-)

Előzmény: Törölt nick (17899)
r.andras Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17907

köszi előre is!

Előzmény: T2T (17898)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17906

Illetve lehet persze hazai is természetesen és akkor háromszoros hurrá az ügyintézőnek, aki így vette fel.

Előzmény: Csubakkka (17905)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17905

Valószínűleg nem hazai, nálunk sajnos még divat az egészet felvenni, pedig elég lenne csak a típuskód, ami neked van. Ennél feltehetően a hazai papírozásnál egyszerűen csak átírták a külföldi papírokból a számot. Tényleg előny egyébként.

Előzmény: Törölt nick (17904)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17904

Motorszámom csak ennyi:182B4000

Vajon a kocsi MO-i?/Úgy vettem./

Az eredetiség vizsgán azt mondta a bácsi,hogy nagy előny mert motort bármikor cserélhetek minden következmény és utánajárás nélkül.

Azért motort nem áll szándékomban cserélni még.:)

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17903

Most olvastam el a Chevy Orlandoról a tesztet és szerintem ez az autó majdnem pontosan megfelel a Dodge Journey-nek. Ha majd azt is ennyiért adnák Fiat logóval Európában, akkor lehetne esélye, de ennél többért nem sok.

ibitke Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17902

Az enyém benzines, és én is a kipufogót láttam útban de a féltengely is útban van vagyis úgy tünt.

A kipufogót is elég lessz leoperálni remélem nem szakad bele a csavar.

és a felfogatása simán csavar vagy átmenős tengely ?

nem nagyon láttam.

meg csak két vezeték jön a generátortól vagy három ? már nem emlékszem

Előzmény: Csubakkka (17901)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17901

A benzinessel nem vagyok képben, de ha dízel, akkor minden egyéb rémhír ellenére elég könnyen le lehet venni a generátort aknából. A kipuffogócsonknál le kell oldani a csövet, és akkor már van annyi hely, hogy ki lehet forgatni lefelé, vagyis nem kell se féltengelyt, se egyebet kiszedni a cseréhez.

Előzmény: ibitke (17900)
ibitke Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17900

Sziasztok multhéten elkezdett világítani a töltés lámpám ,és csak most tudtam aknára álni.

Rámértem az akumlátornál 12,5.

De a generátor leszedése számomra talány biztos írtatok már róla de egy kis útmutatást szivesen fogadnák,

mert gőzöm sincs hogy hol lehet azt kiemelni?

előreis köszönöm a segítséget

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17899

Engem érdekelne matrica ha van még.

Bár ez elég régi hozzászólásnál volt anno.:)

Előzmény: Csubakkka (13167)
T2T Creative Commons License 2011.02.12 0 0 17898

ha egyszer hozzájutok az autóhoz majd felírom :-) 90%-ban feleségem jár vele, transzportálja a négy gyereket. jövő hétvégén biztos lesz családi kirándulás, akkor legkésőbb én vezethetem

Előzmény: r.andras (17877)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17897

Hát, én tudok egy működő Tempra SW 4x4-et ~300k-ért, meg is néztem közelről, csak azt nem látom át, hogy a segédkereteket lehetne-e vajon relatíve egyszerűen a Multipla szélességéhez alakítani, vagy eleve tök reménytelen a dolog. Az nyilvánvalónak látszik, hogy féltengelyt és kardánt gyártatni kellene pl, hisz a nyomtávok elég durván eltérnek. Elméletileg egyébként leginkább még egy 164 Q4 alja passzolna alá, ami szélességben és tengelytávban is elég hasonló, de olyat lőni olcsón igencsak reménytelennek tűnik. Aztán az is nagy kérdés, hogy a kardán vajon hol férne el a Multipla vázkeretei alatt, mert valószínűleg sehol. Persze nyilván meg lehetne oldani mindent, de csak komoly szerkezeti alakítgatással.

A legjobb talán az lenne, ha elmennénk ahhhoz a 4x4-es Bravo fickóhoz és alaposan kifaggatnánk. Ő már szopott éppen eleget a Q4-gyel. Szerintem egy ilyen beszélgetés után teljesen képbe kerülhetnénk.

Egy szó mint száz, nem látom még át a részleteket. Te hogy állsz ezzel?

Előzmény: Multipla (17896)
Multipla Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17896

Na mikor építjük már meg azt a kocsit? :)

bojo Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17895

Az indexes Bravo fórumon hírdetnek egy Magnetti A115-ös generátort.

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17894

előttem van észak, hátam mögött ... ööö... dél? ... szóval tolatni kell végig, mert Bamako délen van. Asszem.

viccelsz? egy szabásmintával is odatalálok bárhová :))

Előzmény: szenyor Lopez (17892)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17893

Na neee.:D

Legalább szereztem pár vidám pillanatot. XD

Köszi:)

Előzmény: Csubakkka (17891)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17892

Vajon tudna kezelni Budapest-Bamako térképet is? Vagy ahhoz már túl vuki? :)

Előzmény: Csubakkka (17891)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17891

úgy-úgy, én is ismerem már, egy magánakvaló mufurc, de legalább a térképet kezeli ;)

Előzmény: szenyor Lopez (17889)
Takyka! Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17890

És szőrös is! :-)

T.

Előzmény: szenyor Lopez (17889)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17889

Vigyázz vele! Szépen írj, mert elég morgós koma!

Előzmény: Törölt nick (17885)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17888

Már ki is cserélte a kordikat,fent vagyok.Ohyee:)

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17887

És tényleg :)

sabrinho Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17886

ez jó :-)

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.11 0 0 17885

Irtam neki.

Előzmény: Csubakkka (17884)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17884

írj a megadott emilre szerintem

Előzmény: Törölt nick (17881)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17883

Gratulálok a sikeres vizsgához!

Előzmény: polgar1 (17882)
polgar1 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17882

Sziasztok! Ma sikeresen levizsgázott a Multi. A jobb oldalon kellett kicserélnem a kutyacsontot egy német márka  Febi közép kategóriás került bele kedvezménnyel 3175 Ft-ért. A többi dolog rendben volt mert rendszeresen vizsgálgatom az autót ha nincs baja akkor is és mindent egyszerre cserélek nem csak vizsgakor kapkodok. Az etanol használatakor beszerelt lambda monitor már megszokottá vált nem nagyon figyelgetem pedig pont szem előtt van, meg jobban a Ticót nyúzzuk. A vizsgán a CO és HC érték magas volt csak kamilláztam pedig előtte még járattam is a motort hogy jó meleg legyen a katalizátor ne kelljen pörgetni. Az értékek nem mentek lejjebb így haza érve gyors vizsgálat ami útközben is kiderült a monitor alapján hogy a lambda szonda fejezte be az aktív részvételt a gázelemzésben. Gyors telefon, bontó és a csere darab már teszi is a dolgát. Ez a szonda gyorsabbnak tűnik teljes gáznál sem világít az utolsó piros led ami túldúsítást jelez, kiváncsi leszek majd a fogyasztásra.   

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17881

A multis térképre fel lehet még kerülni?

Ki szerkeszti?

k04322 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17880

tudtam beszélni a tulajjal. Még nem fórumozó de majd lesz remélhetőleg.

Köszönöm mégegyszer.

Előzmény: babarucu (17876)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17879

Ritkan, de en is latom. Viszont van egy szurkemetal, azt gyakran latom.

Előzmény: Törölt nick (17874)
k04322 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17878

Bocs. Teljesen igazad van. A lelkesedésem egy kicsit megkavart. Megörültem és megőrültem.

Nem szoktam én ilyet tenni de ma valahogy nem az én napom van.

Mégegyszer bocsi mindenkitől de főleg a tulajtól.

Néha még mindíg tízig-húszig el kell számolnom és utánna cselekednem.

Köszönöm a figyelmeztetést. Intő jel volt számomra hogy a semmittevésemben egy kicsit elgondolkozzak.

Előzmény: babarucu (17876)
r.andras Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17877

Az jó, mert akkor megkérdezném, hogy 100km/h-nál vagy 120-nál mennyit mutat 5.-ben a fordulatszámmérőd?

Előzmény: T2T (17845)
babarucu Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17876

Ment mail!

Előzmény: k04322 (17875)
k04322 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17875

JRY-431 fl-es Multi. Itt áll a belvárosban a Szív utcában. Gyönyörű szürke!

Az enyém meg 3 kocsival előrébb a túloldalon.

Innen valaki? Bocs de még a rendszámokat nem szoktam megjegyezgetni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17874

Nem,van egy olcsó szerelőm.:)

Most láttam szekszárdon egy sárga multit.Belvárosban főuton parkolt.

Esetleg valaki innen?

Előzmény: vighdzso (17872)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17873

Ha rossz az izzitogyertya, tudtommal jelzi a muszerfalon, villog az izzitas jele. Bar lehet nem jol emlekszem. 

Előzmény: Törölt nick (17867)
vighdzso Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17872

Meci!

Sk cseréled a vezérlést?

Előzmény: Törölt nick (17861)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17871

Nekem egyenlőre elég ez a teljesítmény.

Van egy eladó gumi garnitúrám az autó váltás miatt.

A másikkocsinkon is új gumik vannak,ezért feleslegessé vált.

Hankook Icebear W440 téligumi

185/65/14 86T

itt megnézheti ha valakit esetleg érdekel:

http://www.vatera.hu/hankook_185x65x14_et49_teli_gumi_opel_felni_1441108258.html

Előzmény: Csubakkka (17870)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17870

Drága lesz az, amikor a Multipla 200Nm-re tervezett (max. 230-40Nm-t elviselő) kuplungja havonta cserés lesz a 306Nm-től, a lendkerékkel együtt... :)

Meggyőződésem, hogy épp a kuplung miatt nem emelkedett a nyomaték egyszer sem a frissítések során, pedig ugyanez a motor pl. a Stiloban legálisan is tudja a 305Nm-t (ebből következik az is sajnos, hogy a Stilo kuplungja nem passzol a Multiba).

Nem is beszélve a nagyobb teljesítményhez már egyértelműen rövid váltóról pl.

Konkrét tapasztalatok itt.

Előzmény: Törölt nick (17869)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17869
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17868

A kettes multi km óra,fordszámmal rész beépíthető az 1es szériába is?

Minden funkció működö képes lenne?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17867

Egy japán márkájú autó értékelésében olvastam:

- Izzítógyertyák 220000 km-nél megadták magukat.

Az enyémben 225.000 áll az óra.

A volt tulaj szerint még a gyári van benne mert nem cserélte.

Ma reggel a -5 fokban ugyan elsőre,de kicsit erőlködve indult.Azt hiszem megérett a cserére.

ricsiurfi Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17866

Koszi szepen, utana nezek.

Előzmény: gabill (17857)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17865

Igen, én is egytömegűre fogom alakítani, amint a jelenlegi beszarik.

Előzmény: pesta8 (17864)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 17864

Csak annyit tudok rola, hogy 2002- 2003.as evjarat, mint a Multim. A motorkodot sem neztem meg, szombaton vesszuk ki az autobol. 

Egy baratomnak van egy torott benzines Stiloja, keresett hozza jobbkormanyos komplett autot alkatresznek. Mondtam neki, vegyen JTD-t, mert ha benzinest vesz a motor a nyakan marad es ha jo az ar, megveszem tarcsiba a dizel motort. Ha az enyemben beszarik a kuplung, atalakitom hagyomanyosra. En semmi gyakorlati kulonbseget nem tudok felfedezni a hagyomanyos es a kettostomegu hasznalata kozott. Kivetel a javitas es alkatresz arat.

Majd bepotyogom a motorkodot ha mar tudom.

Előzmény: Csubakkka (17863)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17863

Közben megkerestem, a JTD 255Nm, a mJTD pedig 305Nm 2006 után.

Előzmény: Csubakkka (17862)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17862

Szerintem sajnos nem passzol, de mindenképpen érdekelne majd hogy kompatibilisek-e, illetve hogy mekkora az eltérés.

Milyen paraméterű JTD egyébként? Mert ha az adatai alapján több, mint 210Nm-t tud, akkor szinte biztosan más a kuplung.

Előzmény: pesta8 (17859)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17861

Hétvégén vezérlés csere ha minden összejön.

Mintha lenne valami zsírom a garázsban ami 1200C-ig jó...

Lehet megvizsgálom hamár mindent megbolygatunk.

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17860

Igen, és ennek a (titán-dioxidos?) zsírnak az volt a lényege, hogy egyfelől kemény és melegen is az marad, vagyis nem folyik ki később sem. A fickó egyébként amolyan régi vágású mester és azt mesélte, hogy évekig kísérletezett a(z egyformán rossz konstrukciójú) Marelli generátorokkal, mire ez bevált hosszaú távon is. Előtte próbálkozott festéssel is pl, stb.

Előzmény: Degeczi (17851)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17859

Batorkodtam volt vasarolni egy Stilo JTD motor-valtot kompletten. Rajta az osszes sallang, igy generator, klimakompresszor, szivattyu, befecskendezok, stb. Nem tudom, hogy a kettostomegu lendkerek egyforma e a Multival, de ha igen, akkor lehet elado lesz a kuplunggal egyutt. A motort elteszem tartalekba, 105 ezer kilometer van benne, az enyemben kozel 320 ezer. Egyelore kifogastalan, de 10 ezer km.-en egy liter olaj elfogy.

pesta8 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17858

Amig jo, ne nyulj hozza! Az izzitogyertya olyan mint egy ego. Vagy vilagit vagy nem.

Előzmény: Törölt nick (17856)
gabill Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17857

Hali! Nekem is volt kopgás eleinte csak kicsit aztán göröngyös úton nagyon. Nálam a stabilizáló rúd gumibakja volt cserélve és jó lett.

Valahol egy régi hsz-ben írta valaki, hogy Ladáé kis átalakítással jó. Kipróbáltam, eddig bevált. A Multié 4500 Ft/db, a Ladáé 360 Ft volt a nyáron.

A váltókar kottyanás a motortartóbakok kopottsága miatt is lehet, legalább is az Opelnél ez okozta a problémát

Előzmény: ricsiurfi (17855)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17856

Rámértek és az egyik gyengébb eredményz hozott.

Ez mit takar pontosan azt nem tudom,de mínuszokban is elsőre indult eddig.

Előzmény: szenyor Lopez (17854)
ricsiurfi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17855

sziasztok!

Egy kis segitsegre lenne szuksegem, ha esetleg valakivel elofordult hasonlo jelenseg: furcsa kattanasokat hallok idonkent a bal elso futomu oldal felol, neha gorongyosebb utakon, meg akkor is ha lassan megyek vele, valami idonkent kattan egyet egyet aztan elhallgat. Lengokar szilenteket most csereltem ki, lengescsillapitonal is jartak es lecsereltek a gumikat es a csapagyakat. Egy masik dolog a valtokar elore kotyogasa amikor nyomom a gazt.

szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17854

gyengélkediiiik? Egy izzítógyertya szerintem vagy jó vagy nem. Persze lehet, hogy én vagyok alultájékozott, nincs kizárva :)

Előzmény: Törölt nick (17853)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17853

Még szépen indít,de nem tudom mikor volt cserélve.Bár azt mondta rámértek és az egyik gyengélkedik kicsit.

A volt tulaj elmondása szerint a levegőszűrő 10ezerrel ezelőtt volt cserélve,de az úgy néz ki mint egy 2.VH-t megélt szűrő vagy lehet sokat ment erdőben,földesen.:)

Diagnosztikai vizsgálatra érdemes elvinni?Mit tudnak kimutatni állítani ott?

Előzmény: narancsszínű (17852)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17852

Ha elromlott, mincs csereperiódus.

(Bár most én benzines vagyok.)

Előzmény: Törölt nick (17849)
Degeczi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17851

Ződi Ervin szerint is ott a hiba, h finom rozsdaréteget szed magára a vasmag, ami miatti tágulását már nem tudja követni az alu ház, ezért reped el idővel,

felcsapódó víz elleni védelem sem sokat számít, mert a levegőből is fölszed annyi párát ami miatt rozsdásodásnak indul

a zsírral bekenés tényleg megvédheti, jó ötletnek tűnik

Előzmény: Csubakkka (17848)
kovácsdezső Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17850

Ismét köszi:)

rákeresek, tudom, hogy akkor téma volt

Előzmény: Csubakkka (17848)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17849

Mivel ez az első dízel autóm így a kérdés kicsit naív.:)

Izzító gyertyát milyen időközönként kell cserélni?

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17848

Ja, és még egy tanács: tavaly ilyenkor kb, amikor én szoptam ezzel, a generátoros ember kikente valamilyen spéci (titános?) zsírral a vasmag és köpeny közötti illesztést, ami hite és tapasztalatai szerint elejt veszi a későbbi hasonló repedésnek. Keress rá, akkoriban részletesen leírtam asszem, volt benne logika.

Előzmény: kovácsdezső (17846)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17847

Előzmény: kovácsdezső (17846)
kovácsdezső Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17846

Szia4

kösz a fotókat

a matricán található típusazonosítókat is le tudnád nekem írni, sajnos a fotó nagyon fénylik

Előzmény: Csubakkka (17826)
T2T Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17845

szia! dízeles, 120LE mJet

Előzmény: r.andras (17813)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.09 0 0 17844

saválló lemezt javaslok

kicsit drágább,de nehezebb megfúrni,előbb csorbitja a fúró élét

ha nincs nála olaj,spray akkor kis esélyt adok,hogy megoldja

főleg egy akksis géppel

Előzmény: Csubakkka (17843)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17843

Komolyabbra fordítva, nem tudom mit lehetne ellene kitalálni érdemben egy garázson kívül. Nyilván valamilyen kazánlemezt mondjuk, de az lesz vagy 10-15kg, mire értelme is lesz, hisz ha vékony vagy nem elég nagy, akkor pont semmit sem ér.

Előzmény: Gépeti (17841)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17842

A reményhal itt úszkál előttem folyamatosan :)

Előzmény: multifiat (17840)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17841

Asszem ez nem vígasztalt meg. Megkonzultálom ezt a kérdést Atival.

Előzmény: Csubakkka (17839)
multifiat Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17840

Sziasztok!

Egy kis helyzetjelentés Tempomat ügyben!

Az FL156-os Alfa tempomat kapcsoló beszerelve, tökéletesen passzol, a Multipla kormánykapcsolón gyárilag ki van alakítva a helye és a rögzítési pontjai! A motorvezérlőegység belábazva, Examinerrel vizsgálva "látja" is a kapcsolót, veszi az összes funkció jeleit! Már csak egy hibakód gátolja a működést / P0703 Fékpedál jel alsó határ alatt / aminek kivételesen örülhetünk. Megrendeltem a két áramkörös fékpedákapcsolót ami egy ESP-vel szerelt Multipláé lesz, mert azokba ilyen van. LEHET REMÉNYKEDNI!!! :)

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17839

Na, hát akkor fogd fel úgy, hogy legalább a szomszédod Dáciáját nem fúrták meg, mert az fém :)

Előzmény: Gépeti (17836)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17838

:-)))) Pontoosan. Mindenhol ott vannak...

...és csak egyszer mondom el. :-D

Előzmény: Gépeti (17837)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17837

A kínai gyorsétterem-maffiára gyanakszol? :-))))

Előzmény: kisav73 (17832)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17836

Az lehet, de ha alánéz, és látja, hogy fém, esetleg a következő kocsihoz lép, ahol nincs ilyen passzív védelem, és azt csapolja meg. Nem mintha annak örülnék, mert nem vagyok kárörvendő, de ez is olyasmi, mint a riasztó vagy a kormányzár, stb. Ezek a kis g*cik is a könyebbik utat választják, nem fog fúrófejet cserélgetni, esetleg a zajosabb fémlemezt fúrkálni, ha akad könyebb préda is. :-(

Előzmény: Törölt nick (17831)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17835

És hová kössem? A nyílt utcán a kocsi mellé a tank környékére? Panelproli vagyok, kérem szépen. :-)

Előzmény: Törölt nick (17831)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17834

A gyári előírás szerint 20e km vagy 18 hónap a motorolaj csereperiódusa. Náluk jobban senki sem tudja, minden motornál komoly kisérletek alapján állapítják meg a gazdaságos csereperiódusokat.

Előzmény: kisav73 (17819)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17833

Ez szép. Még nem olvastam róla, de nem lep meg. Szerintem hamarosan lesz rosszabb is, kezdhetjük építeni a Mad Max autókat.

Sajnos ebből a szempontból a Multipla különösen védtelen - de legalább könnyű cserélni is a tankot :/

Előzmény: Gépeti (17830)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17832

A rozsnyói panelházunk elől előbb a vadiúj akkuját vitték el egy szomszédnak - Clió -, majd egy kipofogó váltott gazdát... Szerintem a kutyát is elvinnék, ha olyan értékes...

Vagy húsos. :-)

Legfeljebb az elkövető személye változik.

Előzmény: Gépeti (17830)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17831

Tudod ha valaki nagyon akarja megfúrja a fémet is.

Vegyük alapul a földgáz vezetékeket.Egyszerű szerszám kell ahoz is és csak szinte fillérekbe kerül.Aki tudja mi az igazából egy komolyabb szerszámüzletben hozzájut.

Aki áramot lop az elviszi a benzinedet is.:(

Vegyél kutyát.:)

Előzmény: Gépeti (17827)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17830
Előzmény: Csubakkka (17828)
bojo Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17829

A betöltő cső is müanyag, azt láthatod a jobb hátsó kerék előtt.

Előzmény: Gépeti (17827)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17828

Ez hogy jutott pont most az eszedbe? :)

Előzmény: Gépeti (17824)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17827

Úgy értem maradna a műanyag tank, csak aláhegesztetnék valami fémlemezt, hogy megnehezítsem a k*cs*g*k dolgát. Ha látja, el sem kezdi fúrkálni. Nem akarok leeresztőcsavart, olyasmira gondolok, mint a kartervédő.

Előzmény: bojo (17825)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17826

Szia,

sajnos csak akkor fogod tudni biztosan eldönteni, ha a kezedben lesz mindkettő. Addig is fotókkal tudok segíteni esetleg:

Ez egy 115-ös JTD generátora.

Előzmény: kovácsdezső (17820)
bojo Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17825

A fémből meg kitekeri a leeresztő csavart. :)

Előzmény: Gépeti (17824)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17824

Ahhoz túl sötét van, hogy lássak bármit is :-). Műanyag, ne mááááá! Akkor most f*shatok, hogy valami megélhetési bűnöző megfúrja? Nemlehet valami fémlemezzel lefedni, vagy ilyesmi?

Előzmény: Csubakkka (17823)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17823

Műanyag. Nézz alá :)

Előzmény: Gépeti (17821)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17822

Az enyém 99es és műanyag,épp tegnap néztem.

Spanomnak van 1 francia R5 és szétvágja.Megtekintem a pótkerék tartóját,de a forgácsolásról nem tettem le.

Előzmény: Gépeti (17821)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17821

Üdv mindenkinek! Nem tudja valaki, hogy a Multin miből készült a tank? (fém, vagy műa?)

kovácsdezső Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17820

Jó estét a Cartársnőknek és Cartársaknak!

Minket is utolért a generátorbumm, egyelőre van töltés, használni lehet, most keresek donort, hogy ne kelljen újat venni.

Volna kérdésem, találtam ugyanis egy szabadonfutó problémával lecserélt darabot , ami ugyan 100A-es, de egy Opelba gyártott JTD (CDTI)motoron futott. A kérdés - mivel itt a szakik kapásból nem tudták - talál-e ez a Multi JTD motorhoz.

A Multin A115IM felirat van (ha jól tudom) a kérdéses darabon A127IM.

Mi eltérés lehet még?

kisav73 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17819

Nekem 15 ezret javasoltak, WR-t használok és jórészt hosszabb utakat futok - 150 km egy nekifutásra, ill. négy napon keresztül úgy 40 km. város vagy rövid utak...

Hja, és az olajteknő végül is 215 euróba fájt olajjal, szűrővel és használt teknővel együtt + munka. Felrakták végre a motorvédő lapot is, rendesen.

:-)

Előzmény: Csubakkka (17816)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17818

Nem lesz vele semmi gond és úgyis jön a tavasz, talán már nem kell sokat fagyokban indítózni. Egyébként a kezelésiben is a TD-t írják, mint gyári ajánlást.

No para :)

Előzmény: Törölt nick (17817)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17817

Már megrendeltem a TD olajat,most belemegy.

Legközelebb kap másikat ha ezzel gondok lesznek,de 7500km nem sok talán nem okoz fennakadást.

Előzmény: r.andras (17814)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17816

Elég nagy a szórás a fórumon, mindenki másban hisz.

Vannak akik 20e km-ként cserélik a WR-t és vannak akik gyakrabban. Én pl. 10-12ekm-ként legkésőbb, mert a városi használat és a rövid utak jobban fárasztják.

Előzmény: Törölt nick (17811)
Csöri Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17815
98-ba mikor megjöttek az első JTD-k akkor még csak Selenia TD olaj volt. Szerintem azzal sincsen semmi baj, bár a WR jobb motorolaj.
Előzmény: r.andras (17814)
r.andras Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17814

A JTD-kbe szerintem csak full szintetikusat szabad rakni!

Selenia-ból a WR ilyen, míg a TD olaj nem.

Előzmény: Csubakkka (17809)
r.andras Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17813

Szia T2T, a tiéd dízele vagy benzines?

Előzmény: T2T (17778)
r.andras Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17812

Hát sajnos nem emlékszem. (Talán 25ezer?, de ez már vagy 3-4éve volt)

De nem önmagában egy lendkereket vettem, hanem kuplungszerkezetet, tárcsát, lendkerekkel együtt. Kinyomócsapágy új került bele. Mindezt bontottan, ami után a tárcsa még kibírt kb. 30ezret. 

Előzmény: Csubakkka (17806)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17811

Mennyi km-nél szoktátok cserélni?

vagy hangra ?:)

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17810

Még nem, de most lenne egy bontott darab talán olcsón. Ha jó árat mondanak rá, akkor bespájzolom előre, hamarosan úgyis eljön a kuplungcsere ideje.

Előzmény: bojo (17808)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17809

Nincs gond a TD olajjal sem, de az is igaz, hogy inkább a WR-t szoktuk ajánlani/használni. A TD 10W40 és részben szintetikus és turbómotorokban 7500km az ajánlott csereperiódusa, a WR pedig 5W40, vagyis hidegen egy kicsit kevésbé sűrű és teljesen szintetikus. Ajánlott csereperiódusa turbómotorok esetén 10000km.

Előzmény: Törölt nick (17807)
bojo Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17808

Megérett a kettőstömegűnek a cseréje?

Előzmény: Csubakkka (17806)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17807
Előzmény: bojo (17805)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17806

András, te annak idején mennyiért vetted a Löncitől a TD100-as lendkereket?

Előzmény: r.andras (14345)
bojo Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17805

A JTD-be szerintem nem TD olaj kell, hanem a Selenia WR diesel. De majd a diesel-t használók megmondják. Csak azért szúrtam be, mert ő elég sokmindent tud szerezni jó árban, nem csak olajat.

Előzmény: Törölt nick (17804)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17804

Lehet félre értelmeztem,de nekem a 20k az benzinesre jött a másik meg turbo diesel.

egyébként 1500ft/liter +1200 a futár. az 5liter 8700ft szállitással,elég korrektnek tartom.

Előzmény: bojo (17803)
bojo Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17803

zolee kartárs a 20K-t most 2000 Ft/liter áron tudja beszerezni.

http://www.fiatbravo.hu/adok-veszek/?cat_id=2

Előzmény: Törölt nick (17801)
clio12 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17802

Lehet, hogy a teljes pótkerék is belemegy, még nem próbáltam. (185/65 R15)

Előzmény: Csubakkka (17800)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17801

Most akciós a Selenia motorolaj a dízelekhez.

Még szállítással is jó bolt,én rendeltem is.

http://www.formula3000.hu/shop/motorolajsel%C3%A9nia-c-47.html

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17800

Ez praktikus megoldás és egy kis további tuninggal valószínűleg az is megoldható, hogy teljes méretű kereket is befogadjon.

Előzmény: clio12 (17797)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17799

Kösz!

Előzmény: gólyás (17798)
gólyás Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17798

harminc-27száznyolcvan77

húsz-kilenckettőhét-5418

Csörgesd többször ha nem veszik fel, néha kicsit efoglaltak..

Nagyon rendes fickók, tényleg jó áron van náluk minden .

S.

Előzmény: Csubakkka (17792)
clio12 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17797

Na, itt van amit még régebben írtam. Nem 15000, hanem csak 10ezer volt:)

"Na, akkor eljött az ideje, hogy feltegyek pár képet a pótkerékemelő szerkezetmről, amit én átszerkeztettem. Egy renault 19-esé, de át kellett heggeszteni a füleket, és egy lyukat fúrni, az emelőszerkezetnek, ami mostmár KIVÁLÓAN működik. Lévén fém. Majd lefényképezem, és felteszem, hogy is van fenn. A keret (renault19) ingyen volt a bontóból, és az emelőszerkezet is. A karosszérialakatos kért egy 10-est a munkáért. A régi lyukat behegesztette, és fúrt egy úlyat, amit meg is erősített, nehogy kiszakadjon a lemez. Most melóban vagyok, pénteken felrakom."

Előzmény: clio12 (17796)
clio12 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17796

clio12 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17795

.

Előzmény: clio12 (17794)
clio12 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17794

Itt is vannak a képek:

Előzmény: clio12 (17793)
clio12 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17793

Szia !

Én már vagy 2 éve úgy használom. Ez a gyári pótkerékszerkezet egy elbassz.tt szar.

Vettem egy peugeot 205-ös emelőcsigát (ha volt peugeot vagy renaultot tudod milyen) és egy renault 19-es keretet (amiben a kerék van) azért R19-es, mert annak nagyobb a szélessége, és belefér a 15-ös vitsli gumi.

el kellett vinnem egy lakatoshoz, aki az eredti pótkerék távtartókat átheggeszette máshová, lévén az egész máshol lesz. Plusz egy új lukat kellett fúrni a kasztnin a csigához. Na ez így 15 ezer volt, mindennel együtt. A keret+csiga guberálása a bontóban, plusz a karosszériamunka (új lyuk+ régi befoltozása, festése, a távtartók áthelyezése, és a fülek készítése) Mivel a keret egy-egy fülön mozog. régebben tettem fel róla képeket is, talán fenn van valahol a fórumon.

Előzmény: vighdzso (17790)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17792

Szia,

az agostyánihoz mondanál egy telefonszámot?

------------

Más. Ha valakit esetleg érdekel, most elég jó áron találtam eredeti Multipla CD-s rádiót az ebay-en. Ráadásul szerintem új is:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150557971028&ssPageName=ADME:B:WNA:GB:1123

Előzmény: ijn566 (17791)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17791

Sziasztok!

Voltam tegnap a tatai, illetve az agostyáni bontóban Multipla alkatrészekért! Fél siker sajnos!

Árulnak új alkatrészeket is, nagyon olcsón, szerintem!

A komplett vezérlés 19800 ft (1.6), féktárcsa 8500, a M.Marelli tárcsa 12000 ft, hőgomba 2800 ft.

Van gyári jó állapotú dísztárcsájuk 1500/db-ért. Majd még mennem kell, ha esetleg kell valakinek valami szóljon, megkérdezem szívesen!

A tatai bontóban főleg diesel alkatrészek vannak!

vighdzso Creative Commons License 2011.02.08 0 0 17790

Nna.

A pótkerék csévélő kerék atomjaira hullott, kuka....

Most azon gondolkozom, hogy olyan kosár félét szerkesztek a pótnak alulra, amibe beillesztem, és a kosarat meg felhuzom, ez a régi pözsómon volt pótkeréktartó fajta cirka 35 éves konstrukcio, de megbizható

narancsszínű Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17789

Most látom, hogy te a zárról kérdeztél én meg a nyitógombról írtam inlább, mert azzal szokott gond lenni. Ja, és az edész történet az újkasznisra igaz.

Előzmény: narancsszínű (17788)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17788

A külső műagyag díszborítást kell leszedni, akkor hozzáférsz a műanyag kapcsoló szerkezethez ami elkoszolódásra hajlamos. Abban van egy p*csányi mikrokapcsol ami vizmenes kialakítású, de volt már akinek tönkrement, és egér mikrokapcsolóval helyettesítette.

Előzmény: szelo73 (17787)
szelo73 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17787

Szia

hogyan lehet szétszedni a zárat? Én nem látok csavart, talán a hátsó ajtó műanyag búrkát kel leszedni és csak úgy lehet hozzá férni?

Előzmény: Csöri (17784)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17786

Bocs, újraolvasva: én 204-es vagyok...

Előzmény: kisav73 (17785)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17785

A központi zár lezárja a koffert is? Ha igen, megint tanultam valamit... :-)

Nekem is vacakolt - egy csavarhúzóva megoldható volt a dolog, csak a csavarok engedtek meg a zárszerkezetnél.

Előzmény: szelo73 (17783)
Csöri Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17784
A csomiajtóban lévő mikrokapcsolo a hibás. Egy tisztítás talán segít, rosszabb esetben csere.
Előzmény: szelo73 (17783)
szelo73 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17783

Kedves Márkatársak,

Egy 2005-ös JTD-s Multim van. Pár napja  tapasztalom hogy elindulás után a hátsó csomagtartó zárszerkezete kinyilik. Ez főleg lejtőnél jelentkezik. Ezt úgy tudom orvolsolni hogy a központi zárat menet közben bekapcsolom. Tudtok valami megoldást erre a problémára?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17782

Nos az a kislemez a 2 furattal oda van hegesztve.

Szerintem ez esetben mást is lehet hegeszteni oda.

Holnap estére kicsit okosabb leszek forgácsolás ügyben.

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17781

Emlészem erre az esetedre és nem is vitás, hogy úgy szar az egész szerkezet, ahogy van.

Nem is okoskodni akartam, hiszen tényleg elég beteg dolog lábujjhegyen, kattanásokat számolgatva tekergetni egy pótkereket.

Előzmény: egyperegy (17779)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17780

Szerintem ez nem országspecifikus, csak egyszerűen próbálnak minél többet spórolni a gyártáson ahogy fut ki a típus és egyre kisebb a kereslet. A modellciklus alatt végig megfigyelhető, hogy egyre több az egyszerűsítés és olcsó az megoldás, kezdve a gyári navigáció kijelzőjétől elhagyásától (2000) vagy a belső csomagtartónyitás megszüntetésétől (2004) a középső ülések ülésmozgatásának megszüntetésén át egészen mondjuk a fóliázott ajtókeretekig. Ezek csak kiragadott példák.

Na és abban is biztos vagyok, hogy a pótkeréktartó hibája nem csak nekünk tűnt fel, ezzel viszont frappánsan vágják át a gordiuszi csomót :)

Előzmény: T2T (17778)
egyperegy Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17779

Az első defekt pont útbaesett nekem hazafelé így kicseréltem! Akkor ment szét a szuper szerkezet amikor eresztettem (terhelés alatt) lefelé, és a föld felett kb 10 cm-vel megszorult és se le se fel. Ott már én követtem el a hibát, hogy bepöccentem és megtekertem ahogy nem kellett volna. A dúrva még az volt, hogy össze volt rohadva az okosság a kerékkel és így félig lógva ki se lehetett akasztani és már az se jöhetett szóba, hogy hozok pl egy téli kereket és azzal elmegyek. (Akkor majdnem szétrugtam az autót) A másik esetben simán hazajött vele, így nem tudom, hogy a gumit a padka tette tönkre vagy a pár utcás gurulás mindenesetre akkor már ott figyelt a pótkerék a csomagtartóba.

Meg persze van már mobil gumis is, stb. de nekem megnyugtatóbb ha van pótkerék.   

Előzmény: szenyor Lopez (17768)
T2T Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17778

Az enyémhez (2007 májusi) gyárilag már nem adtak pótkereket, szerkezet sincs a leengedéshez. Helyette egy gyári defektjavító készletet (kompresszor + spay) kaptunk. A kocsi külföldről származik, ezért lehet, hogy országspecifikus "felszereltségről" van szó :(

Nem örülök neki hogy így van, félek is előre a javíthatatlan defekttől, habár azt látom, hogy ez a módszer kezd terjedni, az előző céges smax-ban ilyen megoldás volt (igaz ott helye sem lett volna a pótkeréknek).

Kérdés: meg tudná valaki mondani, hogy alvázszám / motorszám alapján kiederíthető e, melyik országban lett üzembehelyezve az autó? Gondolom a márkaszervíz ezt kapásból tudja mondani, de létezik e erre más opció?

Előzmény: szenyor Lopez (17761)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17777

:)

Előzmény: szenyor Lopez (17776)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17776

Akkor nektek kell az a pótkerék ;)

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17775

17 éve vezetek.Volt mikor évekig semmi,de akadt amikor 1 hónap alatt 2-3.

Összesen talán 5-7.

Előzmény: szenyor Lopez (17771)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17774

Ez egzotikus példa 2009-ből: 

Az Adriára menet, valamikor kora hajnalban megadta magát a bal hátsó lengőkarcsapágy, aminek eredményeképp elég szépen bedőlt a kerék és a 205-ös gumi oldala elkezdett finoman beleérni a kasztniba. Először csak rugózáskor, aztán már kanyarban is. Hatan ültünk az autóban durván túlterhelve (nyilván ezért is feküdt ki), hideg volt, sötét és hétvége, 350km-re a céltól a horvát autópályán. Nem nagyon éreztem a választási lehetőségeket, sem a nagy lóvét a zsebemben, de szerencsére eszembe jutott, hogy a pótkerekem csak 195-ös, így feltettem azt és azzal eljutottunk a célba. Pár nappal később pedig egy helyi műhelyben kicserélték a lengőkar-csapágyat és mehetett vissza az eredeti kerék.

Szóval van ilyen is :)

Előzmény: szenyor Lopez (17771)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17773

Nem feltétlen kell hegeszteni.

Minőségi szerelő szalaggal is lehet rögziteni.

Mondjuk az enyémen a kipufogü mellett van egy tartó hegesztve már,de sejtésem szerint az gyári.

Ha azt odatették akkor nagy bajt nem lehet okozni.

Majd fotozom.

Előzmény: FN72 (17766)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17772

Abszolút megértem az érvelésed, de az én karmám sajnos nem ennyire megbízható :)

Volt ugyan a tiédhez mérhetően hosszú defeketmentes időszakom, de aztán volt olyan is, amikor 2 hét alatt lett 3 és nem azért, mert szar gumikon közlekedetem. Mindegyik rozsdás szög típusú eset volt.

Ha meg egyszer az autópálya leállósávjában kellene a gyerekekkel felpakolva egy defekt miatt várnom mondjuk az apósomra (akinek van autója és talán ugrasztható lenne gyorsan), hogy egy megfelelő méretű kereket hozzon el egy másik városból, akkor tuti tökön szúrnám magam. A defektjavító sprékben pedig sajnos nem hiszek egyáltalán.

Előzmény: szenyor Lopez (17767)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17771

Így érthető. De azért megírhatnád hány defekted volt eddig ;)

Előzmény: Törölt nick (17769)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17770

Igen, éppen a csigára pontatlanul feltekeredő és így megszoruló bowden miatt írtuk már korábban többször is, hogy a szerkezetet nem szabad üresen próbálgatni. Sajnos mindenkihez eljut a rossz híre és így még az is próbálgatni kezdi, aki egyébként nem tenné, ilyenkor pedig szinte biztosan elromlik terhelés nélkül. Üresen feltekerni csak úgy szabad, ha közben feszesen tartjuk fél kézzel a bowdent. A másik klasszikus hiba, hogy első alkalommal sokan alaposan meghúzzák, várva hogy megszoruljon. Pedig nem szabad, pár kattanás után, ha a kerék már nem lobog alul, akkor fixen áll. A pontos kattanásszámok megvannak a kezelésiben, de asszem teljes méretű kerékkel 5-6, virslivel jóval több. Amióta betartom ezt, nekem működik, bár nyilván nem eresztgetem ütre-takra, de 2-3x használtam már így és nem volt gond.

Erre a sok bölcsességre persze én is úgy tettem szert, hogy az nekem is bekrepált az elején, oszt' jött a flex meg a hegesztőgép :)

Előzmény: FN72 (17760)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17769

Nekem az a fő gondom,hogy sokat utazok és elsősorban külföldre.

Nos ha ott mobilozol az ADAC vagy ÖAMTC esetleg hasonló szerveknek akkor komoly pénzeket fizethetsz a kiszállásért és kilátásban van egy esetleges bírság is a rendőrtől mert nincs pótkerék.

Nekem megéri,de mindenkinek magának kell eldönteni kinek mennyit ér meg.

A rendes kereket teszed fel alulra átgondolandó mekkora lesz ott a hasmagasság.

Előzmény: szenyor Lopez (17767)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17768

És ő cserélte ki a kereket? :) Csak azért kérdem, mert ha neked kellett odamenned, akkor egy kanyarral otthonról elvihető a pótkerék is. Itt vidéken legalábbis én ezt az elvet követem. Ha nagyon kell, akkor az a kerék valahogy majd eljut a kocsihoz...

Előzmény: egyperegy (17765)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17767

Nekem bipower van, ennél a pótkerék (virsli) a csomagtérben utazik. Vagyis utazott. Vettem egy ilyen sprayt. Hosszú útra berakom a kereket, ha épp eszembe jut. Szerintem már itt is leírtam, de cca 19 éve vezetek, azóta egy defektem volt. A gumistól kb.500méterre. Lusta voltam kereket cserélni, mire odaértem, kuka lett a gumi. Vettem egy másikat és negyed óra késéssel folytattam az utamat. Nem tudom, hogy a szerkezet elkészítése mennyibe kerülhet és hogy nektek hány defektetek volt már, de döntse el mindenki, hogy mennyire éri meg. Persze azt vágom, hogyha a semmi közepén rohadsz le egy tízcentis vágással a gumin éjjel kettőkor, az nem egy fáklyásmenet, de ennyi erővel elszállhat valami a motorban is, akkor is leállsz :) Ma a mobiltelefonok világában már nem érzem akkora kínnak a pótkereket.

Előzmény: FN72 (17763)
FN72 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17766

Erre lehetne felhasználni a korábbi furatot amibe be lehetne tenni egy orsót amúgy franciásan.azzal fel is lehetne húzatni biztonságosan.A keret méretei a kérdésesek még ,mert én szeretném a rendes méretű pótkereket feltenni.Illetve nem nagyon szeretném hegesztgetni a hátsó hídtestet.

Előzmény: Törölt nick (17762)
egyperegy Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17765

Eddig 2x volt szükségem a pótkerékre, mindkétszer a feleségem szakította fel a gumit egy élesebb padkán, ilyenkor sajnos nem segít a spray.

bojo Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17764

A Doblonak hasonló elven működik a pótkeréktartó szerkezete.

Előzmény: Törölt nick (17762)
FN72 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17763

Helló!

Elgondolkodtató!!Még sosem mertem kipróbálni.Megbízható-e egyáltalán.Milyen távra mekkora sebességre.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17762

Bennem is felmerült egy másik lehetőség is,de azt egyenlőre pihentetem.

A hátsó futómű tengegyéhez rögziteni és onnan nyílana lefelé.

Azt viszont okosan kell megcsinálni,hogy lehetőleg ne kelljen fetrengeni a kocsi alatt és ha lehet akkor maradjon 1 személyes a szerelés akár egy női sofőr számára is.

Előzmény: FN72 (17760)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17761
FN72 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17760

Sziasztok!

Látom téma a pótkerék mechanizmus újra és újra.Az enyém is bekakkantott:),igazából jó sem volt.Én is szétszedtem.Mindent meg lehetne csinálni rajta.Esztergáni ,fúrni, faragni...stb.A legnagyobb hibája a szerkezetnek,hogy  a kötél dobra csévélése nem szabályzott,nem sorban egymás mellé tekeredik fel a kötél.Egymás tetejére csévélve megszorul onnan kezdve törik a csiga ,potyog ki a csapszeg.A korrozió már csak hab a tortán.

Én valami totálisan másban gondolkodom.

Ha van sorozatban gyártható ötlet akkor tegyük közkincsé!:)

Üdv.: cartársak...ez tetszik

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17759

Mint emlitettem vasas szakmám van.

Sokmindent megéltem,de aluminium/spiáter/ még nem ragasztottam.

Főleg ami ekkora igénybevételnek van kitéve.

Őszintén szólva sok sikert nem fűzők a dologhoz.

Lehet valami spec ragasztóval meg lehetne oldani,de az biztos horror árban van.

Előzmény: narancsszínű (17757)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17758

Meg fogom kérdezni,milyen tarifán vállalják ha megoldható.

Előzmény: Csubakkka (17755)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17757

Ha megvan minden db, én elgondolkodnék a ragasztáson is.

Előzmény: Törölt nick (17753)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17756

Ezt az esztergálás mellett marni is kell, nem hiszem hogy ki lehet hozni elfogadható áron. Talán egyszerűbb lenne önteni aluminíumból, vagy műanyagból, ha lenne sablon.

Előzmény: egyperegy (17751)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17755

pont a lényeget elírtam: 10-20 db-os (nem 120)

Előzmény: Csubakkka (17754)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17754

Ha módodban áll, kérlek/kérünk, hogy kérdezz rá mindkét elem legyártásának lehetőségére úgy 10-120 db-os szériában, mert szerintem elég sokan lennénk itt, akiket érdekelne ez a dolog.

Előre is kösz.

Előzmény: Törölt nick (17753)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17753

A drótkötelem is megroncsolodott,de az van pár 10 méter.

Az orsót akarnám esztergáltatni utána méretre vágni és a két végére felhegeszteni a jelenleg tömör részt illetve ami letörött.

A mostani műanyagot is megtudják forgácsolni szerintem 2 darabból.

Az egyik lenne ahova a drótkötél tekeredik fel a másik a fogas rész.

Awi-val szépen össze lehet hegeszteni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17752

Holnap megkapom rá a választ.

Elképzelésem szerint megcsináltatom a csigát és a 2 végére rakok alátétet/szintén esztergált/kis hegesztéssel.

Akkor ugyanolyan lesz a formája.

A műanyag részem egyben van,nem sérült szerencsére.

Előzmény: egyperegy (17751)
egyperegy Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17751

Ilyen csigát szerinted tudnak esztergálni?

Akiket én eddig kérdesztem nemet mondtak, pedig ha ez is fémből lenne nagy eséllyel működne is.

Vagy pedig tényleg marad a régi renaultokhoz hasonló rögzítés.

Előzmény: Törölt nick (17748)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17750

Volt pótkerék kampány, de az valóban a pótkerékre vonatkozik. Ha gyári könnyűfém felni volt az autón, de a pótkerék acél,  vagy ha a gumimétet nem stimmelt, akkor utólag azt is könnyűfémre/azonos gumiméretre cserélték. (A mintázattal már nem törődtek) Mint 2. tulajt az okmányirodán keresztűl értek el. A tartószerkezetről említést sem tettek.

Előzmény: Multipla (17745)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17749

Meg lehet azt tudni esetleg, hogy melyik szervizben mondták ezt neki?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17748

Hegesztő, lakatos nem kell mert szakmába vág.:)

Elsőként próbálok esztergáltatni egy csigát,ha akkor sem jó csinálok alá egy tartót saválló csőből.A felfogalást mameg is nézem hozz.

99-es a multim

Előzmény: k04322 (17741)
vighdzso Creative Commons License 2011.02.07 0 0 17747

'99-es 1,6 -os

egyperegy Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17746

Szia,

Nekem is szétment a műanyag része. Be lehet szerinted ezt külön is szerezni? Az enyém is 2005-ös de én a 2. tulaj vagyok. Van esély szerinted így is garanciális javításra? Már baromira unom a kereket a csomagtartóban.

Multipla Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17745

Mikoriak a Multipláitok?

Volt erre a pótkerékszerkezetre kampány.

Egy barátom 2005-ös Multiplájánál azt mondták, hogy megcsinálják még most is gariban.

vighdzso Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17744

Én is tegnap szereltem le a pótkeréktaró szerkezetet...majd látjuk mi lehet a baja.....

vighdzso Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17743

Nekem ugyanilyen felnim van, de a multikám kék...de tuti :)

Előzmény: Törölt nick (17726)
k04322 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17742
bocs. Mobil+internet=ekezetkusza.regebi hsz tartalmaz sok jo megoldast.
Előzmény: Törölt nick (17740)
k04322 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17741
régebi hsz-ok tartalmaznak egypár megoldást! Én még képet is raktam fel! Az egészet úgy ahogy van fogd meg és az elsö kukába dobd bele! Tényleg. Anyira szar megoldás hogy neméri meg a ráforditot idö! Keres 1 fasza hegesztöt! Tempomatot a 2006 utáni multikhoz egyedi megrendelés alapján lehetet kapni. Ha valaki ugy rendelte meg akor megkapta de nem tul népszerü opcio volt. Olaszban fiat szervizben dolgozot most fiat bontos mo-n pacák mondta.
Előzmény: Törölt nick (17740)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17740

Alá feküdtem.

Lusta voltamkapukat nyitogatni,megfordulni stb.

A csigából ami alu/vagy spiáter/letörött egy darab.Holnap kideritem mit lehet vele csinálni.

Mondjuk a műanyag rész is mintha kapott volna.

Előzmény: babarucu (17739)
babarucu Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17739

Betolatsz egy árok fölé és ügyesen leveszed a szerkezetet, satupadon könnyebb a javítás:)

Előzmény: Törölt nick (17738)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17738

Elolvastam,köszönöm.

Holnap betolatok az árok fölé és adok neki a flexel.

Megvizsgálom mit is lehetne kezdeni egy másik tartó szerkezettel.

Maszekba megdobjuk majd.:)

Előzmény: Csubakkka (17737)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17737

ezt a 3 oldalt is olvasd el még

Előzmény: Törölt nick (17735)
ibitke Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17736

Köszi szépen! :)

Előzmény: FN72 (17732)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17735

Köszi.

Ezt olvastam,de az nem derűlt ki számomra,hogy mennyit bontsak le.

Az egész szerkezetet vagy elég csak a burkolat fele?

Előzmény: lilihanna (17734)
lilihanna Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17734

hali

itt szinte mindenre választ találsz

http://multipla.szakkor.hu/leirasok.htm#potkerek1

Előzmény: Törölt nick (17733)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17733

Ma megvolt a nagytakaritás az autó felderítése.

Hátulra nem tudom betekerni a vonoszemet,de a fő gond nem ez lett.

Kipróbáltam a pótkerék szerelést.Szépen le is eresztette,de vissza már nem akarja húzni.

A szerkezet belülről,hogy néz ki?Drótköteles megoldás vagy valami más?

Mielőtt nekiesek inkább kérdezek.:)

Az egész szerkezetet le kell szednem vagy a burkolatot külön megtuom bontani?

Amíg válaszol valaki megyek ások egy aknát.:D

FN72 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17732

Helló!

Nincs biztosíték.Valahol máshol kell keresgélned.Akku saru nem laza-e vagy nem korrodált. Ékszíj nem laza ,nem szakadt-e le.

Azután generátor.Multimeterrel 13.8-14.2 V-ot kell mérned ,ha van töltés.

Üdv.: FN 72

Előzmény: ibitke (17731)
ibitke Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17731

sziasztok csak annyit szeretnék kérdezni hogy ég a töltés visszajelző lámpám és van e valami biztosíték amit kiverhettem és azért nincs töltésem ?

szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17730

Boltban nekem 10800-ért hoztak zsír új Facet-et. Úgyhogy e fölé nem nagyon érdemes menni...

Előzmény: Törölt nick (17724)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17729

Én termosztátnak nézem ;)

Előzmény: Törölt nick (17724)
Multipla Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17728

Ez a gyári Multipla felni, szerintem jól néz ki.

Előzmény: Törölt nick (17726)
Multipla Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17727

Sajnos a Bravo/Brava ködlámpakeret nem jó hozzá. A ködlámpa ugyan az.

Előzmény: Törölt nick (17725)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17726

Milyen lehet a bordó kocsin?:) ET31,5

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17725

Bravo,brava ködlámpának a kerete mennyire passzol multihoz?

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.06 0 0 17724

Aki vaterázik és esetleg érdekli

1,6 benzin vízpumpa:

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=1439924570

gabill Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17723

Jó, jó, de ezek is a műszaki hiba alá tartoznak, s így egyszerűbb írni mint felsorolni az összes kicsi hibát ami jöhet :-)))

Előzmény: babarucu (17712)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17722

2. változat: :-))))

Előzmény: gabill (17706)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17721

Ja igen, a légzsákcsatlakozója más tényleg. Nagyjából két éve vadászok egyre a kormányomhoz. Hát, ha legalább ránézünk egyszer közösen, már az is nagyon hasznos lenne.

Előzmény: multifiat (17720)
multifiat Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17720

Nem eladó de ha kell, neked adom csak nem emlékszem, hogy így kompletten milyen hiba miatt cseréltem, az átvezetőnek vagy a kormánykapcsolónak volt valami baja. Meg kell majd nézni hogy jó-e, illetve passzol-e a tiédhez (légzsák csati stb.) vagy esetleg össze tudjuk-e hozni a kettőből, hogy használható legyen neked. 

Előzmény: Csubakkka (17719)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17719

izé... hogy is mondjam, nem eladó véletlenül az az átvezető?! :)

Előzmény: multifiat (17718)
multifiat Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17718

Megválaszoltad a kérdésedet! :) Igen más az átvezető több a vezeték mint a multikormány nélküliben. A képen amit felraktam a tempomatról, azon a kormánykapcsolón multikormányos átvezető van és a sárga légzsák csatlakozó mellett egy több érintkezős fekete csati van míg a simánál csak egy két érinkezős fehéret találhatsz ami a kürt kapcsolóhoz megy.

Előzmény: Csubakkka (17705)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17717

Cserélnem kell a bal első ködlámpát,a régi törött.

A nagyobb baj,hogy a lámpa tartó műanyag is el van törve.:(

Már tuti izzó gond van mert 1 körön vannak és a másik világít.

Ezzel a kis lemezes felfogatással elég szívás.Hosszúak a csavarok és nehéz kitekerni.

A két alsót kiszedtem már,de ami kivűl fogja azt nem tudom kihajtani.:(

Előzmény: babarucu (17715)
Multipla Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17716

Tuti nem volt gyári tempomatos Multipla.

A hirdetéseket meg el lehet felejteni. 10 autóhirdetésből 9 hibás, az eladóknak fogalmuk sincs, hogy mi van az autóban, csak ikszelgetnek.

babarucu Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17715

szvsz izzó gondod lesz, a nyagykönyv ami le lehet tölteni a szakkörről azt írja, hogy a ködfényszórók biztosítéka 20as számú 15A-es ami  a biztitáblába bal szélső oldalról alulról a második ami asszem kosaras a biztosítékon van +-ba egy műanyag rácsszerű izé

Előzmény: Törölt nick (17713)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17714

már megtaláltam a leírást

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17713

A jobb első ködlámpa biztositékát merre találom?

Vagy egy leírást a biztositék táblákról multinál?

Köszönöm.

babarucu Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17712

Na ja kb erre gondoltam én is, de azé a műszaki hiba kicsit erős:) nem véletlen felni vagy vízcső szakadást írtam:)

Előzmény: gabill (17706)
babarucu Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17711

Bár nem tudom mit kéne néznem, de nyoma sincs semmi + dolognak sajna

Előzmény: babarucu (17702)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17710

Franko a szervizfuzet. :)

Előzmény: narancsszínű (17707)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17709

Igen, már látom. Pont a gyári navi elhelyezése után kutakodtam mikor rátaláltam, és egyből gondoltam rátok.

Előzmény: Csubakkka (17708)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17708

Pedig ott van, a 8-as képen pl elég jól látszik, de ez utólagos kendács szvsz. Amitől viszont nagyon különleges ez a darab, az az eredeti és csak a nagyon koraiakban előforduló két poziciós monitora. Egy ilyenért sokmindenre képes lennék... :)

Előzmény: narancsszínű (17707)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.05 0 0 17707
Előzmény: multifiat (17703)
gabill Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17706

Hali!

Rucu szívemből szóltál!

Elgondolom, hogy valahol az országban autókázom a családommal:

1. verzió: Egyszercsak valami műszaki hiba miatt megáll a gép.

Na most mi lesz? Kint hideg van, fúj a szél esik a hó, eső, bármi. Mit csináljunk??? Nem tudom!!! Van a közelben valaki ismerősünk? Á itt senki!

2. verzió: Elgondolom, hogy valahol az országban autókázom a családommal:

Ne aggódjatok, merre is vagyunk pontosan? Térkép. Nos a legközelebbi Multis társunk itt és itt van. Telefon. Öröm, boldogság, szeretet!!!

Bocs lehet, hogy megint túlgondolkodom magam.

Előzmény: babarucu (17693)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17705

Ha már itt tartunk, egy másik kérdés:

A légzsák-átvezető spirál szerinted ugyanaz a multikormányosnál és a símánál? A multikormányosnál nyilván több kanóc kell, de már nem emlékszem hogy van ez ott, van egy üres csatlakozó, amiben csak be kell dugni a plusz kábeleket, vagy az egész spirálkábel eltér?

Előzmény: multifiat (17703)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17704

jogos és kösz, hogy utánanéztél!

Előzmény: multifiat (17701)
multifiat Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17703

Csubakkka ismerős a 4-es cikk Alfa147:

Csak ehhez találtam külön rendelhető tempomat kapcsolót! Alfa 156,166 Fiat Stilo, Punto, csak komplett kormánykapcsoló rendelhető a tempomatos verzió a 416-os opció. A Multiplánál nincs 416-os csak 245 (multikormány) és 392 (VDC)!

Babarucu jó ötlet! Köszi.

babarucu Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17702

Holnap lekapon a kormány előtti burkolatot, az enyémbe kinti hirdetéses papír szerint volt tempomat.

Előzmény: multifiat (17701)
multifiat Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17701

1.Szerintem amit te találtál az nem 156-osé mert más a felfogatása, hogy meg lehet-e oldani a felszerelést annak utána kell járnom. Amit én vettem az tuti, hogy facelift utáni 156-osé, mert én szereltem le róla és ha a Brava kormánykapcsolóhoz passzol akkor  a Multipláéhoz is, mert szerintem csak a színükben különböznek!

2.Ha ez így van akkor azt nem értem mért nincs az eperben a Multiplához tempomat kapcsoló? Ha gyári alkatrész akkor rendelhetőnek kellene lennie! Esetleg azt tudnám még elképzelni, hogy gyári kiegészítő / LINEACCESSORI / de ilyet sem találtam. Nyomozzatok!!! :)

Előzmény: Csubakkka (17696)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17700

Szerintem is felejtős.

Előzmény: babarucu (17699)
babarucu Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17699

Gépeti azt mondta van egy régebbi és egy újabb karos verzió, mindketttőnél az agy kint van a motortérben és onnan egy bowden huzogatja a gázpedált.

Jobban szeretném ha minden cucc bent lenne és elektromos vezérlésű.

Előzmény: Csubakkka (17698)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17698

Mi lett a Norbi tempomatjaival? Megvettétek őket?

Előzmény: babarucu (17695)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17697

Hát, meg lehet csinálni, persze, de ez már nagyobb fejlesztés és az idő pedig pénz. Meg aztán az rendszeresebben karban is kell majd tartani hogy jól működjön, ami további idő. A fejemben egyébként már körvonalazódik a dolog régóta.

Majd meglátjuk mi lesz.

Előzmény: babarucu (17693)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17696

1. Szerinted a Multipla kormánykapcsolóján is megvan a helye ennek?

2. r.andrás szerint volt rendelhető tempomat Multiplához is, ami azt jelenti, h talán létezik szürkében is a kar (?)

A tegnap általam belinkelt cucc-ot 10-ért adják újonnan. Az biztosan nem lehet kompatibilis? Az eladó 156-oshoz írja.

Előzmény: multifiat (17691)
babarucu Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17695

Kösz az infót!

Előzmény: multifiat (17694)
multifiat Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17694

Ha csak a tempomat kapcsolóról beszélünk azt 10-15 ezerért vesztegetik a bontósok, nekem alkalmi vétel volt 8 ezerért, mert programozni kellet nekik egy vezérlőegységet egy Alfához. A kormányoszlop kapcsolót nem tudom, mert azt a régi " kincseim" között találtam és erre egyszerűbb volt rápróbálni, hogy tudjam passzol-e a Multiéra.

Előzmény: babarucu (17692)
babarucu Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17693

Anno a 2/1-es tali után Gépeti felvetette az arcképes autóbemutatós telefonszámos dolgot, Takyka meg a szakkörös védett infós bemutatkozást.

Szerintem megérett a dolog, és te mint szakkörfelelős főmufti írtad meg tudod csinálni.

Úgy nagyjából tudom ki hol táborozik, és van egy-két telefonszámom, de ha mondjuk mucsarötyögőn  szétmegy a felni vagy több, szétmegy egy vízcső...stb nem úsznám meg méregdrága trélert. Viszont egy helybéli könnyen orvosolhat, vagy tudja hol van "mutlisszerviz".

Pl amikor meglett a kiolvasó progihoz a kanóc, és ha tudnám használni félkézből amihez jó idő kéne, hogy megismerjem a használatot, mindegy később meglesz, szval az ajkai kolega  Sopronból hazafele megoldható lett volna, legalábbi a kiolvasás.Vagy van kerékgarnitúrám kölcsönbe ha baj van, bikakábel ha lemerülne valaki...stb

Könnyítene egy riadólánc

Szerintem megérett, vagyunk rá szerteszét az országban.

Előzmény: Csubakkka (17625)
babarucu Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17692

Ez nekem nagyon tetszik, hogyé adnak egy ilyen kormánykapcsolót?

Előzmény: multifiat (17691)
multifiat Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17691

A képek amit ígértem:

Előzmény: Csubakkka (17669)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17690

így állunk:

Jut eszembe, talán még a Dedrának van hasonló változata, de az sem nagyon térhet el a 155-től és a Temprától.

Előzmény: pesta8 (17674)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17689

Nem tudom jó hír-e vagy inkább rossz, de megtaláltam a lehetséges 4x4 donorautót 300-ért, üzemképesen, sőt ma láttam is közelről, mert éppen arra volt dolgunk az asszonnyal.

Előzmény: szenyor Lopez (17684)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17688

A gond az, hogy 1:1-ben semmit sem lehet feltenni, az tuti, mert a Multipla szélessége mindnél nagyobb. Talán a 164-es áll méretben a legközelebb, ott a tengelytáv csak 6mm-rel kisebb pl és az eleve elég széles autó (1515/1488mm), de hátul még az is elmarad a Multitól. 

Ezek szerint hátul van egy segédkeret, ami meghatároz minden méretet? A hátsó futómű a Q4-ben szintén csatolt lengőkaros, mint a miénk.

Előzmény: pesta8 (17674)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17687

Most vettem a kocsit 1 hete és már ilyen volt.:(

Előzmény: FN72 (17683)
az (ex)szállós Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17686

sziasztok

a minap az üllői uti klinikáknál leparkolt egy fekete multi mögém.innen esetleg vki??

FN72 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17685

Akkor a biztos az ijedtségre való tekintettel van a jobb 1 alatt a kihúzható kis rekesz....:))

Előzmény: szenyor Lopez (17684)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17684

Hja, volt már hogy teljesen váratlan helyzetben egyszercsak puff leesett. Páran megijedtek már a jobb egyben :)

Előzmény: FN72 (17683)
FN72 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17683

Tessék azt a napellenzőt szépen a közepénél fogva lehajtani:))Nem a bal 1-ből magkísérelni lehajtani.Legalább  ülj be olyankor középre :D

Üdv .: FN72 Szegedről:)

Előzmény: Törölt nick (17681)
r.andras Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17682

Az új kasztnis JTD-kbe biztos, hogy berakható a tempomat, mert gyárilag is rendelhető volt hozzá kb 90.000,- ért. 

Viszont a benzinesekhez nem volt rendelhető ez az extra. (2004 év végén)

Előzmény: multifiat (17668)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17681

Nekem nem pottyant még le,de lelóg kicsit.Még nem értem rá vele foglalkozni.

Előzmény: szenyor Lopez (17680)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17680

Vagy keresi az utasoldali napellenzőt :) Másnak is lepotyog néha? :)

Előzmény: pesta8 (17678)
narancsszínű Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17679

Men ismertem a részleteket, azért így tényleg más a fénye a dolognak. Ez a kocsi (bérautónak) nem biztonságos mert a szokásos reakciókra szokatlanúl viselkedik. A fékeknek 2 fékezési ciklust csak ki kellene bírni, bár a szokatlanul megnőtt pedálerő igény is biztos megzavarta a sofört.

Előzmény: Degeczi (17672)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17678

Lebukott a sofor, most kapcsolja at tartalekra. :)

Előzmény: szenyor Lopez (17675)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17677

Gépeti: szakmába vág

Lopez: majd még fejlődik persze, most csak ennyire futotta ébren

Előzmény: Gépeti (17676)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17676

Negyed óra alatt? Ezek szerint nem csak Multiplában vagy nagy, hanem PS-ben is..., grat! Nem küldenéd el nekem a nyers pps-t, hogy okulhassak?

Előzmény: Csubakkka (17673)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17675

A kiállása tetszik, a felvert törmelék kicsit bután mutat a sofőr nélküli autó alatt ;) Még rács előre, rá a hellák, kéményes légszűrő, pótkerekek a tetőn és kész is ;)

Előzmény: Csubakkka (17673)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17674

A Tempra 4x4-nek a bolcsoje is mas mint a normal valtozata, a padlolemez is mas, a potkerek a csomagtartoban van, mert a hajtas miatt nem fert el, bar ez minket nem erint. A tankot is atalakitottak. A hatso hidban biztam, hogy csont nelkul fel lehet rakni. De ha nem egyforma a szelesseg...

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17673

Az elmúlt negyed órában ezt sikerült összehoznom... nevezhetjük éber álomnak is :)

Degeczi Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17672

az a híres baleset azért nem olyan egyszerű volt, h egy "nem megfelelő gondolkodás"-sal el lehetne intézni:

- padlógázon nincs fékrásegítés, így a fékezés nem is olyan egyszerű dolog (pláne egy tengerentúli, erősebb motor ellenében)

- mivel abban a Toyotában olyan automatika sem volt, ami hosszabb idejű fékezés során figyelmen kívül hagyná a padlógáz parancsát, az autón szépen el is füstöltek a fékek, így aztán pláne hiába nyomta egy idő után

- az autóban "sportváltó" volt, ahol kar bizonyos állásában előre/hátra pöcköléssel lehet le/föl váltani. Bérelt autóról lévén szó, érthető ha a váratlan vészhelyzetben nem vette észre, ha ebbe az állásba tolta (nyilván az utat figyelte, és nem a váltókarra pillantgatott le), és üresbe lökés helyett le- vagy föl váltási parancsot adott

- az autó nem slusszkulccsal, hanem gombnyomással indult, menet közben azonban (érthető okból) nem lehet egyetlen gombnyomással leállítani a motort sem! Ahhoz sokáig kellett volna folyamatosan nyomnia a gombot - és itt jön be ismét az, h érthető, ha a bérelt autónál ezt nem tudta.

Más gyártmányoknál éppen ezért van olyan vészfunckió is, h ha pár mp-en belül többször is megnyomják a Start/Stop gombot (ami pánikhelyzetben valószínű reakció), akkor menet közben is leáll a motor - de abban a Toyotában ilyen sem volt...

szóval sokminden együtt volt (mint minden katasztrófánál), aminek csak egyik része az, h higgadtan végiggondolva másként is dönthetett volna a sofőr

Előzmény: Multipla (17663)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17671

sorry, ezt Multipla cartársnak akartam inkább címezni! :)

Előzmény: Csubakkka (17670)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.04 0 0 17670

Na, találtam már viszonylag olcsó Tempra 4x4-et kompletten, de nem minden kérdésemre tudok választ guglizni. Az megvan, hogy a Tempra nyomtávja 1439/1405mm, a Multipláé pedig 1500/1519mm, illetve a tengelytáv is eltér 126mm-rel. Szerinted ezek a különbségek "csak" féltengely és kardán hosszban igazán érdekesek? Hogy legyen jó hír is, a 4x4-es Temprát szerelték az 1.9 TD-vel is, ami a közvetlen elődje a JTD-nek, vagyis jó eséllyel passzol a váltó, illetve az egytömegű lendkerék és kuplung is. Vannak benne hátsó tárcsafékek is, ami szintén jó lehet.

És vajon a Tempra alatti hajtáslánc butább (pl hátsó torsen), mint mondjuk az Alfa 155-é? Középső difizár viszont van benne, ha jól értettem.

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17669

alig várom, ne add fel :)

multifiat Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17668

Ahogy nézegetem ez az ALFA 147-es kapcsolója, én ezt szoktam a Stilokba szerelni, de ezt másképp kell fölfogatni a kormánykapcsolóra. A 156-osét rápróbáltam egy Brava kormányoszlop kapcsolóra ( ez volt kéznél) ami megegyezik a Multipláéval és tökéletesen tudtam rögzíteni így csak a tempomat kapcsoló lesz fekete. Ha lesz egy kis időm rakok fel képet róla. A biztonságról csak annyit, hogy a tempomat funkciót a motorvezérlőegység ha tudja, csak a megfelelő lábakra kell beadni a parancsokat on-off, gyorsítás-lassítás, visszahívás. A nehézség ott van, hogy a Multiplához nincs ilyen kapcsolási rajz mivel nem szerelték gyárilag tempomattal. A többi 1.9JTD8V motorral, Bosch EDC15 vezérlőegységgel szerelt típus kapcsolási rajzain megegyeznek ezek a bemenetek! A kupplung kapcsoló jelét, a féklámpa kapcsoló jelét megkapja a motorvezérlő a Multiplában is. Annyi a különbség, hogy a tempomatos autóknál a féklámpa kapcsoló két áramkörös, hogy ha meghibásodik észlelje de ez is megoldható. Ha sikerült összehozni csinálunk róla bekötési rajzot, leírást és mehet sorozatban mint a kályha szerelés:)  

Előzmény: Csubakkka (17666)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17667

szerinted egy ilyen mennyire jöhet szóba q4 ügyben?

Előzmény: Multipla (17665)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17666

Pontosan, és éppen ezt a megoldást nyomozta multifiat cartárs már hosszú ideje. Ő egyébként szintén nem ma, de nem is tegnap kezdte a Fiatokkal, ráadásul már ismerem is mennyire alapos, szóval ha ő azt mondja hogy kiadja a computer a Multiban, akkor abban biztosak lehetünk, hogy úgy van :)

Szerintem ez lesz az elegáns, jó és olcsó megoldás. Nagyon kiváncsi vagyok rá.

Előzmény: Multipla (17665)
Multipla Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17665

Én csak hangosan gondolkozom.

Én azt gondolom, hogy elég bénának kell ahoz lenni, hogy valaki egy beragadt gázpedállal (Tempomattal) elszálljon. Mégis van ilyen.

Én magamnak simán beszerelném, de ha autóvillamossági szaki lennék és egy használt, nem gyári cuccot idehoznának, nem biztos, hogy beszerelném.

Elvileg a Multipla 1.9 JTD-k vezérlőegysége megegyezik olyan tipusok ECUjával, amikben van gyári tempomat. Ezek szerint kéne, hogy legyen benne beépített "program", tehát csak rá kell kötni a kapcsolót és már működik is.

Előzmény: Gépeti (17664)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17664

Semmi esetre sem fogom én fészerrészing módon belehajintani LIZ-be. Szakember segítségét veszem majd igénybe.

Előzmény: Multipla (17663)
Multipla Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17663

Óvatosan a barkácsolással. Ennek a tempomatnak nagyon megbízhatóan kell üzemelnie, ha esetleg olyan is vezeti az autót, aki nem túl tapasztalt pilóta.

Emlékeztek a Toyotás gázpedál beragadásra. Ott is csak üresbe kellett volna rakni az autómatát, és fékezni. Vannak, akik ilyen helyzetben nem képesek megfelelően gondolkodni.

Gépeti Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17662

Nos, holnap kiderül, vagy beborul. Majd dobok fel képeket (ha lesznek).

Előzmény: Csubakkka (17661)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17661

A kar a legkevésbé lényeges elem, tulajdonképpen a legtöbb esetben 3 akármilyen gomb/kapcsoló kell és kész. Ha jól értem Istvánt, akkor az Alfa komplett kormánykapcsoló-egysége felmegy a Multira, amin már ennek a karnak is megvan a helye. Ez így tök jó is lenne, csak sajnos fekete az egész.

Norbi azt mondta, hogy az övé VDO doboz és kar, meg valami motor a pillangószelepnek.

Előzmény: Gépeti (17660)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17660

Azért ez a kar elég kulturáltan néz ki, sztem azokban az öreg vasakban messze nem ilyen a kar. Kérdés, hogy esetleg később ki lehet-e cserélni egy ilyen kis finomságra.

Előzmény: Csubakkka (17659)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17659

Erről van szó?

Előzmény: multifiat (17649)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17658

Ha a Norbiékról van szó, akkor az Fay utca 2, XIX ker.

Előzmény: Gépeti (17652)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17657

Hurrá, én erre a hírre vártam titokban! :)))

Mikorra szervezzem a családot egy kecskeméti hétvégére? :)

Előzmény: multifiat (17649)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17656

Mielott valaki megkiabalna, eszembe jutott egy vicc.

Szoke no rendel egy pizzat. Megkerdezi a pincer, hogy 4 vagy 8 szeletre vagjak fel. Gondolkodik a csaj. -Ahhh. Eleg lesz negy szeletre, nem nagyon vagyok ehes...

pesta8 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17655

Nekem 500 db/oldalra van allitva a megjelenites. Igy nem 2-3 oldalt kell elolvasnom ha kimaradok egy kicsit, hanem egynek a toredeket. :)

Előzmény: k04322 (17650)
k04322 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17654

bocs de a holnapi nap nem jó nekem mert van egy diplomavédésem pont délelőtt. 

sorry. 

megy majd a mél.

Előzmény: Gépeti (17653)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17653

Vagy úgy egyáltalán? Ha nincs, dobj egy privát e-mailt és átküldöm.

Gépeti Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17652

Egyéb irányú elfoglaltságaim miatt úgy néz ki, hogy holnap délelőtt megyek, kb. 9-10 között. Egyébként a IX. kerületben van, most pontosan meg nem mondom az utca nevét, de holnap felírom, és átküldöm, Avagy, ha tudsz jönni velem, dobj egy sms-t reggel (a Prielléből indulok 8 és 9 között): megvan még a számom?

Előzmény: k04322 (17650)
clio12 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17651

Azt hiszem éppen 2 hónapja volt fent egy punto 1.3jtd 650-ért.

A másik dolod, hogy a tv híradóban éppen egy ilyen esetről volt szó, még novemberben.

Ez egy kamu hirdetés, az ember felveszi akcentussal (talán román-magyar, vagy fordítva). Elkmeséli, hogy külföldönvan az autó, és utald a pénzt, ő meg küldi az autót. Mutat majd neten keresztül egy csomó sz.r papírt.

Ebben az a szép, hogy volt aki utalta is. Lehet, hogy nem a híradóban, hanem a kékfényben vagy vagy fókuszban volt.

Előzmény: Törölt nick (17637)
k04322 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17650

jézusom!! 2 napja nem ültem a gép előtt s legalább félórába telt mire elolvastam azt a 2-3 oldalt. 

Ma Szolnokra le kellett vinnem a családom s ha láttatok még csodálkozó tekinteteket.....

Pedig van ott is Multi legalább 2.

Ha Multi találka májusban lesz vagy esetleg június első hétvégéje akkor jó utánna sajna már tényleg a család játssza a főszerepet.

Gépeti:

kérlek írj egy emílt a részemre hogy hol találtad a bontódat, mert esetleg elmennék veletek én is szétnézni, ha jó az időpont nekem is. Köszönöm. 

Ennyit nem olvastam már rég. kigúúúvvvadt a szemem mire befejeztem:)))))))

multifiat Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17649

Sziasztok!

A tempomat project úgy néz ki sínen van már csak a kábelezés és a próba van hátra, csak most kevés az időm! Az ALFA 156 facelift kapcsolókarja felszerelhető a Multipla kormányoszlop kapcsolójára! Ha működik akkor az 1.9JTD 115LE BOSCH EDC15 vezérlőegység bekötése már meg lesz. A többit ( 105LE, 110LE) is ki lehet majd okoskodni szerintem. A benzineskbe viszont csak akkor működik a dolog ha e-gázos mint pl. a Stilo.

Előzmény: Gépeti (17475)
babarucu Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17648

Az előtét ellenállás nekem is szar volt, vagy az is. Megpucoltam és újraforrasztottam. Nem tudom, hogy jó lett e még nem hallottam az alacsony fordulatot és a teljest is nagyon nagyon ritkán, azt is a klíma miatt.Szvsz a klíma megy az egyes fokozat nélkül is, legalábbis nekem,  a klímám automata ha ez számít?

Van egy régi temprás ellenállásom, de az nem stimmel.

Előzmény: ijn566 (17614)
gabill Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17647

Ha jól látom ez egy gyöngyösi autókereskedés, nekik mindig van két - három Multijuk.

Előzmény: gólyás (17645)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17646

Nekik is van multi alkatrész

legalábbis az 1es kasznishoz

http://roncsautokft.hu/

gólyás Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17645

Aha, és egy angol nyelvű aláíratlan e-mailben egy a nyáron, motorbalesetben elhunyt testvérről ír, akié volt az autó.

Ha tényleg így van sajnálom, de ölég fura sztori.. Egyébként hirdet a Skodán (Bp-n) kívül egy Citroent (Bakonycsernye) is...

S.

Előzmény: gabill (17644)
gabill Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17644

A HAHU-n a Skoda 1690000. A Multi 1990000 :-)))

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17643

Egy hívást megér annak akit komolyan érdekel...

mikett Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17642

úgy már érthető... 

Előzmény: lada niva (17640)
mikett Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17641

lopott? törött? esetleg mégsem "annyira" magyar okmányokkal? hm...

Előzmény: gabill (17639)
lada niva Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17640

Jártam már én is így, hogy hú de olcsó. Akkor az volt, hogy "hiteles" autó. Ennyi az ára, meg még vállald át a kb 1 guriga hitelt!

Előzmény: mikett (17638)
gabill Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17639

Van egy Skoda Fabia is neki az is ezen az áron???

mikett Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17638

gyanúsan olcsó

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17637
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17636

Pesten van 1 bontó,multival is foglalkoznak

Molnár Oszkárral beszéltem.

30/95negyvenöt434

Ismeri őket valaki?

Rendeltem tőlük pár apróságot,a lámpát leszámítva korrekt árakat mondott.

egyperegy Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17635

Szia,

Nem, én is épp ilyeneket keresek, csak a szürke műszerfalam sértetlen amit szívesen elcserélnék 2002 utáni kék szövetre.

Előzmény: FN72 (17609)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17634

bravo típushoz 4-ért van vaterán

Azt elég korrektnek találom.

A felfogató keret megvan,ha csak bele kell tennem akkor az is megfelel

Előzmény: pesta8 (17630)
gabill Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17633

O.K.

Előzmény: Csubakkka (17625)
polgar1 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17632

Ha mindenképp újat akarsz a hegyaljánál találtam hűtő ventillátor ellenállást 11.644 Ft-ért. Zsalu állító szerintem fiaton keresztül vagy bontó.

Előzmény: ijn566 (17627)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17631

De az uj utangyartott se tobb 5-6 ezernel a Bardinal.

Előzmény: Törölt nick (17629)
pesta8 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17630

Bravo Brava Marea. De a keret nem ugyanaz. 156-os Alfa is olyan. 

Előzmény: Törölt nick (17629)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17629

Mulihoz megfelel valamelyik más fiat típus ködlámpája is?

A bontos 15 pénzt kér 1db-ra,kicsit sokallom.

Bal első kellene.

polgar1 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17628

Lehet hogy van nekik de a listájukon én nem találtam. A múltkor egy Nissanba kerestem mennyiség szabályozó szelepet azt mondták, hogy nincs nekik, végig telefonáltam az egész országot másnap meghozták 55.000 ft-ért bárdis csomagolásban. Így lett cikkszámom és ez alapján már tudták hogy itthon is van nekik a polcon kedvezménnyel 9000 Ft-ért. Nekik szivattyú néven volt nyilvántartva azért nem találták. Szerencséjük hogy nem nekem kellett mert megnyuvasztottam volna őket. A tulaj a nissanos árhoz így is olcsóbban kapta egy tízessel. Igaz hogy a drága szervizes kiolvasás mellé nyúlt mert nem az volt a hiba, beszerelt alkatrészt meg nem vesznek vissza. Ennyit a bolti és szervizes hozzá értésről.

Előzmény: ijn566 (17627)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17627

Elképzelhető, hogy Bárdi vagy Unix boltban is kapható?

Előzmény: polgar1 (17626)
polgar1 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17626

Szia! Belső levegő állító motor és előtét ellenállás  ügyben nyugodtan nézegedheted a többi fiat és alfa típusokat is mert megegyező, majdnem mindegyikben ugyanaz van így előbb találsz. Ülés állítás ahogy előttem írták kisipari műhely erősebb anyagból.

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17625

Szia,

nincs itt semmilyen központi irányítás vagy szabályzat, csak símán önszerveződünk általános erkölcsi értékek mentén :) Vagyis azzal barátkozol és játszol méhecskéset, akivel csak szeretnél :))) Egyébként pedig nagyon logikus és hasznos ötlet helyileg felvenni a személyes kapcsolatot is szerintem, ettől lesz igazán értelme minden tekintetben ennek a fórumnak.

Szóval hajrá, várjuk majd a Pécs környéki konvojt a találkozóra! :)

Előzmény: gabill (17611)
FN72 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17624

Helló!

Koránkelő és bérből fizetésből élő alkalmazott :))

Szerintem ma meg is nézem,tudom a bontót ránézek meg vannak-e még gépek.

Ne add fel ,bizonyára vannak és lesznek vele gondok ,akár az enyémmel is ,de az ember megbocsájtja a bűneit ,ha kedveli .Én meg nagyon bírom a kis gépet.

Pedig kaptam érte eleget.Hogy vehetem ilyen autót egy nagyon jó állapotú Omega B után.De én egyenlőre nem bánom a cserét:))

Előzmény: ijn566 (17615)
gabill Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17623

Modjuk én a méhekre gondoltam, ahogy ők építkeznek :-)))

Előzmény: szenyor Lopez (17616)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17622

Bróba=próba

ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17621

Illetve sikerült az ülésállító motor szerelésnél egy légzsák hibát kreálnom:) Sajnos csak ELM327 van, az meg nem jó a légzsákhoz!

Bróbánál ráadtama gyújtást, a kábel meg szét volt húzva...

Napellenző tükör világitás szerelt már valaki? Égő csere után sem akarja az igazat. Vagy mikor kéne világítson?

ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17620

A szaki megoldást köszi!

Nem elég, mert egyébként könnyen jár, meg a dobozban a fogaskerekek is. Olyan minha a motor szénkefe szerű része elkopott volna, nem igazán adja át a megfelelő delejt. Szerintem.

Nagyon rossz helyen van, rossz csavarokkal, még a műszerfal tetejét is le kellett bontani. Kicseréltem a csavarokat, hogy ha lesz másik akkor ne kelljen ennyire szétszedni.

Előzmény: szenyor Lopez (17618)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17619

Ez nagyon szomorú:(

Előzmény: ijn566 (17615)
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17618

Ülésmagasságállító fogaskerékkel nekem is volt gondom, egy helyi vasas szaki megcsinálta nekem valami bronzöntvényből vagy miből. A lényeg, hogy a műanyagnál erősebb lett. Keress egy esztergályost (ne a Cecíliát!), hátha tud segíteni, Ki lehet venni az egész tubust és abból elég csak a fogaskereket újrakreálni. Kis zsír rá, pár nap alatt bekopik és minden ok.

Belsőlevegő állítás engem is érdekelne. Nem lehet, hogy elég csak a lamella/motor tengelyét megkenni?

ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17617
szenyor Lopez Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17616

Nem rossz ötlet! Csak ne sejteknek nevezzük, mert még a végén ránkszáll a nyomozóiroda ;)

ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17615

FN72!

Te is koránkelő vagy?:)

Ott a közeledben van bontva 2 multipla, az egyik egy bordó! Rajta van a hahu-n, de mindjárt belinkelem!

A legszebb az egészben, hogy a másikat én kb 5 évvelezelőtt vezettem, és ide jutott!:(

Előzmény: FN72 (17613)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17614

Én benne lennék a csoportosulásokban, százhalombattai vagyok! Itt nálunk összesen két multipla van, így elég feltűnő az autó.

Stiloból elég sok van, de a battaiak nem egy csoportosulós fajta. Max akkor ha összejön a rokonság, mert a családban négy Stiló van!:)

Szerelgettem nem túl sok sikerrel, így kellene egy pár alkatrész, ha tudtok segíteni megköszönném!

Az ülésmagasság állító fogaskereke elrepedt, így a fogköz megnőtt a repedésnél, és megszorul. Ugyan reszelővel megoldottam annyira, hogy működik, de nem hosszútávú megoldás. Így kellene egy ilyen szerkezet, bár ez még mindig nem annyira fontos mint a következők.

A hűtőventillátor 1.fokozata nem működik mert az előtét ellenállás (resistor, termistor) tönkrement. Egy ilyen nagyon kellene, mert a klíma sem megy enélkül. Ez a motortérben a hűtőventillátor házának az alján található.

A belsőlevegő csappantyú állító motor szintén befáradt, ha megütögetem elindul, de ez elég kőkorszaki megoldás:)

Szóval kellene egy ilyen is. Azt mondjuk nem értem mitől áll meg, mert végállás kapcsoló nincs benne. Vagy meg sem áll, és folyamatosan áram alatt van mert úgy van tervezve, vagy pedig magas áramfelvételre az elektronika (központi számítógép) lekapcsolja. Mert semmi elektronika nincs a dobozban, csak egy mezei walkman motor meg 3 fogaskerék. Az egész fűtés amúgy Valeo.

Van valami jó alkatrészbeszerző hely? (fék, futómű alkatrészek stb.)

Már úgy érzem nagyon beleválasztottam ezzel a Multival, szeretem a kihívásokat, de nem szeretném ha erről szólna az egész.

Nem a Multi tehet róla, hanem az előző gazdája, meg én mert megvettem.

Na mindegy mostmár, ha ezek meglesznek akkor jó kis gép lesz!

Előzmény: gabill (17612)
FN72 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 17613

Helló gabill!

Szerintem így gondolkodik egy igazi Multiplás.Pár hete vagyok Multipla tulajdonos és még kevesebb ideje fórumozó,de tetszik hogy hozzád hasonló barátságos ,összetartó emberek tagjai ennek a csapatnak.Kicsit igaz a mondás amilyen a kocsi olyan a tulaj .Vidám autó= vidám sofőr :)).

Várom az első multis talit,szeretnék elmenni ...

Üdv . : Szegedről ,FN72

gabill Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17612

sen ki= senki

gabill Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17611

Halihó mindenkinek!

Hűűű pörög ám a topic., pár órát távol voltam s már egy oldallal visszább kellett lapoznom:-))))

Vasárnap találkoztam egy sötétzöld Multival egy pécsi villanylámpánál, mivel eddig nem kérdezte sen ki, gondolom nem fórumos társunk:-(((

Reggelente 5 - napból minimum 3 - szor villogunk, meg integetünk egy fekete Multissal is, sajna erre sincs kérdezés:-(((, de öröm az ürömben, hogy gyarapodunk, csak még valahogy nem találtunk egymásra.

Csubakkka van-e valami gyakorlat a helyi csoportok kialakítására, vagy ez spontán formálódik?

Most már 10 Multi biztosan van nálunk.

Gondolatom az, hogy lehetne helyi kis csoportot alkotni, s találkozni (mondjuk) havi rendszerességgel aztán menni az országos Pápamobil talira.

Nagyobb léptékben gondolkodva az egész országban lehetnének (lehet, hogy vannak is csak én nem tudok róla) ilyen kis sejtek, kik rendszeresen találkoznak és segítik egymást, aztán évente egyszer egy országos találkozón is részt vesznek.

Azt látom, hogy egy páran találkozgattok, de én valami rendszerezett csoportokra bontott országos hálózatra gondolok.

Lehet, hogy túl gondolkodtam magam, akkor bocs, csak ez most így egy pár napja motoszkál bennem, s gondoltam ne csak bennem keltsen zavart:-)))

Csöri Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17610
Csomagtérküszöbből jobban jársz ha újjat rendelsz, a használtak mind össze vannak verve.
Előzmény: FN72 (17609)
FN72 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17609

Szia egyperegy!

Jól értettem,hogy van eladó műanyag alkatrészeid Multihoz??Engem érdekelne a csomagtartó küszöb.

Köszönettel várom válaszod : FN72

Előzmény: egyperegy (17583)
Degeczi Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17608

nekem is van :)

(csak a középkonzolon, a kormányon nem)

fölragasztott fa-utánzat, csak rossz a kép

Előzmény: gólyás (17605)
gólyás Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17607

Hihetetlen, hogy erről a típusról mi mindent tudtok..! :)

[biztos azért sárgás, mert minden hányásban van sárgarépa..:]

Előzmény: Csubakkka (17606)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17606

Nem gyári, csak lehetett ilyet valahol rendelni régebben. Pár éve találtam az ebayen is. Személy szerint én hányok tőle :)

Előzmény: gólyás (17605)
gólyás Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17605

Szerintetek ez a középkonzol szín gyári, vagy mindkét tulajnak azonos ízlése volt?

Az egyik 1999-es SX , a másik 2004-es Dynamic.

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17604

Majd megnézem, de nekem egyébként nem hiányzik ez, mert egyszerűen elindítom a fél órát, aztán 15-20 perc után símán ráindítok, onnantól pedig kiegészítőként üzemel a végéig. Tulajdonképpen jobb is, mert ha netán mondjuk lejárna 20 perc után, de csak a 25-ben indulnék, akkor azalatt az 5 perc alatt jelentősen visszahülne.

Előzmény: babarucu (17602)
mikett Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17603

én kerestem láttam is ezt nála, de nekem 2002-es kell...

Előzmény: pesta8 (17601)
babarucu Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17602

Csubakkka Laci megszerezte az oválóra programozásának papírjait, továbbküldtem,            neki nem megy valamiért

Lehet állítani a futamidőn:)

pesta8 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17601

Valaki a multkor keresett hatso ajtot. Van egy a vateran 25-ert komplett, utolso generacios. Nosa bt arulja. 

egyperegy Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17600

Akkor legyen a következő új multi hidrogén hajtással..

Előzmény: Csubakkka (17599)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17599

A skiccek nem tudom mikoriak, a könyvből valóak, talán abban van dátum, majd megnézem, de valószínű, hogy a Mazda az első. A Mazda HR-X sorozat egyébként hidrogénhajtású prototípusokból állt. Szép ív ez azért a Mazdától a Multiplán át az FR-V-ig :)

Az az ablaktörlő tényleg vicces, alig töröl valamit :)

Előzmény: egyperegy (17597)
egyperegy Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17598

Vicces rajt az egydarab ablaktörlő, azt is bevállalhatták volna.

Előzmény: Csubakkka (17594)
egyperegy Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17597

Ja, főleg a kezdetlegesebb multiforma eléggé hasonló....

Hát, ha a Mazdának 93-ban kész prototípusa volt, bár nem tudom mikor kezdték skiccelgetni a multit, megeshet hogy nagyot dobott a lendületen ez az autókiállítás, vagy valóban volt valaki akinek ez volt becsípődve és mindegyik projektben részt vett. Nehéz elhinni, hogy ez egymástól független út.

Van infó, hogy mikoriak a Multi skiccei? Ha ez az igazság ami itt felsejlik mentségükre legyen mondva, hogy példásan kicsiszolták a koncepciót kívül belül, kevés ennyire klasszúl egybenlévő designt lehet látni, kár volt 2004-ben fakezűek kezébe adni.

Előzmény: Csubakkka (17594)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17596

ment mail

Előzmény: Gépeti (17591)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17595

Sziasztok!

Holnapra megvan minden ami nagyszervízhez kell és sok-sok apró cseprő dolog.

90k lett volna, némi kedvezménnyel 70be megkapom.

Komplett vezérlés,főtengelyszimering,szűrők stb.

Amint megvannak a dolgok írok árakat ha érdekel valakit.

Vezető oldali biztonsági ővem nem nagyon akar visszamenni illetve lassan.

Valakinek van tippje mit tegyek?

Üzemanyag szintjelző mennyire pontos?

Az egészről a 3/4-re 265km alatt ment le.Vagy az egész tankra hagyatkozzak?

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17594

Visszatérve a Mazdára, ez jutott még eszembe:

Persze további infók nélkül nehéz kitalálni, hogy valami korai agyalás került-e japán kézbe innen, netán egyszerűen a Fiat "merített", vagy esetleg Roberto Giolito dolgozott mindkét cégnek, de a rokonság tagadhatatlan.

Előzmény: egyperegy (17585)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17593

Örülök, hogy jó tippet adtam... :)

Előzmény: Gépeti (17592)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17592

Ha jól sejtem 2 db van, és sajnos Rucu bejelentette igényét az egyikre (a másikat meg én vinném, ha jó). Azért jelzem majd Norbinak, hogy érdekelne minket ilyen, szerintem ennyiért többünknek is jó lenne.

Előzmény: Csubakkka (17581)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17591

Csütörtökön este, vagy szombaton megyek. A fényszórót is megnézem, csak te is küldj egy számot, hogy tudjak veled egyeztetni, ha majd ők is mondanak egy másik számot. :-)

Előzmény: sabrinho (17579)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17590

Egy ilyen 105 lovas bontott járgányban pont ezek az elemek a legkevésbé elfogadhatók tapasztalataim szerint. Minden leharcolt, kopott és repedezett. Azért megnézem, de jóra ne számíts. Küldj privben egy telefonszámot, hogy fel tudjalak hívni ha van valami.

egyperegy Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17589

Az is jó, de ahhoz az egész belsőt fel kéne forgatnom azt + mégse.

Azon is gondolkozom, most hogy lassan elérem a 200e-t, hogy veszek egy újabbat pontosabban régebbit kevés km-el.

Találtam is egy 2003-ast 30e -el de majd 3M-ba lenne mire bejön.

Előzmény: Csubakkka (17588)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17588

A minap láttam egy nagyon sötétzöld Multit vörös belsővel és teljesen odavoltam érte.

Gondold át újra, ha már úgyis... :))

Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17587

Pedig asszem szembe kell néznünk ezzel... megrázó.

Előzmény: egyperegy (17585)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17586

A textil műszerfal is stimmel...

egyperegy Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17585

Igen ez bennem is felmerűlt csak nem akartam leírni...

Előzmény: Csubakkka (17584)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17584

Nagy kérdés persze, hogy tyúk vagy tojás, hiszen ez a mazda 1993-as....

ajjaj...

Előzmény: Csubakkka (17582)
egyperegy Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17583

Szia,

Engem egy kék szövetes műszerfalburkolat érdekelne mert baromira unom a szürkét és irigykedem, ha egy színesben ülök, ha van elfogadható áron, főleg ha beszámítaná a meglévőt / 2005-ös.

+ a szokásos műanyagok: ajtó, csomitartó küszöb.

Előzmény: Gépeti (17578)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17582

na ez valóban letagadhatatlan :)

Előzmény: egyperegy (17580)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17581

Ha van villanypedálos tempomat, az engem is érdekelne.

Na éppen abban az évben történt meg, hogy az eredetileg áprilisra kitűzött időpontban sokkal melegebb volt, mint aztán a "lehetséges hideg" miatt májusra tolt hétvége előtt és után. De szerencsére mázlink volt így is. A hideg meg mindig visszajön, legkésőbb télen :)

Előzmény: Gépeti (17578)
egyperegy Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17580

Ez már egy erősebb utánérzés.

Előzmény: Csubakkka (17575)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17579

Mész oda mostanában?

Kellene nekem egy jobb oldali fényszóró (a felső). Utána tudnál nézni, van-e?

Előzmény: Gépeti (17577)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17578

Jaja, Csókakőn, amikor az eddigi legnagyobb találkozó megvalósult, az év első igazán meleg napja volt, jó páran szabályosan leégtek. Érdekes volt, utána meg visszajött a hideg ... :-)

Előzmény: Csubakkka (17576)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17577

Ha minden igaz, ez a tempomat nem az a tempomat, azóta két "új" Multiplát bontanak. Norbi azt mondta, hogy elektromos a gázpedálja ennek a donornak. Mindenesetre viszem Attilát, ill. visszavásárlási garit is kapok, vagyis ha mégsem jó, visszaveszik. Reménykedek, reménykedek. Majd írom, hogy mi van.

Előzmény: Csubakkka (17574)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17576

Az április-májust szoktuk szeretni inkább, mert júniustól sokan már nyaralós-családozós hétvégéket szerveznek inkább, vagyis sokkal kevesebben érnek rá. Az idő már áprilisban is nagyon jó tud lenni egyébként.

Jelentősebb különbség a 115 és a 120 mJTD között van, de az "alapvas" ott is ugyanaz.  Automata Multipla gyárilag biztosan nem létezett.

Előzmény: FN72 (17565)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17575

Azt azért tisztázzuk, hogy mi itt - de speciel én biztosan - nem azért szeretjük elsősorban a Multiplát, mert mások szerint ronda. Persze nyilván dacolunk is, de szerintem nem a komplexusaink tartanak minket össze elsősorban, hanem a felismerés, hogy maga az autó jól átgondolt és kitalált. A külső persze fontos, de a Multipla esetében nem teljesen öncélú, ami döntő különbség. Vagyis nem kizárva, hogy egyeseknek ez is tetsző legyen, azért ez egy eléggé elbaltázott autó, ami inkább csak feltűnősködik, miközben nem tesz hozzá túl sokat a műfajhoz.

Vagyis ronda :)

Előzmény: lilihanna (17570)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17574

Én láttam azt a tempomatot és éppen azért nem vettem meg egy évvel ezelőtt, mert az elektromos pedálhoz nem jó.

Előzmény: Gépeti (17555)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17573

Az enyém is jó, bár pár dolog nem működik de rajta vagyok!

Nekem 172000 van benne, de a motorja szépen jár, szintén gyári szíjakkal, legalábbis az embléma rajtuk van. Majd én is lecserélem őket.

A fogyasztása annyira nem érdekel, én eleve 11 l-vel számolok, ha kevesebb akkor örülök, még nem mértem.

A kereskedővel különösebben nem voltam elégedett, de ezek ilyenek.

Mázlista vagy ha tényleg annyi a kilométer benne!!! 

Előzmény: FN72 (17571)
FN72 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17572

Szia!

Ismerős ?? :)) Semmire nem hasonlít ,mint a Multipláink ,de érdekes mód ez nekem nem tetszik.Bár sokan mondják ezt a az én Multiplámra is .

Előzmény: lilihanna (17570)
FN72 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17571

Helló!

Köszi ,jó a gép.Egyenlőre semmi gond.Indul szépen jár jól is megy és egyemlőre nem tűnik olyan rettenetesnek a fogyasztása.A hétvégén cseréltem le a vezérlést és olajat szűrőket.Még a gyári vezérműszíj és görgők voltak rajta,hosszbordások is gyáriak.Nagyon jó állapotban voltak a szíjak.A gyári az csak gyári.Skf szettet tettem fel.Gates szíj és skf? csapágyak ,de hanyag kidolgozású mindkettő.

Nagy valószínűséggel stimmel a km benne.Viszont az enyémen is be sz.rt a pótkerék emelő ,most törpölök ,hogyan lehetne úgy megoldani ,hogy a rendes méretű kerék  úgy kerüljön alá ,hogy cserénél ne kelljen aláfeküdni.

Köszönöm az érdeklődésed.

A tiéd is beváltotta a reményeid??

Szép napot!!

Előzmény: ijn566 (17569)
lilihanna Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17570

hali

Csak nekem tűnik olyan ismerősnek ??? :)

ijn566 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17569

Jó reggelt!

Jó a gép?

Előzmény: FN72 (17568)
FN72 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 17568

Jó reggelt Multipla testvérek:)

babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17567

Ja a mienk majdnem szallagtesvérek, az enyém 1 hónappal öregebb:)

Előzmény: Gépeti (17563)
babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17566

Az időpont nekem majdnem mindegy, a többiektől függ.

Automata van e gőzöm sincs.

Előzmény: FN72 (17565)
FN72 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17565

Sabrinho ötlete a bakonykalandpark??Tényleg sok a hsz ,van mit olvasni:)A kalandpark állati jónak tűnik.Képlékenység nem baj.Májusi időpontokat olvastam a korábbi hsz-okban.Nem lenne jobb kicsit később?Talán jobb időt foghatnánk ki.

105-120 Le-ig sokminden változás történik.Vezérlőegység,turbó méret és karakterisztika,töltőnyomás ,befecskendező csúcsnyomás,intercooler mérete és még ki tudja mi minden.

Én azért maradok a benzinesnél.Azt sajnálom ,hogy nincs benne  2000 cm3-s úgy 150 ló körül :))

Hamár tempomat téma!

A tempomat legjobban automata váltóval használható.Nincs automata váltós Multipla??

Előzmény: babarucu (17562)
babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17564

Ez komoly? reccsencs meg ha ott vagy.

Előzmény: Gépeti (17563)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17563

Ha LIZ-be jó, akkor alighanem a tiédbe is jó lesz, mert van neki kettő :-) Tetessem el neked, ha jó?

Előzmény: babarucu (17558)
babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17562

Igazad van erre jutottam én is, esetleg nem mindegyik típus egyforma 105-110-115-120, a szgép se ugyanaz, légzsák vezérlő se ..stb

a tali helyszíne még képlékeny, bár Sabrinho ötlete nagyon megnyerő, és még senki nem írt mást, vagy nem vettem észre a sok hsz között

Előzmény: FN72 (17557)
babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17561

Szakkör, csókakői képek, Zsoleszub képei, és a sokadik képnél Mordax autójában látod az indexkar alatti bazi nagy tempomat vezérlőt.

Előzmény: Puszma (17559)
babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17560

Az enyémbe a kinti hirdetéses papíron fel volt tüntetve mint felszereltség, ezt az előző tulaj ügyesen nyom nélkül eltüntette, hogy száradna le az ujja mikor nyomkodja a másik kocsijában:)

Előzmény: Puszma (17559)
Puszma Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17559

Sziasztok. Ez a tempomat téma engem is érdekelne. Ha jól sejtem gyárilag nem került Multiba tempomat (?) Átnéztem a felszereltségi listákat + az angol és német kezelési útmutatóimat és sehol semmi tempomatra utaló írást nem találtam. Anno amikor kerestem a sajátomat emlékszem olyan hírdetésre ami írta. Lehet hogy ez is utólag volt beszerelve (?) Már csak azért merültek fel ezek a kérdések, mert nyilván egyszerűbb dolgunk lenne ha eleve készült volna és nem is kerülne talán 100 ropiba.

Átnéztem a belinkelt oldalakat, de úgy vélem túl sok és főleg olcsó alternatívát nem kínálnak.

Bocs, ha Ti ezt már mind tudtátok, de valahol el kell indulni.

babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17558

Azt a mázlista mindened vazze, annyi hsz lett itt egy nap alatt elkerülte a szemem az összeg:)

Remélem jó lesz, esetleg pedállal együtt vedd meg.

Előzmény: Gépeti (17502)
FN72 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17557

Sziasztok!

Egy gondolat a gázpedál témához:)

Az 1.9 JTD-k ún. közösnyomócsöves dízelek.Mind!Mivel nincs adagolójuk.A gázpedállal egyfajta parancsot kap a vezérlőegység,hogy mennyi ideig legyenek nyitva  a befecskendezők,szabályozva ezzel a mennyiséget többek közt.

Az enyém benzines ,az bowdenes és nem is késlekedik reagálni amikor leszorítom...:)

Pár napja nincs új info a találkozóról...Ha van valami konkrét írnátok!?

Köszi,további szép estét.

gólyás Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17556

Anno az Unomon a Madarasi-hargita felé menet úgy behorpadt, hogy onnantól fél literrel kevesebb olaj ment bele olajcserekor, de el nem repedt.

(négy Fiatom volt, nem is három..:)

S.

Előzmény: tlevente (17554)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17555

Köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget, az eredmény: Rucunak mesmeg igaza van (mondtam én, hogy szakértő!), LIZ is elektromos gázpedállal bír. Így már csak egy kérdés van, vajh a donor is? (105 lovas dízel), de ez holnap kiderül.

tlevente Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17554

Olajteknő ügyben, ha szólhatok...

Horvátországban én is összetörtem egy sziklán.  Meghegesztették, aztán fél évvel később kicseréltem. Először egy 156os Alfa olajteknővel próbálkoztunk, kívűlről minden stimmelt,  de mégsem ment rá.

Előzmény: kisav73 (17466)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17553

Köszönöm.

Nekem jobb a német.

Okos dolog,lesz mit nézegetnem.:)

Előzmény: ijn566 (17548)
babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17552

szvsz a legrégebbi 105 lovas dízel is elektromos gézpedálos

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17551

Na mentem szerelgetni!

babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17550

9391-es hájesszz a képekkel

Előzmény: Gépeti (17543)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17549

Egy szervómotor van rajta, ami az alapjáratot is vezérli. Ennyi. Nincs külön alapjárati szervó motor mint a Multiplán.

Előzmény: ijn566 (17548)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17548

A Stilókban elektromos gázpedál van. A benzinesben is.

Be kell írni a google-ba, hogy fiat eper és már dobja is. A nyelvet angolra a pénznemet magyarra, és balkormányosra kell állítani az elején.

Előzmény: narancsszínű (17545)
babarucu Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17547

A gázpedálod elektromos és a kuplungpedálnál is van kapcsóló.

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17546

Naiv kérdés.

Mi az Eper?

Linket esetleg küldene valaki?

Előre is köszönöm.

narancsszínű Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17545

Multi féle 1.6 motornál még nem hallottam elektronikus gázpedálról, de lehet, hogy az euto IV-től (talán 2009-től) már az.

A modern, elektronikus befecskendezésű dízeleknél egyszerű megoldani, de a benzinesnél  ott a fojtószelep amit külön kellene szervóval mozgatni.

Előzmény: ijn566 (17538)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17544

Rendben!

Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17543

Igen, 1.9 JTD, de sajnos a papírok is asszonynál vannak (még szerencse), úgyhogy majd este megnézem vizuális észleléssel. :-)

Előzmény: ijn566 (17542)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17542

Igen megtudom! A tied diesel ha jól tudom!

Előzmény: Gépeti (17541)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17541

Ha adok egy alvázszámot, meg tudod nekem sasolni?

Előzmény: ijn566 (17539)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17540

Az off vectra volt még.:)

Előzmény: bojo (17528)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17539

Előzőleg tévedtem, csak a diselnek elektromos a gázpedálja, a benzines bowdenes! Az eper szerint!

Előzmény: ijn566 (17538)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17538

Ezek a képek a diselé, de a benzineshez is hozza az elektromos gázpedált!

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17537

Alvázszám alapján az eper megmondja!

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17536

Elektromos

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17535

Bowdenes

narancsszínű Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17534

Csak tipp: a euro III-ra átálláskor kerülhetett bele eleltronikus gázpedál, ha dízel. A benzinesben még talán ma is bowden van.

Előzmény: Gépeti (17532)
k04322 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17533

mikor talizunk Attilánál?  De lehet a XX. ker.-ben is. 8.-án éjszakázom ott.

Lehetséges?

Előzmény: Gépeti (17530)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17532

Értem, értem, de a kocsi az asszonynál van, én meg nem, úgyhogy nem tudom csekkolni, gondoltam hátha valaki tudja...

Előzmény: ijn566 (17531)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17531

Motortérben látszik ha bowdenes, de az is ha nem!

Előzmény: Gépeti (17530)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17530

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a 2001 12 havi Multipla gázpedálja bowdenes, avagy elektronikus?

Köszi!

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17529

Mindenki dolgozik, netán szerel?:)

bojo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17528

A benzintank meg müanyag a Multin.

Előzmény: Törölt nick (17526)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17527

Ha a csőre gondolsz, akkor azzal az a baj, hogy aluminium.

Előzmény: Törölt nick (17526)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17526

Nem tudom mennyire szedhető le mert csak pár napja van multim,de az elözö autómon a benzintankot egy bádogos ismerősőm forrasztotta meg.

Lehet itt is kivitelezhető.

Előzmény: ijn566 (17524)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17525

És a rozsda a nyúlványon, sajnos.

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17524

A bekarikázott benzincsövet kellene kicserélni.

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17523

A törött csövecske, jó lenne egy másik...

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17522

A csatlakozás homályosan...

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17521

Multiplára átírva az AUX_IN 

narancsszínű Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17520

Nekem csak a kapcsolóval volt gondom. Hát mit modjak, műszakilag elég primitiv. (made in USA) Csak óvatosan nyúlj hozzá!

A gerinctámaszom viszont olyan mindha nem történne semmi, múltkor a tekerőgomb is kiesett. Ezt javította már valaki?

Előzmény: ijn566 (17516)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17519

Lesz fotó, csak éppen főzök:)

Előzmény: rambobandi (17518)
rambobandi Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17518

Ja, egy foto szuper lenne..

eddig egy 30e forintos dension vagy 50ezres parrot volt versenyben, de a te megoldasod egyszerubbnek hangzik :)

Előzmény: ijn566 (17499)
bojo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17517

Nekem a 3-as számmal jelzett szerkezettel van gondom.  A bal hátsó csukló kotyog, így feszül a motor tengelye, és nem emel.

Előzmény: ijn566 (17516)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17516

Majd így fog kinézni...:) Darabokban:)

bojo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17515

Engem mindenképp.

Előzmény: ijn566 (17514)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17514

Készítsek róla fotókat majd ha szerelem? Érdekelni fog valakit?

Előzmény: ijn566 (17513)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17513

Na én ennek fogok ma nekiugrani! Te szétszerelted már?

Előzmény: bojo (17512)
bojo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17512

Ez mind megvan az enyémbe is, csak 2 légzsákos. Viszont a motoros vezetőülés állításom rossz. Mechanikai problémája van, és ezáltal szorul a tengely.

Előzmény: ijn566 (17511)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17511

Meg világító pipere tükör (persze nem világít), illetve szemüvegtartól a napellenző felett. És csak a vezető oldali ablak automata.

Előzmény: bojo (17510)
bojo Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17510

Oldallégzsákos? Nekem 2000-es évjárat, ugyanaz, de csak 2 légzsákos. Igaz Mo-i.

Előzmény: ijn566 (17509)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17509

Fiat Eperben ellenőriztem, ELX kivitel! (van már 2010-es eper, sokkal jobb mint a régi!)

4 légzsák, 4 elektromos ablak, elektromosan behajló, fűthető, állítható tükrök, tolatóradar, lámpa mosó, manuális klíma, elektromos ülésmagasság állítás, állítható deréktámasz, fiók az utasülés alatt, távirányitású központizár index villogással, zöld üveg, kikapcsolható utas légzsák, szervókormány, ABS. A hátsó elektromos ablakok elölről letilthatóak. Így hirtelen ennyi:)

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17508

FAP autópiac, utálom a helyet de itt volt választék, meg Németből vannak elég jól felszerelve.

1999 1.6 (1581 ccm) benzines, bordó és 980000 ft, elég drága de megtehetik mert kevés van belőle, én meg már nem bírtam várni:)

Olyan 2004 óta szeretnék Multit...a Stiló beelőzött:)

Előzmény: oktato70 (17503)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17507

Köszi Gépeti, csak lenne a hőmérő pluszban!:)

Előzmény: Gépeti (17504)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17506

Szuper, örülök hogy eszembe jutott. Azért előtte keresd meg a gázbowdent, nehogy feleslegesen vedd meg :)

Előzmény: Gépeti (17502)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17505

A rozsda jobban eszi, a Stilóm olyan mint új korában, pedig 8 éves és 98000 km van benne. Sem olajfolyás, sem rozsda, sem lelakottság érzés nincs benne.

Tudom, hogy a multiban 200000 van, de van a családban ennyit futott Stiló, és az is jól tartja magát.

Az új Multipla biztosan jobban tartja magát.

Szóval, én 3 közül választottam ezt, de mindegyiknek a motorterében a nyúlvány rozsdás volt, nem lyukas de pupos. A futómű is több helyen rozsdás, nem vészes, de akkor is.

A belső műanyagok bomlanak, gondolom a környezetvédelem jegyében készültek, de várhatnának még egy kicsit:)

Az ablaktörlő rugók, a motortérben lévő rugók, csavarfejek rozsdásak, hátul a spirálrugó rügyes stb.

Tény, hogy a kasznin egy pötty nincs, de pl a csomagtér ajtó a rendszám felett enyhén vedlik, igaz az sem rozsdás.

Meg a lökhárítók foltosodnak. De már megtaláltam rá a megfelelő festéket (MOTIP sötétszürke lökhárító festék)

Elsőre ennyi, és remélem ennél több nem lesz.

Egyébként ha valaki egy kicsit sem konyít az autószereléshez, az semmiképp ne vegyen Multiplát, vagy ha nagyon akar akkor csak makulátlant. Szerintem!

Én a vezérlést is kicserélem magam, a Stilón is én csináltam, kiolvasni is kitudom, igy pár gonddal és buksza szívattyúzás nélkül megoldható!

Előzmény: oktato70 (17501)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17504

Valamelyik radarszem érintkezése b*szakszik. Ha a vonóhorog lenne, folyton akadályt jelezne és pittyegne. Tedd hátramenetbe (ne járjon  a motor :-)), és menj hátra. Az összes radarszem csatiját eléred kézzel, ha aláfekszel akkor láto is őket. Alaposan mozgasd meg őket, érezni fogod, hogy melyik a rossz (lelazult, elpattant a fül, stb). A hibásat egy gyorskötözővel össze lehet szorítani és e-voila! Mondjuk könnyebb, ha leveszed a lököst, de az elég nagy meló.

Előzmény: ijn566 (17498)
oktato70 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17503

Milyet,mennyiért vetted?

Hol?

Előzmény: ijn566 (17500)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17502

Fel is hívtam Norbit, 105 lovas a donor, de elméletben ugyanaz a 8 szelepes dízelmotor van benne, mint LIZ-ben. 20k ért kompletten adja a cuccot, asszem megyek is és megveszem :-)

Előzmény: Csubakkka (17493)
oktato70 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17501

Szia!

Miben marad el a stilótól?

Nekem is stilóm van(2003-as) és én nekem is multiplára fáj a fogam..

Előzmény: ijn566 (17496)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17500

Azért attól a gondolattól nehezen szabadulok, hogy de jó lenne ez a kocsi így ahogy van, de null kilométeresen, hogy én vigyázhassak rá, vagy vigyázhattam volna.

ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17499

Kellett 3 db aprócska saru, egy 3,5 jack némi kábellel és kész. Rádugtam a megfelelő lábakra és szépen szól, mivel én a telefonomról hallgatom a zenét, így a kihangosítás is megoldódott. De igazából majd átalakítom, hogy ne lógjon ott zsinór, hanem majd veszek egy 3,5 jack anyuka foglalatot és azt befúrom valahová úgy, hogy a középső utast ne akadályozza.

Ha kell lefényképezem neked! Kell?:)

Előzmény: rambobandi (17497)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17498

Még valami, a tolató radar csilingelés után hosszan sípol majd semmi! A vonóhorog zavarja be? Vagy mi lehet a gondja? Találkozott valaki ezzel a jelenséggel?

Meg kéne rá 4 185/65 R15 gumi, nekem jó a használt is, de ne legyen 4-5 évnél öregebb, meg 20000 km-t el lehessen vele menni, ha esetleg van valakinek.

Valójában a Pirelli P 2500 4 évszakos tetszene rajta, de azt még ki kell "érdemelje":)

rambobandi Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17497

Huu, ebben lehet valami, en is Stilorol valtottam a Multira, azota a kislanyom minden reggel koveteli, hogy 'apaautoval' menjunk a bolcsibe :)

Hogy sikerult megcsinalni az mp3-at? mennyire volt bonyolult?

Előzmény: ijn566 (17496)
ijn566 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17496

Sziasztok!

Szóval pár napja megvan a Multipla, jó kis járgány, a kislányom csak ezzel hajlandó óvodába menni:) Természetesen nem annyi a kilométer benne amit mutat, jó kereskedői szokás, de ez van. A motorja nagyon szépen jár, meg megy is mint a veszedelem, kb 120-ig csendes is marad az egész, de a 100 fekszik neki a legjobban. Lehet, hogy a hahu-n feltett türkizkéket kellett volna megvenni, de sem a szín nem jött be, illetve az alja fáradtabb volt mint ennek. Nem rozsda hegyre kell gondolni, csak pár darab 10 forintos nagyságú barna foltra.

A Stilóhoz képest azt kell mondjam, a minőség hááát elmarad, de ez van tudtam mit veszek. (pedig csak 4 év különbség van köztük)

Volt Tipóm, a futómű az első stabilitzátor összekötő rudat kivéve ugyan az (stabpálca).

A fűtés nagyon jó, a vezethetősége szuper, manőverezni szűk helyen pedig élvezetes, mindent látni!

Egy pár dolgot már átalakítotam, pl. az eredeti magnónak van aux bemenete, persze csak elméletben, mert a gyakorlatban ki kellett vezetékelni, és már szól is az mp3, szerintem elég jól!

Vannak még  hiányosságok, de rajtuk vagyok, ma az elektromos ülésmagasság állítást nézem meg, mert szorulása van.

A pótkerék emelő szerkezet szorul némi karbantartásra, nem ártana esetleges defektnél hozzájutni a pótkerékhez:)

A belső levegő csappanytyú mozgatás még várat magára.

Ha tudtok, vagy esetleg van elfekvőben, akkor kellene nekem a pillangó szelepen lévő aluminium fűtés csövecske, illetve a homlokfalból az injektorra menő benzin cső! Köszönöm ha tudtok segíteni!

sabrinho Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17495

Több cégnél beszereléssel együtt adják meg az árat, így azért kijöhet 100-ból.

Előzmény: Csubakkka (17487)
sabrinho Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17494

Én sokat járok Erdélybe, ami tőlünk közel 1000 km-et jelent. Azt azért elég fárasztó 12-13 óra alatt lenyomni, autópálya nélkül (mert ott nincs). Ezért egy időben nagyon komolyan rajta voltam a témán. Akkor olvasgattam a topicot, ott több nick tulajdonképpen ezzel foglalkozó szerelő. A totalcar is írt róla:

Így könnyebb tartani

Véletlenül tudtam meg, hogy a tempomat nem szigorúan gyári cucc. Pedig annak tűnik, jól integrált kezelőszervekkel, kapcsolatban mindenféle elektronikával, visszajelzővel. Hát tévedtem. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Ezek meg cégek, amiket néztem/akikkel beszéltem.

http://www.duett.hu/

http://www.miklossanyi.hu/index.php?col=2&id=12

http://loero.hu/index.php?op=hir_reszletes&hir_id=3515&magazin=&friss=&archiv=1

Állítólag fél nap a beszerelés. Én is a 100 k miatt tettem le róla (egyenlőre)

Előzmény: Gépeti (17483)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17493

Részleteket nem tudok, ellenőrizni kell, de szerintem a tiéd még bowdenes talán, hiszen 110-es. De ezt gyorsan ki tudod deríteni. Illetve az jutott még eszembe, hogy kispesti bontott Multiplában volt vákumos tempomat, talán megvan még nekik.

Előzmény: Gépeti (17491)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 1 17492

Alighanem az egy kis bizgentyű, ami azt néz, hogy lenyomod-e e kuplungot, mert ebben az esetben kikapcsolja a tempomatot. Legalábbis a Vectrában így működött. Valamint azt is tudja (az), hogy ha túl alacsony sebességben van a tempóhoz képest, nem kapcsol be a tempomat, csak ha visszaváltasz.

Előzmény: Csubakkka (17490)
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17491

És a 2001 12-havi vajon milyen gázpedállal van szerelve? Bowdenes?

És mi a helyzet bontottakkal? Vajon más 1.9-es JTD-s autókból kiszedett jó lehet? Pl. Alfa, vagy Stilo?

Előzmény: Csubakkka (17488)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17490

Olvasgatom a tempomat leírásánál, hogy ajánlott a "kuplungkapcsoló" is hozzá... az meg mi a jó franc?

http://plaza.unas.hu/plaza_artdet.php?art=1313,M000M01280201,Elektronikus_Egazas_tempomat_AP900

Sarkan50 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17489

Köszönöm a segítséget Neked és Csubakkának is!

már csak azt nem tudom a nepperek hogyan csinálhatják a regisztrációt. Olvasom a hírdetett autoknál hogy külföldi papírokkal ennyi az ára névre iratva forgalmival műszakival amannyi.  Én meg számolgatok a regadó kalkulátorral és a regisztrációs adó-dij is sokkal több mint a kettő közti különbség. Ha jól kalkuláltam egy euro 3-as nál is 400 ezer Ft körüli a regadó. Nemértem:(

Napsütést Nektek a jó egészség mellé. 

Előzmény: pesta8 (17470)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17488
Előzmény: Csubakkka (17487)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17487

Egy ilyen szetthez kell még egy típusspecifikus kábel, ami 12k körül van és létezik Multiplához is, csak az az egykori link már nem él (de a Google biztosan segít). Azon kívül pedig még valamilyen kar vagy gombsor kell, amivel kapcsolod. Ez a három tétel adja ki kb. a 100-at és feltételezi, hogy te magad szereled be. Ha elviszed valakihez, az még több.

Előzmény: Csubakkka (17484)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17486

Én is így vagyok ezzel sajnos... :( De a fűtés után ez lesz a következő extra, az tuti.

Ugyanakkor ha sikerülne rálelni a saját, kihasználatlan tempomatjának a bekötésére, akkor még olcsó is lenne. Nagy kérdés persze akkor is, hogy melyik évjáratoknál hogyan van ez, mert egyrészt az agyuk is eltérhet, plusz mintha 2002-ig még bowdenes gázpedállal lenne szerelve, utána viszont már elektromossal.

Előzmény: Gépeti (17483)
kisav73 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17485

Golyas, pesta8 - köszönöm szépen a segítséget, de teganp este hívott a szerelő gyerek, hogy 100 euróért kerített teknőt, nekem meg nagyon kell a kocsi már tegnapra... Ám hosszú tvon mindenképpen jó lesz a telszám is...

Még egyszer köszi! :-)

Előzmény: gólyás (17473)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17484
Gépeti Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17483

Köszönöm, várom a doksikat, bár a 100k-val elkedvetlenítettetek egy kicsit. Ennyiért inkább nyomom a gázt... :-)

Előzmény: Csubakkka (17482)
Csubakkka Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17482

A tempomat valóban izgi és annak idején Multipla cartárs nyomán meg is volt rá a típusspecifikus megoldás kb 100, ahogy Sabrinho is írta. A cucc linkjei megvannak valahol a fórumban, de ha megtalálom a gépemen, be is teszem újra majd. 

Most pedig nem is olyan rég az derült ki, hogy elvileg a computer tudja is ezt a funkciót, csak nincs bekötve. Multifiat cartárs kísérletezett ezzel, de asszem még nem volt rá ideje igazán, illetve volt itt egy link az új Bravosoktól, akik ugyanezt a problémát megoldották már. Ezt is másolom, ha meglesz.

gólyás Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17481

Kb. Tata. :)

S.

Előzmény: mikett (17474)
Multipla Creative Commons License 2011.02.01 0 0 17480

Én sokat gondolkodtam tempomat beépítésén a Multiba, de aztán eladtuk, mielőtt megycsináltam volna.

Alfa 156-ba raktam be néhány hónapja, de ott elő volt készítve, megvettem bontóban a kart, rádugtam és működött.

Meg kéne próbálni rárakni a Lancia Ypsilon kormánykapcsolóját a Multiplara, aztán rákötni a computerre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!