Keresés

Részletes keresés

withe Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1357
na most en a kedvenceimet nem ugy valasztom hogy jo e, vagy sem, ebben egyetertunk kedves nehanyotokkal, de azert aldjon meg az isten, az olyan dolgok, hogy akos korul a legjobb zeneszek dolgoznak, meg o irja a zenet , a szoveget, meg nem jelenti azt hogy jo is, sot ! , a zeneszek legtobbike, mar akiket az ember ismerhet, a teveben lathat, hat bizony nem egy szuperember, unott onismetlok, szivtelen iparosok, jo esetben pojacak;
akos ipari szempontbol ketsegtelenul tehetseges, am en szeretnek kitartani abbeli nezetem mellett, hogy ez keves, dalai, szovegei kozepiskolas szinten allnak
aztan oke, ne hasonlitsuk ossze a szambamanias enekessel , en egy olyan teruleten probaltam parhuzamot vonni kozottuk, ami ha jobban belegondolok ebben a topicban valoszinuleg nem letezik (elnezest kerek a kedves megtevesztett rajongoktol).......
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1356
Hello mindenkinek! (ekezetek nelkul!)

Withe: A gyogyostopik nem itt van. Olvasd mar vissza a hozzaszolasodat! En szetrohogtem az agyam.

Szabadits fel: Csak en gondolom ugy, hogy en egy rajongo szenvelgese Akos iranyaba? "Akos, Akos, szabadits fel a gatlasaim alol, semmi vagyok nelkuled. Szerelmes vagyok beled. Demoni vagy es megis angyali. Gyonyoru JEL, sose hagyj el..."

Előzmény: withe (1349)
Trixy Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1355
A gépem önállósította magát, elküldte a hozzászólásomat gépelés közben!
Szóval azt akartam írni, hogy:
...én igazán elismerem, ha valaki jól csinál vmit, mert bár NEM SZERETEM, de igenis elismerésre méltó, amit elért akár a megboldogult Jimmy, vagy Lajcsi. De hangsúlyozom, ez nem azt jelenti, hogy szeretem akármelyiket is!
Előzmény: Trixy (1354)
Trixy Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1354
Withe: pusztán kiváncsiságból! Elárulnád annak a középkorú énekesnek a nevét? És hogy milyen stílusban produkál? Merthogy almát almával kéne összehasonlítani! Vagy mi! Merugye semmi értelme nincs hasonlítgatni pl. Lagzi Lajost Beethoven-nel, vagy "Gizikét a gőzekével"!!:))) Amit pedig Ákos munkásságáról írtál, hogy szerinted kritikán aluli (nem pont így) hát kikérem a többi Ákos rajongó és a magam nevében. Az lehet, hogy Neked nem tetszik, de igenis elismerésre méltó, amit letett az asztalra! Az, hogy a számait ő írja, plusz a szöveget, hogy Mo. legjobb zenészei vannak körülötte, - ami szintén nem lehet véletlen - hogy évről évre képes megtölteni tizen akárhányezer emberrel egy stadiont, hogy olyan színvonalas produkciót nyújt a színpadon, hogy az államat néha keresgetnem kell a földön, hogy képes évente meg-megújulni...és még sorolhatnám, ha már nem zsibbadnának az ujjaim! Ez lenne olyan rossz? Meg tudnád pontosan fogalmazni, hogy miért rossz? Ha meggyőzöl, én elfogadom, de a levegőbe dobott háttér nélküli üres szavaktól egyszerűen kiborulok. Ha már hangot adsz a véleményednek, magyarázd is meg. Minden túlzás nélkül mondom, hogy egy kicsit konyítok a zenéhez, mert zeneiskolába jártam, énekeltem, stb., és elég jól ráérzek, ha vki ért a zenéhez. Márpedig Ákos igenis jó zenész. Még ha tudom is, hogy óriási szerepet játszanak a kitünő zenészek, akik játsznak vele.
Miért pont Ákos, aki annyira tehetséges, intelligens művész? Miért nem kritizálod inkább a "maszlag"-ot? Értem ezalatt Bubble Gum, Sájgájsz és társai.

Elnézést, ha rádtámadtam, nem ez volt a célom!
És megtudhatnám, hogy neked milyen zenék tetszenek, akiket én is ismerhetek? Csakhogy tudjak én is "visszavágni".
Még csa nnyit a végére, hogy lásd mennyire nem vagyok elfogult Ákossal szemben, én igazán elismerem, haq valaki

Előzmény: withe (1349)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1353
Sőt Gary Barlow.
Előzmény: nightwish (1351)
MarK Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1352
Függetlenül attól, hogy amíg létezett, nem is kedveltem a BB-t, azért még így, 10 év távlatából is sokkal inkább megállja a helyét, mint a mai "ipar" 90%-a, vagyis az aktuális szennyek...
Előzmény: nightwish (1351)
nightwish Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1351
Nemrég hallottam Ákosról egy véleményt: ő a mi Robbie Williams-unk. Robbie is egy nyálgép bandában kezdte, és csak utána ívelt fel a szólókarrierje, meg hát ugye, a Bonanza sem volt az a kifejezetten művészi produkció, amilyenre Ákos olyan sokszor szokott hivatkozni szólóban. :) Akkor még tudta, mit is ér az, amit csinál.
MarK Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1350
Jaja, na ebből most qrva sokmindent megtudtam... Jó sok konkrétumot a szimpi középkoruról + a jó kis együttesekről... :)) Hehe, bravó.
Pl. nekem van egy haverom, aki nem politizál aktívan - a fene, hogy mik vannak! Mindenféle dolog létezik - na látod, ez igaz :). Meg az ízlések is + a pofonok is.
Előzmény: withe (1349)
withe Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1349
van pl. egy kozepkoru enekes, most keszul elso lemezanyaganak megjelentetesere, szambaorult, egyik szep szama a Rio, Rio de Janeiro, na most o szerintem uti akost mindenestul, aztan vannak meg jo kis egyuttesek, akik esetleg legalabb szimpatikusak, vagy neha-neha erzodik a szivuk is de akos??? , koze nincs ehhez, persze tudom en hogyvan ilen, izlesek es pofonok meg minden, pl nekem van egy haverom, aki aktivan politizal, szoval letezik mindenfele dolog a vilagban
Előzmény: MarK (1346)
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1348
Az utolsó mondatom különösen szép, csak nincs semmi értelme. Azt akartam írni, hogy kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
Előzmény: _Zoltán_ (1347)
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1347
SZABADÍTS FEL:nos, nekem erről a számról az élvezet jut eszembe, az alkohol, a kábítószer vagy valami hasonló. Ilyen értelemben egy kissé a Méreghez hasonlítanám, bár az utóbbi nevelőbb célzatú. "Csak én tudom azt hogy itt vagy, engem a tested is érdekel"(Szabadíts fel)- "A méreg azt súgja tedd meg, nekem nem kell a lelked, én a testedhez alig nyúlok, benned mégis lángra gyúlok"(Méreg). Szerintem nem annyira erőltetett a párhuzam, lehet benne valami. Kíváncsi vagyok a többiekére.
Előzmény: Szigi101 (1343)
MarK Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1346
Melyek a jobbak?
Előzmény: withe (1345)
withe Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1345
hosszu ideje figyelem a magyar zeneszeket, es a hosszadalmas figyeles rajottem, hogy akos a leggyengebbek egyike,
remelem a klippjeit szeretitek, mert rendezokent mutatta ki vegre az igazi foga feherjet
MarK Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1344
Szabadíts fel: jó választás, az egyik kedvenc dalom :). Ugyanolyan kettősséget érzek benne, mint a Csak Te vagy-ban, vagyis szólhat a hitről, de a szerelemről is... Ákos meglepődött azon, hogy vki eccer egy kívánsgműsorban a Csak Te vagy-ot a kedvesének küldte, vagyis szerinte ez nem szerelmes dal... A Szabadíts fel szerintem a vágyról, a gyönyört megtestesítő "démonról" szól :)).
Előzmény: Szigi101 (1343)
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1343
Keheske: Érdekes, nekem pont az Ikon lezárása egy hármas depressziómenet (Öngyilkos álom-Akarod még?-Gyilkos ezüstgolyó). A Hűségen szerintem egyrészt nem is ilyen hangsúlyozott a világvége hangulat (a Ne fájjon többé-ről most már én is azt vallom - köszönhetően többek között Márk-nak)- hogy egy szakítás utáni őrjöngés), másrészt ott van az Asszony, ami mintegy "Black Celebration-ös" :-) lezárást ad az albumnak: Rossz és gonosz a világ, de itt van velem az Asszony, a Nő, akinek meg lehet, és meg is kell adni minden szépet és jót, hogy aztán ő is visszaadhassa azt.

Egy újabb Ikon számról kérném ki a véleményeteket, sokkal-sokkal egyszerűbb lesz, mint az Akarod még - SZABADÍTS FEL!!!!
Miről szól szerintetek ez a dal? (az én véleményem elég meglepő - vagy talán pont, hogy nem az - úgyhogy nagyon kiváncsi lennék a Ti véleményetekre is.).
És bocsánat, hogy megint szövegelemzés, bár bevallom, én ezeket szeretem a legjobban, és nem tudom megérteni azokat, akiket ez zavar.

Előzmény: keheske (1342)
keheske Creative Commons License 2001.01.07 0 0 1342
lilith.24.
>Keheske, kedves, az ember alapjáratban értelmez.
Ez igy van.csak neha tul lo a celon, es mindenfele tulzasokat, baromsagokat magyaraz bele, erositve ezzel a magaak elkepzelt un.Popsztar kepet, es maris rossz az egesz..

>hogy visszajelzést kapjon
>arról, ami foglakoztatja
lsd fentebb.Es ezek a visszajelzesek el is durvulhatnak..
Amugy meg teljesen igazad van..mindenki , aki ir, es reklamozza vhol igen, valoban elismeresre var, arra, hogy felnezzenek ra, megha egy kicsiket is.es lehet, hogy emiatt egoista lesz..

de most kiterek egy hangyanyit:
rajottem, hogy miert tunik oly sokszor akos egoistanak..mert az is..de miert?
Nos, tapasztalataim azt mutatjak, hogy csak igy kepes ebben a vilagban ket labon maradni...erre en is rajottem..ha nem leszek mostantol onzobb es egoistabb, ha nem ontok magamba egy nagy adag onbizalmat, akkor elveszek..par hete a szakadek szelen tancoltam, ugymond..es meg kellett kemenyednem..s hogyha a Huseget hallgatom, nem hogy felkorbacsolja a lelkemet, hanem meg tamaszt is ad ebben az orvenyben, amiben elunk..

s most visszaterek...
HUseg-kontra- Ikon: mindeketto a legfontosabb album az eletemben..ket kivalo, mondhatni remekmu..bar azert az elso hetekben sokat kellett gondolkoznom azon, hogy melyik az IGAZI, de rajottem,hogy talan az Ikonnal job albumot kesziteni nem lehet....
Rengeteg toltes van mindket lemezben, de van am nagy kulonbseg is...
Ikon- ha valaszt nem is, de vigaszt ad amiatt, amit egesz vegig ldalolt...az Akarod meg? es az Ujvilag lezarja, kisse derusebbre, remenyteljesre alakitja at a lemez kepet.Az ongyilkos alom es a gyilkos ezust golyo es atobbi, nos, mind mind mondhatni kiboritottak annak idejen..ma mar erot adnak....
DE:
Huseg: nincs lezaras, nincs vigasztalas, csak a remenytelen tekintet a csillagos egboltra, a pusztulas, az elkeseredettseg....a Ne fajjon tobbe telitalalat volt.es elkeserito...elso hallgatasokra nem boritot ki..felkorbacsolt, felnyitotta a szememet.s nem vigasztalt, nyitva hagyott valamit, amit talan csak ket ev mulva tudhatunk meg, hogy mit...

keheske

Előzmény: lilith.24 (1329)
nightwish Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1341
Rendben, hogy ő szerzi a dalait, azt elismerem.

Nivike: Ákos nem művész (hacsak nem a túlélőművészekre gondolsz), hanem iparos. Albumai cinikus gúnnyal és maró szarkazmussal csakugyan elviselhetőek, mi több, szórakoztatóak. De anélkül...?

Előzmény: MarK (1337)
Nivike Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1340
bocs, itt valamit elszúrtamaz előbb.
rendkívüli módon értek az informatikához.
Nivike Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1339
lilith.24: Remélem nem vetted személyes sértésnek soraim, én tulajdonképpen általánosságban szóltam és nemcsak az Ákos-rajongók kirohanását kifogásoltam, hanem általában a "rajongói szubkultúra" (ha van ilyen) kritikája volt az a pár sor. Szedjük a művész szót egy kicsit szét, függetlenül attól, hogy az a popularitás talaján vagy a klasszikus művészetben születik. Már amennyire szét lehet ezt szedni. Először is a művész nem lehet néptanító. A gondolatait érzelmeit megosztja, közvetíti, de önös szándékkal, hiszen ha nem az lenne, nem lenne benne jó nagy adag egoizmus, és exhibicionizmus, akkor nem is tudnánk róla. Szerintem ez így van jól, én nem várom el kedvenc zenészeimtől, íróimtól, festőmtől, hogy egy "JÓ" ember, harmonikus személyiség legyen és ez a művészetében is átjöjjön. Hasson, felbolygasson, nevetessen, szomorítson, dühítsen stb. lényeg hogy felkorbácsolja érzelmeimet, érzékeimet mert én a langyos lics-pocs hangulatoktól leszek depressziós.
Hűség: zeneileg szerintem elég jó (bár az az igazság, hogy hetekig hallgattam, hogy eldöntsem tetszik-e) a szövegvilág pedig nem zavar egyáltalán, de talán azért mert a cinikus gúny, és a szarkazmus egyáltalán nem áll távol tőlem :)) szerintem ezt a világot másképp el sem lehet viselni. Szóval nekem nem lesz rosszkedvem ha a Hűséget hallgatom. Vagy ha az lesz sem bánom, mert a szürke egyhangú unalomérzésen kívül minden hozzám tartozik. De ez nem csak Ákosra vonatkozik, ha szükségem van rá, akkor Lajkó Félix, vagy ne adj isten Rachmaninov, vagy még jobban borzadjatok Wagner kerül a hifibe, mellé meg egy Nietzshe kötet. Ezek után gondolod, hogy én kiborulok Ákostól? Na mindegy bocsi ez nem tartozik ide, kicsit személyeskedtem, de én nem vagyok igazából egy hagyományos "Ákos-rajongó"

Előzmény: tsabee (1328)
Nivike Creative Commons License 2001.01.05 0 0 1338
lilith.24: láttam egy kicsit felbolydult itt a tulajdonképp nekem intézett kérdésedtől a topic :)) ezt szeretem, nem azt hogy vitáztak veled, hanem hogy hullámzanak az érzelmek. Nem bírom az egyhangúságot. Szóval. Remélem nem vetted személyes sértésnek soraim, én tulajdon-képpen általánosságban szóltam és nemcsak az Ákos-rajongók kirohanását kifogásoltam, hanem általában a "rajongói szubkultúra" (ha van ilyen) kritikája volt az a pár sor. Szedjük a művész szót egy kicsit szét, függetlenül attól, hogy az a popularitás talaján vagy a klasszikus művészetben születik. Már amennyire szét lehet ezt szedni. Először is a művész nem lehet néptanító. A gondolatait érzelmeit megosztja, közvetíti, de önös szándékkal, hiszen ha nem az lenne, nem lenne benne jó nagy adag egoizmus, és exhibicionizmus, akkor nem is tudnánk róla. Szerintem ez így van jól, én nem várom el kedvenc zenészeimtől, íróimtól, festőmtől, hogy egy "JÓ" ember, harmonikus személyiség legyen és ez a művészetében is átjöjjön. Hasson, felbolygasson, nevetessen, szomorítson, dühítsen stb. lényeg hogy felkorbácsolja érzelmeimet, érzékeimet mert én a langyos lics-pocs hangulatoktól leszek depressziós.
Hűség: zeneileg szerintem elég jó (bár az az igazság, hogy hetekig hallgattam, hogy eldöntsem tetszik-e) a szövegvilág pedig nem zavar egyáltalán, de talán azért mert a cinikus gúny, és a szarkazmus egyáltalán nem áll távol tőlem :)) szerintem ezt a világot másképp el sem lehet viselni. Szóval nekem nem lesz rosszkedvem ha a Hűséget hallgatom. Vagy ha az lesz sem bánom, mert a szürke egyhangú unalomérzésen kívül minden hozzám tartozik. De ez nem csak Ákosra vonatkozik, ha szükségem van rá, akkor Lajkó Félix, vagy ne adj isten Rachmaninov, vagy még jobban borzadjatok Wagner kerül a hifibe, mellé meg egy Nietzshe kötet. Ezek után gondolod, hogy én kiborulok Ákostól? Na mindegy bocsi ez nem tartozik ide, kicsit személyeskedtem, de én nem vagyok igazából egy hagyományos "Ákos-rajongó"
Hát, sziasztok.
Előzmény: lilith.24 (1329)
MarK Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1337
Tudvalévő, hogy Ákos nem gitárvirtuóz, annyit tanult csupán, hogy az alapokig eljusson. A koncerteken is term. a fő témákat Madi (Madarász Gábor) játsza. Ákos a BB előtt anno dobos volt, sohasem a gitájátékáért kedveltük, a dalok többségét viszont ő írja, ez a lényeg.
Előzmény: nightwish (1336)
nightwish Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1336
Csakugyan, a zenét és a szöveget együtt kéne vizsgálni, de hát Ákost - valljuk be - a többség+a szakma is szövegcentrikus költőnek tartja. Meg ő maga is hajlik arra, hogy verseknek tekintse a dalszövegeit. Meg külön kötetbe adja ki őket, mintha versek lennének. Mindez nbem azt erősíti, hogy a szövegei hangsúlyosabbak, hogy zene nélkül is megállnak? (Elméletileg...)
Ákos gitártudása pedig kifejezetten gyenge, sőt, hallottam már olyan vélekedéseket is, hogy egy amatőrnél épp hogy jobban játszik egy fokkal.
Előzmény: MarK (1335)
MarK Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1335
Nagyon kezdünk elkanyarodni a szövegek, a mondanivaló felé... Való igaz, talán ezzel kapcsolatban lehet megfogalmazni a legtöbb véleményt pro és kontra, de ne feledkezzünk meg magáról a zenéről sem, ami már inkább ízlés kérdése, nem is fogunk előrébb jutni...
Egyszerűen összességében nekem sokkal jobban tetszik Ákos zenéje, mint pl. a Kispálé, v. Lukácséké. Vannak nagyon szeretnivaló, zseniális Tankacsapda és Kispál dalok (ésatöbbi egyéb kedvenc: Perfect Name, Takács Tamás, Mex, Neo, stb.), de egészében véve Ákos és kiemelkedő zenésztársai nagyobbat alkotnak - számomra.
Előzmény: nightwish (1334)
nightwish Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1334
Old dear Szigi, ha szarnak tartod a Kispál szövegeit, tegyed, szíved joga, nem igazán érdekel, ha meg vitatkozni akasrz róluk (de hát nem akarsz, amint arra már utaltál korábban), akkor át kéne jönnöd a Kispál topicba, ugye (de hát azt sem akarod, így nem is marad hátra más, mint hogy egyszerűen leszarozd a szövegeit. Nagy teljesítmény, na bumm!)

És hogy mi bajom volt lilith hozzászólásával? Hát olvasd csak el mégegyszer: "Szebb ívűnek és igazabbnak tartom azokat az írásműveket, albumokat, ahol kiegyenlítettebb a pozitív és a negatív művészeti energiák megjelenítése", meg hogy a ki melyik szeketet él meg valóságosnak a világból... Nem lilith lelkébe akartam gázolni, csupán kissé elvontnak tartottam ezt a megnyilatkozást, meg még értelmetlennek is - az idézett mondat jól hangzik, de igazából elég zavaros, szerintem.
Szóval pont olyan volt az a hozzászólás, mint Ákos maga: nagy szavakat használ, mindenféle energiák kivetülése, mi igazából művészek vagyunk, nem popsztárok, halleluja - épp csak ötletszerűen, mi több, önkényesn összehordott fogalmakkal+klisékkel operál! Erre próbáltam utalni már a Jim Morrisont felemlegető hozzászólásomban is. (A kötőjel után már nem a te megnyilatkozásod a téma, lilith, és még egyszer: nem szeretném, ha személyes sértésnek vennéd.)

Na, kellően kimerítően válaszoltam?

Előzmény: Szigi101 (1333)
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1333
Szerintem tök jó hozzászólás volt, lilith.24! Igazán nem is értem, hogy Nightwish-nek mi ezzel a baja. Talán a Kispálnak nem ilyen elemezhetőek a szövegei? (mondjuk szerintem nem, egyszerűen csak sz***k).
Előzmény: lilith.24 (1329)
nightwish Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1332
Akkor értem. Egy pillanatra komolynak tűnt az egész, de így :))
Előzmény: lilith.24 (1331)
lilith.24 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1331
Sőt, mást se csinálok.
nightwish Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1330
Ugye, most csak hülyéskedsz?
Előzmény: lilith.24 (1329)
lilith.24 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1329
Nivi, tejbepapis hasonlat talált, sülyedt, ámbár azért azt hiszem, nem
egészen a hallgatók iránti aggodalom vezérelte ujjaimat a billentyűzeten.
Egyszerűen szebb ívűnek és igazabbnak tartom azokat az írásműveket, albumokat, ahol
kiegyenlítettebb a pozitív és negatív művészi alkotóenergiák megjelenítése.
Kíváncsi lennék ezek után, hogy te mit gondolsz a Hűségről.
Keheske, kedves, az ember alapjáratban értelmez. Tudja a bánat, hogy
mit gondolt, amikor írta, de ha mesterség szempontból nézzük, akkor
egy zeneszerzőnek vagy íróembernek az a célja, amikor exhibicionista módon
megosztja egyszer, amit addig csak a fióknak szánt, hogy visszajelzést kapjon
arról, ami foglakoztatja, és nyilvánvalóan azt, hogy mi foglalkoztatja, minél
pontosabban szeretné gondolatilag-érzelmileg átvinni, érzékeltetni, hogy
ösztönözze azokat, akik őt hallgatják önálló gondolkozásra a világról.
Hogy ki mennyire partner ebben, az már más tészta, és tényleg nem kérhető
számon. De ha az ember beszélgetőtársként kezeli a másikat, akkor az is
hozzátartozik, ha reagál, hogy megnevezi, hol tévedt el szerinte a másik,
illetve hogy mért van mégis úgy ahogy ő gondolja. Számomra valós az, amiről
írtam, van, aki még így találja, van, aki nem ért vele egyet, mert a világnak
nem azt a szeletét éli meg valóságosként, hanem egy másikat. Engem mondjuk
érdekelne a te szeleted is, amit megtagadhatsz, de akkor szerinted miről kéne
szóljon ez az oldal?
tsabee Creative Commons License 2001.01.04 0 0 1328
szigi 101!
asszem, neked van tehetséged a magyarázáshoz! Elismerésem!!!!!!
Ikonról annyit, hogy jó, de nem a legjobb, nekem a legjobban a TEST jön be, persze ez aztán a legkevésbbé hasonlít az Ikonra. De nem is az a lényeg.
Ha egyszer majd meglelem azt az albumot Ákostól, ami hasonlít az előzőek közül bármelyikre, akkor fogok csalódni zeneileg ákosban.
üdv néktek
Előzmény: Szigi101 (1326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!