Keresés

Részletes keresés

nightwish Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1387
Drága Krisvirág! Hadd jegyezzem meg, hogy én is írtam dalszövegeket, és néhány versem is megjelent, ketto közülük bekerült egy verstan könyvbe is, tehát ha már abban verenyzünk, hogy kinek mirol van fogalma, szerényen csak annyit mondanék: én is tudom, hogy muködik az alkotás.

Ha pedig érdekel, hogyan elemeznék egy Ákos "muvet", nosza, bökjél rá egyre, és mihelyst megszerzem, eléd tárom, ne félj.

Előzmény: Chris Flower (1386)
Chris Flower Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1386
Drága nightwish

Kíváncsi vagyok az elemzésedre, ezért arra kérlek ragadj ki egy Ákos-szerzeményt a sok közül és tárd elénk a Te értelmezésedben.

(Lehetőleg ok-okozati formában, konkrétan, nem pedig általánosítva.)

Így talán számomra, számunkra is világossá válik,
hogy miért tartod általánosnak, mindenki által elkészíthetőnek Ákos dalait, szövegeit.

Udv: Chris Flower

Így lábjegyzetben még annyit, hogy én is zenével, szövegírással foglalkozom így tapasztalatból tudom, hogyan működik maga az "alkotás", ezért elég objektíven tudom megítélni Ákos vagy bármelyik más előadó ténykedését.

Előzmény: nightwish (1383)
nightwish Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1385
Senkit sem akarok meggyozni semmirol, mert a rajongókat tényleg nem is lehet, csupán azt hangsúlyozom változatlanul, hogy az Ákost nem kedvelok véleménye legalább ugyanannyit nyom a latban, mint a kedveloké. Amúgy nem, nem csupa Ákos kedvelo ír ebbe a topicba, és az Ákos-fórumból sem következik, hogy csak rajongók írhatnak ide. Itt vagyok például én is, és még maradok is, hátha legalább arra rá lehet venni valakit, hogy a sajátján kívül más nézopontból is vessen csupán egyetlenegy pillantást a bálványára.

Withe meg majd megvédi magát, ha akarja.

Előzmény: Trixy (1384)
Trixy Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1384
nightwish: ezt most komolyan mondod, hogy leállsz meggyőzni Ákos "rajongókat" arról, hogy az Ákos egy nagy szar? Hát ez vicc! Ha nem tűnt volna fel, itt csupa Ákos kedvelő van,lévén Ákos fórumról van szó. Ez teljességgel lehetetlen! Olyan, mintha megpróbálnál rábeszélni egy vizilovat, hogy próbáljon meg repülni, mert az milyen qrva jó dolog!

Withe meg egyszerűen annyira sötét, hogy az elképesztő! Azt se tudja, mit beszél! Kérdeztem tőle jónéhány dolgot pár hozzászólással lejjebb, de zéró reagálás volt. Lehet, hogy közben a Cseh 2-t nézi? Ott szoktak hülyeségeket beszélni! Utálom a buta embereket, akikkel még vitázni sem lehet! Merthogy ez nem vitázás, az biztos!

Előzmény: nightwish (1381)
nightwish Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1383
Igaz, hogy a dalokat egészében kellene elemezni, ha Szgi szükségesnek látja, felolem mehet a dolog, az idézetek meg tényleg össze vissza voltak, de csak azért, hogy felsoroljak Ákostól egyet s mást, bizonyítandó, hogy nem vagyok totál zöld a témában. Ha zöld lennék, nem írnék ide, számomra ez nyilvánvaló volt, talán ezek után másoknak is az lesz. :)
Előzmény: MarK (1382)
MarK Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1382
Jó, de Sziginek meg éppenséggel a Kispál cuccok nem jönnek be... Mit kell ezen megvitatni? Meggyőzni egymást úgyem fogjátok. Egyébként nem arról volt szó, hogy "kívűlről fújni" kellene Ákos munkásságát.
Nekem sem minden "jön be" tőle. De a dalok többsége igen. Neked viszont nem, OK, elfogadva, ez van. Ha mégis nagy elemezgetésbe kezdesz, akkor a dalokat egészében kéne értelmezni, nem soronként boncolgatni - ráadásul így összevissza nincs is értelme (sem a szövegeknek, sem az elemzésnek). Szerintem.
Előzmény: nightwish (1381)
nightwish Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1381
Szigi, én nem Ákost, hanem az Ákos-jelenséget bírálom, aminek a lényege, hogy valaki úgy akarná muvésznek beállítani magát, hogy nem is az.

Ha arra gondolsz, hogy nem ismerem az öszes Ákos-albumot, meg az összes dalszöveget, abban teljesen igazad van, de van fogalmam arról, miket csinál mostanában. Csakhogy nem nyugöz le, ez a nagy helyzet. Meghogy ha elböffenti magát, akkor mindenhonnan o csorog. És anélkül, hogy alaposan ismerném, vagy sem, van fogalmam a stílusáról. Ilyeneket ír, hogyaszongya:

fény mossa az éjszaka ráncait, én, az örök átutazó, minden bunöm megbocsájtható, krétajeleket rajzolok a kore, közös a bánat, közös a bun, közös a feloldozás, ilyenek voltunk, vadak és jók, bunösök közt is áratlanok, talán marad egy jel, ha indulni kell, az átok alól végre feloldoztál, a huség a legkegyetlenebb béklyó, beszél bennem értehetetlen angyalnyelven, vár még rám, a Holdnak tán a túloldalán...

Még tudnám folytatni, de felesleges, remélem, érted, mire gondolok, amikor azt írtam: a stílusát elég könnyen meg lehet ismerni. A magam részérol legalábbis úgy érzem, hogy nem kell minden "mualkotását" kívülrol fújni ahhoz, hogy a jelenséggel tisztában legyél. De ha ragaszkodsz hozzá, beszerzem Ákos szövegeit, és annak alapján részletes elemzésbe is belebonyolódhatunk, sorról-sorra végigrághatjuk az összes "halhatatlant", és meglátjuk, mi sül ki belole.

Előzmény: Szigi101 (1371)
Chris Flower Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1380
Kedves withe

Amennyiben a 26 évemmel "túl fiatal", vagyok ám legyen, egyébként sem az évek száma, hanem a tapasztalat, a megértés számít.
Van aki 40 évesen is gyerek, más pedig tizenéves fejjel érettebb látásmóddal bír.
Egyre jobban belebonyolódsz a saját tévedéseidbe, ugyanis azt írod, hogy középiskolás érzelemvilágot tükröznek Ákos dalai. Nem tudom Te hol élsz de a mai középiskolás korosztályra inkább a "buli, haverok, fanta" életérzés jellemzo, nem pedig az Ákos által megírt, megénekelt gondolatok.
Továbbra is azt tudom javasolni eloször vizsgáld meg behatóbban a témát, amirol véleményt alkotsz, mert egyébként csak negatív, hozzá nem érto képet alakítasz ki magadról.

Tisztelettel: Chris Flower

Előzmény: withe (1372)
withe Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1379
mert pozitivista vagyok es nem jarok szinhazba
Előzmény: MarK (1378)
MarK Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1378
Miért fáj ez neked?
Előzmény: withe (1375)
withe Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1377
igen, igen, ezt kulonosen nem szeretem, mert miert kell ma ilyen szamokat csinalni?!
nincs eleg borzalom enelkul is a vilagban? marmint akosh nelkul
Előzmény: plissken (1376)
plissken Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1376
Hülye vagy vvithe? Mér ne lehetne, nekem pl. szimpatikus, csak ez az új száma nem tetszik, amiben fejbelövik a végén vagy mi.

Előzmény: withe (1373)
withe Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1375
de miert nem latjatok ezt???
Előzmény: MarK (1374)
MarK Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1374
Kit érdekel, hogy nem érted? Már nem kíséreljük meg tovább magyarázni...
Előzmény: withe (1373)
withe Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1373
egyebkent csak azt nem ertem, hogy lehet szimpatizalni egy olyan alakkal, aki kozepiskolas erzelemvilagat brokerszemleletevel leplezi, oreguras zenejet megtagadni sem meri
withe Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1372
tehat tul fiatal vagy
en olyan idos koromban meg nem hittem a mesekben
Előzmény: Chris Flower (1370)
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1371
Nightwish:

1) A destrukciót főleg Withe-ra értettem, akinek mintha dadaista hozzászólásai lennének.

2) Nem sértődtem meg

3) Hosszú ideig nem voltam Ákos rajongó, de most már azt mondom, hogy az vagyok. Ha megnézed a régebbi hozzászólásaimat, még én is ilyen kis ellenzék voltam sokáig... A bálvány szöveg rám teljesen nem igaz. Ákost mint embert éppen annyira bálványozom, mint mondjuk Téged, vagy bárkit innen a topicból - azaz sehogy. Ott voltam a dedikáláson, a haverok miatt, eszembe nem jutott bemenni a fiúhoz. Otthon énekeljen nekem, elgondolkodtat, sokat ad a szövege, de a hülye poénjai meg a képe nem kell nekem.

4) az itteni ténykedésedet beárnyékolja az, hogy szemmel láthatóan igen kevéssé ismered Ákos munkásságát. És szerintem csak olyasmit szabadna bírálnod (ennyi ember előtt meg főleg), amit jól ismersz. Ezért nem bírálom én a Kispált a Kispál topicban. A Kispáltól mindössze a Sika Kasza Léc és az Ül c. albumokat ismerem, meg persze a klipjeiket (bocsánat, még ismerem a Bálnák Ki a Partra c. örökbecsűt is). Te milyen Ákos albumokat, ill. számokat ismersz?

Előzmény: nightwish (1369)
Chris Flower Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1370
Kedves withe nem tudom melyik viccre gondolsz.
Lehet, hogy le vagyok maradva egy kicsit?

A koromat illetően pedig már egy jó ideje elhagytam a tinédzser korosztályt.

Üdv mindenkinek

Chrisflo

Előzmény: withe (1368)
nightwish Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1369
Old Dear Oberic, először is "reagálnék", nem "lereagálom magam" - ha már kioktatnánk a másikat, ne ekkora nyelvhelyességi hibával kezdjük.

Ami pedig a többit illeti: a magam részéről épp annyira bölcsnek tartom a saját véleményemet, mint az összes többi hozzászóló a sajátját; és csak annyiban ítélet+bírálat, mint az Ákos-rajongóké, épp csak ellenkező előjellel.

A többség azért többség, mert valami félreértés folytán Ákos-fanok gyűltek ide, pedig nem "Ákos-fanok, ide" volt a topic címe. Ergo mindenki szabadon beleírhat. De ezt már régebben kitárgyaltuk, ha figyelmesen elolvastad volna a topicot, most nem kéne újra szóba hozni.

"Szerintem a dolgokat megvitatni kell, nem vitatkozni", írod. Ez elég meredek. Hogyan lehet a dolgokat vita nélkül megvitatni? És hogyan kerekedne vita anélkül, hogy valaki nem késztet vitára, ahogy azt mi tettük? Ha már ott tartunk, minek nincs értelme, hát az idézett mondatodnak se volt sok.

Itt senki sem sértődött meg, főleg én nem fogok: a rajongók általában ugyanúgy reagálnak, ha valaki bírálni merészeli a bálványukat: hogy mi rombolunk, meg ilyesmi. Csak azt nem értem, miért minősíti valaki a bírálatot rögtön destrukciónak.

Előzmény: Oberic (1366)
withe Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1368
ismered a viccet........

hany eves vagy?

Előzmény: Chris Flower (1367)
Chris Flower Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1367
Üdv mindenkinek.

A háttérből régóta figyelemmel kísérem a topicot, de most tisztelt withe írása reagálásra késztet, mivel egyszerűen nem értem miről beszél ez az ember.
A dolgok tisztán látása érdekében leszögezem nem vagyok Ákos-fan, egyszerűen csak úgy látom, hogy Ő az egyik legprofibb magyar előadó manapság.
Ebből az okból kifolyólag nem értem, hogy juthat valaki arra a következtetésre, hogy Ákos dalai, szövegei középiskolás szintűek. Amikor egy vers, dalszöveg, vagy bárminemű irodalmi alkotás nem csak egymás után rakott rímekből, első hallásra megérthető, átlátható szövegből áll, hanem gondolkodásra késztet és gondolatokat ébreszt, akkor azt hiszem nem igazán lehet a gagyi, silány, iskolás jelzőt ráakasztani. Ipari zenélésről beszélsz, holott szerintem pont Ákos az akinek már nincs igazán szüksége kereskedelmi szempontból még egy, meg még egy lemez kiadására (mivel az eddig létrehozott dolgokból igen jól profitál az úriember), tehát valószínűleg tényleg azért zenél mert szereti csinálni, és mert mondanivalója van, és nem kizárólagosan a pénzért. Ezen azt hiszem érdemes elgondolkodni, és a megfelelő tanulságot levonni.

Chris Flower aki végre hangot adott véleményének.

Béke veletek

Oberic Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1366
Helló!
Én is lereagálnám magam, ha szabad.

"Az ellenzék első számú célja, hogy bíráljon"
Hát, ha úgy gondoljátok, hogy a ti véleményetek annyira bölcs, átgondolt, inteligencs, és baby-szuper-mega-plusz, hogy ítélet legyen... meg hogy bíráskodni... ???

"a második számú, hogy más szempontból gondolja át ugyanazokat a
dolgokat, amelyeket a "többség" csak egyetlen szempontból tud megközelíteni"
Szerintem mindenki a maga-módján közelíti meg, és ez itt tudtommal egy Ákos fórum... Tudod, mindenki a maga utcájában van többségben. :) Apropó, van úgy hogy a többség azért többség, mert van néhány kevesebb, aki nem bírja elviselni, hogy kevesen vannak.

"végül a harmadik számú célja, hogy vitára késztessen"
Szerintem a dolgokat megvitatni kell, nem vitatkozni. Helyesebben, nem egymás véleményét vitatni, hanem a vita tárgyát. ...és a meddő vitának nincs értelme, ezért ne akarj rajongókkal vitázni, és mivel withe már kijelentette, hogy ő szeretne kitartani a véleménye mellett, ő sem alkalmas erre, mer' ugye ami nem hajlik, az törik (vagy nem törik). Különben is, nem válaszolt a hozzá fűzött kérdésekre.

"Amúgy pedig - ettől teljesen függetlenül - mindenkinek joga van a véleményéhez, de ha erre
sértődéssel kívánsz reagálni, az már a te gondod."
Ja, ez így vagyon megírva a nagykönyben. Igaz. Ezt a "kisebbség" is tartsa észben.
Sőt ki kell egészíteni: Mindenkinek joga van a véleményéhez, de tartsa tiszteletben a másikét is.
Szerintem nem is sértődött meg, csak nem érti a dolgot, hogy mér' van.

Üdv,
Oberic

Előzmény: nightwish (1365)
nightwish Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1365
Az ellenzék első számú célja, hogy bíráljon, a második számú, hogy más szempontból gondolja át ugyanazokat a dolgokat, amelyeket a "többség" csak egyetlen szempontból tud megközelíteni, végül a harmadik számú célja, hogy vitára késztessen. Amúgy pedig - ettől teljesen függetlenül - mindenkinek joga van a véleményéhez, de ha erre sértődéssel kívánsz reagálni, az már a te gondod.
Előzmény: Szigi101 (1363)
1Nhamu Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1364
sziasztok!
én új vagyok,bár már egy ideje "csendestársként" nyomon követem a topicot.Most viszont nem bírtam ki,hogy ne szóljak hozzá az Ikon-Hűség témához,ugyanis nem rég jutottam hozzá mindkettőhöz, bár nálam fordított időrendben történt (vagyis a Hűséget megjelenésekor, az Ikont viszont csak néhány napja szereztem be).Na tehát,szvsz az Ikon nagyon hasonlít a Hűséghez,kivéve, hogy nincs olyan szám, amit ugratni akarok és hangulatban talán tényleg egy kicsit pozitívabb (bár még nem "ülepedett le" igazán,szóval ezt nem mondom biztire).
Az Ikon szövegekről meg van egy saját elképzelésem, ami lehet,hogy hülyeség,de összepasszol: szerintem Ákos be volt punnyadva, új szerelmet akart,amit szinte már erőltetve,de végül megtalált (Végre,SZabadíts fel),talán jobbat is,mint amire számított(A világ legvégén) és végül jól ott hagyták(Új világ).Ebbe egyébként még a Lelépni most című verse is beleillik.Na mit szóltok? Nyomasztóan keresem az összefüggéseket?
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1363
Kár, hogy az "ellenzék" elsőszámú célja a destrukció.

Lorena, merre vagy? :-)

Előzmény: nightwish (1362)
nightwish Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1362
Most legalább már ketten alkotjuk az "ellenzéket". :)
Előzmény: withe (1361)
withe Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1361
igen, ennyi az egesz
es megis, eg es fold
nightwish Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1360
Withe egyszerűen ellenvéleményt képvisel, ennyi az egész.
Előzmény: Trixy (1358)
kezemafegyveren Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1359
Miről beszélsz, ember?
Előzmény: withe (1345)
Trixy Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1358
Ti értitek, hogy mit írt withe? Kérdeztem is egy jópár dolgot, de választ nem kaptam. Azt hiszem nem próbálkozom tovább, elbeszéltünk egymást mellett, majd szólj, ha kiment a koko hatása!!!
Előzmény: withe (1357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!