Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Őszintén ... én nem vennék 300 körül multigépet. (pedig nem rossz a BLM multi se)
Az a baj ezekkel a multikkal hogy az awi funkciók eléggé korlátozottan állíthatók benne (fix gyújtás, fix lefutás, fix utógáz, nincs impulzus)
300-ból kijön egy kis inverteres MIG/MMA gép (pld iweld aluflux 112-ért) és lehet mellé venni egy komolyabb tudású DC awi gépet 150-160-ért (iweld tig 200 superpulse, vagy BLM 2000 TPM
A syrius Spider 200, az az iweld pocketmig 205 szürke színű verziója. Jóval drágábban sajna.
Abból a pénzből megvan az olyan gép mint a tiéd, vagy az új stahlwerk mig200digital. Vagy akár az iweld pocketmig 205 ... csak ahhoz még kell awi pisztoly szóval annyiért akkor nem buli. Syrius méginkább nem.
szia köszi. ha érdekel honnan vettem a görgőket leirom melyik webáruházban meg pontosan milyen méretüek. mert pl a kisebbik görgőt nem ilyet akartam, hanem olyat amit ha még megesztergáltatok, akkor is marad a szélénél minimum 3 mm. a nagy görgőt meg meg kellett külön rendeljem és 3 hét mulva küldték mert németből rendelték ők is.
gondolkoztam ilyeneken, mikor még úgy volt hogy hidraulikus pofás csőhajlítót épitek de azt elvetettem, itt is meg lehetne oldani végülis. na lehet rábeszéltél de a fejlesztés az majd egy másik projekt lesz:)
Köszi az infót :-) Néztem az elgondolásod részleteit, és arra a következtetésre jutottam amiben megerősítettél. Tehát, ha nem "csak" az ív megléte hanem a hozzátartozó legalább egy méret is érdekes ( nem kell újra vágni a hosszát) akkor ez a megoldás a nyerőbb.