Sziasztok!Segítségeteket kérném,rúter csere után az inverter nem küldi az adatokat a szolárweb-re.(fronius symo)A wifi csatlakozás megtörtént három zöld led világít a negyedik piros,ha szemben állunk az inverterrel a bal belső a piros. Hol lehet a hiba?
Januárra és februárra nekem is 0 Ft-ot ír. Most beugrott, hogy be lehet/kell állítani a végső dátumot is. Nálam így lett december 31., ezért idén nem is számolt.
A másik mérőóra enni nem kér, a GOE/ H nak 0, az " éjszakai" B tarifás órának 50Ft a havidíja. Lekötni bármikor le lehet, utólag viszont macerásabb lehet megcsináltatni. Külön teljesítmény díja egyiknek sincs a meglévő nappali áramkorlátig.
Pályázni csak meglevő fogyasztásra lehet.
sajnos nem jött össze ugyan azt írja 45ft a dátumot átírtam 2018.12.11.én volt az óra csere azóta termel. A hozamnál mindenhol nullát ír az össz termelésre 45 ft. Nem jövök rá ,hogy mi nem stimmel.
Kb 3Kw-os napelem rendszert számoltak ki nekünk anno, amibe bele lett véve a jövőbeni klímák/hőszivattyú fogyasztása és úgy hogy 4-4,5kwos inverterrel, hogy lehessen majd bővíteni. A jelenlegi villanyunkhoz nem kell ekkora rendszer.
Ha be van kötve a klíma+H tarifa és utána lesz napelem, akkor át kell kötni a klímát a másik órára. Mit csinálok a másik mérővel? Egyelőre nincs tervben elektromos autó, nem tudom hova elhasználni ha nagy rendszert telepítek, max gazdaságtalanul elfűteni elektromos patronnal.
Nekem is az a cél, hogy gyerekre ne maradjon hitel és hogy minél kisebb legyen a rezsi költség. Azért agyalok most azon mi legyen, hogy max a hitelt kelljen fizetni, aminek a törlesztője alacsonyabb lesz mint az össz rezsiköltség.
Az mfb-s hitelt fel lehet venni hőszivattyúra, napelemre és napkollektorra is, klímára nem. Ezért kérdeztem hogy melyik verzió jobb szerintetek.
Nálam erre a problémára a szerelő a kábeles termosztáthoz van rádiós kiterjesztést javasolt. Vevő mehetne a régi helyére, az adó meg tetszőleges helyre.
Lehet az is számít, hogy a legegyszerűbb vezetékes termosztátom van az ősrégi gázkazánhoz.
Valahogyan mindig kimarad, hogy korántsem biztos, hogy marad a szaldó és a 0 Ft os teljesítményadó a 4 kW feletti inverterekre.
Kicsi HMKE rendszer a fix költségek miatt aránytalanul drágább.
Én elsősorban napkollektorral csökkenteném a HMV készítés költségét.
Második etap klima ( Multi, VRF vagy légcsatornába) + GEO/ H tarifa.
Harmadik lépcső a már megismert fogyasztásra, alulpanelezett 3,6- 4 kW os inverterrel HMKE rendszer, amivel a panelek bővítésével lehet elektromos autót tankolni.
Ebben az esetben többlábon állva kicsi a meglepetés esélye.
Szaldó eltörlése esetén lehet " tankolni", GEO / H tarifával pedig olcsón rásegíteni a gázra.
Vén fejemnek az sem utolsó szempont lenne, hogy az örököseim nem hitelt kapnak a nyakukba.
Kábeles termosztát, nem tudom újra szétvésni a házat :) Azzal tudok játszani ha az megoldás, hogy mondjuk a klímát beállítom 22 fokra, a termosztátot pedig 22,5-23ra, így akkor is megy ha a klíma is.
Klímával komfortosan fűteni csak helyiségenként lehet. Több helyiség esetén egyenletlen a hőeloszlás, és a hőfok szabályozása sem oldható meg korrekt módon.
Lehetséges megoldás a multi vagy VRF klímák alkalmazása.
A hővisszanyerős szellőzés hogyan van megoldva Nálatok?
A légcsatorna rendszerbe szintén be lehet építeni a klímát, de az akkor igazán jó, ha légkezelő rendszer elszívása és befúvása helyiségenként szabályozott.
Az 1-2 beltéris, vagy a központi szellőzőbe épitett levegő - levegő hőszivattyú inkább csak kiegészítő tagolt elrendezés esetén.
Általad :) link Hasonló jött ki anno winwattban is.
Egyedül a padló furcsa nekem, több a veszteség mint a falon. 0,42w/m2k, nem tudom jó e. A rétegrend: csempe/parketta, 6cm vasbeton padlófűtéssel, 10cm szigetelés, 10cm beton, 5-10cm salak, utána végtelen föld :)
Egyedül a padló furcsa nekem, több a veszteség mint a falon. 0,42w/m2k, nem tudom jó e, nekem soknak tűnik. A rétegrend: csempe/parketta, 6cm vasbeton padlófűtéssel, 10cm szigetelés, 10cm beton, 5-10cm salak, utána végtelen föld :)
A kérdőjelnél fal van és beépített szekrény. A közlekedés úgy van ahogy rajzoltad. Nekünk a ház elrendezése tetszett meg, azért vettük meg. Mi a gond vele? Itt lakunk egy ideje és számunkra nincs baj. Talán annyi hogy a fürdő-wc helyett cserélhetett volna :)
1. Ha éppen csak annyira megy a fűtés, hogy ne legyen hideg a padló, a többi helységben hogy lesz meleg? Egy nagyobb klíma a nappaliban képes lenne befűteni az egész házat?
2. A termosztát a nappaliban van. Ha bedurrantok a klímával, a kazán nem fog menni, a többi helységben meleg lesz?
Ha úgy van hűtésre is lesz használva, nem tudom , tavaly nyáron még nem volt leszigetelve, pár naptól eltekintve jó volt a benti hőmérséklet.
Anno ezt számolták nekem ki a napelemesek:
Fűtő teljesítmény 2 db inverteres klíma: 2,6kW+3,5kW = 6,1 kW Fogyasztás: ~ 6,1 kW (fűtő teljesítmény) x 180 nap (fűtésre szánt napok száma) x 7 óra (napi üzemidő) = 7686 kWh És akkor ez a számítás mondjuk negyedelődik mert inverteres a klíma, tehát olyan 1921,5 kWh évente (vagy legalábbis a 6 hónap alatt). Ez +6db napelemet jelent az Ön fogyasztásához véve,30%kihasználtsággal csak +2 összesen így 7db.