Keresés

Részletes keresés

berci222 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92608

 

Nu, akkor terjünk vissza az itt´, sokak altal hön ahitott visszaparasztosodashoz. Direktivak az olaj nelküli tarsadalomhoz. Idomarokat keresnek nagy szamban. Meg ökröket. :-))

 

Elenjario mintaorszag KUBA, mint a problemak +oldasanak mintaesete.

 

A kubai kormány utasítást adott ökrök és bivalyok ezreinek beidomítására mezőgazdasági vontatásra, mert nincs elég traktor és üzemanyag, valamint pénz sincs új traktorok beszerzésére – írta kedden a kommunista pártlap, a Granma.
...

Raúl Castro tábornok, államfő „nemzetbiztonsági” ügynek nyilvánította az élelmiszer-termelést az országban, amely a 11,2 millió lakosa élelmének 80 százalékát importból fedezi. Eközben a megművelhető állami földek fele parlagon hever. Tervbe vették ökörhajcsárok, kovácsok és az állatok számára szerszámokat előállító iparosok kiképzésének erősítését – írta a lap.
...
Kubában haldoklik a gazdaság, a behozatal a kivitel értékének a négyszeresére nőtt az év elejére. A kormány már meghirdette az állami földek bérbeadást a parasztok és szövetkezetek számára, de ennek eredménye még nem látszik a piacokon. Augusztustól újabb megszorító intézkedéseket jelentettek be, miután június elején az élelmiszerjegyekre járó fejadagok mennyisége egyes alapvető népélelmezési cikkek (bab, rizs) esetében harmadával csökkent.

http://www.mno.hu/portal/658472

 

Ficium Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92607
Tök bírom, hogy a GET-en, hogy pörög az olaj téma. :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92606

Egy valódi civilizációs összeomlás ellen - de még egy elhúzódó súlyos krach ellen sem - ilyesmi nem véd, nem védhet. Teljes civilizációs összeomlás ellen végképpen semmi, ott a szerencsén, az eseményen folyamatában való gyors helyezkedésen múlik, hogy ki lesz túlélő, és ki lesz áldozat. Olyan apróságokon, hogy a rablóhordák majd a Te házadra törnek-e rá először, vagy a szomszédéra, és neked még legalább elfutni lesz-e időd, vagy sem...
Valahol nem is egészen normális dolog ezzel foglalkozni.

 

 

van, aki meg is múvisíti:  The Road    The Day After

Előzmény: advocatusdiaboli (91340)
dajtás Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92605
Üdv!
Igaz nem a témára reagálok, de érdekes lesz számodra(beszélgettünk az EU-s villamos rendszerről):

Első oldal
Második oldal
Harmadik oldal
Negyedik oldal

Dr. Tombor Antal írta a cikket az "atombiztos" UCTE rendszerről( volt MAVIR igazgató)
Írás rávilágít mennyire sérülékeny a villamos rendszerünk, elég 1-2 rossz döntés és repkednek a 100GW kapacitáskiesések/kilengések...
Előzmény: berci222 (92604)
berci222 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92604

 

Current research has established that human beings are genetically highly homogenous; that is, the DNA of individuals is more alike than usual for most species, which may have resulted from their relatively recent evolution or the Toba catastrophe.[33][34][35] Distinctive genetic characteristics have arisen, however, primarily as the result of small groups of people moving into new environmental circumstances. These adapted traits are a very small component of the Homo sapiens genome, but include various characteristics such as skin color and nose form, in addition to internal characteristics such as the ability to breathe more efficiently in high altitudes.

 

Kb. aszongya, amit en is irkaltam.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_evolution

 

Előzmény: berci222 (92603)
berci222 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92603

 

Atolvastam a cikket. Lehet, hogy az valtotta ki.

 

Előzmény: berci222 (92602)
berci222 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92602

 

Konkretan nem erre gondolok, bar lehet, hogy a Toba-i kitöres esetleg kicsit elsötetitette a vilagot par evre (olyan kozmikus tel jelleggel), aminek következteben ehezes, ... törhetett ki akar Afrikaban is.

 

Előzmény: Törölt nick (92594)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92601
"Valojaban emeber ember kozott is csak valoszinuseg van. A terhessegek jo nagy resze vetelessel vegzodik."

Azért a mai adat már nem kis részben a műanyag Pet-palackoknak és hasonlóknak köszönhető...
A rasszok keveredése Brazíliában és hasonló helyeken teljesen akadálytalan volt.
(Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Oroszország...)

Nekem az volt gyanús, hogy amikorra kialakult ez az Afrikából származunk-elmélet, már uralták az amerikai egyetemeket azok a ballib társadalom"tudományok", amiknek egyik mániája volt a fehér ember bűnösségének tézise.

És amikor egy Rudabányán kerülnek elő ellentmondó leletek, akkor egy durva kacskaringót iktatnak az elméletbe, (AFrika.Rudabánya-Afrika viszonylat), hogy az alapdogma érvényben maradhasson.

Hogy kúrja seggbe egy majom a fehérgyűlölő (fehér bőrű) "társadalomtudósokat"... :-)
Előzmény: wulfin (92600)
wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92600
"Ha a valószínűségen múlik, akkor lehet, hogy csak kitartóan kéne kísérletezni mondjuk az ember-csimpánz hibriddel???"

Pontosan. De lehet hogy tobbmillio eves evolucios szetvalas miatt ez a valoszinuseg nagyon kicsi.

Valojaban emeber ember kozott is csak valoszinuseg van. A terhessegek jo nagy resze vetelessel vegzodik.
Előzmény: Niceee King Doom (92599)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92599
Igen, de az itt linkelt források elméletei olyasmikre hivatkoznak, hogy pl. a nagy vulkánkitörést az emberfélék FAJAI közül csak a Homo Sapiens FAJ egyedei, illetve egy leszűkülő populációja élhette túl. Ennek ugyan ellentmond, hogy a neandervölgyike biztosan túlélték még ezt vagy 25 ezer évvel, de akkor, ha úgy látja a tudomány, ahogy mondod, akkor milyen alapon állíthatják, hogy pl. a neandervölgyieket biztos kiirtotta a sapiens, vagy egyáltalán mit vacakolnak a fajok, alfajok tudományos neveivel.

Ha a valószínűségen múlik, akkor lehet, hogy csak kitartóan kéne kísérletezni mondjuk az ember-csimpánz hibriddel???
Előzmény: wulfin (92598)
wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92598
"A tudomány még ahhoz is kevés, hogy egy kézzelfogható definíciót adjon a "faj" kategóriájára."

Nem is fog. A neodarwinizmus nem is probalkozik ilyennel, de ez szerintem egyaltalan nem teszi kevesebbe sot. Az elovilagban nincsnnek eles hatarok se fajok se elo es elettelen kozott pont a folytonossag a lenyeg az evolucioban.

A faj egy elavult dolog, de praktikusan jol hasznalhato zsiraf es elefant megkulomboztetesere az allatkertben, ennek megfeleloen kell hasznalni.

A szaporodas alapu megkozelites regen elavult, szamos pelda van gyurusfajokra (siralyok, szalamandrak) ahol A-B tud szaporodni B-C is de A-C nem. Ponotsabban valoszinusegek vannak inkabb csak.

Szaporodni kepes oszverek is vannak szep szammal. Jegesmedve barnamedve siman hibrdizalodnak termeszetben is.

Ivartalanul szaporodo elolenyeknel vegepp nincs ertelme ennek a megkozelitesnek.

Előzmény: Niceee King Doom (92597)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92597
A tudomány még ahhoz is kevés, hogy egy kézzelfogható definíciót adjon a "faj" kategóriájára.
Nem tudom, mennyire különbzik mondjuk a tigris és az oroszlán kromoszómaszáma, de hogy állatkertben összeboronálták őket hibridizáció céljából, az tény. Ugyanígy a szamarat a zebrával, és még biztos lehet a sort folytatni. Ki tud róla, hogy a sikertelen szovjet kísérletezgetésen túl sikerült-e valahol ember-csimpánz, ember-orangután "frigy"-ből utódokat nyerni?
Bár ahogy elnéztem Tito Ortiz ketrecharcos képét a szadi által szponzorált Jobbik-plakátokon, tán igen...
(bocs, semmi kifogásom az enyémtől elütő rasszjellegű emberek ellen, csak tréfálok!)

Vetem a srácoknak egy Nemere István képeskönyvet tán Honfoglaló eleink címmel, vagy ilyesmi, azt hittem, jó lesz, megbántam mert vérlázítóan nyegle marhaság. Elvileg alternatjv tankönyv, ilyesmivel indít, hogy "x ezer éve még a mi őseink is Neandervölgyiek voltak." A következő oldalon: "A neandervölgyiek ekkorra kihaltak..."
Akkor mi vagyunk az írmagjuk.
wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92596
(Illetve ez nem feltetlenul bottleneck, csak az osszeolvadast elszenvedett osunk 24 kromoszomparral rendelkezo kortarsainak ma mar nem el egy leszarmazottjuk se.)
Előzmény: wulfin (92595)
wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92595
De ilyen bottleneck elotte is tortenhetett tobbszor is. Egy masik nagyon valoszinu ilyen a kromoszoma szam megvaltozasa. Az osszes emberszabasunak 24 kormoszomaja van nekunk csak 23, a 2-es megfeleltetheto ket csimpanz kromoszomanak.
Előzmény: berci222 (92593)
berci222 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92593

 

Amit en hallottam (es el is fogadok), az az, hogy Afrikaban kb. 75 000 - 80 000 evvel ezelött, valami rettenetes küszködes következteben es csupan nehany ezren eltek tul valami ismeretlen katasztrofat (aszaly, tüzvesz, betegseg, ehezes, haboru, ...).

Aztan ezek a genetikailag kicsit megvaltozott emberek (mert ugye csak a legsportosabbak, legalkalmazkodokepesebbek maradtak eletben) elterjedtek es ma mar kizarolag annak a kezdeti nehany ezernek a leszarmazottai elnek.

A többi, 13 ismert Homo ... tipus egytöl egyig kihalt.

Arrol van meg vita (egy gyerekcsontvaz kapcsan), hogy a Homo Sapiens Sapiens tudott-e utodokat letrehozni a Neandervölgyivel, vagy sem?

A csontvaz szerint a koponya elegge a modern emberre ütött, mig a medencecsont a neandervölgyi tulajdonsagait viseli magan.

A neandervölgyi különben szep lassan kiszorult Europabol. Az utolso leletek (Törökorszag, Spanyolorszag) kb. 25 000 evesek.

 

wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92592
Ez egy trukkos tema. Oseink tobbszor is atmehetett bottleneck-en mikor a populacio merete nagyon kicsire szukult. Ezek kulonbozo idopontokban kulonbozo helyeken tortenhettek. Igy nincs igazan ertelme annak a kerdesnek honnan szarmazik az ember. 60000 evvel ezelott itt elt 200000-el ezelott meg ott. Lehet hogy most is lesz egy bottleneck amit a bushmanok elnek tul igy megint Afrikabol fogunk szarmazni:)
Előzmény: Niceee King Doom (92590)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92590
A Wikiben ez szerepel:

"It is believed, on the basis of genetic evidence, that all humans in existence up to 60,000 years ago lived in Africa."

Ha jól értem, ez hit kérdése...
Előzmény: Cibet (92587)
wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92589
Nem, megkerdeztek hogy akarjuk.
Előzmény: Niceee King Doom (92588)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92588
Bocs, ha magánügy, ne válaszolj, de neked talán született fiad Amerikában, ott tényleg automatikusan körülmetélik őket a kórházban?
Előzmény: wulfin (92586)
Cibet Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92587
Bár a cikkben nem ez van, de ő szerintem arra gondolt, hogy a klimaváltozás elleni harc hülyeség. Tényleg sokkal nagyobb változások is voltak, rengeteg faj kihalását okozva.

A genetikai vizsgálatok is Afrikába teszik az ember kialakulást. Például: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Journey_of_Man:_A_Genetic_Odyssey
Előzmény: Niceee King Doom (92581)
wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92586
Linkeltem par eve:)
Előzmény: Törölt nick (92584)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92585
Tök jó az alábbi kis filmecske, de észbontó, hogy mennyi fronton támad ez a Peak Minden, most itt a Peak Fityma:

http://nol.hu/lap/mozaik/20090825-korulmetelhetik_az_amerikai_ujszulotteket

Általános körülmetélés Amerikában?
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92584
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92583
A cikkből kiderül, hogy van valamiféle tudományos eredménye e téren, a "pocokhőmérő", az publikálva is van és nem vonom kétségbe, hogy önmagában az lehet egy jó dolog. De csak abból, hogy ő bagolyköpetvizsgálatokból tudja, hogy az ember előtt is voltak éghajlatváltozások (ezt másból is tudják), attól még nem intézheti el egy legyintéssel, hogy az emberi tevékenység is okoz ilyet és ebből most nagy baj készül.

A személyiségében van valami a nagyhangú korlátolt bunkóból, mégha nyilván felkészült is a maga szakterületén, a Földtani intézet igazgatója másképp nem lehetne.
Kicsit emlékeztet arra, amikor Glatz újsütetű akadémia-elnökként lekutyapicsázta a fizikát és a kémiát, meg hazai kutatóit, mert ahhoz nem értett. Igaz, ő történészként se számjt termékeny szerzőnek, "vezércikkeiért"! javasolták akadémiai tagságra...
Előzmény: wulfin (92582)
wulfin Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92582
'ez az egész klímaváltozás hülyeség'

Mondani lehet sokmindent, ha van tudomanyos eredmenye ezen a teren publikalni kellene nem fecsegni.
Előzmény: BJ (92580)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92581
Veszedelmes hülyének tűnik.

"A parlagfű elleni hadjárat sem tetszik neki. Az irtás helyett energianövényként termesztené ezt a szapora pollenforrást."

Ezzel nem lesz népszerű, bár én se mondom, hogy egymillió légy nem tévedhet.

"A fajok pusztulását ő sem tartja jónak, de azt látja, hogy a bolygót uraló agresszív állatfaj, az ember, a biológiai sokféleséget is növeli. Angliában szabadon él kenguru, Ausztráliában elszaporodtak a tevék, nálunk pedig terjed a mosómedve, a muflon és a Dunából is fogtak már ki piráját. Európa emlősfaunájának 18 százalékát az ember telepítette be."

A pár betelepített kenguruval helyrebillentettnek véli, hogy az élő rendszereket, tehát nem fajokat, hanem ökoszisztémákat módszeresen elpusztítjuk, azokat az élő rendszereket, amelyek léte, működése a mi életünk alapja is? Hogy ezzel törvényszerűen elvágjuk magunk alatt a fát??? Ez a fickó egy tudós???

És itt jön a Political Correctness oltárán való áldozás, a LÉNYEG:

"Az idei szezonban 25 újabb emberszabású majomlelet került elő. Ezek is megerősítik azt az elgondolást, hogy az ember, a gorilla és a csimpánz közös őse Afrikában alakult ki, majd Európában élt, évmilliókkal később pedig visszatért a fekete kontinensre, s ott zajlott le ténylegesen az emberré válás folyamata, s ott alakult ki a csimpánz és a gorilla felé vezető fejlődési vonal."

Alig nyakatekert elgondolás, hogy miközben Rudabányán van az egyetlen tömeges lelőhelye valaminek, az elméletet MUSZÁJ beleilleszteni az egyetlen üdvözítő, PC dogmába, hogy az embernek Afrikában kellett kialakulnia (és néger volt, punktum!), tehát, ha netán a fehér Európában találtatik kihaghatatlan lelet, akkor berajzoljuk a térképre a kacskaringót, Afrika-Rudabánya-Afrika.
Nem mondom, hogy kizárt, az eleje például miért is ne lehetett volna így (Afrika-Rudabánya), de a visszatérés?
Előzmény: BJ (92580)
BJ Creative Commons License 2009.08.25 0 0 92580

érdekes portré:

 

http://nol.hu/lap/arcok/20090824-no_title

 

egyetemi tanár, egy halom majomcsontot ő talált meg rudabányán

 

azt mondja hogy 'ez az egész klímaváltozás hülyeség'

 

plusz hogy nem kellene aggódni a co2 kibocsátás emelkedése miatt

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.24 0 0 92578
vagy inkább távkarbantartáshoz használni.
Előzmény: Ficium (92575)
Ficium Creative Commons License 2009.08.24 0 0 92575
OFF:

Milyen jól lehetne ezt használni gyomlálni, vagy gyümölcs leszedéshez.
Vajon miért gondolom azt, hogy inkább fegyvert fog kezelni? :(

http://www.engadget.com/2009/08/22/video-robot-hand-shows-off-amazing-dexterity-speed/
gasthemall Creative Commons License 2009.08.24 0 0 92574

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!