Keresés

Részletes keresés

Lappantyú Creative Commons License 2000.11.30 0 0 70

Én meg nemcsak tulajdonképpen, de teljesen egyetértek veled. :-)

Ha létezik véleménykülönbség, az csak a szubjektivitásból adódik: én nem szeretem az Omegát. De amúgy stimt. Zoránnál meg: előadni is tudni kell. De amúgy stimt. Az Illés meg: nekem annyira nem katasztrofális, ha időben jó helyre rakják magukat. 2000-ben katasztrofális. De amúgy stimt. :-))

Összefoglalva: menjenek és koncertezzenek. Aki elmegy, érezze jól magát. Kóbor vegye fel a bőrgatyát és fredimerkurizzon a színpadon, Benkő libegtesse a fülbevalóját, Levi párás szeme előtt fusson el egy-két csodaszarvas, Tini nézze a csajokat, ha látja még őket, Dusán húzodjon meg a háttérben, ahogy szokott, Frenreisz röhögjön nagyokat. Zorán meg..., hát ő is érezze jól magát. :-)

Én meg megtisztelem őket azzal, hogy nem megyek el erre a koncertre. :-)

Lappa

Előzmény: jobbhorog (69)
jobbhorog Creative Commons License 2000.11.30 0 0 69
Tisztelt Lappantyú,
tulajdonképpen egyet kell, hogy értsek Veled. Annyit azért megjegyeznék, hogy a három zenekart semmiképpen sem szabad egy kalap alá venni.
Az Omega egy 1962-től 2000-ig tartó viszonylag folyamatos történetet fel tud mutatni, amelyben soha nem volt 5 évnél hosszabb szünet, miíg a másik 2 zenekar már gyakorlatilag 30 éve halott.
Az Omegával inkább az a gond, hogy sohasem voltak megáldva nagy zenei készséggel és még el is kényelmesedtek, nem gyakoroltak, nem vigyáztak magukra. Így lehet az, hogy a 97-es egyébként tényleg új dalokból álló lemezükön a dob kivételével minden hangszeren szükségük volt egy háttérjátékosra, aki a nehezebb részeket följátszotta helyettük, és ez így volt a tavalyi koncerten is.
Amúgy a három közül ők a legszimpatikusabb a számomra, mert kiadtak 15 studiolemezt, amelyek között vannak egészen színvonalasak is, pl. az Időrabló vagy az Arc.
Zoránt én is nagyon szeretem, de hozzá kell tenni, hogy ő sohasem volt alkotó, csak előadó, tehát az ő számait mások írják. Az a nagy szerencséje van, hogy Presser mögötte áll.
Az Illést katasztrofálisnak tartom zeneileg is, mentalitásban is.
Előzmény: Lappantyú (68)
Lappantyú Creative Commons License 2000.11.30 0 0 68
inkább legyen minden héten nosztalgia-koncert

Leginkább meg valami új, még ha nem is olyan jó, de valami legyen, amiről aztán eldönthetjük, hogy jó vagy rossz az.

Szoktam nézni a tévében az Illés sztorit csütörtökönként. Meglepődök rajta hétről hétre, hogy ezek a pasik tényleg ennyire komolyan veszik magukat és tényleg komolyan elhiszik, hogy harminc év után is jelbeszéd szinten érdekes az a jelbeszéd. Ami harminc éve volt, az már történelem és engem érdekel a történelem, de nem a zenében.

Szóval a zene hiányzik vagy a zenének látszó tárgy :-).

Mondom: elhiszem én azt, ha valakinek kevés/sok/béna/hamis/gagyi az a zene, az lehet, olyan van, de ízlésekről nem lehet vitatkozni. A körítésről lehet.

Lappa

Előzmény: hc (67)
hc Creative Commons License 2000.11.30 0 0 67
Lappantyú:
Azt hiszem valohol a topic elején írtam, hogy az a közönség, akik az ilyen nosztalgia-bulik nagy részét adják, azok ezeken kívül legfeljebb a Jimmy-t nézik fátyolos szemmel. Akkor pedig inkább legyen minden héten nosztalgia-koncert. Ezek a bandák, akkor újak és lázadóak voltak, míg Jimmy, a 3+2, Balázs Pali meg a társaik már semmi ilyesmit nem mondhatnak magukénak, de még szinvonalas muzsikát sem.
Abban pedig én lógok ki a sorból, hogy negyven felé is szivesen meghallgatom az új bandákat is, sőt egy-két bulira el is megyek. Persze furcsán néznek rám a tinik egy Kannibál vagy Sub Bass bulin. Katasztrofális élmény volt, amikor találkoztam egy régi ismerőssel, akivel együtt jártunk Mobilra, Piramisra, Omegára, most pedig a szobájában (családos ember) ott virit a Jimmy-poszter. Broááááááááááááff!

hc

Lappantyú Creative Commons License 2000.11.30 0 0 66
Szerintem még csak nem is így. Nem az a baj, hogy pénzért csinálnak ezek a pasik bulikat. Mi a nyavalyafene egyébmásért dolgozik az ember úgy alapvetően, ha nem pénzért? Abszolút szemellenzős, hülye dumának tartom, amikor valaki pénzszagot keres ott, ahol persze, hogy van pénzszag. Miért nem jön ide hozzám egyetlen újságíró sem, hogy pénzszaga van annak, hogy nap nap után bejárok a munkahelyemre? Mert ez tök természetes. Ugyanilyen természetesnek kéne lenni, hogy a zenészek is pénzért zenélnek.

A kérdés számomra csak az, hogy mindezt jól csinálják avagy rosszul. Az IllésMetróOmega formáció a maga régi dalaival egyszerűn nullát ér ebben a mostani (és a jövő évi) esztendőben. A maguk idején csináltak valamit, voltak valakik - lehetett őket szeretni vagy nem szeretni, de hozzátartoztak a korszakhoz. 2001-hez nem tartoznak hozzá, illetve egyetlenegy úton-módon tartoznának hozzá: ha csinálnának új zenét. És az IMO gárdából én nagyjából egyetlenegy nevet tudok mondani, aki igyekszik: Zoránét. Most az tökmindegy, hogy kinek hogy tetszik. Nekem nagyon. De elfogultság nélkül is mondhatom, hogy ő dolgozik. Vannak új lemezek és a dalokat hallgatva nem csurog a fülemből a nosztalgia. Ellenben a többi pasival.

A gond csak az, hogy van ma Magyarországon egy igen széles réteg, aki sajnos elmegy ezekre a koncertekre. Én nem a zenészeket hibáztatom ezért, hanem azt a "slampos és bornírt közönséget" (Peppers nevű tasztaltársunk tollából), akinek tökmindegy, hogy mi szól, csak nosztalgia legyen és jöjjön a szomszéd is és menjünk az új autóval koncertre, hurrá. Ha véletlenül az együttesek akármelyike új zenét írna, ez a tömeg bizony fanyalogva hallgatná az új dalokat, mert neki a rózsaszínű kád kell és a sárika, ezért fizet és erre érzi jól magát.

Eric Clapton sem fiatalember, Sting sem az, Mark Knopfler sem és sorolhatnám. A lemezboltok polcán mégis ott az új és új lemez. És jó és jó lemez. Vagy ha nem is olyan jó mindig, de nem a hatvanötödik válogatás. Mert megveszik.

Eh, nem is tudom, nyilván a zenészek is hibásak abban, hogy nem állnak szálfaegyenest a széllel szemben és nem helyezik mindenek felé a muzsikálást. De én ebben a helyzetben akkor tudnék beszélni, ha ötven éves lennék és harminc éve zenélnék. Innen elég könnyű osztagatni a faktumot. :-)

A kultúrát bizony kilóra mérik mióta Aczél elvtárs meghalt... :-)))))))))))))))))))

Lappantyú

Előzmény: jobbhorog (64)
hc Creative Commons License 2000.11.30 0 0 65
Amióta, az üldögélünk és unplugged elvagyunk koncerteken adja Zorán, azóta van így. Nekem még régebben volt ehhez szerencsém.

hc

Előzmény: Lappantyú (63)
jobbhorog Creative Commons License 2000.11.30 0 0 64
Az itt az igazi kérdés, hogy csak a pénzszerzés a cél, vagy van valami nemes szándék is mögötte. Én például úgy hallottam, hogy a bevételből támogatják a BS újjáépítését. Ha ez igaz, nem kell fikázni, akik pedig elmennek (én nem), érezzék jól magukat.
Előzmény: Lappantyú (63)
Lappantyú Creative Commons License 2000.11.30 0 0 63
Ahogyan gorgo mondta: nem bohócol. A Sipeki szokott mellette (királyságosan) gitározni, de sosincs eltakarva. A Zorán meg játszik, amit tud.

Lehet ezeket az embereket nem szeretni, persze. Az IllésMetróOmega koncertre lehet nem elmenni. Lehet pénzt látni a dologban és lehet megmosolyogni az aggkori erőlködést. Egy dolog nem tisztességes: nem igazat mondani.

Lappa_aki szereti a Zoránt, de nem kíváncsi az IMO koncertre

Előzmény: hc (62)
hc Creative Commons License 2000.11.30 0 0 62
gorgo:
Azt az egyet is véletlenül (munkaügyileg) láttam. Az nem baj, ha néha félrenyúl egy gitáros, az se, ha nem birja lejátszani és más játsza helyette. De pont egy Zorán szintű előadótól elvártam volna, hogy ne bohócoljon!

hc

Előzmény: gorgo (59)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.11.30 0 0 61

A Nepszabadsag hire:

BEATMATUZSALEMEK RANDEVUJA (teccik)

Tegnap hivatalosan is bejelentettek: a hatvanas evek harom legismertebb beatzenekara, az Illes, a Metro es az Omega egyuttes 2001. junius 2-an a Nepstadionban kozos haromoras koncertet ad. Megpedig abban a felallasban, ahogy a leghosszabb ideig jatszottak egyutt. A szervezok azon tul, hogy e harmas koncertet mar legalabb egy evtizede probaljak teto ala hozni, nyilvan arra is epitenek, hogy - mint a sajtotajekoztaton elhangzott - szamitasok szerint az orszag felnott lakossaganak egyharmada, a negyven ev felettiek hetven szazaleka vasarolt valamikor Illes-, Metro- es Omega-lemezt. A harom zenekar alfabetikus sorrendben - tehat az Illes kezd, az Omega zar - egy-egy oras onallo blokkal szerepel, majd a vegen egy dalt, meg nem tudni, melyiket, kozosen is eloadnak. A beatmatuzsalemek jovo juniusi koncertjere mar decemberben megkezdik a belepok arusitasat, 1900, 3500 es 5000 forintos arakon.

Comment: Meglepoen olcso a jegy [ami persze nem gondolkodtat el egyaltalan, vajon el kene-e mennem. :))) ]

lékharisnya Creative Commons License 2000.11.30 0 0 60

"Unikum, sör, RUM, kevert". Nem tanították meg neked az iskolában, hogy kell pontosan idézni?
Előzmény: Törölt nick (40)
gorgo Creative Commons License 2000.11.29 0 0 59
Aha, egyik koncertjét láttad, és ebből vontad le a következtetést? :) Sokmindent rá lehet fogni Zoránra, de azt nem hogy helyette gitároznak, meg hogy plébekkel. Igaz, nem szokott túl bonyolultakat produkálni rajta, de szokott hallatszani a gitárja, néha az is ha mellényúl :)
Előzmény: hc (24)
hc Creative Commons License 2000.11.29 0 0 58
Jogos, jogos. Én is töprengtem rajta, de aztán úgy döntöttem, hogy majd leb... érte valaki, ha elrontom! :-) (legalább finoman tetted!)

hc

Előzmény: Törölt nick (56)
nori Creative Commons License 2000.11.29 0 0 57
A mai Magyar Hírlap "A beatszentháromság fellép a Népstadionban" címmel tudósít. Nem túlzás egy kicsit? Vagyunk azért még egy páran, akik emlékszünk, nem ők voltak a legjobbak, de csak ők jutottak el a tömegkommunikációig! tartsanak nyugodtan koncertet, de én tuti, hogy nem megyek!
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.29 0 0 56
Too old, too young!
Előzmény: hc (55)
hc Creative Commons License 2000.11.29 0 0 55
Jawbreaker:
To Old To Rock'n Roll, To Young To Die!

Az kicsit gáz, hogy az Illést hasonlitod a Stoneshoz. Ők a Beatles magyar megfelelői voltak. A Stones-vonal az Omega. A Metro főleg Zorán 'kiteljesedése' után elég nyálas zenéket gyártott, pedig a 60-as évek elején ők voltak a legkeményebbek!
Mackie hamisságáról csak annyit, hogy nem lenne hamis, ha lenne hangja :-) Ha azt vesszük, hogy egy ilyen szűk keresztmetszetű énekessel sikerült a korabeli nyugati listákon a Top 10-be kerülni, akkor valamit tudhattak, mert a propaganda gépezet szépfiúk image-ébe nem fértek bele, az biztos.

Ha végigfigyeled az Omega-szövegeket, akkor ők már az Adamis-korszakban is inkább valami elrugaszkodott, furcsa világokról énekeltek, ami később az 'űrkorszakban' teljesedett ki. Nincs egyetlen hagyományos Én-szeretlek-Te-is-szeretsz-hú-vazze-de-jó, vagy Itt-hagytál-most-sirok-gyere-vissza-dögölj-meg tipusú számuk sem. Olvass el egy-két Lennon-verset (nem szöveget) vagy hallgass meg egy-két hatvanas évek végi bandát (Zepp, Floyd, Who) és a mesét mesélő kis kék elefánt máris egy teljesen realisztikus kép lesz. sajna, akkor a Magyarországon kapható kábszerek ennyire futották :-)

hc

Lappantyú Creative Commons License 2000.11.29 0 0 54

muszáj, hogy kijavítsalak:

...minden évbennégyszer...

[bántani is pontosan, szépen]

:-)))))))))))))))))))

Lappa

Előzmény: dalia (50)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.11.29 0 0 53

Hozzaszolasomban nem valasztottam el elegge a Metrot a Petroleumlampatol, azt az erzetet keltve, hogy az o szamuk. Termeszetesen az Omegae.
Előzmény: Jawbreaker (52)
Jawbreaker Creative Commons License 2000.11.29 0 0 52

Nos, pl. a Gyongyhaju lanytol borsozik a hatam. Foleg a kek elefantos resztol

34 eves vagyok, akit erdekel. Van akinek fiatal, van akinek oreg. A zenet nem divatja utan itelem meg, hanem hogy milyen emociokat kepes kivaltani. Ezert is az eklektika. (tobbek kozt) Ha az altalaban kedvelt zenekar csinal egy atlagos (netan szar) szamot, akkor nem fogom azt mondani, hogy `hu de jo`, mert kotelezo.

A Stones-t nagyon nem szeretem. Ugyanaz egyebkent a feeling, mint az Illes. Foleg abban, hogy ilyet nyilatkozott regen M.J., hogy meg is ongyilkolna magat, ha meg 40 evesen is a satisfaction-t nyomatna. (vagy valami ilyesmi) Ehhez kepest...

Azok a bizonyos Metro szamok olyannyira egok, hogy vegig sem birom hallgatni oket. Petroleumlampa egyszeruen gyermeteg.

A Quimby - hasonlit vagy sem akarmire - valamennyire hallgathato a mai shitdompingben. Nem azt mondom, hogy a zene netovabbja, de nem otvar elsore. Meg tan masodikra sem.

Az Illes elozo bucsukoncertjen :)) (jo ez most nem bucsukoncert) olyan hamisan kornyikaltak, hogy az valami remes. A Kobor Jani meg a studioban is hamisan kornyikal.

A legjobban azt utalom, amikor muveszinek szant szovegeket probalnak nyomatni. Ez olyan szanalmassa teszi a produkciot, hogy arra nincs szo.

"A hajnal kelt, ó hazament
Kék hegy mögé, virág közé
Kis kék elefánt mesét mesél
Szép gyöngyhaján..."

nem is mondom tovabb... AAAArrrrrgggggghhhhh!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.28 0 0 51
Figyu, én 10 éve zenélek, tanultam is zenét, mégis imádom a Stonest. 3 koncertjükön voltam. Érdekelne, hogy ha már kiérdemelte Nálad ezt a legrosszabb izé... címet, szóval ez a vélemény hány személyesenvégignézett Stones-koncert után alakult ki benned?
Előzmény: sztyepp (36)
dalia Creative Commons License 2000.11.28 0 0 50
/Nem én találtam ki, tegnap hallottam egy Zenésztől, nagyon teccett...:/:

Ha ln ××××× volnék....
....
minden évben egyszer jó nagyot kaszálnék..

:)))

nocomment

d.

Előzmény: Jawbreaker (-)
hc Creative Commons License 2000.11.28 0 0 49
Hűha! Kicsit nem nézek ide is már Tereskovánál járunk?! Elég gázos volt a Fábryban elővezetett produkció és gyanítom, hogy ez volt a legpopulárisabb számuk.
Stones-ék gyártják az egyik legnagyobb rakenrol-cirkuszt, függetlenül attól, hogy egyikük sem a legnagyobb szám a saját posztján, viszont együtt utánozhatatlanok.

hc

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.28 0 0 48
most mud, lehet, hogy tisztára meg fogsz ezek után vetni, de be kell vallanom, hogy Fábry-show, mint olyan, az én kulturális térképemen nem létezik. ignorálom.
Előzmény: mud (47)
mud Creative Commons License 2000.11.28 0 0 47
Vazze' hogy a magyar ifjusag milyen tajekozatlan...
Es feledekeny, egy ilyen klasszikus fellepest, mint a Fábry-show béli, nehéz elfeledni....
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.28 0 0 46
nem mondod komolyan? de ugye nem olyan izé, mint a Wahorn, szóval az a szentendrei neoposztavantgarde?
Előzmény: mud (44)
sztyepp Creative Commons License 2000.11.28 0 0 45
Ja, tudommár. Láttam a Fábry műsorában. Nó komment.
Előzmény: mud (44)
mud Creative Commons License 2000.11.28 0 0 44
Az még hagyján, de "festőművész" is a csillagom, nem is akérmilyen...
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.28 0 0 43
ja az is, igen, volt ilyen űrhajós is, de spec. mud a magyar alterzene csillagára gondolt. nem is tudom, honnan ismer ilyen jó kis zenéket, mint a Tyereskova
Előzmény: sztyepp (41)
Fafara Creative Commons License 2000.11.28 0 0 42
ez most off vagy nem off, mindegy: veszettul keresem az OMEGA TRANS AND DANCE cd-jet. ha valaki latja valahol vagy esetleg megvalna tole... mail me.
koszi
sztyepp Creative Commons License 2000.11.28 0 0 41
Ja, má' tudom. Az első szovjet női űrhajós nem?
Előzmény: Törölt nick (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!