A képen szembe a fürdő van. A nagy hidegekben 30fokra volt álítva a légkondik, de a fürdésnél nem kellett soha bekapcsolni plusz fűtést. A fürdő melletti ajtó jobról, ott azért elég jól lehült a levegő éjszakánként.
Annak idején sokat olvastam a fórumot sok hasznos információt olvastam itt, ezért megosztom veletek a tapasztalataimat, remélem ugyanolyan hasznosak lesznek másoknak mint nekem voltak a korábban itt olvasottak.
A klíma egy 3.5 kw-os GREE Comfort klíma egy 30 m2-es nyaralót fűtöttem vele ezen a télen (ami egyáltalán nem volt szokványos a -18 hideggel időnként). A nyaraló B30 téglából épült, fa nyílászárókkal extra szigetelés nélkül.
Az alábbi villanyszámlák keletkeztek a fűtési szezonban:
2017.03. 12.900 ft
2017.02. 23.556 ft
2017.01. 36.703 ft (-10 alatt egy 3000 w-os hősugárzónak mennie kellet egy tárolóban éjszaka ahol a vízcsövek futnak)
2016.12. 46.698 ft (-10 alatt egy 3000 w-os hősugárzónak mennie kellet egy tárolóban éjszaka ahol a vízcsövek futnak)
2016.11. 19.647 ft
2016.10. 18.564 ft
2016.09. 7.625 ft
Ezekből az összegekből még lekel vonni kb. 6500 ft-ot amennyi a villanyszámla szokott lenni egy nyári hónapban amikor nem megy a fűtés.
Illetve nálunk még annyiban speciális a helyzet télen a nyári hónapokhoz képest, hogy mivel egy nyaraló övezetben lakunk itt télen a fagykárok elkerülése végett a városi vizet elzárják, ezért ilyenkor a vízellátást fúrt kútról házi vízművel oldjuk meg, illetve a téli hónapokban a ház párátlanításában szerepet játszik még egy 390 W-os páramentesítő gép amit szakaszosan üzemeltettünk. Ennek a két elektromos berendezésnek a fogyasztását még lekellene vonni ahhoz hogy pontosan megkapjuk a klíma fogyasztását, de mivel ezeket az értékeket pontosan csak mérésekkel lehetne meghatározni nincs módom erre.
Ettől függetlenül szerintem az összességében látszik, hogy abszolút gazdaságos volt a fűtés klímával.
Egyéb tapasztalat:
- Nagyon sok múlik azon hogy mennyire tagolt az ingatlan, illetve a klíma elhelyezésén. Nálunk a nappaliban lett elhelyezve a klíma a hálószoba ajtóval szemben ezáltal mindkét helységet tudtuk fűteni vele.
- A leghidegebb érdekes módon a klíma alatt volt (a levegő felfelé áramlása miatt: szemközti falról, mennyezet, klímába vissza), legmelegebb pedig a klímával szembeni falnál.
- I Feel funkció legnagyobb előnye, hogy nem kell veszekedni a feleséggel, hogy miért állítottam feljebb a fűtést, elég hidegebb helyre tenni a távirányítót ;)
Nagyon jó áron találtam a NORD NUBIAN NWH09QB oldalfali klímát (122e).
Nem túl sok infót találtam róla.
Az kiderült hogy a GREE gyártja, és több néven is forgalmazzák.
A fürdőszobába gondoltam, de nem tudom +7, -7, és -15 fokon milyen teljesítménnyel, és milyen COP-al tud fűteni. Érdemes egyáltalán foglalkozni vele, vagy felejtős? Csak fűtésre használnám.
Üdv Mesterek! Tudna valaki információt adni arról hogy ha én egy folyosóra rakatom fel a klímát és szembe vele van a 3 szoba ajtaja akkor érdemben lenne érezhető hatása a szobákban fűtés illetve hűtés módban?
A szűrők a mindennapokban, nem pedig "feature" tekintetében jelentenek valami pluszt? Tervek között szerepel a kötelező évenkénti(?) tisztítás, karbantartás hivatalos formában, a plusz szűrők jelentenek plusz költséget az egyszerűbb, kevesebb szűrőt tartalmazó klímákhoz képest? Ha igen, arányait tekintve mennyi az ár differencia?
A temperálás alatt mit kell értsek?
A heti programozás lehetősége ha van, akkor jó, de annyi felárat nem adnék érte.
Kültéri nem gondolom hogy beszerezhető ... panel legutóbb 50.000 bruttóért ért ide. De hogy 10 éves géphez kapható-e még az azért már lutri. Amikor Én rendeltem akkor 2db. volt még európai raktárban. Nézesd meg hátha él.
Jajj! Ha elfárad az általában azt jelenti, hogy drágán, de egy új áránál lényegesen olcsóbban javítható benne valami fő alkatrész, vagy hogy kuka az egész? Azt jól látom a neten hogy ha javíthatatlan a kültéri egység akkor az min. 170.000-Ft?
A típusa S12AT 1500W-os. Egy szezonnal korábban augusztus végén már eljátszotta, aztán tavaszra megjavult. Azután tavaly augusztusban megint jött a hibaüzenet, de most tavaszra sem javult meg. Olyat is tud hogy ha megunja a "próbálgatást" akkor még a villanyt is le......ssza. Ahogy mondtam egy 10 éves klímáról van szó..
Tegnap fél 9-től éjfélig melóztam, és rohadt sok videót kellett végignéznem és jegyzetelnem, mert lopnak a diákok a cégtől. Ez durván lefárasztott, meg a műszakvezetői melóval is megcsúsztam emiatt. :(
Kezd elegem lenni abból, hogy van itt egyetem meg főiskola, mégse találni egy diákot se melóra. Nagyon könnyű melóra.
---
Másoknak:
én a fórumból 2 klímást ismerek személyesen:
A Pannonklíma főnökét (Windy) és a Frigotrade főnökét ( Dr Pacskert Dr Klímát) ;-)
Őket ajánlani is tudom úgy szerelésre mint karbantartásra. És nem csak a fővárosban!
Van egy LG inverteres klímám (kb 10 éves darab) ami elromlott és a CH5 hibaüzenetet írja ki. Milyen sansz lehet a javításra és költségbe szerinted mire számíthatok?