Akkor lépj be a Meganeklub-ba, lesz klassz matricád a hátsó szélvédődön, vagy rakhatsz ki kékszalagot az antennára. Van még rendszámkeret matrica, meg sok apró az oldalüvegekre, meg ezer bizbasz feliratozva:))
Mielőtt valaki lehúrrog, csak vicceltem :)
De látom az autóvásárlást Te sem bízod a véletlenre. Én tavasszal 7 szalonban voltam, és ebből csak 2 volt Renault.
Szia Tgera, nem a sotetkek az nem kompassblue, hanem oilblue ha jol tudom. Az enyem inkabb szurkeskek. Mellesleg a szegedi Pappasnal is erdeklodtem, sot meg Kecskemeten a Dako Kft-nel is! Igazi orszagjaro vagyok, ugyhogy 3 kulonbozo teruletrol voltak arinformacioim. Ja a klub-ba szivesen tartozom, nekem nem gond, bar en maradnek valami kis matricanal a hatso szelvedon pl. En a mai napig szivesen villogok minden 323F-es Mazdasra, mert az jo :)
A klubkérdéshez azért írtunk, mert van aki viszont igényli azt, hogy tartozzon valahová, mondjuk klubszinten adott esetben. Te más vagy, megveszed a kocsit, használod, mert ez a dolga, de nem érdekel a közösségi élet ezen formája, és ez így van jól.
Viszont, ha valaki mondjuk meglátja, hogy Cee'd klub, és másképp gondolkodik annak lehet, hogy vannak elvárásai. Elvárja, hogy a tagok találkozókat szervezzenek, esetleg netközelben a honlapon szeretné viszont látni a tagokat és autóikat, neaggyisten szélvédőmatricával/színes szalaggal jelölné magát, hogy tudják hová tartozik.
Közben hagy kérdezzek valamit. Egy barátom a Pappasnál (jé, ők is adnak el autót) vesz egy 1,4 EX Limitedet 25-én át, de nem tudta a színét megmondani. Csak annyit tud, hogy valamilyen sötétkék. Nem olyan, mint amit Te veszel?
Kereskedés témában: én a Dunaauto - Autovaros KIA kereskedesben rendeltem az enyemet 1,5 hete kb. Nagyon rendes az ugyintezo holgy - meg csinos is:). Nekem mazlim van tobbszorosen is, ugyanis volt raktaron amilyet akartam (kompassblue, ex limited) es tegnap hivtak hogy a kereskedesben van a kocsi, plusz "veletlen" alufelnivel kapom :) Szoval vannak meg csodak :) Topik meg klub: jelenleg egy Mazdam van, es szerintem az autos vilagban nincs nagyobb "ellensegeskedes" mint a japan-nemet... Ugyanez megvan a markak kozott is, es ez tenyleg igy van jol. Van akinek tetszik, van akinek nem. Az valszinuleg nem is fogja megvenni... Nekem ha meglesz a kocsi magasrol fogok tenni mindenki velemenyere, mert a sajat tapasztalatomra epitek ugyis. Vegul idezet Bajor Imretol: Remelem most ezekkel nem bantottam meg senkit... pedig nagyon szerettem volna.. :)
Ahoj, Rég nem jártam erre látom megint kezdődnek a civakodások, nem kell törődni velük...
Olajcsre tapasztalat, tanács főleg bejáratós autóknak: "
Ajánlom mindenkinek, hogy az olajcseréhez öblítõt is vigyen.
Vittem motoröblítõt, direkt speciel erre a célra, olajhoz kell hozzáadni, majd járatni.
Kiengedtük az olajat, fekete volt mint a korom. Vittem még Tescós 2000 Ft-os 5 literes olajat, amibõl kb 3 literrel, meg a motorblokk öbítõbõl megmaradt 2 dl-nyi anyag keverésével ismét járattuk a motort egy kicsit, majd kiengedtük. Fekete volt, de már olajra emlékeztetett. Majd még a megmaradt kb 2 literrel is átforgattuk a motort, kiengedtük, akkor kezdett látszani az olaj színe. Majd feltöltöttük az igazival.
Most szép áttetszõ, mint amikor beleöntöttük. Hát ennyi.
Az, hogy valaki megosztja a többiekkel esetleges pozitív tapasztalatait nem baj, sőt! De, ha mindíg ugyanazt a céget jelöli meg, az már reklámszagú néha. Megnéztem, 42 KIA márkakereskedés van ma Magyarországon, és Ti kizárólag 2-t ajánlotok folyamatosan. A többi nem ad el autót? Kizárt dolog.
A klubhonlapra meg annyit mondok, hogy nem érted a lényeget. Egyszerűen nem etikus egy kereskedés honlapklónjaként üzemeltetni. Ha annyira elhivatott a szalonvezető, hogy plusz információkat akar megjelentetni, azt a saját honlapján is megteheti (és úgy látom egy az egyben meg is teszi).
Nem véletlen, hogy gyakorlatilag sz összes hazai importőr távol marad a márkakluboktól, mert pontosan azt nem szeretné, amit adott esetben itt láthatunk. Olvassák a fórumot, ez természetes, de nem folynak bele a klubéletbe.
Azt mondod, hogy ha klubbá alakulna nem lépnél be. Szerinted ezt az oldalt megnézve, mi olvashatsz a fejlécben? 2007 Cee'd klub Magyarország
Akkor ehhez a "melyik a leghosszabb forum" témához én is hozzá szólnék.
Kit érdekel! :))))
Bár nem vagyok Cee'd tualjdonos (még) de folyamatosan követem a fejleményeket és néha bele is pofázok. Azonban szerintem egy topic milyenségét nem az határozza meg, hogy naponta hány hozzászólás jelenik meg, hanem az, hogy azok tartalomban mennyire hasznosak a köznek.
Tgera!
Én pl pont ezért maradtam itt. Ugyanis
1. Ha klubbá szerveződne a társaság én biztos nem lépnék be.
2. Az, hogy egy-két ember kipróbál ezt-azt az autóján és pozitív tapasztalata van róla, illetve az azt forgalmazó cégről, és ezt megossza a többiekkel, ez egyáltalán nem baj. Sőt! Ettől még nem függ a topic attól a cégektől.
3. A klub oldalt valóban bennfentes(ek) üzemeltetik. Miért is baj ez? Így első kézből van infónk főleg olyan dolgokról, amit egyébként nem biztos, hogy megkapnánk.
4. Tudok olyan márkaképviseletről, akik olvassák ugyan, de eddig mindössze egyszer szóltak hozzá itt a fórumon. De alapjába véve az itt hozzászólók közül max 3 ujjamon meg tudom számolni, hogy hánynak van érdekeltsége a KIA-nál.
Nekem ez elég és meggyőző.
Az meg, hogy az ember elfogult a saját maga által favorizát márka/típus iránt, természetes.
Az ide járó emberek java része ki van hegyezve a cee'd-es cikkekre és a többit max felületesen olvassa. Más márkák fórumain ez ugyanígy van azokra a márkákra nézve.
Hmmm, voltam én is a Lurdynál de csak az udvarig jutottam el, nem mentem be! Túl zsúfolt volt az egész, szervíz+kocsik+szalon minden egymás hegyén hátán :) Sajnálom a 90 napodat remélem most már összeszedik magukat. Nem ismerem a szalont ahol rendeltem a kocsit csak itt olvastam 1-2 jó dolgot a szervizükről, gondoltam megnézem. Szimpik voltak, úgyhogy meglátjuk! Ha van új infóm majd megírom
Nem nagyon belepofázva, de TUZI tegnapi (sajátos, és egyéni hangvételű) hozzászólásból azért szeretném, ha egy-két mondatot újra elolvasnátok, és végiggondolnátok. Előre bocsátom, hogy abszolút nem szeretném megvédeni (tudja ő magát, ha akarja).
Amióta elindult ez a topik mondhatom, hogy folyamatosan követem, és próbálom "megismerni" a társaságot. Azt gondolom, hogy el kellene döntenetek, hogy olyan jellegű topikot működtettek, ahol egy klubbéletet szeretnétek fenntartani, vagy engeditek elmenni valamilyen reklám és értékesítés irányába.
Azt jól látni, hogy a fórum gerincét olyan hozzászólók alkotják, akik valamilyen módon érdekeltek az esetleges (saját) értékesítési mutatóik javításában. Magánvéleményem szerint egy jó márkaklub akkor tud klasszul működni, ha kizárják a gyanú lehetőségét is, ami összemosná bármilyen márkakereskedéssel, vagy adott esetben tuning box vagy xenon építő céggel.
A Cee'd esetében sajnos bizonyos jelek nem ezt a függetlenséget mutatják. A klub (bár szerintem ez még nem az) honlapja egy az egyben egy kereskedés saját honlapjának klónjaként, mellékleteként ki hogyan mondja működik. Miközben amennyire követni tudom a történéseket valódi klubbá szerveződés nem folyik.
Többen felvetették itt már, hogy valamilyen módon jelölni kellene az autókat, regisztrálni kellene a tagokat, ilyesmi. Ezekre a felvetésekre valamiért senki sem kap érdemleges választ. Szerintem nincs itt olyan ember aki ezeket a feladatokat fel szeretné vállalni. Magam is többször kérdeztem a box és xenon témában, hogy a garancia elvesztésére mi a KIA válasza, de elengedtétek a fületek mellett.
Tagként szerintem kitűnő példa felhozni a Meganeklub-ot, mert mondhatom, hogy a gyanú árnyékát is távoltartják a szervezők/tagok, hogy akár egy kereskedést is összemossanak a klubbal. Ez sokkal inkább egy baromi népes baráti társaság folyamatos és rendszeres személyes összejövetelekkel és klubrendezvényekkel, mint egy csak autóval foglalkozó topik.
Ha javasolhatok valamit, kezdjétek mondjuk úgy megjelölni az autókat, hogy a tetőantenna végére minden tag felrak egy piros szalagot. Azért pirosat, mert ez a KIA hivatalos színe.
A klubhonlapot pedig markánsan el kell választani az adott kereskedéstől, hogy senki se érezze reklámszagúnak. Aztán lehet bővíteni a tartalmat technikai adatokkal, a tagok fogyasztási táblázataival, egyéb ötleteivel.
De ameddig itt valaki tippet kér, hogy hol vegye meg az autóját, és következetesen csak 1 vagy 2 kereskedéshez irányítja az "illetékes", addig nem lehet független klubbéletről beszélni.
A Mégane fórumon is keresett már autót valaki, de privát E-mailben kapott tanácsot, mert senkit sem szeretnénk reklámozni.
Az IGNIS-klub jó negatív példa szerintem, mert annyira ránőtt a klubra egy emberke, aki anyagi lehetőségeket látott benne, hogy szétverte a társaságot.
Elnézést a hosszú hozzászólásért, és remélem senkit sem bántottam meg vele nagyon.
Szia! Szóról szóra ilyen autóra várok én is. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem már lassan a 90. nap is lepörög. Mivel a KIA Lurdy-nál rendeltem, és nem túl pozitívak az itteni vélemények a szalonról, lecsekkoltam a központi ügyfélszolgálatnál, sőt eljutottam a kereskedelmi vezető titkáságáig. Egyértelműen magukra vállalták az ügyet. Májusi rendeléssel júliusi gyártást emlegettek, de azóta sincs hír a kocsiról, lehet, hogy tovább csúszik. Ezek után el sem tudom képzelni, az SW-sek mikor kapnak kocsit.
Gratulálok!!! Még egy Cee'd tulaj a láthatáron... :) Nagyon-nagyon sok balesetmentes km-t és élvezetes vezetést kívánok! Pici türelem, azután meg ki sem akarsz szállni belőle!
Szi a Kopi, jó itt is látni Téged, most olvasom csak, hogy Te is emlegetted a suzukis csapatot, ami mégane-os létedre igen megtisztelő, vagy már valami mást hajtasz? :))) Mondjuk odaát a suzukis ignis/swift/sx4 csapatban igencsak nagyátalakulás vala...
Jó ez a statisztika, tény, hogy ez a tocsik igencsak pörög... de pl a suzukisok is kimaradtak a szórásból, azok is pörögnek, főleg, ha azt vesszük, hogy nem egy suzukisokat tömörítő kluboldal működik, és mindnek van saját fórumja... de azért ha a száraz tényeket nézzük, ez igencsak derekas teljesítmény, gratulálhatunk magunknak! Mindenki veregesse meg a vállát magának a gép előtt, és igyon valamit a saját, és társai egészségére.... :))))))))))))))))))))))
Bónuszként lehet inni TUZI kollégára is, mint a kocsma bolondja... :)))))))
Ha képet akartok kapni arról, hogy melyik típus hol tart a hozzászólásszámban, akkor kattintsatok itt fent a fejlécben a Fórum >> Közlekedés mögötti TotalCar - autó-motor linkre. Ott pedig a jobbszélső, darabszám feletti kis ikonszerűségre. Arra kétszer is. Akkor sorrendbe állítja az autós topic-okat. És máris láthatóvá válik, ki hol tart!
Azt nem szabad elfelejteni, hogy jónéhány márka kivonult az Indexről, és a Honlapjukon üzemeltetik a Fórumaikat! Pl. a Suziki. Hatalmas hozzászólásszámmal!
Mindentől függetlenül tényleg szépen termeltek! :)
Szerintem mindenkinek megéri megrendelni ezt a csomagot. ( Már aki tud várni) Én is kértem hozzá. Bár még csak egy hét sem telt el a rendeléstől, de már tűkön ülök :D
ez igaz, viszont pl a 15 évvel ezelőtti golfnak semmi köze a maihoz. Csak a név. A bogarat 50 évig gyártották az eredeti ötlet alapján, folyamatos apró fejlesztgetésekkel, de nem volt egetrengető változtatás.