Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93196

"Jó és ha ígérnek rájuk szavazol?"

Igéretre szavazzon már a lófasz. Értelmes, átlátható, (leglább papíron) működő elképzelésekre viszont már lenne fülem.

De ha olyannal jön valaki, hogy "azonnal ki kell baszni innen a külföldi (értsd: zsidó) tőkét" - miközben az ország gazdaságának már a teste-lelke is német-osztrák kézben van - hát ez meg milyen józan gazdasági terv, mégis?

Tényleg, ha majd egyszer neki akarnak esni a külföldi tőkének...és azt veszik észre, hogy pont a németekkel fognak szembenállni - ezt hogy fogja feldolgozni vajon, az a finom, érzékeny, neonáci lelkületük?
.
Előzmény: gasthemall (93192)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93195
Dehogynem. Először is arányukban sokkal többen vannak. Másodszer szét van verve a társadalom természetes önvédelme és az alkalom bőven szüli a tolvajt, a rablógyilkost. sokkal többet rablógyilkolnak most, mint azelőtt. Hiába, a haladás.
Persze van más baj is bőven, a többség is cigány lett, élősködő. csak más stjlusban.
Előzmény: gasthemall (93194)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93194
"éjjel ki ne rablógyilkolják a cigányok"

Semmivel nem rablógyilkolnak többet mint amióta itt vannak (c.a. 6-800 éve). A különbség, hogy most megtudjuk, mindenki és azonnal, és minél inkább el akarják hallgatni a PC jegyében, annál jobban és aljasabban terjed a sötét pletyka az egyszerű igazság helyett.

Ha már éhen kell döglenem, azért egy két akasztást levezetésként én is végignéznék... barack nélkül.. élvezni akarom :)
Előzmény: Niceee King Doom (93191)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93193
A korcs egy elvont fogalom részemről, én is korcs vagyok, valszeg te is (bocs). A világ korcs úgy ahogy van, korcs ez a kor és az ember benne. Zeitgeist: korcs a korszellem.

Az archaikus örökség szerint azonban a korcsság az embernek nem normális állapota, (régen nem volt korcs, le lett jegyezve) azaz jön az ember, aki nem korcs mint mi. Nem agyalogni fog, mint mi, hanem tudni....
Előzmény: Niceee King Doom (93188)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93192
"De a mi kis neonácijaink még "több pénzt" se igérnek. "

Most meg az a baj a neonnácikkal, hogy ígérgetni sem tudnak rendesen? Ez jó. Van sapka nincs sapka... A harcos antifasisztáink bezzeg ígérgetni azt tudnak (mást sem).

"Valójában csak egy bizonyos réteg üldöztetését igérik - mást semmit. Se kaját, se piát se nőt. Semmit."

Jó és ha ígérnek rájuk szavazol? Mellesleg ma is üldöznek egy réteget, konkrétan pont a neonnácikat. Mondjuk ebben te valamiért örömödet leled és helyesled, amikor téged, vagy a hozzád hasonlókat üldöznek meg nem helyesled, minden relatív az üldözés állandó, valakiben utálni kell magunkat, sajnos elvonatkoztatott dolgok gyűlölését (bűn, gonosz stb..) már felvilágosult korunk nem tolerálja, ezért valami konkrét megfogható gyűlölnivalót kell adni a korcsnak: nácik, zsidók, cigányok stb... ne félj a politikusok meg is adják nekik, ez most az ő idejük...

"Valóban így áll a mai magyar társadalom (egyelőre) 20%-a, hogy még a zabálnivaló helyett is beéri pár akasztással a piactéren?"

Felgyülemlik a sok soradósság ellopott, elorzott dolgok (amiket leszarnak addig, amíg van miből) és amikor már nincs mit veszteni csak a láncokat: bank vitte a lakást nincs munka stb.. csak ígérettel van tele az elzálogosított padlás, akkor jöhet a jó öreg "bunkócska de drága" meg van ez mind énekelve írva stb...
Előzmény: GPS (93189)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93191
Aszittem a Jobbikról volt szó, hol vannak ott neonácik?

Akiket üldöznek, azok mi vagyunk, a többség, egy bizonyos réteg üldöz mindent régóta, ami gyökerekkel akar rendelkezni ott, ahol él.

A Jobbik szavazóinak jókora része épp nem akasztásra vágyik a főtéren, hanem arra, hogy éjjel ki ne rablógyilkolják a cigányok, ezt az elvárását az államhatalom elmulasztja teljesíteni. Az általad említett "bizonyos réteg" értelmisége fasisztázza, aki beszélni mer a bajokról, lásd miskolci rendőrkapitány, stb. Akkor a Jobbik teszi meg őket céltáblának, vagy ők magukat?
Tőlem persze lehet az ilyeneket akasztani, majd nézem a bőgatyámban és húzogatom a fütyülős barackos butykost. Az lesz nélkülük is.
Előzmény: GPS (93189)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93190
Keveset tudsz te erről. A halak meg a szöcskék jól megvannak ember nélkül is, meg az övzátonyt is le tudja a folyó rakni nélkülünk. De a fokgazdálkodás több annál, hogy átvágom azz övzátonyt, hogy lefollyon az árvíz. Nagyon nem mindegy, hol vágják át, meg már ott is érdekes, hol folyik ki a víz az ártérre, nemcsak, hogy hol vissza. Meg mi mindent lehet közben a vízzel csinálni. Természetesen emberi célra, mert a halak tudnak ívni ember nélkül is. Nagyon kifinomult gazdasági rendszer volt, a művelt nyugat mérnökeinek fingja nem volt róla, tönkre is tették.
Nemigen olvastál róla komolyabban, mielőtt lekutyapicsázod, mi?
Előzmény: hanyattesett (93173)
GPS Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93189

De a mi kis neonácijaink még "több pénzt" se igérnek.

Valójában csak egy bizonyos réteg üldöztetését igérik - mást semmit. Se kaját, se piát se nőt. Semmit.

Valóban így áll a mai magyar társadalom (egyelőre) 20%-a, hogy még a zabálnivaló helyett is beéri pár akasztással a piactéren?
.
Előzmény: gasthemall (93184)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93188
Akkor a te felfogásod szerinti korcs nem a paraszt, akivel követ hordatnak a piramishoz. A korcs a szarházi, aki hatalomra tör.
A pórok jó része jól megvan a saját helyén.
Előzmény: gasthemall (93172)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93187
Semelyik pártnál nincs átgondolva semmi, de ez egy kétlépcsős átgondolási folyamat. Az első, hogy szembenézünk a problémával, a második, hogy törjük a fejünket, mit kéne csinálni. Az első lépcsőn az összes parlamenti párt elbukik a PC-hályog miatt, legalább Vonáék ezen nem. A második lépcső azok előtt áll, akik az elsőre felléptek.
Előzmény: GPS (93180)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93186
Kicsit kivezet a píkolajos tárgykörből, de nem jgy van. Természetesen a demagógiára a politika műfaja rákényszerjt, ez alól még radikálisok se húzhatják ki magukat, meg nem is akarják, nyilván. be kell robbanniuk a köztudatba, stb.
Azonban az ő műfajuk (konkrétan a Jobbiké), nem az utópiaadás, hanem a PC-tabuk felrúgásával a tények nyjlt kimondása. Némely megoldási irányok pedig józan ésszel szinte maguktól adódnak, csak PC-dogmába ütköznek - másoknál. Pl. a cigányügyben, közbiztonság , honvédelem ügyében.

Miaz hogy "utána mi lesz"? Miután lesz csendőrség? El fogják kapni a fatolvajokat. (bőrszjnre tekintet nélkül)
Miután újjászervezik a honvédelmet? Lesz honvédelem.
Természetesen a gazdasági program a legködösebb náluk, de ha úgy látjuk, hogy pl. a föld idegen kézbe kerülése káros lesz nekünk, és én így látom, akkor logikus, hogy hazai kézben kell tartani.

Ami a fiatalok földművelés utáni vágyait illeti, e topik nem arról szól, hogy jajdejó a píkolaj, jajdejó, hogy összeomlunk, hanem arról, hogy ha egyszer elkerülhetetlen a dolgok mai menetének végetérése, ilyen erőforrásalapokon, mint ma, akkor mi a kiút. Tetszik, nem tetszik, mindenképpen más lesz. AZ egyik fő irányzat szerint valami hasonlót kéne csinálni más erőforrásokkal, olajpótlókkal, a másik, magamfajta felfogás szerint pedig ez nem lesz lehetséges, tehát aki túléli, ha szereti, ha nem, nagy eséllyel földet fog túrni. (ez csúnya kifejezés, magam nem használom általában)

A szükség nagy úr. Gracchusékat megölték, de Itália népe végül nagyrészt mégis paraszt lett. Igaz, nem minden római cirkuszbajáró proli utódából lett paraszt, sokuknak idővel egyáltalán nem lett utóda. Gracchusék szerették volna elejét venni a későbbi nagy pusztulásnak, kár, hogy nem hallgattak rájuk.
Ránk se fognak nagy eséllyel...
Előzmény: GPS (93180)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93185
Gumikalapáccsal verte nálatok is anyád a hasát, hogy ilyen hülye lettél?
Előzmény: gasthemall (93184)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93184
Miért van ilyen nagy vonafóbiád? Semmiben nem különböznek a többi nagy és kicsi párttól. Minden párt hazudik. A korcsoknak nem lehet igazat mondani, hanem azt kell nekik mondani amit hallani akarnak.

Egyik pártra sem szavazna senki, ha tényleg elmondaná amit tenni fog. Pl. a maszopra ki szavazott volna, ha elmondja szépen, hogy szétlopják az országot szétbaxák a közbiztonságot miközben egymás zsebét tömik, ezt a részt pl. ők is kihagyták...

Vagy a fidesz is kihagyta, hogy intézményes maffiát fog működtetni a belügyminiszter vezetésével. A lényeg minden választási ígéretdömpingből kimarad...

Nekem pl. nagyon tetszett a magyar demokrácia (rém) történet legárnyaltabb választási szlogenje: "több pénzt az embereknek".
Előzmény: GPS (93180)
Plannie Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93183
Én még érzem a jelenlétét :)
Előzmény: gasthemall (93166)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93182
Nem szabad gyorsan sok marhát pátyolgatni, mert Vonának kellenek a marhavagonok, azt kifelejtetted.
Előzmény: GPS (93180)
dajtás Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93181
Melyik része? Mennyiért adod tonnáját, ez a része :)

Ezen már én is sokat gondolkodtam...
Elsőnek hengerelt ólomlemezeket kellene előállítani 1-2mm vastagsággal, majd egy hengeres mintanyomóval megnövelni a felületet. Tartálynak maximálisan megfelel 20-30cm vastag csatorna PVC cső, távtartóknak bakelit lemezek, lemezszigetelésnek üveggyapot. Egy kritikus pontja van a sufnituning ólomakkunak a kénsav. Ipari mennyiségű, több száz liter akkusavat nehéz beszerezni.

Fél éve beszéltem egy magyar ólomakkugyártóval, mert bezárta a boltot. Gépsort eladta vasáron, mert olcsóbban be tudta szerezni legyártva. Így nehéz lesz újrakezdeni bármit is.
Előzmény: Törölt nick (93169)
GPS Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93180

Idefigyelj: a mai magyar fiatal generáció baszik nekünk parasztkodni, földet túrni, marhát pátyolgatni.

Gépesítve még hagyján (bár azt se szívesen) - nade kisgazdasági, házi eszközökkel - hát egy nagy túróst fognak ezek termelgetni nekünk.
Verejtékes munkával - jó keveset, mi?

Mondhatnánnk, hogy "nahát, akkor gépesítsük a kisparasztot - talán úgy menni fog".


Hahha - akkor meg megint ott leszünk, ahol a part szakad: vagyis akkor már kicsiben nem méri meg...vagyis megint "arccal a kolhoz felé" találjuk magunkat.

Imádom én Vonáék félmondatait: Mert csak a mondat felét szokták elmondani - vagyis hogy mivel kéne kezdeni a változásokat (de ezek is főleg bitóról, lámpavasról, bebörtönzésről szól - mintsem arról, hogy mit fogunk zabálni).

Ha megkérdik a mondat második felét - vagyis hogy "utána mi lesz ?" - arra azt mondják, hogy ez csak liberális (zsidós) kötözködés...mert "nem az a fontos most, hogy mi lesz később - a fontos, hogy mi NE legyen most."

Na, így van átgondolva az önálló, független, magyar, népnemzeti kisparasztkodás is.
.
Előzmény: Niceee King Doom (93167)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93179
baxódj meg...
Előzmény: Törölt nick (93178)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93178
huje kochog...
Előzmény: gasthemall (93174)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93177
Na még csak az kell, hogy betiltsa az eju gittegylet a kompaktot is oszt itt ülünk a sötétbe :)
Előzmény: dajtás (93176)
dajtás Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93176
Beindult az izzólobbi :)
Csak egy apró felvetés, irodákban és mindennemű középületben milyen fényforrásokat használnak az emberek napi mint nap 8 órán keresztül? Na milyet? Természetesen kompakt fénycsövet és elektronikus előtétes fénycsövet...
Spájzba és WC-be nincs értelme kompaktot rakni, többi helyre mehet izzó búrás MELEGFEHÉR! kompakt. Kínai 600Ft-os 6-7000K-es kompaktok szemétre valóak.

Ettől függetlenül én se szeretem, ha nagyon kell halogén/kompakt, ha van rá keret rendes powerLED-es cuccok.
Előzmény: gasthemall (93175)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93175
Közelről veszélyes a kompakt fénycső

"Magyar szakemberek megerősítették a Krónikának a német épületbiológiai intézet megállapítását, hogy az energiatakarékos kompakt fénycsövek sugárzása a negyvenszeresét is elérheti annak, amennyit a számítógépeknél engedélyeznek."

Hisztériakeltés?
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93174
Földművelésről:

A Dunántúl közepén keletkezett az európai civilizáció

Érdemes elolvasni.

"Ami a Dunántúlon az újkőkor kezdetén történt - erről szólnak a Sárréten végzett környezettörténeti, vagy a Regölyben folytatott régészeti ásatások -, az egész Európa társadalmának fejlődését befolyásolta. Az itt élő emberek csoportjai vándoroltak el a párizsi medencébe, Frankfurt vagy Krakkó környékére. Azért van ilyen nagy érdeklődés az őskornak ebben a szakaszában a mi irányunkba, mert ha Európában meg akarnak tudni valamit arról, hogyan kezdődött náluk a természet átalakítása, hogy keletkezett a letelepedett életmód és végső soron a civilizáció, akkor nagyrészt tőlünk kell megtudniuk mindezt, hiszen az élelemtermelés tudásanyaga, a földművelés, a házépítés ismeretei, a genetika szálai mind a Kárpát-medencébe vezetnek. Pontosan 7500 évvel ezelőtt következett be a Dunántúl közepén, a Balaton vidékén ez a jelentős átalakulás. Ezen a korábban üresnek hitt vidéken a mezolit ásatások radiokarbonnal igazolt adatai szerint vadászok, halászok, gyűjtögetők szórványos csoportjai éltek. A Balkán felől érkező földművesekkel kicserélték a tudásukat, és ez volt az a szikra, amiből az európai civilizáció kipattant. Ők lettek az első bevándorlók, akik a házépítést, a kerámiakészítést és az aktív termelést meghonosították az európai kontinensen. Mindez felelősségre, múltunk becsülésére tanít bennünket. Csak akkor válhatunk az európai közösség felelős tagjaivá, ha a kulturális örökséget, a mi saját örökségünket méltón kezeljük."

A rohadt magyarkodó luvnyája.... biztos gárdistásos...
Előzmény: Niceee King Doom (93171)
hanyattesett Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93173
Nem kell a fokgazdálkodást túlmisztifikálni. Az árvizekkel megtelő területekről ahol szükséges volt, ott az övzátonyok átvágásával levezették a vizet, hogy legeltetni lehessen. Ez azért nem egy nagy vaszizdasz...

Persze, lehet tanulmányokat írni arról, ha nincsenek ezek az átvágások, meg néhány csatorna, akkor a halak ívni se tudnak, meg fokok nélkül a folyó árvízkor se önt ki :)
Előzmény: Niceee King Doom (93171)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93172
"Aki alkalmas piramis, vagy bármi építésre, olyan korcs nem is lehet."

Tagoljuk a dolgot. Gondolom nem az tervezte, tájolta, vízszintezte, szervezte a logisztikát a piramisépítéshez aki utána húzta a követ.

Azok akik érdemesek a hatalomra sosem akarják a hatalmat sosem "nyomulnak" (Krisztushoz is kimentek a pusztába), igazából semmit nem akarnak, megszűntek akarni. Nincs mit kiéljenek, kompenzáljanak nincs mit és miért harácsoljanak. Ez egy más létállapot. A korcsok egyszerűen, amikor belefáradnak a saját mérhetetlen korcsságukban való tobzódásban kimennek hozzájuk a pusztába ( a vallások ezt úgy mondják megtérnek). A nem korcs létállapot csak azok számára nem elképzelhető, akiknek elvont képük sincs a korcsságból való kiemelkedésre, és el sem tudják képzelni hogy vannak (lesznek) akik nem korcsok mint ők.

A korcsoknak mindig kell találni valami tennivalót, csak egy nem korcs tud békében ülni szemlélődni és gyönyörködni és SEMMIT nem csinálni, és ettől boldog lenni (igazából ezért idegesíti a korcsokon való uralkodás gondolata, mert tud jobbat). A korcs ha nincs mit csinálnia (létfenntartásban ügyködni), akkor rombol, most ez mindegy hogy minek látszik kedvtelésnek bárminek, valamit kitalál, hogy irigykedjenek a szomszédok, vagy bármi, de csak úgy lenni nem tud (nem ismeri ezt a létállapotot), mert ez a természete. Úgyhogy ha más nincs, akkor a korcsnak piramist kell építenie...
Előzmény: Niceee King Doom (93171)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93171
Mondj már egy példát, amikor korcsok, vagy nem korcsok alulról alakjtottak társadalmi rendet!
Az nem ér, hogy "értelmiségiek" hivatkoztak rájuk és a nevükben randalíroztak.

Speciel nem vagyok hjve a piramisépítéseknek. Aki alkalmas piramis, vagy bármi építésre, olyan korcs nem is lehet.

Nem tudom, ismered-e a hagyományos magyar ártéri gazdálkodás elméletét, illetve irodalmát. Alul levő emberek szervezetten, nagytérségre kiterjedő együttműködésben építettek és üzemeltetttek egy káprázatos gazdálkodási rendszert, mindenféle faszfejek elnyomó hatalma nélkül, ráadásul a természetet nem hazavágva, hanem azzal együttműködve, fenntarthatóan.
Ha nagy kihívást keresel az embernek, én erre szavazok, nem a szadista hatalommániás senkik piramisaira.
Előzmény: gasthemall (93170)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93170
A "torony" a "magaslat" az álmokban is és más allegorikus fogalomalkotásokban is az elmében felállított "építmények" (pl. Pál beszél az elmében az Isten megismerése ellen emelt magaslatokról). Más néven gondolkodási minták.

Bábel csak allegória.

Régen, amikor az ember nem volt ilyen korcs ezeknek az archaikus tapasztalatoknak közvetlenül a birtokában volt mindenki (hogy a változatosság jó és megőrzendő és az univerzális rend ellen való az uniformizálódás). Amikor az ember elkezdett korcsosulni (ma fejlődésnek hívják a korcsságot ünneplő legelkorcsosultabb korcsok) lejegyezték ezeket a tapasztalatokat, akik még értették, hogy megmaradjanak, abban a reményben, hogy a korcs kor egyszer elmúlik és a korcsok azt fogják csinálni amire mindig is hivatottak voltak: piramisba követ hordani, öntözőcsatornát ásni és más a szellemi hierarchiában elfoglalt helyüknek megfeleő tevékenységet végezni, nem pedig társadalmi rendet, világnézetet "alulról" (a dolgok természetes irányával ellentétesen) alakítani.

Ma is bábel van: azaz csak egy üdvözítő nézetrendszer és gondolkodás és társadalmi berendezkedés létezik, a többi az náci, primitív, "felszabadítandó", elnyomandó, maradi stb...
Előzmény: Niceee King Doom (93168)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93168
Ezt nem ő találta ki. Az alább elemzett egyik csoportra jogosan áll ez a gúnyszó. Persz eolyanok találták ki, akik világszerte gúnyolódnak az egészséges közösségi összetartozásérzésen.

Mitől lett Bábel ilyen ocsmány hely, hogy ilyen identitás-bogáncsot termett?
Előzmény: gasthemall (93166)
Niceee King Doom Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93167
Nono, én aggódva helyeseltem a kollégának, mivel ezek az én két bors ökröcskés vízióim is, illetve én ilyet szeretnék, igaz magyar Gracchusként.

Ami a retorikát illeti, abban pl. Vona esetén a "MAGYAR" mellett épp elég racionális elem van, a valóság talján állva. A "MAGYAR" itt csak anyit jelent, hogy "társadalom", amely történetesen épp itt él e magyar földön és ezért, ha egészségesen gyökerket akar erszteni, ha kohézióval rendelkező közösség akar lenni, akkor magyar-nak kell lennie sé kész. Ha ez dánia lenne, akkor dánnak, stb.

Az igaz, hogy a táborban összetalálkoznak a közös zászló alatt a magamfajták (nem Morvai-s értelemben, bár azt is vállalom), akik fenntarthatósági alapokról jutnak el e zászlóhoz olyanokkal, akik inkább misztikus-mittoménmilyen magyarkodós alapon. Ezek egy részének van ösztöne az önellátás igenlésére, pl. mert attól várja, hogy akkor nem lehet külföldről kizsákmányolni, másoknak gőze sincs az egészről. Az ilyenek ábrándoznak arról, hogy ha lerázzuk az igát, akkor turulos logójú MAGYAR autópályákon fognak a MAGYAR emberek MAGYAR autóban MAGYAR bevásárlóközpontban MAGYAR génpiszkált szemetet venni...
Az ilyenektől magam is félek kicsit...

Nem érted. Szó sincs szélsőségesek hatalmi ambíciójáról, illetve arról lehetne, de sose kerülnének hatalomra, ha a jelen rendszer nem omlana össze. Nem valami gonosz eszme visz minket a káosz, vagy polgárháború felé, hanem a viszonyok fenntarthatatlansága. A leszélsőségezett mozgalmak, pártok inkább csak kakasok, kukorékolnak, de nem ettől van a hajnal. Ők csak érzik, hogy az van.
Talán a hajnal pozitív fogalma nem minden téren jó hasonlat, ez sok szempontból alkonya is sok mindennek, de ki tudja, talán lesz újrakezdés is.

Ninsc semmi baromkodás a MAGYAR hangsúlyozásában, belül kell észnél lenni, lekapcsolni azokat, akik kb. éppolyan perverzióval értik félre ezt a hazafiasságot igenelve, mint akik vadul ugatnak rá.
Egészséges közösségi identitás, embertömegek szervező ereje, hogy ne csorda legyen, illetve, hogy organikus rendben élőcsorda legyen, ne kivert egyének véletlen, kaotikus tömege.
Előzmény: GPS (93163)
gasthemall Creative Commons License 2009.09.08 0 0 93166
boldogult BSM mondása jut eszembe: "magyar seggbe magyar lófaszt"
jókat tudott mondani, kár hogy nincs itt :)
Előzmény: GPS (93163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!