Ertem en pontosan mirol beszelsz :) Nekem is tetszett mig mukodott, de elvagyok nelkule es szerintem csak arra, jo hogy eggyel tobb meghibasodo alkatresz legyen a gepben.
Igy vagyok a motoros ules alitassal is, jo-jo de .....
Mikor kijottek az E36-el lehetett bebepitett mobil telefont kerni mikor megvette az ember.
Az akkori csucs technologia kb 2-3 ev utan mar csak a helyet foglalta a kocsikban.
Ugyan ez a helyzet a beepitett GPS vagy tolato kamerakkal. Ma csili-vili, de holnap utan mar csak elavult cucc.
Elkernek erte egy csomo penzt de semmi szukseg rajuk :) es kesobb csak fejfajast okoz.
Sziasztok! Nem rég vettem egy E36-ot amin nem működik a bal hátsó ajtózár(központi zár), vagy is hol lezár hol nem. A segítségeteket kérném abban hogy hol tudok hozzá bontott zárat venni.
Én úgy csináltam, hogy vettem egy komplett bontottat, nem egy ökör ára, és azt újítom fel a lent leírtak szerint(bronz persely, stb) és ha aknához jutok csak kicserélem.
Pl. egy megkopott léptetővilla ami miatt kidobja az egyes sebességet 18.000 ft. Meg a szétszedés munkadíja ( nem a fel-le szerelés) kb 20 ezer. Ennyiért kap egy bontott váltót.
Az egész kulisszát átrakod egy az egybe a bontottra. Amiből állítólag egyre nehezebb jót találni. Pedig korábban az a hír járta, hogy sosem megy tönkre (ugyan az a ZF váltó van a 328i alatt, mint a 3.0 M3 alatt).
Azért előtte lehet meg kéne egy váltóssal is nézetni, hátha vmi ócsóság ment benne tönkre csak. Na persze...
Ha megvan minden hozzá, akkor aknából vagy emelő alól nem nagy mutatvány, szerintem kb. egy óra hossza a reális, vagy még annyi sem. A váltót nem kell leszedni, viszont felülről nem oldható meg.
Ha megy a cucc esztergályoshoz, akkor nyilván rá is várni kell. Érdemes egyébként megcsináltatni, amit mondtam, három okból is:
1. a váltóra menő csuklóban lévő betét bakelit, néhány ezer km után kikopik ugyan úgy, hiába veszel újat,
2. a a váltókar alján lévő betét szintén (bakelit) is ki van kopva, az másképpen nem cserélhető, csak vagy így, vagy veszel új váltókart,
3. a váltókart és a csuklót összekötő rúd csapjainak kopása is javítható.