Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.26 0 0 46952

Először nekiálltam legépelni, de inkább úgy döntöttem, egyes dolgokat fele annyi idő megmutatni, mint leírni, így egy kis videó tutorialt csináltam inkább. Letölthetővé tettem az adatokat tartalmazó fájlokat is, és a leírás végén ott vannak a példakódok is.
Más is kipróbálhatja, nem csak olahtamas, és hogy legyen egy kis tétje, aki először küld a leírás alapján ezekkel a stílusbeállításokkal olyan exportál png-t, amin szerepelnek a patakok is, vendégem egy sörre :)
A leírtak alapján könnyen meg lehet csinálni szerintem.
http://heyjoe.hu/tilemill/

Előzmény: olahtamas (46950)
V43 1279 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46951

Így érthető, köszi a választ.

Előzmény: Csuhás (46948)
olahtamas Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46950

Teljesen igazad van, minden sorod ül.

Magam is így látom, ezért is mentem be lassan 2 éve az MTSZ-be, mert akkor Modras hívott segíteni.

(Nem pénzért, hanem munka utáni társadalmi munkába, mielőtt valaki félreértené)

Rengeteg információt adtunk turista szempontból, amelyeket ha mind figyelembe vettek volna, akkor most sokkal jobban állna a helyzet.

Azért szerencsére néhány dolgot sikerült elérni, de még távol van az ideálistól.

Ha tudsz majd küldeni információt a csempegyártás menetéről, akkor azt megköszönném én is!

Az itteni profiloldalamon körülírt e-mail címemre nyugodtan írhatsz!

Előzmény: annyi baj legyen (46945)
hadidoki Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46949

Kedves heyjoe!

Megérkezett a leírás, nem kevés munkád lehet benne. Köszönöm!
Ma már nem nézem meg, mert elég fáradt vagyok ( 4 gyermekem családostul és 8 
unokám volt nálunk ünnepelni), de napokon belül átbogarászom.

Még egyszer köszönöm kedvességed és további boldog ünnepet kívánok.

Előzmény: annyi baj legyen (46942)
Csuhás Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46948

A kilátón a rácsozás a közeli radar jeleitől véd.

Előzmény: V43 1279 (46947)
V43 1279 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46947

OKT Bakonybél-Zirc

A legutóbbi túrámat a befejezésénél folytattam. Gyorsan magam mögött hagytam Bakonybélt és az erdei aszfaltos úton is tempóztam, hogy elérjem a vonatom Zircen. Őszintén szólva kicsit tartottam a Kőris-hegy megmászásától (arányaiban kb. a Mátraverebély-Ágasvár szakasszal esett egybe, a valóságban kiderült, hogy egyik sem vészes), de mint tapasztaltam jó "elosztású" rész, így nem volt túlzottan meredek, huzamosabb távolságig megerőltető rész benne. Szép bükkösök között vezetett az utam egyre feljebb. A Kőris-hegyen nagyon erős szél fújt, így a kilátóban nem töltöttem túl sok időt (minek van a fele lerácsozva?). Leereszkedve a hegyről elég sok letört ágat és gallyat tapasztaltam, bő 1 km-en keresztül. Szépalmapuszta előtt visszatekintve szép kilátás nyílott a Magas-Bakonyra. Szépalma-Borzavár között számomra meglepő módon, elég élénk forgalom zajlott. Borzaváron kicsit előbb vártam a pecsétet (kis híján a falu végénél van), de rendben meglett. Az utolsó szakasz is rendben lezajlott Zircig, közben rám sötétedett. Érdekes látvány volt Zirc előtt az erdőből szemlélni a rengeteg fényes pontot. Ezek után kényelmesen értem el a kiszemelt vonatot.

Pecsétek, jelzések rendben, ahogyan eddig Nagyvázsonytól Zircig tapasztaltam a Bakonyban.

További kellemes karácsonyt mindenkinek!

V43 1279 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46946

Az első két mondat nagyon igaz! A többivel is egyetértek, de az első két mondat 5*! :)

Előzmény: annyi baj legyen (46945)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46945

Az soha nem árt, ha az ember valami új területet ismer meg. Még ha profi nem is lesz, de látni fogja a lehetőségeket, és korlátokat, és ezáltal, ha valami ötletelésre kerül sor, sok idő megspórolható azzal, hogy reális, megvalósítható tervei vannak, nem földtől elrugaszkodottak, és nem azzal telnek a napok, hogy azt kell magyarázni, miért hülyeség.
Ráadásul, én még mindig hiszek benne, hogy túrázók igényeit legjobban a túrázók tudják felmérni, és kiszolgálni, ezért nem fog szerintem széles körben az MTSZ, és minden más felülről szervezett rendszer által készített megoldás elterjedni, mert csak megbecsült specifikációk alapján dolgoznak a fejlesztők, nincsen közvetlen visszajelzés a fejlesztő, és a felhasználó között. Ha el is jutnának ötletek a felhasználótól a fejlesztőig, keresztül megy előtte az irányítás szűrőjén, ami egyrészt lassúságot eredményez, másrészt gátat az információáramlásban, harmadrészt folyamatos torzulást az információkban. Ilyenkor a fejlesztőnek sem érdeke ötleteket hallgatni, hiszen ő csak azt és úgy csinálhatja meg, amiért fizetik.
Egy "amatőrökből" álló csapat (és itt a szó eredeti értelme a fontos, tehát a nem pénzért dolgozó) előnye a rugalmasság, a gyors változásokhoz, az igényekhez való alkalmazkodás. És ebbe bőven belefér, hogy néha zsákutcába megy az ember, és két hét munkája megy a levesbe, de olyankor tanulni kell a hibából, és keresni tovább a jó irányt. Ehhez viszont olyan emberek kellenek, akik képesek az erdőben megtalálni a benőtt ösvényt, és hajlandóak letérni az útról.

Rövidre fogva: neked is  írok majd egy kis bemutatót, mert soha nem lehet tudni, hogy nem olyasmi kerekedik belőle, ami nekem is hasznos :)

Előzmény: olahtamas (46944)
olahtamas Creative Commons License 2014.12.25 0 0 46944

Köszi, sikerült betenni az Orux alá.

Érdekelne ez a csempegyártás is, bár félek nekem túl magas :)

Előzmény: annyi baj legyen (46933)
Pulmy Creative Commons License 2014.12.24 -2 0 46943

Majdnem az uccsó pillancsiba:

Meghitt,Áldott  Ünnepeket mindenkinek!

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46942

Kaptál egy levelet leírásokkal, példakódokkal.

Előzmény: hadidoki (46938)
vvittore Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46941

• A hétvégi szél hatására újabb ágak hullottak a turistautakra, az országos kék sáv turistajelzés Vértestolna – Pusztamarót közötti szakasza nem járható. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46940

Az uccsó turcsi beszcsi szellemében:

Bolcsi Karcsit Mindenkinek! :-)))

ezt ma lőttem Dobcsin!

ezt nem...

Na, dobjunk egy kis halcsi levcsit! :-))

hadidoki Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46939

Boldog Békés Karácsonyt Mindenkinek!

hadidoki Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46938

Megköszönném!

Nem hiszem, hogy az én térképem fog elterjedni a túrázok között, de szakmailag érdekel.  

Előzmény: annyi baj legyen (46902)
Güsziológus Creative Commons License 2014.12.24 -1 0 46937

Mik nem vannak:-)

Előzmény: Güsziológus (22632)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46936

Igazából azon is gondolkoztam, hogy mennyire lenne életképes egy válogatott adatokból készített térkép, egy ritkább, mondjuk három hónapos frissítéssel.
Akkor tényleg el lehetne érni egy papírtérkép kinézetének a minőségét.
Ki lehetne dolgozni, hogy melyik barlang, forrás szerepeljen névvel is, melyik csak ikonnal, ki lehetne válogatni a turisztikailag fontosabb dolgokat, hogy ne legyen túlzsúfolt sem a térkép, de ami kell, az legyen rajta.

Most egy adott taggel egy objektumot vagy megjelenítenek az online, automatikus térképek, vagy nem. A források mondjuk megjelennek a 14-as zoomszinten, de kézi masszírozásnál lehetne, hogy a Hétforrás már a 12-esen látszódjon, a bakonyi Tisztavíz a 14-esen, egy névtelen kis izé pedig csak ikonnal a 16-oson.
Ez igazából az első "kiadásnál" lenne nagy munka, utána össze lehet hasonlítani az adatbázisban a bővüléseket, és csak a változásokat átvezetni. Az utak pedig mehetnek ugyanúgy automatikusan, mint most.

Már megint több az ötletem, mint az időm :-/

Előzmény: annyi baj legyen (46935)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46935

Az mbtiles használatával offline használható a térkép.
A jelzéseket még finomhangolnom kell. Sűrűségük függ az út geometriájától, a kirajzolt ikon méretétől, a közelben lévő túrajelek sűrűségétől. Ez hosszabb játszadozás lesz, ezért későbbre száműztem a kérdést.
Vagy csak sima alaptérképet készítek, és arra megy rá a Dömcsi féle túraréteg, mert annak van webes raszteres, és mbtiles kimenete is, heti frissítéssel:
http://data2.openstreetmap.hu/index.php

http://data2.openstreetmap.hu/tt.mbtiles

Előzmény: HEV (46934)
HEV Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46934

Telefonon nekem is Oruxmaps van OMP-s térképpel, megnéztem ezt az online verziót de ez hogy függ össze az Oruxal?

A jelzések sűrűségét mi alakítja? Nagyon eltérő pld. itt látható ez.

Előzmény: annyi baj legyen (46933)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46933

Ha van kedved kipróbálni:

http://heyjoe.hu/tesztraszter/bakony.mbtiles

Online verzióban:
http://heyjoe.hu/tesztraszter/

Persze, még poi-k csak ímmel-ámmal, de amúgy sem akarok minden típust belerakni, hanem csak önző módon azokat, amik engem érdekelnek, nem univerzális térképet akarok.
Szóval bankok, dohányboltok, autószerelők nem várhatóak..

Előzmény: olahtamas (46932)
olahtamas Creative Commons License 2014.12.24 0 0 46932

Hát az OruxMaps csak akkor kerül elő, ha a GPS-ekkel gond van, pl ha otthon felejtem :)

Előzmény: annyi baj legyen (46929)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46931

Házihold Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46930

Koordinata elég egy rövid leírással? Bakonyban egy-két pihenőhelyet rögzítettem

Előzmény: annyi baj legyen (46929)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46929

Nosza, mérd fel, amit útközben találsz, én kirakom a térképre :)
Osm-nél magyar viszonylatban a vadetetők kérdése úgyis perifériára szorult, ahogy látom.
http://overpass-turbo.eu/s/6Eu

Használ valaki itt MBTiles térképforrást kezelő alkalmazást? Oruxmap, stb?

Előzmény: Házihold (46928)
Házihold Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46928

Viszont kívánom mindenkinek és a családnak is:-) az se lenne rossz ha az etetők jelölve lennének a térképeken:-)

Előzmény: Törölt nick (46927)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46927

...és ha már tél(szerű állapot): boldog ünnepeket mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (46926)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46926

Nem, sőt, bolhát se találtunk, pedig azt hittük, hogy azok ott (is) telelnek. Ja mert vadetetőben csak télen szoktam meghúzódni, és csak akkor, ha nagy (jóval nagyobb, mint itt lent a képen), és ha tele van rakva: úgy nem zavarom a vadakat sem. Hajnalban ha nem zajong az ember, akkor a konda/csapat/horda a legnagyobb nyugalommal csemegézget az etetőnél, lehet hallani, ahogy kajáznak :)

Ha belefúrod magad zsákostul a szénába, akkor az nagyon meleg a mínuszokban is. :)

Előzmény: Házihold (46924)
olahtamas Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46925
Előzmény: Törölt nick (46923)
Házihold Creative Commons License 2014.12.23 0 0 46924

:-) elismerem a magas igenyeket:-) a vadeteto nem kullancsos?:-)

Előzmény: Törölt nick (46923)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 46923

Jakéremszépen, akinek ilyen úri igényei vannak :) 

Függőágyat egyszer próbáltam, de nekem nem jött be. A vadetető viszont télen kényelmes és meleg... :)

Előzmény: Házihold (46922)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!