Keresés

Részletes keresés

Vivus Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7162

Sziasztok!

 

Ezzel a kis linkkel szeretnék nektek kedveskedni karácsonyra!

Hanggal a legjobb!!!

 

Vivus

 

Karácsonyi meglepetés!

hebian Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7161

A mantákkal Bodu Hithi Tilánál találkoztunk, ez az Észak-Male atoll nyugati szélén van, szóval Meerutól majdnem vízszintesen balra kellett menni vagy egy órát speedboattal. A háborgó tengeren és szakadó esőben ez elég nagy áldozatnak tűnt odafele, de maximálisan megérte. Teknősökkel kétszer is találkoztunk, először ketten voltak- elég nagyok, másodszor pedig ez a kis "barátkozós".

 

Nekünk is a 600-as rész tetszett a legjobban, gondolom ennek az árát próbálják megkérni a jakuzzi beépítés ürügyén, ugyanis most már a 621-től kezdődően mind jakuzzis. A kád nélkül mi is meglettünk volna, de azért a hozzá tartozó kis zárt udvar a pihenő ágyakkal időnként nagyon jól jött. Szerettünk ott heverészni, és nézni a 2 szürkegémünket, akik általában pont a mellettünk lévő pálmafán tollászkodtak.

 

Picike: hát Meeru tényleg eléggé tele volt (első éjszaka nekünk sem a befizetett típusú szállást tudták adni), de szerintem is érdemes megkérdezni a szigetet, vagy más irodákat, akiknek még lehet szabad helyük a számukra fentartott keretből. Szerintem érdemes erőltetni, láttam egy resortos könyvet, amiben összehasonlították a resortokat különböző szempontok szerint, és az ár-érték arány Meerunál 10-pont volt a 10-es skálán. Bár a fórumon említettekhez voltak képest kicsit felvitték az árakat (gondolom a gyenge dollár árfolyam miatt), de szerintem így is nagyon baráti.

 

Üdv:

 

hebian

 

Előzmény: Danidek3 (7160)
Danidek3 Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7160
Ez igen! 20 manta, meg egy barátságos teknős. Én még csak menekülő teknőst láttam...
Mondom, hogy jó hely Meeru! Egyre jobban tetszik.
Hol láttátok a mantákat?
Mi a 650-esben voltunk annó, szerintem az a legjobb rész :-)

Picike:
A szigettől kérdezted, hogy van-e hely? A lustább utazási irodások nem néznek ám utána rendesen. Szerintem akkor mondj le róla, ha a fórumosok is azt mondják, hogy nincs hely.
Előzmény: hebian (7158)
Picike 1 Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7159

Hello mindenkinek!

 

Most olvasom először ezt a fórumot és eldöntöttem, hogy kérdezek Tőletek. Melyik szigetre érdemes elmenni?

Az igazság az, hogy mi Meeru-t néztük ki, de márciusig az összes időpont foglalt. Úgy néz ki, hogy - fájó szívvel - le kell mondanunk róla. Kuredu-t is fontolgattuk, de nem tetszik az all inclusive megoldásuk (állítólag az italokból csak 20%-50% kedvezményt adnak). Ez valóban így van?

Segítenétek nekem?

 

Köszi: Picike

 

 

hebian Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7158

Sziasztok!

 

Mejöttünk mi is Meeruról, csodálatos két hét volt. Megpróbálom röviden összefoglalni a lényeget, mert pár napig nem lesz alkalmam netközelbe kerülni.

 

Nagyon szerencsésnek éreztük magunkat, mindennel elégedettek voltunk. Az elején volt egy kis kavarás a szállásunkkal, egy napig laktunk közvetlenül az építkezés mellett is, de utána sikerült a 647-es bungiba kerülnünk, amit imádtunk. A kaja is nagyon fincsi volt, nekünk nagyon bejött a teljes panziós megoldás, bár néha elaludtuk a reggelit -ilyenkor jött a banánshake, ami tényleg isteni.

 

Az építkezés már a végéhez közeledik, és nagyon sürgetheti őket a határidő, mert még este fél 12-kor is flexeltek, meg teherautót pakoltak, de azért még van mit csinálni. Az északi csücsökben már lehetett sznorizni, első nap még le volt választva az építkezés, de utána elbontották, úgyhogy nyugodtan lehetett ott is sétálni. A hullámtörők teljesen sértetlenül megmaradtak, mert odáig nem is nyúlnak ki a bungik, és én úgy láttam, hogy nem bántották a kis mesterséges korallszirteket sem, mert elég gazdag élővilág volt. Sznorizás közben találtam ugyan kis szigetelés, és fólia darabokat a vízben (kivittem őket a szemétbe), amin a szél miatt nem is csodálkoztam, de szerintem maximálisan körültekintően dolgoztak. Mondjuk a sziget belsejében jobban is odafigyelhettek volna a kábeldobok és egyéb építési hulladék eltakarítására, de gondolom ez még most következik. Rengeteget fotóztunk, karácsony után felrakjuk Őket.

 

Az időjárás is teljesen "velünk volt", egyszer esett csak az eső, de pont ez volt a szerencsénk, mert épp akkor mentünk egy manta gyanús helyre merülni, és valószínőleg pont azért, mert az éjjel óta tartó heves eső felkavarta a planktont, ott voltak a manták. Igaz, hogy az első merülés alatt csak eggyel találkoztunk, de útban a második helyszín felé szóltak merülésvezetők, hogy látják őket, mehetünk sznorizni velük. Annak ellenére, hogy teljesen átfagytam az úton és az első merülésen, épp félig száraz fürdőruhába átöltözve ugrottam közéjük: életreszóló élmény volt a méltóságteljesen köröző hatalmas lények látványa. Ahová néztem, mindenütt őket láttam, én 14-et számoltam össze, de állítólag kb. 20-an voltak, ha kicsit kinyújtottam volna a kezem, megsimogathattam volna őket. Leírhatatlan az érzés, amit akkor éreztem, és még most is mindig ha rágondolok- szinte az egész világ megváltozott bennem. Meg is vettük a búvárok DVD-jét, mert annak segítségével úgy érzem, kicsit jobban meg tudjuk osztani az élményt az arra nyitottakkal. Amikor a búvár esten néztük a filmet, nem gondoltam, hogy ez tényleg velünk is megtörténhet....

 

Volt egy másik búvár kalandunk is, a második merülésünknél egy teknős az előttem úszó búvárral barátkozott, én persze előkaptam a fotógépet (a legfapadosabb fajtából) és lőttem. Erre elindult felém nagy örömömre, de meg sem állt a gépemig -gyanítom hogy a vaku fénye, vagy a neonsárga színe tetszett neki, mert a maszkomat is meg akarta kóstolni. Itt már nekem elég is lett volna a nagy találkozásból, így próbáltam odébbálni, de a vezető mutatta, hogy még mindig mögöttem van, utólag mondták, hogy az uszonyomat harapdálta. Hát ezután a cápákat már nem mertem fotózni...Volt viszont rengeteg látnivaló a nagy lényeken kívül is, nagyon élveztünk minden merülést. Bár az elején mi is nagyon csodálkoztunk, hogy a mennyi elpusztult korall van, a halak sokfélesége elképesztő.

 

A szárazföld is egy paradicsom: imádtam a rákokat, madarakat, denevéreket, mident...És az a fincsi MELEG!!

 

Kékbálna: hoztunk merülési naplót, majd egyeztethetünk egy talit.

 

Hát egyelőre ennyit, majd azért még jelentkezem, de addig is miden kedves fórumozónak BÉKÉS KARÁCSONYT kívánok!

 

hebian

 

Napóleonhal Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7157

Sziasztok!

 

Mindenkinek szeretnénk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben és Utazásokban Gazdag Új Évet kívánni!

 

És még tartozunk egy Vilamendhoo/Ranveli/Dubai élménybeszámolóval, amit megígérek, hogy év végéig (csak az a kérdés, hogy melyik év végéig) fenn lesz. Legalábbis a szöveges része, a képeken még finomhangolni kellene egy kicsit, azzal nem tudom mikor végzek.

 

Nh.

 

 

Frangepani Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7156
Sziasztok! Csak a forumon vagyok uj,mar hallhattatok rolam,es talalkoztunk is a Malongon. Kellemes Karacsonyi Unnepeket szeretnek kivanni mindenkinek! Nekunk mar csak 10 nap es megyunk Vilu Reefre!Majd beszamolok mindenrol,es a legkozelebbi Malongot remelem sok sok fotoval, elmennyel tudom gazdagitani. Szoszi
csinnnKA Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7155

Sziasztok! :-)

A mézeskalácsaim mögül csak rátok néztem gyorsan

 

\|///
@@
oOo ( ) oOo

 

hogy BOLDOG KARAJCSONT kívánjak nektek! :-*

 

Bandos drága, ne zrikálj!!! ;-)

seagull7 Creative Commons License 2004.12.23 0 0 7154

Minden kedves Maldív fun-atikusnak NAGYON BOLDOG, SZÉP ÜNNEPET kívánok!

 

Seagull

Kékbálna Creative Commons License 2004.12.22 0 0 7153

Szia Bandos!

 

Pillanat, pillanat. Ezek szerint nem csak én vagyok fáradt ilyenkor.

 

Ezekben az árakban a múltkor nem volt benne még a transzfer, illeték, kerozin pótlék és a jegykiállítás díja. Ez egy szolid 50-es.

 

vagy

 

Közeleg az indulás és nem telik a repcsi. Ez nekünk jó. :)

 

Nem rossz így se. Csak huncutak az irodák. :) Figyeljünk.

 

Ja és csak 43 nap. :))

 

Kékbálna

Előzmény: Bandos (7152)
Bandos Creative Commons License 2004.12.22 0 0 7152

Sziasztok,

 

Elég kedvezőnek tűnő MALÉV charteres januári árakkal találkoztam ma a Pólus Centerben lévő TUI Utazási Központ hírdetőtáblájánál. (Akit esetleg érdekel, tel: 419-42-01) El is hoztam pár szórólapot: 

 

Kuredu, FP, 229.900 Ft

Ellaidhoo, FP, 229.900 Ft

Helengeli, R, 229.900 Ft

Kandooma, TP, 239.900 Ft (Jázmin, Vivus?)

Meeru, TP, 249.900 Ft (Ez nem rossz ár, igaz CsinnnKA?)

Fihalhohi, FP, 249.900 Ft (Bogyó, mit szólsz?)

Fun, FP, 259.900 Ft

Bandos, R, 269.900 Ft (Jaj!)

Sun, FP, 309.900 Ft

Paradise, FP, 309.900 Ft

Royal, R, 429.900 Ft (ínyenceknek)

Malév charter, csak repjegy, jan 1., 8. 120.000 Ft (Ez sem rossz....)

 

Bandos

 

IT88 Creative Commons License 2004.12.22 0 0 7151

Sziasztok!

 

Mi is nagyon Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet kívánunk Mindenkinek!

 

Már csak 182 nap és csomagolunk! :-)))))

 

Üdv.:

 

IT88

Előzmény: Vivus (7149)
Bogyó 2 Creative Commons License 2004.12.22 0 0 7150

Iszom a szavaitokat!!

Csak győzzem kivárni, mit írtok! Bár az ünnepek alatt nem leszünk itthon, de néha leszek internet közelben.

Szóval jó volt? Szép volt? Én megmondtam, remélem helytálló volt amit írtam, s nem vitt vakvágányra.

Anno nagyon sokat merítettem az itteniektől, nagyon sok segítséget kaptam, jó érzés, ha hasznosítható volt az is, amit én írtam, bár már eléggé fakulnak az emlékek. Na, majd februárban malongón frissítünk!

Nagyon irigykedek a sok kép miatt, - de persze nagyon kíváncsi is vagyok rájuk - sajnos nekünk akkor még csak analógok voltak, azzal korlátozottabbak voltak a lehetőségeink. De legalább van miért visszamenni!

Ugye, érdemes?

Előzmény: Mr.Gócpoint (7140)
Vivus Creative Commons License 2004.12.22 0 0 7149

MINDENKINEK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SZERENCSÉSEN BOLDOG, MALDÍV UTAZÁSOKBAN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

 

Mr Gócpoint!

Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek!

Várom a beszámolót. Én Suzzy képeitől még nem tértem magamhoz, de azért várom a tiéidet is feltöltődésként...

 

Vivus

losonczyy Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7148

Köszönöm SSuzy !

 

Így éjfél előtt még azt is látom, miből van kettő a nevedben, és összejött a nap, az axeleros ügylet mindenesetre!

 

Akkor én maradok a jó éjszakát ! -nál, Te meg hozod a szép /hol/napot.

 

Üdv: Losonczyy

 

 

 

Előzmény: ssuzy (7143)
Sun I. Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7147

Köszi a válaszokat, akkor inkább még kicsit gondolkodunk Malé-i kiránduláson, jó?

 

Hali Nektek

Bogie Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7146

"Nekünk a 21 napból 4 nap borongózott.Olyan barnák vagyunk,mint

egy pácolt diófaszekrény."

 

Én meg sárga, de nagyon!!!:)

Előzmény: Mr.Gócpoint (7140)
kisteso123 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7145

Sziasztok!

Szeretnék új  információkat kérni Lohifusiról.Ha valakinek van kérem irjon!!Két kisgyerekkel mennénk (5 és 1,5 évesek),elsösorban az érdekelne,van-e játszótér,milyen a part......

A régieket olvastam!

Elöre is köszönöm!

OSZIBARACK Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7144

Sziasztok!!!!!:-)))

 

Nagyon örülök, hogy végre itthon vagytok!!Köszönjük a képeslapot, nagyon öültem neki.:-))))

Még sose kaptam Maldív-szigetekről képes lapot (mindig csak mi adtunk, másnak;-)

 

Várjuk az élménybeszámolót és a képeket nagyon, majd meséljetek!!!!

 

Üdv. Őszibarackék

 

Előzmény: Mr.Gócpoint (7140)
ssuzy Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7143

Mr. Gócpoint!!

 

Üdv itthon! El nem tudom mondani mennyire irigyellek!!!! Bár már ott is többször emlegettelek, hogy "az teszi jól, aki minimum 21 napra jön"...irigylem a barnaságot, én már szoliban is voltam azóta : )). SZÓVAL MINDENT IRIGYLEK, csak azt nem, hogy jól éreztétek magatokat!!

SZÉP NAPOT!! (Losonczyy-nak külön)

SSuzy

Előzmény: Mr.Gócpoint (7140)
Mr.Gócpoint Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7142

Én is köszi,magamtól nem jutott volna eszembe,hogy fűszereket

vegyek,pedig szeretem.Bár néhány hétig nem nagyon fűszerezzük az

ételeket.

Előzmény: Bandos (7141)
Bandos Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7141

Sziasztok, üdv itthon!

 

Ha majd kipihentétek az utazást, várjuk a részletes élménybeszámolót.

Nagyon szépen köszi a vegetable curry-t. Ha nektek is jó, jan 2. hetében összefuthatnánk valahol. Majd privátban lelevelezzük, jó?

 

Bandos

Előzmény: Mr.Gócpoint (7140)
Mr.Gócpoint Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7140

Üdv Mindenkinek!

 

Éjfélkor érkeztünk meg Fihalhohiról.

Sajnos nem tudtunk bejelentkezni,mert nem volt ékezetes bill.

A repülőn végig a kinyomtatot,kb 20 oldalas Bogyó beszámolót

olvasgattam,ezért már felkészűlt voltam Fihából.

Segítségedért egy szép póló a juti.

Megvan a v.curry is Bandosnak,én is vettem sokat.

Kedves Ssuzy,sajnálom,hogy nem volt szerencsétek az időjárással.

Nekünk a 21 napból 4 nap borongózott.Olyan barnák vagyunk,mint

egy pácolt diófaszekrény.

Csináltunk összesen : 1600 db 5 Mpix-es képet,kb.300 db profi analógot,

és kb.4óra digit videót,és 1.5 óra vízalatti d.videót.

De ezek feldolgozására csak a két ünnep közt lesz időnk.

Három hétig szinte mindenki a szigeten mezítlább közlekedett.

Ilyet Sun-on nem nagyon lehetett volna.

Rögtönzött vélemény alkotás: Ha nem a luxust,és a sok embert

keresi valaki,akkor szerintünk Sun-t,Paradise-t mindenképpen,

de még Meerut! is felűlmúlja.De majd a párom is nyilatkozik.

 

Sziasztok

Danidek3 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7139
Még odafelé menet is meg lehet oldani, ha marad még erőtök és délelőtt érkeztek.
Hidroplánok elég gyakran járkálnak, oda kell menni a hidroplán kikötőhöz és elmondani, hogy ezt szeretnétek, bele fér-e a dologba...
Hazafelé meg lehet aludni egyet Maléban is, csak valami rendesebb szállodában., ne a Hotel Royal Penész-ben. Ki is aludt egy étteremi konyha melletti szobában? Maléban olcsó a szálloda, de a part nem olyan szép :-)

Ismeritek a menetrendet, lehet szervezni már most is. Ha reggel megy a gépetek haza akkor akár nem is kell szállást foglalnotok utolsó napra a Sun-ra...

Én ugyan nem voltam Maléban, de aki volt megelégedett 2 órával is belőle...
Előzmény: Replay (7136)
losonczyy Creative Commons License 2004.12.21 0 0 7138

Kalappo !

 

Haahooo !

 

Hol tetszenek lenni? Vagy már Te is Kozárba készülsz?

 

Volt az Ember, papír az IP-vel, jelszóval nem nálam lenni, idő azóta semmi, ma végre bepróbálkozás, a linkóci D-Linkes verzió + mi, nem /együtt/működni, vissza a lassúba, hogy legalább belepillanthassak a Maldívba. Az egész nap ilyen volt. Illetve mostmár a tegnap. Ma, mielőtt bármibe kezdenék, elolvasom Suzzy "szép napot"-os bejelentkezését, hátha úgy lesz.

 Meg vagy Te leszel szives vezérelni ezt a vackot, vagy más, de most már jobban ráérni látszom, így KELL, hogy működjön !

(Látod, mennyire ráérek, még csak negyed egy.)

 

Igy most én kívánok tán' elsőnek mára mindenkinek szép napot !

Na és egyúttal jó éjszakát !

losonczyy Creative Commons License 2004.12.20 0 0 7137

Szia Danidek3 !

 

A yahoot valóban kioffolom a jövőben, nincs időm folyamatosan a kémvírusokat irtatni.

A többit, amit írtál, nem értem, majd egy SZAKember, egyszer .. ide..készre, és akkor biztos jó lesz, mert viszont elhiszem.

 

Losonczyy

Előzmény: Danidek3 (7107)
Replay Creative Commons License 2004.12.20 0 0 7136
Szia! Ha azt veszed, hogy a transzfer gyorshajóval kb. 25 ezer Ft és 2x2,5 óra, hidroplánnal pedig kb. 50 ezer oda-vissza fejenként, akkor egy fakultativ sem nagyon jönne ki olcsóbban. De Male nem ér ennyit szerintem sem pénzben, sem időben. Male max 2 óra és erősen felejthető. De ha a repülőtök csak estefelé vagy még késöbb indul vissza, akkor simán meg tudjátok nézni, ugyanis Sun-ról olyan korán kitesznek, hogy legkésöbb 4-kor Male-ban vagy.
Előzmény: Sun I. (7135)
Sun I. Creative Commons License 2004.12.20 0 0 7135

Köszi Nektek,

még azt szeretném kérdezni, hogy ha Malét meg szeretnénk kuksizni, akkor lehet-e ilyen messzi szigetről is, mondjuk magán fakultatív programmal? Ha jól tudom azon a bizonyos falon ez nincs ajánlva, ugye? Vagy igen? Jó lenne. Mennyibe kerülhet Sun I.-ről?

Előzmény: ssuzy (7130)
Kékbálna Creative Commons License 2004.12.20 0 0 7134

CsinnnKA anyus!

 

A teremburáját mondhatni kupoláját!

 

A http://www.sheila.hu/malongo/index.html honlapon nincs fent a maldiv.lap.hu ami nem lenne baj. Csak a témában más kevésbé informatív nem maldiv .lap.hu-k ott vannak. Ez diszkrimináció kérem. >:|

 

Ja és a malongo lap sincs fennt.

 

Látott már sértődött bálnát? Most láthat. Hmm...

 

Szia

 

Kékbálna

 

 

;)

Előzmény: crx (7132)
Vivus Creative Commons License 2004.12.20 0 0 7133

Szia Pitta!

 

Van egy rossz hírem. Felrakom ide is, hátha nem olvasod az emailjeidet.

 

Sziasztok,

 

A BANDOS-on (MLE- 84318) zajló építkezések sajnos csúsznak, így az érintett időpont

2005.02.28-ig tolódik ki.

 

Kérem a fenti információk figyelembe vételét!!

 

Köszönettel és üdvözlettel.

 

FV

 

Sajnálom :(

Vivus

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!