Keresés

Részletes keresés

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.21 -2 2 9981

'Remélem a jó tendencia, miszerint a csapataink nagy számban jutnak be az EL csoportkörben jövőre folytatódik..'

 

Minden meccsel gazdagodnak azok a csapatok akik az EL-ben játszottak,jó lenne ha ez jövőre is folytatódna!

Előzmény: Trombozis4 (9968)
Törölt nick Creative Commons License 2023.02.21 0 0 9980

A Fradinál lejárt a szerződése. Mehetett volna kölcsönadás nélkül is Mosonmagyaróvárra, hogy egyszerűen oda igazol.

Előzmény: Bamberg58 (9979)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -11 1 9979

Azért ment kölcsönbe mert Elek nem játszatta, nem bízott benne, meg folyton sérült volt.

Tehát kényszer...

Előzmény: Leszi51 (9978)
Leszi51 Creative Commons License 2023.02.21 0 2 9978

" Feldolgoztam ezt magamban és ezért kértem a hosszú ideje kölcsönszerződést, amiben azonban annak a lehetőségét kizártuk, hogy az FTC visszarendeljen. "

Előzmény: Bamberg58 (9977)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -11 1 9977

Lehet, de a kölcsönbe menetele nem...

Előzmény: Darhon (9974)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.21 0 5 9976

A Sió közben a bajnokságban szórt el értékes pontokat.

 

Stabil, egyenletes teljesítményre sajnos ők se képesek. /Persze, Kajdon, Kiss legalább fejlődik, és Klivinyi is újra tudta építeni magát./

Előzmény: Bamberg58 (9971)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.21 0 3 9975

Nincs nálad magasan a léc.

Előzmény: Trombozis4 (9968)
Darhon Creative Commons License 2023.02.21 0 3 9974

Az az ő döntése hogy Elek nem rendelheti vissza.

Előzmény: Bamberg58 (9972)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -17 3 9973

Dicsérjük meg a válogatott magját adó nagy profi, jól fizetett Debrecent, mert egy amatőr norvég csapat kint tönkreverte?

A Nyköbingi összeomlásért meg egyenesen díszpolgári címet is érdemelnének.

A dánok, norvégok, ha mást nem, legalább futni tudnak és van erőnlétük, ami a Debrecennek nincs.

Futni is úgy tudnak mint Szilágyi előző csapata.

Hàla a kitűnő “szereplésünknek” jövőre, valószínűleg, csak 3 csapatunk lesz az EL-ben, pedig még az oroszok nincsenek is ott.

 

Előzmény: Bamberg58 (9971)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -13 1 9972

Sok sikert Nikinek, jó döntés volt neki elhagyni a Fradit

 

Nem hagyta el, kölcsönben van és nem ő döntött.

Előzmény: Trombozis4 (9969)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.21 -17 2 9971

Gratulálok a magyar csapatoknak, ezek az EL meccsek nagyon jó kis erőfelmérők voltak,

 

Gratulálok a sok zagyvasághoz amit összehadováltál, ez még tőled is sok.

 

“Jól mutatja a pozitív hatást, hogy az EL-csoportkör idején mind a Debrecen, mind a Mosonmagyaróvár döntetlent tudott játszani a hazai bajnokságban a Fradival.”

Nincs semmilyen pozitív hatás, csak a szűkösebb keret miatt a Fradi hétközben, a BL menetelés miatt,

fáradtabb.

A EL szereplés egyszerűen égés volt, különösen a Debrecen részéről, aki idegenben két megalázó vereséget is szenvedett.

Csak a Siófok dicsérhető, nekik én is gratulálok...

Előzmény: Trombozis4 (9968)
ducikenyér Creative Commons License 2023.02.20 -4 1 9970

Te jó ég...

Előzmény: Trombozis4 (9968)
Trombozis4 Creative Commons License 2023.02.20 -2 4 9969

Szerintem a Móvárban az egyik legtöbbet fejlődő játékos Tóth Niki. A testalkatán látszik, hogy nem veszi félvállról a konditermi edzéseket és ennek van is eredménye. Nem ő a legjobb támadójátékos a csapatban az irányítók közül, de ő a legkomplexebb. Jól támad és jól is védekezik, ami egy olyan csapatban, mint a Móvár, amelyik a gyors labdafelhozatalra építi a taktikáját aranyat ér. Nem véletlenül jelölte Gyurka Nikit a Móvár kezdőjébe a Nantes elles. Sok sikert Nikinek, jó döntés volt neki elhagyni a Fradit. Hamár Fradi, halkan jegyezném meg, hogy Kukely Anna személyében hasonlóan komplex fiatal játékosuk van, aki szintén nem veszi félvállról a súlyzós edzéseket. Mind Kukely, mind pedig Tóth Niki olyan játékos, aki a közeljövőben reális eséllyel pályázhat a felnőtt válogatottságra nem kis részben a munkamoráljuknak és a védekezésüknek köszönhetően.

Trombozis4 Creative Commons License 2023.02.20 -6 4 9968

Gratulálok a magyar csapatoknak, ezek az EL meccsek nagyon jó kis erőfelmérők voltak, szerintem a játékosok egyénenként és csapatként is sokat fejlődtek. Jól mutatja a pozitív hatást, hogy az EL-csoportkör idején mind a Debrecen, mind a Mosonmagyaróvár döntetlent tudott játszani a hazai bajnokságban a Fradival. Jó lett volna, ha a Siófok mellett a Debrecen és a Móvár is továbbjut a csoportból, és erre volt is némi esélyük az utolsó fordulóig. De az EL-ben már jó csapatok vannak, többen közülük a BL-ben is megállnák a helyüket. A Vácnak ez még magas léc volt, nekik nem volt reális esélyük a továbbjutásra. Az EL arra is jó, hogy a játékosok átértékeljék az erőnléti munkát, amit végeznek év közben. A szerda-szombat ritmust 6 héten keresztül bírni kell és hiába ügyes valaki, ha nem bírja szuflával. Ilyen szempontból az EL és a BL valamennyire modellez egy válogatott világversenyt. Remélem a jó tendencia, miszerint a csapataink nagy számban jutnak be az EL csoportkörben jövőre folytatódik..

btamas70 Creative Commons License 2023.02.20 -3 3 9967

Saját tapasztalat? Komolyan? Elárulnád a tisztelt pubkikumnak, h melyik egyesületben profiskodtál?:o))))

Előzmény: RnD (9950)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.20 -3 1 9966

'Szóval így ezek után biztosan furcsán fog elsőre hangzani de én úgy gondolom hogy ha még nem is fénysebességgel de már felfelé tart a történet talán.'

 

Hajlok erre én is,de de kabalából nem nagyon merek még optimistának lenni,de talán tényleg mocorgunk picit.

Előzmény: Igazság80 (9964)
tempohandball Creative Commons License 2023.02.20 0 2 9965

Lehet, hogy nem értek, de érzek. És nem gondolom azt, hogy a tapasztalat és a stabilitás ne jönne jól a keretnek. Illetve azt is gondolom, hogy ennek a két játékosnak igen sok köze volt a légiósokkal karöltve abban, hogy továbbjutottak, még ha egy gyengébbnek tartott csoportból is sikerült mindez. 

Előzmény: RnD (9954)
Igazság80 Creative Commons License 2023.02.20 -4 4 9964

Az Európa Liga csapatainkról:

 

Szerintem összességében semmi rendkívüli vagy olyan hű de váratlan dolog nem történt, csak így ütősebb az egész történet hogy 3 csapat is továbbjuthatott volna, és még meccsek közben is álltak úgy a dolgok hogy ez az eset tényleg megtörténhet. Aztán meg borult minden.  Szóval így ezek után biztosan furcsán fog elsőre hangzani de én úgy gondolom hogy ha még nem is fénysebességgel de már felfelé tart a történet talán.

 

Mondjuk volt épp honnan, de legalább már vannak versenyképes csapataink újra az EHF mezőny szintjén is, ne feledjük nem oly rég ilyen sem volt ha csak a magyar érdekeltségű csapatokat nézzük.  De ez ott is látszódik hogy a BL csapatok utáni magyar mezőny most már rendre egyre jobb meccseket játszik a Fradi és Győr ellen is, azaz nincs már akkora szakadék mint nem oly rég ez még megvolt. Csapatonként értékelve:

 

Vác:  a közelmúlt alapján és a csoportellenfeleket elnézve én gyakorlatilag semmit sem vártam tőlük, gondoltam itt lesz 6 bukó és a nagyja kínos lesz.  Ehhez képest azért csak elvertek egy jó francia csapatot akik voltaképp emiatt estek ki a folytatásból.))    A franciák elleni szereplés igen over lett, ezt nem gondoltam volna előzetesen.  Viszont így is felemásnak érzem a szereplést mert az 5 bukta meccsből hát olyan jó 3 a vállalhatatlanhoz közelített inkább.  A kisebb néplázadás hatására(?) viszont az utolsó meccsen azért igen komoly küzdelemre késztették a sokkal jobb kerettel bíró románokat, ez azért tetszett...

 

Siófok:  Talán ez volt a legjobb csoport így már előzetesen számoltunk a továbbjutás esélyével.  De ezt még azért meg is kellett csinálni, amit sikeresen meg is oldottak.  Az esetleges Ikast meccs meg olyan hogy itt a sorozat győztesével játszanak minden bizonnyal, BL szint a csapat. Még a Nantes csapatát is lemosták, így kell ezt majd nézni később...

 

DVSC:   Ha valaki csak annyira lett volna jós a sorsoláskor, hogy előre tudja hogy ha bárki leokézza azt hogy a 6 meccsből 4 győzelem lesz csak írjátok ezt alá, akkor gyanítom majd mindenki elfogadta volna.  Ja és minden csoportellenfél le lett győzve legalább egyszer.  Az a helyzet hogy a Sola már mindent tudott a saját ügyéről mikor a meccse kezdődött. Gyakorlatilag eldönthette hogy kivel akar játszani és könnyen lehet meg is tették.  Látványosan sokat hibáztak a hajrában.   Ha csak épp az a szempont és más nem hogy ne oda messzire a francba utazzanak a románokhoz, hanem a sokkal közelebb lévő németekhez már akkor is van az egésznek értelme...

 

Óvár:  szerintem ők találkoztak átlagban a legkeményebb csapatokkal, beleértve a selejtezőt is amin már önmagában emberes volt továbbmenni. Jelenleg a 4-5 helyen lévő román klubon kellett átmenni ahhoz hogy egyáltalán a csoportba kerüljenek.  Feltehetőleg ha a Siófok helyére kerülnek, talán ők is megoldják, itt ez kicsit nehezebb lehetett.  Nem mindegy hogy egy hazájában 5-2-7 vereséges klub jön, vagy egy ugyanabban lévő 9 győzelmes és 1-4  folytatású klub a Brest mögött a 3. helyen.  

 

Elhangzott hogy 2 ugyanolyan sora a csapatnak, hát már ahol. Irányitóban megvannak épp, de máshol meg brutális különbség van ha bele kell cserélni.  Szépen együtt mentünk most is a Nantes csapatával, aztán jött az a bizonyos csere az X helyén.)) Már megint itt fordult a meccs nem jó irányba el.))   Hát igen, innentől a félidő vége és a következő eleje el is szállt, blokkolt lövések, rossz lövés, eladott labda, technikai hiba, tök fölös 2 perc, ráadásul a csapattárs is ki lett állíttatva igaztalanul.))   Komédia 10-15 percben. 

 

Aztán már az irányító lövőbe helyezése jó húzás volt csak hát már nem tudták korrigálni az összeszedett hátrányt, ahhoz azért túl jó már ez a francia csapat a top svéd válogatottjaival.  Ráadás szerintem ők F4-ezni fognak, jobbnak tűnnek nálam mint a németek...

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.20 -4 3 9963

Nagyon jól összefoglaltad,a Vác egyértelműen fejlődött a csoport kör végére és azt hiszem hogy ők pozitív érzésekkel búcsúztak!

A Móvár helyzete nehezebb volt ezt látni lehetett,de ettől függetlenül nem volt kizárt a továbbjutás,ami ugye az utolsó körig élt is.....ők nem biztos hogy jó élménnyel búcsúztak,azt nem állítanám hogy nem fejlődtek,még ha a "számok" ezt is sugallják,mert nagyon sokat lehet tanulni egy ilyen nemzetközi kupából erre mindenképpen alapozni lehet!

Náluk a szélsők szintje nem éri a csapat többi posztján játszókét és ezzel végig komoly hátrány volt számukra!

A Sió úgy tűnik az EL-re hegyezte a formáját mert a bajnokságban továbbra is kiszámíthatatlan!

Nekem is a Loki a legnagyobb csalódás.....ők pont az EL második felére pukkadtak ki,és ennek jó példája volt a tegnapi szenvedésük is!

Előzmény: maedros (9961)
Gojira Creative Commons License 2023.02.20 -2 4 9962

"Márpedig ha a két kiemelkedő klubot - IKAST és a THC - kiveszem a sorból, mögöttük a Nantes, Valcea, Nyköping, Dortmund kvartett papírforma szerint alig, vagy egyáltalán nem  jobb a debrecenieknél- gondjaik ellenére se - kiesésük egyértelműen csalódás!"

 

Ha visszaemlékszel az elmúlt évekre, akkor ez nem csalódás, hanem a dolgok megszokott menete. A Debrecent egyszerűen a szurkolói vágyak - ami saját szurkolóinál teljesen érthető, de például magukat fradistának tartóknál én furcsállok - erősen túlértékelik.

Előzmény: maedros (9961)
maedros Creative Commons License 2023.02.20 -1 4 9961

Az El csoportkör utolsó fordulójában - a már továbbjutó Siófok mellett - még két csapatunknál pislákolt némi remény.

 

A Vác az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára a Valcea ellen, mint múlt héten írtam: ha a váci lányok megszorongatják a román csapatot itthon, kipipálom az idei teljesítményüket, s lőn, jól játszottak, nemcsak a rutinosabb válogatottat megjárt kézisek, de a fiatalok közül is többen, jelesül Ballai, akinek ez volt a legjobb meccse a csoportkörben.Azt már a kezdetekkor is tudni lehetett, hogy a kulcsjátékosokat elvesztő magyar csapat a legerősebb csoportba került, két korábbi Bl grupp, s egy jó nevekből álló Párizs mögé. Három súlyos vereség ennek tudható be, ám volt olyan három meccsük is, ami dicséretet érdemel, s egészében véve a sok fiatal vácinak remélhetőleg elősegítette a tapasztalatszerzést és a fejlődést.

 

Az MKC szoros meccsen, lelkes közönsége előtt búcsúzott a kupától. Sajnos, a találkozó során nem éreztem, hogy az óvári lányok kezében ott lenne a bravúr , a Nantes végül megérdemelten nyert itthon is. 
Az a csoportkör sorsolása után is látható volt, hogy a sorozat legerősebb és egy szintén F4 esélyes gárda mögött nem sok keresnivalójuk lesz az óvári lányoknak, s ez igazolódott a Nantes meglepő botlásai ellenére is. 
Mint írtam korábban: akit meg lehetett verni, megverték - Fanát kétszer -, ám bravúrra nem voltak képesek. Ezzel hozták a tavalyi eredményüket, vagyis nem történt előrelépés, ami annyiból csalódást keltő, hogy - pl a meggyengült Váccal ellentétben - az MKC láthatóan erősödött, két hasonló képességű sora van, ráadásul szép számmal akad magyar, osztrák, szlovák válogatottja is...


A Siófok igazi tömegrendezvényen játszott egy a továbbjutás szempontjából lényegtelen, ám a nyolcaddöntő okán kulcsfontosságú meccset Dortmundban. Valamivel jobb volt a német csapat, ám egy esetleges pontszerzés se lett volna érdemtelen. Korábbi húzó emberek közül Rajcsics és a francia beálló most is kiválóan játszott, jók voltak a szélen Such Nelli és Mavsar is. Belső posztokon viszont DKK és a szerb átlövő most halványabb volt, s az eddig nagyszerűen teljesítő Papp Niki ezen a találkozón támadásban sajna betlizett, ha a szokott 7-8 góljának csak a felét meglövi más az eredmény. Kajdon Blaniról írtam, hogy a "kifutó" junior korosztályból egyelőre a legbiztatóbb játékot mutatja és nem lóg ki lefelé a jóval rutinosabb társai közül sem, ezen a meccsen pedig a legjobbak közé sikerült felnőnie, gratulálok! 
A sorsolás után a Siófok helyzete látszott a legkedvezőbbnek, igazán nagy csapat nem került a csoportjukba, ám a magyar bajnoki bukdácsolás és a nyitányon a franciáktól elszenvedett súlyos vereség után dicséret illeti a továbbjutásukat. Tovább viszont nem nagyon menetelhetnek, mert a végső győzelemre is esélyes IKAST a párharcuk egyértelmű favoritja.

 

Végére hagytam a DVSC meccset, megértem, hogy nehéz felszívni magukat egy már eldőlt kiesés után egy "érdektelen" meccsre, ám a csoportkör egyik leggyengébb, nullpontos csapata ellen majdnem pontot veszteni, a legerősebb játékos kerettel rendelkező magyar El gruppnak azért nem volt egy felemelő látvány...

 A sorsolás után úgy tűnt, a Siófok mellett, a Loki került továbbjutásra esélyes csoportba. A magyar válogatottakkal teletűzdelt cívis gárdának nem volt Bl-ben edződött grupp az útjában. (Sőt, "papíron" a dánok se erősebbek Vámoséknál!) A négy győzelem ugyan dicséretet érdemel, ám a két nagy skandináv bukfencnek köszönhetően mégis kiestek. Márpedig ha a két kiemelkedő klubot - IKAST és a THC - kiveszem a sorból, mögöttük a Nantes, Valcea, Nyköping, Dortmund kvartett papírforma szerint alig, vagy egyáltalán nem  jobb a debrecenieknél- gondjaik ellenére se - kiesésük egyértelműen csalódás!

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (9959)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.20 -1 1 9960

'De ha a jövő szezonban is hasonló telhesítményt nyújt, kijelenthető, hogy a legjobb magyar hármas Zsuzsi után.'

 

Várjunk kicsit az ilyen jelzőkkel.....eddig jó az amit Kiss mutat,meg látjuk a válogatottba be tud e kerülni(furcsa lenne ha nem!)és ott hogyan teljesít!

Előzmény: Süni2 (9956)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.20 -2 1 9959

Ha belegondolsz csak kevésen múlott hogy most ne 3 magyar csapatnak örüljünk,szerintem már csak ezért sem lehetünk elkeseredve,persze jobb lett volna ha a Móvár legyőzi a Nantes-ot de reálisan nézve,a Nantes jelenpillanat jobb,a Loki sok gonddal küzdött az utóbbi hetekben,és szerintem a formájuk sem most volt a legjobb....!

 

Előzmény: Törölt nick (9957)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.20 -1 2 9958

Kínlódós meccsen nyert a Loki.....valahol persze érthető volt ez a rossz játék....talán csak Kácsort és Bordást tudnám kiemelni.....

Törölt nick Creative Commons License 2023.02.20 -3 1 9957

Összességében számomra ez az EL-ideny a magyar csapatok szempontjából csalódás. :( Évek óta egyhelyben toporgunk ezen a téren. Egy csapat van még versenyben, jellemzően az, amelyben elég sok a légiós... 

 

Süni2 Creative Commons License 2023.02.20 -1 2 9956

Niki kapcsán annyiban van bennem szkepticizmus, hogy nem tudjuk, magyar pár mellett is lenne-e olyan, mint a francia lány mellett.

 

De ha a jövő szezonban is hasonló telhesítményt nyújt, kijelenthető, hogy a legjobb magyar hármas Zsuzsi után.

 

 

Előzmény: hatosfalat (9939)
RnD Creative Commons License 2023.02.20 -5 8 9955

Egyébként az életben nem sok minden változik, inkább minden ismétlődik.

 

Emlékszem tizenkét-tizenhárom éve, amikor kimentem néhány ifimeccsre Angyalföldön, a Vasas-pályán a lelátón minden második szurker Klivinyit szidta. Hogy Klivinyi milyen önző, hogy csak magára gondol, hogy ő akar mindig gólt lőni, mások nem is érdeklik etc. etc. Ugyanaz a szöveg mint most Kajdon Blaniról.

 

A Vasas akkoriban a legjobb U17-es csapat volt az up-bajnokságban, de az ETO visszajátszatott néhány játékost az idősebb korosztályból (juniorok), Misit például, aztán végül ők nyerték májusban a bajnokságról döntő meccset.

 

Utána Klivinyi ment Vácra, Kopecz az ETO-ba, a Vasas up-csapatának annyi lett. De Klivinyivel tizenhét évesen ugyanez volt a probléma. Plus ça change, plus c’est la même chose.

RnD Creative Commons License 2023.02.20 -7 8 9954

Kérdés: értesz-e te a kézilabdához....? Szurkolói szinten, mint ahogy itt mindenki.

 

Ez a komment kicsit megingatta a bizalmat benned. Nálam legalábbis.

Előzmény: tempohandball (9953)
tempohandball Creative Commons License 2023.02.20 0 3 9953

Papp Niki, Klivinyi Kinga játéka a válogatottra nézve is biztató.

Előzmény: tempohandball (9952)
tempohandball Creative Commons License 2023.02.19 -1 1 9952

Kérdés, megfelelő sportághoz kommentálsz? Legtöbb labdájával egyidőben a védő is odaér.  Kérdés a válogatottra is rá tudja erőltetni ezt a sebességet? És vajon ott is csereberélni kell majd? 

Előzmény: RnD (9938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!