Még az is előfordulhat, hogy válaszol. De ehhez minimum jól kell kérdezni.
Figyelem!
A topik címében az SOS nem azt jelenti, hogy itt gyorsan lehet segítséget kapni hanem azt, hogy
Összefoglaló jelleggel a többi fórum moderációs topikjaihoz innen célszerű elindulni: Közlemények
A nem ennek megfelelő kérdések törlődnek.
Abban a topicban pl... meg lehet nézni, ki fikáz. :D
Viszont úgy látom, te WB-vel egy csapat vagy, de reméltem, hogy veled értelmesen is lehet kommunikálni. Tévedtem. Wild Bear kihúzva az ignore listről. Petike beírva. :D
Továbbra sem értünk egyet, szvsz nem korrektül számolta ki (sőt, szerintem egyértelműen az alábbi hozzászólásomban említett körbe tartozó nick volt), sattilaaaa -nak nem másodnickje soos.gyongyi, és amit pedig tőled az előbb beidéztem a topicból azt nem kellene alaptalanul tovább feszegetned, főleg nem ebben a hangnemben. WB-nek nem volt igaza, mindezt szokásos tenyérbemászó stílusában adta elő. Ezért törölték. Hogy ez volt-e a megfelelő bünteés, az nem az én kompetenciám.
De ez nem a TS topic, ezért ennek a vitának itt nemigen van helye.
Ráadásul hozzászólások készítése nem kevés idejébe telik az embereknek, azok megsemmisítésével a ráfordított idő is kárba vész. Kinek van joga így kidobni, semmibe venni mások munkáját?
Itt helyben ígéretet teszek neked, ha a saját honlapodra felteszed a saját beírásaidat, bizisten nem fogjuk onnan törölni őket.
Amikor én figyelmeztettem a topic lakóit, hogy az egyik nick hazudik, akkor engem kitiltottak a topicról. Nem csak törölték a hozzászólást, hanem kitiltottak.
A moderáció akkori hivatalos állásfoglalása szerint egy nick hazugsággal való megvádolása a személyeskedés egyik legdurvább formájának minősül (a hozzászólás valóságtartalmától függetlenül), és ez a büntetési tétele.
Ennek értelmében kérem az idézett hozzászólás elkövetőjével szemben is az azonos ítélet végrehajtását.
Hogy ki kinek a másodnickje, azon ugye lehet vitatkozni, a két említett nick pl. valószínűleg nem egy ember.
A topicon viszont szinte a kezdetektől topicrombolás folyik, ahol pár nick a szakma képviselőit rosszindulatú célozgatásokkal, valótlanságok hangoztatásával, sértegetéssel vagy tömény hazugságáradattal próbálják elhitelteleníteni, az érdeklődőket pedig ugyanezen módszerekkel elriasztani. Amikor pedig a topic valamelyik valóban normális tagja bepöccen, akkor persze följelentik.
Ezzel kapcsolatban tényleg tehetne valamit a moderáció, bár úgy látom Wild_Bear esetében már megtette a szükséges lépéseket. Hogy a törlés volt-e a megfelelő lépés, azt én nem tudom megítélni, bár amikor én utánanéztem a nicknek, akkor úgy láttam, nem ez volt az első hasonló konfliktusa.
Addig OK, ha a sértő tartalmú hsz-ok törlésre kerülnek. De WB kolléga valóban szakértő, és érdemi információk tömkelegét adta a topiknak - és ezáltal a nagyközönség felé is igen-igen hasznos tájékoztatást nyújtott.
Remélem, nem a TS maffia keze van a dologban... :-)
Szerintem az index fórum kezelőinek nem lenne joga törölni valakinek az összes hozzászólását. Néhány valóban sértőt igen, de a fórum történetéhez mindekinek a hozzászólása beletartozik, ezekre voltak másoknak reakcióik is. Azoknak mi lett a sorsa?
Ez olyan eljárás mintha valaki utólag a történelmet át akarná írni magának tetsző módon, amivel szerintem mindenki egyetért hogy ETIKÁTLAN.
Ráadásul hozzászólások készítése nem kevés idejébe telik az embereknek, azok megsemmisítésével a ráfordított idő is kárba vész. Kinek van joga így kidobni, semmibe venni mások munkáját?
Szerintem az index fórum kezelőinek nem lenne joga törölni valakinek az összes hozzászólását. Néhány valóban sértőt igen, de a fórum történetéhez mindekinek a hozzászólása beletartozik, ezekre voltak másoknak reakcióik is. Azoknak mi lett a sorsa?
Ez olyan eljárás mintha valaki utólag a történelmet át akarná írni magának tetsző módon, amivel szerintem mindenki egyetért hogy ETIKÁTLAN.
hová tűnt a Wild_Bear nevű nick, a kb. 5000 (!) hozzászólásával együtt ?
Ebből úgy látszik, hogy az ekőbb említett sattilaaaa keze van a dologban, amiért WB. leleplezte a másodnickjét: "Mivel Wild_Bear-től és az ő "segítő-készségétől" nagy valószínűség szerint holnapra végérvényesen megszabadulhatunk, "
Megnéznétek, hogy ki törölte Wild_Bear-t, a több ezer, érdemi hozzászólásával együtt ?
Lehetne kérni hogy a homeopatia topicban http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9012981 az off hsz-eket töröljétek ki?
Nagyon rossz igy olvasgatni, hogy állandóan azok offolják szét akik nem fogadják el. Gyúnyolodás, viccesnek szánt beköpések és kötözködés. Nem erről szólna a topic. Azt hiszem ezt már ott is kérték páran...
Van itt kérem nyaralásmentes modi? :-) És átnézné eme illető aug. 20-i (és esetleges azótai) termését?
A múltkori vitánk óta nagyívben elkerülöm, nem írok neki, de neki ez mintha nem tűnt volna fel, azóta sem száll le rólam: személyeskedés, offolás, irl gyanúsítgatás, stb.
(Lehet, h paranoiás? -másnak írtam egy jelenségről - úgy általában, azonnal magára vette és nekem támadt.)
És még ... : valaki biztosan túlbuzgóságból, azaz véletlenül, annyira törölt, hogy a társalgási moderációs topichoz sem tudok hozzászólni, pedig a moderációs topic-okban ősidők óta jog kérdezni a moderációval kapcsolatosan.
moderator@mail.index.hu email címről visszajön a levél, hogy ismeretlen, de ezt az emailt küldtem volna el számotokra:
"Dear moderátorok,
szeretnék egy indoklást arra, hogy miért is törlitek a hozzászólásaimat ?
Egy kedves fórum topictárs üldöz a leveleivel, a fórumon, már évek óta, most az email címemre is ír, szerettem volna leállítani. Levéltitkot nem hiszem, hogy sértettem volna, hiszen a magánügyem, hogy a saját leveleimből mit teszek közzé, nemde? :) Szergej Nabokov világhírű regénye, amiért Nobel díjra jelölték, a Lolita ismertetését linkeltem be a wikipédiáról, valamint szóltam valakinek, hogy ne ajánlgasson bulímiás betegnek gyomorgyűrűt, ami mintegy 300.000 Ft-jába kerülne.
Továbbá segítséget ajánlottam, annak aki kért a www.pszichologia.hu szakemberek adatbázisáról, melyet bárkinek (értsd: bárkinek) szívesen ajánlok a figyelmébe, ha pszichés problémája van.
Üdvözlettel: orlanda"
Mindezt, arra való felhívásotokra, hogy nyugodtan küldjek email, ha nem értem a moderációt. Nos, nem értem, itt nem válaszoltok :) ott nem kapjátok meg, tehát most már azt hiszem nyugodtan felllebbenthetitek a fátylat arról, hogy ki és miért is izgult rá annyira Szergej Nabokov világhíres, Nobel díjra jelölt best sellerére, mely több klasszikus filmfeldolgozás tárgya is, hogy törölte.
Kérlek tartsátok magatokat a szabályokhoz és válaszoljatok.
Modi, neked pedig szeretném jelezni, hogy az eddigi véleményemet, mely szerint korrekt módon dolgozik az Index moderáció, indoklással, ma nagymértékben megváltoztattam :)
Üzenem annak, aki letiltatott, hogy én eddig az összes hozzászólás törlési kérelmemet a nyílt színen kértem a moderációs topicban :) lévén szerettem volna ha tudta volna, hogy én vagyok :) és mert nem vagyok gyáva :), valamint meg tudtam indokolni, hogy miért kérem :).
Ezt nevezem nyílt kommunikációnak. Aki nem így teszi az vagy gyáva vagy nem tudja megindokolni :)