Koszonom a lehetoseget,volt h0-ban egy nagyon kedves szerelvenyem de (eladtam banom is !!!) valtottam TT-re es most is szeretnem minnel tobb vagonbol megvalositani,nem vagyok szakerto amator vasutbarat vagyok de ez a maniam nagyon tetszenek!
Sok vagonrol talaltam kepeket gugoloson,itt a topikon,de 4 tengelyest teherkocsit nem igen talaltam.(atalakitott Bhv,By es 2 tengelyes tartalykocsikrol talaltam kepet)
Amit keresek Yp-Ypl Yft….stb (koszonom az infot,akkor ezekszerint ezek uzemi kocsik) kepeket,amelyek alapjan idovel minimalis kompromiszummal de meg t valositani TT-ben.
Ilyenek voltak :-(….de mar keszul TT-ben 7db :-)
Az utolso kepen a 6 tengelyes nagyon szep,,esetleg volna rola tobb kep!
Most sajnos nem tudok szkennelni, de gyorsan lefotóztam a papírképeket. Nem lettek túl jók, ez van. Kb. 1990 körüli/utáni képek. Az utolsó bónusz képen az OKÜ Nayy 34...
Köszönöm. Sajnos csak az 1992-1994 évek vannak meg, ideje pótolni a hiányt amíg lehet.
Viszont itt is írja hogy Sárpentelén import kocsikkal kezdtek. Nagyon valószínű hogy szovjet gyártmány. Ezekről többet tud valaki?
Lehet szégyen, de szovjet üstkocsit sokkal többet láttam/hallottam üzemelni mint magyarországit.
Abból kifolyólag hogy előbbiek még a mai napig nagy mennyiségben használatban vannak. Temirtauban kétvágányos vonal vezet a salakürítőre irány szerinti üzemmel. Átlagban 40-50 percenként jön egy szerelvény 10-15 kocsival. Ehhez képest Ózdon egyetlen kocsit tologat a Bobó.