próbáltál Avast boot idejű keresést? tudom, maga az Avast talán nem a legjobb, de a boot idejű keresése az egy nagyon jó ötlet volt a fejlesztőktől. az le tudja irtani a lopakodó vírusokat, mivel az oprendszer betöltése előtt fut le.
Tudnátok segíteni? A citromailem folyamatosan e-maileket küldözget más címekre, és nálam is megjelenik rengeteg olyan e-mail mintha nem tudtam volna elküldeni egy levelet.
ismét támad egy cryptovírus változat, főleg levélben.
A levél tárgy: "invoice #[véletlenszám]" vagy "Payment Nr: [véletlenszám"], "Payment Request, Ref. nr: [véletlenszám]", és hasonlók
a levélnek van egy zip melléklete, általában "SCAN_invoice_[véletlenszám].zip" vagy "copy_invoice_[véletlenszám].zip", lehetőleg tartózkodjatok a megnyitásától "éles", üzemszerűen használt gépen...
magát a gmailt nem fertőzi be véleményem szerint (ha a gmail szerverei fertőzöttek lennének, annak elég nagy hatása lenne minden felhasználó irányába), de a te géped igen, befertőzheti.
outlookot, vagy valami más levelezőt használsz, vagy csak az online felületet?
Battlenet/Starcraft 2 nem töltött be, ilyenkor ugye automatikusan ajánlja lekapcsolni a szekuritit. Megtettem, közben máshogy sikerült megszerelni. Elkezdtem játszani, de a társak team speakot használtak, letöltöttem, de elfelejtettem visszakapcsolni a szűrőt. És mivel siettem és heten vártak rám, és a mobilnettel lassan töltök, csak nyomtam: yesyesyesnextnextnext.
Egy rakat szemét lejött a ts mellé, a legmakacsabb az istartpageing volt.
Végül Stopzillával legalábbis őszerinte sikerült ezt is lepucolni, külsőre jónak is néz már ki, nem tolja semmi magát agresszíven az arcomba. De a Mozilla Firefox azóta nem tölti be a gmail-om, csak ugrál a csík le-föl de nem végez soha. Google Chrome-mal is megpróbáltam, de az mindjárt az elején az istartpageing-gel nyitott azt letöröltem mindenestül azonnal. Most Explorert használok, azzal betudtam menni a gmail-ba és jelszót is változtattam. Szerintem az Explorer alapból ilyen fura, beleértve hogy ezt a sokat egyszer már legépeltem és elszállt. Úgy látszik ezt már meg se kell fertőzni.
Szóval nem vagyok nyugodt, a gmail-t remélem nem fertőzte meg semmi, meg ugya Chrome is tisztítás után mutatott rossz jeleket. És mindem bezárásnál ott van egy reklám,bár talán mindig Windows, lehet ez is normális. De gmail-ra már nem is megyek a Mozillával. Szóval szinte rendben lévőnek tűnik minden, de talán mégsem.
Persze, mert a freemail vírus- és spam védelme... hogy is mondjam... nincs a helyzet magaslatán.
A spam szűrés gyakorlatilag "közösségi alapon" működik. Ha te valamit bedobsz a spam-be, akkor vagy bekerül a központi szűrők közé, vagy nem. A vírusvédelme ennél egy kicsit gyengébb lábakon áll.
Valami nagyon nem kóser a freemail-címemmel, mert írni akartam levelet, feladóként a nevem helyett "Andrea Henderson" szerepel, majd mikor el akartam küldeni az emailt, ezt írta ki: "A levél elküldése nem sikerült túl gyakori levélküldés (#11998)"
Közben a beérkezett leveleknél meg van pár mialer deamonos levél is, pedig nem küldtem levelet. Valami hülye vírus, hogyan szabadulhatnék meg tőle?
Se program, se folyamat, se szolgáltatás nincs a gépen ilyen nevekkel, de még hasonlókkal sem. A Chrome-ban minden bővítmény le van tiltva. Mégis folyton a Snapdo és a SideCube jön vissza, hiába állítom át.
Sziasztok, egy laptopról kéne leszednem a Snapdo-t. Már futtattam az ESET-et, a Spybotot és az Adware Removal Tool 3.7-et, de hiába. A Vezérlőpulton nincs Snapdo a programok között. Hiába állítom át a keresőt a Chrome-ban, mindig visszaállítja magát.
keress rá, hogy miként tudod a registry-ben beállítani, hogy működjön csökkentett módban a programok telepítése-törlése, és akkor le tudod szedni a nem kívánt progikat.
Ha belemész a programok eltávolításába, tudod dátum szerint rendezni, és amik utoljára felmentek, azok a ludasak. Emellett csökkentett mód, Avast antivirus boot idejű keresés, és egy normális malware remover progi.
Javaslom, telepíts a böngésződbe egy WOT-ot. Segít kiszűrni a rosszindulatú site-okat.