Bocs, hogy megint téged zaklatlak, de el kezdtem olvasni az előzményeket. Biztos eltart majd egy darabig. Most 04.07-nél tartok. Tetszik a kezdeményezésed (a topic) és az is, ahogy összefogod, életben tartod. Emlékeztet valakire... Szimpatikus, hogy intelligens megnyilatkozásokat olvasok (eddig 04.07.) még ha vannak is véleménykülönbségek. Ez természetes. 03.17.-nél olvastam tőled egy rövid, de nagyon érdekes (talán költői kérdést, ha ez tényleg ilyen jó topic, lehet, hogy választ kapsz rá. Az is tetszik, hogy már is kaptam néhány infot a DM-ről. A klubról még nem nagyon.
Kösz a választ. Tudok egy-két dolgot a Mode-ról, de a szeptemberi bécsi koncert óta kiestem, az újdonságok tehát érdekelnek. A HDMFC-ről pedig három és fél éve csak hébe-hóba hallok ezt-azt, pedig addig 1987 szeptembere, tehát az alakulás óta mindegyiken az elejétől a végéig ott voltam. A 36 óráson is, úgyhogy kérdezz bátran!
insight:
Tévedsz, én nem vagyok a Shape tagja (bár otthon én is irogatok zenéket, de sohasem volt ilyen motivációm - mármint, hogy egy zenekarban játszam. Illetve egy kicsi azért mégis... :-)), csupán egy barát vagyok. Ettől függettlenül valóban fogunk találkozni már délután, ugyanis az egyik segítője vagyok a zenekarnak (na nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán 3.-4. vagyok a sorban).
Elvis kapcsán jót mosolyogtam - majd meglátjátok péntek este, hogy miért...
:-)
Strange:
Sokmindent megtudhatsz a topicból, bár elismerem, hogy elég időigényes még az átfutása is. Sajna nem sokat tudok arról a party-ról, 1-2 barátom ott volt, majd utánanézek... Maradj velünk, ha tudsz.
A Walking in my shoes klipjében látható 'madárfejek', olyan motívumok, amelyet gyakran használt egy Bosch nevű festő. Bosch gyakran festett 'pokol' és 'főbűn' ihletésű képeket. Tudni nem tudom, de úgy vélem ezek a motívumok a belső (lelki, erkölcsi) torzulás kivetített képei. Csakúgy mint a klipben látható gnómok és arctorzítások.
Ez csak egy vélemény. Viszont lehet, hogy van benne valami. A Depeche Mode ugyanis 15 éve meghatározó része az életemnek. Tehát nem vagyok mai csirke...
Íme egy öreg! Hogy nagy-e azt nem tudom... Azt írtad 93 óta jársz DM klubba. Én 96 márciusa óta nem. Máshova se nagyon. Ahogy rábukkantam erre a kis törzsasztalra, megdobogott a szívem. Azért kívánncsi lennék mit hallottál a 36 órás klubról. Az ugyanis 1990. augusztus 19-20-án volt?
Sziasztok!
Ha jól sejtem Mark te a híres Shape zenekar tagja lehetsz!Valószinüleg már péntek dél után találkozni fogunk a Pecsában.
-A Dave énekelte "Songs for Europe"-ról azt kell tudni hogy egy feldolgozás,melyet Dave egy nővel közösen énekel.Az eredeti változatot bármelyikőtök meg tudja hallgatni valamelyik Fotex record-ban.A szám eredeti előadója a ROXY MUSIC nevű zenekar,amely egyébként Dave egyik kedvelt zenekara.
-Useless,köszönöm a kedves szavakat,viszem a kazidat a klubba.A Martin által kiadott szolólemez valóban mind feldolgozás,ezek a számok is tükrözik Martin lelkivilágát.A szólólemezről lemaratt kettő szám, amelyet megtalálhattok az ULTRA RARE TRAX 2-es bootleg cd-én,"Down In The Boom Docks",& "I Love,You love,Me"Mind a kettő fantasztikusan jó szám.
Feldolgozásokról annyit még,egyszer azt hallottam hogy a Sometimes Wish I was dead is feldolgozás.
Rengeteg híres számott játszottak a korai időkben a koncerteken,pl:Mamma Mia az ABBA-tól,Brian Ferry számokat,Gery Glitter számokat,ez utobit utánozza Dave az It's No Good klipjében.Martin nagy Elvis rajongo!Egyik kedvenc Elvis számomat(In The Getto) elénekelte egy Back Stage partin,ami megtalálható kaloz CD formában.
-Én ott leszek a shop-nál 23-kor,majd találkozunk!
Helló ggeri!
A HDMFC-be látógatók az utóbbi időben meglehetősen kicserélődtek. Ugyan még megtalálható sok "öreg", de szerencsére mégtöbb "fiatal" van, akik "csak" 2-3 éve, esetleg néhány hónapja járnak le. Ugyhogy már egyáltalán nem az a fő jellemző, hogy mindenki feketében van. Jónéhány olyan csajszit lehet látni, hogy hm..., szóval nem semmik, mintha egy teljesen hétköznapi "dizsiben" lennél. Persze ez szigorúan csak a ruhákra, a kinézetre értendő.
Mindig elmondtam, hogy szerintem nagyon sokan nem is ismerik a klubbot, nem is mernek lejönni, mert azt gondolják, hogy csak a fanatikusok járnak le, a rajongók posztert cserélnek + hasonlók. Ez nem így van, a PeCsa-beli DM klub olyan mint egy átlag szórakozóhely - nem átlag zenével, persze azért főleg DM szól, de bőven vannak más zenék is. Őszintén mondom, ha egyáltalán nem szereted a DM-ot nem fogod magad jól érezi (hú, ez aztán nagy megállapítás volt), de gondolom nem áll túl messze tőled ez a zene, talán egy ici-picit kedveled is :-). Minden mellébeszélés nélkül, hogy ne érjen váratlanul: 70%-ban DM megy, 30%-ban minden egyéb, sokszor divatosabb zenék is. Na mindegy, hiába írnék többet. Ennyi infó talán elég a döntéshez, de ahhoz, hogy igazán megismerd és véleményed legyen, egyszer el kell jönnöd... Ja és csak 22-23h után érdemes.
A napokban találkoztam a chat-en egy 22 éves lánnyal. A belépőnevemről(Martin Gore) tudta hogy Mode-os vagyok, és elkezdtünk a Mode-ról beszéllgetni. Ő csak pár éve hallgat Mode-ot, és tőlem hallott először a DM klubbról. Azt mondta, hogy ő már kinőtt a klubbosdiból, és különben sem érdeklik a poszterek, amiket mi ott csereberélünk(!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Mikor felvilágosítottam, hogy milyen a DM klub, csak ámult és bámult, nem hitte volna, hogy ilyen hely létezik. Fogalomalkotása a Mode-klubbról megegyezett a Tiéddel. "Van ott valami tánc is?"
Annyit mondhatok Neked, hogy én még Szegedről is képes vagyok felvonatozni, amikor Mode-klub van. Ez a hely semmihez nem hasonlítható, egyedülálló Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy jól fogod érzni magad, ha eljössz. Akármilyen ruhában lennél, senki nem sajnálna le Téged. Épp ellenkezőleg!! Nagyon örülünk annak, ha új arcokat láthatunk. Szeretettel várunk!
Hi,
Bocs a tolakodásért, én nem vagyok hardcore DM-fan, (én inkább drum&bass/bigbeat/nuskool) viszon most valaki szeretné, ha elmennék vele a pénteki klubba, aztán azt se tudom ki kivel van arrafelé.
Érdemes-e nekem is mennem (nem szeretnék ortodox módosnak öltözni ha lehet), vagy inkább csak lesajnálna/kinézne mindenki? Meg van ott valami tánc is? Csak DM megy végig? (itt nem a koncertekre gondolok) Őszinte véleményeket várok, nem akarom, hogy majd szarul érezzem magamat.
előre is thanx
ggeri
nekem is jónak tűnik az időpont...
rajtam nem tudom mi lesz, de ha megnéztétek az együttesem oldalát, talán rám ismertek...
mindenesetre a cipőm tuti, hogy szegény szétesőfélben levő Martens lesz... ;-D
Engedjék meg, hogy fő napirendi pontként javaslatot tegyek megvitatás céljából a pénteki Tali időpontjának és helyszínének tárgyában... :-)
A tervezett paraméterek: 23h-kor, a Shop-nál (a büfével szemben). Igyexem alkalmazkodni a T. Hozzászólók igényeihez, amennyiben a többség leszavazza ezt a javaslatot és a széles közönség számára megfelelőbbet tár elénk. 23h előtt viszont semmi esetre sem érek rá (mi már kb. 17-18(!)h-tól 21h-ig a helyszínen leszünk - előkészületek + ilyesmi -, 21h-től viszont nem szeretnénk ott ücsörögni, ugyhogy valószínű elmegyünk 1-2 sörre vmi közelebbi helyre). Mindenestre azért is gondoltam a 23h-ra, mert a koncert kezdete(kb. 24-01h) előtt jó lenne némi eszmecserét folytatni, nem beszélve a párbajokról. (KuZo: Na de lángszóróval?! :-))))))))))
Felismerhetőségi jellemzők (disp indexes és Useless 101-es pólóján kívűl :-)):
Fekete Cult, fehér farmer, szürke(?) póló + nálam lesz egy rakás cd. Aprpó cd-k: Az Ákos levlistásokon kívűl a következő érintetteknek tuti:
W, AntLoop (hova tüntél?), KuZo (a P.L.-ért cserébe), Cris, Disp (érdemei elismeréseként), Worker (ja, neki postán).
Egyéb:
Disp: ha minden O.K., ma nyomatom a Dave szólót (Songs for Europe) az extrára.
W: köszi ezt a DM címet, mindgyá megnézem.
Üdv.
hogy másfelé is tereljem a dolgokat és a figyelmet:
nézelődtem a neten és egy angol webdesign csapat oldalán állt referenciaként a link: www.agnespoetry.com és mellette: synth-pop, similar to Depeche Mode. vagy valami hasonló. :-)
megnéztem, van 4-5 mp3 részlet is, de letölteni most nincs időm sajna...
nem ér megelőzni! ;-))
pápá! :-)
Az a De azért dicsérted rendesen így hangzott:
"javaslom meghallgatni az utóbbi két lemezét és a Lost Highway filmzenét is, ahol egy igencsak jó száma van!!!"
Ez hatalmas dícséret volt! :o)
4 A Rammstein koncert rulez volt, de a film is nagyon khiráály!! (Csak elb@szták a szinkronnal:o( )
u.i: Pénteken viszem a lángszórót is! :o))))
Hellóka!
Egy egész cd is van, ha kell. A többiek is kapnak, kb. 6 db-ot viszek a PeCsába. Amennyiben érdekel, mail to me, plíz. Leírom, hogy pontosan milyen cd-ről is van szó. Ha mindenféleképpen kazin kell, akkor figyeld a topicot, hogy mikor + hol lesz a Tali pénteken és hozd oda a kazit.
Sziasztok,
egyszer már jártam erre június körül...
lenne egy nagy kérésem: át tudna nekem venni valaki Shape-et? Ha jöttök pénteken PeCsába, oda vinnék üres kazit. Köszönet előre is..
Nelli (egyébként :)
A múltjából él dolgot az LGT-re értettem és nem K.Zs.-re. Tudniilik az LGT jelenlegi munkásságát... hm, ...nem szeretem (jó így W? :-)). K.Zs. mostani anyagait nem ismerem. Bizonyos szempontból talán ő is a múltjából él, de én ezt nem feltétlenül tartom bajnak. Ráadásul egyáltalán nem szeretném őt az LGT-hez hasonlítani.
DM: Nyílván vmilyen szinten ők is a múltjukból élnek, pontosabban az eltelt 20 évet kihasználva könnyebben jutnak el az emberekhez, újakhoz. Pont ez a lényeg, hogy nem ülnek a babérjaikon, hanem új anyagon dolgoznak és mindig magasabbra teszik a lécet. Sok együttes 1, v. esetleg több valóban klasszis album után nem képes jobb, v. min. az elvárható szinten teljesíteni. A DM viszont minden egyes új anyagával egy új korszakot nyitott és mindig képes volt felfrissíteni a rajongótáborát. Ilyen szempontból ez már nem jelenti azt, hogy csupán a múltjukból élnek. Meglehet, a múlt vissza is üthet, hiszen van, aki a múltja miatt elvből nem kiváncsi egy zenekarra (sajnos).
Ui.: Valószínűleg most is elfogult vagyok, hiszen egy LGT rajongónak talán a jelenlegi anyagok szintén tetszenek, ugyhogy nem szeretnék újabb vitát, nem is lenne sok értelme ilyeneken "jojózni".
Már csak hármat kell aludni!!!!!!!!!!!! A találkozót pedig mihamarabb beszéljük meg. Én 101 polóban leszek, és valószínűleg a fekete kalapom is rajtam lesz. Szegedről nem csak én leszek ott, mert winnie 101 - el együtt fogunk menni.(kedves winnie! köszi az estét, jól éreztem magam!) Zephyr sajnos nem tud jönni.
Insight egy nagyon rendes, közvetlen srác, a múltkori klub alkalmával ismertem meg. Nyugodtan forduljatok hozzá!!! (Üdv. innen is :-)))))
Gyerekek! Szükségem lenne minden információra, ami Martin szólólemezével, a Counterfeit-tal kapcsolatos. Azt hallottam, hogy ezek nem önálló számok, csak feldolgozások. Ezt egyszerűen nem akarom elhinni.
A David Bowie vitához csak annyit szeretnék hozzátenni, mint információt, hogy Bowie Martin kedvenc énekese.
Disp! Mit írtál i a finn srácnak? Lesz akkor valamilyen buli? Attól félek, ki kell őt ábránítanod. Majd informálj minket légyszi, mire jutottál vele.
MarK! A KZS fórumomba azt írtad, hogy ő a múltjából él. Szavaidból azt vettem ki, hogy Te ezt elítéled, vagy legalábbis mint negatívumot hozod fel. Ha félreértettelek, akkor ne haragudj!! Ha viszont nem értettelek félre, akkor válaszolj nekem erre a pár kérdésre:
-A DM is a múltjából él?
-Amennyiben igen, a DM-nél is sajnálatosnak tartod ezt?
Amennyiben félreértettelek, tekintsd kérdéseimet tárgytalannak.
Dehogy hari... Szóval akkor kard,v. pisztoly? :-))))))
Na mindegy. Asszem semmi olyan nem történt ami miatt nekem kéne haragudnom, inkább D.B. kedvelőinek nőhetett meg a vérnyomása - teljes joggal. Mindnesetre szerencsére egyikünk sem az a sértődöd fajta... :-)
KuZo: Nagyon kedves vagy, baj nem lehet belőle... :-)
A Prodigy tényleg nem ide tartozik, most nem is mennék bele.
Na Csá-kány!
Ja, válaszolt vki a finn srácnak? Mert ha nem, akkor megdobom egy mail-lel.
MarK: bocsi, nem kioktatás és letámadás volt, csak szerintem jobban hangzik a bírálatoknál, hogy én nem szeretem. így el lehet kerülni a félreértéseket és felesleges vitákat. ezért mondtam el - talán már másodjára. szóval nehari.
Ha már harcnem akkor a legkényelmesebbet válsztom (nyomkodom a nuke gombot :)))
Egyébként ha kívánod a megkövezést akkor viszek 1 csákányt és felszedek 1-2 szegélykövet :))
1 Asszem nem gondolom meg magam (következetes vagyok)...Márk mi köze a Prodigyinek ehhez???..Ha Prodigy a Dirtchamber irányba megy tovább akkor lassan a techno-hoz is alig lesz köze...
2 De azért dícsérted rendesen
3 Nem hinném hogy pampogott...csak sima éleménynyilvánitás volt a (szerintem is ) gyenge samplerekről
4 Nekem a Rammstein koncert lebeg a szemem előtt...
MarK: bocsi, nem kioktatás és letámadás volt, csak szerintem jobban hangzik a bírálatoknál, hogy én nem szeretem. így el lehet kerülni a félreértéseket és felesleges vitákat. ezért mondtam el - talán már másodjára. szóval nehari.
az earthling kicsit felemásra sikerült, de azért vannak rajta jó számok.
a 1. outside viszont egyszerűen tökéletes, mint munka. az egyetlen CD, amitől -- pozitív értelemben -- hideglelést kapok, félelmetes anyag. MM meg csak próbája utánozni Bowie-t, de nem nagyon megy neki, hiányzik az igazi hűvös távolságtartás. Reznor is Bowie-t tartja mesterének, ez azért jelent valamit (sokszor együtt is dolgoznak).