Igen, elég sikeres volt. Az első öt mérkőzés eredménye:
FC Lorient - Kispest 2-5 (2-1)
AS Brestoise - Kispest 0-2 (0-0)
AS Pontivy - Kispest 3-19 (3-8)
Stade Quimperios - Kispest 2-5 (0-3) SM Caennais - Kispest 3-5 (2-3)
Megnéztem ezeket a játékosokat a Fügedy Péter: Kilenc évtized piros-kék sikerei c. kötetben. Sajnos többnyire csak képek vannak benne, de az általad felsoroltak közül az 1942-es csapatképeken megtaláltam a Dormost, Titkost és a Jenőfit, a többieket nem.
Szerintem a 41/42-es szezonban játszottak a Vasasban, a másodosztályban. (Ekkor jutottak fel.)
A Vasas 75. jubileumára írt könyvben az szerepel, hogy a 41/42 -es szezonra megerősödött a csapat. Érkeztek a Harsányi fivérek Tokodról, az újpesti Dormos és Magyar, valamint Jenőfi és Titkos Pál...
Nem volt túl bonyolult ... Ez a skót válogatott meze 1900-ból az Anglia elleni 0-0-ás meccsen viselték ezt a förtelmes színű mezt. Ez volt első alkalom , amikor nem a sötétkék-fehér szerelés volt rajtuk. Jelenleg a Hampden Parkban van kiállítva a skót futballmúzeumban (ott ilyen is van...) És ami klasszikus: ott virít a "cap"-sapka- is. (Ezt Mo-on is bevezették ?)
Még csak 1930-ig jutottam el, és nem volt meg. Ez annak a 14 meccses, igen jól sikerült túrának az egyik állomása volt, amelyről hazatérve az Újpest 9-1-re verte meg a csapatot? Egyébként a franciák nemigen vették szívükre a dolgot, mert egy évvel később ismét meghívták a Kispestet. Akkor csak nyolcat kaptak.
Ben, figyeled? Óbuda+Pamut Ennek lassan utána kell járni...
Egyébként a volt pálya mellett járok el busszal, de nehezen tudom elképzelni, hogy mai formájában ott egy pálya elfért volna (arra célzok a magam esetlen módján, hogy talán valamit mégis építhettek oda azóta - de majd egyszer jobban megfigyelem).
Bozsik Stadion meg van ez a meccs?
1932. december 29. csütörtök AS Pontivy - Kispest 3-19 (3-8)
Pontivy,
Gól: Serényi (6), Szepes (5), Kiss (4), Kormos (2), Mikes (2).
Így van, és jelenlegi ismereteim szerint az utolsó is.
Még nem néztem bele (pedig ma minden lehetőségem meg volt rá)!
Mondjuk nem sokáig bírta - a kor vidéki sajtójára jellemző heti megjelenéstől eltérő -napi jelentkezést. Négy hónap után a heti hatszori megjelenés kettőre csökkent, aztán 14-ben, ha minden igaz, meg is szűnt a lap...
Szívesen! Éreztem...:) Egyébként az Újpesti Tükör volt a város első napilapja, legalábbis ezt állították magukról. A tipográfiája sokkal modernebb volt a többi helyi lapnál, de ugyanúgy tele volt hirdetéssel, és sport sem volt benne túl sok. Bár én csak két ügy miatt néztem meg az újpesti lapokat, 12-14 között (de ezt Te is tudod), nincs komolyabb rálátásom az ottani sajtóra.