Keresés

Részletes keresés

disp_ Creative Commons License 1999.08.18 0 0 724
Szerintem akkor számodra elég 1síku a felhozatal....na meg ha ugyan olyat akarsz mint te akkor nézz tükörbe:)...szóval ne legyél ilyen "begyöpösödött" ismerek 1-2 nagyon is inteligens lányt aki "diszkocsirkének" néz ,de mégsem az.
Useless Creative Commons License 1999.08.18 0 0 723
Azt írod, hogy a párkapcsolat alakulásába 15-19 éves korig beleszól a zene. Nos, én 22 vagyok, és az én párkapcsolataim alakulásába nemcsak hogy beleszól a zene, de alakítja is azt. Igen erősen. Lehet hogy korlátoltnak tartotok emiatt, de én nem foglalkozom más zenei ízlésű lányokkal, csak DM-esekkel, és darkokkal. Van aki a hajszín alapján válogat, van aki a belső alapján és van aki külső alapján. Meg persze sok egyéb más Mode-on. Én a zenei ízlés alapján válogatok. Olyan sok helyes lány van, miért érjem be egy diszkócsirkével, vagy egy metálossal, ha olyat is találhatok, aki olyan, mint én. Nem igaz? :-))))
VV Creative Commons License 1999.08.18 0 0 722
sziasztok!
sajnos már munkahelyről... :-(
MarK:teljesen igazad van, a siker a pénzen és a médiákon múlik, de a médiákat máris megkérdőjelezném, mert több helyről is hallottam pl, hogy rengeteget játsszák a klipünket és az esetek 95%-ában pozitív kritikát hallottam róla, bár a véleményem ismered. tehát sokat játsszák és heteken keresztül az első 10-ben volt az 50-es listán, pár hétig első is volt és csak kb 4 hónap után került le a listáról, ha jól figyeltem. és szerinted mennyit jutottunk előre? semmit.készül ugye az egyik szám újrakeverése, mert hamarosan megjelenik egy cd-n, de egyébként semmi. - ráadásul lassan úgy érzem, hogy mi vagyunk az egyetlenek, akik gyalog járnak a studióba. a minimum eddig az opel corsa volt ( új, természetesen ) abból is valami gsi-
naszóval a derekadat amíg így állsz, mint mi, be kell adnod mindenféle "ez jó, de..." kezdetű mondatnak. a Neo is így jutott oda, ahová. sajnos a divat és a pénz tényleg mindent meghatároz. de hozzá kell tennem, hogy nem minden esetben történt ez, csak egy lemez alkalmával, ahol direkt ilyen buta számok voltak ( persze, lehet, hogy annak aki ezt utálja, a többi is buta ) de szerencsére, aki meghallgatja a zenénket, az azt mondja, hogy nem populáris vagy inkább divatzene. igen, house, meg trance, meg techno, de ezek szerint elvontabb és keményebb is, mint az átlag. erre azért azt hiszem mindkettőnk nevében büszke lehetek. igaz, kezdünk trance-esedni, meg hasonlók, de hát abban is igyexünk igényesek lenni. mindig is ez vezérelt minket.
most pl. meghallgatták amit mostanában játszunk fellépéseken, demo cd-gyanánt. az volt a válasz, hogy hú de jó, meg tetszik, meg minden, csak csináljunk populárisabbat, karácsonyi számmal és kiadják. namost erre azért nem biztos, hogy rá fogunk mozdulni, mert a mi belünk sem bír el mindent. bohóckodni 1-2 szám erejéig lehet, meg meg is tesszük, de hát azért vannak határok, amit mi sem akarunk túllépni...
szóval egyre inkább azt látom, hogy minden csak a pénzen múlik. meg ha van pénzed, akkor ismeretséged is. ezek együtt járnak. viszont fordítva meg megint igaz: hiába van ismeretséged, nem érsz vele semmit, ha nincs pénzed.
a média csak annyit segít a dolgon, hogy divatot teremt amiből éppen akar és ezzel lehet megmozgatni a tömeget.
nos, ezekből azt akartam levonni, mint következtetést, hogy hiába dolgozod magad agyon, hiába jó amit csinálsz, ha nincs pénzed és ismeretséged. mert a divatot csinálják és csak a divat tudja megmozgatni a tömeget - kivéve a kultikus zenekarokat, akik adott esetben már nagyon régiek és leginkább a 80-as években kezdtk, ahol azért még nem az számított, hogy mennyire nyáltenger amit csinálsz. gondoljátok végig: a mostani, pár éves zenekarok közül ki az, aki megtölt egy nagy stadiont, éveken keresztül, minden koncerten? talán cranberries, például. de persze ott a Kelly Family is, mint ellenpélda... brrrrrrrrrr...nem véletlenül van mindenféle ilyenolyan dance fesztivál 50 fellépővel, akik 10 perceket vannak fent a színpadon. és ráadásul sok nagyon régi előadó kibújik a bőréből és elkezd nagyon divatozni ( pl Cher ). naccerű, kezdek összegabajodni, már azt sem tudom, mit is akartam igazán... :-)
szóval a sikerért most már ezt a szamárlétrát kell megmászni: először csinálod amit akarsz, ahogy tudod. kilincselsz, aztán úgyis megmondják mit csinálj, ha el akarsz valamit érni. aztán ha belemész ( ez a könnyebb út ) egy idő után már te is változtathatsz. vagy ezzel megszerzed a pénzt és abbahagyod, aztán belefogsz a saját zenédbe. ekkor már van neved. nnna. látszólag ennek nincs köze a tömegek megmozgatásához, de szerintem igenis van. ahogy ismertebb vagy nő a tömeg. azt meg, hogy milyen korosztálynak szól, a divat mondja meg és sajna a mai legtöbb zene a nagyon fiataloknak szól, azért van ez, ami.
viszont nagy tömegeket úgyis az új számaikkal állandóan a mindenféle toplista első 10 helyén leledző együttes tud megmozgatni. na igen és akkor még nem beszéltünk a menedzserekről, akik ugye minél régebbiek és sikeresebbek, annál biztosabb, hogy tud tenni a dolog érdekében. ( pl Fábián Tibor, akiről ugye tudjuk, kiket menedzselt. és most pl a Hip Hop Boyz, meg Happy Gang, stb... ezeket is befuttatta és megtöltik a PeCsát ők is) szóval olyan zenekar mostanság nem lesz, aki mondjuk mtk pályát vagy bs-t tölt meg. egy csomó olyan, aki PeCsát igen, viszont lesz. örüljünk, hogy van Ákosunk, aki legalább hasonlít ahhoz a stílushoz, amit mi szeretünk és láthatjuk is teltházas bs koncerten minden évben...
a tömeg sajna a divatra mozdul leginkább...
na mindegy, boncolgassuk csak tovább a témát, mert érdemes. nekem sem sikerült most itt közelebb jutni, de remélem volt azért értelme itt írogatnom... ;-)
nem teljesen ide tartozik, de elmesélek egy kis párbeszédrészletet, amit egyik volt barátnőm mesélt még asszem 94-ben:
a dolog arról szólt, hogy fodrásznál volt a barátnőjével és szóbakerültem én is, meg a barátaim is. rákérdezett a fodrász, hogy milyen zenét szeretek. ( ugye 15-19 éves korban a párkapcsolat alakulásába ez is beleszól. ) a válasz ugye a Depeche Mode volt. erre a fodrász teljesen kiakadt, elsápadt és annyit mondott, hogy de hát az már nem is divat. és hogy ő ezt nem érti.
na tessék. :-) szóval a mi jó öreg DM-ünk divat volt? persze, valamilyen szinten volt az is. de kinőtték, mint ahogy a közönségük is a divatzenézést.
akik nem divatból szerették, azok megmaradtak, akik pedig divatból, azok már le se sz.rják. sok ilyet ismerek/ismertem. és a SOFAD óta tuti, hogy nem azok szeretik őket, akik divatból, mert elég sokkoló volt ez az album mindenkinek. tudom, annak idején a Black celebration is az volt, de az mégiscsak közelebb állt az előző albumok stílusához.
szóval felnőttek/felnőttünk...
Strange Creative Commons License 1999.08.17 0 0 721
Közsönöm Woodpaul, nagyon megtisztelsz. Csak két kérésem van:
1. Légyszíves javítsd ki a gépelési, helyesírási és stilisztikai hibákat!
2. Tüntesd fel a szerzőt: Strange (egyelőre) és email címét: strange@freemail.hu
- Ez elidegeníthetetlen szerzői jog!-)))

Ha lesz egy kis időm bekukkantok a 'szájtodra!'

Woodpaul Creative Commons License 1999.08.17 0 0 720
Megint én vagyok. A Woodpaul's Dark Site megtekinthető a következő címen: http://w3.swi.hu/woodpaul/ .
Várom a kritikákat !
Woodpaul Creative Commons License 1999.08.17 0 0 719
Sziasztok !

Örömmel jelenthetem, hogy a webpage-m elkészült, - s ahogy végzek a feltöltésével - bárki számára megtekinthető ! Remélem, tetszeni fog Nektek. Bár tartalmilag még elég gyenge, de majd feltöltöm infokkal.
Strange: Szerintem is nagyon király a BONG sorozatod, s ezennel szetetnék Tőled egy exkluzív engedélyt kérni arra, hogy írásaidat felhasználjam a Woodpaul's Dark Site oldalain. Egyébként már biztos, hogy 20-án megyek Useless-el a HDMFC-be.
VV: Várom az árajánlatodat CD ügyben.

Egyenlőre más nem jut eszembe. Ha kész a page, akkor megadom a címet, ahol megnézhetitek.

Strange Creative Commons License 1999.08.17 0 0 718
morpet - a Some Strange Site szerkesztője a Depeche Mode Story végén köszönetet mond Borbély Lajosnak (egyébként a stílus - a számok és adatok sora - is rá vall). Ő pedig, ha jól tudom 1996 márciusa óta a HDMFC vezetője.
- disp - csak egy kis korrekció. A felsorolt művészeken túl még jó néhányan magyar megtöltötte már a BS-t, hogy ,ást ne mondjak az EDDA 1985-ben. A Népstdiont eddig az Illés és az Omega, az LGT azonban - tudtommal - még nem adott önálló koncertet a stadionba.

Mindezt csak azért, mert lekerültetek a képernyőmről. Ma mindenki aktívabb nálunk. Én is csak csütörtökön jelentkezem, akkor viszont lesz egy kis időm és talán folytatni tudom a BONG-ot.

disp Creative Commons License 1999.08.16 0 0 717
HI!
Akit érdekel a többi Rémkoppantók szám : http://www.c3.hu/~szolif/remkopp.htm itt megtalálja ...a alp alján lehet az mp3-akat letölteni.
morpet Creative Commons License 1999.08.16 0 0 716
Rengeteg dologról írtatok, nekem viszont csak pár órám van Bp-en, a Gárdonyi könyvtárban pedig mindig halódik az 5 Ft/perces internet.
Strange: hihetetlen, király... történeteid lenyűgöznek...
A Some Strange Sites egy barátom honlapja, semmi köze a HDMFC-hoz, az információk sem onnan vannak. Remélem, eljutott kritikád az oldalkészítőhöz, biztos hasznát tudja venni.
1o1-es Klub jelenleg - biztos forrásból tudom - nincs. Talán még nem örökre szűnt meg, de a vezető kissé belefáradt a dologba, pláne, amióta hónapról hónapra kellett helyet keresni a klubnak stb.
Az It's no good jelentéséhez kevesen szóltatok hozzá. Mindenki egyetért Uselesszel? Uselessnek úgy láttam angolul nem sikerül leírnia helyesen a címet, persze biztos csak gépelési hiba... :-)
A nemrég itt elhangzott URL-eket gondosan feljegyeztem, remélem, mihamarabb lesz lehetőségem megnézni őket. Köszi.
Most nem tudok többet írni, hamarosan megy a vonatom, tűzijáték után DM klub: találkozunk. Ja igen, Mark: majd felhívlak pénteken, talán tudom vinni neked az ígért CD-t (kicsit "átmixeltem" a felvételt, hogy ne legyen szünet a számok között, szóval király), és majd elmondod, mi minden történt a topicban hétfőtől péntekig.
MarK Creative Commons License 1999.08.16 0 0 715
Bocs, félreérthető voltam.
Én nem a - már elnézést - "nagy öregekre" gondoltam - hülye nem vagyok, tudom, hogy kik töltötték már meg a BS-t.
A viszonylag újakról beszélek, akik közül, mint "utolsó mohikánt" említettem Ákos-t. Persze már ő sem tartozik az újakhoz (10 év mégiscsak 10 év), de semmi esetre sem említhető együtt az un. zenészmaffia (Presser+társai) tagjaival :-)... Félreértés ne essék, én nem szeretnék itt fikázni, sőt Zoránt kifejezetten kedvelem és a Tátraiék + Koncz sem rossz, v. legalábbis elismerem őket.
:-)
disp_ Creative Commons License 1999.08.16 0 0 714
Helyreigazitás No2 : Sorolom még kik töltenek meg BS-t : Zorán , Demjén , Tártai , Charlie , Zambo(sajnos ez igy igaz) ,és akik Stadiont : O+A LGT.
Useless Creative Commons License 1999.08.16 0 0 713
MarK! Egy kis helyreigazítás....

Koncz Zsuzsa minden koncertjén telt ház van a BS-ben.

Zephyr Creative Commons License 1999.08.16 0 0 712
Most talaltam: 209.224.59.169 ftp site-on megtalalhato a tavalyi barcelonai koncert mp3-ban jo minosegben.
MarK Creative Commons License 1999.08.16 0 0 711
A Rémkoppantók féle QoT nem is olyan rossz... :-)
Strange újabb szenzációs írásával indítottam a hetet, így jobb hangulatban már nem is kezdhetném a munkát - köszönet érte :-).
demonak köszönöm a segítőkészséget, 20.-án találkozunk (insightot ismerem, majd megkérdezem tőle, hogy hol/ki vagy).
zwozi!
Állok elébe! Nem nagyon szeretném ismételgetni önmagam, a témáról alkotott véleményem lényegében a 99.-07.-05. 23:55:03. hozzászólásomban olvasható. Akkor ezzel elég nagy "vihart okoztam" (ugye depeche babee?), érdemes elolvasni az azt követő néhány nap hozzászólásait is. Felvázoltam egy álmot, azon az alapon, hogy a siker a pénzen és ezen keresztül a médián múlik. A Shape-et vettem példának - nem véletlenül, hiszen bennük fantáziát látok. Nyilván, ha reálisabban gondolkodom (mivel nincsenek millióink - egyenlőre :-)) a mai körülmények között nem sok az esély, de szerintem ez nem maga a zene "milyensége" miatt van. Simán el tudnám képzelni, hogy a rádiókból is a Gyengéden "folyik", hidd el, megszeretnék az emberek, un. slágerré válna. Elképzelhető, hogy bizonyos kompromisszumokat kéne kötni a siker érdekében, de csak annyit és úgy, hogy a zenekar még ne köpje szembe a tükörképét. Persze mindenkinek mást jelenthet ez a kompromisszum. Szerintem a Neo elég jól kezeli ezt a dolgot, nálam ők még "elmennek", de tudom, hogy ShapeGábornak az már sok lenne. Hozzá kell tenni, hogy a tipikus szinti-pop, v. EBM vonallal már tényleg nem nagyon lehetne mit kezdeni (egy új együttestől ez már nem "ütne" úgy), de már a Shape sem teljesen ezt játsza. Na mindegy, ez a vita nem kell, hogy megint a Shape-ről szóljon, a lényeg az, hogy szerintem stílustól függetlenül is ismertséget lehet szerezni, bár pokoli nehéz. Ha mégsem sikerülne, akkor sem kéne alább adni az igényeken. Nemtom, talán egyszer W mesélte, amit Náksi (ex-Soho P.) mondott nektek: "Gyerekek, jó lesz ez, de még csináljátok egy kicsit kommerszebbre és akkor tuti, hogy felkerültök Válogatás148. lemezre..." Nos én ebbe már nem biztos, hogy belementem volna, de ez a Ti dolgotok és nem szeretnék beleavatkozni. Ráadásul Ti jobban tűzközelben vagytok, ugyhogy nem szeretnék itt okoskodni.
Egyébként szerintem már sohasem lesz olyan új zenekar, akik megtudják tölteni a BS-t, hiszen nagyon telitődött a piac. Az utolsó zenészek, akik erre képesek voltak, Ákos és a Republic (ez utóbbiról elismerem, hogy sokat dolgoztak és fokozatosan jutottak ilyen szintre, de máig sem értem, hogyan sikerült ez nekik). Persze Ákosnak a múltja IS segített ebben. A mai un. sztárok (akik Mo.-on tényleg sztárnak mondhatóak attól föggettlenül, hogy jók-e, vagy sem: Kozmix, Tankcsapda, stb.) stílustól függettlenül is max. egy PeCsát képesek megtölteni és úgy gondolom, ez már így is marad a jövőben...
Bár ki tudja.
Szóval várom a véleményeket, ide lőjetek :-)!
disp_ Creative Commons License 1999.08.16 0 0 710
Még valami : www.tar.hu/depechemode itt a Question of time
disp_ Creative Commons License 1999.08.16 0 0 709
Yo reggelt mindenkinek! Látom még senki sem töltötte le a Rémkoppantók QOT-t hajrá...Én a hétvégén végeztem a Royal remixek letöltésével...az utolso 36Megás darab már tényleg súlyos volt...ftp://micimacko.eik.bme.hu
zwozi Creative Commons License 1999.08.15 0 0 708
Sziasztok!
demo:Köszi a websitot és a rajta lévö mp3-akat!Kiváncsi vagyok a ING mixre...
Néha jobban érdekel egy szám remixe,mint az eredeti(ezzel nem azt mondom,hogy jobb is)...
A remixekböl lehet meglátni(meghallani),mennyire jó is az adott szám.

MARK:"...De sajna hamar rájöttem(tünk),hogy kevés az az embertömeg, akit meg birunk mozgtatni és nem azért mert rossz volt a zene..." - Asszem ez egy külön "vitát", beszélgetést érdemelne... -Ha még "beszélgetni" akarsz ill. a többiek is erről,akkor
belevághatunk... :-)
Szerinted Márk,mekkora az az embertömeg akit meg lehet mozgatni az ilyen zenével???És miért?
Üdv mindenkinek!:2zi

VV Creative Commons License 1999.08.14 0 0 707
hahó emberkék!
vége a nyaralásnak, bár kicsit hamarabb, mint szerettem volna.
látom, sokminden gyűlt össze az egy hét alatt.
sok érdekes dolgot tudtam meg és találtam.
de még olvasgatnom kell...
majd jövök! ;-)
üdv
demo Creative Commons License 1999.08.14 0 0 706
Hibajavitás:
Nem museo2 hanem simán museo.
A " helyett véletlen 2 lett.
Ennyi!
demo Creative Commons License 1999.08.14 0 0 705
Hello.

Mark:Az S.Malins könyv europában nem kapható(Anglia&USA) de állítólag van egy bolt akiktől meg lehet rendelni.Ha jól emléxem 7500ft,és ebben minden benne van. A bolt címét nem tudom ,de megkérdem a haveromat aki mondta.Ha tudod akkor 20.-ára hozd el légyszíves a 85-ös jegyet,mert ki tudja Strange mikor téved le majd a clubba.Előre is kösz,a segítséget.Ja, a club 69 mixnek még van két változata(Future Dub & Funk Dub),majd őket is feltesszük a jövőben.

Strange: Éreztem én a ,hogy csak a "Hungary"-ban jártál,tessék pótolni!!:)
Észrevételeidet nem vettem kritizálásnak,de mindenféle kritikát is szívesen fogadok ,mert az csak segít az oldalon.A "hungarian museo"-ban valóban tizenkét kép van,de van egy sima "Museo2 nevű szekció,ott van az említett kb 70 kép.(ez a főoldalról nyílik)
Amit a tökéletességről írtál azzal maradéktalanul egyet értek.Én is tisztelem a maximalista embereket,mint pl Alan (Charly).Ő az aki egy-egy éjszakát is átvirrasztott,1az az 1 dal csiszolgatásával,amíg a többiek buliztak.
Egyébként az írásod(Bong6)ismét nagyon érdekes volt,és mit meg nem tudtunk arról a házról,ahol hónapról-hónapra "klubbozunk".
Ennyi volt mára : deMO

disp Creative Commons License 1999.08.13 0 0 704
Hi!
Megcsináltam a Szigeten hallott Rémkoppantók féle A question of time-ot. Hallgassátok. :)
Strange Creative Commons License 1999.08.13 0 0 703
BONG6 – Új kor hajnalán – avagy megkezdődik az elkülönülés, felgyorsul az információáramlás és fellendül a cserekereskedelem, de csalódást kell okoznom MarKnak, mert a kis klubok ideje sajnos ekkor még nem jött el

Tennék egy rövid kitérőt. Csak a történelmi hűség kedvéért. A koncerttel nagyjából egy időben, indult a Petőfi Csarnokban a Csillagfény diszkó. A PeCsa azért ’épült’, mert a Budai Ifjúsági Park, ahol eleink szórakoztak (Tűzkerék, P Mobil stb.) életveszélyessé vált. Sürgősen kellett csinálni EGY!!! Helyet, ahol a fővárosi ifjúság kulturáltan szórakozhatott. A gyorsaság és a pártvezetés a Városligetben szemelte ki az a használaton kívüli épületet, amely korábban a BNV szovjet pavilonja volt, majd bútorraktár. Az építkezésre azonban nem volt pénz. Végül az akkori közlekedési minisztérium vállalta a költségeket azzal a feltétellel, hogy a Közlekedési Múzeum itt helyezheti el repüléstörténeti kiállítását. (Ezért nem akkora a PeCsa, mint amekkora.) Az épületet 1985 márciusában adták át, de néhány hét múlva bezárták, mert kiderült, hogy ez is életveszélyes lehet. Építkezés közben ugyanis kispóroltak egy kis ezt-azt. (Biztos épült valahol valakinek egy 27 m2-es panelcella). A megerősítés után végül májusban újra megnyitották (Ezért a giccsét még Ybl Miklós- vagy Nívó-díjat is kapott az építész!!! Nem tudom, hogy melyiket!) Júliusban pedig elindult a Csillagfény. Az egyetlen olyan diszkó, ahova már 14 éves kortól beengedték az emberkéket.

Szóval volt egy hely, ahol akár Depeche Mode-t is lehetett volna hallani. Nem lehetett, de azért végre volt egy hely, ami nem unalmas osztály buli volt csupa ismerős arccal. Most már nem csak a KISZ-táborban meg szakkörökben lehetett ismerkedni. (Ezek nekem amúgy sem jöttek be. Nem voltam KISZ-es és szakkörben is csak egyszer voltam, azóta nem gyűjtök bélyeget. A testvérosztályunkban csúnyácskák voltak a lányok. Szóval nem kimondottan a Depeche Mode miatt kezdtünk el lejárni, eleinte nem is mertünk a DM-szerkóban lemenni. Miért? Ma sem tudom. Illetve tudom, mert amikor jó fél év elteltével lemerészkedtünk fekete bőnadrágban, fekete mellényben, Martin sapkában, vagy fekete műbőr dzsekiben (Alkalmi Áruház or Bizó), amelynek a hátára fehér olajfestékkel volt felfestve, hogy Depeche Mode – hát igen nagy feltűnést keltettünk…

Szerencsére egyelőre csak sasoltak. Akkor még nem nagyon jártak le rosszarcú legények és így kettesével-hármasával csak egyszerűen hülyének néztek minket, viszont nehezebb volt lányokkal ismerkedni. Szóval jól kicsesztünk magunknak. Rövid időre csökkentettük a népszerűségi indexünket, na már ha népszerűségnek lehet nevezni, hogy nem néznek át az emberen. Át igen, de ki nem néztek minket. Nahát akkor miért ne? Dafke. Elkezdtünk így járni. Aztán elkezdtek mások is így járni. Félreértés ne essék, nem akarom magunknak kisajátítani a divatdiktátori szerepet. (Már csak azért sem, mert én nagyon hamar túlléptem a külsőségeken. Igaz dominált a fekete, meg a DM-es fazon, de nem aggattam nyaklácokat magamra stb.)

Így végre felismerhetőek lettünk egymás számára és hétről-hétre (a Csillagfény szombatonként 19-01-ig volt) egy-két emberrel többen lettünk. Rá kellett jönnünk, hogy nem csak Horváth Mihály tér környékén, hanem Zuglóban, Újpalotán, Cinkotán, Rákoszentmihályon, Óbudán, Nagytétényben (bocs ha valakit kihagytam) is van egy-két kicsavart fülő figura.

Kezdtünk belemelegedni, hogy mi vagyunk a Depeche Modesok. És persze szerettünk volna egyre többet együtt lenni. De hol? Mert ez nem úgy megy ám, hogy a szülők beengednek 10-12 ne adj Isten még több gyanús, fekete, felnyírt hajú suhancot életük fő művébe, az otthonukba. Meg talán mi sem éreztük volna magunkat olyan jól. Meg aztán elég messze is laktunk egymástól, meg is kellett volna szervezni. Egyébként is már tél volt. Szóval macerás lett volna az egész. A kis magok azonban tovább is összejártak. Ki-ki a saját szűkebb hazájában és ott, ahol épp későn jöttek haza a szülők. Meleg volt, magnó, néha még tea meg zsíroskenyér is.

Fórumnak meg egyelőre maradtak a szombatok, amikor el lehetett újságolni, hogy ki milyen posztert, cuccot vagy maxit szerzett. Ekkor bukkantak ugyanis fel az első maxik, persze csak kazettán. Leave in silence – longer, Love in it self 4., It’s called a heart – extended stb. Hihetetlen élmények voltak. No meg a Get the balance right a Singelsen. Sőt a Flexible és a Fly’s on the windscreen. Az első kislemez válogatást ugyanis eleinte csak kazettán lehetett kapni, valami fura kiadásban és ezen ez a két dal is rajta volt. No meg a Fools, a Now this fun, az Ice Machine, a Set me free, s Shout! voltak a legnagyobb durranások.

Amikor valaki egy-egy ilyen felvételt megszerzett természetesen a másik nem tudott várni egy hétig. Képzeljétek mire végig ért volna egy kazetta a városon, már megjelent volna az Ultra és akkor miről beszélgetnénk most itt? Találkozni kellett méghozzás sürgősen. Minden ki a város másik végében lakott és a harmadikban tanult. A kincset érő anyag (hang) átadására a legkézenfekvőbb hely a Deák tér volt. S, hogy ne tévedjünk el a mozgólépcsők sűrüjében – a kalitka alatt…

folyt köv.

KuZo Creative Commons License 1999.08.13 0 0 702
MarK!

Bocs, de huszadikán nem tudok menni.
Nem tudunk megbeszélni egy találkozót??

MarK Creative Commons License 1999.08.13 0 0 701
Üdv. KuZo!
Gondolom arra kérsz, hogy írjak neked egyet... Nos, szíves-örörmest, bár szerintem ez egy AKKORA album (ma este tesztelem vele a Shape-et :-)), hogy illik elmenni egy lemezboltba és megvenni :-). Mindenesetre ha kell, 20.-ára meglesz...
O.K.?
KuZo Creative Commons License 1999.08.13 0 0 700
Halihó!
Ismét itthon!
Worker bocs, ha odaképzeltelek a klubba, pedig írtad, hogy nem jössz!!
Látom Depeche Babeeben ismét megtelt a cache :o) Viszontlátásra!
MarK nem tudsz véletlenül egy Host példánnyal megdobni? Kifizetném!
Üdvözlet demimúrnak!!!
Na megyek megnézem a demo oldalt :o)

Strange Creative Commons License 1999.08.13 0 0 699
demo – Köszönöm a teljes körű tájékoztatást, valóban csak a hungary szekciót néztem meg. Nem tudom miért, de úgy gondoltam, hogy csak azt szerkesztettétek Ti. Valamiért és a museoban csak 12 képet találtam. Lehet, hogy figyelmetlen voltam. Ha lesz időm majd tovább böngészek…

Az észrevételeim természetesen nem kritikák, csak vélemények. Már csak azért is, mert mint kiderült, nem olyan régóta internetezek – többnyire csak a munkám miatt. Így nem ismerek még annyi honlapot, hogy komoly összehasonlítási alapom legyen. Azt meg egyáltalán nem tudom, hogyan készül, így azt sem tudom mennyi munkával jár. Biztos nagyon sokkal. Távol álljon tőlem, hogy megkritizáljam bárki munkáját. A véleményem viszont egy ’egyszerű olvasóé’, azonban mint ilyet lehet, hogy érdemes végiggondolni. Azonkívül egyik másik honlapra Ti hívtátok fel a figyelmemet…

A tökéletességről csak annyit, hogy általában elérhetetlen, de bennem az váltja ki a legnagyobb tisztelete, ha valaki törekszik a tökéletességre. Például ez az egyik ok miért imádom a depeche-t. Én is törekszem erre, azért is bosszantanak pl, a gépelési hibák…

Ha írásomból nem derült volna ki, a klubról szóló rövid ismertetőt én is a célnak megfelelőnek tartom, a magyar nyelvű, a HDMFC-hez egyértelműen köthető honlapot viszont fontosnak tartom. Mondjuk csak azért, mert pl. az asztaltársaságban is van olyan, aki most hallott először a klubról. Mindig van olyan…

depeche babee - NE HAGYJ ITT MINKET!!! A sértéseket engedd el a füled mellett, mert ha megsértődsz, elérte célját aki bántani akar. (Ha egyáltalán bántani akar!?)

MarK Creative Commons License 1999.08.13 0 0 698
demo, insight!
Korábban már felvetettem, hogy vajon hol lehetne beszerezni az említett DM könyvet (megrendelés, v. ilyesmi?). Ti azért jobban tűzközelben vagytok, írjatok, ha van valami ötlet. Köszi.
A club 69future mix nagyon jól jött, már sok helyen kerestem...
ShapeGábor: ma este meg fogsz döbbeni az új Paradise Lost-on :-))), kb. mintha maga a művész úr (Alan bá) segédkezett volna az albumon!
depeche babee: még 1-2 ilyen és komolytalanná válsz... Senki sem akarja a távozásodat, de könyörögni nem fogunk...
Ja, 85-ös jegyet én is tudok hozni, akár 20.-án is.
Jó kedvet!
:-)
demo Creative Commons License 1999.08.13 0 0 697
Hi

Elöször Strange-nek:
Kösz,hogy meglátogattad a demo site-ot.Bár nem tudom,hogy valoban megnézted e az oldalt vagy csak a hungary részleget!?
Néhány válasz - hozzáfűzés:
Mindenekelött a demo egy dm site és nem club site,tehát nem a HDMFC-ről szól az oldal,hanem a dM-ről.Tehát a clubról szóló szekció csak része az oldalnak,és az oldal többi 13 részleg a dM-ről mint zenekarról szól( illetve az egyik recoil).Éppen ezért mi inkább a többi szekciót probáltuk maximumra fejleszteni(turnék,fotók,könyvek,mp3 stb...).
A HDMFC-ről direkt egy tömörebb összefoglalót írtunk,amit pl egy külföldi látogató bíztosan végigolvas.
A plakátok,jegyek: 88-as plakátunk van de kicsit nehéz lenne scannelni(esetleg lefotózás után)
88-as jegyünk szintén van (majd felkerűl)de a 85-öst szivesen vennénk(amig bescannel-jük)mert az tényleg nincs. Clubplakát és jegy gyűjteményem az van nekem is ,méghozzá akkora ,hogy néha azt sem tudom hova tegyem a tonnányi papírt.Viszont ezeket direkt nem tettem fel mert nem túl szépek,és igen sok,amit nem hiszem ,hogy túl sokan letöltenének.Én sem tenném egy cseh club jegyeivel.(a koncertjegy persze más,abból tettünk is fel jópárat)Plákotokkal ugyanez a helyzet és ahogy már azt te is félig megválaszoltad kérdésedben,nem könnyű scannelni.
Nos ezért döntöttünk úgy hogy a klubjegyekből inkább csak,néhány történelmi jelentőségű buli belépőjét,mutatjuk be(36órás,black days,barrel világpremier,fan convention)
Említedted a magyarországi koncerfotókat. A "museo" szekció kb 70 fotója közül 36(!)budapesti(koncert,vagy utcai).Egyébként próbálunk csak olyan fotókat feltenni amit nem másik site-ról szedtünk,hanem talán itt látják elösször akik idetévednek.Az oldalra videót tenni pedig egyenlőre kicsit macerás(technikailag), de nem kizárt.Egyébbként ha a 88-as v.85-ös látogatásról vannak fotóid, szívesen feltenném az oldalra.
Magyar nyelvű oldalt nem áll szándékunkba készíteni,szerintem nem érné meg a fáradság.
Ha már említedted a cseh oldalt,ők voltak azok akik a könyvek-ről szóló szekcíót teljes egészében
ellopták és a saját oldalukra feltették.
És még valami.Egészen véletlenül kb. egy hete döntöttem el,hogy átalakítom a hungary részleget.
Néhány bővítést már kitaltunk,és szeretnénk a clubról is fotókat feltenni.De han van valami jó ötleted(és nem csak Strange-nek) szívesen veszem.

Insight véleményével"nem érdemes tökéletes site-ot csinálni" nem értek egyet,de ezt majd telefonon elrendezem vele:).
És végűl reklám: TEgnapi frissítés a demo-n: ING (club 69future mix) cd mínőség!Ez a változat kereskedelmi forgalomba nem került,csak egy dj promo-n jelet meg.
Na ez jó hosszú lett (bocsi) deMO
ui: A depeche babee komolyan mondja? (Zsuzsi ne viccelj már!)

depeche babee Creative Commons License 1999.08.12 0 0 696
Hello.
Úgy látszik nem elég jók az idegeim a fórumon történő "odavisszadobjukalabdát" dologhoz, kicsit belefáradtam, hogy minden egyes hozzászólásomra legalább 2-3 ember helyrerak. Nekem ez nem kell. Kilépek.
Csók.
insight Creative Commons License 1999.08.12 0 0 695
Hi!!!
-Depeche babee(Zsuzsikám)Bocsánatot kérek tőled itt mindenki elött,ha valamivel megbántottalak volna(akinek nem inge,ne vegye magára!)ezek szerint neked INGED volt amit írtam.Úgy emlékszem pár hónapja te könyörögtél hogy az Annától vegyem át neked a KOZMIX lemezét.Egyébként a Lala magastalpú cipőben jár,ezt a TV-ben(televizióban)láttam.
-Strange Szerintem fölösleges olyan profi oldal a THDMFC-nek mint aniről beszéltél.Az Angolok már így is rettentő irigyek ránk,ez bizonyos helyzetekben hátrányt szűl nekünk.(Pl:ULTRA PARTY)A külföldi klubbok oldalai,így-is úgy-is a mi oldalainkról lopnak képeket,és egyéb adatokat.Ahol meg igazi ritkaságot találsz,biztos valami felelőtlen promoter keze van benne.Ez az Internet nagy hibája.De az elképzelés azért jó volt!:)Kiváncsian várom a beszámolód végét,melyben fényt derítesz magadra!

Üdv.mindenkinek: INS.
Találkozunk 20-án a Pecsában!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!