Woodpaul: mondjuk írd oda, hogy köszönet Szigeti Lászlónak, a Some Strange Sites készítőjének - mindez linkkel. De megmondom őszintén, a legjobb az lenne, amit én is csináltam - ha átköltenéd egy kicsit. Persze nehéz, tudom.
morpet: írtad mailt, gyere a klubba.
strange: Neked is írtam mailt.
Woodpaul:
megoldható minden. :-) holnap írok egy mailt, ha van az adataid között mail cím.
MarK:
sajnálom... :-( ok, majd a klubban megbeszéljük.
Morpet:
én csípem a massive Attackot. még albumom nincs tőlük, csak hébe-hóba 1-2 szám. viszont sokat hallottam és láttam a klipeket is. nem mindennapi...
szóval nálam a ranglista elején vannak ők is. viszont az Only when I lose myself hasonlóságát megkérdőjelezem. szerintem nagyon csekély a hasonlóság. leginkább azt nem igazán értem, hogy mitől akarnak trip-hop-ot ráfogni. ahhoz is csak elenyésző köze van. a ritmus talán egy nagyon nagyon picit...
Ünneprontás azt mondani, hogy a 3 hetenkénti klub jelen viszonyok között nekem túl sűrűnek tűnik? Én pl. most azon gondolkozom, lehet, hogy csak október 1-jén megyek.
Moldvai Márk (Populär, Neo) elismerően nyilatkozott a Massive Attack-ről a Z+ televízióban, épp csak egy pillanatra kapcsoltam oda, aztán láttam, hogy vmi ismerős arc beszél. Habár a DM abszolút nem trip-hop, sokan mondták az Only When I Lose Myself megjelenésekor, hogy van egy ki Massive Attack-es beütése. Vélemény erről, vagy a Massive Attack zenekarról? (Bocs Márk, ha már lett volna erről szó, én végignéztem anno a topicot, de ki emlékszik már erre.)
Borbély Lajos minden bizonnyal jól vezeti a DM Klubot, mivel még ma is létezik és több százn, néha ezren látogatják. 12 év után ez nem kis teljesítmény. 1996 márciusa előtt is nagyon sokat tett a klubért, pl az 1995-ös Fan Convention, vagy a hivatalos klubbal való kapcsolatfelvétel, ami a Novákéknak nyolc év alatt nem sikerült, pedig folyamatosan próbálkoztak vele. NJ általad méltatlannak nevezett bukásáról majd az utolsó részben - már amennyit én tudok róla. Egyelőre csak annyit: a bukás talán jó kifejezés, a méltatlan is, de ez attól függ, hogy honnan nézzük és mit tud róla vagy mit tud a háttérben lezajlott eseményekről és folyamatokról az, aki ezt megfogalmazza.
:-)
Hiphip... Hurrá!
Remélem, ez a júli 30. óta tartó 3 hetes periódus (+ a látogatók nagy száma) minél tovább megmarad...
Gondolom, most megint sokan leszünk, hiszen szülinapi party lesz. Októberben pedig azért, mert a Neo reklámozni fogja a saját, "újabb" közönségének is, így kiegészülünk további, nem kis számú "arccal". (Igen Useless, jól olvasod, mivel az a fontos, hogy minél többen járjanak le.).
Hi ujra!
Előkézből van Infóm a NEO fellépésről tehát:
A mostani (szept 10) hagyományos klub lesz de!
Oktober 1 NEO lemezbemutató koncert + HDMFC :) (Forrás Borbély L.)
Üdv!
Szigi101! A Recoil nálam is O.K., régebben volt is róla szó... Most már nem kérhetem az újaktól, hogy olvassák el, v. min. fussák át a topicot, hiszen ez nem kis feladat... :-) (Bár pl. Strange "végigrágta magát". :-)))
Disp! Azért remélem pénteken akkor is látunk, ha nem lesz Neo.
W! A Shape stúdiós hétvégéje elmaradt, valószínűleg a PeCsa utáni szo-va.-ra. Minden továbbit majd a klubban...
Worker: tali éjfél körül, ahogy "megbeszéltük". Viszem a cd-ket neked és még akinek jár :-).
Strange: Örülök, hogy írsz a kulisszatitkokról is. Kiváncsi vagyok, hogyan vélekedsz majd Novák Józsi meglehetősen méltatlan "bukásáról". Ott voltál még akkor a klubban, amikor szó szerint kidobták? Van egy olyan sanda gyanúm, hogy mivel ennyire tűzközelben figyelted az eseményeket, ráadásul, mint említetted 96-ig jártál le, talán benne voltál a N.J. féle klubvezetésben, vagy leaglábbis közel álltál hozzá és a Borbély "csapathoz" pedig nem... Bár én nem láttam bele a régebbi klub történéseibe, szerintem jelenleg, B.J. alatt is jól működik a klub, szinvonalas estéken vagyok jelen minden alkalommal (de remélem, hogy szept. 10.-e után nem csak és kizárólag 6 hetenként!). Na jó, ne szaladjunk ennyire előre...
Szigi101: Helló. Jó, hogy tudom végre, ki csinálta az a jó kis sztorit. Nem tudtam, kit kérdezzek meg az írás felhasználásának engedélyezéséről, de most már tudom, hogy hozzád kell fordulnom. Írd meg légyszi, hogy milyen feltételek mellett szerepelhet a cikk a honlapomon.
Morpet: Igazad van, linket valóban elfelejtettem csinálni a Some Strange Site-hoz. Ígérem, bepótolom.
Egyenlőre ennyi, nincs kedvem írni.
Üdvözlet szigi101 !!!
Merre lelem meg a Some Strange Site-ot?
spers: Mint azt már régebben írtam, készítettem egy CD-t amin rajta van az összes DM nagylemez mp3-ban+egy html kezelőfelület ami kb. azonos a honlapomon levővel(www.extra.hu/depeche-mode)csak a számokat is külön le lehet jáccani. Ha bárki úgy gondolja, hogy szüksége van rá, szívesen kölcsönadom másolásra!
Sziasztok!
Na most már jó lenne,ha valaki eldöntené-persze lehetöleg illetékes-,hogy lesz NEO koncert vagy sem 10.-n???
Választ ide kérjük...
disp_:Ha már ott voltál megkérdezhetted volna,hogy lesznek-e vagy sem...
Bocs a tolakodó hangnemért... :-))))))
Sziasztok!
Bovul a kinalat a http://darklord.imc.hu/~spers oldalon.
Jelenleg a 101 kocert dupla cd-je van grebbeles alatt,arrol rakok fel folyamatosan szamokat.Elobb utobb mind felkerul !!!!
Ha valakinek van mp3-ban szama, de nincs hova felraknia, szoljon!
BYE!
Előrevetem hogy baromira álmos vagyok ezért lehet hogy elgépelek 1-2 dolgot.
Naszóval Szombat éjjel volt 1 kis kirándulásom Gödöllőre a Trafó klubba aholis a NEO és a Heaven street 7 adott közös koncertet.
Elsőre az tűnt fel hogy a kiadott 9 orási kezdés helyett 11 kor jött fel a színpadra a HS7 és csak 0:30 kor a NEO. Krisztián a HS7 énekese megint előadta magát (Trainspotting - Mark Renton feeling) de azért a "normálisabb" arcát mutatta a koncert alatt. A pláne az volt az egész helyben (kb 200 ember fér be) hogy a zenész urak (MM és MM) ott ültek a közönség asztalainál és bárkivel elsörözgettek eldumálgattak (klubkoncert rulez :)).Sajnálatos módon nagyon kicsi a szinpad ezért most nem volt gitár és dob kiséret a NEO mellett.
De igy is fergeteges live act-ot adtak elő . Sőt teljesen új (albumon nem szereplő) számok is voltak a teriéken.
Az az 1etlen gond hogy a végén a kkövetkező mondattal távoztak:"A NEO lemezbemutato koncertje Oktober 1-én a Petőficsarnokban lesz". Ebből szerény képességeimmel azt vontam le hogy 10-én nem lesznek a DM Klubban.
További yo reggelt :)
BONG8 – Egy nap, amely megrengette a Világot (Na jó csak a PeCsát, de azt rendesen), avagy egy csapásra megnő a Depeche Mode-sok száma, egyben megkezdődik üldöztetésük is
Nahát ez a fiú nagyon belehergelte magát ebbe a kívánságosdiba. Valamilyen úton-módon ki akart csiholni egy icike-picike dalocskát a B.Tóth-Dvoracsek-Éliás triumvirátusból. Egy A/4-es vagy A/3-as (ki bír emlékezni már ilyenekre) félfamentes rajzlapon megfogalmazta ’követeléseit’. Biztos, ami biztos – mindjárt négyet. Majd irományát hozzábiggyesztette egy 85-ös koncert-szórólaphoz és heteken át, mint a véres kardot hordozta körbe a Deák téren és a Csillagfényben. Mivel valószínűleg biztosra akart menni, kicsit csalt. A papírost boldog-boldogtalannal aláíratta, tökmindegy volt, hogy az illető Depeche Mode rajongó vagy Deák téri breakes volt.
Hogy a dolognak súlya legyen a követeléseit korrektül megindokolta. Magam is az aláírók között voltam, de nem emlékszem mindenre pontosan. A dalok, amit a Csillagfényben hallani akart talán a Somebody, a Master and Servant, és a Something to do (elég irreális ötlet), meg még valami volt. De lehet, hogy tök más! Passz! A nyomós érvek között meg komoly évfordulók szerepeltek, hogy ’asszondja’: Egy éve és egy hónapja járt Budapesten a DM és egy hónapja ünnepelte születésnapját Martin Gore. Nahát komoly… Nem is sokan hittek benne; de végül is vagy 140-en aláírták – sokan (főleg a nem Mode-osok) csak brahiból
A jeles alkalomra - az ultimátum átadására – varratott magának egy bokában szűk nadrágot elég rosszul sikerült darab volt) és kutyaláncból csináltatott hozzá egy nadrágtartót. Ettől megfelelően hülyén nézett ki ahhoz, hogy teljesen komolytalanná tegye a dolgot. (értsd úgy festett, mint egy bohóc) Lehet, hogy ő is így gondolta, mert nem nagyon láttam rajta többet ezt a cuccott!
Mindenesetre 1986 augusztus 23-án ebben az eszement szerelésben jelent meg a Csillagfényben. Az aláírási ívet nem hitelesítette az Országos Választási Bizottság, mivel ilyen még nem volt és különben sem lett volna rá ideje, mert az utolsó pillanatokban is rákerült néhány kézjegy, majd egy fekete bársonyszalaggal átkötve eltűnt. Gondolom, megkapta valamelyik Dj.
Vártunk és baromira izgultunk. Már volt minden: Marcsi küldi Sacinak, Bécinek, Lajcsinak meg az egész családnak, a stábnak és mindenkinek, aki szereti. Szóval a szokásos. Csak velünk nem törődött senki. Már teljesen elcsüggedtünk. Lejátszott a Dvoracsek és a B. Tóth is már majdnem a végét járta (műsoridőben), de semmi. Tőlük nem sok jót vártunk, de a remény hal meg utoljára. Aztán végül a B. Tóh sem játszott egyetlen DM számot sem. Szerintem abban a fene mély Poptarisznyájukban egy kanyi csörömpölés sem volt nekik ezektől a derék fiúktól. Vagy, ha volt is nem hordták magukkal. Szóval már teljesen letettünk arról, hogy valaha is Modeot fogunk hallgatni e ház falai között…
Kitérő: Később a nagy őrület idején kiderült, hogy mindketten utálták a Mode-ot és ferde szemmel nézték a Modeosokat is. Dvoracsek ugye a Fortuna vonalat, a funkyt nyomta veszettül, a B. Tóth pedig nem tudott elszakadni attól a bizonyos You’re my heart, you’re my soul feelengtől. Egyébként ez a nagytudású rádióguru - nem álltallotta egy PeCsából sugárzott élő Poptarisznyában azt állítani, hogy ő találta ki a DM Klubot. (Persze akkor már ő is rendkívül szerette a csapatot.) Na sic! Ha csak nem jelent ötletgadagságot és ötletgazdaságot az, hogy a Dvoracsekkel karöltve ők szorgalmazták: tiltsák ki a Mode-osokat a Csillagfényből, mert ők csinálják azt a rengeteg balhét. Világos: aki fekete bőrdzsekiben és bakancsban jár az verekedni jön a diszkóba, aki meg edzőcipőben és suhogós dzsoggingban, az szórakozni – csak hogy-hogy nem a diszkót összetévesztette az edzőteremmel. (Ezzel egyébként közvetve valóban szerepet játszottak a Mode Klub megalakulásában, de erről majd később.)
Vissza: És jött Éliás Gyula! Lazán felkonferálta, hogy jajjj de, helyesek ezek a DM-es srácok és milyen aranyos levelet írtak. Úgyhogy nagy hirtelen a hátra lévő mintegy két órában nemhogy négy, hanem mindjárt hat Depeche Mode nótát is lejátszik. Sajnos ugyanis csak ennyi videó klipje van kéznél. Az első egy kicsi régi ugyan, de ő nagyon szereti és reméli, hogy nekünk is tetszeni fog. START. Just can’t get enough egy 1982-es koncertről vagy valamilyen fellépésről. Hát mit ne mondjak. Útjára indult a gyönyör. Mint egy koncerten. Úgy száz ember ugrált, csápolt, sikítozott és énekelt a vászon előtt. A hangulat leírhatatlan, különösen azért, mert ez nem volt divat a Csillagfényben, de a hirtelen váltás ezt hozta ki az órák óta várakozó ’tömegből’.
Aznap még volt a People are people és a Master and Servant, majd a Blasphemous Rumours és a Somebody klipje. Így kettesével. Végül pedig az It’s called a heart. Akkora lendület volt már a buliban, hogy már nem is a vásznat néztük, hanem elkezdtünk vonatozni. Ebbe már bekapcsolódtak a nem DM-es aláírók és még kit tudja kik. A szerelvény egyszer csak kétszintes lett. Minden ember nyakában ült valaki. Csak a vonat végéről lepottyant valaki, de nem véletlenül…
Woodpaul: Az az igazság, hogy én hiába klikkeltem arra az apró betűs sorra, nem jött be a some strange site. Meg annál az apró betűs sornál többet érdemelne, elvégre majdnem szó szerint tetted át magadhoz azt a történetet. Oké, a te dolgod.
Amúgy azért tettem fel a linkedet a honlapra, mert minden magyar nyelvű DM témájú honlap linkjét felteszem, ha rátalálok. Szóval ha valaki tud a listámban nem szereplő DM oldalról, szóljon nyugodtan.
Látom, gyűlnek a kedvenc B-oldalasok. Instrumentálisok terén nálam a Memphisto a listavezető.
Megint én.
VV: Nekem kizárólag a SoFaD studió album kell, Kodak CD-re. Így mennyibe kerülne ? Megoldható, hogy még 1-2 (3-4) számot rányomassunk a Higher Love után ? Ha jól tudom, a Songs.. kb. 50 perces, szóval marad még majdnem 25 perc. Mivel mostanában nem megyek a klubba, el tudnád küldeni postán utánvéttel ? Kérlek, ezekre minnél hamarabb válaszolj. Thanx.
Morpet: Köszönöm, amit a honlapomról írtál, nagyon jólesett, hogy nem dolgoztam hiába. Megnéztem a Tiedet, aranyos ! Kicsit meglepődve vettem észre a Woodpaul's DS címét a linkek között, köszi, hogy máris betetted. Cserébe számíthatsz rá, hogy én is közzé teszem a címedet a honlapomon... A Depeche Mode sztoriról pár szó... Az igazság az, hogy a cikk végén ott van -igaz, kis betűkkel- hogy ... köszönet a Some Strange Site-nak, ami tulajdonképpen egy link erre az oldalra. Szóval, szerintem ebben sem vagyok "bűnös".
Egyébként tájékoztatlak Benneteket, hogy a piszok SWI-sek már másodszor likvidálták kedves kis honlapomat a szerverükről... Az okát nem tudom, én az mp3-akra gyanakszom. Szóval, legkorábban hétfőn tudom felrakni újra, addig sajnos nem lesz elérhető. Ha az Extra-felújítás elkészül, akkor valószínűleg ott is megtalálható leszek (www.extra.hu/woodpaul).
Még valami. Tud valaki egy olyan gyors hazai szervert, ahol nem allergiások az mp3-akra ?
MarK: előszöris köszi a dícséretet. amint működik az extra szerverre a feltöltés, felpakolunk teljes verziókat is, de külön is megbeszélhetünk találkát, ahol több saját zenét, esetleg még félkészeket is kaphatsz.
vagy átjössz hozzánk, vagy én megyek, és mivel nekem megvannak cd-n általában a dolgaink mp3-ban is, odaadom, meghallgathatod.
ja, a telefonszámom asszem a múltkri levél aláírásában ott volt. ha megtennéd,, hogy majd rámcsörögsz, akkor megbeszéljük. így gyorsabb, mint mailben.
üdv,
VV
Worker ismét a köreinkben! Üdv!
Spersnek köszi, éppen most töltöm le az anyagot, kiváncsi vagyok, hogy ez a mixelt verzió-e?
W! Ez a monotonítás megintcsak szubjektív és "mihez képest" vetődhet fel. A Neo sok mai gagyi mellett mindenféleképpen érték, de a Front-okhoz képest gyengébb. Na mindegy, tényleg lezárhatnánk már ezt a témát, 1 hét múlva a koncert után majd úgyis fellendül megint.
Akkor most egy kicsit a Human Nature-ről is beszélnék... Hihi... :-)
A legutóbbi klub után, amikor felmerült ez a Shape remix féle kérés/ötlet, szakítottam egy kis időt az mp3-ak letöltésére/meghallgatására, hogy ugyan már mire számítsunk remix ügyben (féltem egy kicsit, hogy milyen lenne a Gyengéden, pl. így: "Gyengéden, tuc,tuc, érint a tuc,tuc...") Nos igencsak kellemes meglepetésben volt részben. Ugyan az Only mix egyáltalán nem tetszik, a Mindenki-n is hallani, hogy a Z+-nak készült, a Dream és a 2(0)42 :-) nagyon O.K. A Mindenki-nek inkább a "szövege" tetszik (nem Michael hangja(J.I.) a M.P.-ből? A hp.-eden is köszönetet mondasz Billy Cambell-nek, miért?), a másik kettő viszont zeneileg is jó. Gondolom ez már Uselesstől végképp távol állna :-) és bevallom, hogy különösebben nekem sem tetszik ez a stílus, de valahogy mégsem azt a tipikus egyenhangulatot érzem, hanem van valami plussz benne. Pontosabban azért visszaköszönnek bőven a már unásig ismert hangok, de felfedezhető sok egyéb érdekesség is és igyekeztetek egy kicsit változatosabbá tenni a hangzást, az ütemet, stb.
Megjegyzem ezek az mp3-ak csak számrészletek voltak (nem lehetne az egészet megkapni?). Az is tuti, hogy a ShapeGábornak nem jön be az ilyen zene, de ezek után most már ő is kiváncsi lenne egy jó értelemben vett, "divatosabb" hangulatú remixre a Ti felfogásotokban. A többiről majd a klubban...
Hi!
Találtam egy érdekes DM oldalt az nagy Interneten: http://www.geocities.com/SunsetStrip/Stage/1718 .Amellett, hogy nagyon jó kis képgyűjtemény van rajta 1981-től, található itt egy "kérdezz-felelek" játék. A Dave-vel kapcsolatos kérdések egyike valahogy így szól: Apai ágon milyen gyökerei is vannak Gahan-nek. A csodára várva egyből a 'Hungarian' felíratu gombot nyomtam meg, de sajnos nem ez a jó válasz. Dave ereiben malajziai vér is csörgedezik! Hogy mik nem vannak...
B oldalas témához hozzászólva, a kedvenceim a következők:
-instrumentális: OBERKORN
-énekelt: IN YOUR MEMORY
MarK: a hozzászólásod elejével egyetértek, azzal viszont nem, hogy a Neo nagyon monoton lenne.
hihi, pont a BsB-sek mondták, hogy a DM tömegzene?? :-))))))))))))))))))))))))
igényes újságkészítés? zenei újságra gondoltam, online ( nálunk még nem igazán van, ha jól tudom ) és persze olyanra csinálnánk, amilyet szeretnénk, attól lenne igényes. :-)))))
Sziasztok!
Volna egy jo hirem a D.M. rajongoknak.
Mark-nak mar megirtam levelben(bar egy kicsit csuszott a dolog), hogy sikerult megszerznem a D.M. Sea of Sin-t mp3 -ban(4,5 MB)!
Mar fel is tettem a http://darklord.imc.hu/~spers cimre!
Egyetlen gond van vele.Kivulrol nem lehet elerni!
Ha valaki jaratos Linuxban akkor elarulhatna , hogy a chmod parancsot hogy is kellene parancssorban beallitani, hogy masok is hozzaferhessenek a konyvtarhoz, mert igy a weben keresztul meg engem sem enged be a szerver csak , ha telnetelek!A telnettel meg az a gondom, hogy mc alatt nem tudom a menut lehivni, hogy onnan chmod-ozzak!
Szoval , ha valaki tud segiteni akkor S.O.S. irjatok a spers@elender.hu cimre!!!!!!
Akinek kinaiul hangzott ez a par sor ne is torodjon vele legrosszabb esetben Pentek du-ra magatol megoldodik, mert beszelek a rendszergizda haverommal!
Szoval BYE!