Keresés

Részletes keresés

disp_ Creative Commons License 1999.09.13 0 0 935
Szépyoreggelt mindenkinek :)
Remélem mindenki kialudta a Szombat hajnali fáradalmait.
Trend mester mail ment :)
Woodpaul Creative Commons License 1999.09.12 0 0 934
Sziasztok !

Gondolom, kérdeznem sem kell, milyen volt a pénteki buli. Biztosan ismét remek volt... Legközelebb talán ott leszek (talán nem).
Mielőtt commenteznék, egy kis reklám.
A Woodpaul's Dark Site elköltözött (egyenlőre). Az új cím: http://w3.swi.hu/wds .
Ezenkívül az Extrán is elérhető: http://www.extra.hu/Woodpaul .
Pár újdonság: 1.OWILM kislemez mp3-ban
2. 3 db. DM interjú
3. Kb. 4 MB új kép
4. Strange Bong-jának eddig elkészült 9 része
5. Javított menűsor
stb.
Morphet, Szigi, demo és a többi honlappal rendelkező srác: Mi volna, ha mindnyájan kölcsönösen beraknánk a page-ünkre egymás linkjeit ? Szerintem jó volna, nem ? Szerintetek ?
Disp: Köszi a tippet, a www.tar.hu asszem bevállik.

Na bye !

disp Creative Commons License 1999.09.12 0 0 933
HUH mit találtam :)
valaki meghackelte a www.depechemode.com-ot.
disp Creative Commons License 1999.09.11 0 0 932
Akit érdekel Useless nettopicja ...bár IMHO nem kellene.
VV Creative Commons License 1999.09.10 0 0 931
MarK:sajna nem lettem annyira jól, hogy bulizzak. bár ma már kb 2 órát bírtam házon kívül is lenni... nagy élmény. szóval elég sz*rul vagyok...
viszont azzal vígasztaltam magam, hogy mivel a Metronóm környékén volt dolgom, berontottam és rajtaütésszerűen megvettem a Some great reward, és a World in my eyes CD-t. :-) úgyhogy már csak 2 album hiánycikk CD-n. a többiből még azért jóval több. legalább ennyi jó történt ma.
sajnálom, hogy nem tudtam klubba menni... :-(
legalább ti érezzétek jól magatokat!
na, megyek vissza ágyikómba. eddig bírtam...
üdv,
VV
morpet Creative Commons License 1999.09.10 0 0 930
De király: lehet keresni a teljes topicra, miközben aloldalakra bontották!!!

Na, én vagyok az utolsó hozzászóló a topicban a HDMFC előtt?

disp Creative Commons License 1999.09.10 0 0 929
Ugylátom nekem szólt a NEO-s duma....ne aggódj múlt héten nem hagytam ki a gödöllői Trafós bulit.. :)
trend Creative Commons License 1999.09.10 0 0 928
hello Mindenki!!!

Dél óta kerestelek titeket. Márk mesélt erröl a fórumról, de alig találtam meg.
Sikerult a nagy részét elolvasni, így olvashattam a SHAPE - röl és a TREND - röl is. Jól esett a véleményeteket hallani, mivel én irom a TREND dalszovegeit és face to face ritkán hallom mások öszínte véleményét.

Márk ma este viszem vissza a CDidet. Kösz. A klubban találkozunk.

Sziasztok

(bocs a helyesírásomért, de az iskolai leamortizálodott gépeken nem minden muködik rendesen.)

morpet Creative Commons License 1999.09.10 0 0 927
Mark! Láttad, hogy 100-asával tördelték az összes topicot?
Úgyhogy a Depeche Mode Klub #2-re nincs szükség, nagy örömödre nyugodtan hízhat tovább ez a topic, hisz nem kell 100-nál több hozzászólást letölteni. Viszont most nem lehet egyszerre az egész topicra keresni...
MarK Creative Commons License 1999.09.10 0 0 926
GOOD MORNING TOPIC!!!

Na mi a franc van, mindenki lebetegszik? Common people! :-)))
KuZo: Ha tudsz várni 25.-ig, a Shape koncertig, akkor majd akkor... :-)))
Egyébként a jövőhétre is megbeszélhetünk vmit. Természetesen semmivel sem tartotozol, szerintem így kvittek leszünk (2:2, ha érted mire gondolok :-)).
W: jó lenne azért, ha lejönnél, bár van egy rossz hírem: a Shape stúdiós munkái ezen a héten sem bírnak elkezdődni, talán a hónap végén. Ez sajna azt jelenti, hogy a remix is várat magára. Pedig tényleg szeretnénk már odaadni a cuccot...
Akikkel a cd ügyet megbeszéltem: tehát éjfél körül a Shop-Büfé vonzáskörzetében.
demo: visszük a 85-ös jegyet, ugyhogy majd beszélünk. Lenne 1-2 kérdésem...
:-)
SEE YOU NEXT TIME (TONIGHT)!!!

KuZo Creative Commons License 1999.09.10 0 0 925
Sajnálattal közlöm, hogy betegség miatt sajnos nem tudok ma lemenni a klubba.
Külön elnézést workertől, neked feladom postán a CD-t, és MarKtól neked írok, hogy mikor
tudnánk esetleg találkozni a Host végett és azt is megírhatnád, hogy mivel tartozom érte!
Mindenkinek jó szórakozást!!!
demo Creative Commons License 1999.09.10 0 0 924
Hello Mindenki!
Ma este klub,Neo pedig csak okt 1.-én!
Remélem azér vannak akik a puszta DM clubbal is megelégszenek:)
Illetve nem is egy egyszerű ,hiszen szülinapi party.
Strange te ott leszel,vagy várat magára a fellépésed?
Ha mostanában ritkán is írok be de mindennap olvasom a topicot,és csodálom,hogy a LIQUID-ről senki egy szót sem írt be????!!!!!!!!
Hát akkor klubbra fel ma este.Senki ne hagyja otthon az igazolványképét,hiszen be lehet fizetni a 1999/2000-es tagságit.
THAT'S ALL THERE IS
d e m o
off:Hogy a témánál maradjak,már van star wars belépőm.Ki volt még ,olyan barom ,hogy ma odaált reggel a HMP bénztáraihoz?(bocs)
VV Creative Commons License 1999.09.09 0 0 923
szia Mindenki!

sajna lehet, hogy megint elmarad a klubbamenés... legalábbis részemről.
most a változatosság kedvéért lebetegedtem és egy méternyire sem tudom elhagyni a lakásunkat... de azért igyexem rendbejönni, hisz lenne egyéb dolgom is ( igaz, 2zi? :-(((( )
na, legyetek jók, megyek visszafekdécselni.
üdv,
VV

Foley Creative Commons License 1999.09.09 0 0 922
Gondoltam boldog névnapot kivánok a Shape énekesének, Ádamnak!!!
Remélem, még vagy pár ezerszer leirhatom majd ezt.......

Ha egyszer majd sikerül végig olvasnom ezt a rengeteg hozzászólás áradatot, akkor majd többet is irok!!!
Addig is bye!!

HOLNAP PECSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MarK Creative Commons License 1999.09.09 0 0 921
Disp!
Köszönjük kedvességed! :-)))
KuZo:
A cd O.K., pénteken viszem.
:-)))
disp_ Creative Commons License 1999.09.09 0 0 920
Hi !
Ez itt a ma reggeli kedvességem felétek. A képre kattintva uj skinnel bővithetitek a Winapmot :)
Depeche AmponMouseOver="window.status='Töltsd le!'" onMouseOut="window.status='Done'">
MarK Creative Commons License 1999.09.08 0 0 919
KuZo: Igen, ma este írjuk fel ShapeGábornál (a munkahelymen most nem aktuális), az eredményről majd holnap...
Strange: Andy-Alan ellentét.
Hogy tudtak ennyi ideig együtt dolgozni? 1. Nem biztos, hogy azok az ökölcsapás-váltások megtörténtek, bár erre félig-meddig maguk az érintettek is utaltak. 2. Szerintem az komolyan meghatározta az eseményeket, hogy Martin nagyon jó kapcsolatban állt és áll Andy-vel. Bár mind a 4-en elég erős egyéniségek, azért talán Martin nevezhető un. zenekarvezetőnek, mégha ilyen titulus kimondottan soha nem létezett a DM-ban. Ezért szerintem az Andy-vel kapcsolatos nézeteltérések mindig elsimításra kerültek. 3. Végül ne felejtsük el, hogy egy jól menő üzletről van szó, ahol olykor-olykor bizonyos kompromisszumokra kényszerül az ember - még egy DM-ban is.
Persze egy idő után mindezek ellenére is Alan úgy döntött, vége. Úgy gondolom, nem csupán Andy miatt jutott erre az elhatározásra.
KuZo Creative Commons License 1999.09.08 0 0 918
spers: Kérlek írj egy mailt és megbeszéljük!
MarK: Host lesz?
disp_ Creative Commons License 1999.09.08 0 0 917
Tegnap beszétem SHAPE-pel és aszonta most 100%-ra elintézi az SP-t.
Tehát megyek :)
MarK Creative Commons License 1999.09.08 0 0 916
Tisztelt Sorstársak! :-)

Engedjetek meg egy újabb koncertajánlatot:
Szeptember 25. szombat, Almássy téri Szabadidő Központ, Shape koncert.
Tulajdonképpen a PeCsa-beli anyagról van szó, kiegészítve egy új számmal. Megint lesz kivetitős videoanimáció, ill. élő dob.
Néhány hozzászólóról tudom, hogy nem közömbös a Shape zenéje iránt, így gondoltam megosztom veletek ezt az infot. A zenekar szeretettel vár Titeket + az újabb arcokat is, akik csak érdeklődnek, de még nem ismerik az együttest.
Más. A Duran Duranosok-DM-osok (ezek szerint mű) balhéiról én is hallottam, attól a barátomtól, aki bevezetett ebbe az egész DM-os feelingbe. A DD-sek fehérben jártak, a DM-osok meg feketében és állandó összecsapások folytak... Örülök, hogy megismertük az ellentét(?) gyökereit.

zwozi Creative Commons License 1999.09.08 0 0 915
Sziasztok!
Sajna de nem valószinü,hogy lejutok 10-n...
VV:Hivjál ma!!!!!(ha olvasod)
disp Creative Commons License 1999.09.07 0 0 914
Ez volt a nyerő megfejtés.
Az autó tipusa BMW Isetta a kép a www.bmw.com ról került hozzám
spers Creative Commons License 1999.09.07 0 0 913
disp_!
Nekem ugy tunik, mintha aNever let me down again klipp kocsija lenne--tevedek??????
KuZo!
Bocs nem lattalak.Nekem kene az a CD!
Hogyan tudnad kolcsonadni--felirni?
BYE!
morpet Creative Commons License 1999.09.07 0 0 912
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagyon halovány emlékeim vannak azokról az időkről, melyekről Strange ír. Rémlett valami DM-Duran ellentét, de sohasem tudtam, miről is szólt a dolog. Éljen Strange!
Szigi, Mark: nem tudom még a pénteket, már eldöntöttem, hogy elutazom a hétvégén, de lehet, hogy még átgondolom a dolgot.
Disp: klassz kép. Megsúgnád, hol lehet ilyesmire bukkanni (a neten?)?

Na akkor még két adalék, két mai élményem.
1. Az utcán jön szembe velem valami kábé 5o éves hölgy, az a tipikus szatyorkás, életunt típus. És mi van rajta: fekere Depeche Mode póló, kábé 85-ös fazon fotóval. Elég bizarr látvány volt a hölgyön, gondolom nem ő vette magának...
2. Nővérem, aki múlt péntek óta Ulanbatorban (Mongólia) tartózkodik, a következőt írta nekem e-mail-ben: "Peter, este 8-kor a (mongol) radioban DM-ra ment a telefonosjatek. A DM szam ket uteme szolmizalva:l,dl,r dl, / l,dl,rrdl, . Felismered?" - ha már nővérem nem ismerte fel (pedig igazán nem panaszkodhat, játszom ezt otthon elégszer, elvégre a kedvenc DM számomról van szó), remélem mindenki tud szolmizálni. Éljen Mongólia!

Strange Creative Commons License 1999.09.07 0 0 911
BONG9 – A pofonok éve, avagy a Depeche Modeosokat nem lehet legyőzni

Ezzel a kivánságműsoros hepajjal igen rendesen sikerült felhívni magunkra a figyelmet. Minden szombat estére kivívtunk magunknak egy, esetleg két DM nótát – meg jó néhány pofont. (Fordítva jobb lett volna)

Volt egy csoport – tévedések elkerülése érdekében közlöm: csak egy-két szolárium barna egyén volt közöttük, akkor ugyanis még nem árasztották el a Csillagfényt – amelyet sörösüveg alakú, de annál izmosabb, sittes múlttal és jelennel is rendelkező vezetőjéről csak ’Ludwig és bandájának hívtak’.

Hogy, hogy nem az lett a kedvenc szórakozásuk, hogy Depeche Modesokat vertek. (Biztos rossz volt a zene a Csillagfényben). Vadászterületüket idővel kiterjesztették a Deákra. Valószínűleg ők is vágytak arra, hogy ne csak szombatonként szórakozhassanak – (pedig ott volt az anyjuk. a szerk.). Állandó portyázásaiknak az lett az eredménye, hogy jobb a békesség alapon néhányan elhagyták a feltűnő öltözködést vagy a hajviseletet, de ismerek olyat is aki teljesen befordult és elfordult a DM-től. Például az egyik legjobb barátom, aki megfertőzött ezzel a muzsikával Szomorú…

Később - gondolom desszertnek - néha elkalapáltak egy-egy Duranost is. Mert, akkorra lett belőlük is jó néhány. Mivel a Csillagfény volt az egyetlen gyülekezőhely, mindig ott voltak a legnagyobb verések. Így kialakult az a, szerintem téves kép, hogy a Duranosok utálják a Depecheseket és verik egy mást. Jó mi? Két – alapjában véve egyformán áldozatnak tekinthető – csoportot a szájról szájra terjedő pletykák és dezinformációk, így tudnak ellenséggé tenni. Az első Mode-osok és Duranosok ugyanis nagyon jó cimbik voltak. Csak az állandó balhékról érkező hírek miatt az egyre nagyobb számban csatlakozó ’újak’ már kész tényként kezelték, hogy DM és DD tűz és víz. Kötelező utálni egymást. Hülyeség! Hogy mit ne mondjak Nick Rhodes – a DD billentyűse gyakran nyilatkozott dícsérően a DM-ről és ezen belül Martin zeneszerzői tálentumáról.

Sajnos nem csak kívül, a Petőfi Csarnok vezetésében is kezdett eluralkodni ez a szemlélet és hétről hétre visszatérő téma lett az értekezleteken, Lehel László igazgató, a három lemezlovas és a biztonságiak között, hogy hogyan lehetne kiszorítani ezeket a balhés fiúkat úgy, hogy azért maradjanak is, mert sokan vannak és ugye a bevétel…

Így Ludwig Csaba – mert ez volt hősünk becsületes neve – tulajdonképp nagyon fontos személyiségnek tekinthető a magyar Depeche Mode-osság történelmében. Áldásos tevékenységével közvetve ő is hozzájárult a HDMFC megalakulásához. Részben abban a konstellációban, mint a Dvoracsek és B. Tóth (ld. előző BONG) – mert, ha nem csinálja a feszültséget a DM-esek között, lehet, hogy soha fel sem figyel rájuk senki. (Bár ezt erősen kétlem!) és nem akarják őket ’elkülöníteni’. Másrészt elkövetett egy óriási hibát – igaz már közel egy éves pályafutás végén, valamikor 1987 tavaszán-nyarán - véletlenül pont akkor rúgott fejbe egy Fekete István nevű Depeche Mode-ost, amikor azt sok más mellett kívánságműsoros barátunk is látta. Beszédbe elegyedtek és hát tudjuk mi lett belőle: a HDMFC.

Na persze addig még sok víz lefolyt a Dunán. Tehát ne rohanjunk előre, mert még csak 1986 telét írjuk és mert valójában nem a HDMFC volt az első klub és nem is a már emlegített N.J. alapította – de nem is a B. Tóth.

A kis magok közül a Zuglóiból valakinek spannja volt a Bartók Béla úti munkásszállón, ahol ugye – mint minden valamire való munkásszállón - volt egy klubhelyiség, jó kis szocreál presszó hangulatú berendezéssel meg egy hi-fi. Toronnyal. Na ez itt a lényeg. A zene! És nem MK27-esről, meg remek Supraphone csehszlovák lemezjátszóról. De ez is volt a baj. Az egyik. Ugyanis, mint egy rossz házibulin mindenki a saját zenéjét akarta hallani. Úgyhogy egy-egy felvételből csak egy-két perces mintákat lehetett venni, táncolni meg bulizni azt nem. Mindig jött valaki, aki kicserélte a kazettát. Aztán egyre gyakrabban került másfajta, eleinte többnyire Cure kazetta a magnóba – és ez megosztotta a maroknyi kis tagságot. Ez a klub azért is életképtelen volt, mert teljesen esetlegesen, szervezetlenül jött össze. Nem hirdették meg sehol – és, ami a legrosszabb be kellett (volna, és ügyesen megúsztam) lépni a KISZ-be. A munkásosztály vagyonát nem használhatja csak úgy hoci-nesze senki – legfeljebb a KISZ-titkár. Szóval nem is ért meg három alkalomnál többet.

A pofonok és a az első ’klubocska’ bukása ellenére egyre több Depeche Mode-ost lehetett látni, most már nem csak a Csillagfényben, hanem az utcán, az osztálytermekben is. Mert, ugye a Mode-osokat nem lehetett csak úgy elnyomni, mint egy csikket- mint ahogy azt sokan hitték…

folyt. köv.

Strange Creative Commons License 1999.09.07 0 0 910
MarK - Valóban várjuk meg a végét, hiszen az írásaim nem B.L. és N.J. konfliktusáról szólnak, valószínűleg erre is sor kerül...addig is jegeljük a témát.
De, ha már pofonnál tartunk eszembe jutott, hogy 1986-ban elcsattant az első pofon - nyilván hónapok alatt felgyülemlett feszültségek után - Alan és Andy között. Erről már itt is szó volt, de esetleg érdemes felmelegíteni, mert hogy ők még nyolc éven át remekül együtt tudtak dolgozni - a mi örömünkre. Szerinted miért?
MarK Creative Commons License 1999.09.07 0 0 909
Strange!
Távol álljon tőlem, hogy okoskodjak itt össze-vissza. Mivel, mint említettem, nem láttam a háttérben zajló eseményeket (hogy mi indukálta a feszűltségeket pro és kontra), csupán a végerdményről tudok, ahogy pofon csattant B.L. arcán, ahogy kidobták N.J.-t, stb... és akkor itt most abbahagynám. Ugyhogy nagyon kiváncsi vagyok a BONG végére, hiszen neked talán hitelesebb a véleményed. "...a bukás talán jó kifejezés, a méltatlan is, de ez attól függ, hogy honnan nézzük és mit tud róla vagy mit tud a háttérben lezajlott eseményekről és folyamatokról az, aki ezt megfogalmazza." Nos, igen, én levontam az eddigi írásaidból egy következtetést, hogy "honnan nézheted a dolgokat", de ezt a jövőben inkább nem teszem. O.K., várjuk meg a végét, mi sül ki belőle. Mindenestre a klubvezetésen kívűl is sok hasznos infot írsz, amivel mindenki gazdagodik, aki nem volt ott a kezdetektől... Csak így tovább. :-)
morpet: a Massive Attack-kel én is úgy vagyok, mint W, albumuk nincs meg, de néhány szám tetszik (pl. Protection + az a "magzatos" :-)). Az Only-t az egyik legjobb DM számnak tartom, s valóban, 1-2 hang alapján nem hülyeség a MA-hoz hasonlítani, de összességében nem sok közük van egymáshoz, talán csak annyiban, mint amit a Márkék is elmondtak az interjúban.
szigi101: pont a kedvencemet említetted a Construction-ról... :-) Hiába, amihez Wilder bá' hozzányúlt, abból rossz eredmény még nem született... Jössz a klubba?
morpet megint: nekem pont ez a 3 hetes periódus az ideális. Jó lenne, ha mégis lejönnél 10.-én.
disp: köszi a képet :-).
Pénteken tali!
disp_ Creative Commons License 1999.09.07 0 0 908
Most látom: ha nem töltöm mle a topicot teljesen akkor nem jelenik me a kép :(
Ezért ITT Megtekinthető :))
disp_ Creative Commons License 1999.09.07 0 0 907
Hi !
Na ki ismeri fel ezt a kocsit?
szigi101 Creative Commons License 1999.09.06 0 0 906
Ja, és MarK: Bocs, hogy Te kimaradtál, pedig a krédésemre Te adtál egyedül választ... Szóval örülök, hogy Neked is bejön a Recoil... Tud valamit ez az Alan gyerek...Már a Two Minute Warning idejében is tudott, most meg főleg...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!