Van 3 Lakes klímánk, és elég rossz állapotban vannak a távirányítók. Eredetit kapni képtelenség. Nézegettem univerzális távirányítókat, de nincs felsorolva egyiknél se a Lakes explicite, pedig sok 100-hoz jók állítólag. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata vagy tippje? Előre is köszönöm!
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, a teljes helyzet a következő:
A lakás galériás, a beltéri egységet mindenképp itt szeretnénk elhelyezni, mert ez a háló is egyben, így monoblokk nem járható (homlokzattal ellenkező helyen helyezkedik el)
Még várok a közös képviselő visszajelzésére, de a házban lakók infói alapján eddig még senkinek sem sikerült beszerelni homlokzatra (részleteket nem tudok, talán engedély?)
klimakiraly: Csövet már elhelyeztük felújításkor, a falakon átjutás , illetve az elrejtés miatt sajnos a kanyarok 90-es légtechnikai idomok és nem ívek
Van egy lichthóf, de a fölöttem lakó éjjel nappal nyitva hagyja az ablakát, már azon is kiakadt, hogy a páraleszívó oda megy.
Még a függőfolyóson gondolkodtam, erre is visszajelzést várok, 2/3 nehézkes a házban.
Többen jeleztétek, hogy mindig van megoldás, mire gondoltatok ez alatt?
Hát nem tudom, ennyi infó alapján azt mondom, mindig megoldható az osztott klíma.
A mobil klíma kb 3 méter kitol biztosan ha van egy szintén 150-es bevezetőnyílás ahonnan ugye bejön az levegő mennyiség amit kitol. Igen jól látod, ha kitol 150m3/h-t meleg levegőt akkor be is kell engedni helyett 150m3/h levegőt ... ami lehet hogy 35°C-os ... ha ezt egy 50m3-es helység teszed akkor ott majdnem 3x-os lesz a légcsere ami már jó friss. :-)
Kimenet biztos nincs egyiken se hogy indítson segéd ventilátort. Neked kell valahogyan meg hekkelni. A kompresszorral együtt induljon a rásegítés is.
Ja és az 5méter plus 5 könyök is esélyes működésre, pláne ha könyök nem könyök hanem ív. A lefolyó KG könyök nem túl ideális. A légtechnikai szeletekből jobb, az egybe ívek tuti frankó ...
Szerintem, ez nem megoldható. A gyártók úgy adják meg, hogy nagyjából a legnagyobb távolság a gyári készletben lévő flexibilis cső hossza. Egyébként meg mindig van megoldás. A mobilklíma nem az.
Sziasztok! Sajnos a lakásunkban nincs lehetőség split klíma felszerelésére, ezért az egyetlen megoldás a mobil, de ott is a kivezetést csak egy 5 méter hosszú 150 mm átmérőjű szellőzőn keresztül lehetne megoldani, ráadásul ebben is 5 könyék lenne.
Van valakinek ezzel bármi tapasztalata, van olyan mobil klíma ami elbírja ezt a hosszt?
Ha nincs, extra ventilátort lehet valahogy csőbe vagy azon kívül helyezve összehangolni a mobil egység saját kivezetésével?
Esetleg van itt olyan szakember aki tud nekem a kérdésben segíteni?
mmn pár ilyen széles gép.- Mitsu alapgépe 799mm Daikiné 780, Hitachi 790 , Fujitsu sajnos 820 mm de a LECA sorozat 790 mm volt az LMCA sajna 840 mm a LUCA .
Én még nem találkoztam vele ... de hogy nem tervez hosszútávra a forgalmazója az tuti. :-) Abból az összegből, nem tudom mire futja, de alkatrész raktározásra nem gondolom hogy sok marad.
Az OBI-ban kapható inverteres split klímáról mi a vélemény? 100e alatt van. Ha jól olvastam 70 a beszerelés-max elődolgoznék, hogy annyiból meg is álljon.
Megnéztem a honlapot! Bár ne tettem volna! Az a Fujitsu ASYG12LLCC akció felpiszkálta az agyam rendesen! :-) Az a baj hogy június elejére van betervezve a családi költségvetésbe! Azt hiszem jelentkezni fogok! Köszi az infót!
Klíma vásárlás előtt állok és érdekelne hogy tudtok-e székesfehérváron egy megbízható klímás céget! Olyat aki forgalmaz és telepít is! Tudom a google a barátom de ha csak ez a felhozatal egy ekkora városban az gáz!