Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47047

...bocsánat, openmaps! Mindig keverem az osm-mel.

Előzmény: osm (47046)
osm Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47046
Előzmény: Törölt nick (47044)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47045

Nekem (sajnos?) semmiféle műszerem nincs, de ezúton szeretném bejelenteni tegnapi tapasztalatom alapján, hogy Csévharaszttól a pótharaszti templomromig már nem kék háromszög, hanem piros rom jelzés vezet. (A tuhun láttam a kék hrsz-t, az openmaps-on ott nincs semmi.) Nagyon szép munka a frissen festett jelzés.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47044

Ott van az, ahol Rakk úr is rajzolta, utak, jelzések megvannak. Itt egy kép, ahogy kérted:

Előzmény: Csuhás (47043)
Csuhás Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47043

Ha megvannak a jelzések alatt az utak akkor, csak nagyjából kézzel rajzold be egy lementett képernyőképre a helyes jelzéseket és este átrajzolom az osm/omp térképre. Ha más talál hibát és nem akar vesződni vele az szintén küldje el nekem.

Előzmény: Törölt nick (47042)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47042

Értem, köszi! Akkor a minap felmérem, és feltöltöm. (Eddig az OSM-en kerestem, hogy hova kell.)

Előzmény: HEV (47040)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47041

Igen, azóta is. A Kék Kereszt egyedül megy a Hamuházig, a Piros a barlang jelzés felé megy és aztán együtt vele.

Előzmény: Törölt nick (47038)
HEV Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47040
Előzmény: HEV (47039)
HEV Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47039

Mindkét cég trackekből dolgozik. Ha az utak már rajta vannak a térképen akkor lehet egy rajzolt utvonalat küldeni , hogy hol van felfestve és valaki átrakja a jelzéseket.

Előzmény: Törölt nick (47037)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47038

2009-2012 között még biztosan a piros nyilakkal jelzett nyomvonalon haladt:

Előzmény: Törölt nick (47037)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 47037

Az remek :) Egyébként nem tudod, hol lehet szarvashibát bejelenteni? Kerestem egy darabig, de nem találtam olyan fórumot. (Itt a Hamuház környékén van a KDP teljesen máshol, mint ahol a tuhu, osm stb. térképek jelölik).

Előzmény: HEV (47036)
HEV Creative Commons License 2015.01.02 0 0 47036

Egy kis türelem és lesz ilyen is :-)

Előzmény: Törölt nick (47035)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.02 0 0 47035

...pont a hiking.zip nincs az újak közt, amit eddig szedegettem... :/ Mivel nincs itthon windows, az .exe necces lesz...

Előzmény: HEV (47033)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.02 0 0 47034
HEV Creative Commons License 2015.01.02 0 0 47033

Egy korszaknak vége.

Az OMP Alapítvány sok évig gyártotta a turistautak.hu adatbázis adataiból a közkedvelt, sokoldalúan használható térképeit.
2015 -től már az OSM adatbázisban található adatokból gyártják a változatlan kivitelű de tartalmában a korábbitól eltérő térképeket.
Amennyiben a turistautak.hu adatbázisa ODbL licenc alá kerül - ahogy a térképszerkesztők többsége megszavazta - viszonylag gyorsan kiegészíthető az OSM térképe az abból hiányzó fontosabb adatokkal.

Ígéretükhöz híven az utolsó turistautak.hu alapú térképeket archívumukból még egy ideig letölthetjük de ezek már nem frissülnek!

Csak javasolni tudom, hogy a jövőben - a GPS frissítése előtt - a térképeket hasonlítsátok össze mert egyes területeken a régi,még máshol az új térképek a tartalmasabbak.
A Garmin Manager használata is megszüntetésre került.

Az új, OSM alapú térképeket innen lehet letölteni.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.01 0 0 47032

Meglepően sokan voltak ma a Gajavölgyben. De jégből még több volt :)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.854441284601555.1073741865.100001070733098&type=1&l=8ea4e77bbc

hadidoki Creative Commons License 2015.01.01 0 0 47031

Boldog Újévek Kívánok Mindenkinek én is.

Előzmény: AttHunter (47030)
AttHunter Creative Commons License 2015.01.01 0 0 47030

B.Ú.É.K. Mindenkinek!

rozaa Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47029

Októberben követte el az Ipolyerdő alakulata, halovány fagyos, ködös időben. :)

Előzmény: pavarotti (47026)
V43 1279 Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47028

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47027

Szépen alakul a mű :)

Előzmény: Törölt nick (47025)
pavarotti Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47026

Tegnap megjártuk a Csóványost, Királyrét felől (Spartacus, Foltán, lefelé pedig Égés-bérc majd vissza Szénpatak völgye), az út - 1-2 kisebb kerülő kivételével, turista szemmel/lábbal - teljesen jól járható,

- jól láthatóan több helyen fontos szempont a turistaút megtisztítása, ez jó.

- sajnos a magyar hagyományt erősítve értelmetlennek tűnő helyeken (=végigjártuk a szakaszt és tökéletesen járható nulla veszéllyel) van még kint 1-2, a turistaút elkerülésére felszólító tábla

- (lehet h. Észak felé valóban rossz még a helyzet járhatóság szempontból, a Csóványosi kilátás alapján pl. az Oltár-kő felé simán el tudom képzelni h. nem járható)

- fent a pusztulás mértéke hasonló a Normafai képekhez, kíváncsi vagyok mennyire képes ezt az erdő kiheverni

Bár a torony régi ("bezzeg mi még fiatalon hideg vödörből ettük a forró salakot") romantikája eltűnt, az új kilátó minden szempontból nagyon jó lett szerintem, a táblák, fenti iránymutatók még a Börzsönyt viszonylag jól ismerve is hasznosak, informatívak. Jók alul a padok (bár a régieket is meghagytam volna 10m-rel odébb, azok eltűntek).

Ha jól sejtem a Foltán kereszt felől jőve az utolsó pár100 méteren az OKT át lett festve a szekérút helyett már kifejezetten a gerincre egy ösvényre (A használt festék színe és festés technikája hagy némi kívánnivalót maga után). Jelen terepviszonyok (hó, kitaposott ösvény) alapján ez is egy jól sikerült apró módosítás, gyönyörű sziklák mentén érkezünk így meg a csúcsra. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47025

Örömmel jelentem, hogy megjött az engedély, így mostantól TUHU réteggel indul a rendszer (Az ötletért köszönet HEV-nek!):

A Kéktúrák és a Szent István Vándorlás (1938) útvonalai

Két újab Alapréteggel bővült a honlap:

- Turistautak.hu domborzattal [Eredeti TUHU geometria TUHU jelkulccsal + SRTM domborzatárnyékolás / summer]

- OpenStreetMap (turistautak.hu) [OSM geometria TUHU-szerű jelkulccsal]

Annyi baj legyen!

A problémára találtam általánosabb megoldást, ugyanis ez az opció nem csak az Overlay, hanem az Alaprétegek megjelenítésének gondjait is megoldotta:

"tileOptions": { "crossOriginKeyword": null }

Így most már a következő böngészőkben teljeskörűen megjeleníthető valamennyi réteg: IE11, FF, Opera, Chrome.

A Safari továbbra sem bír az OpenLayers API-val felrakott Google rétegekkel, de úgy vettem észre, hogy ezt a neten szinte sehol sem tudták (eddig) orvosolni.

A Keszthelyi-hegységben a Rezi-várig fent van az 1959-es nyomvonal.

Mindenkinek BÚÉK!

Csuhás Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47024

Az open topo map réteg egész kellemes térkép kinézetű.

Előzmény: Törölt nick (47021)
BaloghP Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47023

Kedves Kéktúrázók!

Tegnap, azaz december 29-én Szeleste és Bögöt között találtunk egy elejtett Kéktúrás igazolófüzetet!

Aki magára ismer, vagy tudja, hogy kié lehet az kérem jelentkezzen a következő címen: borbelyj79@gmail.com

A füzetben, csak a teljesítés kezdete mező van kitöltve. Annyit biztosan tudunk, hogy Szelestéről indult 29-én, mert a nyomait

is láttuk a hóban. Hiába telefonáltunk előre a bögöti Coop boltba, ott nem jelentkezett olyan OKT-s, aki elhagyta volna a füzetét.

Reméltük, hogy visszafordul, ha észreveszi hiányát, de nem jött velünk szembe. A boltba is leadtuk az elérhetőségünk és a fentebb

megadott e-mail címen is jelentkezhet az a személy aki magára ismerne.

Légyszi terjesszétek, hátha megtalálja a füzet gazdáját, kár lenne érte...

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47022

Egy apróság miatt nem jelenik meg pl a túraréteg:

A kódodban ezt a sot:

var lonvia = new OpenLayers.Layer.OSM("Lonvia Hiking Map",

javítsd át erre:

var lonvia = new OpenLayers.Layer.XYZ("Lonvia Hiking Map",

Előzmény: Törölt nick (47021)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.31 0 0 47021

A honlapon kibővítettem az Alaprétegek körét:

- OpenStreetMap

- MapQuest

- OpenCycleMap

- Humanitarian Focused

- Transport Map

- OSM Water Color

- Stamen Toner

- Reit Und Wanderkarte

- Hike & Bike Map

- OpenTopoMap

- Google Satellite

- Google Hybrid

- Google Roadmap

- Google Terrain

(Sajnos teljeskörűen még mindig csak IE alatt megy illetve a Safari a Google rétegeket nem jól jeleníti meg (vetületi egyeztetést kell csinálnom)).

FF, Opera és Chrome néhány réteget nem érzékel. Megvannak a csempék (takarnak), de nem jelennek meg.

+ Felraktam az opcionálisan bekapcsolható Lonvia Hiking Map réteget, mely a Waymarked Trail renderből generált csempéket tartalmazza, így a Kéktúrák valamikori útvonalai összevethetők a mai jelzett úthálózattal (Néhány Alapréteg is tartalmaz útjelzéseket, úgyhogy jó böngészést :-))

jzp2107 Creative Commons License 2014.12.30 0 0 47020

terveznek erre módosításokat: a vár opcionális lesz, előtte kell lemenni a nyeregből Szandaváraljára a forrás mellett

illetve ha jól tévedek Terény-Cserhátsurány között is átvágna földúton

Előzmény: nagypapi (47019)
nagypapi Creative Commons License 2014.12.30 -2 0 47019

Köszönöm a gratulációkat.Természetesen most, hogy fiammal a végére értünk, nem ment el a kedvem a kéktúrázástól, még legalább háromszor szeretném az OKT-t teljesíteni: egyszer az unokámmal, egyszer a dédunokámmal, egyszer pedig a dédunokámmal. :-)

Hobo-bobo, jópárszor eszembe jutott, hogy bizony, eső után lehetnek errefelé kritikus szakaszok, főleg Szandaváralja és Terény között, valamint Cserhátsurány előtt. A fagy most különösen jól jött.

Elgondolkodtunk azon is, nem lehetne-e valahogy kiváltani a Terény utáni aszfaltot (a tuhu jelez földutat Cserhátsurány felé), illetve Szandaváralja is eléggé kiesik Terény beiktatásával, szóval talán lehetne optimálisabb utat találni az OKT-nek ezen a részen.

Vezettem egy statisztikát az OKT teljesítéshez igénybe vett utazási költségeinkről, szállásokról, tervezem itt közzétenni, szerintem nem minden tanulság nélküli.

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.12.30 0 0 47018

Vannak benne teljesített túranapok?
Ha igen, akkor megnézhetem, hogy melyik heyjoe.hu/okt felhasználó járta akkor azokat a szakaszokat, hátha...

Előzmény: Random- (47014)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!