Nekem (sajnos?) semmiféle műszerem nincs, de ezúton szeretném bejelenteni tegnapi tapasztalatom alapján, hogy Csévharaszttól a pótharaszti templomromig már nem kék háromszög, hanem piros rom jelzés vezet. (A tuhun láttam a kék hrsz-t, az openmaps-on ott nincs semmi.) Nagyon szép munka a frissen festett jelzés.
Ha megvannak a jelzések alatt az utak akkor, csak nagyjából kézzel rajzold be egy lementett képernyőképre a helyes jelzéseket és este átrajzolom az osm/omp térképre. Ha más talál hibát és nem akar vesződni vele az szintén küldje el nekem.
Mindkét cég trackekből dolgozik. Ha az utak már rajta vannak a térképen akkor lehet egy rajzolt utvonalat küldeni , hogy hol van felfestve és valaki átrakja a jelzéseket.
Az remek :) Egyébként nem tudod, hol lehet szarvashibát bejelenteni? Kerestem egy darabig, de nem találtam olyan fórumot. (Itt a Hamuház környékén van a KDP teljesen máshol, mint ahol a tuhu, osm stb. térképek jelölik).
Az OMP Alapítvány sok évig gyártotta a turistautak.hu adatbázis adataiból a közkedvelt, sokoldalúan használható térképeit. 2015 -től már az OSM adatbázisban található adatokból gyártják a változatlan kivitelű de tartalmában a korábbitól eltérő térképeket. Amennyiben a turistautak.hu adatbázisa ODbL licenc alá kerül - ahogy a térképszerkesztők többsége megszavazta - viszonylag gyorsan kiegészíthető az OSM térképe az abból hiányzó fontosabb adatokkal.
Ígéretükhöz híven az utolsó turistautak.hu alapú térképeket archívumukból még egy ideig letölthetjük de ezek már nem frissülnek!
Csak javasolni tudom, hogy a jövőben - a GPS frissítése előtt - a térképeket hasonlítsátok össze mert egyes területeken a régi,még máshol az új térképek a tartalmasabbak. A Garmin Manager használata is megszüntetésre került.
Tegnap megjártuk a Csóványost, Királyrét felől (Spartacus, Foltán, lefelé pedig Égés-bérc majd vissza Szénpatak völgye), az út - 1-2 kisebb kerülő kivételével, turista szemmel/lábbal - teljesen jól járható,
- jól láthatóan több helyen fontos szempont a turistaút megtisztítása, ez jó.
- sajnos a magyar hagyományt erősítve értelmetlennek tűnő helyeken (=végigjártuk a szakaszt és tökéletesen járható nulla veszéllyel) van még kint 1-2, a turistaút elkerülésére felszólító tábla
- (lehet h. Észak felé valóban rossz még a helyzet járhatóság szempontból, a Csóványosi kilátás alapján pl. az Oltár-kő felé simán el tudom képzelni h. nem járható)
- fent a pusztulás mértéke hasonló a Normafai képekhez, kíváncsi vagyok mennyire képes ezt az erdő kiheverni
Bár a torony régi ("bezzeg mi még fiatalon hideg vödörből ettük a forró salakot") romantikája eltűnt, az új kilátó minden szempontból nagyon jó lett szerintem, a táblák, fenti iránymutatók még a Börzsönyt viszonylag jól ismerve is hasznosak, informatívak. Jók alul a padok (bár a régieket is meghagytam volna 10m-rel odébb, azok eltűntek).
Ha jól sejtem a Foltán kereszt felől jőve az utolsó pár100 méteren az OKT át lett festve a szekérút helyett már kifejezetten a gerincre egy ösvényre (A használt festék színe és festés technikája hagy némi kívánnivalót maga után). Jelen terepviszonyok (hó, kitaposott ösvény) alapján ez is egy jól sikerült apró módosítás, gyönyörű sziklák mentén érkezünk így meg a csúcsra.
A problémára találtam általánosabb megoldást, ugyanis ez az opció nem csak az Overlay, hanem az Alaprétegek megjelenítésének gondjait is megoldotta:
"tileOptions": { "crossOriginKeyword": null }
Így most már a következő böngészőkben teljeskörűen megjeleníthető valamennyi réteg: IE11, FF, Opera, Chrome.
A Safari továbbra sem bír az OpenLayers API-val felrakott Google rétegekkel, de úgy vettem észre, hogy ezt a neten szinte sehol sem tudták (eddig) orvosolni.
A Keszthelyi-hegységben a Rezi-várig fent van az 1959-es nyomvonal.
(Sajnos teljeskörűen még mindig csak IE alatt megy illetve a Safari a Google rétegeket nem jól jeleníti meg (vetületi egyeztetést kell csinálnom)).
FF, Opera és Chrome néhány réteget nem érzékel. Megvannak a csempék (takarnak), de nem jelennek meg.
+ Felraktam az opcionálisan bekapcsolható Lonvia Hiking Map réteget, mely a Waymarked Trail renderből generált csempéket tartalmazza, így a Kéktúrák valamikori útvonalai összevethetők a mai jelzett úthálózattal (Néhány Alapréteg is tartalmaz útjelzéseket, úgyhogy jó böngészést :-))
Köszönöm a gratulációkat.Természetesen most, hogy fiammal a végére értünk, nem ment el a kedvem a kéktúrázástól, még legalább háromszor szeretném az OKT-t teljesíteni: egyszer az unokámmal, egyszer a dédunokámmal, egyszer pedig a dédunokámmal. :-)
Hobo-bobo, jópárszor eszembe jutott, hogy bizony, eső után lehetnek errefelé kritikus szakaszok, főleg Szandaváralja és Terény között, valamint Cserhátsurány előtt. A fagy most különösen jól jött.
Elgondolkodtunk azon is, nem lehetne-e valahogy kiváltani a Terény utáni aszfaltot (a tuhu jelez földutat Cserhátsurány felé), illetve Szandaváralja is eléggé kiesik Terény beiktatásával, szóval talán lehetne optimálisabb utat találni az OKT-nek ezen a részen.
Vezettem egy statisztikát az OKT teljesítéshez igénybe vett utazási költségeinkről, szállásokról, tervezem itt közzétenni, szerintem nem minden tanulság nélküli.