Nekem a tetősínkupakom (ahova a tetőcsomagtartót lehet rögzíteni) hiányzott már a második nap ahogy átvettem az autót! Nem tudom hogy már ugy vettem-e át vagy sem, őszintén én azt nem figyeltem! Se baj, majd veszek egyet! BEmentem a szervízve és igen van 2970 FT azt hittem szívrohamot kapok ott a helyszínen!!! Ez a kis sz@r 1*3 cm-es műanyag kupak! Na csak ennyire drágák ezek a kis bizbaszok! :((((((((((((((((
Nincs 12000ft. Pontosan 11383Huf! :DDD Passz az ilyen dolgok drágák, mint pl a ködlámpa. Minden autóhoz a gyári szett 60-120000 ft körül van. Lehet, hogy összebeszéltek.:)
Ha tudnám, hogy kell leszedni a műszerfalat, kicserélném a háttérvilágítás izzóit negyedakkorákra.
Eddig van pár dolog, aminek a hiánya kicsit bosszant, de annyit nem ér meg az EX felára - távirányító. Eléggé égő, hogy 6 lufi, meg MP3 van, de távirányító nincs. - Ez a műszerfal fényerős dolog - Belső világítás elég gagyi ezzel az egy darab lámpával középen. A hátul ülőknek jó, de az elöl ülők fejjel pont betakarják - Ablakemelő. Az LX-ben csak folyamatosan nyomva tartva működik. Ha jól olvastam, van olyan, ami egy nyomásra teljesen lemegy, feljön - Ködlámpa egyelőre nem hiányzik, a renóban volt, de szinte csak kipróbálgatni kapcsoltam be néha - Automata légkondit nem tudom, mennyire hiányzik, nincs összehasonlítási alapom, sőt eddig csak "légcserélős" légkondim volt. - csomagtér alatti tárolórekesz. Az EÜ csomagot, háromszöget pont jó lenne odarakni, a renóban is ott volt. - ESP Ezért viszont hajlandó lettem volna külön fizetni, de nem 650ezret. - Meg még biztos egy halom dolog, ami fel sem tűnt, hogy nincs
EX-ben azért nem gondolkodtam, mert annyiért már más márkák között is lehetett volna válogatni, akciókkal együtt lett volna normális 4 milla körüli ajánlat.
Erősen gondolkodom valami riasztó beszerelésén, szerintetek hogy áll a garancia dolog, ha nem KIA riasztót szereltetek bele?
Én rakom be, és gyári lesz! :) Nehéz volt kinyomozni, de sikerült. Elég béna a helyi kereskedés, és érdekesen állnak a dolgokhoz. :( Viszont ahol vettem az autót, ott egy kis nógatás után együttes erővel meg lettek az alkatrészek. (Jászplasztik Jászberény) A jövő héten kapom meg a cuccot, majd ha minden ok, akkor meg mondom a cikkszámokat, amiket meg kell rendelni a cél érdekében. Én vagyok az első az országban aki ilyen alkatrészt rendelt, mert a Kia Magyarországnál sem szerepelt még az alkatrészek ára. :D
Az a kék műszerfalvilágítás igen szép. Bár nem láttam sötétben, de így nappal is szépen világít, nagyon tetszetős. A lámpáira lennék kíváncsi sötétben, mert a helyzetjelző lámpánál elől valami kékes perem volt. Lehet kicsit megfesti kékesre? :)
Majd ha a cseheknél fogják gyártani, meglátod meg lesz a 7 év. A 3 év annak biztosan megéri, aki többet rakna bele mint 150.000 km. Hisz a 3 év az kilométer korlátozás nélküli!
A Style nem egyenrangú az EX Limiteddel a Ceed felszereltségében, hanem az az EX. A Comfort az i30-nál az EX Limited. Nézd meg a felszereltséget és látni. Kár azonban, hogy a könnyűfém felnit, keréknyomás ellenőrző rendszert, szélvédőjégmentesítő fűtőszálat előrébb valónak találták, mint az ESP-t. Kicsit úgy tűnik az i30 esetében a sallangok nagyobb szerepet kaptak volna, mint az értékek. Persze kinek mi jön be, de inkább ESP, mint az előbb felsoroltak. Talán tényleg itt inkább jobban adtak a kényelemre. Persze lehet rendelni a legmagasabb felszereltséget az 1.4 kivételével bármelyik motorhoz, de az már sok lenne: 3.463.000 + 600.000 (115 LE CRDi) + 1.050.000 (Premium). Ez így 5.113.000 + metál. Ami viszont mindenképpen elgondolkodtató az a 90LE-s dízelmotor. Kár hogy ezt csak az alapfelszereltséggel rendelhető, de 3.463.000 + 400.000, ami 3.863.000. Ennyiért egy ilyen dízel..., nem rossz.
Nekem úgy tünik, hogy ebben a házasságban (Hyundai-KIA) A KIa adja az észt a Hyundai pénzt. Mellesleg a KIA szeptembertől emeli a garit ténylegesen 7 év vagy 150 ezer km-re, a Hyundai- nál "csak" 3 év.
Hát ma a második i30-ast is teszteltem. Megerősített az első tapasztalataiban. Minőségibb összképre törekvés, de hanyagabb összerakottság, tartalom - ahogy azt a Kia Blogban is publikáltam. Talán majd ha áthozzák a gyártást Csehországba, jobb lesz.
Nem hallottam még kultúráltabb 4 hengeres dízelt, de több hathengeres is tolakodóbb nála. A TDI-ket nem számolom ide, minősíthetetlen. Az A8 3.0 dízet teszteltem, gáááz! :)
Akkor egyenlőre nem zavarom a szervízben dolgozókat...
Diler
A kerék kérdésében egyezik a véleményünk, simán lecseréltettem volna a felniket 15"-osra. A sors keze azonban egyet fricskázott / művészi képzavar /, és mikor a kereskedésbe ért az autó, akkor derült ki, hogy alufelni van rajta. Sajnáltam a gyári felnit ott hagyni, így most rázathatom a családot.
Vlevi
Én is láttam az általad vázolt környéken az autót, s ha jól láttam akkor egy Szendrőládi úriemberé volt, hogy fórumtag-e, azt nem hiszem...
Persze aki Cee'd-et vesz, rossz ember nem lehet...
Azért kérdeztem, mert emlékeztem rá, hogy van ilyen, de az LX-ben nincs. Nem is fontos, hogy állítható legyen, mert nappal nincs rá szükség, éjszakára kellene valami minimális halvány derengés szintjére beállítani.