a lengyel oldal árai szerint egy 4,48 kWp-s rendszer ára 20 939 złoty, ami kb 1,5 M Ft, tehát nagyjából ott van, ahol a magyar átlagár.
Az inverter típusát nem írják, gondolom, ez ilyen ikea-hagyomány, mint az electrolux főzőlapom, ami náluk smaklig vagy mi. Rámatricázzák majd a Froniusra, hogy Björneby.
Nem a megépítéssel van a gond , azt megcsinálom magam is . Idáig is mindent magam terveztem és építettem , kivéve az olyan mozzanatokat , ahova valamilyen spéci berendezés kellett . Hiába vagyok villamos szakmabeli ( hajógyártás , mobilhálózatok , adatközpontok , autóipar ) , ha ezen a téren nincs tapasztalatom . Azért is fordultam hozzátok segítségért . Tudom mit szeretnék és hogy hogyan müködjön , de a részletek érdekelnek , amiröl nincs semmi ismeretem .
Általad végzett munka ? Vagy ha nem is, ismered a részleteket esetleg ? Érdekelnének a paraméterei hogy hogy alakult a dolog ( költségek, szolgáltatói hozzáállás, stb.).
Én külföldön vagyok , de a párom otthon van . :) Az élet nem áll meg a házban . Nem tudom a Wágner milyen , ezért tájékozódok , hogy hol mit és mennyiért . Azt tudom , hogy mit szeretnék . Arra keresem a megoldást . Ha megtalálom a számomra megfelelöt , akkor azt veszem meg .
Előbb is angol nyelvű oldalt láttam, de nem ezeket. Nem sokkal vagyok előbbre. 6 panel, 10 panel, 14 panel,... Mekkora panelek, milyen inverter, mi tartozik a csomagba, pl. készreszerelés engedélyezéssel? A félmillióhoz semmi köze, még az 1 millióba se fér bele. :-(
Egész évre, amiből 8 hónapot külföldön vagy?
Akkor ki fogja használni, ha meg nem Te, akkor mi köze ehhez annak, hogy nem vagy otthon?
Említetted az optimalizálókat. A Maxim chipes panelek kompatibilisek a hagyományos string MPPT s inverterekkel.
A Wágner az egyik legdrágább cég az országban. Amikor velük tárgyaltak, akkor azt mondták, menjek el hozzájuk, szerződjünk, aztán majd kijönnek felmérni.
Az olcsóbb verzióban nincs akku.
Külföldi oldalakon több minden található róla, pl.
https://www.ikea.com/gb/en/ikea/solar-panels/
http://ikea.solarcentury.com/
Nekem az egész évre lesz , ha úgy döntök , hogy megveszem . Hálózatra van kötve , de csak mint tartalék, ha a mezö és az akku nem tudja fedezni az igényt . Nekem pont ezért szimpatikus . Mivel nem ismerem egyiket sem , így részemröl mind1 . Azért kérdezlek benneteket , hogy mi a véleményetek :) Holnap megszólítom a Collect sun-t és elmondom mit szeretnék , kérek tölük is egy árajánlatot . A másik cég a kiállításról füle botját sem mozdította idáig .
M.o.-on is megszólítottam a Pentele solár KFT-t , ök nem érnek rá mert sok a megrendelés . Átirányítottak a Wágner szolárhoz . Majd meglátom mi lesz .
Amit linkeltél rendszert, abban is hálózatra van kötve az inverter. A jelzett panelek nem találhatóak a linkjükön, és az akkunál is érdemi információ nélküli lapra mutat.
A Fronius miért nem jó?
Háát, nekem is van generátorom, házi szennyvíztisztítóm, házi vízellátóm, ciszternám, napelemem , vegyes tüzelésű fűtésem, klímás fűtésem, pb gázos fűtésem, meg erdő is van a szomszédban, a pincémben meg fűtés nélkül sincs 12 foknál hidegebb télen sem. :)
Így van , csak én 12 hónapból minimum 8-at külföldön vagyok . Valóban van generátorom, ami készenlétben van . Függetlenné akarok válni amennyire csak lehet . Sajnos én nagyon sötéten látom a közeljövöt és ha már bekövetkezik , akkor amennyire lehet ne függjek külsö rendszerektöl . Ha jól értettem a lenti rendszer pont azt tudja , amit én akarok . Ha a FV rendszer nem termel és az akkuk is kiürülnek , akkor automatikusan vált a külsö hálózatra .
Én tényleg nem értelek, te elvileg értelmes műszaki ember vagy, minek vennél drágábban napáramot a hálózati helyett? A biztonság gondolom nem játszik, ott a generátorod.
Nálunk hőszivattyús fűtésre ( SCOP 3+) lehet igényelni GEO/ H tarifát havi 0 Ft alapdíjért, a B vezérelt ( köznyelven éjszakai) havi 50 Ft. A kW ára durván fele a normál tarifának mindennel együtt.
Nem tapasztaltam ilyet. Hét éve építettem a házat, teljes LED világítással (110+db).
5. éve megy napelemes rendszer.
Amik elromlottak LED-ek, azok az OSRAM egy rossz szériája volt, meg valami olcsó akciós korai POWER LED az OBI-ból. Mindösszesen ha 5 darab, 100-ból, hét év alatt.
Az inverter konkrétan javítja a hálózati fázist ;)