http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Hát igen, eléggé gyanús, az igaz. Pl hogy Judy 7-8 hónappal a kiszakadása után született - ezért lépett volna le, nem várta meg hogy kiderüljön a terhessége? Talán... Ez persze azt is megmagyarázná, hogy miért tette el magát az útból, hiszen ha személyesen kellett volna tanúskodnia, akkor gyorsan lelepleződött volna.
De van egy nagy bökkenője ennek az elméletnek. Shonda egy kiváló képességekkel megáldott, bár gátlástalan személynek lett bemutatva, aki írányítja a sorsát. Ez a leírás viszont egyáltalán nem illik rá Judy anyjára, ő inkább egy átlagembernek tünik, aki nem tud mit kezdeni az életével, csak sodródik a világban és végül az alkoholizmusba menekül.
Engem is nagyon foglalkoztat, hogy lesz-é és ha igen mikor folytatás, illetve mi van akkor, ha a kiadó nem akarja kiadni a többi részt?
Mi ez a pesszimizmus, negatív kisugárzás? Persze, hogy kiadja! ;)
Plusz azt is érdemes szem előtt tartani, hogy még csak bő két hónapja jelent meg a könyv. Így bár érthető a türelmetlenség, hiszen én is szivesen olvasnám már a folytatást, de elkeseredésre nincs igazából ok. Legyünk optimisták....
Petíciót gyűjtünk, vagy mit csinálunk?
Pl:
A kiadókat általában elsősorban a jó fogyási adatok nyűgözik le. Vagyis az első teendő az lehet, hogy mindenki ajánlja a könyvet az ismerőseinek, illetve terjessze a hírét, ahol csak lehet.
A különböző online tematikus portálok (pl. scifi.hu, sfportal.hu, solaria.hu, fantasya.hu, stb.) általában szivesen fogadnak kész kritikákat, olvasói véleményeket, és ha megfelelőnek tartják, akkor le is közlik. Ez ugyancsak működhet más, nem 'fantasztikus' tematikájú portálok esetén is. Vagyis, lehet írni, elküldeni, hiszen ha minél több helyen megjelennek írások a könyvról, az valószínűleg csak jót tenne a fogyási adatoknak is.
Emellett érdemes szerintem érdeklődni az info@animus.hu címen a további részekkel kapcsolatban. Hiszen, ha folyamatosan érkeznek az érdeklődő levelek, akkor az jó eséllyel pozitívan hat a további kötetek megjelenésére.
Ha valami érthetetlen okból mégis húzódozna a kiadástól az Animus, akkor esetleg meg lehet próbálkozni az előmegrendeléssel. Azaz, hogy még a kiadás előtt összegyújteni 500-1000 megrendelést, így biztosítva a kockázatmentes kiadását a kiadó számára. Persze ez megfelelő szervezést igényel, és a kiadónak is partnernek kell lennie ebben ugye.
Ha pedig minden kötél szakad, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy van azért még jónéhány kiadó az országban. Az első kötet 'erényei' alapján szerintem nem lenne nehéz a további részekre kiadót találni. Igaz, nem tudom, hogy Enahma jelenlegi szerződése milyen mozgásteret enged meg e téren, de én alapvetően könyvpárti vagyok a csak online megjelenés ellenében, ezért még a más kiadónál megjelenést is sokkal jobbnak tartom a nem megjelenésnél.
bookworm nyert. Idézet a 14. fejezetből: "– Boron régi barátom. Mintegy három hónapja felkeresett, és elmondta, hogy szabotázsakció történt a gyárában, mégpedig akkor, amikor lánya és annak egész családja jelen volt egy új épületrész átadásánál. A veje, a felesége és ő túlélte a robbanást, de a lánya és mind a négy unokája meghaltak. Giin egy pillanatig mozdulni sem tudott. – Az elsőszülött vonal, gondolom… – nyögte ki végül. – Így van. Van még két másik gyereke, de azok elsőszülötthöz mentek hozzá, tehát ők sem vihetik tovább a család nevét. Gyakorlatilag kihalt az elsőszülött vonal. Feleségének mindkét testvére nevet alapított. Ezen kívül még egy negyedági nagybáty és annak a teljes családja él a blathaasban. Ők viszik majd tovább a nevet. – Negyedági… – mormolta elborzadva Yaan. – Túl jó volt a házasságpolitikájuk – jegyezte meg Giin epésen. – Nálunk, ha te kiesel, még mindig ott van Elvir, utána meg Nigraas, s Elisa…"
Hát lehet.... jajjajj, de nekem csak az járt a fejemben, mikor mondja Norin, hogy Boron örökbe akarta fogadni Judyt. Áááááá *megy és nekiáll még egyszer elolvasni*
:D Isten hozott a klubban. (Nem a fórumra értem :)) Örülök, hogy tetszett.
Nyugodtan lehet, spoilerezni, igazából ez a topic arra van.
ami Yaant illeti: igen, szegény a legrosszabb korban van, abban, amikor a legkönnyebb a kamaszos (és részben teljesen jogos) indulatait aljas módon fel- és kihasználni. Reméljük, hogy hamarosan felnő, és megjön az esze, bár valószínűleg fájdalmas az ilyen folyamat.
Boronékról nekem mondjuk az is eszembe jutott, hogy esetleg nem lehet nekik sajátjuk... azért csak előfordul, sőt, szerintem még a negyedik évezredben is előfordulhat.. vagynem?
Elolvastam a Csodaidőket:) Úgyhogy először is szeretnék nagyon nagyon gratulálni Enahmának! Köszi szépen Majmunkának, hogy kölcsönadta, jövő héten megyek és megveszem a saját példányomat is:) Ennyiből gondolom már ki is derült, hogy nagyon tetszett.
A kedvenc karakterem Giin (meglepő módon:P), de rengeteg szereplőt tudnék még felsorolni, akikkel szimpatizálok.
Izgalmas, érdekes, színes, és nagyon várom, hogy mi lesz a folytatásban (és mikor lesz végre).
Ami végig zavart egy kicsit az a kommunionista szó, ha nem olvastam legalább hússzor kommunistának, és kellett újra nekifutnom, mert az agyam tiltakozott ellene, akkor egyszer sem. Na, ebből is látszik, mennyire jó, hogy ilyen apróságokkal van csak bajom:)
Viszont pár dolog, ami elgondolkodtatott:
- csak én érzem úgy, hogy Yaan jr mocskos módon manipulálva van vagy más is? nem tetszik nekem ez a Brendon-Martyn-féle dolog. sőt, az egész mozgalom sem.
- nem tudom, felmerült-e már, hogy Judy kinek a lánya, azt hiszem igen, nekem Shonda a tippem
- Boronék nem kaptak gyerekvállalási engedélyt vagy nem akartak eddig gyereket?
Szóval összefoglalva: nagyon régen olvastam magyar szerzőtől ennyire jó könyvet.
Részletes kritikát egy másik topicba ígértem, de majd átlinkelem ide is (már ha érdekel valakit).
Figyi, ha nem adják ki, felteszem a csodaidok.hu-ra, és ott bárki elolvashatja őket. Oké? De azért még várjunk egy kicsit... Még ha nagyon úgy is néz ki, hogy nem lesz belőle bestseller... :-)
Én biztosan nagyon kíváncsi vagyok, mert a befejezése valahogy olyan, ami még nincs befejezve. Na ezt nem ártó vagy bántó szándékkal mondom, de a vége feliratnál az ember várja a folytatást, hogy nem lehet még vége, még rengeteg dolgot nem tudunk, és szeretnénk, nagyon szeretnénk tudni.
Engem is nagyon foglalkoztat, hogy lesz-é és ha igen mikor folytatás, illetve mi van akkor, ha a kiadó nem akarja kiadni a többi részt? Petíciót gyűjtünk, vagy mit csinálunk?
másik kérdés, ha volt már bocs: ha véletlenül mégse jelenne meg a 2., 3., 4. kötet könyv formájában (persze meg fog, de hát biztosra akar menni az ember :))), lesz rá vmi lehetőség, h azért vhogy az első kötet olvasóihoz mégiscsak eljusson a dolog? mert hát sztem mindenki kiváncsi a végére. :))
André Gide - Faux-Monnayeurs (asszem Pénzhamisítók magyarul, bár nm tom), ez egy könyv a 20-as évekből. Ilyen metaregény-szerű, az egyik szereplő írja éppen ezt a könyvet. na ez a hős meleg és az unokaöccsel kavar. :)) abban is így több szálon fut a cselekmény, nincs abszolút főhős és mindig más nézőpontból tudjuk meg az eseményeket. nem rossz könyv, ajánlom mindenkinek.
ma olvastam ki a kötetet, még nm rágtam át magam az összes hszen úgyh bocs, ha már volt:
az első amit szeretnék megjegyezni: Giin és Yaan, háttö, nekem egyből Gide jutott eszembe meg a Pénzhamisítók. :)) de most komolyan, Giin tényleg nm seeme?