üdv nekem puch maxim van,a világítást nem tudom bekötni jön 3 vezeték fekete-fehér-sárga a kapcsolón négy bekötésre váró stiftek de nem tudom mit melyikhez kössem aki tud kérem segitsen köszönöm
pony romethez keresek elado hátsó sárvédöt,és csomagtartot müanyagokat cegléd közelében ha lehet.e-mail cimem sanya790@citromail.hu ide kérnék árajánlatot
Szerintem inkább kékes az a fehér. Holnap tolok egy két képet, mert az előző HSZ emben lemaradt, hogy milyen az mikro begyullad a kémény egy 250es 2Tben ami 10 évig csak pöfögött alapjáraton :)
Egy biztos, ha a vadászgép-hang megvan akkor nem szabad abbahagyni a csőgázt :))
Amikor az én Rometem még új volt ('84-ben), az is leállt, ha bemelegedett a motor.
Én is végig csináltam az összes herce-hurcát minden alkatrésszel. Aztán véletlen vettem észre, hogy a lenkeréken belül a mágneseken csiszolási nyomok vannak. Rájöttem, hogy melegen eléik a mágnesek az egyik tekercset. Miután leköszörültem a tekercs vasmagjából jó lett a moci.
Hátha nálad is ez a gond.
Ma is üzemel a gép bontatalan blokkal. A kipufogódobot kell valahogy kitisztittanom
A lendkereket ellenőrizni lehet a tekercs hézagot figyelve. Vettem egy blokkot, azzal, hogy gyújtáshibás, és kiderült, hogy nekem is a lendkerék ütött-beleért egy pontban a tekercsbe.
Köszönöm. Kicseréltem a golyót oválisra volt kopva. Tökéletesen működik. De valószínü hogy a főtengelye csapágyas, álló helyzetben néha ropogó, kattogó hangok jönnek a blokk felől. Néha erőtennek tűnik a motor. Eddig kapott, új megszakítót, kondit,gyertyát, hézagok- előgyújtás gyárira beállítva, tekercsek kábelei átforrasztva új kábelekre, karburátor felújjítva, hajtókar persely+ csapszeg ( dugóval gyűrűvel nem foglalkoztam mert 2-be alig bírom tolni a motort, hengernek válla nincs és alapméretű még a henger, szerintem már cserélték)És csak akkor erőtlen a motor amikor beindítom és súrlódó hangot hallok mikor a fém a fémen csúszik. Amikor meg halkan csörömpöl akkor meg nem tűnik erőtlennek.Meg tudjátok mondani hogy a főtengelyhez milyen szamu csapágy kell? A hengerben kompresszió mérővel mérve ? bar nyomásnak kell lennie? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Eladók a következő Romet alkatrészek egyben vagy külön. Név Ár lámpafej kapcsolóval 1000 /db Mz hátsóteleszkóp Romethez alakítva 2500/ pár Lamella 500 első lánckerék 500 Henger(fúrni kéne) 500 új hátsó lánckerék z=35 2500 fékfedél 500 Egyben 5000
Ez csak beállítási probléma , a himba rendszer rögzítő csavarjával ( blokk bal oldal sebváltó fölött kintről is látható ) ami excenteres , szépen belőhető hogy ne dobja a fokozatokat .
A golyó a helyén van ( az előző tulaj biztos pótolta) , szerintem a blokkban lesz a gond hogy kiugrik 2-ből. Váltáskor beurik 2-be de a pedált még tovább lehet nyomni felfelé, ha csak kattanásig nyomom a pedált akkor kiugrik, de ha tovább nyomom és egy kicsit rátartok akkor benn marad. Léptető villa vagy a fogaskerék kopeott el?
Bocsi hogy lassú vagyok :) Szóval golyó a sebváltó tengelyén van egy körmös alkalmatosság ami egy alú bütyök fölött mozog . Ebben az alú bütyökben találsz egy furatot amiben , ideális esetben van egy rugó , és a rugó fölé körmös alkatrész alá jár a golyó . Ha mégsem vagyok érthető fotózok :))
Üdvözletem! Olyan gondom lenne, hogy egy Romet Kadet blokkot kéne összeraknom, ami jelenleg darabjaira van bontva. Valaki nem tudna segíteni robbantott ábrával, vagy fotókkal? Előre is köszönöm! Tisztelettel: Zoli