Keresés

Részletes keresés

loi-loi Creative Commons License 2003.11.21 0 0 934
De ha valaki mégis megtudná egy háver rendőrtől, írja már le! Némi nyilvánosság nem ártana. Lehet, hogy még a főnöke meg az apukája se tudja, hogy menő magzathajtó lett a gyerekből.
Előzmény: Solt (933)
Solt Creative Commons License 2003.11.21 0 0 933
Majd a kékfényben bemondják, hogy keresnek egy "úriembert" (sic!) és utasát, de a nevét és a rendszámot a személyiségi jogok miatt nem mondhatják meg.
ehhh .... :-(
Előzmény: loi-loi (932)
loi-loi Creative Commons License 2003.11.21 0 0 932
Jó lenne tudni a két "hibázó" sofőr nevét. Vagy az autójuk rendszámát. Csak úgy, minden hátsó szándék nélkül.
Solt Creative Commons License 2003.11.20 0 0 931
:-((

Sajnos nekem is ez jutott eszembe.
A pontrendszert éppen azért találták ki, hogy akiknek ilyen hajlamaik vannak, azokat ki lehessen vonni a forgalomból (mármint a szó eredeti értelmében). De annak is az lett a vége, hogy mivel túl kevésnek bizonyult a kioszott pont, senkit sem tiltottak el az összegyűlt 18 pont miatt és nem javult a közlekedési morál, hát emeltek a pontértékeken. Az egész pontrendszerből így pont az vész el fokozatosan, amire kitalálták; hogy bárki kap egy-két esélyt, de aki állat, az menthetetlenül kipontozódik.

Pedig amikor egy sötétített/megültetett barom megy előttem, olyan szépen kigyűlik pár száz méter alatt a 18 pontja, de a gyakorlatban sajnos több az esélye annak, hogy egy másik vétlen autó állítja meg őket, mint hogy egy rendőr. És ez a másik autó mindig valami gyengébb gép, sosem egy betonkeverő. :-(

Előzmény: ke_p (930)
ke_p Creative Commons License 2003.11.20 0 0 930
Amikor a topik nyílt, azon gondolkodtam, hogyan lehetne megelőzni a hasonló tragédiákat, vagy csak csökkenteni a számukat.
Sok emberrel kommunikáltam és olvasgattam az internetes fórumokat.
Sajnos most a tehetetlen düh beszél belőlem: attól tartok, hogy még mielőtt megboldogulok, néhány nagyarcú rodeós császárelődöt magam elé küldök.
Charles Bronson pedig nyugodjon békében.
Előzmény: Törölt nick (929)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.20 0 0 929
:-(((
...az a szomorú, hogy két mocsadéknak semmi baja nem lesz ettől...
...az ilyen ügyek valahogy mindig elsikkadnak...
...akik meg így viselkednek, azoknak ez nem hír...
Előzmény: akecso (926)
derza7 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 928
Hát erre egy iszonyatosan csúnyát tudnék káromkodni. De a babán az sajnos nem segít. És a szüleinek sem lesz attól jobb.
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.20 0 0 927
igen, olvastam, összeszorult a szívem...
akecso Creative Commons License 2003.11.20 0 0 926
Azóta kiderült, hogy a baba meghalt...

http://index.hu/politika/bulvar/verseny4485/

Előzmény: Laja73 (920)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.19 0 0 925
...igen, ezt kellene csinálni, s úgy, hogy legyen médiavisszhangja rendesen, de sajnos erre semmi, de semmi esély nincs :-(((
...a "társadalom", amiben élünk, sajnálatos módon nem valós emberi kapcsolatokon és értékeken alapuló közösség, hanem csupán területi "összetartozás" révén való egymásmellettélésen...
...ami szomorú módon sokszor nem békés, ami egyre inkább az egymás rovására történő élősködésről szól...
Előzmény: ZöPö (923)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 924
hát igen
de a nagyobb baj, ahogy elnyomott is említette volt, hogy nagyon sokan vannak, és ettől még csak el sem tántorodnának, hisz mindig úgy ülnek be, hogy 'velem úgysem...'

azonkívül hány de hány olyan film van, ahol a száguldozás jófejség...hogyan is várhatjuk, hogy tizenéves hülyegyerekek felelősséggel ülnek majd be az (apjuk) autó(já)ba

a minap meg egy zeneszámot hallottam, valami hullarészeg vezetésről, 'ott egy rendőr, visszahárom, padló'

ezek fontos dolgok, csak éppen lesz*rja mindenki - mindaddig, amíg nem érintett

ZöPö Creative Commons License 2003.11.19 0 0 923
"mit lehet erre mondani?"

Semmit. Azonnal el kell venni örökre mindkét szarjankó jogosítványát (és pont!) és mehetnek is az előzetesbe tömeges életveszélyt okozó veszélyeztetés alapos gyanújával.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.19 0 0 922
:-((( sajnos nap mint nap látni ilyen versengést, s nagyon sokan mennek bele... a mértékkel van mindig a baj...
Solt Creative Commons License 2003.11.19 0 0 921
Ilyenkor miért nem egy betonkeverő, vagy tűzoltóautó jár arra... :-(
Laja73 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 920
Gyorsulási versengés okozta a balesetet
A karambolban egy terhes nő és barátja súlyos sérüléseket szenvedett

(...)"A balesetet az okozta, hogy a Dózsa György út felé haladó versengők egyikének "elfogyott a sávja", ezért erőszakosan próbált befurakodni a másik elé. Pillanatnyi, megszerzett előnyéből azonban egyik fiatal sofőr sem volt hajlandó engedni, ezért az egy sávra szűkülő úttesten a két autó összeütközött. Innentől az autók kormányozhatatlanná váltak, és irányíthatatlanul csapódtak be a Bajza utcánál lévő lámpás kereszteződésbe.

Ekkor ért oda egy, a keresztutca zöld jelzésénél kikanyarodó Skoda, amit telibe találtak a száguldó kocsik. Az erős ütközéstől a Skoda egy villanyoszlopnak csapódott, utasait súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentők. "

mit lehet erre mondani?

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.11 0 0 919
...nem, sajnos nem vállalják, hanem felelőtlenségükben nem is gondolnak ilyenre :-(((
Előzmény: bobita.b (918)
bobita.b Creative Commons License 2003.11.05 0 0 918
Vannak felelőtlen gyalogosok és vannak a felelőtlen autósok. Ez itt most az utóbbiakról szól.
Hogy milyen lehet az ír és a hozzá hasonlók lelkiállapota?
Az álmatlan éjszakákkal (ha van nekik ilyen)minden gyorshajtónak, szabálytalankodó őrültnek számolnia kell, hiszen felelőtlenségükkel az első pillanattól kezdve vállalják, hogy esetleg gyilkosokká válnak.
Előzmény: derza7 (912)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.03 0 0 917
Ne haragudj, közben kiderült, hogy Sümeghy nem a konzul, hanem ő az első beosztott (mondjuk ettől függetlenül ő szokott intézkedni ilyen-olyan ügyekben). Kérlek, írj, ha sikerült intézni bármit is, nagyon drukkolunk, tényleg...
Előzmény: MGPB (915)
MGPB Creative Commons License 2003.11.03 0 0 916
"Barnus anyukája min mehetett át vajon?"

(Akkor még nem volt neki Barnus.)
Verebes I. a Napkeltében a baleset után néhány hónappal beszélgetett a családdal. A műsor előtt a folyosón szívta egyik cigit a másik után, látszott rajta, hogy nagyon tépelődik. Ezt mondta nekem: Próbálom magamat az Önök helyzetébe képzelni. Ne haragudjon, egyszerűen képtelen vagyok rá...

Előzmény: derza7 (914)
MGPB Creative Commons License 2003.11.03 0 0 915
Köszönöm, élni fogok vele.
Előzmény: Törölt nick (909)
derza7 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 914
Hát, talán jobb is, nem? (hogy nem az ír "szörnyeteggel" törődtök, hanem azzal, ami most van: Barnussal, a tüneménnyel.
Barnus anyukája min mehetett át vajon? Az anyák állítólag sokkal nehezebben viselik a gyermekük elvesztését.
Előzmény: ZöPö (913)
ZöPö Creative Commons License 2003.10.28 0 0 913
"Az ír vezető hogyan éli vajon tovább az életét ?"

Szabadon. No comment.

És jól látod, Barnus, a keresztfiam az édesöcsém, "MGPB" gyermeke. (c: Mostanában inkább ővele törödünk, mint az ír úrral. (Persze jut arra is idő.)

Előzmény: derza7 (912)
derza7 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 912
Sziasztok.
Én is csak most néztem be ebbe a topicba. Az első hozzászólásokat elolvastam, de a többi 800re nem volt erőm. Ha jól látom, Barnus MGPB kisgyereke, ugye? Nagyon édes.
Amiért írok, az csak annyi: amikor Anyukám mellett ülök a kocsiban (lakóövezetben lakunk, sokan sétálnak a közelben és nem mindenhol van járda) és lát egy kisgyereket, akinek a szülője nem fogja a gyermeke kezét, lefékez és addig nem hajlandó továbbmenni, amig meg nincs fogva a gyerek keze. Hozzá még üvöltözik is a szülővel.
Lehet, hogy ez nem a legjobb mód, és hogy ez a topic nem erről szól, de sajnos gyakran látni ilyet is, nemcsak gyorshajtókat!
(és általában a szülőknek áll feljebb. Még ők vannak felháborodva, hogy mit szól bele anyukám a nevelésükbe. Arra nem gondolnak, hogy anyukám a saját érdekében kiabál. Nem akar gyerekgyilkos lenni. Egy kisgyerek bármelyik pillanatban kiszaladhat az útra!)
A lényeg, hogy nagyon felelőtlenek tudnak lenni az emberek. Láttam már én is 20 cm-re összepréselődött kocsit villanyoszlop mellett, hál istennek csak a sofőr ült benne és magán kívül nem ölt meg senkit.

Rendkívüli módon fel vagyok háborodva. Az ír vezető hogyan éli vajon tovább az életét ? És a hozzá hasonló "gyilkosok"?

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 911
900

Bár soha ne lenne ilyen topic.
Van valami hír az ír gyilkosról ?

Laja73 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 910
erre vártunk már nem is tudom, mióta:)
pontosan olyan, mint amilyennek képzeltem:)
Előzmény: Solt (907)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.17 0 0 909
Most olvastam el a topikot, mély megdöbbenéssel... Jó régen volt már, hogy ír újságírót kerestél, talán azóta már intéztél is valamit, bár itt nem írtad. A dublini magyar követségnél érdeklődtél, hogy tudnak-e segíteni? Van ott egy magas pozícióban lévő fiatal ember, kisgyermekes, azt hiszem, ő a konzul: Sümeghy Gyula (gsumeghy@eircom.net) írj neki, tud-e ajánlani újságírót, vagy segíteni bármilyen formában...

Kisfiatokhoz gratulálok. Az öcsém is Barnus...

Előzmény: MGPB (831)
nettomazsola Creative Commons License 2003.10.08 0 0 908
koszonom! koszonjuk!
nem "azé" mondom, de tényleg gyonyorű!!
Előzmény: Solt (907)
Solt Creative Commons License 2003.10.08 0 0 907
Kaptam egy képet egy gyönyörű kisfiúról. :-)

Barnus

a nagyobb változathoz kattints a képre

Előzmény: Solt (906)
Solt Creative Commons License 2003.10.08 0 0 906
Ha elküldöd a címemre, szívesen felteszem és beillesztem ide a képeket.
Előzmény: MGPB (904)
Meet Joe Back Creative Commons License 2003.10.08 0 0 905
A hosszú élet titka nem a bujdosás. Néha az elkövetett bűn utáni várakozás felér egy büntetéssel. Francis Ciaran Tobin ma is feljebb jutott a várólistán.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!