előre is köszönöm, ha esetleg nem nagy kérés ma estig el tudnád küldeni a képeket? Holnap jön meg ide a sigma és kíváncsi vagyok nagyon. Néztem máshol 55-300at de ahol válaszoltak az emailemre, ott mindenhol azt a választ kaptam, hogy hiába van kiírva, hogy -elérhető vagy rendelhető- nincs raktáron és rendelni kell. Én már jártam így és 2 hónapot is vártam a semmiért... Sajnos Magyarország nem Pentaxország és örüljön az ember annak ami van.
Fémbajonettes van, nézek képet, de nem garantálom, hogy 5.8-as rekesszel találok is képet. Legrosszabb esetben lövök neked néhányat holnap, ha nem lesz eső.
Esetleg tudnál küldeni nekem jpeg képet iso 100 körül 300mm 5,6nál és esetleg további rekeszekkel, Neked a műanyag vagy fém bajonettes verzió van? Ma voltam kipróbálni az 50-200 wr-t hát nagyon nagy csalódás volt, 8-9-10 rekesznél használható akár 50mm akár 200mm fotózik vele az ember, de sehol máshol... peter.dobi@gmail.com
Nekem korábban Sigma 70-300 volt, most Px 55-300 van. Ég és föld a kettő a Pentax javára mind építési, mind képminőségben. A "macro"-val kapcsolatban meg ne legyenek illúzióid, az 1:2 leképezést adó 300 mm-es végét kézből csak tűző napon lehet kitartani kézből. Ha már 60 ezred van egy Sigma-ra, már nem sokkal több az 55-300...
Várj hátha felbukkan egy garis a használtpiacon, vagy gyűjts újra, vagy ha sürgős kérj kölcsön amíg nem jön össze az 55-300-ra a pénz, az a Sigma szvsz 35-nél nem ér többet.
mivel a kedves "kolléga" sikeresen visszaküldte a foglalásom, így nem tudtam megvenni az 50-300ast. így maradt egy 50-200 wr vagy sigma 70-300 apo, de még nem értek ide. Van valakinek tapasztalata? nézegettem teszteket, de mindenhol mást mondanak... külön külön mindenhol mindenki meg van elégedve az obikkal, de van ahol a pentax győz van ahol a sigma van ahol a tamron... nekem volt tamron anno, meg voltam vele elégedve, de most sokan dícsérték a sigmát is... AZ új kérdésem pentax 50-200 wr (50ezer Ft) vagy sigma 70-300 dg apo "macro" (60e) vagy egyik sem?
köszönöm a válaszokat, valószínüleg akkor pentax 55-300 meg sigma 30/1,4 lesz ha megy a hsm, ha nem akkor 28/1,8 egyenlőre... de ki tudja mit hoz a holnap....
Azért a jó, pontos manuál fókuszhoz elengedhetetlen egy törőékes mattüveg, ami nem olcsó, ha minőséget szeretne az ember...Annak a költségét kvázi levonhatod az 55-300 árából, máris nem olyan nagy a különbség...És ne feledd, az 55-300 55-ről indul, míg a filmes obik általában 70, 80, 100 ról...nagyon nem mindegy....
E két nagy zoom-ból a Pentaxot érdemes megvenni, a másikat nem. Olvasd el a tesztjeiket is, érdemes. A Pentax jobban megéri az árát és az sem baj, ha nem HSM, nem Asp. vagy mi, a toldalék az obi feliratozásán. Esetleg valamilyen régebbi, de jó állapotú filmes zoom is jó választás lenne, pláne ha szereted a manuális fókuszálást, mert így biztosan élesre tudod állítani a keresőben a képet. Nekem az a bajom az újabb AF-es obikkal, hogy keskeny az élesség-állító gyűrűjük és igen rövid úton mozog az élesség-állíthatósága, ezért kicsit macerás így a munka velük. Jobban szeretem a régebbi filmes obikat, azokon van hely hol megfogni és tekerni az egyes állító-gyűrűket, - igaz, lassabb velük dolgozni, de pontosabb is.
Csak kérdés volt részemről... esetleg nem működik jobban mint a szenzor mozgatásos a vázban? Kicsivel fizetnék többet érte ha jobban működik, vagy ha szebb a rajzolata....