Keresés

Részletes keresés

robertosz Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2256
Sziasztok,kerekesszékes srác vagyok anyuval élünk albérletben,lejárt az egy év bérleti jog,május 10 töl ki kellene költöznünk,mert ide költözne a tulaj, .fél éve keresek kiadó házat lakást ami nekünk megfelelne,de nem ad ki senki semmit,mindenki csak eladni akar,ha nem találunk kirakhat az útcára a tulaj?nincs tartozásunk felé,minden rendezve van hónapról hónapra,,
Ez volt az egyik kérdésem,a másik az inkább kérés lenne,irtam tv müsoroknak hogy kis pénzből élünk és segitsenek de senki nem válaszolt,ezzel a lakásüggyel kapcsolatban,én egy éve lavorból fürdök keservesen,és ha valami történne pl tűz,,esélyem se lenne kijutni a házból,valami szükséglakás vagy hasonlók nincsenek egy önkormányzatnál sem,itt a családsegitő sem tud segiteni,kérem segitségüket
Captaindonc Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2255

Jó kilátások... hogy is mondta a rolls frakció 82-ben?? ez itten kérem Magyarország :)

Előzmény: Törölt nick (2254)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2254

"Ilyen előzmények mellett esélyes e vajon az 3 hét anyuka / 1 hét apuka felállás? Át lehet ezt ma vinni egy bíróságon?"

Közös megegyezés esetén-majdnem-bármit, de így nem fog dönteni bíró magától, az biztos... Tehát az egyik fél kívánsága-főleg azé, akinél NINCS a gyerek elhelyezve-nagyon kevés.

Pengesd meg anyunak, kíváncsi vagyok mit fog hozzá szólni.:))) (lehet egy tippem?:))))

Előzmény: Captaindonc (2253)
Captaindonc Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2253

Kinek mi a horror. A fizetésem nettó 110 körül van. Csak gyors fejszámolás után, mivel közös megegyezés volt és hagytam elkanászodni a fogalmazásod szerint :) több az mint 20%. 30-at lap havonta az egy gyerekre. Szerintem 110-ből ez elég gáláns. Ehhez jön még egy olyan nagyjából 50k üzemanyag költség / hó, de ebben benne van a pályamatrica is. Ez ha nagyon rosszul akarok számolni, akkor is helyből 80. Ellenben ő azt vállalta, hogy nem fog pofátlankodni. Azt hiszem a megállapodás felborult, tehát lépni kell.

Közben felhívtam az illetékes önkormányzatot. Ahol azt mondta egy hölgy, hogy olyan mint tavaszi szünet pl. nincs csak az iskolában. Kár, hogy minden fórumon azt olvasom, hogy valójában mégis van. A bíróság a tv.-t nézi ebben az esetben vagy azt, hogy mi történik a való világban? Most az, hogy az óvoda csökkentett formában működik és csinálnak egy közös csoportot azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják hova tenni a gyereket, na az nekem erősen tavaszi szünet jellegűnek tűnik. Ő sem tudja hova tenni, de ide nem adná, inkább járatja a közös csoportba.

Ilyen előzmények mellett esélyes e vajon az 3 hét anyuka / 1 hét apuka felállás? Át lehet ezt ma vinni egy bíróságon?

Előzmény: Törölt nick (2252)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2252

Hívd fel az óvodát, kérdezd meg. Ne hagyd most az elején elkanászodni anyut, mert később még pofátlanabb lesz. Tapasztalat.

"Egy másik felvetés, hogy tekintettel arra hogy a gyerek hat órát utazik egy hétvégén és ez nem igazán jó neki lehet e kérni iskolás kor eléréséig, hogy 3 hét / 1 hét megosztás legyen a láthatásban."

Új perben bármit kérhetsz.:)

"A bíróság mérlegeli e, hogy a fizetéshez képest horror tartásdíj mellett a gyerekkel történő kapcsolattartás megint csak horrorisztikus összegekbe kerül?"

Horror?!?!? Gondolom 20%, az azért nem horror.Nekem két gyerekem van, az 40% gyt, na AZ a horror.:))))

És nem, a bíróságot nem érdekli, hogy oldod meg, miből élsz-halsz. Egyéni szoc problem.....

A jog úgy fogalmaz ugyanis, hogy a saját tartásod terhére is köteles vagy gondoskodni a gyerekedről. Ennek monnyuk semmi értelme szerintem, mert ha te éhenhalsz, a következő a gyerek lesz, de mindegy, ez a tv....

Előzmény: Captaindonc (2251)
Captaindonc Creative Commons License 2011.04.14 0 0 2251

Sziasztok,

Szeretnék tanácsot kérni, válás után van egy három éves kisfiam. Elég messze lakom tőle (230km), a bíróság eredetileg két hetente szabályozta a láthatást. Pénteken hozom, vasárnap viszem vissza. Ezt meg is oldom minden esetben még akár ki is egyeznék ezzel mert nagyon szeret velem lenni és utazgatni is, de az egyéb időpontokban főleg az ünnepek, szünetek alkalmával történő alkudozás az anyukával nem mindig eredményes. Eredetileg ugye ezek felét írja elő a határozat, amihez ő betűre tartja magát.

Viszont vannak érdekességek. Most pl. jön a tavaszi szünet az óvodákban, aminek a fele járna. Ami  állítólag az anyuka szerint náluk érdekes módon nincs... mármint szünet Én úgy tudom és amerre az ismerőseim körében gyorsan körbeszondáztam, hogy ez minden óvodában van. Az óvoda amibe a fiam jár önkormányzati fenntartású elvileg. Kihez lehet fordulni ilyen esetben?

Egy másik felvetés, hogy tekintettel arra hogy a gyerek hat órát utazik egy hétvégén és ez nem igazán jó neki lehet e kérni iskolás kor eléréséig, hogy 3 hét / 1 hét megosztás legyen a láthatásban. Nyilván óriási a távolság, nem egy kerület vagy három utca, tehát a gyereknél nagyon nehezen van meg a folyamatosság, pedig igényelné. A bíróság mérlegeli e, hogy a fizetéshez képest horror tartásdíj mellett a gyerekkel történő kapcsolattartás megint csak horrorisztikus összegekbe kerül?

Előre is köszönöm,

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2250

Pedig mi még házasok is voltunk...:)))

Előzmény: Törölt nick (2248)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2249

Nem tudom, nem vagyok ügyvéd:)), csak én is hasonló cipőben jártam, csak engem exanyu próbált kiforgatni a családi vagyonból. Csúnyán pofára esett...:DDD

Előzmény: Törölt nick (2248)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2247

Persze ha úgy finanszírozta volna az ügyet, hogy cserébe kéri a tulajdonjog felét, az más tészta. De ugye nem ez történt...

Előzmény: Törölt nick (2246)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2246

Ez még akár igaz is lehet, tulajdonjogot ettől függetlenül nem szerzett, tehát csak a "kölcsön" pénz felére tarthat igényt MAX. HA nagyon szőrözni akar még kamatot is számolhat....(olyan ez mint a bankhitel. attól mert a bank kölcsön ad neked, még nem lesz tulajdonos a lakásodban. de ha én kölcsön adok neked, akkor én sem leszek az.:)). HA te elismered egyáltalán, vagy ő bizonyítani tudja. Ha nem, akkor így járt...

Előzmény: Törölt nick (2245)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2244

Jól értem, hogy kb. 150000 Ft-on megy a huzavona?!?? Ugyanis MAX. ebbe szállt be a jóember, tulajdonjoga ettől nem keletkezett ugyan, de az együttélés miatt TALÁN a fele visszajár neki. Szerintem ne vitázz, fizesd ki a felét annak, amit fizettetek amíg együtt éltettek, oszt jónap...:)))

Előzmény: Törölt nick (2243)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2242

Namostan mivan? Minek a tulajdonjogának az 1/2-ét? Leírnád normálisan érthetően a storyt???

Előzmény: Törölt nick (2241)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 2240

Semennyit...

Előzmény: Törölt nick (2238)
Dzsibzon Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2237

Nagyon köszönöm - remélem eligazodok rajta. Sajna munkanélküli vagyok tavaly augusztus óta s nem lesz mostanában pénzem ügyvédre. Öürlök, hogy a házamat még nem vitte el a bank..

Előzmény: nextdoor (2236)
nextdoor Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2236

Keresetet kell benyújtanod, iratminta itt: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokumentumok/gyermektartmegszuntkereset.rtf

Előzmény: Dzsibzon (2235)
Dzsibzon Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2235

Tanácsot szeretnék kérni. Elvált férfi vagyok, gyermekeim 16 és 18 évesek, már betöltötték ezt a kort. Mindketten tanulnak és az édesanyjukkal élnek, aki a fizetésemből levonva kapja a 2 x 20% gyermektartási díjat. A kisebbik gyermekem 18 éves korában hozzám szeretne költözni, a 18 múlt fiam még nem, de most befejezi pár hónapon belül a szakiskolát s dolgozni szeretne.

Milyen papírt, iratot s hogyan kell intézni, hogy ne vonják tőlem tovább csak egy gyerek után a díjat ? A munkahelyen azt mondták, nekik nem elég, ha a feleségemmel közösen írunk egy nyilatkozatot.

Mi történik akkor, ha a fiam később estin vagy levelezőn tovább tanul s nem nálam él ? Akkor újra fizetnem kell a gyermektartási díjat, mint "tanuló" gyerek után ?

Ha a kislányom hozzám költözik, akkor miként tudom az ezzel kapcsolatos gyermektartási díjat is megszüntetni - illetve ha hozzám költözik s egyetemre jár, akkor gondolom nekem kellene kapnom !

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 2234

Hitelle terhelt lakást hogy ajándékoztál a lányodnak? A hitelező tud erről? A földhivatalba átvezették? Különben mindegy, te csak a te fél tulajdonrészedet ajándékozhattad neki, bármi is történt. A férjed nyilvántartáson kívüli tulajdonos ugyanis.

Előzmény: elcamino1 (2232)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.25 0 0 2233

A fele az övé.

Előzmény: elcamino1 (2232)
elcamino1 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 2232

Vagyonmegosztási kérdésem lenne.Váláskor, a lakás elosztása a vitatott.Házasságkötés előtt, nekem volt egy Önkormányzati bérlakásom. Összeházasodtunk, és megvásároltuk a lakást, közös névre kerűlt. 2006-ban volt, a férjemnek egy bírósági pere. Ezért, a Földhivatali tulajdonlapra, a lakáscserénk után nem irattuk rá a nevét, nehogy a büntetéssel megterheljék, az ingatlant.2007.-ben, a fiam vett egy lakást, önerő nélkűl, a Bank ÖNÁLLÓ ZÁLOGJOGGAL terhelte meg mind a kettő lakást fedezetűl. Az új lakást, és a miénket.Persze CHF-os a hitel, 30.évre.A férjem 2010.-ben elköltözött, mert 20.év után szerelmes lett.Én a lányunknak ajándákoztam a lakást, 2010.-ben, azért, hogy a hiteleim, amit egyedűl már nem tudtam teljesíteni, ne kerűljenek, végrehajtásra, a lakás terhére.Tehát, a lakás már a lányunké, mit követelhet a férjem tőlem, ha se különvagyonom nincs, és a létfenntartásunk is nehézkes.Miután elment, szerintem a lakáshasználati jogáról lemondott. De  tulajdonjoga biztos  van. Mit várhatok ?

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.23 0 0 2231

Hívj rá rendőrt...

Előzmény: Fleming00 (2230)
Fleming00 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 2230

Üdvözletem!

Érdeklödni szeretnék!

Ha olyan személyt találok az ingatlanom területén ( az elkeritett ingatlanom területén, házam, lakásom ) akit nem én hanem mondjuk pld.  a párom engedet be, és én nem szeretném. hogy ott tartozkodjon, és a felszólításom ellenére se hadja el a területett, mit tehetek?

lacos68 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 2229

Üdvözlök Minden Olvasót!

Nem tudom jó helyen vagyok-e, de szeretnék tanácsot kérni. 

Röviden a lényeg: Németországban születtem, 36 évvel ezelőtt. Német állampolgár voltam, vagyis ha jól emlékszem kettős, német - magyar. Mivel csak az édesanyám német, apukám magyar állampolgár( sajnos tavaly elhunyt) volt. Igaz mostmár "csak magyar" vagyok. Elváltak. Nem kellettem anyukámnak, ezért apukám hazahozott, itthon nevelkedtem Magyarországon. Mivel már a saját családomon kívül senkim nincs itt, szeretnék "hazajutni" egy jobb élet reményében. Szóval a kérdésem a következő lenne, ha tudna valaki segíteni ebben a témában, hogy merre induljak el hol foglalkoznak ezzel a kérdéssel, nagyon megköszönném. Nem tudom van -e valami jogi megoldás erre, de mindenesetre egy próbát megér! Előre is köszönöm!

steppnikk Creative Commons License 2011.03.09 0 0 2227
quilla Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2226

hat de nem igy megy. megkeresik anyut, kint... nincs ilyen, legalabbis nalunk szoba sem kerult, hogy otthon igy intezzek... ettol meg lehet, hogy kivitelezheto, de amennyit en lattam, csak az otthoni tempobol (de akar az ittenibol vagy a kozosbol) erre en nem fogadnek :( es mer kiadatas? nincs elrabolva meg nembujkal... kimondanak hanyszor kell anyunak mikepp, sajat koltsegen gyereket apunal prezentalni.

Előzmény: Törölt nick (2225)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2225

Ezért nem kellene ezzel pöcsölni. Mindketten magyar állampolgárok? Igen. Akkor a magyar bíróság az illetékes és ha anyu az alperes, távollétében is lehet ítéletet hozni. Sajnáljuk.:))) És már csak a kiadatást kellene intézni a végén. Persze mindezt gyorsított eljárásban...:))

Előzmény: quilla (2224)
quilla Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2224

Ez mondjuk tok igaz, csak ezzel szemben a masik oldalon en olyat tapasztaltam, hogy ember mondjuk beadja odahaza a kerelmet a panaszat az akarmit, es mire az leforditva kint eler a megfelelo helyre az minyima fel ev de neha kicsit tobb is, akkor aztan a masik beidezi az ottanit, megkerdezik ot is mit gondol, mi a meglatasa, felirjak jegyzetelik es akkor megy vissza a labda, ismet ilyen joo sok honap a vissza forditas es celbaeres, es elment egy ev es meg csak annyi tortent, hogy elkezdtek kitapogatni, hogy ki kicsoda :(

Egyik verzio mukodokepesebb mint a masik :(

Előzmény: Törölt nick (2223)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2223

Azzal az aunyuval, amelyik szerint oldja meg, ahogy tudja nem hiszem, hogy zöldágra lehet vergődni...

Előzmény: quilla (2222)
quilla Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2222

elvileg... gyakorlatilag sokkal jobban jarna (azert merem mondani, mert ezeket a hivatalos utakat man kiprobaltuk) ha anyuval ketten zoldagra jutnanak igy vagy ugy.

Nem eleg egy lassu magyar rendszer, itt hoonapokra evekre elnyulik a dolog egy ilyennel a nemzetkoziseg miatt. Addigra a gyerek meg felno...

Előzmény: Törölt nick (2221)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2221

Illetve simán indíthasz büntetőeljárást anyu ellen, kapcsolattartás akadályozása címszóval.

Btk. 195§ (4) bekezdés

"Aki a bírósági vagy hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is akadályozza, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Előzmény: Törölt nick (2219)
quilla Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2220

Hat kerdes melyik orszagban van anyuka, es akkor mar ket normalis orszag kell ehez, mert ezt mar ilyen vonalon rendezik. Marmint nemzetkozin. (egyebkent nem kertek ilyet, fel sem merult, hogy kellett/lehetett volna, ettol meg tok igazad van, hogy az lenne az egyetlen tampont)

Előzmény: Törölt nick (2218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!